7978
  • lonvard
    Avengert nagyon tisztességesen megcsinálták, mennyit nyávogtam, hogy középen azt a kúszó-mászó részt újra kell faragni, és megcsinálták. Ár/érték arányban szerintem ez a legjobb gép.
  • lonvard
    Igen de az egy 170 méteres dög, szerintem egy bolygón már nem játszhatja el sziklánként ugyanazt a bohóckodást, mint a prospector. Szerintem miután megszkennelte a területet, függőlegesen fordul rá a bolygóra, és le kell fúrnia magába a földbe. Egy jó nagy lyukat fog ásni szépen, amibe aztán bázist is építhetünk. Háhá!
  • Diopapa
    Közben pár hajó bekerült a PTU-be. pl
    Origin 600i: https://www.youtube.com/watch?v=Rrl9Gf6Qj9A
    Átalakított Avenger: https://www.youtube.com/watch?v=WrOH7J-WrQQ

Van még Blade meg Hurricane.

Utoljára szerkesztette: Diopapa, 2018.06.21. 07:21:55
  • Torzonborz
    De több ember kell hozzá, nem egy. A lóvé meg sztem nem a common resource-ben lesz, az a kezdő bányászoknak jó. A rare cumók hozzák majd itt is az igazi pénzt.
  • Caliph
    hát az orion jelenleg úgy néz ki h bányászlézer vág,vonósugár meg behúzza a darabokat az elején lévő darabolóba,aztán belül megtörténik a feldolgozás.
    Képek alapján és leírás alapján
  • lonvard
    Mondjuk lehet színesíteni azzal. hogy igazi értékes dolgokra is bukkanhat a bányász, tehát amolyan kaparós sorsjegy effektus. Grinder típusú játékosoknak lehet ez jó, én spec nem vagyok ilyen, de engem is érdekelhet, ha kombinálhatom finomítóval és építkezős hajóval, és akkor amolyan bányászat+craftolás a játék. Arra is jó lehet, hogy egy más fajta hajóval ahogy járom az űrt, és szkennelgetek, felfedezek értékes aszteroidákat, azokat megjelölöm, és később visszatérek egy ilyen prospectorral. Önmagában nem tűnik kielégítőnek a bányászat, de kombinálva más játékelemekkel már hasznos lehet.
  • lonvard
    Oriont nem tudom elképzelni, hogy sziklát lézerez. Az űrben igen, ugye aszteroida bányászat az kb. ilyesmi, de egy bolygón csak nem szórnak szét direkt orionra méretezett sziklákat, hogy ugyanazt csinálja mint a prospector. :)
  • Torzonborz
    Ez még az első iteráció, ne vonjunk le még messzemenő következtetéseket főleg úgy, hogy az igazi többszemélyes bányászladik bent sincs.
  • Caliph
    Hát sajnos úgy néz ki az lesz. pedig egy korai koncepcióban a lézer csak vágásra volt jó,és a darabokat össze kellett kapirgálni. Erre ki is adtak anno egy pókrobot szerűséget koncepcióként

• Torzonborz
    Akinek ez a szíve vágya mert ezt az ipart szeretné űzni annak jó lesz. Kicsiben prospectorral, nagyban orionnal. A bázisépítéshez biztos jól jön majd, de alapvetően egy szakma akár van értelme akár nincs. :D
  • Gilmoor
    Engem az érdekel majd, hogy mi lesz az ok amiért valaki nekiáll bányászni. Maga a bányászat eddig egyik játékban sem volt sokkal intenzívebb, többnyire a kellemetlen de muszáj kategória volt. EVE online-ban azért érte meg bányászni high secben, mert lassú de egyszerű és biztonságos kereskedelmi tevékenységet nyújtott. Null secben meg azért érte meg bányászni többek közt, mert a helyben gyártott eszközökhöz biztonságosabb volt onnan biztosítani a forrásokat, mint oda szállítani. Egyelőre még nem világos milyen koncepció áll SC-ben a bányászat mögött, de ha tegyük fel bázisépítéshez kellene a helyben bányászott nyersanyagot felhasználni, azt jobban el tudom képzelni, mint órákat pingelni pár ezer UEC-ért.
  • lonvard
    Orionnál el tudok képzelni egy olyan izgalmas fúrást, ami az Armageddonban volt, hogy akár több száz méter mélyre lemegy a lézernyaláb és nem mindegy mibe csinál lukat, és akkor követni kell valami képernyőn, hogy milyen rétegeken megy keresztül és ha gázba fúr bele akkor baj van, meg ilyenek.
  • lonvard
    Bányászat:

Ezt a prospectoros sziklatördelést még nem nevezném annak. Orion remélem nem ezt fogja csinálni, hanem lefúr a mélybe. Egyelőre nem igazán tetszik, mert nem látok benne progressziót, ez olyasmi mint a World of Warcraftban, vagy akármelyik bányászos játékban, mikor kalapáljuk a köveket. De mondjuk a prospector legyen ilyen felszíni kukabúvár, ami a placcon gyűjti be az ásványokat, és akkor a nagyobb dögök meg legyenek bányászok.
  • lonvard
    Ha nincs üzemanyag, semmi nem működik, tehát az már egy jó kezdés, hogy van olyan állapot, amiben leállnak a rendszerek és meghal a játékos ha nem csinál valamit. Aztán ott van az, hogy az űrhajók állapota leromlik idővel a tervek szerint, tehát megvan az esélye a spontán meghibásodásnak is. Aztán ott vannak a mindenféle űranomáliák, kisülések, korrodáló gázfelhők, napkitörések, légköri viharok, mittudomén mik, amik megbolondíthatják a rendszereket. És akkor ott vannak a csaták, amikben meg kilőhetik ezeket. Ha van egy olyan tudatunk amikor felszállunk az űrhajóra, hogy az a nyugodt állapot ami van, hogy minden rendszer működik és van mit lélegezni az feltételekhez kötött, az már szuper.
  • Diopapa
    Nem akarlak lelombozni, de azt nem látom leírva, hogy ezek a rendszerek spontán elromlanának.
  • lonvard
    Shednek köszi a fordítást. :P

"A létfenntartó rendszernek csak energiára/üzemanyagra lesz szüksége, hogy tisztítsa a levegőt, nem kell plusz oxigén a működéshez. Ha annyira megsérül a rendszer, hogy leáll a működése, akkor az űrruhánkban kell kihúznunk addig, ameddig meg nem tudjuk javítani.A létfenntartó rendszer minden légkörrel rendelkező hajón egy elérhető, hozzáférhető alkatrész lesz. A fő feladata, hogy belélegezhető levegőt termeljen a hajó energiájának felhasználásával."

Sírok. Ez volt az egyik vágyálmom a játékkal kapcsolatban. Nem pusztán ez, hanem hogy az ilyen kockázati tényezőket egy rendszerbe rakják. Szeretném, ha a Star Citizenben a pilóták a társadalom fenegyerekei legyenek. Kényelmesen el lehet éldegélni az ArcCorpon egy hotdogos standot üzemeltetve, de mi nem erre születtünk, mert mi kimegyünk az űrbe, és az űr mocskosul veszélyes hely legyen már. És nem csak azért, mert az aszteroida mögül támadnak a vandul kalózok és jujuj, hanem mert elromolhatnak a dolgok. Bedögölhet a hajtómű a mélyűrben, és akkor sodródunk a semmiben. Bármilyen alkatrész tönkremehet, hajótörést szenvedhetünk, és akár meg is fulladhatunk a saját hajónkon. Ha ezek a lehetőségek benne vannak, akkor az olyan atmoszférát fog teremteni, hogy az ember nem fogja magát attól 100%-ban biztonságban érezni, mert feljutott egy űrhajóra. Nem lesznek garanciák a túlélésre. Legtöbb játékban erre magasról tesznek, ha van egy ép jármű, akkor az egy safe place, és kellemesen ellehetünk benne. De ha ez egy rendszer, amit fenn kell tartani, beleértve az evés-ivást is, akkor az egy sokkal izgalmasabb helyzet. Most a következő lépés, hogy ugyanezt megcsinálni az űrállomásokon. Jön egy meteoreső, egy járvány, egy idegen támadás, egy alien invázió, és az űrállomásokon kitörhessen a káosz. Mert azok sem 100%-ig biztonságos helyek. Ne legyen olyan hely a Föld jellegű bolygók légkörét elhagyva, ahol nyugodtan tespedhetünk, ez a kérésem most a Star Citizen fejlesztőgárdájához. Plusz két év fejlesztés, tudom, de a kedvemért így legyen már! :D
  • Torzonborz
    Tavalyi citconon mutatták. De így még mindig könnyebb több száz várost összerakni mint kézzel. Csak az asset készletet kell összerakni aztán a többit kilegózza a tech. Az más kérdés, hogy ezt megcsinálni nem könnyű.
  • Caliph
    A proc gen pont az,amit láttunk valamelyik vidiben korábban,amikor a bolygóvárosról volt szó,hogyan csinálják: adottak a városnegyedhez elkészített épületrészek,textúrák stb,aztán a proc gen azokból válogatva inteligensen generálja le a várost,tehát pl lakónegyedbe nem rak be gyári negyedbe illő épületelemeket. Azonban a rendszer a meglévő készletből teszi össze a várost,tehát valahol vissza fog ütni a város felett repülve,hogy ezt a részt mintha már láttam volna...
    Aztán lehet azóta változott valami,ez kb 1 éves bemutató videó lehet.
  • TokraFan
    Ez lenne a legjobb, de aki kicsit is ismeri a szakmát -pl., grafikus, 3D modelező-, az jól tudja, hogy ilyen léptékek mellett egyszerűen nem kifizetődő kézzel csinálni. Egyetlen bolygó néhány helyszíne is irdatlan meló kézzel, nemhogy több százé, nem beszélve az állomásokról és egyebekről. Egy Mass Effect pl. kézzel készült több mint 5 évig úgy, hogy az abban található helyszínek nagyjából 4-5 bolygó tartalmát fednék le az SC-ben. Nem lehet többször használni az asseteket sem, mert visszaközönne hamar, hogy láttad már ugyanazt a panelt, textúrát, modellt a galaxis másik végén. Nyilván ezért döntöttek a Proc.Gen mellett.
  • lonvard
    Nem vagy egyedül, de az 5-10 év nagyon sok, legyen 2-3 év. Aztán hogyha 3 év múlva még nincs kész, tegyünk rá 2-3 évet megint. :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.06.13. 10:12:15
  • Hogthar
    Ezzel lehet egyedül leszek, de én inkább annak örülnék, ha aprólékosan kidolgoznának minden bolygót és holdat, még akkor is ha ez miatt a fejlesztés elhúzódik 5-10 évre is.
    Elég sok nyitott világú játékkal találkoztam aminek világa nagy volt, de tartalmilag nem volt igazán megtöltve.
    Annak örülnék, hogy miután megjelenik több 100 óra után is legyen benne olyan tartalom amit érdemes megnézni kipróbálni, ha ehhez az kell hogy várjak pár évet, azt mondom megéri.
  • Running
    Legyen igazatok. Mondjuk nekem ráér, nem vagyok rágyógyulva a játékra, minden évben van 2-3 cím amivel az ember el tudja foglalni a maradék idejét, az életen kívül.
  • lonvard
    Szerintem jövő karácsonyra sanszos az SQ42, meg egy néhány naprendszerből álló homokozó. A fejlesztésnek fel kell gyorsulnia, miután a Stanton kapcsán lerakják az alapokat, meg összecsiszolják a technológiát a számítógép által generált dolgokra. Egyszer csak eljön a pillanat, mikor összeállt minden, és mint az Assassin's Creed sorozatnál, elkezdik borítani a közönségre a tartalmat.
  • Torzonborz
    Szerintem nem kell ehhez ennyi idő, minél több tool/feautre készül el annál gyorsabban haladnak.
    Ne feledd, hogy handmade content gyártásról tértek át progen content gyártásra (bolygók, állomások, városok, küldetések), ehhez meg kellenek a toolok. Ha azokat megcsinálják a mostani tesztPU-ban akkor lényegesen nagyobb léptékben tudnak haladni.
  • Running
    Igen, és nézd meg év végéig mit kapsz, csapj hozzá még egy évet, és osztás szorzás után kijön, hogy ha jelenlegi elképzeléseiket megvalósítva (újakat nem hozzáadva) 5 év mire ebből tartalommal, kidolgozott területtel rendelkező játék lesz. Kicsit soknak érzem.
  • lonvard
    Nadehiszen van ütemterv. 1 évre előre negyedéves bontásban ott van, hogy mit akarnak megcsinálni.
  • TokraFan
    Egyetértek. Szeintem a hosszú távú tervezéssel, nagyot álmodással nincsen semmi baj, sőt, de fel kéne osztani a projectet, ahogy egyébként sokan mások is teszik. Kéne egy működő valami amibe X feature kerül, majd szépen ahogy haladnak az új tartalmakkal, belekerülnek azok is. Ez egy bevált módszer.
    Én itt azt érzem problémának, hogy mindent egyszerre akarnak, ami miatt nem készül záros határidőn belül olyan verzió, amit már játéknak lehet nevezni. Szerintem mindenki aki várja, tud várni is -ahogy én is-, de véleményem szerint, max. 2 éven belül el kell jussanak arra a szintre, ahol egy játszható játkot tesznek le az asztalra. Ha nincs is benne minden álom, ennyi idő után -beleszámítva a valós korábbi fejlesztési időt is-, már nem lesz értelmezhető olyan kifogás, ami ezt kimagyarázná. Azért nem, mert túl sok, kiválóan játszható Early Access játék elérhető már ahhoz a piacon, hogy legalább ennyit reálisan el lehessen várni tőlük is.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.06.12. 22:14:28
  • lonvard
    "ez egy álomszép játék lesz" :-D
  • Torzonborz
    Az, hogy az SC fejlesztése miért húzódik ennyire elég egyszerű, az idő folyamán ahogy jött a pénz úgy változott a scope is. Elég összehasonlítani a 2014-ben bemutatott (gamesconon vagy citcononn most nem emlékszem pontosan) arcorp bolygóra szállást a tavalyi citconos arcorpossal. Ég és föld a kettő, ezen gyakorlatilag baromi jól látni, hogy az idő folyamán milyen irányba változott a fejlesztés.
    Ez gyk azt jelenti, hogy amin az első ~2 évben dolgoztak az kb ment a kukába, de legalább is a nagy részét átdolgozták vagy éppen folyamatban van.
    Ez az egész meg húzza magával SQ42-t is.
  • Gilmoor
    egyet értek veletek... lassan nagyobb a projekt presztízsértéke, mint ami ideális volna. Az sq42 csak tutorial lesz a sandboxhoz, bármilyen story-t is raknak mögé, pillanatok alatt fog kivérezni az éhezők viadalán. Reméljük "ott lesz az a híd"
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.06.12. 11:19:49
  • Caliph
    Így legyen! :)
  • Hogthar
    Ne bombázzatok reggel a negatív hullámokkal, pozitívan kell felfogni, ez egy álomszép játék lesz.

#3382: S42 kampány főbb része scriptelt lesz, de úgy tudom open world lesz.(lehet ezt már open universe-nek nevezik).
    Ha hasonlóan megcsinálják a rendszerét mint például egy eldar scrollban, akkor több 100 óra is lehet benne.
    Persze ebben sok a ha, de tudod pozitív hullámok kellenek ide.

Engine már adott, a mostani fejlesztések hajókra mennek és hálózat optimalizációra. Szerintem SC-től függetlenül megjelentet hamarabb, max későbbiekben bővítik új hajókkal. A gépigény meg csak multiplayerben ilyen magas.
    Vannak videók Star citizen offline módjáról és 25 fps helyett 90 et produkál.

• Caliph
    és a negatív hullámok :D
  • Caliph
    Nem csesztetni akarom a projektet,inkább a félelmeim írom le: több éve készítik és még sok van hátra,ez egyértelmű. ez nem is baj. de előbb utobb megunják az emberek,és nem tolnak bele több pénzt,ami miatt veszélybe kerülhet az egész.Mindig jön egy új hajó,amit kiadnak valódi pénzért,mindig jön egy vasrúd amivel területet lehet venni a még el sem készült játékban pénzért,mindig jön valami akció ami bevonz embereket( LTI )... Tudom nem tart senki fegyvert az ember fejéhez hogy megvegye,de jelen pillanatban ez az egyetlen bevétele a cégnek,és ez nem végtelen.Én azt látom hogy nagyon túlvállalták magukat.És mindig,újra és újra bevállalnak valamit ami csak tolja a megjelenést. Nyilván nem láthatom át a cég pénzügyi forrásait és terveit,de én simán modulszerűre csináltam volna,kijön egy stabil alap,aztán dlcben a bázisépítés,dlcben az új naprendszer bolygókkal,úgyis meg lenne véve,főleg ha az alap jó és a minőség marad

És ha ez a projekt elbukik,akkor tíz évekre visszavetheti a játékipart,mert úgy fogják emlegetni hogy látod a SC is nagyot álmodott,és elbukott,inkább csinálok egy COD12 t mert az biztos pénz a 4 óra kampánnyal és a tavalyi grafikával.

De ha elkészül,az kb játéktörténelem lesz,és mi playerek jól járunk mert látják hogy van igény a rendesen megcsinált játékokra és nem csak az agyatlan folytatásokra.
  • lonvard
    Star Citizen az olyan mint a politika meg a foci. Mindenki ért hozzá. Ez meg a nyílt fejlesztés miatt van. Elég információt kap a közönség ahhoz, hogy elkezdhessen okoskodni, de nem kap elég információt, hogy össze tudja rakni a képet, valamint a 99% meg nem is ért a fejlesztéshez.

Nekem az az álláspontom, hogy nem azért fejlesztik x éve, és nem azért csinálja 300 ember, hogy végül ne legyen kész, vagy pofára esés legyen. Nekem nem dolgom a fejlesztéssel foglalkozni, nekem az a dolgom, hogy a megjelölt szükséges gépigényt összerakjam hozzá, és játsszak. Ahogy Csodabogár mondja a Kelly hőseiben: Én csak vezetem a tankot, hogy mitől megy azt nem tudom.
  • Caliph
    Az a gond hogy egy scriptelt kampányt a hardcore gamerekvégigvisznek kb egy hét alatt. Ha van benne annyi , mint egy mass effektben,de lehet csak annyi lesz mint egy codban.

Sokat nem jelentene ,éveket meg főleg nem.

És az sem valószínű hogy a sq42 megjelenik sokkal hamarabb,ugyanaz a game engine,amin még van mit csiszolni/optimalizálni
  • Hogthar
    Lehet igazad van, de szerintem 2 évente nincs túl sok értelme újrakérdezni. Szavazás után berendezkedtek a hosszútávú fejlesztésre.
    5 évente látom reálisnak az újraszavazást.
    Én inkább abba reménykedek, hogy a S42 megjelenik 1-2 éven belül.
    Azzal szerintem mindenki ellenne míg megjelenik a SC.
  • Running
    Lehet aktualizálni kéne a kérdést.
  • Hogthar
    1-2 éve feltették a kérdést az aktuális támogatóknak mit szeretnének.
    1. opció befejezik a fejlesztéseket és kiadják a játékot mihamarabb, ebben az esetben kb mostanra jelent volna meg a játék.
    2. opció folytatják a fejlesztgetéseket, de ebben az esetben kitudja mikor jelenik meg.

Az akkori támogatók nagy része arra szavazott, hogy merjenek nagyot álmodni és nem számít ha elhúzódik a fejlesztés.
    Én is egyetértek ezzel. Van időm bőven, tőlem még akár +10 is lehet a fejlesztés, de az tényleg legyen nagyon jó.
    Aki pedig nagyon nem bírja ki az tesztelhet az alfával.
  • Running
    Egy része azért cseszteti, mert fogyatékos, és azt hiszi 1-2 év alatt elkészül egy ilyen játék.

Az értelmesebb meg azért, sokszor jogosan, mert ha a jelenlegi szinten halmozzák az ötleteket, akkor tényleg soha nem lesz kész. Itt nem arról van már szó, hogy türelmetlenek az emberek, hanem arról, hogy meg kéne húzniuk egy határt a fejlesztőknek, amit már megjelenés utánra tartogatnak. Jelenleg az van, hogy hopp még ezt is hegesztjük, hopp még azt a modult is, mire kész van, újabbak kerülnek elő, ez így egy soha véget nem érő folyamat.

Eddig én is türelmes voltam, de már elengedtem, mert tényleg hülyeség amit művelnek. Megértem én, hogy egy mindent felülíró játékot akarnak elkészíteni, csak a végén pont azok fognak hoppon maradni, akik egy értelmes játékba fektettek, nem egy techdemo-ba, valamint megalomán fejlesztőkbe.

Elég csak arra gondolni, hogy jelenleg mennyi hold, bolygó van a játékban, nézd meg roadmap-et, ha minden évben tényleg csak kb 3 készül el, akkor a következő 5 évben ebből értelmes játék nem lesz, mert tér az kéne annak a pár játékosnak, aki rászabadul. 2022-ben majd 10 bolygó körül fogunk keringeni vagy hogy? Vicc. Tudom készül a technológia amivel generálják, ebből eddig annyit láttunk, hogy fél év alatt lett 1-2 valami, mert minden hónapban még nagyobbat álmodnak ezzel kapcsolatban is. Ne legyen igazam, de ha valaki nem kever le Robert-nak egy rohadt nagy maflást, hogy visszapenderüljön a valóságba, akkor pár éven belül lesz egy tök jó valami, csak nem játék, szórakozás, kikacsolódás.