19801
  • sertrex
    Az a szögesgumi, az Ice, a listában. Egyébként tényleg ne foglalkozz vele, mert az SMS se foglalkozott vele különösebben.
    Viccen kívül. Az open wheeleken kívül nem igazán foglalkoztak a gumik megjelenítésével, gondolom ez már többedleges problémának számított. Lényeg, hogy a gomifizikával többet foglalkoztak/foglalkoznak. Sajnos nincs defekt, nem látszik az elhasználódás se, némi koszolódás van, de gondolom csak az open wheelnél. Szerintem maradt még bőven beépíthető "új" funkció a PC3-ra is. :)))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.15. 07:34:39
  • ManoNegra
    Az csak grafikai bug.
  • Danecay
    Tartozom egy vallomással ami az idézett hozzászólás végén leírtakhoz kapcsolódik ahol azt írtam, hogy az Automatic by weather gumistratégiát választva esőben slick gumit rakott fel a játék. Nem tudom hogy volt pontosan de a több féle stratégia beállítása során volt, hogy egyik felülírta a másikat és így történhetett, hogy az Automatic by weather beállításnak gondolt stratégia alatt valahogy mégis csak slick volt beállítva, ennek megfelelően ezt a gumit is rakta fel a játék. Újbóli, többszörösen ellenőrzött beállításban sikerült ténylegesen Automatic by weather-re állítani a stratégiát és valóban más fajta gumik kerültek fel kiálláskor az autóra. Amivel bajban vagyok az az, hogy legjobb emlékezetem szerint valamilyen All weather gumit rakott fel aminek a grafikai megjelenítése leginkább valamilyen szöges gumihoz hasonlított és már akkor eldöntöttem, hogy futam utam megnézem a Sertex féle gumis táblázatban de nem találtam ilyet. Kérdésem az lett volna, hogy ez felelne meg az intermediate gumiknak csak a grafikai megjelenítés megtévesztő?
  • sertrex

• sertrex
    Sim Racing Lounge - 1hr of Zhuhai

Join International Racing League - Championships and Events
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.14. 14:10:27
  • Danecay
    Elírtam :p
  • sertrex
    Igazából nem a 8 km/h-n van a hangsúly... Hanem azon, hogy ez még csak default setup. Egy kis vagy picit több állítgatással ezt még fel lehet húzni 15-20 km/h különbségre, ahol már azért egy kicsit másképpen viselkedik az autó. A valóságban se csak sétaautókáznak, hanem a körülményeknek megfelelően a határokat feszegetik.

Egyébként csak 226, nem 266 volt az a sebesség. :)))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.14. 12:56:36
  • Danecay
    Nem olyan, mint egyes játékokban, ahol ha kikapcsolom a TC-t akkor megszűnik az aerodinamikai és a mechanikus tapadás is, szinte minden sebesség tartományban, ami ugyebár nonszensz.

Az olyat pl én sem kedvelem.
  • sertrex
    Nem veszem leszólásnak, mert nálam mindig [/i]authenticre[/i] van állítva, mivel ha a valóságban így használják a profik és engedélyezett is... Akkor miért játszanám meg magam, hogy én jobb vagyok? De igazság szerint nem pár kör alatt jön ki az assistok előnye vagy hátránya, hanem egy hosszabb versenyen, ahol az ABS segít megőrizni a fékek és a gumik élettartamát vagy a kipörgésgátló a kiszámíthatóbb autó viselkedéshez segít, még akár az ötvenedik körben is. Valahogy tényleg autentikusabbak itt az úgynevezett segítségek. Nem olyan, mint egyes játékokban, ahol ha kikapcsolom a TC-t akkor megszűnik az aerodinamikai és a mechanikus tapadás is, szinte minden sebesség tartományban, ami ugyebár nonszensz.
  • Danecay
    A fene, meg akartam pedig előzni a kérdést de végül csak kimaradt a hozzászólásból de igen, megvan eredetiben ez is és az első része is.
  • Danecay
    A köridőkre borzasztó egyszerű a magyarázat. Meg lettem szólva, hogy nem próbáltam ki és melóba menet előtt volt még fél órám, hogy kerüljek párat és ez idő alatt próbálgattam a fékhatást, a fékpontokat, a kigyorsítást ami azért persze többször túlcsúszással, vagy pályáról való lesodródással járt, ezért lett rossz vagy érvénytelen a kör. Nem tartom magam jó versenyzőnek, minden bizonnyal Te is jobb vagy nálam viszont a végsebességeken némileg én is csodálkoztam. Az Acura AI-s videódban pl. az AI első körben a kérdéses kanyar előtt km. pontosan ugyanolyan sebességet ért el mint én 266Km/h-t, az összes többiben kevesebbet, ezzel szemben Te 8Km/h-val gyorsabbat autózol. Vagy ügyesebb vagy, vagy jobban sikerült a kigyorsításod vagy ennyit jelentenek a segítségek amit használsz, mondjuk a kipörgésgátló sokat tud segíteni a kigyorsítás során. Nem leszólni akarlak miatta, nekem is be volt kapcsolva korábban ha már egyszer az igazi autókban is benne vannak gyárilag (Authentic) végül aztán kikapcsoltam bízva abba, hogy hátha jobb lesz. 8KM/h sebességkülönbség egyébként szerintem nem lehetetleníti el az összehasonlítást. Szerintem a Lambós videon is jól látszik a lényeg persze csak annak aki látni akarja 8km/h ide vagy oda. Én úgy gondolom, hogy szakadó esőben túl rövid féktávokat lehet venni, még a száraz körülményekhez mérten is, valamint egy 620 LE-s autóval nem, hogy szakadó esőben nem lehet kigyorsítani padlógázon de még szárazon sem. Persze, az, hogy kinek mi még az elfogadható és, hogy mi felel meg az szubjektív dolog és én sem azt mondom, hogy bizonyos körülmények között nem csúszik jobban az esős pálya de a valóság szerintem nem ilyen.
  • ManoNegra
    Igen, elég változatosak a köridők, de még ezen a rövid videón is látszik hogy gépészkedni kell.

A teszt pedig úgy még annyit se ér, ha warezzel megy, mert kitudja, milyen frissítéseket kapott meg az ami a gépén van.
  • sertrex
    Azt állítod, hogy minden nehézség nélkül autókázol a Lambóval is, ami nem teljesen fedi a valóságot, ez látszik is a kör történeten. Az első körben autóztál egy 1:56.xxx-et, azután egy érvénytelen, egy érvényes, majd két érvénytelen, majd újra egy érvényes kört. Ha ez olyam simaliba lenne akkor rittyentettél volna 5-6 konstans kört. Ez az egyik. A másik az elért végsebesség. Én 248-nál kezdek el fékezni valamivel korábban, mint te. Természetesen default setuppal. Te az Acurával 240-nél szárazon és 226-nál esőben. A Lamboval 232-nél esőben. Én az Acurával 253-nál szárazon és 234-nél esőben. Megtekinthető a #19039 hsz-ben. És végül én a Lambóval esőben a 248-nál kezdek el fékezni...

...ami nem csak hogy az Acuránál, hanem a Lambónál is jóval több, mint amit a tesztedben produkáltál. És itt hozzáteszem, hogy pariban se vagyok a nagyokkal. Egyszóval közel se autózol határon, hogy kijelenthesd, hogy teljesen rosszul van lemodellezve az eső és minden egyéb.
    Én se jelentem ki, hogy márpedig ez így jó, mert semmiféle valós tapasztalatom nincs ilyen, hiper / super autókkal, gumikkal, fékekkel és sose hasonlítok egy szimulátort egy másikhoz, mert a valóságot próbálja szimulálni mindegyik és nem egy másik szimulátort. Mivel valós tapasztalat nincs mögöttem, csak azt tudom eldönteni, hogy melyik tetszik jobban, de az nem egyenlő azzal, hogy melyik a legvalóságosabb.
    Szóval én úgy látom, hogy nem hozod ki azt, egyik autóból se, amit ki lehet, így jóval kényelmesebb tempókat autózva valóban közelebb van nálad a száraz és esős teljesítmény. De a korábban már említett a Lambo videódon látható kör történet is arról árulkodik, hogy az első kör után már nem sikerült ugyan olyan konstans köröket futni, ahogy állítod ezt a simaliba esős menetet. Végül is én nem támadni akarlak, mert lényegében mindegy, hogy milyen végkövetkeztetésre jutottál, mert alapjaiban még mindig nincs igazolva az elméleted, mert sajnos több sebből is vérzik a "teszted", de legalább te veszed a fáradtságot, hogy megpróbáld igazolni az állításaidat. Ha már több időjárási tulajdonságot akarunk vizsgálni akkor nem árt, ha hagyjuk, hogy a játékban lévő Live Track 3.0 dolgozzon. Ez meg nem egy féktáv vizsgálatával dől el, hanem egy komolyabb versenytáv megtételével.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.14. 10:24:55
  • j0nNyKa
    azt meg ugyebar nem akarjuk
  • ManoNegra
    És ezt megvetted? Csak mert a tavalyi sirámod még akkor készült, amikor ezt is warezzel nyomtad.

Ezt nem tudom miért írtad

Mert ez flémkeltésre jó, semmi másra.
  • Danecay
    én nem akarok állást foglalni mert nekem az AC hivatalosan nincs is meg

Hanem hogy van meg? Lewarezoltad?

Igen, de ezt nem is bánom vagy szégyenlem mert egyáltalán nem használom és pénzkidobás lett volna megvásárolni. Azt sem tudom mikor indítottam el utoljára, vagyis sejtem, olyan tavaly májusban amikor szintén egy csomó idő eltelte után miután nem használtam lefrissítettem az 1.14-es verzióra és kipróbáltam, hogy működik e. Ha jól látom már tavaly elérte az 1.16-os verziót amit szintén letölthettem volna ha akarom, de arra sem vettem a fáradtságot. Nálam az AC olyan, hogy 1/4, 1/2 évenként vagy mint ahogy fentebb írtam 1,5 éve eszembe jut, kerülök vele vagy kettőt és annyi. Ez nekem nem ér meg pénzt. A beszerzési forrást illetően pedig azt mindenki maga dönti el, hogy ki az aki a VALVE zsebébe akarja dugni azt az árkülönbözetet vagy meghagyja inkább a magáéban.

lehet a Live Tarck v30 már jobban fog működni mint az Alpha V3.

Ebből nekem úgy tűnik, hogy te vagy az aki konfliktust akar generálni...

Ezt nem tudom miért írtad, ez még csak nem is neked szólt hanem egy a játékra vonatkozó eltúlzott ironikus megjegyzés volt.
  • sertrex
    Kis érdekesség, hogy a PC2-ben hány féle gumi van a különböző géposztályok miatt és egy kis segítség a helyes gumibeállításhoz.

• ManoNegra
    Itt mindvégig az esős körülményekről volt szó

Igen, de ettől a beszélgetéstől függetlenül ez a PC2 topik, tehát csak mellékesen fűztem hozzá. Bár annyiban ehhez a szálhoz tartozik, hogy eddig nem azzal voltam elfoglalva, hogy patikamérlegen méricskéljem, inkább csak élveztem a játékot és kikapcsolódásnak használtam, de most jobban odafigyelek, hogy különböző autók alatt mit mutat vizes körülmények között.

én nem akarok állást foglalni mert nekem az AC hivatalosan nincs is meg

Hanem hogy van meg? Lewarezoltad? Csak azért kérdem, mert odaát már azért majdnem keresztre feszítették a kollegát, mert szürke oldalról tervezte megvenni az ACC-t. Amúgy nekem mindegy, nem akarok álszent lenni, elég sok játékot letöltöttem régebben, de mostanában csak szimekkel játszom, és ezeket megveszem, így támogatom a fejlesztőket.

Hogy ki hozza ki jobbnak ezt vagy azt, az nem nagyon érdekel, mivel a saját élményeim határozzák meg a véleményemet, nem másé. Jó kis játék az AC, más mint a PC2, de nem merném állítani, hogy ez vagy az jobb. Az ACC-re kívánci leszek, hogy mit hoznak ki vizen, mivel ez lett úgylátszik az egyik mérce, de mint az AI-val, ott is könnyebb dolguk van a fejlesztőknek, mert egy versenysorozathoz kell belőniük, nem kismillióhoz.

lehet a Live Tarck v30 már jobban fog működni mint az Alpha V3.

Ebből nekem úgy tűnik, hogy te vagy az aki konfliktust akar generálni...

Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.14. 05:56:18
  • Danecay
    "Most, az eltelt időben lenyomtam egy GroupA bajnokságot az Audi 80-al, az is egy élvezetes járgány. Sajnos itt is, vizes körülmények között eléggé tapad, az AI-t viszont eléggé lelassítja, de szárazon nagyon jó"

Itt mindvégig az esős körülményekről volt szó, és elvileg ezt a játékot pont ezt különbözteti meg a konkurenciától, hogy ez ilyet is tud papíron!!! Nos én nem akarok állást foglalni mert nekem az AC hivatalosan nincs is meg, de ha ez az inkább csak vizuális élmény fizikailag nem valósul meg akkor a PC erénye elkezd törpülni, mindazonáltal kimondottan száraz körülmények között nem biztos, hogy a PC-t hoznák ki jobbnak a 2 játék közül.
    De ki tudja, lehet a Live Tarck v30 már jobban fog működni mint az Alpha V3.
  • Danecay
    Most már jó lesz a videó is.
    Pont hogy ebben tökugyanaz, mivel te is csípőből ítélkeztél. :-)Pont, hogy nem ítélkeztem hanem látatlanban is neked adtam igazat, de válaszd azt a verziót ami megnyugtatja a lelked! :)
    Nekem sajnos ebből az jön le, hogy te ebből minden áron konfliktust akarsz gerjeszteni.
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2018.11.13. 21:48:49
  • ManoNegra
    Annyiban azért mégiscsak különbözik kettőnk esete, hogy az én felvetésem úgy lett lehurrogva, hogy ki sem próbálta senki, csípőből rá lett vágva, hogy hülyeség

Pont hogy ebben tökugyanaz, mivel te is csípőből ítélkeztél. :-)

A teszthez: A videódat nem látom, de mindegy is, mivel nem az alapján ítélek, hanem a saját tapasztalataim után. Lehet hogy én vagyok béna (ez több mint valószínű), de az is lehet hogy nálam ez egészen máshogy csapódik le. Nem tudom hogy monitoron vagy VR-al használod, de nekem elég sok mindent változott az utóbbin játsszva. A két autót összehasonlítva nekem elég markáns a különbség. Igaz hogy szárazon is idegesebb az autó, de vizen sokkal inkább. Az is lehet, hogy azért érzek különbséget, mert én eleve versenykörülmények között teszteltem, nem csak egymagamban.

A pit stratégiához meg annyit, hogy be lehet állítani több variációt is előre, ezeket menet közben is ki tudod választani, át tudod állítani.

Most, az eltelt időben lenyomtam egy GroupA bajnokságot az Audi 80-al, az is egy élvezetes járgány. Sajnos itt is, vizes körülmények között eléggé tapad, az AI-t viszont eléggé lelassítja, de szárazon nagyon jó.

Most a Rennsport-ot nyomom egy Porsche-val, hát itt sem lehet nagyon padlófék/gázzal menni, kíváncsi leszek, mit mutat vizen.

Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.13. 21:06:51
  • Danecay
    Annyiban azért mégiscsak különbözik kettőnk esete, hogy az én felvetésem úgy lett lehurrogva, hogy ki sem próbálta senki, csípőből rá lett vágva, hogy hülyeség, mígnem egy év elteltével volt aki rávette magát, hogy kipróbálja és belátta hogy tényleg nem beszélek akkora ostobaságot, köztük Te is. Én nem kérek ki magamnak semmit, én pusztán arra fel írtam hogy "Szerintem itt nem erről van szó" hogy nem azt vonom kétségbe, hogy van olyan pálya / autó kombináció ahol jól működik a dolog, hanem azt, hogy van ahol nem, köztük az általam említett kombináció, ezért sem tartottam szükségesnek az ellenkezője bizonygatását, ugyanakkor az időjárás versenyre gyakorolt hatását ez által nem is lehet konzisztensnek tekinteni.
    Egyébiránt kipróbáltam az általad javasolt Lamborghini Huracan Super Trofeo-t és valóban megleptél. Ellenpéldaként azt gondoltam volna, hogy ennél sokkal markánsabb lesz a különbség de érzésre nem több mint amit az Acura és a Lambo közötti 120LE-ből származtatható különbség okozhat, így amennyiben ez OK-s, ennek fényében az Acura is teljesen rendben van. Már komolyan kezdtem azt gondolni, hogy ezzel a Hockenheim Ring-el lesz valami probléma mert az összehasonlítási alap miatt ott próbáltam ki a Lambo-t is, éppen ezért pályát váltottam méghozzá a barcelonai pályára de itt sem éreztem semmilyen különbséget a hockenheimi képest így maradtak a kérdőjelek. Videó formájában is megörökítettem a próbát:

Hogy ne keljen nagyon visszakeresni itt az Acura-s videó is:

Jól látható módon a nagyobb végsebesség ellenére szinte méterre ott fékezek mint az Acura-val és el tudok fordulni a hajtűkanyarban mindenféle túlcsúszás nélkül, miközben ebbe a videóban próbáltam a kigyorsítást is szemléltetni ahol az erre vonatkozó grafikai megjelenítésen jól látszik az, hogy a kanyar abszolválása után, szó szerint padlóig nyomva és úgy is tartva a gázpedált gyorsítottam ki egy apró ellenkormányzást leszámítva és toltam felfelé a sebességi fokozatokat minden gond nélkül. Az illúzió tovább rombolása érdekében mindenképp érdemes megemlíteni azt, hogy a kilométeróra körül jól "nem" látható piktogramok alapján még a gyárilag beépített segítségek (TC, ABS) is ki voltak kapcsolva és mindezt így sikerült produkálni különösebb erőfeszítések nélkül, mondanom sem kell, az elfogadható Authentic (gyárilag is alkalmazott) segítségek mellett még egyszerűbb az ember dolga.
    Nos hát a teszt és a megfelelő konklúzió levonása után gondoltam inkább folytatom a megkezdett karrier módomat és az első szezonom utolsó futamára örömmel konstatáltam, hogy futam közben változik az időjárás, ugyanis száraz körülményekről 3 kör elteltével esősre változik az. Annak viszont kevésbé örvendtem, hogy ennek előrejelzését nem láttam sehol. Ez most inkább kérdés mint vádaskodás, jelzi ezt egyébként valahol előre a játék? Mivel nem volt előkészített stratégiám kezdhettem újra a versenyt gondoltam ezúttal felkészülve, készítettem egy minden javítást nélkülöző kerékcserés stratégiát valamint egy javításost is és a helyett, hogy megadtam volna, hogy megadtam volna konkrétan, hogy milyen abroncsokat rakjanak fel kiálláskor. az Automatic by weather lehetőséget választottam ki arra gondolván, hogy nem nagyon lőhetek mellé lévén az AI-nak is minden bizonnyal ugyanazt rakja fel kiálláskor. Pofáraesés v2, tükröződő aszfalt mellett, visz függönyt húzva, másodpercekkel az élen betakarodtam a bokszba kereket cserélni, javítandó alkatrész nem lévén valamilyen rejtélyes okból kifolyólag addig várakoztatott a a játék a kihatással, hogy az egész AI mezőny kiállása mellett csak a második helyre tudtam visszajönni, és most jön az Epic Fail finom, friss, ropogós száraz pályára alkalmatos abroncsokon.
    Szerintem ez már csak azért is elég kínos mert a karrier időjárási viszonyok fixek, és ehhez sem sikerült beállítani egy használható működő stratégiát? Hát nem tudom, hogy aki szerint jó ez így az mi alapján ítél meg egy játékot.
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2018.11.13. 19:10:50
  • ManoNegra
    Azért fogalmaztam így, mert pont tőled nem számítottam volna ilyen válaszra. A #19003 ban pont te voltál az, aki felháborodva jegyezte meg, hogy mindenki figyelmen kívül hagyta a felvetésed és ki sem próbálta a kombót amit ajánlottál.
    Azóta született róla jópár poszt, én is kipróbáltam, elismertem az igazadat, de amikor én próbálok az ellenkezőjére egy példát hozni, majdhogynem kikéred magadnak, mondván itt nem erről van szó (??), és kipróbálás nélkül alkotsz véleményt..

Az a Lamborghini egy jó kis autó, a karrierben van is egy rész ennek a géposztálynak külön. Azért jó példa ez, mert itt szerintem nagyon jól sikerült megvalósítani a vizes vezetési élményt. Itt el kell felejteni a padlóféket, a gázt is finoman kell adagolni, az autó is csúszkál. A tócsák miatt felemeltem a hasmagasságot 3mm-el, de lehet hogy 5 is ráfér.

Elég sok autót kipróbáltam ebben a játékban esőben, de az a tapasztalatom, hogy többnyire küzdeni kell az autóval.

Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.11. 15:28:54
  • Danecay
    Nem tudom mit hallottá l(olvastál) bele a hozzászólásomba, de teljesen iróniamentesen írtam azt amit. Nem kell elképesztő próbákat tennem, elhiszem neked, de ha lesz rá időm kipróbálom.
  • ManoNegra
    Van egy elképesztő ötletem, próbáld ki...

Úgy állítotam be, hogy öt kör, az eleje thunderstorm, a vége heavy snow. Hát, nem egyszerű. Tolj egy ilyet, aztán menj egyet szárazon, puha slickkel.
  • Danecay
    Szerintem itt nem erről van szó, gondolom az még szárazon sem egyszerű.
  • ManoNegra
    Próbáld ki a Lamborghini Huracan Suprer Trofeo-t esőben.
  • lac coo
    Megnéztem ezt az NSX-et, hát ez igen jó, viharban úgy ragad az útra, még száraznak is túlzónak érzem..
    Most tényleg ez jó ????
  • sertrex
    Ezen a képen, jobb alsósarokban látszik, hogy az Acura a hosszúegyenes végén elérte az esőben a végsebességét és az is hogy mennyi a nyomaték és lóerő. Az Acura GT3 hivatalosan 500 lóerős. Mindenki kipróbálhatja és eldöntheti, hogy a lóerő visszaszorításával van-e megoldva a kisebb sebesség, esőben. :DDD

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.10. 12:46:30
  • lac coo
    Jó de itt a motor erővel scriptelték meg a kevesebb végsebességet... Legalább is mikor néztem legutóbb , úgy volt ...

De már töltöm, majd ránézek...
    Csodát nem várok , a Codi jelenleg jobban bevállalta a vizet mint ez ...

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.11.10. 12:21:27
  • lac coo
    Olyan használáható, még egy vizes versenyen nem értem végig :)))

Az a nagyon rendben van, nem igen van ott már script ....
  • Alexease
    Igazabol nem "tapadasa van az esonek", hanem sebessegtol, vizmennyisegtol es vizkiszoritastol fuggoen gordulesi- vagy menetellenalasa:) Mondhatjuk, nagyobb a tapadasa:DDD

De barmilyen osszehasonlito, fektesztes es egyeb videoban is latszik, eleve kisebb vegsebesseg erheto el (sokmindentol fuggoen; sebesseg, vizmennyiseg, aszfalt tipus, gumi szelesseg, ballonossag, profil; 10-20%). Igy logikusan a fektav (a nagyobb "tapadas" [ellenallas] es a kisebb sebesseg miatt) rovidebb lesz/lehet.

Termeszetesen a kulonfele megcsuszasok (gyorsitas, kanyarodas, fekezes) mar mas tema. Nem tul bonyolitva ketfele csuszas van: az az aszfalt felulet valtozasa (vizzel toltotott egyeletlenseg: mini-nonstop-aquaplaning:DD]) es a klasszikus feluszas.

Codies F1-hez ne hasonlitsd, ott mindent hangulatosra scriptelnek. Persze szamolnak boseggel, de mielott megkapod, minden adat bekerul egy "funbox-ba", hogy hasznalhato es elvezetes legyen.
    Egy szimben, pl. CARS2, a cel az, hogy minnel tobb RAW-adatot kapj, kozmetikazas nelkul. Az hogy mennyire mukodik vagy tetszik, az ismet mas kerdes.
  • sertrex
    Felbuzdulva ezen a teszt dolgon lefuttattam egy 20 körös GT3 futamot is, hogy lássam, mit művel a 29, 120/100-as AI egymás ellen.
    Ha valakit érdekel leírom, hogy milyen tulajdoságokat állítottam be, hogy rekonstruálhassa vagy elmentettem játékon belül is, csak fel kellene valahova töltenem a fájlt. :))
    Inkább pro és kontra pontokba szedtem, amiket megfigyeltem, a teljesség igénye nélkül.

Pro:
    Hihető a sebbesség külünbség a különböző időjárás viszonyok között
    Az AI versenyez egymással. Voltak előzések, helycserék pályán és az eltérő box taktikák miatt is. Sőt még az utolsó körökben is volt helycsere még az első helyen is.
    Nem akadnak el sehol és nem volt álló vagy szembejövő autó a pályán.
    Időjárásváltozás esetén mindegyik AI kiment kerékcserére és nem egyszerre. Nem volt kötelező kiállás beállítva. 20 körös versenyben három hullámba álltak ki. Amelyik AI utoljára ment ki az a verseny végégig utolsó is maradt és amúgy se volt felfedezhető valami irreális gyorsaság vagy lassúság.

Kontra:
    Minden AI hard slick gumival kezdte, tehát semmi eltérő gumistratégia nem volt felfedezhető, csak annyi, hogy nem egyszerre mentek ki kerékcserére. Az összes AI befejezte a versenyt, nem volt olyan baleset, amiből kiesés lett volna és nem esett ki egy se műszaki hiba miatt vagy vezetési hibából, ahhoz végig kellene nézni egyenként minden AI-t a versenyen, hogy lássuk az esetleges kisebb-nagyobb hibákat, ha voltak.
    A kanyarsebességük még mindig indokolatlanul lassú és a kigyorsításuk és az egyenesekben elérhető sebességük meg gyorsabb, mint elvárható lenne, persze nem AI vs AI, mert úgy nem feltűnő. Viszont egy átlagosnál jobb játékos még így is gyorsabb lenne náluk. Szóval még állítani kelle az átlagsebességükön, hogy jóval dinamikusabb legyen ellenük a versenyzés.

Ez a következtetés csak ennek a versenynek a tapasztalatai alapján értendő és csak egyfajta AI erősség/agresszió alapján. És persze nem befolyásolta a versenyt az emberi tényező, ami valljuk be, be tud kavarni rendesen. :DD
    Szerintem, ha veszünk egy 100%-os AI-t, amilyennek lennie kellene egy szimben, akkor a PC2-ben olyan 50%-osra tenném az AI-t.
    Tehát, ha nem vesszük véresen komolyan se a játékot, se magunkat, akkor egész jól el lehet szórakozni vele.
    Ha valaki sokkal jobbra vágyik az keressen egy sokkal jobbat, mert ez már valószínűleg így marad, magától meg nem lesz jobb vagy rossszabb. :)))

(Zárójelben azért megjegyezném, hogy a 7. patch óta túl nagy a csend az SMS oldaláról, tehát lehet még azért reménykedni további javításokban vagy további tartalmakban. Deeee, az is lehet, hogy már csak a bejelentés jön, a PC3-ról.)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.10. 11:54:34
  • lac coo
    Szerinbem meg szimplán agyatlanul tapad az eső ...
    Elég megnézni, hogy küzdenek az autók nagy vizen .....Lehet kockázgatni, de érzésre ez azonnal felejtős kategória, nekem egy kopott száraz gumisra jó lenne, nem esőre ...
    a megúszás meg olyan, inkább ne lenne, ez a az egybites autóelrántás ez semmire nem jó ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.11.10. 11:46:21
  • Axtros
    Megnéztem én is ezt a NSX/Hockenheim/Thunderstorm kombót.
    Szerintem teljesen más vezetési technikát kell alkalmazni száraz/vizes pályán. Nyilván vizes gumikkal nem úgy szimulálja a program, mintha tükörjégen mennél, valamilyen szinten tapad, de ez meg elmarad attól, amit egy slik gumi nyújt száraz pályán. Azt nem tudom, hogy egy ipari szimulátorban - például mint amilyeneken az F1-es csapatok gyakorolnak - milyen kalkulációk, és mennyire élethű modellezés van a vizes körülményekre, de én azt gondolom, hogy játékprogram keretein belül, és egy sima PC képességeihez mérten a vizes vezetés szimulációja megfelelő, már ha például egy hagyományos autó vezetési technikájához hasonlítom. Versenygépeknél ez hatványozottan előjön, de mindent összevetve szerintem a száraz/vizes versenyek megadják azt a különbséget, amit ma, egy egyszerű számítógép segítségével el lehet érni, egy játékprogramban.
    Egy esős futam lassabb, mint egy száraz, a gumik jobban kompnak, a kialakult pocsolyákon a megcsúszás nagyon könnyen előfordulhat, a látási viszonyok rosszabbak, az AI is másképp viselkedik, ebből adódóan pedig egy-egy esős verseny teljesen eltérő stratégiát, vezetési technikát, élményt, és eredményt ad(hat).
    Összefoglalva én azt hiszem a PC2-ben az esős körülmények az "elérhető" legjobban vannak megvalósítva. Még mindig jobb, mintha abszolút nem is lenne benne, tehát én azt gondolom, hogy amit manapság ebből ki lehet hozni, azt a PC2 maradéktalanul ki is hozza. Szubjektív véleményem szerint nekem tettszik, majd meglátjuk, hogy a jövő nagy reménységei - és itt most elsősorban az ACC-re gondolok - hogyan birkózik meg ezzel a feladattal, milyen, és mennyire valós élményt tud majd kínálni a PC2-höz képest. Majd a végleges verzióban meglátjuk. A PC2-ben erre már tudjuk a választ. :)
    Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.11.10. 11:30:53
  • sertrex
  • sertrex

Azért lett volna érdemes, komolyabban szemügyre venni ezeket a dolgokat, már korábban, mert ha az ember leül tesztelni, akkor olyan dolgokat is észre vesz amiket egyébként játék közben nem igazán figyel meg. Így pl. elejét lehetett volna venni az olyan városi legendának, nem tudom már ki írta, hogy a PC2-ben, esőben úgy lassítják az autókat, hogy nem adja le a teljes teljesítményét, magyarul kevesebb lóerőt ad le. Igaz, hogy most csak az Acurát teszteltem, de az esős felvételemen, lent a jobb sarokban látszik, hogy fékezés megkezdésekor, még ott dübörög az 500 paci. Feltételezem, hogy ha az Acuránál nincs ilyen fél megoldás, akkor szándékosan másik autóknál se alkalmaznak ilyet. Maradhatunk abban, hogy az esős gumi lassabb, mint ahogy a valóságban is. Amúgy teljesen alapbeállítást használtam, esőben is. Saját beállítással 255 kmh fölé tudtam menni és esőben is 240 fölé tudtam menni, a képeken látható helyen. Tehát a korábbi idézetem se volt légből kapott, mert a videód alapján közel se hoztad ki az autóból a maximumot, pedig én biztos nem tartozom a TT királyok közé. Ezt ne vedd támadásnak. Csak a történeti hűség kedvéért említettem meg, mert azt írtad, hogy csak jópofizásból raktam be azt az idézetet. :)))

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.10. 07:56:33
  • ManoNegra
  • Danecay
    Ilyen megközelítéssel ezt a vitát már 1 évvel ez előtt is rövidre zárhattuk volna
  • TomStorm
    Meglett közben.Ingame kalibrálásnál kellett megoldanom!

Hát ez valami gyönyörű amit ez a program elémvág!Ilyen szép auto szimet még nem láttam.És tartalom:O
    Eddig fizikával sincs gondom(mondom úgy hogy mióta megvan szimulátorom pár hónapja,csak iracing-eztem meg RF2).

Igaz még csak 1-2 alap autót próbáltam és pályát,tehát tényleg csak ismerkedek vele de az állam leesik ahogy ez kinéz:D

Hangok is eddig rendben vannak!
    Nem gondoltam volna..