24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#19958 Sokan félnek az ESO pvp részétől, pedig oda sem kell óriási tehetség, mivel 1v1 alig akad. Így aki guildben van, vagy haverokkal megy el pvp-zni és van minimális érzéke a pvp-hez, lásd zerg elé nem állunk, azok nagyon jól elszórakozhatnak.
Az ESO csapatos részében jelenleg az egyik legnehezebb feladat a koronát követni, egyébként kell 3 skill-t, meg egy ultit nyomogatni, kb ennyi. -
Aloe Vera #19957 És mondom ezt úgy hogy én béna vagyok a pvpben, de inkább felkelek negyvenedjére és kimegyek akkor is ha tudom hogy megölnek, mint hogy kolbászos szendvics közt fél kézzel rotát nyomjak egy bosson egy fórum leírás alapján összeállított builddel. -
Aloe Vera #19956 Hali!
Nyilván élvezhető a pve rész is egyértelmű, de ha sosem pvpzel annak is oka van :) és kihagyod a játék legjobb részét szerintem de ez csak az én véleményem. -
#19955 "minden mmo sikere azon múlik, hogy jó e a pvp rész"
Vindictus? Kifejezetten erre van kihegyezve, imádták a népek, most már mégsem játszik vele senki. Ja, Nexon... (Lásd: Atlantica Online, ha valaki ismerné.)
Engem MMO-ban a pvp az, ami abszolút, -273,15 C fokos hidegen hagy. A történet, a felfedezés, a mászkálás és persze a resource harácsolás érdekel csak. :) És most egy TES-típusú játékról van szó, amelyek kiemelt példák, ha single player játékmenetről van szó, a TESO is kifejezetten erre hajaz az átlagos mmo-któl elrugaszkodó megközelítésével. Még az sem zavar, ha az endgame után nem lesz semmi, egy jó ronintól nem áll messze a "lesz, ami lesz" fatalizmus. :) -
Aloe Vera #19954 Hali!
Ha szabad én is belevau a témába. Elég sok mmorpg-t kipróbáltam már és nagyon sok közülük erősen kezdett, majd bukott egy nagyot végül jött a kuka. Az ESO elég döcögősen indult , de azóta azért szépen halad előre. Ennek a játéknak egy erős endgame kell semmi más. Szerintem és itt majd lehet kapok hideget és meleget, de minden mmo sikere azon múlik, hogy jó e a pvp rész. Mert valljuk be, ez a játék sava borsa. Mivel és itt megint lehet kapni fogok, de a pve részt ha elég sokat gyakorolja egy csimpánz is végig tudja tolni, de játssz egy kreatív, reakcióra képes sőt fejlődni képes ellenféllel és meg tudod mit is tudsz valójában a játékról.
És az ESO pvp nem rossz sőt, ezért úgy gondolom van jövője a játéknak. Arról nem is beszélve , hogy a pvp jó a roninoknak is meg a szamurájoknak is. A kevés használható képesség meg nem zavar mert így állandóan azon rágódom hogy mit tegyek be.
-
#19953 Volt szó arról, hogy "skálázódós" kontentje lesz, vagyis hasonlóan Cyrodiilhoz mindenki felugrik/ X szintre, de a loot amit szerez az a normál/valódi szintjének megfelelő lesz. Emiatt bármikor be lehet majd iktatni a szintezésbe, bármikor elérhető lesz a zóna.
De az is lehet, hogy sima VR16 (18?) szintre lövik be, mert akkor még lesz VR, csak utána, jövő év elején kukázzák (ha...). Kb. szeptember végén - Imperial City után kb. egy hónapra tippelem én legalábbis - talán már érkezik ezzel kapcsolatban is hivatalos infó. -
#19952 Ez egyéni szoc problem. :) -
Lengyel2 #19951 Ennek a hírnek mondjuk örülök - - hozzátéve, hogy azzal egyébként egyetértek, hogy egy mmo-t klánban kell játszani - de vannak régi harcosok, akik alól kiment a klán, vagy a haverok leléptek, csapattársak lemorzsolódtak, elmentek más játékkal játszani, stb. stb. és egy öreg harcos már nem biztos, hogy elölről akarja kezdeni a szocializálást egy másik klánban, hanem szamuráj helyett inkább ronin-ná válik, hehe, és értékeli, ha még egy kis szóló harcra visszanézhet alkalmilag.
Kérdés még, hogy egy Orsinium típusú tartalomhoz vajon max-os karakter kell-e (vagyis vet 16-ra szintezik-e az ellenfeleket)? -
#19950 Már most meg nem mondom, hogy melyik Q&A-ban vagy interjúban lett megerősítve, de én úgy emlékszem, hogy az Orsinium DLC (leánykori nevén Wrothgar DLC) direkt PVE jellegű és főleg szóló kontent lesz. Addig persze van még 3-4 hónap... -
Lengyel2 #19949 "Nyilván a dlc-k majd kedveznek a szóló játéknak..." Hát, visszatekintve az elmúlt 1 év összes tartalmi update-jeire (Craglorn, Aréna, vet dungeon-ok, és most Imperial City), ebben én abszolút nem lennék biztos. Talán egyedül a justice rendszer az (a tolvaj den-ekkel, a fence-ekkel és a tolvaj skill-fával), amire rá lehet fogni, hogy single játékos tartalmi bővítésnek mondható. -
#19948 Én mindig azt mondom, hogy ez egy mmo, egyedül játszani lehet, de szerintem egy idő után nincs értelme, vagy abbahagyod a játékot, vagy keresel csapatot magadnak. Ha aktív csapatot szeretnél, akik az endgame-et is nyomják, és segítenek a kisebbeknek is, akkor dc oldalon megtalálsz minket. -
#19947 Lehetőségek és Endgame
Pár sor arról röviden, jelenleg milyen lehetőségek vannak a játékban, mi az amivel időt lehet tölteni, a teljesség igénye nélkül:
Szövetségenként 5 zóna + kezdő (gyakorló) terület (lvl1-50)
Két másik szövetség területe 5+5 zóna (VR1-VR10)
Group leaderhez skálázódó 15+1 normál 4 fős group dungeon (lvl 12-50), valamint ezek (8 darabnak) veterán módja (VR1-VR14) (ENDGAME content)
Napi normál és veterán dungeon küldetések
Craglorn: veterán zóna (VR1-től, a terület VR10-VR12-es), dungeon, boss, egyéb feladatok 4, vagy több fős csapatok számára (ENDGAME content)
Craglorn felső: veterán zóna (VR12-VR14-es), dungeon, boss, egyéb feladatok 4, vagy több fős csapatok számára (ENDGAME content)
3 db Trial (raid) 12 fős partik számára normal és hard mode-ban (Maxos karaktereknek) (ENDGAME content)
PVP zóna, várfoglalások Cyrodiil tartományban (lvl10-VR12), kis és nagyobb csapatok számára egyaránt (ENDGAME content)
PVP zónában legyél te is Emperor (ENDGAME content)
Dragonstar Arena két nehézségi fokozattal, 4 fős partiknak (VR12+) (ENDGAME content)
Zónánként world bossok, publik dungeonok, solo dungeonok és dolmenek
Achievement rendszer és az ehhez kapcsolódó ruha festékek megszerzése
Skyshard-ok összegyűjtése a zónákban
Lorebook-ok összegyűjtése a zónákban
Kincsestérképek megszerzése és a ládák felkutatása
Set-ek gyártása, vagy kifarmolása, valamint napi gyártás küldetések teljesítése
1000+ solo és group küldetés teljesítése
6 szakma, sok-sok megszerezhető stíluskönyvekkel és különböző set-ekkel -
Szuni #19946 Kicsit komolyabb filozofálás megy látom az utolsó oldalakon, én ehhez csak annyit tennék hozzá, minden szubjektív egy szerepjátékban. Én pl nőként is elrettenek a leopárdon menyasszonyi ruhában lovagló nordon, de hát kinek mi tetszik :) nyilván ha férfi lennék, én is hölgy karakterrel tolnám, azt bambulnám inkább órák hosszat, vagy pl bár az erőszak minden formáját mégis elítélem, most sunyi orgyilkos jellegű karakterrel aprítom az ellent, ha már szerepjáték ugye. De ez csak a magánvéleményem, mint mindenki másnak.
A játékhoz komolyabban, megcsináltam a három "oldal" összes küldetését, minden tfelfedezve (acsik szerint). LVl 12-es a karakterem, gondolom itt véget is érnek a szingli módban elérhető tartalmak (mármint group dungeonok meg ilyesmiket látom hogy vannak, ezekbe menetközben bele-bele szagolgattam, de sose találtam normál csapatot, akikkel egynél többet végig tudtunk volna nyomni (persze nyilván én újnak számítok, fél éve van meg a játék kb, így biztos uncsi már mindenkinek egy kezdővel végigjátszani ezeket az instákat :( sokan meg is mondják, hogy bocs, de csak napi futam kell, nincs idő arra hogy én a küldetéseket olvasgassam odabent. tehát, mit lehet még csinálni ezen kívűl? Az összefoglalóban látom, hogy van pvp, ez nem érdekel, a zergharchoz meg iszonyatosan lagol a netem. Jelenleg egyedül vagy alkalmi partnerekkel szaladgálok Craglorn területén, illetve cápázok ha tudok. Nyilván a dlc-k majd kedveznek a szóló játéknak, de amúgy ennyi, kifújt? -
Bandras DaSilva #19945 Mert így működik az ember.
Ha pl. előtted van egy terített asztal 49 ínycsiklandó fogással, de az 50. tányéron egy nagy rakás szar van, azért szerintem te is azt kérdeznéd először, hogy mit keres az ott?
Így működik ez másnál is, csak éppen mindenkinek egy kicsit más a szar. Néha több embernek ugyanaz és akkor rögtön sírnak. Ez nem megkeseredettség, hanem így működnek a játékosok. -
#19944 A különböző népeknek különböző mountja van a tes lore szerint, ha jól tudom. Eleve így kellett volna indítani... -
#19943 igen, ezért fogalmaztam úgy, hogy ez csak az én véleményem. Valószínűleg a többség másként gondolja, mások az igényeik, így jártam :) -
#19942 Szerintem sem Elder Scrolls(TM)-os ha tele van pakolva mindennel az UI. A skillek száma még nőhetne szerintem is kettővel, de elvagyok így. :) [nincs cd a fegyver váltáson sokat számít. Gw2ben hiába volt több skill ott sokszor ésszel kellett váltogatni emiatt. ]
Engem csak az érdekelne, hogy a store ne legyen tele rakva illúzióromboló mounttal. Medve mount? Tigris/gepárd akármi? Szép és jó, de nem éppen ide való szerintem. Gw2ből ezért is ábrándultam ki, mert a komoly világot teljesen elrondították a playerek cuccai a storeból. -
fluency #19941 Pedig a +2 hely az action bar-ra igencsak jól jönne. :)
Félek Fred, hogy te azon kevesek közé tartozol, akik nem igénylik ezeket a dolgokat, A fejlesztők úgyis általában a többség igényeit fogják kielégíteni. Bár ha opcionálisra hagyják ezeket a dolgokat, akkor max bosszankodhatsz, de nem tehetsz ellene semmit, maximum csak annyit, hogy kikapcsolod a neked nem tetsző fícsőröket.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2015.08.04. 07:01:31 -
fluency #19940 Nézd én nem érzem sem megkeseredettnek se szomorúnak magam. A környezetemben sem látok megkeseredett vagy szomorú embereket, maximum csak elégedetlenkedőket (manapság ebből elég sok van),de a kettő nem egy és ugyanaz. Ha már általánosságról beszélünk ugyebár ezt le kellett írnom, mert ez az én tapasztalatom.
Én nem voltam nagy TES fanatikus, "berángattak" haverok a játékba és simán beszippantott a világ egész a veterán szintekig, ahol már több volt a mérgelődés, mint az élvezet. Én maximum csak bosszankodtam, hogy hogy qrva anyjába lőtt rám a V3-as mob 1470-et íjjal, amikor te a közelébe se értél annak a sebzésnek. Hisztizők meg mindig lesznek bárhova is mész. Ha nem a dungeon, akkor majd a balance vagy a pvp vagy a bossok, stb. A legtöbb játékossal az a gond, hogy ha valami nem sikerül nekik azonnal, úgy ahogy ők szeretnék, akkor már baj van. Nem a probléma megoldáson törik a fejüket, vagy hogy "felkészüljenek" az újra, hanem inkább sírnak egy sort, mert az egyszerűbb. -
#19939 Nem erre gondoltam, és általánosan írtam.. A pozitív gondolkodás a lényeg, ha előtted van 50 jó dolog, akkor miért azért a pár szarra kell koncentrálni. Nem értelmesebb a jónak örülni? Kit érdekel az én véleményem, meg hogy kerül ez ide.
A hivatalos fórumon se arról nyílnak a topikok, hogy mi minden lett jó, hanem mi az, ami már most rossz. pl dungeon, sírtak, hogy hú de nehéz, tegnap letoltuk lazán, 2-3 próbálkozásból minden boss taktika megvolt, le is ment szépen.
Olyan mintha valami hisztis picsasereg játszana ezzel a játékkal.
Utoljára szerkesztette: Running, 2015.08.03. 13:24:38 -
#19938 Pedig de, azok vagyunk.
Részemről a gond azzal van, hogy a fejlesztői terv az egy autentikus TES környezet megvalósítása volt, legyen szó a játékmenetről vagy akár az interfészről, vagyis minimalizált infó + a környezet akcióira történő reakció. Nem hiába került kukába a minimap, nem lettek rotációk, nem lett 15-20 helyes skillbar, nem lett a karakternek huszonnyolc neve/rangja/titulusa és a bankokban is a karaktereket látom az NPC előtt áldogálni és nem az áthatolhatatlan nameplate tömkelegét, stbstb. Ezek persze standard mmo fícsörök, de itt most nem hiányoztak - nekem legalábbis nem,. Nem illik valahogy a TES világába. Na nem "műfajidegen" a dolog, hiszen a többi mmo-ban nagyon jól mutat, egyedül az itteni világban nem látom szükségességét.
És igen, tudom, hogy opcionális a legtöbb újítás, nem is ezzel van a baj, hanem az iránnyal. Előbb-utóbb - de ne legye igazam -, észre se vesszük, és az egész UI olyan lesz, mint egy standard mmo UI-ja, egyre kevesebbet látunk majd a világból és már megint csak a felbukkanó kis kockákat, ikonokat, feliratokat (buffokat, proccokat, stb) és extra infókat fogjuk figyelni, nem a harcot és a környezetet.
És ha egy üzlet beindul... már abban sem vagyok biztos, hogy nem raknak be egy globális AH-t, vagy jönnek a +1/+2 helyek az actionbarra, stb. :) Jó, oké, nem dől össze a világ ezek miatt, de akkor is, nem tetszik az irány.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.08.03. 13:21:27 -
fluency #19937 Nem hinném ,hogy megkeseredett nép lennénk szimplán azért, mert vannak dolgok, amik nem testszenek mindenkinek. A játék az játék és azért játszunk mert élvezzük. Aki túl komolyan veszi és csak a jó oldalát nézi a dolgoknak és a hibákra nem tekint az éppúgy elítélendő, mint az aki csak a hibákat látja.
Jó játék a TESO, 1-től 50-ig érdemes végigtolni, mert magával ragadó. A veterán szinteken meg úgyis eldől, ki az akit magával ragadott a világ vagy a közösség és lelkes híve lesz.
De csak azért általánosítani, mert nem értenek veled egyet az elég kicsinyes dolog. -
#19936 -
#19935 Nem mindegy, mert mindig mindennel baj van. Ha jön valami az a baj, ha nem jön az is baj. Kedvencem, mikor érkezik egy 50 oldalas patch, amiből csak ki tudjuk magyarkodni azt a pár sort, ami nem tetszik és tudunk rajta nyammogni, hogy hű de rossz minden, de a maradék 49 és 4/5 oldalnak örülni véletlenül sem lehet.
Jól mondják, szomorú és megkeseredett nép a magyar. -
#19934 opcionálisra rakják akkor nem mindegy? Aki akarja bekapcsolja, akinek nem kell meg hagyja így. -
#19933 Eddig is tudták, csak eddig szerencsére ellenálltak. Most, hogy megvoltak a személyi cserék és a célokat is átgondolták, mostantól nincs megállás, Elindult a fejlesztés egy másik - szerintem elbaszott, de mit értek én hozzá - irányba. -
#19932 Jókat mond
-
#19931 Subtitles alatt valami npc bubira gondolnak? Chaten be lehet kapcsolni, hogy írja amit beszélnek, de az előbbi valahogy feelingesebb lenne. Vérfarkasok is kapnak elvileg egy nagy armor,spell resist buffot WW formban, de szerintem így se lesz túl népszerű választás, sokan dobni fogják/nem használják majd. -
#19930 wow lassan 2 év után rájönnek, hogy nem ártana bele? :)
UI improvements are incoming "fairly soon" (has been seen 'in-game' on their internal dev server) as part of larger quality of life improvements. Name plates, buffs/debuffs, etc., as well as subtitles. -
#19929 ESO live 23 összefoglaló: Link -
Nomad90Hun #19928 Nah tegnap este (vagy inkább ma hajnalban??) tesztelgettem a kicsikét, és azt kell mondjam hangulat ugyan úgy elkapott mint annó, elsőre szerintem classokat / szövetséget illetően maradok az annó beta-ban bejáratott AD / HE / Sorc összeállításnál, aztán meglátom 1 Nord Dragonknight is esélyes még EP-nél. Ami teljesítményt illeti kellemes közepes beállítások mellett simán eldöcög 40+ fps-el átlagban, ha gond van akkor is 20+ tartományban marad egy 2,5-es core 2 duo-val, ami meg van toldva 4 giga ram-al meg egy 512-es ati 4830-assal, win 7 alatt, szóval eddíg kellemes csalódás. -
#19927 Vámpír picsám friendzoneba küldte a csávót.
-
#19926 Béta óta sokkal több a konfig lehetőség, bár legtöbbje inkább az effektre vonatkozik. Szerintem le lehet butítani mindent annyira, hogy elfusson egy öregecske gépen is. Én i3 540-esen már próbáltam, ami elég ócska konfig 2015-ben, de nem volt vele gondom, csak hát kötni kellett némi kompromisszumot :) -
Nomad90Hun #19925 Nah beszereztem a ESO:TU-et, a gépigény nincs kicsit elnyomva? AMD 3870-es processzor? Lehet én vagyok lemaradva, de legutóbbi tudomásom szerint az videó kártya típus.
Amúgy Beta annó lazán elfutott 1-2 laggal, úgy, hogy árnyékokat lekapcsoltam meg ilyenek, de nincs i3-as procim, meg ilyenek, szóval kérdezném, hogy mennyire kell ezt komolyan venni ami dobozon van.
Kezdem is telepíteni. -
#19924 note to self: Eksz volt az akivel kevertelek :) -
Nephin #19923 Jönnek vissza páran és van egy rakás friss husi is. :) -
sznek1975 #19922 mi akkor a megoldás? -
#19921 -
#19920 És ha annyira titkos hogy még te is elfelejted akkor mit csinálsz? -
sznek1975 #19919 a biztonsági kérdés mind 2 lehet egy és ugyan az ?