24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#20118 Pedig nem csalnak, csak 1500 csp-jük van, ahogy a hc arcok nagy részének. Valamint fullos sárga set-ekkel és baromi jó skillhasználattal. -
#20117 Azok pvp-re valók, kb.
Egyébként mi nem vagyunk HC csapat, csak foglalkozunk az endgame tartalommal. A HC arcok már a IC 2. napján napi 6-7 kört futottak a veterán dungeon-okban. Ők azok, akik kisakkozzák mik az új buildek, mivel nekik hamarabb kiesik. :) -
Aloe Vera #20116 Tudok ellenpéldát felhozni :DDDDDDD de lépjünk túl, inkább filózzunk azon, hogy kéne a csatornában kóborló pvp istenek kikerülni, akik szinte sérthetetlenek, 1% nál mindig megáll a hpjuk fogyása onnan 1 másodperc alatt fullon vannak, folyamatos skilhasználat mellett sem fogynak ki a staminából vagy a magickából és 1 másodperc alatt bevisznek 4-5 ütést, továbbá market mellet is képesek eltűnni.
Ők a kedvenceim, akik 20-25 embert lenyomnak egymás után és egyszerre is10-et ha kell. -
#20115 Attol, hogy "hc" egy csapat, attol meg nem hulye :) -
Aloe Vera #20114 Hali!
Vajon a fejlesztők azon még nem gondolkoztak el, hogy csinálni kéne egy lehetetlen dungeont. Amit nem lehet megcsinálni. De ezt nem kéne elmondani senkinek csak megcsinálni. Fizetett bérencekkel, áá balfaszok vagytok nekünk már lement.
Simán bezsebelnének egy rakat pénzt a HC rétegtől, mert azok meg megőrülnének, hogy nem megy le. -
#20113 Azert ennyit engedj meg, hogy korrigaljak! A normal mod konnyu itt is (azt mondjak legalabbis, vajmi kevesben voltam eddig9, a veteran a szenvedes, amely azert kerult bele, hogy direkt(!) szenvedes (vagy ahogy a fejlesztok hivjak, kihivas) legyen. Minden mmoban igy megy, ahol egy dungeonnak van 2-3 nehezsegi szintje.
Nem hiszem, hogy nagy kulonbseg lenne a velemenyeink kozott, mert jelenleg olyan szinten "casualban" tudok mar csak jatszani, hogy neha megkerdezem magamtol, mi a faszert jatszok egyaltalan. Lementem Imperial Citybe, megneztem, nagyjabol masfel oraig csatangoltam random csapatokhoz csapodva, szereztem vagy 80 tel var kovet :), aztan rajottem, hogy ezt nem nekem talaltak ki, se a pvp, se a group kenyszer miatt.
A PUG funkciojat tekintve kell es fontos, de a tapasztalatom az a megannyi mmoban az elmult 9-10 evben, hogy ilyenkor fel kell keszulni a legrosszabbra. Es nem azzal van a baj, hogy sorozatos wipe vagy kinlodas az egesz, hanem az, hogy sajnalom a keves jatekidomet arra, hogy egy rossz puggal csesszem el. Az a vicc, hogy amit egy guildes runban nem engedhetsz meg magadnak, azt megteszed egy random jatekosokbol osszeallo csapatban, mert "nem fontos" annyira. Vagy, a pugos runokat tekinti az illeti tanulopenznek, akkor tankol eloszor, akkor ismeri meg a bosst, stb. Nincs ezzel baj, csak nekem nincs ra mar se energiam, se erom, igy inkabb hagyom a picsaba :) Nem azt mondom, hogy a pug rossz, csak fapados, es nem kerek belole, ha nem muszaj.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.09.20. 11:28:47 -
Aloe Vera #20112 Hali!
Más téma. Szerintetek a Zenimax alkalmaz valami perverz faszit aki kitalálja ezeket a Tel Var-ért vehető armorokat vagy ez a saját agyuk szüleménye mert akkor a baj nem kevés. Mert ugye a dungeon szett az nem lesz meg valószínű egyhamar.... -
Aloe Vera #20111 Hali!
Tényleg csak zárszónak az eszmecserénkhez. Én úgy vélem Fred és Running, hogy a véleményeink közötti különbséget főleg az okozza, hogy nem ugyanolyanolyan játékstílust képviselünk, melynek oka főleg a személyi körülményeinkben( család, gyerek, szabadidő, munka) keresendő.
Én nem a solo és/vagy a csapat raid közötti különbséget vitattam, mivel az mmo az egyértelműen "társas" játék. Bár megjegyzem, hogy az egyszeri társ is társa - itt a pugra gondolok- és az ebben rejlő lehetőség sem lenézendő, mert van olyan mmo melyet már lehet csak a pug tart életben.
Mindösszesen az a véleményem, hogy minden raidnak, dungeonnak megvan az az egészséges erőssége, mely még szórakoztat és ezen a határon túl vitatnám, hogy van értelme. Az hogy egy dunegont ahogy te fogalmaztál elsővonalas tökig elit felszerléses guild nem tud lenyomni 5 óra alatt sem, annak semmi köze már a játékhoz, pusztán feljelsztői fogás, hogy húzzuk az időt hátha előfizet még egy hónapot. Nem ezen múlik.
Volt alkalmam már mmo-t kipróbálni, volt amelyikkel egészen sokat játszottam, végig az endgamet. Sok guidlnek voltam a tagja és sokat láttam szétesni főleg a magyar guildeket. A társaságok szétesésének szinte mindenütt elsó számú oka volt a "nemigaz bazdmeg, hogy nem tudsz odafigyelni" felfogás volt. Nem véletlen, hogy a közösségeket elsősorban a "casual" arcok tartják össze tapasztalatom szerint és ott mindegy, hogy tudunk e menni rédre vagy sem mert önmagában az online "együttlét" is elég.
Ahol meg a kohéziót főleg az jelenti, hogy "így tudok menni rédre és akkor megvan a szett" ott megbaszta az ég az egészet, akkor már inkább solo.
Az meg, hogy ki mennyit fog Fred hidd el nem érdekel. 60 vagy 70 K tel var ül a bankomba néhány milka golddal együtt megtehetném, hogy a seggtörlő papír is sárga legyen de minek, ugyanabba a kis általam kigondolt armorokba csücsülök mint 6 hónapja, még fel se húztam sárgára se :D. 10-12 trophy ládát szedtem ki eddig tudod hány új lila cuccot tartottam meg? igen annyit, 90%-át elajándékoztam vagy bedobtam a guild bankba. Én annak is örülök ha adhatok másnak, mivel kicsi a közösség és nem tudunk igazán nagyobb megmozdulásokat szervezni.
De hidd el azért a +2%-ést nem fogok flakonba hugyozni:) ha érted amire gondolok.
jelentem befejeztem:)
-
#20110 Egyetértek, minden szavaddal. A vicc az, hogy a kezdeti hírek/pletykák még 2012/13 körül arról szóltak, hogy lesznek társaink (lásd Skyrim féle megoldás, amelyet mmoban is meg lehet csinálni, szuperül - lásd SWtOR). Aztán kiderült, hogy a pletykák csak részben igazak, mert ugyan lesznek társaink, de nem állandóan, és csak bizonyos küldetésekhez kapunk majd egy teljesen irányíthatatlan NPC-t, aki max elkísér, vagy mi kísérjük őt vhová. Na onnantól kezdve voltam roppant csalódott, látva azt, hogy máshol simán megoldották.
Ha már SWtOR szinten nem is tudják egyelőre, akkor ne, de még a wowos Draenoros follower (bodyguard traittel) megoldás is több lett volna, mint a semmi. -
Andule #20109 Az swtor companion rendszere nem csak a soloként elérhető tartalmak miatt baromi jó (sztem) hanem mert a kis baráti közösségekben játszók is eljuthatnak olyan helyekre amit egyébként jó eséllyel kihagynának. Pl. a 4 fős instákat tudtuk ketten tolni, kényelmesen meg lehetett nézni a story-t és mivel a compok azért lényegesen gyengébbek egy játékosnál megmaradt a nehézség is mivel taktikázni is kellett sokszor.
Ez a társ rendszer számomra pl. pont annyira hiányzott a teso-ból mint a housing pedig a Skyrim után szvsz ugyanannyira evidens lenne. -
#20108 Igaz. Bátran kijelenthetjük, hogy az mmo-k fénykorának vége. Most már ezek is egy single player játékok lesznek laza közösségi élménnyel. -
#20107 Jogos, de mindaddig amíg mindez csak egy PVE dungeonnál csak egy mód a választható négy közül, minimális rewarddal, csak turisztikai funkciókat ellátva, addig oly' mindegy az egész, mert vagy a fővárosban áll a főtéren és nem csinál semmit, vagy az idő alatt letolja szólóban a szabadon választott dungeonját, kielégítve a kíváncsiságát. Nem fogja minden nap ugyanazt, mert annyit nem ér. Nem lesz életcélja, hogy csak ezeket farmolja szólóban, mert annyit nem ér. Nem fog egy-egy bosst grindelni, mert nem dob semmit, és emiatt nem éri meg. Nagyon taktikát sem fog tanulni, mert le vannak butítva eléggé ezek a bossok. Kvázi egy-két hétig elvan vele (mire végigmegy mindegyiken), aztán ez a fajta szóló kontent ki is fújt, maximum egy másik karakterrel nyomja le, ha esetleg kveszt is van a dungeonban. De, amiért fizetett, azt megnézte. Nagyon sok mmoban van olyan tartalom, amelyet sosem lát az ember az adott kiegészítőben, csak amikor már outleveled karakterrel visszamegy megnézni.
Az ESO-ban mindezt képzeld úgy, mint egy sima "delve", csak épp egyedül vagy benne.
Volt sok kimutatás, amelynek a lényege, hogy az mmokat kb. 60%-ban (?) szólózva nyomják az emberek, ezért is készül/változik minden úgy, ahogy. Nem mondom, hogy követendő példa, de egy réteget ezzel is ki lehet szolgálni. Ez esetben az "mmo" gameplay megmarad a játék pvp-, kereskedelem-, egyéb random csoportos tevékenységek (dark anchor, publikus dungik, stb.) aspektusára.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.09.18. 14:32:24 -
#20106 Ez jó, de ezzel megint csak távolodunk az mmo kifejezéstől... -
#20105 "Ha én lennék fejlesztő, 3 módot tennék a dungeonkra. Normál-Veterán-Hardcore."
SWTOR-ban vezették be a Revan kieggel, és most általánosítják a Fallen Empire kieggel, az ún. "solo/story módot", vagyis amikor egy-egy instance végigjátszható egyedül (oké, swtorban van egy társad is) úgy, hogy kapsz magad mellé egy AI irányította NPC-t, aki vagy tank vagy healer - szituációtól függően -, és kvázi minimális nehézséggel végigjátszhatod az adott dungeont, megismerve azt a tartalmat is, amelyért fizettél, de mondjuk sosem jutottál le oda. Loot az minimális (végső boss dob egy olyan itemlevel szintű cuccost, amellyel nem nagyon vagy előrébb, bár kiegészítőnek jó lehet), vagyis annak sincs sok értelme, hogy farmold, mert nincs miért. De, legalább megismered a helyet, végigjátszod, megismered a sztorit, esetleg még a repud is nő egy kicsit az adott factionnal. Mindez (loot, repu, pénz) persze hatványozottan több érkezik ha normális partyval csinálod, és nem szólózva, de akinek nem "fussa" haverokra, vagy csak a sztori/hely érdekli, az sem marad le róla.
Én behoznám ezt a lehetőséget az ESO-ba is, ha fejlesztő lennék :) -
#20104 Foghatsz, de ne essen "rosszul", ha másnap az öreg Józsi bácsi a haverjaival ugyanott tízszer annyit (vagy akkorát, mindegy) fog ki kora délutánra, mint te, csak mert 3 haverjával hajnalban beetettek, saját titkos összetevőt használnak, stb.
Visszatérve az ESO-hoz, abban egyetértünk, hogy a szóló játékosoknak néha kínszenvedés egy-egy dungeon run, még normálon is. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam dungeonban az ESO-ban, pedig imádok instanceokba járni (legalábbis más mmoban), itt viszont köszönöm szépen, de nem...
Viszont ezért nem biztos, hogy a játék a hibás, mert ugyanezt a tartalmat egy kis koordinációval és fél perces megbeszéléssel minden csata előtt simán le lehet nyomni olyan társakkal, akik tudják, hogy mi a feladatuk, és tudod, hogy el is végzik (vagy legalábbis megtesznek mindent azért, hogy elvégezzék). Más kérdés, hogy a játékos akar e ilyen társakat találni, vagy nem. Ha akar, akkor fog is találni, akár full magyar guildeket is. Ha nem, hát... akkor van baj.
A gond az, hogy az LFG tool még mindig egy rakás fos, és emiatt egy rosszabb PUG run után az embernek az élettől is elmegy a kedve, mert őszintén, kinek van kedve másfél, két órákat várni azért, hogy újra szopjon :) Tessék ismerősöket keresni, guildeket, megbízható embereket, és akkor se várakozási idő nincs, se szopás. (illetve utóbbi továbbra is lehet, mert mindenki hibázhat, de lényegesen kevesebbszer fogsz asztalt csapkodni a dungeonban a társaid miatt) -
#20103 Nem én gondolom így, hanem a fejlesztők. Ha én lennék fejlesztő, 3 módot tennék a dungeonkra. Normál-Veterán-Hardcore. Mindenki megtalálná a maga számára kivitelezhető módot.
Egyébként abban nincs igazad, hogy nem, nem kell mindennek pofon egyszerűnek lenni. Legyen küzdelem és kihívás, mert mi értelme van az új dungeon-nak ha ásítva elsőre végigviszed, aztán még 50x. Jelenleg mindenki elégedett valamennyire, a hc arcoknak, guildeknek van kihívás, mindenki másnak meg ott van a normal mód.
Keményen fogok fogalmazni, de ez a véleményem, általánosan, nem neked címezve: Mivel ez egy mmo, így a játékélmény nagy részét a csapatmunkának, a guildednek, a közös programoknak, az együtt, egy közös célért küzdésnek kéne biztosítania. Aki egyedül vergődik egy mmoban, arra nem tudok mit mondani, talán inkább jobb választás lenne egy singe (TES) játék, van belőle elég. A játék mondjuk ezt a réteget is kiszolgálja hetekre, de azért sokan elfelejtik, hogy ez a játék egy mmo.
Sokan itt követik el a hibát...
Utoljára szerkesztette: Running, 2015.09.18. 13:17:53 -
Aloe Vera #20102 Hali!
Én nem osztom fel a játékélményt pugra és nem pugra és azzal sem értek egyet, hogy a pugnak ott van a normal mód.
Abba meg gondolj bele Running, hogy ha a horgászatot kikapcsolódásnak tekinted, akkor kell e tájékozódnod arról, hogy a pop up bojli mire való, illetve, hogy a cdj9gfr wobler vajon mire használható. Ettől még foghatok halat nem? -
#20101 A pugnak ott van a normál mód, az kb 30 perc alatt takarítható. A gond csak azzal van, hogy v14-es buildekkel kemény a veterán mód, a cuccok viszont onnan esnek, ha esnek. A drop szar, de biztosan lesz változtatás, mert tényleg nagyon szar.
A pug nagy része azért hagyja abba, mert eljutnak veterán akármeddig, de nem olvas, nem tájékozódik kb mit kéne csinálni, hogyan és milyen értelmes elképzelésekkel, mert ugye a skilleket elolvasni is luxus. A group-ba bekerül egy két ilyen zseni, persze hogy wipe van első bosson.
Normál módot mi elsőre letoltuk, 1-2 wipe-al, mert nem tudtuk mi a mechanikája, mit kell csinálni. Mikor megvolt, onnantól kb ásítós szint. -
Aloe Vera #20100 Hali!
Azért úgy gondolom, hogy ez már nem kihívás, mert itt már a játék lényege elvész. Elvileg az lenne a lényeg, hogy egy ilyen típusú játék szórakoztasson és ne kelljen vérgőzös párát fújtatni, szemet mereszteni levegőt nem venni órákig azért, hogy elessen egy boss és jajj de fasza talán kiessen egy szett darab. Majd hónapokig megint aranyeret lehet növeszteni azért, hogy kiessen egy másik.
Legyen nehéz, kelljen koncentrálni de ez már régen nem játékélmény és kurva sokan ezért is hagyják abba a játékot, mert egy pug groupnak esélye nincs semmire és ez nem jó. -
#20099 Tegnap nekifutottunk újra az Imperial Prison Veteránnak, 19:45-kor kezdtük és 00:15-kor hagytuk abba úgy, hogy egyszer majdnem lement a főboss, csak kifagyott a healer. Ez így ebben a formában kihívás, ahogy a másik dungeon is. -
#20098 Új cikk a weboldalon: Imperial City: Imperial Prison Dungeon ismertető
Bizony kösse fel a gatyáját az egyszeri kalandor, ha veterán módban esik neki az #ESO egyik új dungeonjának, az Imperial Prisonnak.
http://www.elderscrolls.hu/the-elder-scrolls-online/429-imperial-city-dlc-imperial-prison-dungeon -
MaRee #20097 Master Merchant
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2015.09.16. 10:28:05 -
Aloe Vera #20096 Hali!
Running tudom, hogy egy lusta disznó vagyok ezért előre kérek elnézést de nem tudnál egy helyet, ahonmnan azt az addont le tudom tölteni ami mutatja a felvett tárgy értékét?
Tegnap ugyanis eladtam egy rúnát 150 g-ért ami legalább 70K-t ér előtte meg 3 db-ot 900 ért ami vagy 30K-t ér .
ui: Már jövök 2 sörrel -
#20095 Új cikk a weboldalon: Imperial City: Lassan kialakulnak az új buildek
Az #ESO #DLC változásainak köszönhetően módosultak a jól megszokott kedvenc buildjeink. Gond egy szál sem, a következő előzetes útmutatóban mindenki tájékozódhat arról, hogy nagyjából mire érdemes majd odafigyelni, ha érvényesülni akarunk.
Mivel folyamatosan érkeznek a DLC-t követően is a patchek és benne balance/fix változtatások, ezért érdemes észben tartani, hogy egyelőre semmi sincs kőbe vésve.
http://www.elderscrolls.hu/the-elder-scrolls-online/428-imperial-city-dlc-lassan-kialakulnak-az-uj-buildek -
#20094 Holnap élesedik EU-n az 2.1.6 -
#20093 Új cikk a weboldalon: Xivkyn & Glass Armour őrület
Az #ImperialCity The Elder Scrolls Online DLC megjelenésével mindenki számára elérhetővé vált a két új stílus (Xivkyn és a Glass), amelyre sok kalandozó várt már. Úgy tűnik most már semmi sem akadályozhat meg minket abban, hogy magunkhoz öleljük szeretett páncélstílusunkat, vagy mégis? Részletek a cikkben, katt!
http://www.elderscrolls.hu/the-elder-scrolls-online/427-xivkyn-a-glass-armour-ruelet -
mikuc #20092 Köszi! Akkor megvárom azt. -
#20091 Nem lehet megfelelni mindenkinek :) Volt minimap, a kozossegnek nem tetszett, jeleztek (en is irtam ilyen feedbacket anno) es idoben ki is szedtek a cuccost. Jo van ez igy, semmi keresnivaloja egy TES jatekban a minimapnak. De, hogy boldog legyen a masik fel is, a funkciok nagy resze megmaradt, igy addonnal reprodukalhato. Mindenki boldog (-nak kellene hogy legyen, de nem...)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.09.13. 10:55:02 -
#20090 Akkor tették volna kikapcsolhatóvá. -
#20089 Volt, a betakban meg volt minimap, de mivel teljesen idegen a TES vilagatol, ezert a visszajelzesek alapjan ki lett szedve meg a premier elott. -
#20088 Egy minimapot is belerakhatnának hogy ne kelljen mindig addonozni. Ez már alap minden MMO-ban. -
#20087 Par het es lesz. Az egyik ESO Liveban mar mondtak, hogy szinte tokeletesen mukodik a fejlesztoi verzio, PC-n mar azzal tesztelnek, igy nagoyn hamar erkezik majd. Addig marad a szoftveres megoldas. -
#20086 ZOS is working on scrolling combat text, buff/debuff indicators and name plates. Will be available in the very near future.
hmm akkor lehet már decemberi updateben benne lesznek. Bár ez a very soon sok mindent jelenthet... -
#20085 Nem kapkodják el, mert az addonos is működik rendesen. -
mikuc #20084 Akkor még nincs PC-n hivatalos controller támogatás. Volt még a nyáron szó a fejlesztőktöl, hogy bekerül a controller támogatás. -
#20083 Confirmed on ESO Live! The cap will stay VR16 when Orsinium is released, and ZOS will talk about the removal of veteran ranks altogether after the release of the next DLC. Also on ESO Live:
Tabbed guild banks and guild bank permissions are coming next year, maybe with the Dark Brotherhood DLC.
New weapon types are something that may be done in the far future but not in the near term.
Murkmire has not been abandoned. It's been put on hold as the dev team are swamped with other projects. (See what I did there?)
A new trial is in the works.
Jason sucks at bowling.
Guards, aside from player guards, will never become killable.
You will be given 2 set items instead of 1 in the next Monday patch from IC trophy vaults.
In the next few months, ZOS will be looking at access rules for IC.
ZOS is working on scrolling combat text, buff/debuff indicators and name plates. Will be available in the very near future. -
#20082 Van, mindkét konzolon. Pc-n meg addon segítségével a megjelenés óta. -
mikuc #20081 Van már kontroller támogatás a játékban? -
Aloe Vera #20080 Mindenkinek jövök egy sörrel :DD
Lányos zavaromban tegnap, hogy be tudtam lépni, az első lépésben levertek a sewerben és vagy 3000 telvar ugrott :DDDD -
#20079 Ő csak azt mondta hogy megy (sörként) A süti csak egy Hazugság!