7978
  • JonasSandor
    Mennyire számíthatok hogy fog menni?
  • MasterMason
  • Bucser
    Azt hiszem vissza kell raknom a blokkolo scriptemet....
  • lonvard
    :-DDD

• RJoco
    De, elindul azon még. Nekem K-s a procim és 980 Ti a kártyám. A megjelenéssel nincs gondom.
  • RJoco
    Az EVE Online-ban a játékosok alakítják a gazdaságot és viszonylag jól működik. Kisebb társaság 5-10 aktív taggal már szépen meg tudja szedni magát, ha ügyes.
    Persze ez nem jelenti azt, hogy itt meg tudják ezt valósítani.
    A nagy csatákat meg majd meglátjuk. Ha elég nagy lesz a világ, akkor nem hiszem, hogy akárcsak találkozásra is lehet számítani. Ha eléggé bekorlátozzák, akkor meg lehetnek szép és érdekes pvp jelenetek.
  • RJoco
    Szerintem meg mindketten elmehettek a búsba.
    Mást sem csináltok, csak az értelmetlen, utánanézetlen dolgaitokkal offoljátok a topic-okat.
    Itt is és az Elite-ben is.
    Amúgy meg az Elite legalább kész van és játszható, nem úgy mint ez. És ahhoz legalább nem kell VPN kapcsolatot létesítenem, hogy játszani tudjak vele.
    Szóval, majd ha ez kész lesz, akkor össze lehet hasonlítani más játékokkal. Addig meg csak üres szócséplés, mert minden jobb ennél.
  • Diopapa
    Most elpötyög 16-al, de a töltögetések miatt tuti sokat számít (és számítani fog) az SSD, 32gb ram és sok vramos gyors gpu...
  • JonasSandor
    32 giga ram kell hozzá?
  • MasterMason
    "meg lehet cáfolni pl a NMS hasonlatát"

Nemcsak NMS hanem számtalan játék esetében az "optimalizáció" keretében tudatosan le butítják a grafikát annak érdekében, hogy lehetőleg azért fusson az átlagos gépeken is. El akarják adni, és a játékfejlesztő cégek a hardver eladásokból pontosan tudják milyen hardverekkel vannak felszerelve a játékosok, mutatok én neked unreal motorral olyan grafikát, hogy elbújhat mellette minden játék, csak éppen nem lehetne stabilan meghatározott képfrisittéssel futtatni - játszani...

De szerencsére star citizen az nem ilyen, ugy fut az mint az állat, siklik pedig tele van karakterekkel jármüvekkel meg élettel minden pálya...

Ja bocs mégsem, hiába na, a sok "troll" aki már most egy vagyont fizetett egy használhatatlan "játékért", naponta sir meg követeli az SC facebook oldalán, hogy ahelyett hogy ujabb meg ujabb koncept rajzokat akarjanak több száz dollárokért eladni nekik, inkább valamit kezdjenek már azért magukkal meg azzal ami már van, hogy 6 év után legalább egy korai hozzáférésü játékhoz kezdjen már hasonlítani, meg ha nem is 60 de legalább ne 5 meg 10 fps-el "fusson".

Szóval bocs Diopapa de nincs igazad, jogos a kritikám ez nem trollkodás nyugi nem kell az ördögöt a sátánt belelátni azokba az emberekbe, akiknek eltérő véleményük van...

Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.04.28. 09:23:23
  • Diopapa
    Szvsz a memória meg a gpu lesz kevés hosszabb távon.
  • JonasSandor
    Akkor egy i7 6700 16 giga ddr4 meg gtx 1050TI nem is fog elindulni rajta?
  • Diopapa
    Nem rosszat, csak marhaságot. És tekintve, hogy évek óta nyomja és baromira nem érdeklik a tények, nyugodtan lehet trollnak nevezni. kb 10 mp utánajárással meg lehet cáfolni pl a NMS hasonlatát, hiszen most is elérhető az alfa verzió, a képek nem feljavítottak, pre rendereltek, hanem igen, így néz ki a játék. Az implementált feature-öket pedig szintén meg lehet nézni, ha elindítod a játékot.
  • MasterMason
  • TokraFan
  • MasterMason
    Te hazudsz mint a vízfolyás! Ne személyeskedj meg sértegess, felejts el inkább... Két ember nem ért egyet akkor a legjobb megoldás ha elfelejtik egymást, most sem én írtam neked és kezdtem veled kötekedni hanem te kezdtél személyeskedni kapásból. Szóval a soha viszontlátásra!
  • TokraFan
    Hazudsz, mint mindig. Még annyi becsület sincs benned, hogy beismerd, ha hibáztál!

Torzonborz
    Ott hát. Még egyszer régen isten tudja miért kapott topikgazdai jogot, azóta kénye-kedve szerint törölget. Még annyi esze se volt, hogy elolvassa a szabályzatot. Ami egyértelműen leírja, mit, mikor és ki törölhet!

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.04.27. 18:53:36
  • Gilmoor
    ... azok a nagy corpok, akik a játék indulásakor sok hajóval rendelkeznek majd, nos azok vélhetőleg amerikaiak. Amcsi szerveren fognak játszani...mi magyarok emiatt igazán nem kell aggódjunk szerintem. De mi számít sok hajónak? Ha jól tudom a magyar corpnak is számolatlanul állnak a hajóik a hangárban, jó ha a 10%-át be tudják majd repülni annyi emberrel, amennyi most van nekik. Nem aggódom a sok hajó miatt.
    Ami miatt viszont igen, az az internet és annak fizikai korlátai.
  • MasterMason
    Kb tízen kérték, hogy töröljem a Tokra agymenéseit, ennek ellenére megkértem hogy akkor tekintse mindenki lezártnak a témát... Persze egyetlen embert volt, aki az 5 emberből nem tartotta magát ehhez... És akkor lett törölve csak az az egy bejegyzése, minden más maradt, na most ezután elkezdett hepciáskodni és azóta is megy a hiszti a részéről...

• MasterMason
    Bocs de amit írsz még viccnek is rossz, márpedig én csak a jó vicceket szeretem.

• Torzonborz
    "esélyt sem fognak adni valamire való értelmes játéknak kis baráti társasággal. "
    Sztem meg ezt pont nem lehet így kijelenteni. Tekintve, hogy a gazdaság nem játékosok által irányított lesz így a kis baráti társaságoknak is van ott bőven esélye. A pvp orientált nagyobb orgok meg nem uee területen fognak garázdálkodni, azok kb húznak nullsec wildwestre aztán majd ott marakodnak egymással.

Több száz hajós csatákra meg ne számítson senki. Egyrészt ilyet soha nem ígértek, másrészt ilyen részletesség mellet ennek megvannak a technikai korlátai is.

@Tokra: mézön hol törölget? ED totyikban? :D
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.04.27. 16:58:51
  • Jabar
    Én nem ismerem MasterMason-t,de szerintem nem írt semmi rosszat.
    Én is pont ettől tartok, kivéve talán azt hogy gondolom amikor kijön a játék akkor shop-ból nem lehet majd pénzért venni hajót.
    De "világuralom" tekintetében teljesen egyet értek vele, a nagy corp-ok akik iszonyat mennyiségű hajóval rendelkeznek mér első napon majd esélyt sem fognak adni valamire való értelmes játéknak kis baráti társasággal.
    A nagy csatajelenetekre én is kíváncsi leszek mi fogja elbírni, amikor 2-3-400 hajó akarná csapni egymást, hisz ez is egy alap köve a játéknak.
    Én nem mondom hogy esélytelen de én is többször estem bele már hogy hittem az ígéreteknek aztán nagy pofára esés volt.
    Bár nagyon-nagyon remélem hogy neked lesz igazad!
  • TokraFan
    "...majd a masszív csatajeleneteknél lesznek nagyon komoly problémák...százával meg ezrével lesznek a bugok, egy hiba megoldása két másik hibához fog vezetni stbstb."

Haha, bizonyára így lesz, mert te itt a fórumon megmondtad.

"minden a CIG bevételeiról fog szólni, az egész játék a cég folyamatos bevételeinek lesz alárendelve ahogy már az elejétő kezdve... "

Igen, igen, "a CIG monnyon le", mert profitorientált fejlesztőként merészel a finanszírozáshoz szükséges tőke megszerzésével és a bevételt termelő megoldásokkal is foglalkozni. Mondj már egy játékfejlesztő céget, akik nem pénzért dolgoznak, hanem csupa szeretetből. A fos Elite-nél 4 éve húznak le, nulla fejlesztés. Az SC-ben már most több feature van, mint az egész Elite-ben együttvéve.

Látom itt is kezded osztani az észt. Ráadásul úgy, hogy fingod nincs az egészről. Szerencsére itt nincs törelési jogod, úgyhogy mehetsz vissza az öröm topikodba.
  • Hogthar
    Annyi különbséggel, hogy a Star Citizenbe már most olyan a grafika az alfa 3.1 ben mint amilyennek mutatták a bemutató videókban.
    No man's sky esetében viszont a bemutató videókat előkészítették, Ubi módra, talán még jobban is.
    Pont a no man's sky egy jó példa rá, hogy mielőtt elkezdesz támogatni egy készülő projektet jobban bele kell ásni magad a témába.
    Star citizen esetében a legkisebb változtatásokról is videókat osztanak meg, az elejétől kezdve lehet követni a fejlesztést és a játék állását. Szóval én bizakodó vagyok.
    A kampánytól félek hogy unalmas lesz, teli klisével.
    Abban reménykedek, hogy hasonló lesz mint a wing commander vagy az x-wing alliance kampánya FPS elemekkel ötvözve.
  • MasterMason
    "ennek ellenére is a nagyobb bolygóknál várható gépigény növekedés."

Nem is feltétlen ott, hanem sokkal inkább majd a masszív csatajeleneteknél lesznek nagyon komoly problémák, meg amúgy is annyira komplexnek tűnik ez a rendszer ha tényleg úgy lesz minden ahogy mondják, hogy százával meg ezrével lesznek a bugok, egy hiba megoldása két másik hibához fog vezetni stbstb. Nem véletlen, hogy a piacon lévő legjobb játékfejlesztő cégek soha nem mertek volna bevállalni egy ilyen komplex rendszert...

De kivánom hogy sikerüljön nekik mert nekünk az csak jó volna, de én még mindig szkeptikus vagyok ezzel a projekttel kapcsolatban, egyrészt továbbra sem tetszik az, hogy még el sem készült a játék és nemhogy mikró hanem nagyon komoly makró tranzakciók vannak, másrészt képzelem mi lesz ha megjelenik a game, minden a CIG bevételeiról fog szólni, az egész játék a cég folyamatos bevételeinek lesz alárendelve ahogy már az elejétő kezdve...

És mondom, azok a csapatok klánok akik nulla játékkal megszerezték > bevásárolták jó elöre 20 ezer dollárért a "Completionist package-t" vagyis az összes hadi szállitó meg bányász hajót LTI-vel, hatalmas elönnyel indulnak majd az olyan klánok és csapatok ellen, akiknek csak ugyan ezen hajók meg eszközök megszerzése akár évekig is el fog tartani...
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.04.27. 07:15:32
  • MasterMason
    Az lesz mint sok más játéknál is volt, hogy amig a marketring időszak volt-van addig marha jó képek és grafikák vannak, aztán megjelenik a játék:

• lonvard
    Van egy rakat szakemberük, kitalálják hogyan legyen. Azon nem bukhat el a project, hogy nem tudják optimalizálni legalább olyan szintre, mint a velük egy időszakban kiadott AAA kategóriás játékokat sikerül a többi fejlesztőnek. Lesz egy standardjuk minimal, medium, high, ultra beállításokra, és ha törik ha szakad, bele kell szuszakolniuk a játékot, hogy fusson a megjelölt konfigokon, és ezek a konfigok nem lehetnek nagyságrenddel erősebbek a többi, komplexitásában legmagasabb szinten lévő AAA játékokkal összevetve. Szerintem legalábbis.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.04.26. 20:05:03
  • Hogthar
    Személy szerint én csak Star citizen-nél halottam erről a technológiáról először, persze ez nem zárja ki, hogy ne használnák vagy működne jól.
    Viszont a Star Citizen nem mondható átlagos játéknak, ezért továbbra is úgy gondolom, hogy ha jól be is implementálják és megfelelően is fog működni ennek ellenére is a nagyobb bolygóknál várható gépigény növekedés.
    Persze én is örülnék neki ha jól beoptimalizálnák és tökéletesen futna a jelenlegi konfigurációmon a végleges verzió is.
  • Torzonborz
    Pedig ezek meglévő technológiák amiket már régóta használnak , szóval működnek.
    A kérdés nem is ez, hanem az, hogy a cig hogyan tudja ezeket implementálni a saját rendszerébe.
  • Hogthar
    Hát én azért kételkedek benne, hogy ez jól fog működni.
    Más játékokban nem véletlenül készítik elő a memóriába az adatokat, ha gyorsan be kell tölteni sok adatot (például megérkezel egy olyan területre ahol sok játékos van, más más hajóval, azok egyéni tulajdonságaival) az durvább beakadásokkal, folyamatos mikró laggal, vagy fagyással járhat.
    Mondjuk ebből a csapatból kinézem, hogy ezt jól letudják programozni, de még is így egy Arccorp méretű területen olyan sok adat van a játékos környezetébe, hogy még az optimalizáció ellenére is lesznek ott gondok.
    De ezzel szerintem nincs baj, nem most fog megjelenni a játék, nem a mostani konfiguráción kell jól futnia.
  • Torzonborz
    De pont ezekre jön a network blind culling meg a network entity/object conainer streaming. Így nem kell mindent betölteni hanem csak azokat az objektumokat amik a közeledben vannak.Így a kliensnek is csak ezekkel az adatokkal kell foglalkoznia, szervernek se kell minden kliensre leküldeni minden adatot (mint ahogy most van).
    A network egy részét ha máshogy is de már megcsinálták 3.1-ben és kicsit érezni is a jótékony hatását.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.04.24. 15:15:57
  • Hogthar
    Nekem is a Cutlass az egyik kedvencem, van mellette 2 másik hajóm is, ráadásul az egyik harci hajó, jobb is mint a Cutlass, mégis a Cutlass-t jobban szeretem használni harcászatra, ha AI-ról van szó.
    Erős a pajzsa és a 4 db fegyverzet elég szépen végzi a dolgát. Nincs Hajó amit ne tudnék vele szétszedni.
    Játékosok ellen viszont a lomhasága miatt nagyon gyenge, pillanatok alatt szétkapnak.
    De PU-ban legtöbb esetben ai-val fogsz harcolni, mellette tud szállítani, és ha van haverod ő kezeli neked az felső ágyút is.
  • Hogthar
    Sajnos nem tartom valószínűnek, hogy a végleges változatot betudják úgy optimalizálni, hogy a jelenlegi konfigurációkon jól el tudjon futni.
    A mostani verzióban van 4 hold amire lelehet szállni. Így 50 giga a játék. Már most gondok vannak az optimalizációval.
    Tervek szerint év végére bekerül 2 bolygó a holdjaikkal együtt(ez valószínű csúszik). Na már most ez szerintem több lesz mint 100 giga. Ennyi adattal kell folyamatosan dolgozni a memóriának és a procinak.
    A másik probléma a hálózati forgalom.
    Levski tökéletes példa rá, annyira ki van dolgozva, hogy a legtöbb játékosnak leesik az fps amikor arra felé flangál. Ezt okozhatja a sok poligon is, de szerintem a legfőbb oka, hogy nehezen tudja leszinkronizálni a sok ai-t és játékosok tevékenységeit egy időben.
    Levski nem kicsi, de a mérete eltörpül egy város és egy bolygó méretéhez képest. Mi lesz Arc corpnál?
    Rengeteg textúrát fog használni nagy felbontásban, poligonból sem lesz hiány. Tehát a videokártyákat garantáltan megizzasztja.
    Mivel a sok textúra sok helyet foglal így a memóriát is és a merevlemezt is.
    A rengeteg ai kiszámítása és a sok poligon a procit is leizzasztja.
    Nem azért írom mert negatív vagyok, de jobb ha felkészülünk arra, hogy bizony ez a játék alá majd komolyabb vasat kell venni.
    Szerintem még legalább 3, de valószínűleg lesz 5 év is mire megjelenik a végleges verzió.
    Addigra már lesznek megfelelő konfigurációk középkategóriába is, hogy megfelelően kezeljék a játékot.
  • Torzonborz
    SC most eléggé cpu limites, a 6 éves 2500k-m elég szépen izzad pedig felhúztam 4.1-re de így is felkoppan mind a 4 mag.
    Amúgy az 1060-as (6 gb-os) jól bírja, 1080p very high settingsen is 50-60% között tekereg.
    Lassan majd lesz cpu csere csak még meg kell szülnöm, hogy maradok e intelnél vagy váltok ryzenre.
  • lonvard
    Hát meg azért optimalizálgatják, amilyen konfiggal most döcög, azzal lehet simán fog futni a játék később.
  • lonvard
    Pedig nekem már csak egy kis ram kell. Meg egy új proci. Meg egy jobb videokari. Esetleg hozzájuk egy jobb alaplap. :D De ha megvan, akkor veszek két bengált, az egyikből vidámparkot csinálok Neverland néven, a másikat meg arra tervezem, hogy ha lejár a biztosítás, akkor belerongyolok vele az Olisarba. Könnyen jött, könnyen ment.
  • Hogthar
    Jelenleg. Szerintem mire megjelenik addigra a jelenlegi 400-500 ezres konfiguráció középkategóriás gépnek számít majd(Vagyis remélem nem áll meg a hardver fejlődés). Minden esetre én szépen gyűjtögetek és megjelenésnél veszek egy komolyabb vasat a játék alá, addig a mostanival is eldöcög 20-50 fps között.
  • Gilmoor
    Egyedül inni még csak-csak. Na de sisakban?! :)

Amúgy óvatosan vásárolgassatok (támogassatok), mert egy olyan gamer gép amire tervezik a játékot, jelenleg 400-500 ezer forint.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.04.24. 07:09:14
  • Torzonborz
    Láttam, én voltam a csapos :P

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.04.23. 21:03:54
  • Diopapa
    Ha így folytatódik, nekem is venni kell mellé valamit.. De a Cutlass tetszik. :) ..és még a kocsmában is egyedül kell innom... :/ :D