1378
Wasteland 2
  • Montanosz
    Jol irod))
    Hát nem akarom én se bántani de posztjai elvették még a játéktol is kedvem :-D
    pedig nagyon készülök rá és felőlem fél évig is játszhato, nem akarok két nap alatt végigszáguldani rajta((
  • jarlaxxe
    Ez csacsiság, rosszul nézed ezt a játékot ez nem egy grindelös eszetlen csak a fejlödés a lényeg játék ez egy crpg igenis minden helyszinre érdemes elmenni sokat adnak a játékélményhez.

Ha csak a loot érdekel inkább diablóznok kellenne...
  • gabber012
    Akkor az állati maradványokat érdemes összeszedni? Értem ezalatt azokat amiket harc során hagynak ott a dögök.
  • torma1
    csak szólok hogy a mentések simán szerkeszthetőek notepaddal. Tulajdonságokat,képzettségeket. Ha elszúrtátok a karikat 1 perc és helyre lehet hozni. :D
  • SaGa Jr
    Viszont nem kell ezt tenned és nem is éri meg, mert semmi érdemi cuccuk nincs. Ha erre gyúrsz akkor nagyon máshogy alakulnak ott a dolgok.
    Mondjuk az egész hely egy sima töltelék helyszín. Azon túl, hogy a kocsmában meg kell szerezni a halálraítélt delikvenstől Ace jegyzeteit, az egész hely kihagyható nyugodtan. Semmi érdemit nem ad sajnos hozzá a játékhoz és különösebben fejlődni sem lehet ott. :(

gabber012:
    Ahogy dartonite írja. A játék elején, miután bejutsz a ranger citadel-be, már bővelkedni fogsz pénzben. Fegyver hulladékok (szétszedéskor keletkezhet), mindenféle ürülék és még a fájdalomcsillapítók is jelentős haszonnal adhatóak le a megfelelő emberkének odabent. Iszonyat pénzeket össze lehet így kukázni.

Sima junk gyűjtögetése felesleges, csak a helyet veszik el az egyéb, hasznos dolgok elől.
  • sárkánylovag
    Viszont HA lekapcsolod a generátort akkor a benti őr is arrébb megy a riasztó felé... és így már ki lehet fosztani az indiánokat bent !
    Ez a rész tetszett a játékban a legjobban mert különböző helyeken kell egyszerre komplexebb feladatot végezni tiszta Metal Gear az a rész.
    Én még az arany sínszöget is elloptam csak vissza kellett tölteni mert mindenképpen rád támadnak ha kimész vele az ajtókon akkor is ha a kutya nem vett észre.
  • dartonite
    Szetszeded a felesleges fegyvereket es a Citadelben van egy arus aki aranyaron atveszi a fegyverdarabkakat.Illetve a szart amit talalsz(denever,tehen,stb) tedd el,azt szinten megveszi egy masik NPC ugyanott.
  • gabber012
    Hát az jó. Ezek szerint totál feleslegesen baxtam el a skill pontokat handgunra, smg skillre meg bluntra két karival... Mondjuk így a játék első fele, harmadában még nem nagyon érzem, pláne hogy se nagyon lóvéban, sem lőszerben nem bővelkedünk. Pénzt amúgy honnan lehet szerezni? Mert a sok junk lepkefingot nem ér.
  • SaGa Jr
    A barter skill meg tényleg súlytalan, nem számít. A skill leírása mindent eléd tár és így ebben az esetben igen bátran merem kimondani, hogy érdektelen dolog a játékban. Elpocsékoltam erre egy karakternél 14 pontot míg rájöttem és azt már nem kapom vissza.

Az említett kinyírt manus sem tartozik senkihez (beszari utazó kereskedő akiről nem volt túl jó véleménnyel senki aki szóba hozta vagy megemlítette), nem problémázott miatta senki. Az indiánusoknál rossz viszonyt meg galibát akkor lehet tapasztalni ha az ember nem menti meg a kölyköt a pálya elején (még rosszabb ha véletlenül kinyírja), nem segédkezik a megfelelő dolgokban (tehát nem a droglaborosnak kell segíteni hanem feladni őt a "hatóságnál" a jó viszonyért cserébe). Aki piszkálja a generátort és lekapcsolja azt vagy észreveszik közben az se számítson sok jóra. Érdekes módon a büdös hobo ha a csapattal van, az is egyfajta barátibb hangsúlyt ad a beszólásoknak az indiánok részéről.

Egyébként így a játék vége felé már azt is ki merem jelenteni, hogy az assault rifle és sniper rifle kivételével, meg a végére energy weapon-ön kívül semmire nincs szükség fegyver fejlesztések terén. Annyi fegyver modot találtam, hogy általuk lőtáv (tactical scope és long barrel), pontosság (laser sight) megbízhatóság (high cap magazine vagy quick magazine) terén a fent említett fegyverek mindent visznek és a többi totál felesleges. A pisztolyok csapnivalóak sebzés és lőtávolság terén is, a géppisztolyok ugyanez pepitában csak még gyorsabban eszik a skulót is, nehézfegyverek egy vicc és zabálják a lőszert (a rakétavetők meg sosem lőnek mellé de csak egyszer használhatóak és dög nehezek). Közelharcban bőven elég volt nagy ritkán kesztyűk használata így bár szép sebzésű cuccokat találtam, azokat vagy szétszedtem vagy eladtam, mert nem volt rájuk szükségem. Energia csúzlik a játék első felében túl gyengék mert nincs érdemi ellenfél aki ellen hatásosak lennének, így azok is szétszedhetőek és eladhatóak ("lőszert azért lehet eltárolni belőlük, az még jól fog jönni).
    Robbantani gránátokkal kell mert kis tömegűek és lehet halmozni azokat, ráadásul nem mennek mellé. Lőszeren kívül nagyon venni semmit nem kell.
    Így az alap csapatomban most már 3-an assault rifle-t kimaxolva nyomulnak a fent említett kiegészítőkkel, egy emberem sniper lett (anti-material rifle-vel gyakran 1 lövéssel nyírva ki a 200+ Hp-s ellenfeleket), meg az egyik assault rifle-s manusomnak fejlesztve van az energy kategória is 5-ös értéken és betárazásra került egy death ray puska is jól feltuningolva (a kütyükkel a pontosság olyan, mint ha 10-es skill-en állna a fickó pontosság terén) hátha jön szembe egy olyan nagy robi mint ami a játék indulásakor a main menu-ben fogad (egy már jött, de ott még egy jóval gyengébb puskám volt, aminek okán elvesztettem kísérő robotomat) .
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.25. 15:27:50
  • SaGa Jr
    Játék közben jegyzetelek. Nem kell puskáznom sehonnan. Jelenleg épp Hollywood-ban próbálok érvényesülni a játékban így hogy azután mi van az még rejtély számomra. De a többit azért igyekeztem alaposan körbejárni (visszatöltés és újra próbálkozás ha valamit érezhetően nagyon elfuseráltam) és leírni. Nem találkoztam még olyan dologgal ami miatt kutakodnom kéne a neten. :)
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.25. 15:10:22
  • torma1
    Igen. Van amit tapasztalni kell. Neten sem írnak le mindent.
  • lammaer
    Ja mondjuk gyanús, mert az olyan kijelentések mint hogy ez vagy az nem számít csak akkor jöhetnek kútfőből ha az ember többbször is végignyomta szisztematikusan :)
  • torma1
    Puskázik és végig nyomta.
  • lammaer
    Amúgy te mindenre magad jössz rá vagy puskázol a netről?
  • SaGa Jr
    A tolvajok táborában nincs mit egyezkedni. Ott lenyomod őket azt hozod a szajrét. Már ha a junkie-k által lopott cuccról van szó. Ha a rail thieves csoportokról, őket simán kinyírod (van 3 vagy 4 csoportjuk) és mész nyugodtan az indián faluba.

Angela által kinyírt manus nem befolyásol senkivel semmit viszony szinten.

Vonatoknál felesleges rádiótornyot piszkálgatni. Semmi szerepe. AG center/másik hely ahol neked toronnyal foglalkozni kell, Radio tower terület a másik, illetve majd lesz még egy jóval később, de ott nem lesznek vonatok a környéken sem.

Egyébként cella csak az egyik brancsnál van, méghozzá a félkarú vezér tartózkodási helyén, ahol az arany szöget is őrzik. Nálam nem volt fogoly, igaz én megmentettem a fuldoklót, semlegesítettem a szétszórt bombákat, így haver voltam mindenkivel, így Jessie is szabad volt.

• torma1
    Jessie a lány bent van a vezetőnél.A térkép közepén lévő épületben.
  • sárkánylovag
    Nekem nem nagyon lehetett egyezkedni az indiános küldinél a tolvajok táborában mert mindenki egyből rám támadt.
    Lehet ahhoz van köze hogy a csaj a kocsmában kilépett a dialógusból és megölte ACE gyilkosát.
    A rádió tornyot meg tudtátok csinálni a vonatoknál ? 2 dolog kell hozzá egyiket beletettem meg kell valami antenna még.
    De még küldibe sem kaptam meg hogy meg kellene csinálni.
    Meg az indiánfőnök mondja hogy ott van valakinek a lánya a cellájukba, küldi mondja beszéljek vele, csak azt nem mondja hol van.
  • SaGa Jr
    1-2 pont nem ér semmit, az igazi előnyök sokkal nagyobb értéknél mutatkoznak meg. Így beszélgetés közben majd több infóhoz lehet jutni, elintézhetővé válhat erőszak nélkül is egy helyzet vagy alternatív megoldást, rejtekhelyet fedhetsz fel általuk. Mire átkerülsz a játék második felébe, Los Angeles-be, nem árt ha mindháromra van egy-egy embered 10-es skill-el (noha főleg a hard ass ami igényelve van és annak nő leggyorsabban a követelménye is), így amint felugrik az egyszeri opció azonnal rá tudsz bökni. MÍg ha nincs megfelelő értéken a skill-ed, akkor az új opció vörös lesz.
  • torma1
    Érdemes felmászni dombra, háztetőre mert az is komoly bónuszt ad a találatra.
  • torma1
    Annyira hülye az AI hogy simán ki lehet játszani. Keresel egy jól védhető helyet. Fedezékbe az embereket. Nagyon fontos. Mert komoly védelmet kap a találatok ellen. Viszont kap bónusz találati esélyt. Tehát 1 gyors ember előre rálösz valakire és visszavonulsz. A többi embert amush módba rakod. Erre kivonul az ellenség. Te meg szépen leszedeketed őket. Ez alacsony szinten is bevált. Persze fontos a jó lőtáv. De mire közel érnek pár ember már kanyecc.
  • shadar619
    A holtestekkel (nem saját és nem amelyeket lelövés után kifosztottam hanem amik az úton vannak) lehet csinálni valamit?
  • gabber012
    Azt tudom, egy-két pontot raktam ide-oda, de még különösebben nem láttam értelmét. Mennyire lényeges? Vagy inkább hanyagolható.
  • wedge31
    Persze, minden crpg-ben érdemes, új párbeszéd lehetöségeket adnak.
  • gabber012
    Szövegelős skillek mennyire értelmesek? Érdemes beléjük invesztálni?
  • SaGa Jr
    Nem lesz. A barter skill kimerül annyiban, hogy ahányas a skill rétéke, annyi százalékkal olcsóbban vásárolsz és drágábban adsz el. Ez max 10%-ot fog jelenteni. Felesleges fejleszteni, nem ad semmit a megléte és nem buksz semmit a hiányával.
  • TomStorm
    Én is húzom egyik Ranger-el energia fegyvert de még nincs nagyon olyan full armor-os ellen,robot akire hatna igazán de nem nagy gond mert ő a csapatorvos el van foglalva azzal:)
  • gabber012
    Nem tudom, én Ag-ben felszedtem vmi energy riflet. Elvileg az annál hatásosabb minél erősebb páncélzat van az ellenfélen, ilyenkor bónuszsebzést ad. Ezt mondjuk észre is vettem, adott esetben egy sorozattal kifektethet egy erősebb tagot. Szóval szerintem jó lesz az.
  • dartonite
    En most ugy kezdtem el (ujra)hogy a ket loveszem 4-es inttel,a szerelo 8-assal,a doki 10-essel kezdett.
    Igy a harcosok 3 pontot kapnak szintenkent,a mechanic 4-et,az orvos pedig 5-ot.
    Kompromisszumokat kell persze kotni ilyenkor de a ket utobbi karakter a legfontosabb,ott nem sporolhattam.
    Engem az foglalkoztat hogy az energy weapon skillt erdemes huzni,kesobb lesz jelentosege?Mert az elejen meg nem igazan,homalyos utalasok vannak hogy magasabb szintu ellenfelek ellen musthave lesz.
    Bar teny hogy sok loszert szedek ossze utkozben,erre a tipusu fegyverre nem igazan kellett eddig koltenem.
  • gabber012
    Ti mennyire nyomtátok föl amúgy az Int-et? Nekem mindegyik tagom 3 SP-t kap szintlépésnél. Remélem nem lesz kevés később, de nem akartam mindent alárendelni az Intnek.
  • broman191
    Az játék azon szakaszában fontos hogy fejlődj minél hamarabb, már csak a kevés HP miatt is, de a gyatra fegyverek és fegyveres skillek is jó okot adnak rá. A random encounter-eket érdemes teljesíteni, ha megfelelő felszerelésed van hozzá. Egyébként rengeteg harc sikeres kimenetele a kezdésen múlik, tehát amint meglátod az ellent szétszórod az embereidet egymás mellé, majd crouch és akinek belefér a látótávjába és ésszerű találati esélyébe a legerősebbnek titulált ellenség, lőjj rá (gránátos és később rakétavetős elleség persze mindig előnyt élvez, mindenkivel szemben, ők mindig hamar rövidre zárhatják a harcodat, tökmindegy mennyire vagy jó)! Rögtön elég sok HP mínusszal kezd ellened, a csapatod mesterlövésze minimum eltalálja, az assault rifle-ös komák szintén esélyesek. Kis szerencsével elég sokat kell majd az elleneknek szaladniuk hogy lőtávba érjenek, így egy kört legalább letolnak majd úgy, hogy rád sem tudnak lőni, te viszont sorozhatod őket...gránát sem kell, csak végelgyengülésben ha már minden más veszni látszik! Gránátozni jó lesz majd a Synth-ek meg Scorpitron-ok ellen, de ott sem muszáj... :)
  • wedge31
    Én elöször elmentem Scotchmo-ért, nagyon tápos az öreg, meg az indián konfliktus lerendezése is egyszerübb mint a börtön, szvsz.
  • gabber012
    Az szuper. Na mindegy, úgyis a prison felé tartok, csak előbb még elbarangolok a bányába, meg felnézek a Rail Campbe. Balra fent át lehet vészelni egész jól a radioaktivitást. Vagy először menjek a prisonba?
  • broman191
    Úgy rémlik csak bétás volt, talán egy changelog-ban volt is hogy kivették.
  • gabber012
    Olvasok valamilyen secret cache-ről, amiben már az elején lehet az egész csapatnak elegendő rad suitot találni, de én nem találom sehol amerre írják, valamerre a térkép délnyugati táján. Vagy ez csak a Beta-ban volt?
  • broman191
    Hollywoodban majd a franszia' Rambo boltjában lesz nem kevés 1300 pénz környékén vesztegetős fegyverek és páncélzat, persze más kérdés hogy különösebb szükséged nem feltétlen lesz rá, felfedezéssel úgyis megszerezhető rengeteg fegyver és armor is...legalábbis Hollywood-ban kiemelten, de a játék legtöbb szakaszára érvényes az állítás. Medkitek szintén, a töltény volt inkább az, amit mindig vettem, azt egyszerűen nem lehet kigazdálkodni másképp... Én a kereskedős skill-re egy árva pontot nem tettem az egész végigjátszásom alatt, az említett stílusban játszva nagyon jól elvoltam. Egyébként az egyik legnagyobb money exploit lehetőség Arizónában berter nélkül, hogy mindenféle kegyetlen olcsó fegyvert szétszedsz a weaponsmithing segítségével, majd az összetevőket eladod aranyáron a Ranger Citadel-en belül felszerelést áruló srácnak...a játék elején felveszed Angela-t a csapatba, onnantól a skill adott, a többi már gyerekjáték...így gyakorlatilag ingyen veszel majd a fazontól mindent, sőt még ő fizet, annyi pénzt össze lehet szedni majd, idővel nem tud majd fizetni sem, csak veszed tőle a halom töltényt a szétszedett alkatrészekből...a sok ezres pénzed mellett. :)))
  • wedge31
    Gránátokat vigyél...
  • chris0000
    már a küldetés szövegben is láttam,h nem lesz 1szerű.:)
    most tartok ott,h lassan indulnom kell oda.a kihívás biztos nem marad el.:))
  • chris0000
    pont én is akartam írni,h tegnap AG-ban pont végeztem 1 encounterrel és hirtelen fekete képernyő...exe leáll...
    nagyon örültem,h újra kellett csinálni.:)
  • wedge31
    Én a börtönnél éreztem elösször, hogy van mit csiszolni még a csapaton...
  • Shiwo
    belefutottam egy bugba.. nem is volt encounter, de az istennek nem engedett menteni.. se quick-save, se normál save.. visszatöltöttem, úgy se.. visszatöltöttem egy régebbi állást, akkor se volt jó.. végül a játék újra indítása megoldotta a problémát.. gondoltam megemlítem...