1378
Wasteland 2
  • Elgrecco
    Saga: köszi már meg is találtam a helyszínt.. azonnal jött a hívás :-)
  • SaGa Jr
    Elgrecco:
    A szérum felvételével bekerült egy új feladat a log-odba. Aztán az vagy előjön vagy nem. Ha elég sokat ténferegsz Arizonában (nem tudom mennyit kéne, nekem majd 30 óra alatt nem jött hívás a témában így ez a feladat kimaradt, mert minden mást elintéztem már Arizonában és átmentem Kaliforniába) akkor előjön a feladat aminek során majd a szérumot használni kell.

sárkánylovag:
    Majd lesz valamikor kiegészítő, de mivel nincs egy hete hogy megjelent a program, még kicsit korai is lenne, főleg hogy a mostani patch sem javított minden hibát még.

gabber012:
    Nálam sem volt sosem gond az átvétellel. Csak a megfelelő opciót kell dumálásnál választani és lehet leadni minden kulát. A fegyver hulladékok is igen jó pénzért mentek el. Lényegében szinte minden vacak fegyvert, legyen az közelharci vagy távolsági, szétszedtem és amiből parts jött ki azt vittem is eladni, a többit meg vagy felhasználtam vagy eladtam szintén.
    Az, hogy mi lesz szétszedéskor ki van írva százalékos esélyre lebontva. A magas weapon repair skill csak a kapható parts mennyiséget befolyásolja. Ha biztosra akarsz menni akkor heavy weapon-t szedj szét, abból nem lehet mást kinyerni.
  • Elgrecco
    Ag center kérdés
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha highpool után megyek az ag centerbe akkor tudok valamit ott csinálni? megtaláltam a szérumot, illetve a javíthatatlan rádió tornyot a szérummal lehet valamit kezdeni?
  • sárkánylovag
    Ez de cuki : BEDLAM posztapokaliptikus Fallout ihletésú RPG re gyűjtenek a Kickstarteren .
  • gabber012
    Ezen a G2A-n miért sokkal olcsóbb sok minden, mint steamen? :O
  • chris0000
    Wasteland 2 Patch 1 (56458) Release Notes
  • sárkánylovag
    HARDCORE BÉKA :)
  • chris0000
    nagyjából jól állítottad be az attribotomokat,skilleket,nehézségi fokozat?
    ennyire azért nem nehéz az eleje...:)
  • sárkánylovag
    Mit javítottak benne?
  • sárkánylovag
    Így már minden világos köszi Saga... az a kisérő dolog megzavart.
    Amúgy ennek a játéknak most van már kiegészítője ?
    Mert mintha azt mondták volna hogy több pénz gyűlt össze mint várták és egyből kieg is készül hozzá.
  • chris0000
    1 rakás javítást...most szedte le nekem is.:)
    csak jó,h vettem 1 eredetit ma.
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2014.09.26. 20:27:28
  • dartonite
    Ami junk-nak van jelolve az altalaban junk is.Azokat en tomegevel adom el,60-100 dollarra jok tudnak lenni.Kiveve mondjuk a shitek,azokrol erdemes leszedni a junk kategoriat,akkor bent marad az invben.Egyebkent nalam mindig atvette eddig az NPC,igaz meg csak 1x mentem vissza a citadelbe leadni a cuccokat.

Most epp tolt a steam egy masfel gigas! patchet,kivancsi vagyok mit butykoltek a jatekon.
  • Shiwo
    fura, nekem megvette...
  • gabber012
    A TNT csávó meg nem akarja át venni a shitet. :/ Csak egy larva excrementet, de azt mondjuk 80ért. Van még nálam galamb, meg tehén shit is, de nem kell neki...
    Az egyéb sok kacat senkinek nem kell? Ilyen farkas prém, meg mancs, meg sínszög, kártyák, gyerekjátékok, tennislabda, stb. vacakok? Érdemes vmit megtartani vagy mehet mind eladásra?
  • dartonite
    Termeszetesen.Minel magasabb a skill annal tobb alapanyagot nyerhetsz ki egy-egy fegyverbol.
  • gabber012
    Ja meg hogy Holliday boltjában vegyünk olcsó fegyvereket és azt szedjük szét. Hát nála minden mocsok drága, még a küldije után is.
  • gabber012
    Mondtátok, hogy pénzt pl. a fegyverek szétszedésével lehet csinálni, vagyis a fegyverrészeket eladni Melsonnak. Ez ahogy nézem nem igazán működik erősebb fegyverekkel, sok esetben nem is fegyverdarabokat kapok a szétszedésnél, vagy ha igen, kevesebbet érnek mintha eladtam volna magát a fegyvert. Vagy ezt szabályozza a weaponsmithing skill is?
  • bunny
    Bazz, egy árva béka lenyomta 4 emberem az első küldetésben úgy, hogy egy centit se sebződött. Ez így most hogy?
  • SaGa Jr
    Dinamitosok? Azok meg kik? Az önmagát felrobbantó őrült szerzetesre gondolsz? Ő a papokkal van akik a hely urai.
    Túl sok frakció nincs egyébként. Arizonában konkrétan ott vannak a raider-ek, a titan valley-ben a csuhások akik őrzik a területet karöltve a raider-ekkel (és a csuhásoknak kell a 3 adag sugárzó szmötyit begyűjteni, hogy átengedjenek majd a templomukhoz amitől aztán majd kijuthatsz és folytathatod az utadat), meg a fekete ruhás katonák a Diamondback Mercenary csapat akik megbízója felvilágosított róla kik is ők mikor megkért, hogy vedd fel velük a kapcsolatot. Emellett ugye ott a Skorpion brancs is akik az idők során lezüllöttek.

A fekete ruhás katonák azért lőnek rád, mert a papok egyike kísér. Ha figyeltél mikor beszéltél a "megbízójukkal", akkor világos a helyzet. A két brancs rühelli egymást és ha az egyik kíséretében közlekedsz a másik megtámad. Ha viszont nincs veled a pap akkor a papok és a raider csapatok fognak megtámadni. Nem bonyolult a helyzet, hiszen csak két fél van jelen, csak el kell olvasni amiről szövegelnek és minden világos lesz.

Emellett ha magadban mászkálsz már, mert kinyírták a kísérődet, akkor ha belefutsz kis katonai csapatba azok figyelmeztetnek először, hogy húzz a közelükből vagy lőnek és ha nem mész el onnan záros határidőn belül, hanem nekiállsz téblábolni meg beszélgetni, netán közeledsz feléjük akkor megtámadnak.

Megoldás lehet a mindenkit ledarálsz felállás is, csak úgy a játék elég egysíkúvá válik és elesel feladatoktól, jóféle cuccoktól, pár szintlépéstől, felbérelhető emberektől és még sorolhatnám. Tehát olvasni és értelmezni a leírtakat, akkor nem kerülhetsz bajba és nem is zavarodsz össze.

A fő szál meg elronthatatlan. Az tényleg csak arról szól, hogy bekapcsold a megadott rádiókat. Ha akarod közben mindenki mást kivégezhetsz ha nem akarsz holmi segítségnyújtással, meg világ megismerésével/jobbá tételével foglalatoskodni.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.26. 17:47:34
  • sárkánylovag
    Átmentem ezen a sugárzás mezőn de az ember folyton elveszti a fonalat.
    Annyiféle frakció van benne Dinamitosok meg fekete ruhásak meg ezek a szerzetesek, mindig attól félek elrontom a főszálat mert átláthatatlan a sok szál miatt a történet. Most ezek a fekete ruhásak kicsodák ? Megbíztak hogy gyűjtsek be 3 adag zöld sugárzó trutyit csak akkor engednek be de a saját laktanyáikba van ez a hordó ha felveszem akkor megint a monkok is ellenségek lesznek.
    A fekete ruhásak kérdés nélkül rám támadtak szóval megint csak kiirtom a térképet ez lesz ebből :)
    Az nagyon kemény hogy kilépett a csapat fegyvermestere és tele a pálya modokkal... most nulláról húzhatok fel egy embert, elég nehéz úgy tervezni teljes csapatra nézve hogy folyton ki be lépkednek emberek.
  • Micsu
    szeretem ezt is de a kedvencem a baldurs gate féle spaceel megállítható real time harc
  • chris0000
    hát a G2A is csinál érdekes dolgokat néha.
    hirtelen akció...aztán vissza 40-50$-ra.
    kiderül nemsoká...:)
  • dartonite
    Pontosan,ha nem ilyen lenne akkor nagy ivben kerulnem.Ez az ami tobbek kozt visszaadja a regi Fallout hangulatot.

#471:
    Egyebkent nem ertem en sem miert esik ilyen gyorsan az ara,de ez tipikusan az a jatek amit rengetegszer lehet ujrajatszani,boven megeri :)
  • SaGa Jr
    Saját hibáin keresztül rájön az ember a dolgokra, így bevésődnek azok a helyzetek amikre figyelni kell, méghozzá elég tisztán. Szóval utólag könnyű segítséget nyújtani. :)
    Például azzal, hogy bementem a prison területére és ott leöldöstem az őrként posztoló scorpion manusokat, halálra ítéltem a lakosságot a prison valley-ban, mert bosszúból kinyírták őket mire visszaértem Damonta-ból és be kellett mennem a prison-ba.
    Ha nem megyek be oda, hanem csak Red-del beszélek a valley területén még, illetve nem szabadítom ki a túszokat túl korán ezen a helyszínen, akkor a területen élő civilek nem purcantak volna ki.

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.26. 09:58:49
  • wedge31
    Én meg azt mondom bár mindeni lyen rpg-ben körökre osztott harc lenne...
  • Mr_no_NaMe
    Hát ez elég jó, és szép, meg fasza, pont ilyen játékok kellenének, de miéééért van körökre osztvaaaaa :( Megöli az egész hangulatát, hogy tíz percig tart egy csata...
  • sárkánylovag
    Csak bámulom mennyire vágtok mindent
    Egyébként jön valami Jagged aliance új rész is és arról is azt olvasni jó lesz... én azt is csíptem nagyon.
    Nekem ez a Fallen meg Fallout 2- re emlékeztet.
  • chris0000
    én G2A-n vettem.4782Ft-ot most nem sajnálok érte.:)
    fene gondolta,h ennyiért fogják árulni.nem kezdek bele ha tudom...
    szerintem csak 1 ideig ennyi,aztán visszamegy az ára.
    paypal vásárlással kb.5perc
    csak előröl kezdem...:)
    Wasteland 2
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2014.09.26. 09:52:42
  • dartonite
  • Mr_no_NaMe
    Srácok, ugye ez nem egy ilyen körökre osztott bigyó, hogy kattintasz és enegriapontba kerül hogy odaérj egyáltalán az ellenséghez, meg ilyenek (mint pl Jagged Alliance 2)
  • SaGa Jr
    Elgrecco:
    Elég kevés az a 3-as Str, mert az a fickó alig fog elbírni valamit és a HP-ja is nagyon alacsony lesz.
    A ranger nehézségen a kevés HP nagyon gyors pusztulást jelent. Az ellenfelek gyakrabban fognak eltalálni így bizony kelleni fog a sok HP, de idővel, majd lesz elegendő, bár 3-as STR mellett karcsú lesz az összesített mennyiség is.

Nem kell surgeon skill a haldokló összekaparásához, csak gyógyíts rajta a másik gyógyító skill és gyógycsomag által. A surgeon a spéci hatások ellen kell (például vérzés ami megöli idővel a delikvenst) mert a komolyabb gyógyító kit-ek (trauma kit-ek meg a vérzés elállító csomag használatához) egyre magasabb surgeon igénnyel rendelkeznek. Betegek gyógyítására (NPC-k) szintén magas surgeon skill kell (más viszont érdekes módon nem, tehát sem antibiotikum, sem egyéb dolog ami surgeon skill igényes), mert máskülönben nagyon alacsony lesz a sikerre az esélyed és akár bele is pusztulhat a páciens a kezelésbe. 1 pont az édeskevés a sikerhez. Indulásnál megteszi de ha eredményeket szeretnél akkor pakolj rá pontokat szorgalmasan. Arizona területén ha emlékezetem nem csal, elegendő lesz 6-ig feltolni a skill-t, legalábbis a második nehézségi fokon játszva.

Statok meg majd növekednek ne aggódj. Minden 10-es szinten kapsz 1 pontot amivel aztán egy tulajdonságot növelhetsz. Meg találni lehet majd több olyan kis trinket-et ami valamely tulajdonságot növeli (vagy éppen csökkenti de cserébe alapos tuningot ad skill-ekre).

Sárkánylovag:
    Ahová erősítőt illetve ismétlőt (repeater) kell beszerelni az a Radio Tower, majd az Ag Center/Highpool, aztán a következő (és egyben utolsó ezen a területen) Damonta lesz. Oda meg úgy jutsz el, hogy beszélsz Red-del a Prison valley-ban (tehát nem mész át a prison területére ami tömve van scorpion manusokkal), ő elmondja hol van az a fickó aki a jobb öltözetet adja (Ranger Citadel). ELmész érte, elkíséred ahová menni akar, felszeded a cuccot (ami a party item slot-ba megy így mindenkire érvényesül a hatása), majd mész keletre a prison-on is túlra ahogy javasolták neked. Ott haladsz míg el nem érsz a Titan Vally-ig és onnan folytatod a sztorit. Ott 3 területen átmész és végül kijutsz a túlsó oldalon ahonnan északnak kell menni Damonta-ba.

Ez utóbbi helyen találod majd meg például a prison kerítésénél lévő deaktivált robotba való alkatrészt (junk lánctalpat találsz addig is sokat csak azok haszontalanok) és ott lesz az utolsó aktiválandó rádiótorony is. Innen irány vissza, illetve menet közben majd kapsz értesítést hogy hová menj hazafelé menet (prison) és miért. Aztán ha azt elintézted (erőszakosan vagy nem erőszakosan) akkor irány a citadel és onnan majd átmehetsz LA-be, elhagyva Arizonát. A játék igazán majd csak ezután indul be és pörög fel.
  • Elgrecco
    Újrakezdtem nehezebb (Ranger) fokozaton.... hát... csak az elején lesz ilyen nehéz amíg kevés a HP-m? Highpoolban a házban lévő shotgunos fazon, illetve a fal előtt lévő "jackhammer" nagyon durván megizzasztott. Mindíg volt olyan hogy 1 kör alatt kinyírtak valakit.. Vagy csak az újragenerált kariknak adott 3-as streight a kevés? (kellett í pont a koncentrációra)
    A "surgeion" (vagy mi) skillre elég 1 pontot adni ahoz hogy a haldoklót felkeltse? vagy magasabb szinten nem lesz hajlandó?
  • chris0000
    azt én is megtaláltam nomad campben,de aztán eszembe jutott,h a második repeater unitot vmi Amandon nevű helyre kell vinni és a börtön területén lévő lakosok tudják az oda vezető utat.:)a börtönnél meg nem voltam még.most végzek a nomad camppel.próbálom még tápolni az embereket a mellék küldetésekkel.:)
  • dartonite
    Szia,
    Igen,steam kodot fogsz kapni.En paypal-al fizettem,mas modszert nem is kerestem.

#463:
    Nagyon jo cikk,szivembol szolt a szerzo :)
  • xblades
    Hello

Ez a fajta normál Steam-es letöltésű, bankkártyás vásárlású vételi lehetőség.
    Csak mert gyenge az angol tudásom azért kérdem.
    Köszi
  • Renegade
    remek kedv csináló

index cikk
  • sárkánylovag
    Hú azt az antennát azt kerestem chris, az tudod hova kell ? Abba a vonat városba van a 3. rádiótorony, túl az aknásított területen ahhoz két alkatrészt kell beletenni valami érzékelőt vagy mit (azt kiszedtem onnan mutáns növények végéből) meg az antennát.
    Még azt a 3 nagy 500 életpontos robotot is lenyomtam prison alatt (az volt az eddigi legelkeseredettebb csatám mert mindig meghallt valaki.
    Azt hittem azokban a robotokban lesz alkatrész a kisrobotba ami majd szembeszáll a lövegtornyokkal :) de nem.
    Az a fura hogy a sugárvédős ruhából csak egy van és megvédi mind 7 embert a sugárzástól ???
  • SaGa Jr
    gabber012:
    Lesz olyan társ aki melléd szegődik és neki mindenféle élőlények maradványai kellenek, mert azt eszi és édességnek hiszi. Viszont ha túl sokat kap akkor eltelik és elmegy aludni. Onnantól már nem lesz társ. Egyébként szívós kis dög, 8000 HP-val. Csak harcban nem csinál semmit míg valaki meg nem sebesíti, onnantól a támadóra megy rá és püföli. Egyszer még egy NPC kért bizonyos állati maradványokat, de az majd sokkal később lesz a játékban, addig ne cipeld magaddal feleslegesen az állati alkatrészeket (nehezek is, keveset is érnek).

jarlaxxe:
    Azt mégis hol írtam én azt, hogy csak grind-elek és ennek szempontjából érdektelen a hely? Ha nem csinálom végig alaposan az összes helyi feladatot, akkor nem tudnék róla véleményt mondani nemde? Sztori szempontjából nincs szerepe a helynek a kocsmai kereskedőn túl. Onnantól minden helyben elvégzett feladat csak arról szól, hogy minél több Xp-t szedjen össze mihamarabb az ember, magyarán grind-el. De magába a tényleges történetbe nem fog belefolyni a helyi események egyike sem. A gond azzal van, hogy piszok unalmas lett az a "település", fantáziátlan, valahogy nem illik bele az egész játékba az unalmas mivolta miatt ezért írtam, hogy nyugodtan kihagyható, élmény szinten nem veszít semmit az ember és azt a kieső pár szintlépést gyorsan behozza a játék fennmaradó részében. Az igazi felpörgés és a játék veleje úgyis azután jön majd, hogy a csapat elhúzza a csíkot Arizona radioaktív területeiről. Onnantól egyetlen unalmas feladat vagy helyszín nem volt. Minden rádióadás hangulatos volt, az új területek érdekesek és a feladatok majd mindegyikére több megoldás kínálkozott mint a játék felvezető szakaszában, Arizona első néhány helyszínén.

Montanosz:
    Azzal vettem el a kedved, hogy rámutattam, van a játékban teljesen felesleges elem is (barter például), illetve a fegyverek közötti különbség indokolatlanul nagyra sikerült és 2 fegyvertípus gyakorlatilag lealáz minden mást? Illetve, hogy van benne egy kifejezetten súlytalan és feleslegesnek ható helyszín? Ez ne szegje kedvedet, ettől még lehet jókat játszani.
    Végigszáguldani sem nagyon tudsz a játékon (így a végéhez közeledve nemsokára elérem a beharangozott 50 órát), mert kényszeresen lassítani fog egyes szándékosan szétszedett, elaprózott, sok futkosást igénylő feladattal. Emellett a többféle megoldás miatt amit egyes helyszíneken és döntésekkel előhozol a játékból, az újrajátszás is jelentősen erős tényezőként ott lesz mindvégig.

sárkánylovag:
    Ott majd azután mehetsz át, ha visszatértél a sugárzó zónába vezető utadról (ami miatt ide jöttél, noha át sem kellett volna menned még a dutyihoz, elég lett volna megkeresnek azt a fószert akihez küldtek a prison valley-ban és csak később átmenni a dutyiba, megúszva így felesleges harcokat és nem mellesleg jó eséllyel így tartva életben a civileket is).
    Akiről Red beszél neked az a Ranger Citadel-ben fogoly, nem a Prison-ban. Szóval irány vissza a bázis és ott a dutyiban megtalálod a manust.

Addig nem kell vele foglalkoznod mert csak kipusztul a csapat a két mocskosul erős ágyúnak köszönhetően. Utána meg majd úgyis újra odaszólít a kötelesség és akkor majd bemehetsz (több módon is be lehet menni majd, az egyik mód a bejutásra eleve ott van a kerítés mellett inaktív állapotban). Sok fog függeni attól, kivel beszéltél a prison valley-ban, kiket nyírtál ki a dutyi kapujáig vezető úton, szóval többféle lehetőség közül majd az egyik megoldást jelent erre a "problémádra".
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.25. 20:49:08
  • chris0000
    én highpoolban találtam 1 antennát lehet az kell oda.még én se csináltam meg.1 kis ösvény vezet fel a domb tetőre,ott lesz.
  • sárkánylovag
    RPG-s nem piszkál a save game-ba !
    Max ha véletlenül valamihez jön egy év múlva küldetés lemez és addigra törlődtek a mentett állások akkor egy kb olyat de azt se szivesen.
    Hogy lehet átmenni ezen a Prison-os vonalon ? Lőni az őrlövegeket esélytelen erre rájöttem :)
    Jobbről be lehet osonni egy toronyig de ott semmi aktivitálható nincs, meg van ott egy robot amibe nincs alkatrész, hogy hátha az valahogy mögéjük küldeni és valami... , de nézegettem a környéken nincs alkatrész...
    Meg beszél RED valami rangersről aki tudja az utat a sugárzós felhőn át , az hol van a citadellába vagy itt valahol ?