7978
  • lonvard
    Pár hónapja, amikor a gépemen futott még a játék a Stanton körül :D, akkor az fogalmazódott meg bennem, hogy már most baromira tudnám élvezni a játékot, ha tökéletesen tudnám uralni a gépemet, amihez hozzátartozik egy kütyü amivel fejmozgással arra nézhetek a cockpitban, ahová akarok, illetve egy tökéletesen bekonfigurált és begyakorolt joystick és a hozzávalók, és akkor itt még lamentál az ember, hogy 1 vagy két joystickos megoldást válasszon. Szóval ha most lenne egy ilyen felszerelésem a hozzátartozó erős játékgéppel, akkor én már most megőrülnék attól ahogy uralhatom a gépet a különböző szituációkban.
  • RJoco
    A játék megy vpn-nel. A launcher korábban tudott frissíteni vpn nélkül is. De mióta újabb a launcher, azóta nem frissíti a játékot. VPN-nel meg sem próbáltam, mert az ingyenes 3 GB-ig megy, de most az is vacakol.
    1-2 hónapon belül remélhetőleg saját, normális netem lesz és megszűnik a játék kommunikációs problémája.
    Nekem TM HotasX-em van és a gomb kombókat nem akarta még utoljára. Meg igazán a Hotas-t sem kezelte jól, legalábbis nekem nem állt kézre, hogy megálláshoz teljesen hátra kellett húznom.
  • Torzonborz
    Múltkor írtad, hogy vpn-el megy, akkor az nem launcher hiba :D
    3.2-ben jön bővített kiosk, azt pedzegették, hogy akkor már lehet ladikokat venni (gondolom nem az összeset elsőre).
    Irányítással meg továbbra se tudom mi bajod. X-52Pro-t full be tudom konfigolni.
  • RJoco
    Ha le tudná frissíteni magát, akkor minden bizonnyal nem lenne gondom a futtatással. A gépem még elég erősnek kell lennie hozzá.
    De amíg a HotasX-et nem lehet normálisan felkonfigolni és balancolva sincs, addig miről is akarunk beszélni?
    Persze a verseny tök jó, szép és hűha. Tényleg tetszik. De azért hamar megunja az ember.
    A nyílt világban meg nincs esély. Még NPC-k ellen sem.
    Ami lehetőség van a játékban az annyi, hogy kipróbálja az ember és utána epekedve várja, hogy befejezzék már.
    De legalább ne zsebből kelljen venni a hajókat. Ha már játékpénzből is elérhetőek lennének a csodák, amiket folyamat betesznek (és természetesen ehhez normális feladatokat is kapnánk, amiket egy kezdő hajóval is meg lehet csinálni), akkor máris más véleményen lennék. Lenne értelme küzdeni, hogy frissítse magát és fusson.
  • lonvard
    Shednek köszi a fordításokat. :P
  • lonvard
    Youtube keresés havi szűrővel, és az aktualitások látszódnak. Ne mondjuk rá azt, hogy nem működik. Inkább azt mondanám, hogy utána kell nézni a mostani állapotokhoz szükséges gépigénynek, és akinek ez megvan, az megveheti most is. Nyilván nem ad komplett játékélményt, de ami lehetőség van a játékban, az már most meg kell hogy érje annak, aki tisztességesen tudja futtatni.
  • Torzonborz
    "nem működő játék"
    Fixed: fejlesztés alatt álló játék ami még nem játék. Nagy és erős hajót meg nem kell venni.
  • RJoco
    A másik topic-ban már leírták neked a lehetőségeket, összehasonlítani meg egyáltalán nem lehet a kettőt.
    Ez egy nem működő játék, tele buggal, irányítási problémákkal és, hacsak nem veszel valami nagy és erős hajót, akkor esélyed sincs a nyílt világban. Ami azt illeti az arénában sem sok.
    Ha kész lesz, minden bizonnyal jó lesz.
    Ellenben az Elite már kész van és a többit már olvashattad ;)
  • Gilmoor
    Elite dangerousban játék a haverokkal nem túl nyilvánvaló rögtön kezdés után. Ami azt illeti elég sokat kell grindelni, mire olyan felszerelésed van, amivel már szórakoztató lehet wing-ben (csapatban) repülni.
    Valóban nehéz lenne a két programot összehasonlítani, véleményem szerint az elite nem annyira interaktív mint amilyen lesz/lehetne a star citizen, időigényesebb eljutni olyan szintre, ahol - a közös audio csatorna nyújtotta közösségi élményeken kívül - érdemi csapatjátékot lehetne játszani. Azt javasolnám, hogy az elite dangerous topicban tegyél fel egy jól megfogalmazott kérdést, pl.: megéri -e rábeszélni a haverokat, hogy ott közösen "csapassátok", vagy ezt a kockázatot inkább vállalja fel mindenki magának?
  • T800
    Szia!

Köszönöm a válaszod, akkor ezt még pihentetem egy jó ideig... :)

Esetleg alternatíva lehet az Elite: Dangerous nevű játék? Vagy nehéz lenne összehasonlítani a kettőt?
  • Gilmoor
    Szia,

A program fejlesztés alatt van, egyelőre még nem lehet játéknak nevezni. Következésképp nem fogsz játékot vásárolni, legfeljebb támogatni tudod őket. Ha a szándékod az, hogy haverokkal együtt megvásárolnátok és majd együtt tolnátok pár kört itt-ott, akkor inkább lebeszélnélek róla, mert nem tart ott a program, hogy a céljaitoknak megfeleljen. Ha támogatni akarod, és szeretnéd kipróbálni az eddig működő modulokat, akkor tedd azt. De számítanod kell a lagokra, akadásokra, optimalizálatlan területekre, vagy arra, hogy nem tudsz a haverokkal egy szerveren játszani, mert a program party kezelése még gyerek cipőben jár.
  • T800
    Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen stádiumban van jelenleg a játék? Érdemes haverokkal tervezve együtt beleugrani a játék megvásárlásába?

Mik a lehetőségek, mit lehet együtt csinálni? Mennyi játékidőt nyújt jelenleg a játék amíg nem unja meg az ember, illetve milyen rendszerességgel jön bele frissítés? Azt néztem, hogy 2011 óta készül a játék, és nem tudom mennyire halad lassan.

Mi a véleményetek ? Valaki ki tudná nekem fejteni bővebben a kérdéseimre a válaszokat?

Nagyon szépen köszönöm minden kedves kommentelőtöl előre is!
  • lonvard
    Stílusodhoz igazíthatod a játékot. Ha nem akarsz futkosni, akkor egy max constellation méretű hajóval játszol, azon ébredsz, azon csinálsz majdnem mindent. Hozzám is közelebb állnak a kompaktabb hajók, mert azokban kéznél van minden, és nehezebb elcseszni is, de azért az álmom az egy jól összerakott carrack, amiben ügyesen van megoldva, hogy a leggyakrabban használt helységek gyorsan elérhetőek legyenek. Pl. a beszállástól a hídig tartó út az legyen minél rövidebb, és ilyenek. Előre csorgatom a nyálam olyasmin, hogy megadok egy útvonaltervet a pilótának, és akkor csak állok a hídon és élvezem ahogy haladunk, és aztán sétálok a hajón miközben az száguldozik ide-oda, aztán hirtelen vörös fények, mer kikaptak minket a kvantumból a kalózok de már rohannak is az NPC-k a helyükre, amiket feltételezem be lehet majd állítani, hogy vészhelyzetben kinek mi a harcálláspontja. És akkor én meg rohanok vissza a hídra, szaladgálnak körülöttem a legénységi tagok, villognak a fények, huhúú már dokkolnak is a kalózok és a legénységi modul tengerészgyalogosait kell küldeni a bejárathoz és közelharc kezdődik. :)
  • Bucser
    Nyilvan amire te vagysz az nem egy first person universe hanem egy hajos jatek.

A launcher pedig nem bonyolult. letoltod raboksz hogy update es kesz.

Esetleg uninstall mindent torold az SC mappadat es utana probald meg megint az oldalrol letoltve a launcherrel ujra kezdeni.
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2018.05.02. 13:47:20
  • RJoco
    Szerintem is a nettel van a gondja, de inkább a játék a fura ;)
    Másiknál max lag-ok vannak vagy kikerülök főmenübe, de, hogy be se tudjak jelentkezni a játékba csak VPN-nel, olyan nincs.
  • TokraFan
    Szerintem nálad a fura neted miatt van gond.
    Nekem semmi bajom az új launcherrel, az általad említett problémákból nem érzékelek semmit.
    Cserébe nem mindig jó az FPS (bár szerver/időpont függő), droppol és néha le is fagy az egész game.
  • RJoco
    A tűzfalat nem szoktam babrálni, nem hiszem, hogy az okozná a gondot. Először elindult az update, de miután frissített a kliens 1.0.1-re (update közben), azóta nem hajlandó semmire. A gép is volt már újraindítva.
    Esetleg a hotelnet kavarhat be, ha az új launcher másfajta kapcsolatot használ. A játék nem megy, ha nem vpn-en keresztül csatlakozom. Viszont most nincs vpn előfizetésem, hogy 10 GB-ot csak úgy lehúzzak.
  • Torzonborz
    Elég sokan játszanak vele, szóval nem mondanám, hogy ez szerencse kérdése lenne. Nézd meg esetleg nem blokkolja e tűzfal (volt aki arra panaszkodott, hogy nagyon sokszor kivágja a játék kapcsolat hibával. Aztán kiderül azért mert tűzfalszabályt megbirizgálta).
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.04.30. 00:57:19
  • MasterMason
    Na szakadjál már le a sértegetésekkel, egy névtelen senki vagy te itt. Én vállalom a valódi nevem meg arcom és én vagyok troll? Egy gyáva arctalan senki vagy te!
  • RJoco
    Visszatettem az 1.0-ás launchert, de már így sem hajlandó nekiállni frissíteni. Sem pedig ellenőrizni a fájlokat...
  • RJoco
    Egyenlőre szerintem sincs értelme, hogy felmenjenek. De nem hiszem, hogy a játék elkészülte után leállnának és semmilyen tartalmat ne csinálnának hozzá.
    És addigra remélhetőleg összedobnak valami normális Launcher-t is ami nem vacakol, mint a mostani. Neked szerencséd van vele. Nekem nincs.
  • TokraFan
    Elite (Frontier) sem akart Steam-re menni eredetileg, de náluk nem mentek jól az eladások a saját weboldalukon, ezért Braben végül beadta a derekát. SC-nek viszont egyelőre nincs rá szüksége, mert tökéletesen elvannak Steam nélkül is, nincsenek rászorulva.
  • Torzonborz
    Pedig az új lancser nem rossz, nálam fent van a live 3.0 óta meg a ptu kliens is, probléma nélkül megy mind a kettő bár hibák nyilván még lehetnek benne, meg lesz is mert chat/spectrum integráció még hátravan.
    Megjelenés után valamikor talán felmennek steamre, de sok értelmét tényleg nem látom. Jelenleg meg pláne nem.
    Főleg, hogy aws-el szerződtek és még kedvezményt is kaptak tőlük, ha ez jobban megéri nekik akkor hülyék lesznek steamre jönni.
  • RJoco
    Nem tudom mit hazudoznak. Nem nézegetem az angol oldalakat. Szerintem tartalmilag elég jó. Nem akarok a futkorászással bajlódni. X3 Rebirth-be is tettek, de, hogy minek? Csak a macera van vele. Arról nem is beszélve, hogy mennyi idő, míg elszaladsz egyik helyről a másikra. Nem véletlen van mod, így le sem kell szállni.
    Itt is idegesítő, hogy mindig az állomáson ébredek és egy rahedlit kell rohangálnom a lépcsőkön is, míg végül a hajómhoz jutok. Aztán a következő küldiben mindjárt ki is lőnek, mert gyenge a hajó (vagy az NPC-k túl erősek) és amúgy is vacak az irányítás.
    Ha kész lesz, lehet, hogy változik a véleményem, de addig...

A lézereket nem kell hajónként megvenned. Amúgy pont ez a jó benne, hogy amit megveszel, az nem hoz előnyt. A jó cuccokért (hasznos cuccok) neked kell a játékban megküzdened.
    Ezen kívül meg, ha más festést akarsz, akkor bele is lehet nyúlni kicsit a játékba, max más nem fogja látni, csak te. És akkor itt felmerül a kérdés, hogy kinek is kell szépíteni a hajót? Magadnak vagy másnak?
  • RJoco
    Az. Bonyolult. Tegnap el akartam indítani és az eredményt lentebb már olvashattad...

Elég sok lóvét bezsebeltek már ahhoz, hogy a steam-nek megengedjék a sáp leszedését...

De felesleges erről vitázni, majd kiderül, ha egyszer kész lesz.
  • TokraFan
    Miért ne lenne összehasonlítható? Az SC egy alpha phase állapotú játék, ennek tudható be a futási teljesítmény. A közösségi finanszírozás miatt pedig minden apró reszletről tudni lehet, és a már elérhető kvázi demo verzió is megmutatja, hogy a beígért fícsörök készülnek es nem csak a levegőbe dumálás megy. Egy konkrét feature lista van tėnyszerűen mindkét játékhoz, amit nyugodtan össze lehet hasonlítani.

Igen, az Elite fizikailag fut, ez világos, csak kozben azt felejted el, hogy 4 éve hazudoznak a tartalmakkal kapcsolatban, és azóta hulyítik a népet a soha meg nem érkező FPS módról, a légkörös bolygókra való leszállásról, a bejárható hajókról, az élő, lélegző galaxisról stb. És persze vehetsz festéseket meg szép kék lézert 5 fontért, HAJÓNKÉNT. Szerintem ez lényegesen nevetségesebb, mint az, hogy egy nyilvánvalóan úttörő játék fejlesztésének alfa állapotában még nem kielégítő a frame/sec.
  • TokraFan
    Nem jogos a kritikád, ez nem is kritika, hanem csak fullba nyomod a trollt. Itt is.
  • Torzonborz
    Mert aztán most olyan nagyon bonyolult a frissítés. Belépsz a lancserbe és ráböksz az update-re. :D :D :D
    Amúgy a steam-el a valve leveszi ám a maga kis sápját (ami nem is olyan kicsi) már csak ezért se hiszem, hogy feltennék oda.

SQ42 talán év végén kijön, esély kicsi rá de megvan. SC legalább 2 év még.
  • Hogthar
    Idén tuti nem fog megjelenni, Jövőre se, szerintem 3 évet rá kell számolni minimum.
    Steamre biztos nem jelenik meg, egyszerűen nem éri meg nekik, és a profil rendszer is amit kiépítettek annak keresztbe tenne.

Flameléssel kapcsolatban: Egy ideje nyúzhatjátok egymást, de van értelme? úgy se fogjátok meggyőzni a másikat.
    Erdőben is sok a görbe fa, nagy felelősség lenne mind kiegyenesíteni.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.04.29. 19:04:52
  • RJoco
    Nekik lehet, hogy nincs előnyük belőle, nekünk annál nagyobb.
    Főként, hogy nem kell a frissítéssel bíbelődni, mert a steam elintézi.
    Elite-et is integráltam amint lehetett. Sokkal kényelmesebb.
  • JonasSandor
    Egyszerűbben lehetne megvenni és nem kéne regizni az oldalukra.
  • Torzonborz
    Minek menjenek steamre? Előnyük nem származna belőle.
  • JonasSandor
    Kár
  • Torzonborz
    Nem hiszem.
  • JonasSandor
    Steamre is felkerül majd?
  • lonvard
    Idén még 3 nagy horderejű frissítési hullámra számíthatunk, aminek a végére egy inkább tesztelésre használt állapotból egy inkább early access jellegű játékká avanzsál a project, reményem szerint. A roadmapból én arra következtetek, hogy most már cél az, hogy összeálljon a Stanton (egyetlen (teszt)naprendszer idáig) valami kerek egésszé, amiben nagyon hasonlóan működhetünk, mint majd a nagy homokozóban. Az SQ42 single kampány meg akkor lesz célegyenesben szerintem, amikor a Stantonon is látjuk majd, hogy elkezdtek összeállni a játéktechnikai alapok (npc-k, ai, kereskedés, stb.).
  • JonasSandor
    Igaz idén van esélye kijönnie?
  • Torzonborz
    Igazából tök mindegy most hogyan fut mert az összes rilizre van új tech és optimalizáció ami ezen javít.
  • JonasSandor
    De kár sajnálom milyen géped van?
  • RJoco
    Sajnos erre neked most nem tudok érdemi választ adni.
    A 3.0 még egész jól elfutott, csak néha kifagyott a játék, így hanyagoltam.
    Most szedném le a frissítést, 11 GB. Leszedés közben feldobott egy ablakot, hogy a launcher készen áll a frissítésre. Rányomtam és most meg nem hajlandó sem a fájl ellenőrzésre, sem a frissítésre.
    Pedig csináltam volna egy videót, hogy mire is számíthatsz.