7978
  • Torzonborz
    Ja nekem ott van a Buc is mellé :D
  • lonvard
    Jó nekem meg annyira szaggat, hogy repülni sem tudok, illetve nem vagyok hajlandó. De az LTI lehetősége miatt rágyógyultam megint a játékra, elkezdtem arról fantáziálni, hogy tényleg megveszem a carrackot. :D Most épp arról fantáziálok, hogy milyen videókat fogok majd csinálni róla. Például valami sivatagbolygón veretem a port a ciklon terepjáróval a Star Trek zenéjére, és a zenei csúcsponton egy sziklatömböt megkerülve egyszer csak ott áll majd a carrack, és autózom felé, szól a zene, és aztán felhajtok a rámpán. Aww.

• Diopapa
    Jelenleg baromi jó lenne amíg nem lehet cserélni, ha működne, mert így elég silány a fegyverzete.... :/
  • Torzonborz
    Idővel unmanned turretre is lehet majd cserélni így nem kell AI lövész majd. Ilyen kis ladikon sztem nincs sok értelme, max talán akkor ha dropshipként használod.
  • Hogthar
    Úgy tudom, hogy nem. Szerintem azért szedték ki, mert később lehet AI legénységet bérelni magadnak. Ha tüzelne magától akkor értelmét veszítené az AI bérlése. Jelenleg viszont csak játékos használhatja, aminek meg nincs értelme mert túl körülményes a célzás vele, vagy mi még nem találtuk ki hogyan érdemes használni.
  • Diopapa
    Régebben a Cutlass manned turretje tüzelt akkor is, ha nem ült bent senki, csak pilótaként lőttem. Most lehet vajon "linkelni" úgy, hogy tüzeljen az a nyomorult? :D
  • lonvard
    Jah, nekem is tetszik, hogy gázfelhőkre kell majd vadászgatni. Gondolom lesz valami szenzor ami kijelzi, hogy merre mi van. Kvantum az nem teljesen világos, azt fogják leggyakrabban használni a gamerek, tehát most egy felfedező hajó 3 naprendszerre a legutolsó outposttól nem tudom hogyan töltheti azt fel. Kell valami kvantumkutyuló szerkezet a hajóba, hogy azt is tudjon termelni.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.04.20. 12:34:01
  • Hogthar
    Az üzemanyag rendszer miatt jónak tűnik. Ha tényleg ilyen lesz a rendszere a tankolásnak, akkor megváltoznak a játékszabályok. Pl. a középkategóriás hajókból a Freelancer DUR válik kiemelkedővé.
  • lonvard
    Azon filózom, hogy nem is lesz fölösleges az avenger, ha belefér a carrackba. Bár most növelték a méretét. Nem mintha lenne carrackom, csak filózom, hm hm. Ez a 100i kezd tetszeni, most olvasgatom a dolgait. Jövő héten megveszem.
  • lonvard
    Ez inkább rotációs kapa. :D
  • Hogthar
    Van konkrét fűnyíró a játékban, úgy hívják NOVA.
    A jó benne, hogy nem csak a füvet tudod vele ritkítani, tehát multifunkcionális nyíró gépezet.
    Itt van róla egy kép ahogy egyszerre nyírja a füvet és valaki/valami mást is:
    Spoiler kép!
  • Torzonborz
    Áhh ahhoz nem a golf autó kell, ott van a cyclone, a kerekeivel lenyír minden füvet. :D
  • Gilmoor
    ...rossz a kontextus :) én nem szerettem volna fűnyírót venni, inkább költöttem volna egy pixelhajóra, de az sajnos nem nyírja le a füvet :) ... juteszembe... arról nem volt szó, hogy fűnyírómodult lehet majd szerelni a graycatre?
  • lonvard
    De a játék mindenképpen egyik csúcsa lesz majd, ha átállunk a kalózok oldalára. Én ezt valszeg csak tapasztalt játékosként merem majd megcsinálni, amikor vállalkozó szellemű gamerek a játék hőskorában kitapasztalják, hogy hogyan is kell ezt csinálni, megosztják fórumokon, és össze lesz rakva egy olyan tudásanyag, hogy mely hajókat mely hajókkal érdemes támadni, hogyan kell támadni, hol kell támadni, mennyi idő van amíg beérkezhet a segítség, hogyan pakoljuk ki gyorsan a hajót, hogyan értékesítsük, hogyan álcázzuk a személyazonosságunkat hogy ne legyünk utána egyből halálra ítélve 12 naprendszerben, meg ilyenek. :D
  • Torzonborz
    Alap gyári ladikra ad LTI biztosítást. Ha vmelyik modult cseréled akkor arra már nem vonatkozik de arra is lehet majd külön kötni.
  • lonvard
    A biztosítás albérlet, az LTI meg öröklakás. :D Minél értékesebb a hajó, annál fontosabb, hogy a kockázata se legyen meg, hogy elveszhet. Ezen kívül a biztosítás kényszer a játékra, fél évente legalább ki kell játszanod az értékét, és ha abbahagyod a játékot 1 évre, és visszatérsz, ott áll a garázsodban majd egy biztosítatlan hajó, és ha több száz dollárba került, nem biztos hogy egyáltalán el mersz vele indulni. Egyébként sok a biztosítás körüli anomália, nincs ez még kitalálva szerintem. Az is lehet hogy csak bizonyos körzetekre vonatkozik a biztosítás, és akkor már sokkal hasznosabb az LTI. Akkor minden olyan hajót LTI-sre kell fejleszteni amivel a mélyűrben kavarunk, biztosítatlan körzetekben. Már persze ha ki nem derül hogy az LTI is csak bizonyos körzetekre vonatkozik. És ha nem és elvesztik az emberek a több száz dolláros (ráadásul LTI-s) hajójukat, akkor meg kitör a botrány. :D Szóval az isten tudja mi lesz ebből még.

Egyébként szerintem is a békés vállalkozások irányába kell majd elmenni, mert a harc az túl nagy kockázat a hajóra és az emberre is a játék jelenlegi formájában. Egy kereskedelmi hajóval békés körzetekben ellavírozol hónapokig akár, egy vadászgép pilótájaként meg óránként a közeli kórházhajón ébredezel, amíg ki nem nyiffansz két nap után, és a hajódnak is annyi persze. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.04.19. 13:54:46
  • Caliph
    meg kérdés hogy az LTI csak hullra ad-e biztosítást,mert valami ilyesmi is volt említve egyszer régen,meg hogy a felszerelhető extra modulok és az upgradek simán elérhetik a hajó hull árát vagy többszörösét is :)

Én még mindig kivárok,de ha vennék hajót valami munkagépet vennéka mivel pénzt lehet keresni,de nem a legdrágábbat,az majd elérendő cél lesz a játékban. Pl most egy prospectort vennék ,elérhető célként meg ott az Orion heavy miner,a bányászattal eddig minden játékban el lehetett indulni a kezdetekről :D
    Nem egy izgalmas dolog,mint a fejvadászat pl,de viszonlag biztonságos pénzkereset,főleg ha majd engedik a playereknek az építkezést,hajógyártást,mindig lesz kereslet még az alap ércekre is,lásd Wow :D
  • Caliph
    de most az lti miért olyan nagy érték? mire eljutsz oda h tudsz játékban carrackot venni már bőven lesz valszeg arra is pénzed hogy kifizesd a játékban,játékbeli pénzért vehető biztosítást,vagy lesz olyan metódus amivel akár pár óra játék alatt meg lehet keresni. (bányászat,felderítés stb)
    Nem hinném hogy ez ilyen hatalmas összeg lenne a játékban
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2018.04.19. 13:29:03
  • Caliph
    úgy kellett volna fűnyírót venned hogy befizeted x összeget,aztán majd 5 év múlva egyszer lesz egy fűnyíród,addig kapsz róla szép képeket,meg fejlesztik,elektromos motorból upgradelhető benzinesre,meg szép matricák lehetnek rajta,és évenként kapsz belőle valamit,mondjuk egy kereket amit lehet tologatni a fűben,vagy egy gázkart, amit lehet csavargatni,és majd egyszer csak megjön a fűnyíród. vagy nem :D
  • lonvard
    Egyetlen problémám van ezzel, hogy nekem a carrack az egy megszerzendő cél a játékban, és nem akarnám azzal kezdeni. Csak hát LTI, baszki! Ezen még fogok agyalni sokat, de egy frici maxot LTI-sen mindenképpen megéri most megvenni szerintem, hosszútávon nagyon fogunk egy ilyen hajónak örülni.
  • lonvard
    Az LTI miatt ez stratégiai befektetésnek minősül. Tehát ha feltételezem hogy a következő 10 évben sokat fogok ezzel a játékkal játszani, akkor kelleni fog majd egy indulóhajó, amiben jelentős termelő potenciál van, hogy ha bármi történik, ne meztelen seggel kelljen kezdeni. A játék első évében még nem nagyon fog ez izgatni, de tegyük fel 5 év múlva már nem biztos hogy mosolyogva kezdeném ismét egy avengerben, üres zsebbel. Tehát akkor már ott fogunk tartani, hogy bázisokat akarunk építeni, meg ilyenek. Hosszútávon mindenképpen megéri, mert kevesebb grindelési időbe fog telni, hogy elérjük a céljainkat. Első évben ez még nem nagyon számít, de sok év múlva az is elveheti a kedvemet az egésztől, hogy ismét alapokról kell indulnom, és 585-ször kell ingáznom két bolygó között, hogy legyen egy normális hajóm, ami ráadásul elveszhet. Az értékét meg le lehet fordítani úgy is, hogy ha én 150 játékórával szedném össze alapokról a carrackot, viszont 120 real time munkaórával meg tudom vásárolni LTI-sen, akkor értékben is jobban jártam. Hosszútávon mindenképpen, mert utána ezzel a hajóval sokkal gyorsabban lehet termelni (raktér modulokat beépítve), és ha akarok valami más hajóval játszani, kevesebb ideig tart majd összeszedni.
  • Paladin
    Csak ha elkészül hozzá a DGS World (Digital Gardening Simulator) keretrendszer, utána megvásárolhatóak lesznek külön modulként ;)
  • Torzonborz
    Hmm és a fűnyírószimulátort meg a kecskeszimulátort lehet együtt multiban játszani?
  • Gilmoor
    Most vettem egy gardena fűnyírót, amit vélhetőleg évente 3x fogok használni (és ez ráadásul egyáltalán nem fog szórakoztatni). Arra gondoltam, hogy milyen jó lenne felvezetni a steam könyvtárba, így látható lenne mennyi órát öltem fűnyírásba... fűnyírószimulátor... király lenne.
  • Hogthar
    Magam nevében beszélek, nem csavarják, önként támogatom.
    Több éve követtem a projektet, követtem a fejlesztői videóikat.
    Mielőtt elkezdtem támogatni volt egy elvárásom mit szeretnék látni benne.
    Amint ez megtörtént és láttam, hogy amiket ígérnek belekerültek a fejlesztésbe elkezdtem támogatni én is.
    Előfordulhat, hogy végül bukik az egész, de ha beleveszem hogy pillanatnyilag mennyi órát tettem bele a tesztelésbe és az milyen élménnyel telik(amennyiben nem fagy ki) akkor számomra már most megérte az egész.
    Megértem ha te szkeptikus vagy a projekttel kapcsolatba, mert látom én is és találkoztam is hatalmas csalódásokkal ehhez hasonló projektekkel kapcsolatban, ráadásul nehéz olyat támogatni aminek még nem látni a végét, de hidd el, a legtöbben akik támogatják beleásták magukat a témába és racionális döntést hozva határozták el magukat a támogatás mellett.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.04.19. 12:05:41
  • Paladin
    "kicsavarják?"
    Semmi sem kötelező.
  • Torzonborz
    1. nem mindegy neked ki mire költi azt a pénzt amit megkeres?
    2. inkább erre és hasonló projektekre menjen a pénz mint sokadik EA/UBI/egyéb szemétre
    3. a pénz nagy részét tőlünk nyugatra lévők tolják bele, nekik ez nem olyan sok mint nekünk (köszönjük a drága kormányainknak a szar forintot)
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.04.19. 11:25:06
  • Hogthar
    Számomra ez a játék megéri a támogatást, 3 LTI hajóm van már, havi szinten támogatom a fejlesztést mindig csak egy kis összeggel és az adott hajók is fejlődnek, míg el nem érek arra a szintre hogy az összes felfejlődik arra a hajóra amire szeretném.
  • lonvard
    Én majd esetleg úgy fogom megmagyarázni magamnak, hogy olyan mintha vettem volna 5-6 AAA kategóriás játékot, és mivel időben is eloszlik, szal előbb frici, aztán esetleg csak a carrack, így tényleg olyan. Egy LTI-s carrack, aaaaa, mekkora álom. Viszont ha elbasszák a tervezők, felkötöm magam az Olisaron egy lámpavasra.
  • Hogthar
    Carrack 400 dollár áfa nélkül. Én is megvárom mire megjelenik, ha tényleg olyan jó lesz mint a concept alapján akkor felupgradelem a caterpillart rá.
    100i-ről nem nagyon találtam adatot meddig tart a kedvezmény.
    Valószínű addig tart míg csak conceptként szerepel, vagy míg le nem szedik az elérhető hajók közül.
    Ha tippelnem kellene a 3.2 után már csak 6 hónapos biztosítással lesz elérhető.
  • lonvard
    Oké akkor szerintem ez lesz. Ez az LTI öröklődés nagyon sokat fog érni később. Illetve mocskos sokba fog kerülni nekem, azt érzem. :-D De majd még meglátjuk. Lehet gazdag gyerek leszek 1 év múlva és nem fog annyira fájni a carrack. Csak még annak a belsejét nagyon elszúrhatják, ki kell várnom mit alkottak a tervezők, és utána dől el, hogy csak a frici, vagy megőrülök, és carrack.
    Ja, azt lehet tudni meddig van ez az LTI-s kedvezmény a 100i-re?
  • Hogthar
    Igazad van, megveheted a mostani pack mellé is.
    Azért gondoltam máshogy mert most le van árazva a SC42+hajó kombó. Amennyiben olcsóbban jössz ki mint amennyiért vetted anno akkor éri meg bezúzni a mostanit. Mert úgy amit a kedvezménnyel nyersz + az avanger update ára az mehet a LTi hajó fejlesztésére.
  • lonvard
    Jól van, sejtettem, hogy nem lesz sima. :D

Ez a verzió:

-2.: a store creditből megveszed a leárazott SC42+mustang alfa vagy a leárazott SC42+Aurora kombót.
    -3.: ez mellé megveszed a Standalone 100i verzióját.

Mitől különbözik attól, hogy van nekem egy avengerem csomagban, és amellé veszem meg a standalone 100i-t? Csak mert 55 dolcsit fizetnének az exchange-ért, a mustang combo meg 69 dolcsi, tehát ráfizetés, és ugyanott tartok.

Azt megcsinálhatom, hogy veszek egy standalone LTI-s 100i-t, marad az avenger a komplett csomaggal, és akkor a standalone hajót upgradelem csak? Marad akkor egy avenger fölöslegbe, de még mindig olcsóbb, mint beváltani az egészet, majd venni egy hajót csomagban csak SQ42-vel, majd még utólag megvenni hozzá a Star Citizent.

• Hogthar
    csak hogy kicsit tisztább legyen.
    Game package-vel érkező hajót nem tudsz külön beváltani store creditbe, mert össze van kötve a gamepackage-vel.
    Tehát ilyenkor be kell váltanod az egész game package-t is.
    A standalone hajókat lehet csak külön beváltani függetlenül a gamepackagetől.
    Tehát a te esetedben ha beváltod az Avangert vele beváltod a SQ42 őt és a Star citizent is.
    A 100i gamepackage-hez viszont csak Starcitizen jár, SQ42 nem.
  • Hogthar
    Mielőtt belekezdesz, ha jól értelmezem te a SQ42 combo-val vetted meg a mustangot vagy aurorát és azt upgradelted tovább Avanger-re ugye?
    Csak azért kérdezem mert a 100i ből nincs SQ42 combo ha jó tudom, tehát azt külön be kell szerezni.
    Ha szeretnél LTI hajót két dolgot tehetsz leírom mind 2 lépéseit.

1 verzió amikor beváltod store creditbe a jelenlegi hajód, megveszed a 100i gamepackeget és upgradeled.
    -1.: Beváltod store creditbe a jelenlegi hajód, ezt már most megtudod tenni úgy is hogy nincs semmi más hajód.
    Ezt a my hangar részlegen tudod megtenni, rákattintasz a game pacage-re és exchange to store credit.
    -2.: megveszed a 100i game packeget
    -3.:megveszed hozzá store creditből a 100i to 300i upgradet majd a my hangar részlegen aktiválod is.
    Store creditből a payment résznél lehet használni, a cupon és store credit részen. a jó hír hogy arra nem megy rá az adó, tehát kevesebbet fogsz fizetni mint amennyit ír az upgrade-re.
    -4.:300i upgradeled amire csak szeretnéd, ha combot vettél akkor több store credited lesz tehát egyből már tudsz venni nagyobb hajót is, ha jól számoltam a freelancerből a Durr változatot betudod szerezni.

2 verzió szeretnéd megtartani a SC42 combo kedvezményét de mégis kellene LTI hajó.
    -1.: Beváltod store creditbe a jelenlegi hajód.
    -2.: a store creditből megveszed a leárazott SC42+mustang alfa vagy a leárazott SC42+Aurora kombót.
    -3.: ez mellé megveszed a Standalone 100i verzióját.
    -4.: a megmaradt store creditből (a kedvezményből szerzett + és az avanger ára) felupgradeled a 100i

remélem tudtam segíteni :)
  • lonvard
    Na jó, akkor most nem szeretnék óriási hülyeséget csinálni.

Megvan ugye az avenger titánom az SQ42 + Star Citizen játékokkal.

Megveszem külön a 100i-t.

Ekkor lesz fölölegesen egy avengerem. Látok egy "exchange for store credit" opciót, amit most nem engedélyez. De ha meglesz a 100i, feltételezem engedni fogja, hogy beváltsam store creditre. Ekkor lesz egy 100i-m, meg egy avengernyi store creditem. És akkor ezt válthatom be upgradelésre. Veszek egy 300i-t, ekkor lesz egy LTI-s 300i-m, és onnantól tudok upgradelni többféle hajóra, például freelancer. Jól írtam le a folyamatot?
  • Hogthar
    Ha game packeget akarsz,
    Standalone ship
    Warboundos kell belőle, ami annyit jelent hogy store credtiből nem tudod beváltani csak pénzért, viszont store creditből upgradelheted.
  • lonvard
    Adnál egy linket az LTI-s vásárláshoz? Csak mert én csak 6 hónapos biztosításosakat találok.
  • Hogthar
    LTI= Life time insurance.
    Megjelenésnél lép életben a biztosítás rendszer.
    Például ha van egy hajód 6 hónap biztosítással akkor míg a biztosítás tart tudod kérvényezni hogy szállítsanak újat belőle. A biztosítási idő játék időben mérik tehát kb 2 és fél évnek felel meg 6 hónap ráadásul játékbeli pénzért növelhető az ideje.
    A játékban vásárolt hajókat így el is lehet veszíteni ha lejár a biztosítása és összetörnéd.
    Valós pénzért vásárolt hajókat nem veszíthetsz el végleg, hiába jár le a biztosítása. Ha összetörnéd biztosítás nélkül, igaz nem fogod tudni használni, de utólag meghosszabbítható a biztosítást, ekkor ismét elérhető lesz.
    Ha viszont LTI hajód van soha nem kell a biztosításával foglalkoznod.
  • Hogthar
    Még elérhető a 100i LTI változata. Ha megveszed a 100i kezdő csomagját, és bezúzod a régi Avangeredet(gondolom titan), majd upgradeled a kapott store kreditből ki kell férnie egy cutlass blacknek +10 dollárból a Freelancer is.
    Ha így tennél a 100i először 300i re kell upgradelni, mert egyenlőre 100i ről nem lehet minden hajóra, ellenben a 300i már tudod bármire javítani.