• Hogthar
    Kiegészíteném annyival, hogy harcnál nagy sebességgel mozogsz nem egy helyben állsz, én is gondoltam az oldalazásra, de amikor 300 fölött mész visz a G erő és nem tudsz oldalazni. Néha működik de akkor is csak centikre kerülöd ki a célt.
    Az egy helyben álló taktika meg nem működik, mert könnyű célpont vagy, ellenben neked mozgó célpontra kell vadásznod. Ha pedig te kerülsz ki jobban elhúz és megvárja hogy visszatöltődjön a pajzsa.

TrackIR-el tudsz fejjel célozni, be lehet állítani hogy odanézzen a fegyverzet ahová a fejed.
    Ez volt az előző beállításom 2 Joy-al párosítva.
    Ez jól is működött egyenletesen haladó célokkal szemben, de bizony elég gyakran váltanak irányt az ellenfelek viszont rá kellett jönnöm hogy fejjel a célon tartás nem megy olyan gyorsan. Lehet csak megszokás kérdése, de mivel nekem 2-3 hónap után se sikerült megszoknom, így át tértem a mostani beállításokhoz.

Nagyon hasonló az esete a Ka-50 es harci helikopternek.
    1 személyzete volt, egyszerre irányította a hajót és a fegyverzetet. Ott is volt fejkövető rendszer és azzal célzott.
    Viszont pár évre rá meg is szüntették a gyártását mert rengeted minden terhelődött a pilótára.
    Ezek után jött a Ka-52 es változat ami majdnem ugyan azokkal a tulajdonságokkal rendelkezett mint a Ka-50 es csak 2 személyzet került be.
    Az egyik vezette a hajót és a mechanikát, a 2. kezelte a fegyverzetet és a védelmi mechanizmusokat.
    Szerintem nem véletlen hogy a legtöbb harci helikopternél legalább 2 személyzet van pl apache, uh-1z, mi-24 hind....
    Ráadásul a helikoptereknél nincsenek olyan összetett mozgások mint egy űrharcnál.

Szóval az ideális szerintem az lenne ha lenne egy másodpilóta aki kezeli a fegyverzetet.
    Remélem meg lépik majd ezt, mert jelenleg a másodpilóta csak a pajzsokon állítgathat. Vagyis érdekes módon a Caterpillarnál a másodpilóta tudja kezelni a fegyverzetet külön, de a Superhornet vagy a Cutlass Black esetében csak a pajzsokat tudja kezeli, pedig számomra logikus lenne, különben nem túl sok értelme van a másodpilótának.