1378
Wasteland 2
-
TomStorm #538 Mit jelent pontosan a "draw weapon ranges" és "draw combat grid" opcióknál? -
torma1 #537 Fórum -
torma1 #536 Ez a végleges fegyverlistája. -
torma1 #535
Comprehensive Armor and Weapons List (Release Version)
Postby SagaDC » September 21st, 2014, 7:20 pm
EDIT - More or less complete, but still needs some general tweaking. Need to add ammo types and maybe base crit chances (though that will take some reverse-engineering). Also need to add additional unique weapons as I locate them, so that's still a work in progress.
EDIT x2 - Thanks to Ragbasti for making a very concise chart that displays the variable Crit Multipliers for Brawling Weapons. I'll be using it to revise my list once I find enough time to do so. :)
EDIT x3 - Alright, since the new patch they've made several minor tweaks. I started a new game so I can start poking through the various weapons again, and I'm going to start updating any that I notice have changed. I'm going to go ahead and mark all of the weapons with an asterisk, and I will remove the asterisks as their stat lines are confirmed. I'm also taking this opportunity to update the Crit Multipliers for melee weapons, and the ammo types for firearms.
EDIT x4 - Starting to add the XML strings to the various items, for those looking to mod their save files. Most of the default weapons and armor are fairly predictable, but most unique weapons will require separate entries. When you see an entry like "Sniper_Rifle_Tier_X_X", that means you just type in Sniper_Tier_ and then the two tier numbers. So, for example, if you're trying to spawn a Hunting Rifle (Tier 1-1) in your inventory, you would type Sniper_Tier_1_1.
I went ahead and combined armor and weapons into a single list (since there's only twelve types of armor, anyway). as before, they're sorted by type and tier. So, leading in:
Armor - Light (Armor_Tier_X_Light)
Leather Jacket (Tier 1; +2 Armor; 5.0 lbs; $250)
Bullet Proof Shirt (Tier 2; +3 Armor; 5.0 lbs; $500)
Tactical Vest (Tier 3; +4 Armor; 7.0 lbs; $750)
Kevlar Vest (Tier 4; +5 Armor; 9.0 lbs; $1000)
Kevlar Suit (Tier 5; +6 Armor; -0.4 Combat Speed; 11.0 lbs; $1250)
Spectrum Assault Vest (Tier 6; +7 Armor; 13.0 lbs; $1500)
Comments: Not a lot of significant changes here. Leather Jacket and Bullet Proof Shirt were swapped around, making the Leather Jacket the weakest type of armor (as per the request of some backers, apparently). Weights and costs were adjusted down the board, making many armors both heavier BUT also less expensive.
Armor - Heavy (Armor_Tier_X_Heavy)
Goat Hide Armor (Tier 1; +3 Armor; -0.4 Combat Speed; Min ST 5; 3.0 lbs; $250)
Steel Plate Armor (Tier 2; +4 Armor; -0.8 Combat Speed; Min ST 6; 7.0 lbs; $500)
Combat Armor (Tier 3; +5 Armor; -0.4 Combat Speed; Min ST 4; 9.0 lbs; $750)
Mobile Infantry Armor (Tier 4; +7 Armor; -0.6 Combat Speed; Min ST 4; 11.0 lbs; $1000)
Power Armor (Tier 5; +9 Armor; -1.0 Combat Speed; 13.0 lbs; $1250)
Pseudo-Chitin Armor (Tier 6; +10 Armor; -0.6 Combat Speed; Min ST 7; 15.0 lbs; $1500)
Comments: Again, not a lot of significant changes since Beta. Most weight and cost entries were changed, making armors heavier but cheaper. Pseudo-Chitin is still the most powerful armor (narrowly edging out Power Armor).
Unique Armor
Exoskeleton (Armor_Toaster_Exoskeleton; +6 Armor; -0.3 Combat Speed; +1 Strength; 18.0 lbs; $2000)
Stabilized Armor (Armor_Toaster_Stabilized; +8 Armor; -0.8 Combat Speed; +1 Coordination; Min ST 3; 25.0 lbs; $2000)
Now, weapons. I've got all the basic weapons on the lists so far, and a fistful of the unique ones, but there are a lot I haven't collected yet (haven't hit Cali yet, so that's all a mystery to me until I stop making lists and keep playing the game). New info will be filled in as I find it. I forgot to jot down ammo types, but I'll add those later. I also haven't calculated bonus to crit chances yet. Almost all weapons now have a 10% chance to cause the Bleeding status, though I'll note where this is not the case (mostly with unique weapons).
Weapons - Assault Rifles (AssaultRifle_Tier_X_X)
M1 (Tier 1-1; AP 4; 5.56mm; Cap 8; Crit 1.6x; Dmg 6-12; Jam 3%; Pen 2; Range 20m; 6.0 lbs; $70)
M14 (Tier 1-2; AP4; 5.56mm; Cap 20; Crit 2.2x; Dmg 7-13; Jam 2%; Pen 2; Range 22m; 5.0 lbs; $160)
Rust Bucket (Tier 1-3; AP 5; Cap 20; Crit 1.5x; Dmg 10-14; Jam 4%; Pen 2; 18m; 7.0 lbs; $135)
M4 Carbine (Tier 2-1; AP 5/8; 5.56mm; Cap 30; Crit 1.5x; Dmg 19-27; Jam 4%; Pen 3; 8.0 lbs; $260; Optional 3-Round Burst)
FAMAS (Tier 2-2; AP 4/5; 5.56mm; Cap 25; Crit 1.7x; Dmg 14-21; Jam 4%; Pen 3; Range 24m; 8.0 lbs; $310; Optional 3-Round Burst)
HK33 (Tier 3-1; AP 4/6; 5.56mm; Cap 20; Crit 1.6x; Dmg 16-25; Jam 3%; Pen 4; Range 20m; 6.0 lbs; $410; Optional 3-Round Burst)
M16 (Tier 3-2; AP 5/7; 5.56mm; Cap 30; Crit 1.6x; Dmg 37-48; Jam 3%; Pen 4; Range 24m; 7.0 lbs; $490; Optional 3-Round Burst)
AK-47 (Tier 4-1; AP 5/7; 7.62mm; Cap 30; Crit 2.4x; Dmg 30-50; Jam 4%; Pen 5; Range 22m; 8.0 lbs; $570; Optional 3-Round Burst)
AUG (Tier 4-2; AP 4/6; 5.56mm; Cap 30; Crit 1.7x; Dmg 26-32; Jam 2%; Pen 5; Range 22m; 9.0 lbs; $750; Optional 3-Round Burst)
G3 (Tier 5-1; AP 4/8; 7.62mm; Cap 30; Crit 1.7x; Dmg 20-34; Jam 2%; Pen 6; Range 28m; 9.0 lbs; $720; Optional 3-Round Burst)
AK-97* (Tier 5-2; AP 5/7; 7.62mm; Cap 30; Crit 1.5x; Dmg 45-66; Jam 2%; Pen 6; Range 35m; 9.0 lbs; $940; Optional 3-Round Burst)
FN-Fal* (Tier 6-1; AP 4/6; 7.62mm; Cap 30; Crit 1.5x; Dmg 24-38; Jam 2%; Pen 7; Range 26m; 7.0 bs; $1100; Optional 3-Round Burst)
G41* (Tier 6-2; AP 5/7; 7.62mm; Cap 30; Crit 1.6x; Dmg 57-75; Jam 2%; Pen 7; Range 35m; 8.0 lbs; $1300; Optional 3-Round Burst) -
Meldon #534 Közben rájöttem miért nem jelentek meg a custom portrék nálam. A játék nem szereti, ha a windowsos felhasználónevünkben (ami alatt van ugye a dokumentumok mappánk is) ékezetes betű van. Ha ékezet nélküli a felhasználónevünk akkor már működik.
Utoljára szerkesztette: Meldon, 2014.09.28. 20:00:32 -
#533 Angela Deth távozása a legfájóbb pont a játékban, a hobónak vittem fel 4 re az IQ-ját hogy kapjon szintlépésenként 3 pontot így már életképesen fejleszthető, a 2 pontosak tulajdonképpen csak vannak de alig fejlődnek, ha most kezdeném mindenkinek 4 es IQ-t adnék csak úgy.
Amúgy ti használjátok a M24 est ? Megint egy amerikai fegyver és megint alulértékelt a 8 as jammed miatt. De van egy tár ami levisz -4 et belőle azzal már életképes...
Most azzal vacakolok hogy minden fegyvert szétbontok a mod-ok miatt és addig töltöm vissza amíg az nem jön ki ami nekem kell ... tudom időigényes, de hirtelen megugranak tőle a fegyverértékek. -
#532 Nem, és tudtommal... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!semmiféle nyom nem található utána később Seal Beach-en sem... Bár az Underground rész Wasteland 3-at futtató számítógépe talán számíthat annak... :))
@Pares: Thx, saját gyűjtögetés megspórolva! :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.09.28. 19:27:54 -
Pares #531 Összegyűjtöttem 80db karakter fotót a netről, amik szerintem legjobban illenek a játék hangulatához meg amik nekem legjobban tetszettek, aki akarja, az innen letöltheti. Az összes kép 256x256 méretű, ahogy kell, szóval semmit nem kell velük csinálni, csak egyszerűen ki kell csomagolni a .zip tartalmát a ...\Documents\My Games\Wasteland2\Custom Portraits mappába. -
SaGa Jr #530 Nem jön. -
Meldon #529 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nekem egy annyi kérdésem lenne, hogy Angela Deth visszajön még Valley of Titan után, vagy nem érdemes rá várni és kezdjek el mást fejleszteni? :) -
SaGa Jr #528 Az antenna melletti bodegában van Werewolf Wally a DJ és ő nyomatja a zenét. Ő kinyitja neked ha elintézed neki a területen található összes robotot. De ezt el is mondta neked. Már ha nem lőtted le véletlenül.
Amúgy meg ahol látsz elektronikát ott a computer skill-el vagy a security skill-el lehet próbálkozni. Már ha kellően magas a skill-ed (ide már legalább 6-os skill kell hogy ne impossible legyen az esély). -
#527 SAGA TE VAGY ITT A FŐSUPPORT :)
Hogy lehet bemenni a dajtona vagy hol a 2. antennához ?
Betörni impossible kinyitni zárral impossible, melette van az a cd tároló vagy mi oda sikerült bemennem van egy bazi nagy számítógép de rá se lehet klikkelni.
Meg van egy gyanús dolog amit nem értek van ott egy bár nem messze ahol zúg egy zenegép ? ZZzzZZ de semmi nem történik ha bedobáltam érméket se. -
nandoxxl #526 Köszi a segítséget:), kipróbálom. -
SaGa Jr #525 Mire? Mármint milyen célra/feladatkörre kellene karakter, milyen fegyverre és milyen nehézségre? Utóbbi azért fontos, mert legkönnyebb nehézségen szerintem mindegy mire pakolsz, fegyverek szempontjából biztosan.
Második nehézségen a sniper és az energy weapon is még használható kategória, a nehéz géppuskák határeset, de az assault rifle már erősen igyekszik kisajátítani az elsőséget.
Ranger fokozaton az assault rifle kivételével sajnos hanyagolni kell már a fegyvereket. Lehet tartalékolni egy karakternél a pontokat energy-re ha sikerül megszerezni a death ray blaster-t, de az a fegyver kb cheat kategória annyira elcseszettül erő.
Legnehezebb fokozaton szerintem ugyanaz lehet a helyzet, mint Ranger nehézségen.
Leírom én most mivel nyomulok Ranger nehézségen és eddig nem akadt gondom (AG Center kész, fertőzött területek megtisztítva, 8-9-es Ap-ra kitalálva, így lehet nyomni majd a legerősebb Assault Rifle-vel is fejlövéses sorozatot, tehát kimondottan ennek figyelembevételével készült el a kezdő karakterisztika):
Vezér (ő viszi a dumálós skill-eket meg a leadership-et, harcolni nem igazán tud, már eredményesen). C:6, L:1, A:3, S:3, Sp:6, I:4, Ch:5. Skill-ek induláskor: Ass skill-ek 1-1 szinttel (összesen 6 pont elköltve a háromra), assault rifle 1-es szinten (2 pont), Leadership 2-es szinten (4 pont). Ha valaki hajlandó lemondani az Ass skill-ek némelyikéről akkor érdemes lehet 3-asra növelni a leadership-et. Annak minden pontja aranyat ér a többiek számára harcban. Nála Ch lesz még növelve, majd Str és Coordination amikor tulajdonság pontokat kap 10 szintenként. Igazándiból a Luck lehetne 1-es is, akkora szerepe sajnos ennek sincs és akkor a potya pont mehetne az erőre vagy a karizmára. Korábbi vezérem magasabb INT-tel indult, de annyira nem volt nagy a különbség, hogy sokat jelentsen így visszavettem az új karakternél.
Doki (kifejezetten ellenszenves de neki nem is kell bájolognia senkivel, orvos). C:6, L:1, A:4, S:3, Sp:5, I:8, Ch:1. Skill-ek: Surgeon és Field Medic 2-es szinten (8 pont), Assault Rifle és Mechanical Repair 1-es szinten (összesen 4 pont). Neki az INT lesz feltolva max-ra, meg kap majd erőt is (a HP-k miatt fontos). Mivel a legtöbb skill pontot ő fogja kapni, így ő lesz a toaster repair emberem is.
Technikus. C6: L:1, A:6, S:4, Sp:6, I:4, Ch:1. Skill-ek: Assault rifle 2 (4 pont), Alarm Disarming 2 (4 pont), Computer Science 1 (2 pont), Demolition 1 (2 pont). Ő majd még tanul weaponsmithing-et is, erőt és koordinációt növelek majd nála.
Zárbuzerátor és "erős" ember. C6: L:1, A:6, S:6, Sp:4, I:4, Ch:1. Skill-ek: Assault Rifle 1 (2 pont), Safecracking 1 (2 pont), Lockpicking 2 (4 pont), Perception 1 (2 pont), outdoorsman 1 (2 pont). Ez utóbbi nem szükséges ha valaki nem akar elkerülni bunyókat. Más helyen még csak egyszer, az AG center alagsorában vettem hasznát a skill-nek mikor búra mögül növényeket lehetett kivenni.
A hiányzó skill-ek meg pótolva lesznek extra karakterekkel. Elsőnek mindjárt ott lesz ugye Angela, aki hozza a brute force és a weaponsmithing skill-eket, de ez utóbbira ki kell képezzem egy emberem mert a sztori során ő el fogja hagyni a csapatot. Érdemes lehet a gyógyítás miatt másnak is megtanítani a field medic skill-t, de nem muszáj. A jobb gyógycsomagokhoz ugyanis igen magas skill is szükségeltethet (a legjobbhoz úgy emlékszem 8-as, az egyel gyengébbhez 6-os), így a gyengébb gyógyító maradjon a kis alap csomagoknál. A surgeon skill-t érdemes legalább 3-arsa vagy 4-esre feltolni ha valaki az AG Center-en akar segíteni (ezzel lehet kiszedni a falhoz tapasztott embereket, ha használja rajtuk surgeon képességét a doki, de sietni kell mert a növények szétroppantják a foglyot ha totojázik az ember)
A luck szándékosan alacsony mindenütt, mert nem volt különösebb haszna a magasabb értékeknek és akkora különbséget nem vettem észre az alacsony és közepes értékek között, hogy érdemes legyen magasabbra állítani. Charisma is csak a vezérnek fontos, a többiek nem profitálnak belőle sajnos. Egy vezér meg elég mert úgyis csak a legmagasabb leadership értékű számít annak, így a kisebb értékű vezérek tudása nem érvényesül.
Ezeknél szerintem találsz célirányosabb és jobban összerakott karakterre is tippet a hivatalos fórumon.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.28. 13:32:00 -
nandoxxl #524 ©SaGa Jr
Irnál nekem egy optimális kezdő statit a karakterekhez, esetleg pár mondatot a maxoláshoz. Gondolom másokat is érdekelhet. Köszi.
-
#523 Eszünkbe sem jutott :) -
Meldon #522 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a custom portréknak van valami trükkje, hogy működjenek is? Letöltöttem egy csomót, bemásoltam őket a megfelelő mappába (documents/my games/wasteland2/custom portraits), a megfelelő fájltípusúak ( .png vagy .jpeg) és a méretük is az amit kér (256x256), mégsem jelennek meg a karaktergenerálásnál. Valami ötlete van esetleg valakinek, hogy mi lehet a probléma? Neten nem találtam megoldást.
A játék eredeti, dobozos, boltban vásárolt, ha arra gyanakodna valaki hogy amiatt nem megy mert warez. :) -
SaGa Jr #521 lammaer:
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a Stalker-ek esetében nem a jó öreg 7.62x39-es lövedéket prüszkölő Ak változatok, hanem a jóval gyengébb, 5.45-öst tüzelő AK variánsok kerültek be a játékba, amik valóban elég vérszegények így nem csoda hogy viszonylag alap fegyver ott az AK (pláne hogy mégiscsak abból van sok Ukrán területen).
torma1:
Ez a táblázat a wiki oldalról van? Mert azon még a bétához kiadott fegyverek értékei szerepelnek, a végleges játékhoz nagyon nem stimmelnek az adatai.
Például a G41 az 1300-ba kerül, a lőtávolsága nem 35, a sebzése is sokkal magasabb (56-75) és minden assault rifle legfeljebb 3-as sorozatot tud lőni (nincs x4-es sebzés), valamint alap AP értéke 5-ös és ezt a sorozatlövés meg a headshot is 2-2 ponttal tudja emelni (nincs pusztítóbb egy assault rifle sorozatnál ha aktív a fejlövés opció is és minden lövedék eltalálja a célpontot). A penetrate értékek úgy látom stimmelnek, a jam értékek már változtak és a tömegek sem mindenütt stimmelnek. Tájékoztatónak elmegy de elég sok változás történt. -
torma1 #520 Assault Rifles
M1 (Tier 1-1): 4 AP, 8 Cap, 1.6x Crit, 6-10 Damage, 3% Jam, 2 Pen, 20m Range, 8.0 lbs, $35
M14 (Tier 1-2): 4 AP, 20 Cap, 2.2x Crit, 7-13 Damage, 3% Jam, 2 Pen, 22m Range, 9.0 lbs, $62
Rust Bucket (Tier 1-3): 5 AP, 20 Cap, 1.8x Crit, 10-14 Damage, 5% Jam, 2 Pen, 18m Range, 7.0 lbs, $56
M4 Carbine (Tier 2-1): 5 / 6 AP, 30 Cap, 1.8x Crit, 18-24 / 18-24 x3 Damage, 6% Jam, 3 Pen, 20m Range, 8.0 lbs, $100
FAMAS (Tier 2-2): 4 / 6 AP, 25 Cap, 2.2x Crit, 12-17 / 12-17 x3 Damage, 7% Jam, 3 Pen, 24m Range, 8.0 lbs, $120
HK33 (Tier 3-1): 4 / 6 AP, 20 Cap, 2x Crit, 15-19 / 15-19 x3 Damage, 3% Jam, 4 Pen, 22m Range, 8.0 lbs, $175
M16 (Tier 3-2): 3 / 5 AP, 30 Cap, 2.4x Crit, 18-23 / 18-23 x3 Damage, 3% Jam, 4 Pen, 18m Range, 8.0 lbs, $200
AK-47 (Tier 4-1): 5 / 7 AP, 30 Cap, 2x Crit, 30-38 / 30-38 x3 Damage, 4% Jam, 5 Pen, 26m Range, 5.0 lbs, $5
AUG (Tier 4-2): 3 / 5 AP, 30 Cap, 2x Crit, 17-22 / 17-22 x3 Damage, 2% Jam, 5 Pen, 33m Range, 5.0 lbs, $5
G3 (Tier 5-1): 4 / 8 AP, 30 Cap, 2x Crit, 18-23 / 18-23 x3 Damage, 2% Jam, 6 Pen, 28mm Range, 5.0 lbs, $5
AK-97 (Tier 5-2): 5 / 8 AP, 30 Cap, 2x Crit, 36-46 / 36-45 x3 Damage, 2% Jam, 6 Pen, 35mm Range, 9.0 lbs, $65
FN-FAL (Tier 6-1): 4 / 6 AP, 30 Cap, 2x Crit, 21-25 / 21-25 x4 Damage, 2% Jam, 7 Pen, 26mm Range, 5.0 lbs, $5
G41 (Tier 6-2): 4 / 6 AP, 30 Cap, 2x Crit, 22-28 / 22-28 x4 Damage, 2% Jam, 7 Pen, 35mm Range, 5.0 lbs, $5 -
lammaer #519 Hát hirtelen két game is beugrik ahol az AK az alapfegyver, nem a top end: stalker sorozat (pedig az orosz) és a Jagged Alliance. -
#518 fura, haverom meg pont azon panaszkodott, hogy meglátszik, h amcsi játék, rosszabb az AK -
SaGa Jr #517 A lánctalpat nem is kell dobnia semminek. Az egy ládában van és abban a pillanatban kerül oda, amint kinyírod a synth-et, aki fogva tartja a kiscsajt meg bezárva a bionikus kezű fickót.
A játék közepénél nekem is elkezdett fagyni mint a veszedelem, de elgé volt visszavennem egy fokozattal a textúrákat és máris megszűnt a fagyogatás.
Engem speciel jobban zavart, hogy eredetileg, a patch előtt Kalifornia egy katasztrófa volt a feladatok szempontjából. Egyes NPC-k amint a környékükre mentél elkezdtek szövegelni amiben hálálkodtak olyan feladatok elvégzéséért amit meg sem csináltál, máskor nem volt hajlandó beadni a szükséges szövegét egy NPC-nek a program, megint máskor egy már kinyírt figura kezdett el szövegelni rádión holott ezt akkor kellett volna csinálnia ha neki segít a játékos és őt hagyja életben. Ráadásul a vége is érdekes volt abból a szempontból, hogy teljesen más infók alapján dolgozott a program mint amiket a játékos elvégzett. Én például Highpool-t mentettem meg, mégis a játék végi elbeszélésben az AG center megmentését vázolta fel a program. Hollywood-ban békét csináltam, ezt az ellenfeleim kezére adta, bár akit hatalomra segítettem az legalább hatalmon volt, viszont a város fölött az uralkodott akit kivégeztem. A felszámolt rabszolga kereskedő hálózat helyett azzal szembesülhettem, hogy a drága vezér tovább űzi az ipart (holott homlokkal vett le egy .50-es kaliberű sniper rifle lövedéket a drága és loccsant szét a feje). Feltettem a patch-et és úgy tűnik ezen hibákon a patch nem segített, mert a save-ben lettek rosszul eltárolva az adatok. Szóval biztos ami biztos alapon inkább indítottam egy új játékot, hogy tuti működjenek a változások.
sárkánylovag:
A fegyverek esetében ne keress rációt. M4 szerintem nincs is a játékban (nem kevered a .45-ös lőszert köpködő legerősebb géppisztollyal ami egy Ar-15-ös?), M14 van meg M1 de azokból a gyengébb, 5.56-os skulót köpködő változatok. A M2-es géppuska sem .50-es skulót prüszköl hanem 5.56-ost. A 7.62-est tüzelő fegyverek jóval erősebbek minta kisebb lövedéket köpködők. Itt a precizitás nem a fegyvertől hanem a kezelőtől függ, ráadásul a 7.62-es skuló tényleg marha messzire száll, messzebb mint a 5.56-osok, így a nagyobb lőtávolság nem akkora mellényúlás. Igazán jó AK majd a 97-es lesz. Az hogy apokaliptikus környezetben jobban megállja majd helyét az AK az is biztos. Annyira meg nem jó az M16 és klónjai és ezt az amik is tudják... ;)
De messze nem az AK-k (van belőle 47 és és 97-es is) lesznek a legjobb assault rifle-k. -
#516 Az AK47-nak kultusza van gyak minden játékban op fegyó. -
#515 Bugból nekem csak az jött ki hogy ha valaki tart a csapattal de nincs benne és beszáll a harcba mint az atompapoknak ez a megfigyelője aki velünk tart akkor durván visszaesik a sebesség, és szaggat a gép,ezt úgy oldom meg hogy lementem és visszatöltve semmi baja.
Amit a fegyverekről írtok... ehhez én is hozzá szeretnék szólni.
Az egy dolog hogy van két SMG-m és egyikbe sincs lőszer, de az nekem nagyon fura hogy egy vágófegyverrel közelről ilyen keveset tudok sebezni, viszont utána gyógyíthatom napestig. Az M4, M16 os meg olcsóbb benne és rosszabb mint a kalasnyikov.
Pedig köztudott hogy az AK sokkall olcsóbb sokkal strapabíróbb, homokot is bírja , de meg se közelíti precizitásban.
Ez már csak azért is furcsa mert Amerikában írták a programot ahol van bőven nemzeti öntudatból meg zászlólobogtatásból , tényleg ennyire félnének amcsiba az AK47 től ? :)
-
lordzax #514 Na halistennek sikerult megoldanom az utolso bugomat, a net tele van bug bejelentesekkel, es nemelyikre van megoldas, erre eppen volt. Azert nem tudott mozogni az egyik karakterem mert olyan armort adtam ra aminek combat speed reductionja volt, es emiatt bugolt be. amint levettem rolla tudott mozogni, eszembe se jutott volna, eddig eggyel se volt bajom.. Remelem ez volt az utolso. -
#513 Rad suitot tedd be szepen a citadel-es ladaba es voila a gond megoldodott.
Bug meg nalam sem volt egyetlen egy sem.A velemenyed a sajatod,arra inkabb nem irok semmit,szerintem a jatek kulseje tokeletesen megfelel a stilusnak. -
#512 haladj az ottani főküldetéssel, és majd szétverhetőek lesznek -
#511 Akkor nekem eddig szerencsém volt 25 óra alatt nem találkoztam ilyesmivel. -
gabber012 #510 Nem tudom, nálam semmilyen bug nem jött még elő...
Az meg hogy a F:T szebb, inkább nem kommentálom. :D Persze, lehetne szebb, de ha már nem is, akkor jobban optimalizált, de nekem speciel megfelel így is.
Utoljára szerkesztette: gabber012, 2014.09.27. 15:03:01 -
lordzax #509 Sziasztok.
Sajnos nekem iszonyatos negativ tapasztalataim vannak csak eddig a jatekkal.
4x re kellett totalisan elorrol kezdenem, es nagyon rossz erzes, mindez a hatalmas bugok miatt.
Az elso probalkozasra a mentesem bugosodott be, es utanna egyfolytaban crashol a jatek kozepe korul. Masodikra a tank threadet nem dobta, hiaba irtottam ki a radio stationnal minden robotot, damontaban stb, egyszeruen nem dobta. Harmadszorra dobta de a prisonban nem tudtam megolni main questes embert, valamint damontaban akarmikor csatat kezdtem egy robot beragadt a csataban egy haz ala, es onnastol nem lehetett kilepni a csatabol vegtelen koros lett.. Most negyedszerre kezdtem ujra es megint a jatek felenel jarok, es egyszeruen bebugosodtak az embereim, nem mozognak a csataban, semmi bajuk se tores se tulterheltseg, egyszeruen piros minden a harci lepeseknel, harcon kivul mozognak, akarmelyik mentest toltom vissza ugyanaz a hiba marad.
Updateltem a legfrissebbre semmi javulas.
Nagyon vartam mar egy hasonlo jatekot, mert iszonyat nincs semmi ertelmes a piacon, es bar nagyon gagyi kezdetleges az egesz elvezhetonek talaltam, olyan alapveto dolgok nincsenek benne mint a csata befejezese gomb, tatktikai beallitasok ( pl a kovetok kovetesi tavolsago, hasznalt fegyverek, kozeli tavoli stb, ezek mar tizen evekkel ezelott megvoltak csinalva, ha mar ennyi mindent lemasoltak az osoktol ezt se artott volna) iszonzat idegesito amikor egy koveto a hatam mogol a fejembe ereszt egy sorozatot a gepfegyverrel, vagy amikor a leggyengebb kovet elorre szalad ba az ellenseg koze stb, a skillek fele hasznalhatatlan, es a questek eleg bugyutak, emellett megoldhatatlanok bugosak. Emellett rengeteg olyan quest item ragad mar be a inventorymba amik nem dobhatoak es tizen kilokat vesznek el, pl a rad suitok, az elejen vettem egyet merchanttol, aztan adott a quest, aztan jobbat adott stb es a regiek nem dobhatoak. ugyanigy rengeteg quest item, csapzarok, radioaktiv anyagos hordok, amit a monkok adnak minden egyes athaladaskor titanon, darabonkent tizen kilok..A grafika egyaltalan nem erdekel, de azert na 2014 van, es ennel meg a fallout tactics is szebb volt. Ismetelhetosegre meg nem is tudom a map kicsi, alig van par helyszin, keves a random encounter map, es mindig max 2 lehetoseg kozol lehet valasztani, eleg repetative, es csohatas.
Osszegezve nekem hatalmas csalodas, es nem tudom ujra kezdjem e 5 szerre mert ha megint jon egy ilyen vegzetes bug nagyon elegem lessz. Inkabb eloveszem a fallout 2ot hd kiegeszitovel, vagy a tacticsot, meg mindig nincs megfelelo utod sajnos ezek utan.. -
#508 Nekem volt szerencsém a bétával is játszani így nem ért meglepetésként, hogy ennyire nincs weapon balance. A snipert nerfelték a riflét viszont tápolták ahhoz képest.
Sajnos ranger szinten kénytelen vagy a legjobb fegyókkal menni hiába volna szimpatikus egy pisztolyhös ha egyszer az nem életképes. A melee karikról már nem is beszélve...
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2014.09.27. 14:52:22 -
#507 Igen, azt méltányolom is. és hálásak is vagyunk hogy szinte teljeskörű ismertetőt biztosítasz a játékhoz -
gabber012 #506 A vicc hogy a fegyverek leírásában a threshold magyarázata fel van cserélve. A szerint bónusz dmg-t akkor kapsz ha az ellen armorja a threshold alatt van és nem felette, ami nem igaz. -
torma1 #505 Én is Assault riflét fejlesztettem meg a snipert. Assault eddig csak a Famas van mindenkinek. Long barrel high optika. Simán ellő 37 méterre. Az M24-es sniper csak fejlesztve 35 méterig. De az Assault sorozatban is el lő oda. Nagyon durva. Csak kevés a skulo. Még csak a Highspoolnál vagyok. -
Dzsí Pí #504 Sziasztok, az ag centerben a nagy zöld indákat, amikre ha rálövök azt írja h 'innefective'', szal azokat hogy lehet kiiktatni? eddig egy folyoson tudtam áttörni egy robottal, de ennyi.... -
SaGa Jr #503 Montanosz:
Elfogadom, hogy más ezt tápolásnak látja, ám én kimondottan azzal a szándékkal írom le amit leírok, hogy más ne csak a játék közepén jöjjön rá alapvető dolgokra és kezdjen emiatt új játékot ha már a játék elejétől megtehetné, hogy élvezi azt a végéig teljességében. Legkönnyebb nehézségen ezeknek szerintem semmi jelentőségük nincs, de ranger nehézségen már nagyon is sokat számítanak a kezdetektől.
Én pusztán leírtam/leírom, hogy mit tapasztaltam, aztán aki akarja hasznosítja az információt, aki nem akarja az figyelmen kívül hagyja. :)
Az igazi gond, már szerintem, a játékon belüli állítólagos balance, pontosabban annak hiánya. El van rontva a dolog nagyon, ha ennyire durván megszivatja magát egy játékos akkor, amennyiben nem az optimális megoldást választja mondjuk a fegyverek közül. Túl nagy rés tátong pillanatnyilag a fegyverek között, ami talán csak a legalacsonyabb fokozaton nem okoz problémát, de már a második nehézségi szinten játszva szembetűnő, a ranger fokozaton játszva pedig fájdalmas (most azon játszom és csak a hangulat kedvéért indítottam ismét egy géppisztolyost, mert teszik a legerősebb submachine gun még ha labdába sem rúg a G41-esek mellett úgy sem, ha azokon nincs mod míg a géppisztoly rommá van tápolva). Ráadásul én szeretem a magasabb nehézségen való játékot, mert ott jönnek ki az igazi harcok és élmények mikor sikerül győzni és ott bizony a tisztán hangulat csapattal elvérzés van. Elsőre én is csak a második nehézségen toltam le az ahogy esik úgy puffan csapatommal, így utólag látom rengeteg hibát vétettem, elapróztam a lehetőségeket ahelyett hogy a világ kívánalmainak megfelelően rágyúrtam volna az embereimet kevés dologra, hogy abban legyenek kiválóak, ne pedig sok dologban kevésbé, mert azt nehéz, olykor lehetetlen lesz ellenpontozni. Rommá optimalizált csapattal is szívás lenne a ranger fokozat, annak hiányában meg vért izzadós sok helyütt.
Ha elkerülheted, hogy jókora hibát véts a játék során már az első lépéseknél, amit ráadásul kijavítani sem tudsz mert itt nincs respec (remélem nem is lesz), akkor te nem törekednél a hiba elkerülésére? Mert pillanatnyilag, még a patch után is sajnos ez a helyzet.
Ezt magam is megtapasztaltam, mert elsőre bizony a csapatomban nem volt abszolút assault rifle dominancia (mert kíváncsi voltam a többi fegyverre is, pedig az ilyen játékokban tudható, hogy az assault rifle egy igazán jó mindenes lesz ami sosem hagyja cserben a használóját).
A géppisztoly sajnos végig kritikán alul teljesített harcban. Túl közel kell menni az ellenfélhez, alacsony penetration, gyorsan fogy a lőszer de sebzés az marad kicsi. Egy ideig még bizakodtam az energiafegyverekben is, ám végül az a kategória is cserben hagyott, mert bár szép magas sebzésű eszköz a legerősebb nem unique csúzli ebben a kategóriában(a unique meg indokolatlanul erős) de túl magas a treshold-ja és még ha a megfelelő célpontot is lövi vele az ember, elég gyenge az összhatása nem csak az AR fegyverekhez de még a sniper puskákhoz viszonyítva is. Sőt, még heavy weapon kategóriás géppuska (machine gun) is nem egy akad ami lazán túltesz rajta.
A sniper-rel nem volt különösebben gond, végig használható maradt minden változata, lőszer is volt dögivel így alapvetően nem okoz csalódást a sniper kategória. Ugyanakkor az elszomorító, hogy egy sima assault rifle könnyedén lekörözte még a legjobb mesterlövész fegyvert is aminek ráadásul még az átütése is kimagasló volt.
A közelharci fegyvereknél a gyengeségüket a felvett karaktereket használva vettem észre, illetve az ököl eszement erejét pár szituációban amikor ahhoz kellett folyamodjak. Minek használna valaki például egy 20 fontos kalapácsot vagy baltát ha egy negyed akkora tömegű karommal, mi több, puszta kézzel akkorát odaver egy robotnak (erősen páncélozott célpont) hogy az belenyekken 2-3 csapás után? A módosítgatott kalapács (meg egyes balták) egyetlen előnye az volt, hogy lehetett vele átlóban is ütni, de összességében több ütést igényelt egy ellenfél mint kézzel verve.
A maximalista törekvésem annyiban igaz, hogy igyekszem mindent megtalálni, kitalálni és megtudni a játékban, megoldva minden szembe jövő feladatot. Úgy érzem csak a hibák feltárása, a feladatok jó alapos körüljárása, az összefüggések megértése után lehet csak véleményt alkotni egy játékról, így ha ehhez az kell, hogy minden hibát észrevegyek akkor ezt teszem. Ha egy hiba kihasználható úgy, hogy az nem ront el semmit akkor pillanatnyi hangulatomtól függően vagy élek vele vagy nem. Hibáival egyetemben is tudom élvezni a játékot és szerintem ha az ordas hibákat megosztom és ezzel kikerülhetővé tehetem a játék elrontását és keserű szájízzel új kezdését, akkor nem látom miért lenne ez hiba még ha más ezt úgy is veszi, hogy optimalizálva játszok végletekig kifent karakterekkel.
sárkánylovag:
Szerepjátékosok mindig tesznek egy muszklis hőst (teherhordó öszvért) a csapatba mert jól tud jönni egy erős csóka minden helyzetben. Ráadásul ebben a játékban a magas erő még közelharcban javítja a kritikus sebzést és esélyt, ami hasznos ha netán odapofátlankodik az ellenfél (márpedig oda fog pofátlankodni). Meg jó RPG-s szokás szerint lesz aki a sok felvett, ki tudja hova lesz jó kacatot hurcolja és mégsem szenved hátrányt. Erős embernek még a nehéz fegyverek is a kezébe nyomhatóak gond nélkül. Kell persze a jó öreg vaksi is, mert nélküle nincs meg a hangulat.
Kicsit klisés tudom, de nálam van egy vezéralak (jó karizma, magas INT, de alacsonyabb fizikai tulajdonságok, dumálós skill-ek és leadership meg assault rifle képzéssel - korábbi csapatomban ő volt a sniper), van egy vaksi doki (legmagasabb intelligenciával a brancsban a sok skill pont miatt, alacsony erővel, alacsony figyelemmel, submachine guns, a két gyógyító skill, toaster repair volt az induló képzettség csomagja, meg majd még megtanulja az elektronikát is), egy sasszem (assault rifle, demolition, perception, zárnyitás, magas észlelési tulajdonság és mobilitás, későbbiekben még megtanulja valamelyest az outdoorsman-t is) és egy erős legény (magas erővel, assault rifle, ajtók betörése, széfnyitás, mechanical - bár erre a skill-re összesen kétszer volt szükség a játékban, igaz egy beragadt zárat még meg lehet vele egyszer javítani és így a javítás után újra lehet próbálkozni a dologgal). Ami hiányzik azt meg felvett emberekkel pótolom.
Fantasy-ban kb a bárd (szociális interakciók), a thief (sasszem és zárbuzerátor, csapdahatástalanító), a harcos/tolvaj (teherhordó és jól bírja ha csépelik), pap (doki, support karakter) lenne a megfelelőjük. Nem egy rommá optimalizált egyen parti az biztos. Szépen eltérnek egymástól, célirányosan összerakva. -
#502 A nagy szerepjátékosok nem a muszklis hőssel mennek hanem a Vak paraszttal :)
Ezért is nem értem azokat akik "Ízibe nyomják" -
#501 Bocsás meg SaGa Jr,de pont erre utaltunk az előbb hogy tul maximalista és legkihegyezettebb játékra törekszel, lásd csapat összeállítás és most a fegyverek...mi arra gondultunk pont azért is rpg egy szinten mert ha nem is a legjobban fejleszthető karakter vagy fegyver,de ha kedvencem akkor viszem magammal (valamelyik játékban végig vonszoltam egy husángott bár nem sokat sebzett,stb)
JA-ban is kedvenc pisztolyom lobáztam inkább mint a p9-est))
tulprezizítás valahogy elveszi a játék ízét
kérlek ezt ne vedd figyelembe mint kritikát,csak megértetni akarom miért is toltuk annak idején is az első részt 16 szinű grafikában meg pixelekben...mert a játék élvezete örömet okozott
tehát szmájli ezerrel az írásomban így vedd -
SaGa Jr #500 Csapat összeállításnál, kreálásnál az assault rifle kivételével hagyj minden fegyvert figyelmen kívül. Egyik sem közelíti meg hatékonyságban egy jól felszerelt puska teljesítményét és lőtávolságát, még a legerősebb mesterlövész csúzli sem. Az energy weapons egy vicc, még a robotok ellen is. Ez alól csak egy unique fegyver, a játék legerősebb, leginkább elbaltázott fegyvere a Gamma Ray Blaster a kivétel. Annak alap sebzése 100 pont körüli, threshold-ja 2-es (ez annyit tesz, hogy minden ellenfél ellen aminek nincs páncélja vagy csak 1-es, a fegyver a felét sebzi, minden célpontnak aminek kettesnél nagyobb a páncélja azon meg duplán) és képes 3-as sorozatot lőni. Még jó hogy csak egy van belőle.
Amúgy viszont a 7.62-es lőszert tüzelő G41-es minden más fegyvert nagyon csúnyán lealáz. Még a legjobban páncélozott célpontokon is képes gond nélkül egy tripla sorozattal és magas assault rifle skill mellett akár 200+ sebzést okozni (magasa fegyver penetration értéke így a legtöbb ellenféllel szemben összejön akár a 300+ is egy sorozatból).
Közelharci fegyverekből meg egyedül a brawling ami megérheti. Egyrészt ez a leggyorsabb és bár kezdetben siralmas a sebzése, ez az egyetlen fegyver aminek sebzésébe beleadódik a karakter szintje is. A magas erőből annyiban profitál a verekedés, hogy nő a kritikus sebzés szorzója. Másodlagos fegyverként megteszi csak ne kezdjen rohangászni az ember az ellenfél felé, várja meg míg azok odaérnek. A játék végén például dragon claw-val (nagyon magas penetration értéke van, sebzése 1-es szintű karakterre van megadva és 16-18 közötti, ami 40+-os szinten 40+-al növekszik és magas skill esetén mindig kritikus sebzéseket nyoamt majd vele az ember ami még a legcombosabb robotok ellen is 200-250-es sebzést jelent egy ütéssel ami 3 AP-be kerül, míg ha összejön a lucky critical akkor a 300+-os sebzés sem ritka). Ez a két harcmodor ami tényleg megéri a fejlesztést mert minden mást überel.
Esetleg, nagyon esetleg, nem harci vezér karakternek (karizma, leadership és dumálós skill-ek induláskor) még szóba jöhet a sniper, mert kezdetben elég jó sebzés és lőtáv amit ad, de ez gyorsan eldolgozásra kerül és az assault rifle kategória átveszi a vezetést. -
bunny #499 Nem tudom, sose játszottam még vele :) De egy csőbomba megoldotta a gondot, neten találtam mint megoldást.