7978
  • MikX
    Jah, hát persze, de ahoz képest meg som, hogy a starter is egy full játék day1 ára, ugyhogy biztos nem.
    Érdekel, és várom is,, hogy elkészüljön, de ennyire nem. Ár-érték arányban nagyon rosszul áll, nem sóherkodásból, csak ésszerűségből.
    No mindegy, egy ideig,, ha igy mérik, roberts nem sok pénzem fogja látni.
  • MikX
    Igen, minden hinaoban egyet, v ilyesmi. De ha kell mellé játék, akk felejtős.
  • lonvard
    A starter pack arra van, hogy rájöjj, hogy az avenger mennyivel jobb annál, és ahhoz képest nem is sokkal drágább, tehát javaslom rögtön azzal indítani, és onnan aztán csak akkor tovább lépni, ha fanatikus vagy.

Tettem egy próbát a játékkal, érezhetően javult picit, de még mindig játszhatatlan számomra. Nem aaaaannnyira szaggat, mint korábban, hanem csak aaannyira. Persze nincs meg a minimum konfigom hozzá, tehát egy szavam se lehet. Addig nem fogom kipróbálni a bolygóra szállást, amíg nem fog simán futni, mer illúzióromboló lenne ezt úgy átélni, szal félreraktam a következi patchig, valamint amíg nem rakok a 12 giga ramhoz még 8-at kábé. Apránként fejlesztem fel a vasat, valszeg utána processzort cserélek. Vagy mittudomén. :)

• Torzonborz
    Subscriptions-al nem kapod meg az összes hajót. Amúgy meg ha nincs meg a játék a sub se megy.
  • MikX
    Sziasztok! A subsciption-ök közül érdemes lehet valamelyiket választani, ha ki akarom próbálni a játékot? Free hétvégét nyomtam már egykettőt, de ahogy olvasom, itt ki lehet próbálgatni hajókat is, meg megy minden? Igazából a két olcsóbb starter pakk annyira nem jön be, se a mustang, se az aurora hajó nem tetszik, és akkor csak az lenne, dezért gondoltam, hogyha kipróbálgathatok hajókat, akkor érdemesebb 1-2 hónapra előfizetni.
  • Running
    EU régión vagyok, gondoltam az kell, hamár eu-ban vagyunk, még egy darabig, ha nem húzzuk ki mégjobban a gyufát, de ez már politika. :)))
  • Torzonborz
    Melyik régióban? Érdemes usa/aus-ra menni ott általában jobbak a szerverek vmiért.
  • Running
    Nálam most az van, hogy 10 mp akadás, 10 mp akadás, 10 mp akadás...
  • Torzonborz
    Megesik. Nálam most jobb a helyzet mint 3.0-ban, ott konstans fps dropom volt. Most is van bár ritkább, stabilabb az fps.
    Crashre meg hét vége felé várható javítás.
  • JonasSandor
    Ja az jó.
    Meddig érvényesek olyankor?
  • Bucser
    Szokott lenni FreeFly weekend nagyobb conventionok korul mint Gamescon vagy E3 vagy Citizencon.
  • Running
    3.1-ben csak nekem vannak random beakadások? Elég zavaró.
  • JonasSandor
    Ebből a játékból nincs valami demó féle hogy kipróbáljam?
  • lonvard
    De egyébként a belső tervezésnél is történt javulás, jó példa rá a reclaimer, szóval leválthattak ott egy-két embert, és jöttek olyanok, akik értik hogyan is kell ezt. Ajánlom is nekik, mert a carrackot nem cseszhetik el. Pár napja néztem a videót amiben mutatták, hogy a bengálon belül milyen belső metró van, iszonyat tetszik. De azért aggódom, mert pl. az idris koncepciója már nem tetszik. Az egy csatahajó lényegében, ehhez képest van egy óriási hangárja, viszont abban csak 2-3 vadászgépet tárolhat. Tehát ha csak 2-3 gép fér el felderítőnek meg csapatszállítónak, akkor ne áldozzuk be a fél hajót hangárnak. Mintha nem tudták volna eldönteni, hogy ez most akkor hordozó vagy csatahajó, mindkettőt akartak, a mérete viszont kicsi lett ehhez. De persze majd meglátjuk.
  • lonvard
    Szerintem egyszerűen kiütközik, hogy akik a hajókat tervezik azok művészek, akik a belső tereket, azok meg inkább lelkes iparosok. Először a retaliatornál éreztem ezt. Volt egy elképesztően jól megtervezett hajó, és volt egy elcseszett belső tervezés. Amikor a Starfarert is így adták ki, akkor kezdtem nagyon aggódni. A kisebb max 2-3 személyes hajókat, amiknél nem volt nagyon tere a tervezőnek hülyeséget csinálni, ott végig jó a dizájn. De egy constellationnál már jelentkeztek a problémák. Szerintem a freelancer van legjobban megcsinálva, még keszon is van benne édes istenem, illetve egy nagyon régi tervezés, a redeemer. A redeemer még most is kedvencem, nagyon tetszik ahogy megoldották a legénységi szállást, már csak modulárisnak kell lennie a csapatszállító helységének, hogy raktérnek is használhassuk, és akkor nálam az lesz az egyik tökéletesnek tartott hajó.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.03.31. 17:39:43
  • RJoco
    Lehet, hogy a zuhanyzó közös és ezért van ott, ahol. Illetve más dolgok is lehetnek, tekintve, hogy gravitáció nélkül nem biztos, hogy olyan egyszerű a dolog.
    A ruha meg fel tud dolgozni mindent ami belőled kijön ;) és még tisztít is.
    Illúzió rombolónak inkább a használhatatlanságot tartom. Majd, ha játszható lesz, akkor ráérek a zuhanyzáson gondolkodni.
    Jah, de, ha már itt tartunk, akkor az állomáson még nem találtam meg a koton és cigi automatát :)
  • lonvard
    Igen, mintha nem lett volna egységes koncepció, és a tervezők csak úgy össze-vissza ötleteltek, egyik belerakta, másik nem, de igazából elemezni kellene a komplett hajóparkot annak fényében, hogy mire is használatosak. Ha hosszútávú űrutazásra tervezett, és ismeretlen rendszerekben kóricál, akkor feltétlen önellátónak kell lennie minden szempontból, viszont ha rövid-középhatótávú és ismert űrállomások közt ingázik, akkor inkább olyan mint egy kamion, hogy van benne hálófülke, de zuhanyozni a kamionos parkolóban fogsz. Zuhanyzón igazából nem verem magam, mivel ha van már egy mosdó meg egy wc, akkor engem zsebre tettek vele, hiszen egy kis türcsi meg űrszappan, aztán lehet mosdani mint öreganyámnál falun, szal egy kis-közepes hajón én ennyit elfogadok. :D Ami viszont kurvakibaszottul zavar, hogy teljesen koncepciótlan a keszonozás, egyik hajón kell, másik hajón nem kell. Jó lenne ha egy fejlesztő elmesélné, hogy ezt hogyan tervezik végleges változatban, mert vonatkozzanak már mindenkire egységes szabályok, viszont ha vonatkoznak, akkor a keszon nélküli hajókon érdekes lesz. Mondjuk heraldból csak úgy tudok űrsétát tenni ha mindketten beöltözünk, lekötözzük az összes használati tárgyat, és lényegében az űrhajó belsejéből csinálunk egy keszonkamrát. Mondjuk ha erre kidolgoznak egy metódust, akkor elfogadom.
  • Bucser
    Az osszes hajonal nyilvanvalo, hogy az external look es a cool factor prioritasa felulirta a hasznalhatosagi es esszerusegi requirementeket...

Dehat ebben nincsen semmi uj. Kulonben minden ugy nezne ki hogy van egy 2x2 cabin a hajo kozepen amiben van egy agy, egy furdo es kalap. es minden ugyanugy nezne ki. meg lennenek a funkcionalis teruletek mashol.
  • Hogthar
    Személy szerint engem rettentően zavar, hogy a közepes méretű hajóknál, nincs rendes tisztálkodásra kialakított részleg.
    Ahol van ágy ott van szükség mosdóra is.
    PTU-ban végig néztem az összes hajót, és nagyon soknál tapasztalom ezt.
    Találtam olyat is ahol volt még zuhanyzó is, ráadásul pont az alvó szoba mellett, csak az vele a baj, hogy ahhoz hogy oda juss ki kell menni a szobából végig kell menni két nagy folyosón és csak utána jutsz be a fürdőbe, elég lett volna egy kis ajtó amiről egyből bejutsz a fürdőbe, miért kell megkerülni az egészet?
    Ez a kialakítás nem túl racionális és végig gondolatlan. Rendesebb kialakítást csak 1-2 nagyobb hajónál találtam, de még ott is van bőven érthetetlen elrendezés.
    Lehet túl lihegem, de számomra ezek illuzió romboló tényezők, mert tudod, hogy ha kialakulna egy űrtársadalom figyelnének ezekre a részletekre. Ezeket a hajókat nem csak közlekedésre használnák hanem élnének is bennük.
  • Hogthar
    Nem elérhető jelenleg a Herard, én is arra pályáztam, helyette jött a cutlass.
  • lonvard
    Nem tudom mit esztek ezen a terrapinon. :) Külsőre tökjó, de hát kábé ennyi ami pozitívum. Ha már ilyen két személyes speciális hajó, akkor engem a herald izgat, legszívesebben beolvasztanám érte az avengert, csak annak a kis hajónak most még annyira nincs értelme, hogy el nem lehet mondani. De úgy is az lesz, hogy az első adandó alkalommal, mikor észlelem, hogy optimalizálták valamennyire a játékot, akkor megveszem a heraldot. És nem érdekel, hogy nem tudom semmire se használni! :D Lesz egy szexi másodpilótám (csaj), ketten összezárva, annyira izgi. Csak hát nincs zuhanyzója. Asszem mosdó van. Szóval büdösek leszünk, na. De nem is baj. NE FÜRGYÉ LE!
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.03.29. 21:55:45
  • Torzonborz
    PTU-n már rég bent van. Most éppen a kukást vették ki megint.
  • Hogthar
    Én meg a Anvil Terrapin várom, mert ez az utolsó ami még nincs kész a 3.1 roadmap részlegen.
    Tehát ha elkészül jön a 3.1!
  • lonvard
    Csak a fantázia maradt ki belőle. Egy fantáziátlan rendező """tiszteletadása""" a 4-6. epizódoknak. Láttam már hasonlót, ami működött. A World War Z. Abban összegyúrták a zombis forgatókönyveket. Kezdődött egy városi apokalipszissel, aztán volt egy lépcsőházas zárt teres zombis rész, aztán Jeruzsálemben egy katonai zombis, aztán repülős zombis, aztán végül egy laboratóriumos zombis. És tele volt fantáziával, és össze tudták kapcsolni a részeket. A World War Z a zombifilmek Star Wars-a. :D

ON

reclaimert akarok!
  • lammaer
    Na pont ez volt az érzésem nekem is. Minden összelopkodva a 4-5-6ból... megspékelve teljes idiótizmussal.
    Minek ment az üldözés ha az lett volna a megoldás hogy megfognak egyetlen cirklót az fénysebességgel beküldik az üldöző bolyba....
    Mi az hogy nincs autopilóta a hajókon, vagy legalább egy droid amit be lehet rakni hogy kamikázézzon egyet a lila hajú leszbikus vezető helyett...
    A galaxis sorsát eldöntő epic csata 15 rozsdás hósikló meg 4 lépegető? Hát most afrikában a törzsi háborúkban több fegyver van...
  • lonvard
    Á, nem olvassa a blogját se. :D
  • Torzonborz
    Te gügye, azt a blogon is meg tudod tenni
  • lonvard
    Alapjáraton nem érdekel, hogy olvassa vagy sem, a fordításait késztetésem van megköszönni, és lényegében ennyi.

traz

A carrack nem játék, ha azt elbassza a tervezője, akkor kimegyek Frankfurtba, kirángatom Briant a hajánál fogva az utcára, és addig fojtogatom, amíg ki nem nyögi, hogy a carrack fejlesztője Los Angelesben van. Akkor bocsánatot kérek tőle, leporolom a ruháját, majd sok sikert kívánva elindulok a reptér felé, és irány Los Angeles. :)
  • Torzonborz
    Én tudom mert szoktam vele trécselni :D
  • traz
    Kovács Lajos öntőmunkás. Másfél liter pálinka után mindent agyoncsap...
  • lonvard
    Carrack belső kialakításán ki dolgozik, ezt lehet valahonnan tudni? Csak hogy meg tudjam becsülni, hogy az illető idáig milyen belső tereken dolgozott és mire számíthatok, agyoncsapja azt a hajót, vagy sem. :)
  • lonvard
    Benézhet ide, nem tudhatjuk.

(most olvastam prohardveren, pont Shed is megemlíti a Starfarert :D)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.03.24. 16:16:35
  • Torzonborz
    FYI: Shed nem olvassa ezt a fórumot.
  • lonvard
    Most nézem a reclaimer belsejének bemutatását, EZ AZ! :) A Starfarernek is így kellett volna kinéznie. Mint egy munkahajónak. Milyen egy munkahajó belseje? Funkcionális, nincsenek benne indokolatlan nagy terek, minden szűk, koszos, hangos, rendezetlen, nem a személyzet kényelmét szolgálja. Szegény Shedet kértem meg annak idején, hogy fordítsa le nekem a Starfarer fejlesztőinek írt kritikámat, el is küldtem nekik személyes facebook oldalukra, amiben olyanokat fogalmaztam meg, hogy egy munkahajón nincsenek olyan nagy lépcsősorok, mint a Starfarer két oldalán, meg nem kell két látványos tiszta vécé, nem kell tisztaság, nem kell nagy étkező, az ágyak nem megfelelőek, nem csináltak gyors kiutat a cockpit helységéből, nem lehet létrán vagy gyorsliften leugorni a hajó alsóbb régióiba, és hasonlók. Erre megcsinálták a reclaimert pont ilyenre. BIZTOS MIATTAM. :D A Starfarert úgy tervezték meg, mintha egy sétahajót terveztek volna belülről, a reclaimert meg mint egy munkahajót. Jó, azért találni hibákat, a pilótafülke szerintem indokolatlanul szűk, egy-két részlegét nem értem mért olyan amilyen, de összességében végre van egy olyan nagyobb méretű hajó a játékban, amivel már tudnék játszani, mert nem immersion romboló belülről. A terrapin viszont pont olyan értelmezhetetlen lett azzal a hülye székkel középen, ahogy vártam. :D

reclaimer
  • lonvard
    Ez a reclaimer egy isten. (köszi a fordítást, shed) Egy igazi pénzmosoda, kalóz flotta zászlóshajójának is el tudom képzelni. :D Főleg ha végül nem engedik, hogy hajókat raboljunk egymástól. Meg ez a drónos minijáték tetszeni fog. Kicsit Mass Effect. Úgy képzelem, hogy pályára áll a bolygó körül, a drónokkal meg elmegyünk területet szkennelni. Hopp egy roncs! Leszállunk, kifosztjuk, feldolgozzuk. Kicsit olyan mint a carrack, csak a metál verzió. Nem csak kifosztja a talált dolgokat, hanem meg is zabálja. Remélem űrállomást is rombolhatunk és ehetünk vele. Ostromgépnek se utolsó. Kicsit ráizgultam, mint minden fantáziadúsabb új hajónál. :D Közben tervezem, hogy a remek avengert lecserélem az adatszállító gyors hajóra. Pedig olyan szép az avenger, és tök sokoldalú, de egyszerűen a másik hajó iszonyatosan tetszik. És az UEE flotta vadászgép-pilótájaként valahogy vagányabb dolog egy heraldban kikötni leszerelés után. Jobban passzol. Női karakterrel az avenger inkább, de egy tökös vadászpilóta az inkább heraldos. Csak felmerül a kérdés: mi a tökömet kezdjek a heralddal a baby pu-ban, már azon kívül, hogy szép és gyors? Eh, megannyi gyötrelmes döntési helyzet, és még nem is tudok vele játszani. Kivárok. :(
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.03.23. 07:42:54
  • lonvard
    Shednek köszi a fordítást!
  • lonvard
    Reclaimert nézegetem, már olyan természetesnek vesszük, de ki csinált ehhez hasonlóan összetett szerkezetet a játéktörténelemben? Senki. Egy ilyen hajó, az önmagában főszereplője lehetne egy AAA kategóriás játéknak, itt meg csak egy a sok között. Szerintem ez már most foglalkoztathatja a rivális fejlesztőket, hogy már nem biztos hogy elég lesz ezek után Mass Effect jellegű űrhajókat legyártani, mert majd igényelni fogjuk, hogy vezethessük, meg oda szállhassunk le ahova akarunk, meg hogy értelmesen legyen összerakva. Várom azt a játékot, ami egy űrcsatahajót gyárt le olyan szinten mint a Star Citizen, és arra az egy hajóra épül majd a komplett játék. Mért nem jutott ez korábban eszükbe?
  • lonvard
    Jó mondjuk szerintem itt csak ki akart térni a kérdés elől, hogy ne hergelje a rajongókat, és poénosan válaszolt. :)
  • Torzonborz
    Még nem tudtok pénzt utalni egymásnak.
  • Hogthar
    Ezzel az utolsó résszel kapcsolatban, az utolsó Jedi után Mark Hamillel csináltak egy interjút és kérdezték, hogy neki melyik univerzum tetszik jobban: Star wars vagy Star Trek?
    Azt válaszolta, hogy Star Citizen!
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem tudjátok e, miként lehet játékbeli valutát megosztani játékosok között?
    Van pár barátom akikkel kalózokra vadászunk és a bezsebelt zsákmányt 1 hajón tudjuk csak elvinni és eladni, de szeretnénk valahogy szétosztani a bevételt. Erre csak a következő javításban lesz alkalom a Job rendszer kijátszásával, vagy van rá most is valami módszer?