19801
  • sertrex
    Nem elég az infó, hogy bárki megmondja. Milyen beállítást használsz? A játékban melyik alap FFB-t használod, milyen beállítással? 100/50/50/50 az alap. Melyik autónál csinálja?
    CSW firmware, driver rendben van?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.09. 18:21:36
  • TomStorm
    Iszonyat rángat a kormány össze vissza,miért lehet ez?Fanatec CSW
  • sertrex
    Nem inkább, hanem ha már egyszer úgyis megvolt akkor miért is ne. :)))
    Na szóval, akkor annyit hogy a videód alapján nem csak a magam futotta teszteket, hanem youtube-ról is kerestem ezzel a kombóval, Acura GT3@Hockenheim, vizes-száraz időben. YT-on csak száraz futamokat találtam, de nem néztem végig az összes találatot.

Na nézzük akkor a videód alapján mire jutottam. Arra, hogy lényegében valóban abban a 200-100 méteres sávban kell fékezni minkét időjárásnál, ezzel az autóval, ami tényleg eléggé stabil, mindkét körülmény között. Viszont eléggé nagy volt a szórás az elért végsebességeknél még ennél az egy-két kiragadott példánál is. Tehát nincs igazán nagy igazság, mert 200-100 méter között is mindenki máshol kezdett fékezni, noha ez már szinte kimeríti az ugyan ott kategóriát, viszont mindenki más sebességről kezdett megállni, ami semmiképpen nem elhanyagolható körülmény. Egy telemetria méterre pontosan megmutatná a különbségeket, de szerintem nem sok értelme van, legalább is számomra. :)))
    Akkor képekben is néhány példa. Itt megjegyezném, hogy YT videókat nem sikerült kikockázni, úgy mint a sajátot.

Először YT kollégák. Akkor állítottam meg a videót mikor elérték a legmagasabb sebességet, rögtön ezután már a fékre lép mindenki.

Azután a Te szárazon:
    Topspeed...

... és már fékezve

...és végül a sajátom, itt már ki tudtam kockázni a videót, tehát a topspeed és fékezés kezdete is látszik.

Ugyan ez viharos időben.
    Ez a te csúcsebességed és lényegében itt már fékezni kezdesz.

...és végül a sajátom. Itt megint együtt látszik a csúcssebesség és a fékezés elkezdése, hála kockázhatóságnak.

Szóval itt méterekről van szó igazából, ami a valóságban biztosan sokat számít, de itt nem hiszem. No meg azt is figyelembe kell venni, hogy ez csak pár körös teszt volt és nem egy hosszabb távú verseny, tehát változik a gumik állapota, a pálya állapota is.
    Érezhetően van különbség az esős és a száraz gumi között. Esőgumi lényegesen alulkormányozottabb alapból, tehát ha elkezd fogy ni akkor nem csak ennek az egyenesnek a féktávján, hanem a kanyarokkal és a pocsolyákkal is meggyűlik a bajunk.
    De visszatérve, azért mégis csak ott vannak a sebesség különbségek is, amik szintén számítanak. Jó lenne valós videókkal is összehasonlítani. Meg akkor az is jó lenne, ha azonosak lennének a feltételek. De szerintem ennyit nem ér.
    És azért ha ezzel az autóval megyünk egy közepes távú versenyt, akkor már az előbb vázolt dolgokkal is szembesülünk, de adott helyzetben amit a videóddal bemutattál az helytálló észrevétel. De ez koránt sem jelenti, hogy minden autóval ez lenne a helyzet még kategórián belül se.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.09. 14:18:31
  • TomStorm
    Megvettem PC2 Deluxot,Humble-n most 29euro még pár napig!Egész jó áron van.
  • Danecay
    Lehet én értettem akkor félre, ha így van akkor bocsi, de nekem az jött át inkább, hogyha ez nem tetszik akkor keressek másik játékot. Kíváncsi lettem volna Sertex véleményére is de ő inkább csak a mellesleg megemlített AI kérdésre ment rá ami persze nem baj csak egy úttal ki lehetett volna próbálni a fő felvetésemet amit végül is Te is alátámasztottál. Tegnap az AI-s videót látván újabb próbát akartam tenni mert nekem úgy rémlik, hogy azokat a tócsákat amin az AI keresztül megy én inkább kerülni szoktam, de végül meghiúsult a próba mert a kormányom felfelé váltó pillangóváltója nem nagyon akarta elváltani sebességet. Ez már nem tartozik szorosan ide de azért leírom :) Tétováztam, hogy mi legyen mert még 14-ig van a kormányon jótállás, viszont legközelebb 15-n járok olyan városban ahol ezzel foglalkozni tudnak, így végül a házilag történő javítás mellett döntöttem ami a jelek szerint sikeres lett :)
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2018.11.09. 11:55:24
  • lac coo
    F1 2018 AI óta nekem minden übergagyi ..:)
    Az valami egészen elképesztő !!
  • ManoNegra
    Akkor itt valami félreértés lesz. Mivel én erősítettem meg a véleményed, ezért jó ha ezt tisztázzuk. Én nem úgy enbloc a vizes körülményekről mondtam véleményt, hanem kizárólag az Acura Hockenheim párosról. Tehát csupán ebben a speciális esetben adtam igazat.

Általában szenvedek vizes körülmények között, a fenti példa inkább kivétel mint szabály.
  • Danecay
    Már leírtam egyszer, hogy nem az Acura-ról van szó hanem a vizes körülményekről. Szerintem inkább hagyjuk is.
  • Timbu

Nekem annyi volt a benyomásom a RaceRoom AI-áról, hogy attól dinamikus, hogy a köridőd függvényében állítja az ellenfelek nehézségét azon a skálán, amit kézzel adhatnál meg.
  • sertrex
    Szerintem is unalmas az az autó, de szerintem ez a GT széria az ilyen, legalább is a szimeket összevetve, sehol se túl izgalmas vezetni őket. Viszont nem is arra találták ki ezt a versenyágat, hogy nagy farolgatásokat, miegyebeket mutassanak be vele, noha van sprint verseny is. Ezek a hosszútávú versenyzésre, megbízhatóságra lettek kitalálva, ahogy a nevében is benne van, Grand Turismo. Szóval, ha valaki valami izgágábbra vágyik az a nem a GT.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.08. 16:38:35
  • ManoNegra
    Még a kiadás előtt jelentek meg videók a PC2-ből, amiken a GT3-as Acurával mentek. Jól is néz ki az az autó, ezért én is azzal kezdtem a karriert. Nem mondom hogy rossz volt, főleg elsőre, de biztosan nem esne rá mégegyszer a választásom, amikor azon kívül még van egy csomó más jó autó a játékban. Én egyébként sem "bug"vadász vagyok, hanem csak élvezni szeretném a játékban töltött időt, minél több autót kipróbálva, amiket máshogy valszeg úgysem lesz szerencsém meghajtani. Hacsak nem másik játékban.

Azért mondtam hogy talán másik játék kellene neked, mert láthatólag olyan mély nyomot hagyott benned ez az Acurás affér, hogy egy év alatt sem tudtad túltenni magad rajta.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.08. 15:49:22
  • sertrex
    Egy videó, amelyben egy rövidke öt körös futamon, amit végül csak egy AI fut, megfigyelhető, hogy thunderstorm időjárási beállítások mellett, befolyásolják-e az időjárás és a pálya változásai. Megfigyelhető, több hasonló futamot indítottam, hogy a véletlenszerűen kiválasztott AI-k nem egyforma kör időt futnak. A videó felvétel előtti AI autó 1:57.xxx, a videoban 2:00.xxx, a következő próba mit már nem láttam értelmének rögzíteni 1:59.xxx leggyorsabb kört ment, ugyanazon beállítások mellett. Azt hiszem ez azért van, mert nem csak csicsából kaphatta minden AI egy WMD tag vagy más nevét, hanem valószínű, hogy eltérő tulajdonságokat is kaptak, de mivel random adja az AI-t a játék ezt elég nehéz figyelemmel kísérni. A videón látszik, hogy nem látványosan, de valamelyest befolyásolják az AI-t is a tócsák, mert sokszor érezhetően elveszi a gázt tócsába érés előtt és nem vágódik be ezerrel egy kanyarba vagy nem teligázas kigyorsításai vannak. Egyszóval másképpen megy mint szárazon, de ezt mindenki saját maga is kipróbálhatja, hasonlóan, mint a videóban.

• Danecay
    Szó sincs itt szenvedésről, sőt :) Egyébként is csak próbálgattam a dolgokat és csak azért mindig ezt az autó / pálya párosítást hozom fel mert ezt próbáltam és anno erről csináltam videót. Nem fogom azzal tölteni az időmet, hogy egy másik párost keressek, amúgy sem változtatna a dolgon. Egyébként pedig írtam másik párost is. Egyébként meg miért keressek másik játékot ha a hibái ellenére több mindenben pedig tetszik, csak hát a hibáit sem szabad elvitatni.
  • sertrex
    Szerintem nem volt olyan vita, hogy hol jobb az eső.
    Igazából azokban a játékokban lesz a legjobb az AI, ahol egyféle versenytípusra lehet kihegyezni. És ráadásul az AI-nak is dinamikusan igazodnia kell(ene) a dinamikus változókhoz. A dinamikus változás az jól mutat, ha egy ilyen játékot el akarsz adni, de csak annyira lesz valami dinamikus, amennyiféle változót vittek be a progiba. Ha minél többet, annál több a változás és mindez még dinamikus is. Ki ne erre vágyna? :))
    Az életben szinte végtelen, ez a szám. Egy olyan játékban, mint a PC ahol van 60 pálya, százvalamennyi nyomvonallal és van 200 különböző osztályú autó, amiket ráadásul még össze is lehet ereszteni egy időben, egy pályán. És van húsz féle időjárás minta is még ez mellé, amihez jó pár szimuláció van rendelve, amit dinamikusan tud váltogatni a progi. És nem utolsó sorban, benne van mind a négy évszak és a nap mind a 24 órája és az ehhez kapcsolódó hőmérsékletváltozás is. És ne felejtsük el, hogy még tettek a progiba egy valós időjárást is, ami megközelítőleg az aktuális időjárást teszi be a játékban ami most éppen van az adott pálya környékén. Ez egyébként általában működik is. Mondjuk ha éppen esett délelőtt, de már elállt, akkor nem ritkán még mindig esős időt ad be vagy éppen fordítva, ezt nem tudom mitől függ. Gondolom attól az időjárási oldaltól, amivel összeköttetésben áll a játék. Ilyen kisebb-nagyobb csúszások azért vannak, de érdekességnek jó. :))) És akkor ne is említsük, hogy ott az idő és időjárás gyorsítás, amit szintén mindenki elvár hogy tökéletesen visszaadja a való életben zajló folyamatokat... Gyorsítva. Persze az nem baj ha a júzer mindig többet vár mert így valószínűleg megveszi a következő részt is.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.08. 13:16:21
  • Adam Jonas
    Elvileg a RaceRoom AI-ja ezért van annyit dicsérve, mert ott adaptív AI van - ergo megtanulja a játékos stílusát, és azzal próbálja meg az AI-t is irányítani.

Ez gondolom nem kis munka lenne, és gondolom már nekik is megfordult a fejükben, de ez már szerintem a pCARS 3-ban lesz benne (feltéve, ha lesz 3.rész).

A vizes körülmények közötti viselkedés pedig nem egyszerű. Elég sok tényező befolyásolja az egészet, így véleményem szerint ez sehol sem lesz hibátlan: se itt, se ACC-ben, se rF2-ben, se iRacing-ben. Egy jó közelítést tudnak adni a fejlesztők, ki ebben, ki abban erősebb, de szerintem nincs túl sok értelme vitázni ezen, hogy hol a jobb az eső.
  • ManoNegra
    Bevallom őszintén, soha nem hajtottam a való életben versenygépeket maximumon, esős körülmények között, tehát nem igazán tudom, mi az ami elvárható, de ha úgy érzem hogy egy autó nem hozza az általam elképzelt eredményt, akkor nem szenvedek vele újra és újra, hanem keresek másikat. Vagy másik géposztályt. Vagy másik játékot.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.08. 12:21:41
  • sertrex
    "Apropó, ha már a tócsák kerültek szóba, hatnak már azok az AI-ra is vagy továbbra is csak a játékos járhat velük pórul, és csak az ő autóját lassítják meg?"

Nem tudni mennyire hatnak a tócsák az AI-ra, de a játékosra vizuálisan is hat az eső és a tócsák. Pl. az AI-t menetét nem zavarja, ha körről körre nagyobb tócsák alakulnak ki, mert olyan a szoftvere, hogy sokkal gyorsabban reagál a változó körülményekre. Ha te mész a saját tempódban és például az egy körrel korábbi tempóval mész be egy kanyarba, amiben azóta már kialakult egy nagyobb tócsa, akkor nagy valószínűséggel rá fogsz futni és ha nem pörögsz ki mert sikerül korrigálni, akkor is időt veszítesz az AI-hoz képest. Annak ellenére, hogy tapasztalataim szerint az AI-nak sokkal kisebb a kanyarsebessége, mint nekem, de mégis konzisztensebb köröket tud futni, mert az emberi hiba ki van rekesztve. Kellene ide még egy olyan tényező ami leszimulálja a játékos menettulajdonságait és az alapján csinálni az AI-nak egy olyan logaritmust, vagy mit, hogy kábé annyiszor és olyan/hasonló hibákat vétsen, mint a játékos. Vagyis tanulja meg a hibákat is. Persze lehet olyan scripteket is írni, hogy az AI bele-bele hibázgat, de azt egy idő után ki lehet tapasztalni, hogy hol és milyen hibát szokott véteni. Tehát kijelenthető, hogy az AI a mostani állás szerint nem jó és nem alkalmas olyan versenyzésre, mint az emberi ellenfelek. Két véglet van sajnos, hogy lejjebb veszed, akkor agyon vered vagy ha nem vagy átlagon felüli játékos, akkor maxon esélyed sincs az AI ellen.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.08. 11:15:28
  • Danecay
    Lehet félreérthető voltam, én nem azt állítom, hogy az eső és a vizes aszfalt sohasem működik jól, biztosan vannak olyan körülmények amikor igen (gondolom) viszont konzisztens módon nem működik jól, így hiába a Live Track 3 és látványra a medencényi esővíz a pályán, ha egyszer nincs, vagy nem úgy van kihatása az autók viselkedésére ahogy kellene. Én sem keresem szándékosan az esős körülményeket, leginkább csak próbálgatásból, vagy ha éppen ilyet dob a játék, de eddig leginkább csak a korábban leírt jellemzőkkel találkoztam. Annak ellenére, hogy a tapadás nem olyan mint amilyennek lennie kellene szerintem, a tócsák működnek, igazából ez az egy dolog amire figyelni kell. Apropó, ha már a tócsák kerültek szóba, hatnak már azok az AI-ra is vagy továbbra is csak a játékos járhat velük pórul, és csak az ő autóját lassítják meg?
    Király dolog lenne ez meg minden ha úgy működne ahogy kell, azért is bosszantat, hogy sajnos nem úgy működik. Gondolom sokkal több meló van e mögött mint amennyiibe rendesen beállítani tartana.
  • lac coo
    En nem tudok mast mondani, van ami jobban csuszkal van ami kevesbe, osszessegeben szerintem siralmas a vizes fizika, a vizes AI, ...
    De lehet hetvegen letoltom ,megnezem ,de gyanitom csodak nincsenek...
  • sertrex
    Ja egy kis érdekesség. Azt tudtátok, hogy aközött is van különbség, hogy pl. beállítjuk az időjárást sima egyfajta időjásra, mondjuk thunderstorm-ra, ezt nevezzük egyesnek, és beállíthatjuk úgy hogy hogy kétféle idójárás legyen, de mindkét verzió, szintén thunderstorm? Utóbbi esetbenm, amit nevezzünk kettesnek, mindenképpen "sync to race" legyen be állítva. Nálam mindig "sync to race" de ez mindegy, mert a kettes beállításon brutál sok víz lett a pályán. Volt olyan, hogy egyesben csak fél pálya szélességben volt tócsa, kettesben ugyanott teljes pálya szélességben, szinte már tó alakult ki. :))) Ezt nem rég fedeztem fel mert jobbára jobban szeretek száraz körülmények között autózni, valóságban se szeretem az esőt. Szóval nem próbáltam a jelenséget még ki minden pályán, de a Hockenheim pályán működik. Mondanom se kell jó párszor megtréfált a dolog és szépen ráfutottam néhány aquaplanning-ra. :D
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.08. 09:30:45
  • sertrex
    Jól van, nyugodj le nem maradsz válaszok nélkül. Csak más dolgom is volt, meg más játékokkal is szoktam játszani. Most éppen egy fantasy szerepjátékot toltam, amiben trollok ellen kell küzdeni, de végül lemondtam róla, mert annyira nem kötött le. Szóval most leülök és alaposabban szemügyre veszem a problémát. Ha már az én "idézetes" hozzászólásom így felkavarta a lelki egyensúlyodat. Bár mondhatni korábban már felhívtam a figyelmed, #18925 hogy a videódhoz képest sokat változott a progi, amibe beletartozik az NSX is mivel az lett a leggyengébb/leglassabb GT3-as autó és azóta azon is piszkáltak. No mindegy. Nem nekem fontos ez a dolog. Más részről az ominózus idézet előtt volt egy hozzáfűzni valóm is a dolgokhoz #18944 , amit nemes egyszerűséggel, úgy látszik figyelmen kívül hagytál. Sebaj. Azóta néhány kört azért tettem a pályán és némileg alátámasztani látszik az idézetben foglaltakat. Beszámolhatnék most részeredménnyel, de majd a teljes anyaggal együtt, ami soon. Szóval egy kis türelmet kérek, mert nem igen szoktam videózgatni és már így is többször újra kellett vennem, mert ezt-azt nem jól állítottam be. Estleg valaki tud valami jó progit, amivel YT-ról le lehet szedni videót, hogy ki tudjak kockázni egy két dolgot?
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.08. 08:54:35
  • Axtros
    Nem felejtettem el, megjegyeztem a kombót, és a hétvégén ki fogom próbálni. Utána megírom a tapasztalataimat.
  • Danecay
    Amúgy köszi a visszajelzést mert ezt több mint egy éve nem erősítette meg senki, igaz kipróbálni sem volt hajlandó senki csak zsigerből lehúzta amit írtam, lást legutóbb: If everything seems under control, you're just not going fast enough." Mario Andretti
    Ezt, mint látod nem én írtam, de szerintem pont idevág."
    Szinte biztos vagyok benne, hogy a fenti idézetet nem erősítette meg valós próba, ezért sem érdemes hitelt adni sok itt hangot adó kijelentésnek. Azt, hogy mi a valóság és, hogy mit vizionál valaki a között óriási különbség is lehet, úgy mint ahogyan bebizonyosodott már ezzel a játékkal kapcsolatosan is.
  • ManoNegra
    Jól hangzik, lehet hogy meglepem magam vele karácsonyra, köszi.
  • Solt
    Nem dehogy, támogatja a kormányokat csak a steam ilyen idióta... Egy korábbi virágbolti verziót próbáltam amikor még nem volt Rift-em, de nagyon tetszett. Elég komoly darab...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Kart Racing Pro is a realistic karting simulator.
    The aim is to create a software useful as a training tool for real drivers, based on a scratch built physics engine that accurately simulates kart dynamics and setup options.
    As such a steering wheel is strongly recommended, although keyboard, joysticks and gamepads are fully supported.

Kart Racing Pro also allows to host and join online races, with an integrated matchmaking server. During events data is collected, to provide statistics for drivers' comparison.

More features:
    automotive industry-standard tyre model
    chassis flex simulation
    dynamic track surface groove buildup
    wet track simulation and dynamic drying
    dynamic marbles generation
    tyres pickup of marbles, grass and dirt, affecting grip

Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.11.07. 21:43:57
  • ManoNegra
    De ez csak gamepad vagy egér irányítással megy. (?)
  • Solt
    Minden szimulátorokkal kapcsolatos normális társalgás konklúziója az, hogy az igazi az lenne, ha összegyúrhatnánk őket! :) Én is így vagyok, minden ilyenért fizetek, de csak akkor ha társul hozzá VR támogatás is... ezért marad ki a Dirt Rally 2, és ezért szemezek egyre inkább ezzel: LINK
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.11.07. 21:35:30
  • ManoNegra
    Na igen, minden játéknak van erőssége, egybegyúrva egy igazán jó kis játékot lehetne összehozni, egy ideális világban. De amíg ez nem valósul meg, addig minden olyan céget támogatok, akik ebbe az irányba fejlesztenek. Az iR-t kivéve, mert nálam az online világ kiesik. De ha ott is lesz AI, akkor arra is befizetek.
  • Solt
    Az a baj, hogy egyik sem az én játékom az AI-k miatt! :) Online kiesik a munkám miatt, szóval sokszor marad a Hotlap az időkergetéssel! :)
  • ManoNegra
    Hát akkor ufó vagy hozzám képest, és ez tényleg nem a Te játékod. ;-)
  • Solt
    Na ez az egyik gond... sokkal "emberibben", kiegyensúlyozottabban kéne viselkednie, reagálni a szituációkra, körülményekre. Nekem folyamatosan 120%-n van, de nem azzal van a bajom, hogy milyen időket megy, hanem, hogy azt miképpen éri el. :) Egy körön belül eljátssza az ufó és a láma szerepét... a végén az átlag eredmény hiába "jó", ha menet közben meg emiatt nem jön ki jó küzdelem belőle. Ha meg lejjebb veszem, akkor meg egyedül körözök elől... Megjegyzem, ez sajnos máshol is így van... tán az rF2 AI az ami nem ennyire látványosan csinálja ezt.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.11.07. 21:16:17
  • ManoNegra
    Ez van. Az erőviszonyok akkor is változnának, ha reál versenyen vennél részt, mert egy esőre beállított autóval, lehet hogy rosszabb eredményt érnél el, mint másvalaki, aki jobban tud alkalmazkodni a körülményekhez, lehet hogy kipihentebb is, vagy jobb lábbal kelt fel, kímélőbbet evett, akármi.

Egyébként az AI erőssége, ha beállítom egy adott pályára/autóra, akkor az ott többnyire konziztens (aznap), a körülmények változásához meg alkalmazkodni kell.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.07. 21:08:58
  • ManoNegra
    Vannak anomáliák a játékban. Ahogy egy, a területre nálam jobban rálátó ember írta, ahol sok mindent számol a programm, ott többesélye van az anomáliának.

Például van olyan az endurance versenyen, ami két órás (!), hogy Spa-ban, az első óra után elkezd esni az eső, addigra már szépen lejártam a kemény keverékű abroncsot, bemegyek esőgumit felrakni, és bárhogy próbálom, mindig ugyanazt a leharcolt kemény slicket rakja vissza. Esőben. Szóval a harmadik próbálkozásnál, az arcom kaparása közben skippeltem azt a versenyt. Lehet hogy más autónál nemcsinálja ezt, de a DLC-s Porsche-nél igen.. Szóval ilyen előfordul, ezzel én együtt tudok élni...
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.07. 21:06:59
  • Danecay
    Nos hát ez a baj, hogy a "100" verseny közül kísérletezgessem ki magam, hogy melyiken milyen AI esősséget használjak, ráadásul, úgy, hogy még azonos versen hétvégén sem konzisztensek, mert szabadedzésről időmérőre változnak az erőviszonyok?
  • Danecay
    Valóban, a pocsolyákra figyelni kell de ezen felül nem sok köze van az esős, vizes versenyekhez. Értem én meg el is hiszem, hogy ez nem mindenhol van így de nem értem, hogy ugyanazon játékon belül az eső miért nem jelent konzisztensen esőt ugyanúgy minden körülmények között?
  • ManoNegra
    Az AI-ra nekem nincs panaszom, nagyon jókat csatázok vele mostanság, csak autónként és szinte pályánként is utána kell állítanom az erősségnek.
    Nem tudom miért, de tegnap 110 százalékon partiban voltam az AI-val, ma meg rámvert 3 másodpercet. Ma a 100 volt a nyerő szám. :-)
  • ManoNegra
    Én kipróbáltam az Acurát és a pályát amit írtál, és igazad van, nem nagyon moccan meg, a féktávok sem változnak nagyon, egyedül a pocsolyák veszélyesek, azokban nagy eséllyel megforog az autó.

Ettől függetlenül fenntartom a véleményem, hogy nem ez az általános.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.07. 20:45:53
  • Solt
    Abszolút megértem és el is fogadom, mert a dinamikus környezet nagyon sokat dob az élményen, de ahhoz, hogy ez számomra vonzóbb legyen mint maga a vezetési élmény, sokkal jobb AI kéne... :)
  • Danecay
    Nos, hát végig követtem én is a "beszélgetést" és amennyiben nem siklottam keresztül, úgy ahogy 1 évvel ezelőtt is most sem kaptam semmilyen választ az én példámra és felvetésemre. Ha csak egymás szekálása volt a cél akkor nem értem miért kértetek tőlem konkrét körülményeket, miközben mindenki tett rá magasról és csak azzal volt elfoglalva, hogy ki tud nagyobbat mondani. Kipróbálta a leírt kombót valaki?

"sertex"

"If everything seems under control, you're just not going fast enough." Mario Andretti
    Ezt, mint látod nem én írtam, de szerintem pont idevág."

Ennek alapja is van, vagy csak leírtad mert jól hangzik? Tehát direktben kipróbáltad amit írtam egy év távlatában másodjára is (mert legutoljára sem kaptam olyan választ ami kipróbálás alapján megalapozottnak tűnt ) vagy csak beszúrtál egy a neten fellelhető frappáns bejegyzést?
  • ManoNegra
    Igazad volt, nem emlékeztem már, hogy az Assetto hogy megy Oculuson. Kipróbáltam ebben is az Audi Quattrot. Jó itt is, de az autó is más, ez inkább rallyautó, ami a PC2-ben van, az Audi 90 quattro IMSA GTO meg egy brutál pályaautó..

Jó nagyon a vezetési élmény az Assettoban, talán job is mint a PC2-ben, bár én ezt szoktam meg, nekem perpill ehhez húz a szívem.

nekem a napszak vagy az eső nem különösebben húzó erő.

Ezt én elfogadom, nem vagyunk egyformák (szerencsére), de ennek is megvan a maga varázsa. Amikor például verseny közben leereszkedik a köd, lehűl a levegő, teljesen megváltoznak a viszonyok, nőnek a féktávok, instabilabb lesz az autó, nem látni messzire, stb.
    Vagy mikor a gyakorlás és az időmérő is esőben van, míg a verseny tiszta időben, akkor hirtelen olyan környezetben találod magad, ami sokkal másabb, mint amit addig begyakoroltál, megváltoznak a féktávok, más fokozatban kell bevenni a kanyarokat, stb.
    Vagy amikor egy fél órás verseny közepén eláll az eső, kezd felszáradni az ideális ív, a köridők egyre jobbak lesznek, a gumid kezd egyre jobban lerongyolódni... esetleg fordítva, tiszta időben indul a verseny, és leszakad az eső, be kell menned esőgumiért..

Szóval nekem, aki csak offline játszik, ez hatalmas élmény. Elhiszem, hogy aki online nyomja, annak jobban számít az Assetto jobb, vagy jobbnak ható fizikája, de engem e-helyett ezeknek az időjárási helyzetek, a környezet, hőmérséklet szimulálása bőven kárpótol. Mert bár többnyire nem tartják szimulátornak, ez a játék ezeket bizony szimulálja.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.07. 20:23:44