Wasteland 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wedge31
Én elöször elmentem Scotchmo-ért, nagyon tápos az öreg, meg az indián konfliktus lerendezése is egyszerübb mint a börtön, szvsz.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Az szuper. Na mindegy, úgyis a prison felé tartok, csak előbb még elbarangolok a bányába, meg felnézek a Rail Campbe. Balra fent át lehet vészelni egész jól a radioaktivitást. Vagy először menjek a prisonba?
broman191
Úgy rémlik csak bétás volt, talán egy changelog-ban volt is hogy kivették.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Olvasok valamilyen secret cache-ről, amiben már az elején lehet az egész csapatnak elegendő rad suitot találni, de én nem találom sehol amerre írják, valamerre a térkép délnyugati táján. Vagy ez csak a Beta-ban volt?
broman191
Hollywoodban majd a franszia' Rambo boltjában lesz nem kevés 1300 pénz környékén vesztegetős fegyverek és páncélzat, persze más kérdés hogy különösebb szükséged nem feltétlen lesz rá, felfedezéssel úgyis megszerezhető rengeteg fegyver és armor is...legalábbis Hollywood-ban kiemelten, de a játék legtöbb szakaszára érvényes az állítás. Medkitek szintén, a töltény volt inkább az, amit mindig vettem, azt egyszerűen nem lehet kigazdálkodni másképp... Én a kereskedős skill-re egy árva pontot nem tettem az egész végigjátszásom alatt, az említett stílusban játszva nagyon jól elvoltam. Egyébként az egyik legnagyobb money exploit lehetőség Arizónában berter nélkül, hogy mindenféle kegyetlen olcsó fegyvert szétszedsz a weaponsmithing segítségével, majd az összetevőket eladod aranyáron a Ranger Citadel-en belül felszerelést áruló srácnak...a játék elején felveszed Angela-t a csapatba, onnantól a skill adott, a többi már gyerekjáték...így gyakorlatilag ingyen veszel majd a fazontól mindent, sőt még ő fizet, annyi pénzt össze lehet szedni majd, idővel nem tud majd fizetni sem, csak veszed tőle a halom töltényt a szétszedett alkatrészekből...a sok ezres pénzed mellett. 😊))

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

wedge31
Gránátokat vigyél...

már a küldetés szövegben is láttam,h nem lesz 1szerű.😊
most tartok ott,h lassan indulnom kell oda.a kihívás biztos nem marad el.😊)
pont én is akartam írni,h tegnap AG-ban pont végeztem 1 encounterrel és hirtelen fekete képernyő...exe leáll...
nagyon örültem,h újra kellett csinálni.😊
wedge31
Én a börtönnél éreztem elösször, hogy van mit csiszolni még a csapaton...<#vigyor3>

Shiwo
belefutottam egy bugba.. nem is volt encounter, de az istennek nem engedett menteni.. se quick-save, se normál save.. visszatöltöttem, úgy se.. visszatöltöttem egy régebbi állást, akkor se volt jó.. végül a játék újra indítása megoldotta a problémát.. gondoltam megemlítem...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

azért az ellenfelek meg tudják lepni az embert néha.highpoolba 1 kb. 80-as életű ellenfél 1 lövéssel úgy gépre vágott,h csak néztem v. meg is haltam.😊és még sehol sem tartok...
remélem ebből a bartel skillből többet is ki lehet hozni később,mert most 5ös szinten van nekem,és egy 107$-os cuccból lett 104$,egy 250esből meg kb.240.most vagy leszenek nagyon drága cuccok és akkor jól jön v. vmi á**aszás.😊
broman191
El kell jutnod a főküldetésben addig a pontig, amikor megszerzed a sugárvédelmi ruhát a Ranger Citadel börtönében lévő részeges arctól ! Ha jól emlékszem az első Prison látogatás után van mindez. Egyébként tudtommal nem tudod kikerülni a Rail Nomad területén a sugárzást, bármerre mész, talán még a térkép legszélén a leg-leg-bal oldalon kerülve, kört téve is ott lesz... Sokat sebez...majd LA-ben Hollywood felé az ötös sugárzás 250 HP mínusz...meg a hatos Seal Beach felé, az sokszáz HP mellett is instant gyilok. <#buck> Mindig szerezz megfelelő védelmet biztosító ruhát előbb, a főküldetés garantálja!

wedge31
Veszel ruhát az megvéd valamelyest de szerintem az a rész még nem olyan vészes.

A Rail Nomad Camp-be be lehet valahogy jutni anélkül hogy a radioaktív felhőn keresztül dzsalnánk? Elég sokat sebez.
broman191
A gyakran előforduló tárgyakat eladhatod nyugodtan (például a felsoroltakat), csak a ritkákat/egyedieket érdemes megtartani...azokra esélyesen szükség lehet még, bár sok belőlük igazából nem is quest item, csak úgy leadhatod őket egy-egy embernek, akiknek éppen szükségük van az adott akármire...sokszor esélytelen is találgatni, tudatosan keresni, hogy mit kinek lehetne leadni, gyakran csak a beszélgetési lehetőségek alapján jöttem rá hogy valami valakinek leadható... 😄

broman191
Nem igaz, a játék vége felé a 40-46. szint között voltak az embereim és még mindig lehetett volna hová fejlődni, közel sem voltak halhatatlan félistenek, sem mindentudóak...viszont a 30. szint környékétől a rang névlegesen nem változik, ugyanúgy 'hadnagy' marad ahogy tapasztaltam, akármilyen szinting...nem mintha bármit is számított volna a játék során tudtommal. 😊

Általános kérdés:
A sok junk és egyéb cucc ami nem quest item és nem tudom használni, azt el szabad adni vagy mindent meg kell tartani mert lehet valami mellékküldetéshez cucc? Gondolok itt a már említett serif csillagra, macikra, dohány, ékszerek stb.
Üdv
Köszönöm a válaszokat,és bocsánat a helytelen fogalmazásomért.. Nem is a sztorira gondoltam,hanem arra hogy annyi de annyi lehetőség volt,hogy többször újra lehetett játszani. De ahogy olvasom a hozzászólásaitokat ez itt is meg van. Vannak ugyanúgy városok? Lehet tradelni?
jarlaxxe
Olyannyira nem volt mélysége, hogy egy óra alatt végig lehetett játszani...<#nevetes1>

wedge31
A fallout 1-2-nek mély storyja volt?...én erre nem emlékszem, de olyan története van mint azoknak és tartalom is van böven

Jóval olcsóbban is megkapod mint 10k..

Más mint a Fallout-ok. Ha valamihez hasonlít akkor inkább a Fallout Tactics-ot említeném amibe bele lett keverve némi RPG is. A történet egyszerű, szándékosan sok rohangászással elnyújtva a hosszabb játékélményért. Mély sztorija az nem igazán van (azért mély sztoriról az első Fallout-ban sem lehet beszélni), nem rejt magában igazi megdöbbenést kiváltó fordulatokat, egyszerű és kellemes, de semmi extra.

A körítés és atmoszféra nagyjából megegyezik a Fallout-éval, de ez nem is csoda, hisz előbbi a Wasteland alapjaira épül. Itt kicsit másabb a technikai színvonal, a bombák is később hullottak és a terepen még mindig érezteti hatását a sugárzás sokkal intenzívebb formában, mint a Fallout játékokban (a vetkőztetős nuke gránátok, amik ha túl közel állt a robbanás középpontjához egy karakter arról letépik a ruháit, különösen aranyosak). Nem rohangásznak óriás patkányok, radscorpion csordák és csótány hegyek, helyette más az élővilág, ami legalább olyan változatos. Robotok is vannak, de nem annyira veszedelmesek, illetve másképpen veszedelmesek mitn a Fallout robotjai. Power armor-ral még nem találkoztam, de szerintem nincs is, energia fegyverek viszont akadnak szép számmal.

Szerintem megéri a pénzét, kellemes játék, még épp kellően hosszú (ámbátor nem amiatt, hogy olyan csodásan bővelkedő a tartalom, hanem inkább mert sok helyre kell sokat menni és van töltelék helyszín ahol órákig ellehet az ember és semmi más szerepe nincs mint a szintlépések pörgetése), a döntéseknek van következményük amik sokszor előre nem is láthatóak de mégis logikusan következnek egymásból. Van benne újrajátszási lehetőség is pont a különböző döntések és azok következményei miatt, így egyszeri játékkal teljesen kipörgetni nem lehetséges, legalább 2-3 végigjátszással fedi majd fel minden apró titkát.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sziasztok!

A kérdésem elsősorban azokhoz szól akik játszottak a Fallout 1-2vel! Mi a véleményetek a játélról? Van annyira mély sztorija,és megannyi lehetőség mint az elődökben? Milyen a játék atmoszférája? Mark Morgan megint odatette magát?

Előre is köszönöm a válaszokat! (Erősen gondolkodom a játék megvásárlásán,csak nem tudom megérné a 10k Ft-ot!)
A megoldáshoz talán menj át a második területre és ott is beszélj a másik törzs főnökével. Simán kidolgozható egy mindenki számára előnyös üzlet harc nélkül. Míg ha lopni próbálsz akkor abból harag lesz és öldöklés. Szóval jó alaposan járd be az első majd a második települést, szedd össze az összes feladatot és old is meg azokat (mindegyik itt megkapott feladat helyben megoldható a két település valamelyikén).

A csillagot meg vidd vissza a citeadel-be és ott keresd meg a megfelelő embert. Ez vonatkozik minden régiségre és más hasonló, ranger-ekhez köthető dologra.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.24. 09:07:03

dartonite
Nem tamadnak meg az indianok mindenkeppen,csak akkor ha kozel mesz a 'totemjukhoz'.
Vagyis ha csak a fonokkel targyalsz akkor siman maszkalhatsz ki es be.Az epulet tobbi resze tiltott terulet a rangereknek.A generator kikapcsolasa mindig tamadast indukal szal az felejtos ha nekik segitesz.Allitolag ez a quest chain nagyon hosszu,szoval sok osszetevos lesz.En sem fejeztem be.
A talalt ranger csillag-ot vissza kell vinned ranger varosba es leadni.Majd onnan folytatodik a dolog.

Egyebkent itt a jatek most alig tobb mint 16 euro.
Ennyit boven meger,a fallout ota nem volt ehhez hasonloan jo taktikai,poszt apo rpg.
Az nem ártana hozzá csak hogy mikor lesz magyarítás az a nagy kérdés
Talán lesz hozzá magyarítás!
sárkánylovag
Az a baj ezzel a fejlődéssel hogy ha nem találod meg időben a kellő embereket mindent a 4 alap embereddel kell helyettesítened és az veszed észre hogy félrecsúszik a fejlődésük.
Most már 9 en megyünk 7 ember meg egy patkány meg egy kecske, kicsit vásári felvonulás jellege van a dolognak 😊
Egyáltalán nem gondoltam hogy fel lehet menni északnak a sugárzás mezőn át, elég szuicid dolognak tűnt.
Miközben meg egyből két embert is fel lehet venni...
Mi a megoldása ennek az indián telepes konfliktusnak ? A kapukat áram védi 15 % tudom betörni de a generátort alarm hatástalantás után is ha kikapcsolom jönnek a belső indiánok... szóval mindenképpen megtámadnak vagy kint vagy bent.
Meg találtam mégegy ranger csillagot a hoboknál csak épp a küldi nem találom hozzá.
Ez egy hatalmas város rengeteg küldivel nehogy kihagyjátok !
Persze. Az Ataris IT játékot parodizálják. Amiből mostanában találták meg a sivatagban az elásott példányokat.
Több ezer van belőle. A sivatagban találtam. Kib#szott nehéz.
De utána néztem:Easter Egg
Azt hogy gondoltad? Harc közben nem lehet menteni. Minden harc előtt szórakozól? Elég hosszú így a játék.
sárkánylovag:
Ott nekem nem krokik voltak, hanem sima honey badger-ek. Kroki szerű hüllőkkel először egy rab rejtekhelyén találkoztam, de kihívásban sehol nem voltak a badger-ekhez képest.

lammaer:
Vannak bizony. Ha nem elég magas az outdoorsman skill-ed akkor nem is tudsz majd elfutni előlük. Ha magas akkor harc nélkül is elmenekülhetsz, az is ér Xp-t.

raja:
Hol találtad? Ha kenyérpirítóból szedted ki, akkor tuti kelleni fog valakinek csak meg kell keresned kinek. Ha quest item akkor szintén belebotlasz majd abba az emberbe akinek kell. Játékokkal kapcsolatban a rail nomads camp-ben az egyik vasúti kocsiban dekkol egy srác aki érdeklődik a játékok iránt, bár elsősorban neki egy bizonyos disc fog kelleni, de hátha ezt is átveszi. Vagy vidd el a citadel-be és ott a múzeumban hátha átveszik tőled. Ha ez sem megy, tárold el a ládádban a citadel-ben vagy add el.

Valaki tudja,hogy mire való Extra Terrestrial Game Cartridge?
wedge31
Pedig érdemes én legalább háromszor visszatöltök minden ládát/széfet oriási különbségek vannak két random loot között.

sárkánylovag
Az 5 krokodilos barlang az lent van délen level 9 es csapattal is csak erősen hátrálva tudtam megúszni épp.
Viszont kapsz érte cserébe egy csapattagot csákánnyal a kezében.
Kövesd a küldetéseket akkor megfelelő szinten mozogsz.
dartonite
Igen van.Outdoor skilltol fugg hany % eselyed van elkerulni oket.
Oké köszi a tippeket!

chris0000 #386:Az jó kérdés,hova keveredtem el.Azzal a Water valamivel mentem és ugye utonálllók vannak közben,hát így történt😄
De most elölről kezdem a játékot,jobban odafigyelve.

Ja és quickload-ot sose használom
Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2014.09.23. 10:41:12
Van a játékban random encounter? Ilyen bóklászok az úton azt nyakamba esik pár rabló/skorpió? Leginkább farmolás szempontból érdekes ez nekem...

Nem mindegyik assault rifle tud sorozatot lőni. A kezdő puska például nem, mert az félautomata. Amelyik tud, annál majd aktív lesz a tüzelésmód váltás is (3 skuló egymás mellett a fegyver fölötti ikonsoron). Alapból sorozatot lőni a kezdő nehézfegyver (M2-es) és a géppisztolyok (submachine guns) tudnak.

Red nincs a dutyiban, ő kívül van, de a segítsége (rad suit) fejében beküld a dutyiba kiszabadítandó azt a manust akit a ranger-ek lecsuktak és amúgy az ő haverja.

A korábbi kérdésedre, fegyver szerelés kapcsán. Szerelés az nincs. A fegyver lebontásából mod-okat lehet nyerni vagy alkatrészeket. Előbbiek beépíthetőek fegyverekbe, utóbbiak leadhatóak a ranger citadel-ben a fegyvermesternek aki fizet értük jó pénzt. Ugyanitt a dokinak fájdalomcsillapítókat lehet eladni, a robbantós manusnak sz*rt (bármely állati vagy emberi ürüléket jó pénzért átvesz a megfelelő opciónál). A múzeumban dolgozó fickónak régiségeket leeht elpasszolni amiért cserébe más régiséget illetve skill könyvet is ad.

A robot lábat is a citadel-ben kell leadni. Ahol a fegyvermester van, ott van még egy ajtó a teremben ami egy nőhöz vezet és ő lesz az aki a lábbal foglalkozik. De ezt a főnök el is mondta miután neki beszámolt az ember a megtalált lábról.

A rail nomads táborba simán át kell sétálni de nem alulról, hanem oldalról. Ott kisebb lesz az összesített sugárzás. Oda amúgy Ace miatt kell menni nem a robi láb miatt.

Shiwo:
A HP-sek könnyen nagy haverrá válhatnak ha akarod. Nem is kell érte sokat tenni, csak Angela feladatait meg a helyiek nyűgjeit kell rendezni. Gyorsan letudható a dolog probléma nélkül.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.23. 10:14:20

Shiwo
úgy mégis merre felé indultál el ? mert én krokiszerűségekkel sztem vagy lvl 5 után találkoztam csak.. persze ha elkóborolsz felfedezni, akkor simán belefuthatsz erős ellenfélbe, ez a Falloutban is előfordult.. én 500+ életerővel rendelkező robotokba botlottam bele úgy lvl 4 környékén...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

"de 1-két quickloadot megér."

Miféle RPGs hozzáállás ez? 😊

ahogy raja írja...mesterlövésszel kezdj,és ne sajnáld rá az awernees attributomot + esetleg a feljlövést is rakd rá az első támadáskor.
kicsi a %esély,de 1-két quickloadot megér.😊az attributom pontok elosztásánál én is jobban oda figyeltem volna,h milyen szinteket állítok be,de ki gondolta,h szintlépésnél nem ad csak skill pontot és majd 10-es szintnél 1-attrib.(sirdond írta #373)
amúgy hova keveredtél el,h 1ből szétszedték a csapatot?én leghamarabb highpoolba találkoztam ilyen lényekkel,de az nem 5 perc játék után volt.😊
Az a rész szerintem teljesen felesleges,mint az iránytű!Gondolom akartak vele valamit de a végén kimaradt a végső változatból.
Mint a küldetésnaplóban a zászlócska.Azt hittem legalább mutatja a térképen a célt de semmi.
Óvatosan haladj előre és mindig tied legyen az első lövés a mesterlövésszel! Mielőtt elkezdődik a harc guggoltasd le minden karit pontosabb a lövés.A sorozat lövésre van egy ikon , belehet kapcsolni!
A gránátokat,bombákat rakétavetőket mindenki becsülje meg mert később a börtönnél nagy segítség lesz!
Szép ez a Ranger fokozat.Körülvett minket 5 valami krokodil szerüség és szétszedték az egész csapatom-.-
Gyakorlatilag mozdulni se tudtam😄Szerintem a Ranger és az feletti fokozat inkább az előregenerált harcosokhoz jó.Én kevés vagyok ide a saját készítésü csapatommal.Lehet visszaveszek egyet..

Amúgy Assault Rifle miért félautomatán van?Sorozatos lövés kellene erre csak egy tölténnyel szarakodik.
Lehet hogy csak a frekvenciát írja ki 😊
Nem tudok rájönni, hogy jobbra fent a rádiónál a számok mit jelentenek. Pl. szintlépésnél 1830-ra felmegy, és ha nyomok egy call-t, akkor lemegy 1100-re. :/
Igen Rangeren kezdtem akkor jól tippeltem az lesz nekem való de még a karaktereket készítem.Pont most lettem kész mind a néggyel,ha jól gondoltam így 4-en kezdünk neki és nem választottam előre generáltakat bár köztük is van szimpatikus:-)
Na remélem jó kis game lesz,eddig jól indul az egész
sárkánylovag
Én visszajárok a HQ-ra ott vannak a legjobb ruhák bent az épületben. Fegyvert meg mindenhol a szinthez megfelelőt nyomja
Sőt a vegyvédelmi ruha is egy küldetéshez kell az van ráírva.
Az a baj mindennel hogy dög nehéz 10 kiló a vegyvédelmi cucc pl az erőm meg nem növekszik
A robot lábas küldihez hogy mész át mezőn ?mert oké van egy vegyvédelmi ruha vagy akkor csak egy emberrel mentetek át ?