7978
-
Diopapa #3457 Én már annak is örülnék, ha Levski-ről el tudnék szabadulni.. :D -
#3456 Igaz, Hurston lesz az első igazi bolygó, 3.3-ban jön a 4 holdjával együtt. ;) -
Diopapa #3455 Apró pontosítás. SC-ben jelenleg egy bolygóra sem tudsz leszállni, holdakra lehet, háromra... ;) A Crusader nevű gázóriás körül kering mindhárom (Yela, Cellin, Daymar) hold -
#3454 Nem prioritás? Dehogynem, nem is kicsit. A progen techet is egyfolytában fejlesztik, látható is a változás:
3.2-ben is variáltak is rajta, és még fognak is.
Párszor már növényzettel rendelkező bolygót is mutogattak atv-ben, azt is reszelik bőszen.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.07.05. 20:57:43 -
MasterMason #3453 "És ugye csak légkör nélküli bolygók/holdak van."
Ez így azért nem pontos, inkább úgy, hogy csak légkör nélküli bolygókra lehet egyelőre (lehet így is marad) leszállni. -
#3452 Eliteben is sok az ismétlés,de ott vannak hatalmas kanyonok(szoktak is gyors hajókkal canyon futamokat rendezni,csak funból.)hegyek,van ami ezerrel kering egy bolygó körül és frankó látványt nyújt stb. És ugye csak légkör nélküli bolygók/holdak van.
Jelenleg sztem az Elite szebb és változatosabb bolygó téren,de ne feledd hogy itt csak két bolygó van eddig,az is csak kb úgyahogy berakva hogy tesztelhető elgyen a bolygóra szállás,meg a futkározás stb.
Biztos hogy ezen lesz változtatás,de nem prioritás jelenleg. -
lonvard #3451 Ezen a hegyelnevezésen elméláztam egyébként. Tehát most a bolygók azok göröngyös golyóbisok. Mi tesz egy ilyen göröngyös golyót egyedivé? Szerintem markáns földrajzi tájegységek. Tehát mondjuk Andok jellegű hegyláncok, kiszáradt óceánok, irgalmatlan kanyonok, amely bolygón meg nincs légkör ott kráterek tömkelege. És akkor ezek egy részét el is lehet nevezni. És akkor a bolygóknak lehet egy földrajzi térképe is. Nem azt mondom hogy Föld bolygó részletességgel, de a karakteres földrajzi jellegzetességeket el lehetne nevezni, és akkor ezek szolgálnának tájékozódási pontul, turisztikai látványosságul, küldetések helyszínéül, mittudomén. Úgy szeretném elmondani ezt Chrisnek. De szerintem agyalhatnak ilyesmiken, a kreatív teamjüknek pont az a feladata, hogy ezeket kitalálja. Ott van a No Man's Sky, abban nem csak az a probléma, hogy a bolygók faunája unalmas, hanem hogy maguk a bolygók is mind ugyanolyanok. Nem tudom az Elite-ben hogy van ez.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.07.05. 18:05:08 -
lonvard #3450 Nem olyan gyenge gép az szerintem Tök jó, azért biztos van egy feelingje mikor az ember először leszáll egy bolygóra. Most az kellene, hogy körberepüli valaki földközelben. Utána elneveznek róla valami hegyet, vagy mittudomén. :D -
#3449 Tegnap este sikeresen letöltöttem a 3.2-őt, ugyan megkésve bár de töretlen lendülettel vetettem bele magam másnap reggel egy próbatúrába. Egy dolgot szerettem volna igazán, kipróbálni a robogót, milyen érzés dűnéken száguldani. Készítettem egy videót, bizonyára unalmas lesz, de ami a lényeg, hogy a viszonylag gyenge gépem ellenére egész jól ment, és egyszer sem fagyott ki.
próbatúra -
lonvard #3448 Nekem egy 6 magos AMD FX-6300-as processzorom van. Olyan 2011-es évjárat, szóval biztos kevés, de a több magos procik erejének megbecslését valahol a második magok bejövetelénél elvesztettem. :D -
#3447 Már live. -
#3446 Most milyen verzió fut PUban? nem világos, hogy már live a 3.2 vagy még mindíg csak a vip csapatnak elérhető? -
#3445 Nna, memory leak még mindig van, szóval megeshet, hogy kifut a 12 gigából de ez swap-el valamennyire kiküszöbölhető (és nem árt ssd-re tenni) Az tény, hogy ssd sem árt, sőt baromi sokat dob a játék futásán nem csak a betöltésen, lényegesen simább lesz.
A lényegre meg rátapinttál, 3.0 óta cpu limites a játék. Az i52500k procim mind a 4 magja 100%-ra fel van koppanva ahogy betelik a szerver, a gpu terhelése ezzel együtt meg csökken. Szóval jelenleg erős sokmagos proci a gyógyír leginkább amíg nem jön network tech meg ocs.
-
#3444 Nem a rammal lesz a gond. 12 giga elég neki egyenlőre. Vramból eszik sokat és eléggé Proci igényes is.
Plusz ha nincs SSD azt mindenképpen ajánlatos. Többen játszunk egy közösségbe akik HDD-ről futtatják azoknak 5-8 perc míg betölt csak a menü, nálam meg SSDről 1-2 percen belül betölt.
Ezt képzeld el a játék betöltésnél. SSD 5-10, HDD 20-30 perc.
Ha nem akarsz sokat költeni, SSD-t vegyél, ha van SSD-d akkor szerintem a ram pénzt érdemes félretenni egy erősebb gépre. Ha jelenleg játszható tesztelgeted az új mechanikákat és megjelenésnél egy erősebb géppel beletudsz lendülni a világba is. -
Diopapa #3443 Rám jellemző, hogy olyan bugokba futottam bele, ami PTU-ben nem jelentkezett. Pl elsőre mikor belogoltam, azt vettem észre, hogy folyamatosan emelkedik a karakterem pulzusa és kiírta, hogy nincs levegő az űrruhában... felálltam, már szédültem, de semmit sem tudtam use-olni. Relog segített. Elcsattogtam Levski-re, nekem ott volt a legtöbb teljesítmény beli problémám. Éjszaka szálltam le, nagyon szép volt, kevesebb szaggatás, az állomáson pedig egyértelműen jobban futott.. Viszont senkinek sincs semmi vásárolható árú, a Dumpers Depot-tól kezdve minden üres sajna.. Viszont sokadig relog után sem tudtam eljönni az állomásról.. :/ Levski-n trükközik az SC. A lift, ami visszavisz a hajódhoz úgy van megcsinálva, hogy amíg a liftben vagy, "átteleportálja" a hajódat a hangárba. Illetve ez sem egyértelmű, mintha másik "instance" lenne, vagy a karaktert teleportálja oda. Nos, volt olyan, hogy a lift megérkezett, a hangár nem volt ott, helyette világűr.. Mivel felfedező vagyok, bátran beléptem, el kis kezdtem esni a hold középpontja felé... Vagy ha odarakott hangárba, nem tudtam a hajtóművet bekapcsolni a hajón.. Vagy ha mégis, hiába hívtam a földi irányítást, nem nyitotta ki a külső zsilipet, közben a földi irányításra folyton azt monda, hogy out of range... Vicces, mert a 3.1-ben ez egész jól működött.. Szóval most az van, hogy nem tudok Levski-ről eljönni... :D -
#3442 Igazabol egy NVME SSD-vel teszel neki a legjobbat, meg a RAM-al. -
lonvard #3441 Hehe, 12 giga rammal elcsattogtam megnézni az új avengerem. StarCitizen történeti pillanat volt, mikor levettem a sisakomat a cockpitban és kinéztem az ablakon. :D Veszek hozzá ramot. Egy 8 gigányit. Szaggatott, de nem a tökéletesen játszhatatlan szaggatással, hanem azzal a "játékra alkalmatlan, ám azért lehet vele haladni" szaggatással. Felszállni még nem akarok, különben is mindent elfelejtettem ami az irányítással kapcsolatos. Kell az a 8-as ram, és hátha csoda történik. Ha nem, akkor is lesz 20 giga ramom, ami sosem árt ha van. -
#3440 Hehe na igen az is van, és nem rossz. :)
Hmm lehet hülyeséget mondtam, mert most olyasmi dereng régről, hogy az ark-ot akarják integrálni majd a játékba. Bár ezeknél a franc tudja már mikor mit akarnak.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.07.01. 23:34:52 -
Diopapa #3439 Ennél jobbnak kell lenni az ingame mapnak végül. :) -
#3438 Az új QT mechanika után olyan nagyon nem kell a mobiglas de sebaj :D
Amúgy sztem a meglévőt fejlesztik tovább és lesz egy fullscreen változat ahol mindent jobban látni.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.07.01. 17:18:48 -
TokraFan #3437 Ha nem lesz külön egy rendes térképnézet, az rettentő nagy hiba volna... -
lonvard #3436 Közben nézegettem 3.2-es videókat. Nem semmit változott az Olisar, mióta szaladgáltam rajta. Gyönyörűszép. De a kvantumot még mindig a mobiglas-on állítják be. Ki szól már végre Chrisnek, hogy ez hülyeség? Olyan mintha Han Solo a fénysebességet a karórájával állította volna be a Millenium Falconon. -
#3435 Azt mondták, hogy más ladikra is fel lehet hekkelni a bányász orrmányt csak ugye nem lesz olyan jó a hatásfoka. De valszeg jön még a kettő közé egy med size bányász is. -
#3434 tudom hogy többszemélyes,reménykedek hogy a prospe és az orion között lesz valami komolyabb,ami egy max két személyes :) -
lonvard #3433 Ja, kvantumugrás. Na most valamiért én ideiglenes megoldásnak tartottam idáig, hogy a mobiglas-on keresztül nézi a pilóta a térképet, és úgy választ kvantumugrás-célpontot. Hogy van a mobiglas-ban térkép az teljesen oké, de hogy az űrhajó kvantumugrását mobiglas-on keresztül intézzük az nagyon nem oké. Azt az űrhajó számítógépe kell hogy összerakja. Na most erre nézve tudtok-e valamit, ideiglenes a mobiglas-os kvantum?
(shednek köszi a fordításokat)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.06.25. 21:22:02 -
lonvard #3432 Pár hónapja evidensnek tartottam, hogy ha lesz bányászás, akkor lesz építkezés. Erre is az volt a válasz, hogy ne képzeljek már ebbe a játékba bele mindent. Aztán jött a pioneer, ami persze inkább csak egy irányvonal egyelőre, Chris azt akarta megmutatni vele, hogy lesz építkezés. Pontosan mert tudja, hogy a saját fantáziák megépítésével rengeteg játékóra megy el anélkül, hogy küldetéseket kellene csinálgatni. Pl. a Fallout 4-ben körülbelül semmit nem haladtam a történetben, helyette napokon keresztül építettem a leatomozott házam fölé egy menedéket, majd egy moddal megtámadtattam mindenféle raiderekkel, szupermutánsokkal, és akkor azon élvezkedtem, hogy szól a sziréna, futunk a harcállásokba és lőjük a bázisra támadókat. Óriási potenciál van az építkezésben, ha jól van megcsinálva, ezért fogják ennek lehetőségeit kiszélesíteni, majd meglátod. :P -
kraven54 #3431 Nem szeretnék a lelkedbe gázolni, de szerintem te csalódni fogsz ebbe a játékba. A te elképzeléseid/vágyaid/fantáziád picit túlmutat azon amit nyújatni a fog a játék. Ez egy játék lesz nem könyv vagy fantázia itt megvalósítható dolgok kellenek amiket te szeretnél egy évtized de lehet egy évszázad is kevés :D
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2018.06.25. 19:13:15 -
#3430 Aszteroidára építkezés nincs tervben. A 'roid hangárról régen azt mondták, hogy lehet oda tenni, nem építeni, de erről régóta hallgatnak.
Az orion meg többszemélyes bányász ladik, a feladatokat külön végzik el, nem egy embernek kell vele szenvedni. Meg ugye böszme nagy, sok anyag fér el benne.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.06.25. 16:52:27 -
lonvard #3429 Pedig az aszteroidába fúrt bázis az nagyon alap fantázia, ki kell hogy elégítsék. :PP Orion fúr, pioneer meg épít szépen. Vagyaztiseltudomképzelni :-D, hogy lesz egy kis pioneer, mer nem feltétlen akar az ember egyből komplett kolóniára való bázist, és egy kis kompakt bázishoz kell egy kis pioneer, na! -
#3428 csak nehogy többet képzelj bele a játékba mint ami :D Tudtommal ilyen aszteroida fúrásos bázisépítésről nem volt szó.
Az Orion meg szerintem ugyanazt fogja tudni mint a prospe,csak gyorsabban,nagyobb tárhellyel,mert ott már a felszedő tractor beamek is külön toronyban vannak(jelenleg 3 beam,és 4 minig laser rakható rá,és 5 fegyver turretje van,illetve drónok lesznek még rajta) . Esetleges plusz amit el tudok képzelni benne az egy finomító lehet amivel ki lehetne szűrni a "szemetet" a finom ércek közül és nem foglalna tárhelykapacitást. -
lonvard #3427 Elvileg nem a karakternek lesznek képességei, hanem a járműveknek. Feltételezem amit egy orionnal ki lehet szedni a mélyből (már feltételezve hogy mélyebbre "fúr" :-D), azt nem lehet majd prospectorral, vagy csak jóval kisebb eséllyel találja meg a felszín közelében. Lehetnek speciális kőzetek amikhez más féle, drágább kütyük kellenek, és akkor az lesz a bányászkirály, akinek az összes féle cucca megvan ehhez, a legdurvább bányászhajóval. és akkor az az irány, hogy összerak magának egy bázist ami ehhez kell, építkezős pionírt hozzá, lesz felderítő hajója, lesz kísérőhajója, lesz prospectorja is, hogy a kis pénzekért is lehajolhasson, és akkor egy ilyen konglomerátum létrehozása lehet a játékban egyfajta cél. Én speciel teljesen rá vagyok buzulva a carrackra, de azonnal olyan dolgok jutnak eszembe, hogy egy aszteroidába építek neki egy kompakt űrállomást, az lesz az én denevér barlangom, ott fogom tárolni az értékes cuccokat, megszerzem a hajóhoz az összes modult ami létezik, és még nem tudom hogyan fognak működni a modulcserék, de szerintem lesz majd a játékosok számára is elérhető modulbeépítő berendezés, és akkor az egy szem carrackot arra specializálom amire éppen kell, a bázison meg létrehozok valami passzív pénztermelő lehetőséget, mittudomén növényeket termesztünk vagy ilyesmi. És akkor az egészet bővítgetem, tovább fúrom az aszteroidát, növelem a potenciálját a bázisnak, aztán veszek még egy carrackot, ésatöbbi ésatöbbi. Tehát ez egy nagyszabású, engem akár több évre is lekötő terv, és ehhez szükségem lesz bányászhajóra. Tehát én a jelenlegi infók alapján inkább arra használnék egy ilyen hajót, amire nekem kell, ha szükségem van nyersanyagra valami építményhez, akkor arra mennék rá. Aztán ha nem elég jó rá a felszerelésem, akkor a jobb felszerelésre hajtanék, és akkor a fejlődés iránya mindig az lenne amilyen célból éppen szükségem van valamire, és akkor nem valami céltalan grind az egész, hanem automatikusan fejlődöm a magam útján. -
#3426 Néha nem rossz egy kis nyugi.
Mikor kiálltok 10-en egy beltbe, egy Orca támogatással és egy Fenrir támogatással, majd pillanatok alatt ledaráljátok az egészet és mentek a következőbe, az jó móka. Közben meg lehet diskurálni mindenféléről. Fitteket megbeszélni az esti roam-ra, stb.
Hogy mi az értelme? Nyersanyag a gyártásba vagy üzemagyag az állomásra és máris sokat spóroltunk. Ez EVE.
Elite-ben vagy hajóval fogod be a kiszedett kavicsot, ami annyira nem vonzott vagy, az újítások révén már limpeteket küldhetsz ki értük, így csak a ravaszt kell húznod. Ezt nem próbáltam. Az Asp-re valót kereskedéssel szedtem össze.
Hogy mi lesz SC-ben, kíváncsian várom. Az biztos, hogy a fúrókból lehet több fajtát csinálni, ahogy több fajta szkenner is lehet. A kis drónokról vagy kimegyek és behozom dolgokról nem is beszélve. Bár utóbbi esetben biztos, hogy nem lesz a kedvencem. Főleg, ha a fizika szerint még el is repkednek. Vagy pedig le kell szelni a kavicsra és kézzel bányászni, mint SE-ben, míg nem épít az ember egy bányász hajót.
Ebből a szempontból viszont akkor lehet egy fizikai fúró fej, ami mindjárt be is szippantja a lefúrt cuccot.
-
kraven54 #3425 Igen amit előbb írtál az mmorpg. Az mmo annyi hogy sokan online együtt játszanak vagyis minden olyan online játék mmo amin egy közös szerveren több száz vagy ezer ember tolja egy általában nyilt persistent világban. Ott az EVE az tipikus mmo, és ott a bányászás csak bányászás. Bár van külön normál, jég, gáz bányászás, de szerintem nem lesznek hatalmas mélységek ebben a szakmában, ez nem feltétele az mmo-nak
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2018.06.22. 09:32:08 -
#3424 Bocsánat, megkövetem magam, mert az mmo definíciója nem az amit korábban említettem. Olyan video játék, mely alkalmas arra, hogy sok játékos online egy időben tudja játszani "an online video game which can be played by a very large number of people simultaneously."
Ettől persze még nem világos, hogy az eszköz fejleszthetősége hogyan kapcsolódik hozzá. Az tény, hogy a jelenlegi kondíciókkal még én sem szívesen állnék neki bányászni, pedig én szeretek egy helyben vacakolni ezekkel a dolgokkal. EliteD ben is addig bányásztam míg a max szállító hajó meg nem lett. Azzal már sokkal nehezebb volt bányászni, gyakran lefejeltem az aszteroidákat vele, így kénytelen voltam nekiállni kereskedni.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.06.22. 07:39:57 -
#3423 Sokszor hallottam már ezt a jelzőt az SC-re, hogy mmo.. Ez miért mmo? Nem emlékszem rá, hogy valaha is beszéltek volna hivatalos forrásban ilyen aspektusról. (Massively-Multiplayer Online Role-Playing Game) teoretikusan ez volna a definíciója az mmo-nak. Az-az mmo amire Te gondolsz, azt hogy kell elképzelni? Mert a fenti definíció csupán arról szól szerény szövegértésem alapján, hogy online környezetben egy rakás ember a választott szereplőjének személyisége alapján viselkedik.
egyébként bányászat témában Ionwarddal értek egyet, önmagában a bányászat minden játékban unalmas .... EVE ben volt aki mission salvage -ből grindelt, én bányászkodtam. Kicsákányoztam a saját kis flottámat az akkor legfejlettebb bányászhajókkal és gallente freighterrel együtt még egy fél mothershipet is. Piszok unalmas volt és végül tök értelmetlen, mert belefáradtam a grindelésbe. -
MasterMason #3422 Igazából én arról beszélek hogy milyen mélysége lesz ennek a dolognak, tehát ugye elvileg ez egy mmo, meddig lehet fejleszteni magát az eszközt illetve milyen mélységű maga a bányász tevékenység lesznek e önjáró robotok amelyek kipakolva bizonyos bolygókon termeli a pénzt, van e hatással ez a tudás a karaktered egyéb képességeire is. Igazából egy mmo-ban a végtelenségig lehetne egy karaktert meg bizonyos szakmákat fejleszteni, és sok embernek az is elég ha mittomén a pénzen kívül bizonyos tapasztalati pontokat gyűjthetsz, amely által jobban végezve a tevékenységet még nagyobb profitot vagy nagyobb hatékonysággal elvégezve a munkát több anyag nyerhető ki stbstb.
Szóval ez eddig olyan kb mint az elite-ben, de azt azért nem nevezném mmo-nak. Ez meg elvileg az volna.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2018.06.22. 00:01:08 -
lonvard #3421 Szerintem az a kérdés tudnak-e olyan atmoszférát teremteni, amiben tökmindegy mit csinálsz, maguk a körülmények adnak egyfajta izgalmat. Törekednek erre, nyilván ők is tudják, hogy nem tudnak olyan tevékenységet kitalálni, ami annyira izgalmas lenne, hogy évekig lekötné a gamert. De akkor mit lehet tenni? Szerintem azt, hogy magát a tevékenységet helyezik egy izgalmas környezetbe. Egy csap eltekerése is unalmas, de ha ezt 500 méter mélységben, speciális búvárruhában kell megnyitni, akkor máris izgatott leszel. -
#3420 ez elvileg szándékos,lesz valami minijáték féle talán,ahol szabályozni kell az energiát ,ha túltolod robban :D -
MasterMason #3419 Meg egy baleset. Viszonylag jól megoldották, bár a nagy kérdés itt is az mint az elitben, hogy mennyit lehet majd ezzel keresni, mert ha tízezerszer kell ezt a procedúrát megcsinálni, akkor már lesz nem annyira érdekes. A másik kérdés, hogy meddig és milyen változatosan lehet ebben a "szakmában fejlődni".
-
#3418 bányászat