1378
Wasteland 2
  • lammaer
    A mozdonyos questsorozatnál a békés megoldásnak van vmi bónusza a nem teljesen sikereshez képest?

(nekem nem jött össze a béke, a hülyék nem bírtak osztozni az aranyszegen, így a vége az lett hogy az egyik brigád legéppuskázta a másikat. Azóta olvastam hogy elvben mi a megoldás, csak kiváncsi vagyok mibven jobb a békés megoldás anná, hogy kilootolhattam az egyik bandát a mészárlás után :) )
  • sárkánylovag
    Legjobb sniperekhez is ritka az 50 es töltény, erősen limitált.
  • xblades
    De a legjobb energia csúzlihoz kell az urán ha jól értem, azt ha rosszul döntesz nem tudsz szerezni?
  • sárkánylovag
    Egyetértek. Az assault riffle a 3 lövésestől kezd erős lenni csak az nem visz messzire pontosan.
    Rengeteget számít az hogy messziről tudod indítani a csatát és mire odaérnek elfogy a pontjuk vagy beleszaladnak a bekészített csapatba.
    Ráadásul fedezék mögött.
  • Pares
    Nagy Awaranessel a Sniper elég hasznos tud lenni, messziről látom az ellent, szépen kitalálom a taktikát, és a kezdő lövés is az enyém, ami többnyire halálosan, de minimum nagyon súlyosan megsebzi az egyik ellent...
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2014.10.05. 20:02:35
  • SaGa Jr
    Ott van a kula, de válts át a junk csoportra azt ott megtalálod az összeset. A patch óta csak 1 vagy 2 típust mutat amikor a megfelelő opciónál előhozod a biznisz ablakot, de a többi is ott van, csak a junk-ok között, tehát át kell váltani a junk fülre és mehet a "sz*rakodás".
  • Nissifer
    Én sniper nélkül megyek, mert fölöslegesnek érzem. M16-osa van mindenkinek. Egyik karakteremnek raktam rá high powered scope-ot amivel 31m távolságig tud lőni, másiknak rövid csővel van szerelve, stb. 5.56-os lőszer van dögivel a játékban, a 37-48-as sebzés is rendben van, főleg ha burst módban szaggatom a seggfejeket. :)
    Assault rifle skill-t feltoltam mindenkinél hetesre, így 10. szintűként simán le tudjuk darálni a rosszarcokat (npc-k nélkül, legnehezebb fokozatban, gránátok-robbantgatások nélkül).

Én is úgy látom, hogy a pisztoly használatának nincs értelme a játékban. Erre nem érdemes pontot költeni. Ha ezeket a skill pontokat is assault rifle-re költjük, akkor nem fordul elő olyan helyzet, hogy pár ponttal talpon marad a hülyegyerek, amin esetleg egy pisztolylövés segíthetne.

Másodlagos fegyvere 1 pont erejéig minden karakteremnek van, mert szeretek spórolni a lőszerrel, és rémesen vicces, amikor kerékkulccsal vagy boxer-rel verem le a veséjét azoknak akik rám rontanak és nem rendelkeznek távolsági támadással. :D

Prison-nál futottam bele abba a "problémába", hogy túl sok fegyvert zsákmányoltam a hulláktól és a túlterheltség (6-os erő mindenkinél, meg zsák) miatt még mielőtt letaroltam volna a pályát vissza kellett mennem a HQ-ra. A fegyverraktáros arcnak nem volt elég pénze, hogy felvásárolja a sok fegyveralkatrészemet. Ez kellemetlen. Pedig annyira örültem a játék elején, hogy tele vannak zsével a boltosok..

A robbantgatós fazonnak a HQ-n nem tudok eladni szart, mióta felraktam a patch-t. Nálam vannak a szarok, de nem jelenik meg trade-eléskor az inventory-ban. Valaki talált erre megoldást?
  • SaGa Jr
    Minden döntésnek lesz következménye. A Titan Valley és temple sorsában például a legjobb eset az, ha marad minden úgy ahogy van. Ez persze igazából senkinek nem lesz jó, de lényegében ez az egyetlen ahol békésen lezárható ez a része a játékbank.

Az itteni helyzetre alapvetően több megoldás van.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

- Az egyik ha az ember nem folyik bele a helyzetbe, nem semlegesíti és nem is küldi vissza a rakétát a 7-es silóból, de ekkor a papok bepöccennek rá, még jó hogy nem kell átmenni azon a területen újra, simán lehet a nagy térképen is utazni.

- Ha semlegesíti, az anyázós rádiózást hallják a raider-ek akik rájönnek, nincs mitől tartaniuk és likvidálják a papokat meg az utazókat.

- Ha visszaküldi a játékos a rakétát akkor azt kicsit később felhasználják a szektások és a valley eltűnik majd a térképről, mert kilövik a rakétát a raider-ek miatt.

- Ha a temple lezárt részén összebratyizik a játékos az őrült bezárt pappal, az mindenképpen eléri, hogy a rakétával vagy anélkül, de ott mindenki megpusztuljon. A fickóval beszélgetve a játék során majd rájöhet a játékos, hogy ő egy másik hatalom helyi beépített ügynöke volt aki mindenképp kavarná a matériát itt Arizonában előmozdítandó a saját főnökei céljait. Ez a marha ha kiszabadul és nem kerül a csapatba (állítólag felvehető), akkor a rakétával huncutkodni fog ami nem lesz jó senkinek.

- Amennyiben az ember segít a DBM csapatnak, azok kinyírják a szektásokat. Ők is akarják a rakétát amit vagy leszállít nekik az ember vagy nem. Ha igen, akkor lehet majd tőlük szerezni egy új csapattársat meg jobb cuccokkal fognak kereskedni. A sztori végén a dolog hatása annyi lesz, hogy most majd ők ellenőrzik a területen való áthaladást és majd ők tartanak sakkban másokat a Titan rakétával. Esetleg itt bekavarhat a korábban esetleg szabadon bocsátott totál dilinyós szektás, aki nem kizárt, hogy robbantani fog ha odakerül a töltet, ezt nem tudom de nem zárnám ki.

- Ha kiiktatja a robbanófejet a játékos a DBM-es sztoriban, akkor bepöccennek rá és nem lesz egészséges oda visszamenni, de alapvetően a korai gyilkoláson túl, teljes szekta likvidálása, ami a szerzetesek által kísért utazók halálát is jelenti, más probléma nem adódik. A területet a DBM ellenőrzi és biztosítja de a Ranger-ek-nek nem lesz ildomos arrafelé császkálni (meg bűnözőknek sem).

- Ha mindenkit kinyírt a játékos válogatás nélkül, akkor elméletileg lenne lehetőség akár a Ranger-eknek is elküldeni a rakétát , legalábbis ezt szűrtem le a semlegesítéssel próbálkozó fickó mondandójából. Ennek mikéntje passz.
  • xblades
    Lol
    És megint lol #669

Ez a jó ebben a játékban.
  • SaGa Jr
    Sok sikert hozzá, itt nincs valódi békés megoldás. Csak másként erőszakosak vannak.
    A rakéta hatástalanításával speciel halálra ítéltél mindenkit, mert így a raider-ek kinyírják a papokat és mindenkit a környéken.
  • rt1
    Hát próbálom a békés megoldást választani, mert az tűnik a legbonyolultabnak.
    Most hatástalanítottam a bombát a silo7-ben és tartok visszafelé. Az oda úton meg segítettem mindenkinek akinek tudtam.

Majd meglátjuk mi történik:)
  • SaGa Jr
    Kérhetnek ott többet is meg megoldható a trutyigyűjtés nélkül is a dolog. Attól függ mit csinálsz az odavezető úton.
  • sárkánylovag
    Ez a rész volt legviccesebb a leveledben: Válasz 'rt1' üzenetére :)))))
    Szerintem ott csak 3 hordót kérnek , de amúgy mindegy mert ha nincs hordód nekik ugrasz és kész.
    Én úgyis leatombombáztam azt a helyet a végén :)
    A Sztálini elvet követtem: "Nincs ember , nincs probléma" :)

• rt1
    Megvan a megoldás: visszatöltöttem az első beszélgetéshez és 1 emberhez pakoltam az első 3 hordót, így megkaptam a 3 üreset is.
    Úgy látom a gép igényli, hogy a küldetéshez tartozó dolgok a beszélőnél legyenek eggyüt.
  • rt1
    Hello mindenki!

Kicsit elakadtam a Titán templomjánál, a korháznál. Nem akarnak beengedni a templomba (mert, öldöstem a raidereket) csak ha 6 hordó anyagot szerzek be nekik.
    Ezzel nem lenne probléma de nem adtak új üres 3 hordót igy nem tudok gyűjtögetni, V-mit elszúrtam vagy ez egy bug?
    (A monk kisérőmet hagytam meghalni az elején, hogy tudjak beszélnia a feketeruhásokkal).
    Köszi a segítséget előre is.
  • sárkánylovag
    Stonee ha most kezdted a játékot érdemes visszaolvasni a fórumot.
    Ezt a kettőt feltétlenül nézd meg (klikkelj a linkre)

Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2014.10.05. 10:03:32
  • SaGa Jr
    Sárkánylovag:
    Az nem macskakaja, hanem alom, amibe a dolgát végzi. Van pedig dögivel belőle, én 3-al többet szedtem össze mint amennyi kellett és akkor még a stadion főnökénél lévő kettőt sem vettem fel. Nézz szét alaposan mindenhol újra. Például így emlékezetből könnyű kihagyni a bázis alatt lévő település (DNY-ra) alagútjában lévőt ami mellett egy méretes gyík van. De elég sok akad szétszórva amik mellett könnyű elmenni ha nem figyel az ember. Szóval odafigyelve, tessék újra végignézni mindent, mert ezek szerint több mellett is elmentél.

Zeolite majd kelleni fog, abból is 5 zsák. Ezt használod amúgy a cat litter-ből is, viszont a tiszta zeolite majd a végső öltözékhez kell, hogy a céli sugármezőn is áthaladhass (a litter-ből egy 5-ös védelmű rucit késízt majd a rádiós, a zeolite-ból meg 6-ost de azt majd csak azután, hogy Hollywood-ban bekapcsoltad a rádiót).

shadar619:
    Rose nem lép le ha nem haragítod magadra.

Stonee:
    Ugyanazon az ikonsoron ahol a tüzelés módja változtatható, a szélső ikon a fejlövésé. Érdemes minden ikont megnézni mit csinál csak vidd fölé a kurzort. Nem egy bonyolult játék ez csak egyszer kell megnézni benne minden ikont és minden tiszta lesz.
  • Stonee
    köszi!

és a célzott lövés? pl végtakora, szemre, feljre leadott lövés? ilyen nincs a játékban? ha nem is minden fegyvernél, de pl a sniper-nél?
  • shadar619
    Rose le fog lépni valamikor, vagy ha kell akkor végig a csapattal lesz?
  • sárkánylovag
    Nincs meg két cicakaja zsákom sehol se találom
    de van két bag of zeolite az is quest item nem lehet hogy azt kell átalakítani valahogy annak ?
  • sárkánylovag
    Csak ha tud a fegyver sorozatot akkor... a fegyver képe fölött kis golyó fülön.
    Meg még a sörétes szűkítőjét tudod állítani ha felszereled, azt már írta Saga lentebb.
  • Stonee
    köszi!

még egy olyan kérdés jött elő, hogy hogyan lehet a lövésmódokat változtatni ? (célzott / sima egy lövés / sorozat) a falloutban a fegyver képére kattintva tudtunk váltani, itt még nem jöttem rá hogy kell?
  • SaGa Jr
    sárkánylovag:
    Akkor valamit tényleg eltolhattál. A reputációd náluk csak akkor tud esni, ha az embereiket ölöd.
    Nálam annyi volt, hogy kimentem a manusért és élve visszahoztam. Amikor mentem befelé odamentem az első őrhöz még a kapun kívül és beszéltem vele, majd elmentem mellette így detektálta a visszakísért embert és köszöntötte majd szólt neki, hogy irány befelé. Ő elszaladt én meg visszakaptam az emberemet, aki ott ácsorgott a lépcső tetején ahol kikerült a csapatból.

Nem kaptál esetleg időközben kinn mászkálva egy rádióüzenetben segélykérést? Mert ezekből kettő az itteniekhez kötődik és az egyikben magadra haragítod a modoros bagázst aztán majd kicsit később a második segélyhívásra reagálva majd jóvátehető lesz a dolog és akkor jön a haverság, még a fegyvertárukba is beeresztenek majd. Tölts vissza egy olyan állást, ahol még nem dumáltál a ketrecbe zárt manussal (ez indítja el a csapattag elkobzásban végződő sort) és játszd onnan újra. Ott csúszhatott be valami gebasz.
    Illetve eszembe jutott még egy lehetőség, hogy esetleg elkottyantottad a cselszövő némbernek mit is akarsz csinálni. Na ő megkeverhette a szószt a stadionban aminek akár ilyen kimenetele is lehet.

A karakterek képének sorrendjét nem tudod variálni. Amilyen sorrendben odakerültek illetve cserélődtek, úgy maradnak megjelenítve.

Stonee:
    Más nem.
  • Stonee
    ha átmegyek a térképen megjelölt radioaktiv területen, lesz más bajom is azon felül, hogy a karakterek vesztenek a életükből?
  • sárkánylovag
    De hogy erről a játékról is beszéljünk azért :)
    Amikor visszatértem a pasival hogy adják vissza a túszul ejtett csapattagunkat elég rosszra fordult a város sorsa , ez egy dolog de nem tudtam visszavenni a dokimat csapattagnak, úgy látszik valahogy csökkent a reputációm, ezért az első kérdésem hogy hol lehet azt látni hogy mennyi embert vehetek fel a csapatba ? Azt gondoltam az közvetlen kapcsolatban van a Leadership-el de ezek szerint nem...
    Másik kérdés meg hogy kirúgtam egy kisebb fejlettségű csapattagot , a doki azért mégiscsak fontosabb, de a képek nem rendeződtek vissza.
    Magyarán a 4 alaptag egyikét berakta képben utolsónak, nem lehet ezen valahogy módosítani ?
  • sárkánylovag

Így első látásra elég XCOM-san néz ki de én félek kicsit hogy elszúrják mert nem emlékszem hogy valaha filmadaptációnak jó vége lett volna
    Sok a jogdíj és meg van kötve a kezük a sztorihoz legtöbbször, azért majd egy próbát megér ez is.
    Tökéletes a Falling Skies témája kommandós alapú történetekhez,
  • torma1
    Igen. Nagyon hasonlít. :-)
  • Shiwo
    jéé.. nem is hallottam, hogy készül.. bár sok meló nem lehetett vele, ránézésre fogták az új X-COM-ot és kicserélték a textúrákat..
  • Montanosz
    kijött a Falling Skies The Game is hasonló stilusban
  • Shiwo
    köcce

assszem arról akkor lemondhatok,
    siló 7-ben hatástalanítottam a bombát, oszt a fanatikusokat meg szépen kiirtották, nem leltem ott uránt :(
  • SaGa Jr
    Shiwo:
    A Ranger Citadel-ben lehet megkapni a kapitánytól (akinek a robot végtagot is átadta a játékos és aki egy csomó érdekes technikai kütyüért cserébe lehetőséget ad, hogy a saját, a kapott cuccoknak köszönhetően bővülő spéci kínálatából válasszon az ember) jutalomként ha leszállít neki az ember egy adag uránt. Ilyet meg ugye csak egy helyen lehet szerezni ami adja magát.

A stukker neve meg Gamma Ray Emitter vagy valami hasonló. Meg lehet majd ismerni, mert csak egy béna lézerpuska lesz csak a kelléktárában mint másik energiafegyver.

Micsu:
    Az a simán az nem olyan simán megy. Az 5-ös szint az 14 skill pont. Mellékesre ennyit elkölteni úgy, hogy a játék nagyjából felétől egy kalap sz*rt sem fog érni kicsit nagy pazarlás. A két legerősebb pisztoly a játékban a normál nehézségen is csak 5-10 pontot tudott sebezni a játék utolsó harmadában előkerülő ellenfelekbe és nagyjából LA-be átkerülés után viharos sebességgel romlik a hatékonyságuk, hiába nő a sebzésük. Ha már másodlagos fegyver kéne akkor brawling legyen fejlesztve. Az legalább folyamatosan erősödik és igen nagy kritikus sebzés szorzóval rendelkezik még alacsony erejű karaktereknél is (nagy erejűnél meg még nagyobb lesz a kritikus sebzés szorzója), plusz az mindig kéznél van ugye.
  • Shiwo
    a unique energy puska hol található, milyen névre hallgat ?
  • broman191
    Egy 3 AP-s pisztoly egy lövésre jól jött rengeteg alkalommal, a főbb fegyver elsütése után több karakterem számára is, nem egyszer azon múlt, hogy úgy fejezzem be a harcot, hogy az ellenség hozzám sem tudott nyúlni, vagy egy-egy keményebb harcnál egyszerűen érezhetően kevesebb sebzést kapott a csapat, mintha még egy kört elszenvedtek volna. Hármas/négyes szint környékén egészen használható a pisztoly, annyit pontot szvsz megér, ha céltudatosan fejlődik az ember, akkor nem fog hiányozni (7 emberre építve amint lehet legalábbis)...
  • Micsu
    5ösre simán fel lehet tornászni, nem kell egy embernek max 4-5 skill, persze én használok kisérőket is
  • Pares
    5-ös skillnél?
  • SaGa Jr
    Egy pont semmit nem ér. Egy fegyver nagyjából 5-ös skill-nél kezd használható lenni, de az már nagyon sok skill pont. Ezért írtam, hogy ne költs második fegyverre. Ha nagyon zavar a dolog használj gránátot, az nem megy mellé vagy próbálkozzon az öklözéssel de másik fegyvert cipelni és hozzá lőszert is és még skill pontokat is áldozni rá, az felesleges és haszontalan.
  • Micsu
    jaja, szerintem is jó ha van de egyet kell csak komolyan fejleszteni
  • Pares
    "Két fegyverre tanítani senkit nem kell, pláne nem a játék elején amikor még alig akad pont. Ezzel bőven ráér a játékos, sőt igazából ki is hagyható nyugodtan a pontpazarlásnak ezen formája."

Azért szerintem egy snipernek jól jön, ha van legalább egy pontja mondjuk a pisztolyban. Sörétest valahogy elég gyengének érzem, ráadásul sokszor körülményes, mert a széles lövési szögnek köszönhetően van, hogy a csapattársak is belekerülnek a célkeresztbe...
  • Shiwo
    le kell menni a létrán egy emelettel lejjebb, ott el jobbra meg majd balra, fel a mezőkre v mikre, és ott lesznek generátorok, amiket le kell állítani, utána már szétverhető a gaz..

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2014.10.03. 11:48:34
  • SaGa Jr
    Kellett neked vele beszélni mikor a fogság mellett döntöttél? Azt a karaktert teszik ugyanis cellába aki éppen beszél. A delikvenst meg kb 5 perc alatt ,a feladat megoldásával marha gyorsan kiszabadíthatod. Beszélsz az őrrel, körülnézel kicsit a cella körül minden irányban, nem csak előtte és mellette de mögötte is, követed a nyomokat és beszélsz a környéken lévőkkel, majd az infók alapján leszólítod a gyanús alakokat és megtudod tőlük amit kell. Ezután odamész a megjelölt helyre a térképen és visszahozod akit kell. Ennyi és már szabad is az embered.

Az meg, hogy csak egyetlen embered tud gyógyítani... inkább nem is mondok rá semmit. Legalább két embernek kéne ekkor már gyógyítani tudnia. Legyen egy fő gyógyász, meg nem árt legalább még egy delikvensnek (vagy akár mindenkinek) megtanítani legalább 2-es szintig a medic-et és akkor elkerülöd az ilyen helyzeteket ha akad még kisebb hatásfokú gyógycsomagod. Vagy ugye spájzolni a fájdalomcsillapítókat, mert azokhoz nem kell skill.

Megjegyzem a cella előtt álló tornyot nem tudnád meghekkelni, az védett, tehát ha erőszakkal akarsz szabadulni azt korábban kellett volna megtenned és nem megadni magadat.

Amúgy a kupiban ennyire megizzasztottak a fityulások? Pedig marha gyenge felállású csapattal találkozhattál csak ott. Annál csak keményebbek lesznek majd.

MaRee:
    A nyugati területen lévő, ketrecbe zárt ipse ha kiszabadítod és majd később beszélsz vele a fő épület konyhájában, ő fog majd gyógyítani.
    A gazzal benőtt tornyot majd azután tudod "kiszabadítani" hogy itt helyben megoldottad már a problémákat. Tehát elzártad a csapokat, lezártad a megfelelő rendszereket amiket majd a basement-en keresztül tudsz elérni. Ott lazán lehet haladni, csak ugye a 3 útvonal közül kettőben mérgező gáz terjeng. A növények ott marhára nem akadályoznak. Még a nyugati irányba vezető folyosón is kiiktatható a nagy gazhalom a sarokban, csak meg kell javítani a targoncát és az nekimegy vagy a folyosó fala szétverhető és akkor kikerülhető a növény.

Az indákat tehát ne lődözd, csak a lőszert pazarlod. A megsemmisíthetőeket is inkább püföld ököllel, addig sem fogy a lőszer. Majd ha a keleti és nyugati területeken megoldottad a problémákat akkor majd szétszedheted az indákat, de addig nem.

De mindezt világosan elmondta neked a nő, amikor beléptél a főépületbe és vázolta neked a szituációt. Elmondta merre és mit keress, hogyan oldd meg a helyzetet.