1378
Wasteland 2
  • nagypite
    uhh az előbbi valami más lett

• nagypite
    ha olyan lesz mint a fallout 1-2 akkor nagyon várós
    1.85 millánál tartanak szerintem 2.1 simán meg lesz
  • Hotomi
    Friss hír: Ha a projekt eléri a 2.1 milliót akkor az Obsidian is beszáll a játék készítésébe, így lényegébe a régi Black Isle-s gárda készíteni a játékot
  • Hotomi
    Egy újabb videó Brian Fargo-tól.
  • gerey
    Hát már a kitűzött célösszeg már meg is van (900k), és még van hátra 33 nap...
  • Hotomi
    Hmm érdekes amit olvastam, 1 milliónál elindul a projekt, ha viszont eléri az 1.5 milliót vagy afölötti lesz annál nagyobb lesz a világ, és annál több tartalmat raknak bele a játékba. Kíváncsi leszek, hogy április 17.-ré mennyi pénz jön majd össze
  • Hotomi
    Tetszik Brian Fargo kisfilmje amikor a kiadóknál kilincsel a játékkal
    Egy kicsit szkeptikus voltam amikor először mentem fel az oldalra, nem hittem hogy képesek lesznek 1 milliót összeszedni a játékosoktól a játék elkészítésére. Ma újra felmentem és megdöbbenve tapasztaltam, hogy már 600.000-nél tart a projekt
  • gerey
    http://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2
    Elkezdték a gyűjtést.
  • lammaer
    Van akinek bejön, van akinek nem. Ez is csak azt bizonyítja, hogy önmagában az hogy egyszer régen valamit letett az asztalra és most újra faragni kezd, az nem garancia arra hogy a következő is nagy dobás lesz.

Jópár nagy névnek rá kell jönnie, hogy a garázsprojektek ideje elmúlt - régen elég volt 1-5 ember hogy összerakjon egy játékot aztán siker legyen, ma már ez nem működik.

De legyen belőle valami, az óvatos szkepticizmus sosem árt. C64-es Bard's Tale 3 után gondolhatod hogy vártam a PCs reinkarnációt...
    egy biztos: látatlanban semmit senkinek :D
  • gerey
    Igen, én is félévente előveszem az 1-2 részt és gyorsan végigjátszom, megunhatatlanok, csak lassan kívülről tudom őket. :D
  • kissssss
    "fallout 3-at vegigtoltam 1x... eleg is volt
    fallout 2-ot meg 156761x..."

mintha csak magamat olvasnám :-D én is így vagyok ezzel.
  • Lammer
    de ki vagyok ehezve egy jo kis post-apocra...

fallout 3-at vegigtoltam 1x... eleg is volt
    fallout 2-ot meg 156761x...
  • Zomil
    most erre csak azt tudom felhozni, h mégis kivánják az emberek, nem hiába akkora siker Tim Schafernek a kickstarter project-je :)
    vagyis igény van böven a minöségi munkára.
  • lammaer
    Az új Bard's Tale pár éve nagy durranás helyett csak egy kicsit puki lett, nem?

A Braben féle Elite 4 is csak évek óta hírként él...

Valahogy ezek a nagy visszatérők nem igazán alkotnak nagyot mostanság.
  • Tinman #4
    Na erre én is fizetnék előre szívesen...
  • Pretorian
    Mintha a Van Buren project kapcsán is lett volna szó erről anno (2004 eleje körül).
  • sirdond
    óóó, végre egy érdekes hír!
    és izometrikus nézetben,jónak ígérkezik :)
  • gerey
    A Bard\'s Tale, a Wasteland és a Fallout alkotójának, Brian Fargónak fiókjában már készen áll a történet és a karakterek tervei a Wasteland folytatásához, melyet saját bevallása szerint már 20 éve próbál elkészíteni. Az 1988-as poszt-apokaliptikus, atomháború után játszódó, számos díjat nyert RPG, a Wasteland tekinthető a Fallout sorozat ősének.

Fargo a szükséges összeget a Kickstarter segítségével szeretné összegyűjteni - ugyanezen a platformon Tim Schafernek, a Double Fine főnökének több mint 2 millió dollárt sikerült összeszednie saját retro kalandjátékához.

\"Az egész játékipart meglepte, hogy a Double Fine-nak sikerült ekkora összeget szereznie egy független játékhoz, és biztos vagyok benne, hogy a világon minden fejlesztő elgondolkodott ezen\" – mondta Fargo. \"A rajongók már akkor elkezdtek kapcsolatba lépni velem ezzel kapcsolatban, mielőtt még beszélni tudtam volna az embereimmel. Kissé izgatott lettem, és arra gondoltam, hogy ehhez a játékhoz egy Kicksarter típusú prodzsekt pont megfelelő lenne. Jason Andersonnal már kidolgoztuk a történetet és a karaktereket, úgyhogy nem a nulláról indultunk.\"

A Wasteland folytatása izometrikus nézetű játék lesz. Mivel ennek egyszerűbb elkészíteni a grafikáját, sokkal több irányba ágazó történetet tudnak alkotni, nem kell amiatt aggódni, hogyan fogják elékészíteni a grafikát minden lehetséges szituációhoz.

\"Megvan az az előnyünk, hogy már ismerjük az alapmechanikát az első részből, ezzel időt takarítunk meg, de a kulcs az előkészítő munkálatokban rejlik: meg kell tervezzünk minden egyes helyszínt, beszélgetést, tárgyat, npc-t, minden apró részletet, mielőtt magának a programozásnak nekiállunk.\"

\"A játék így összetett lesz, a fejlesztés folyamata pedig mindvégig hatékony, és fókuszált marad. A előkészítő munkálatok ideje alatt összegyűjtjük a visszajelzéseket a hardcore játékosainktól, és kíméletlenül felülvizsgáljuk a dizájnt. Az írás időszakában a változtatások még nem kerülnek semmibe, és így előre elkerülhetjük, hogy a költségek az egekbe emelkedjenek. Az eredeti Wasteland csapat kicsi volt, így a hatékonyság már akkor is fontos szerepet kapott.\"

Fargo és kollégája Anderson pár éve kezdtek dolgozni a Wasteland folytatásán, de nem találtak senkit, aki finanszírozta volna a kiadást. \"Az érdeklődés hiánya nagyon meglepett\" – mondta Fargo. \"Adva volt a Fallout egyik fő alkotója, aki együtt dolgozott a Wasteland fő tervezőjével, Mike Stackpole-lal, és az az ember, aki mindkét játék létrejöttében segédkezett, és mindez a Fallout 3 masszív sikere után. A kiadókat egyszerűen nem érdekelte egy csapat alapú RPG, attól féltek, hogy olyan nagy költségekbe vernék magukat, mint a BioWare, akiknél több tízmillió dollárba kerül egy ilyen játék.\"

\"Mindannyiunk számára nagyon frusztráló volt, egyik oldalon ott voltak a rajongók, akik buzdítottak minket, hogy legyen új Wasteland, ugyanakkor nem tudtuk megfinanszírozni. Jason fantasztikus munkát végzett a tervezéssel, és a történettel, és mindez készen áll, hogy a játékhoz felhasználjuk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Jason közel egy évet töltött el a tervezéssel. Nagyszerű volt együtt elképzelni, mi lehet ebből a játékból, és nagyon izgalmas, hogy mindez talán végre meg is valósulhat – persze ez attól függ, hogy mekkora támogatást kapunk.\"

Fargo arra számít, hogy az eredeti Wasteland rajongói számára kényelmes lesz az átmenet a folytatás világába, és otthon fogják érezni magukat. Robbanó mutánsokra számíthatunk, és néhány régi helyszín is karakter is megjelenik majd, új ötletekkel színesítve. \"A nosztalgia és az újdonság megfelelő arányú keverékére lesz szükség a sikerhez, és ennek nagy része már készen áll. Már nagyon várom, hogy zene és hang segítségével is megteremthessem a hangulatot. A jó hangok nagyon nagy befolyással bírnak a játék atmoszférájára, a Fallout erre remek példa.\"

A Wasteland folytatása a tervek szerint PC-re fog megjelenni, és ha elég pénz összegyűlik, tábla PC és iPhone verzió is készül belőle. Az elkészítéshez legalább 1 millió dollárnak kell összegyűlnie, a gyűjtés jövő hónapban veszi kezdetét.

Forrás: ipon.hu

Honlap: http://wasteland.inxile-entertainment.com/blog/