19801
  • sertrex
  • sertrex
    Itt minden le van írva.
    Csak követni kell az utasításokat.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.09. 22:00:56
  • JonasSandor
    Letöltött tartalmakat. Van rakás kocsi hozzá.
  • Finkoo
    Ez nagyon jó... :D
  • sertrex
    Bővebben??
  • JonasSandor
    A kocsikat hova kell bemásolni?
  • sertrex

• sertrex
  • sertrex
    Csak úgy...

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.10.03. 13:12:54
  • sertrex
    Project CARS 2 - PC Update 1.7.1.0

Adjusted issue with the number of drivers in an online game to allow for private broadcaster/director games without a broadcaster role being assigned.
    Resolved a problem where custom setups would be reverted to defaults when pitting.
    Fixed an issue where qualifying penalties were only applied to the host in an online game.
    Fixed a problem with loading the "Loose" tuning setup when the game language was not set to English.
  • Danecay
    Őszintén szólva nem nagyon állítgattam az FFB a JS fájl mellőzése után, nem is játszottam az óta, inkább csak a változás volt szembeötlő vagy írhatnám azt is, hogy kézzelfogható :) ami nekem pozitív irányú volt mert nem akarta eltörni a kormányt egy egy kerékvető, nem kellett birkózni az autóval hanem komfortos volt mindazonáltal az út is jó érezhető. Igaz 1 autóval próbáltam ráadásul egy Ginetta Juniorral egy újraindított karrier során és persze könnyen meglehet, hogy ez autónként változik majd.
  • sertrex
    Project CARS2 Track & Car Guide with Nic Hamilton: Le Mans Vintage Track / Porsche 917 LH.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.29. 11:18:43
  • sertrex
    Egy mondat erejéig visszautalva RAW beállításokhoz, hogy nem nagyon különbözik a többitől csak ki vannak hagyva belőle az úgy nevezett mesterséges effektek, mivel a DD kormányoknak nincs szükségük ilyesmire. Ezért ajánlják a DD kormányokhoz és JS is ezért kezdett el a RAW-val foglalkozni... Gondolom. :))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.29. 09:17:42
  • sertrex
    Csináltam egy gyors tesztet az általad megadott értékekkel, gyári setuppal. Egy Nissan GTR GT3-mal, Bannochbrae-n. Érdekes módon a Raw volt számomra így a legjobban kézreálló, de alapból ez a beállítás, amolyan utcai érzést adott a GT3-nak, ami nem igazán jött be. Miután visszavettem a Gaint 100-ra, akkor meg az Immersive lett a nyerő újra.
    Ami a nagy különbség a gyári és a JS beállítások között, legalábbis a tire lo comp SopDiff -et tekintve, hogy sokkal több visszajelzést kapok a futómű és a talaj kapcsolatából, míg a gyárinál kicsit lebegősebb az érzés, főleg ha Gaint visszaveszem 80-ra. De alapjába véve ha 100-on hagyom a Gaint és vegyítem autónként a JS által ajánlott Volume és Tone értékeket, akkor Immersive beállításon egészen jó a gyári FFB is.
    De nekem marad a tire lo comp SopDiff egyelőre. :)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.29. 08:57:38
  • sertrex
    Nincs vita. Az eredeti SMS RAW a DD kormányokhoz ajánlott, SP azt dolgozta át vagy 24 féleképpen. Azt írja a fáljai között mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, de nem volt módjában minden fajta kormánnyal tesztelni. Ami azt is jelenti, hogy kormánya válogatja, hogy kinek mi felel meg... No meg ízlés dolga is, mert sokan sok féleképpen képzeljük el a jó FFB-t. Meg azt is figyelembe kell venni, hogy a kormányok azt tudják megjeleníteni FFB formájában, amit a gyártójuk megírt hozzájuk, minden kormánygyártó saját drivert írt a kormányaihoz, tehát eltérő tapasztalat van a Logitech, a Fanatec és a Thrustmaster felhasználóinál. És azt is írtam, hogy SMS felhasznált jónéhány dolgot JS beállításaiból, tehát semmi furcsa nincs abban, ha a gyári fájlokkal valakinek hasonló vagy jobb élménye van. Nekem egyébként a gyári beállítások közül az Immersive hoz hasonló jó érzést a JS beállításokhoz. Csinált külön DD kormányokhoz is FFB-t, bár nekem nem az van de elég sokáig használtam a tire lo comp DD SopDiff beállítást, ami kimondottan élvezetes volt, de mivel a setuptól is változik az FFB, így észre vettem furcsaságokat és visszatértem a sima tire lo comp SopDiff beállításhoz. Nekem az jött be eddig a legjobban.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.29. 08:05:47
  • Danecay
    Ha kitörlöd a custom fájlt, akkor a játék visszarakja az eredetit, mármint az SMS default fájlját.
    Igen ezt vágom és nem is ezen lepődtem meg, hiszen ez támasztotta alá azt, hogy amivel addig próbálkoztam azt nem csináltam rosszul.
    Nos a DD kormányokhoz ajánlott beállításokkal némileg magadnak mondasz ellent, hiszen a #18852 hozzászólásodban azt írtad, hogy Azok a beállítások elvileg minden kormánnyal jól működnek. de ebből kérlek ne csináljunk ismét vitát, hiszen nem ez volt a célom.
    Amennyiben a 100%-os Gain helytálló akkor az nálam biztosan nem játszik mert 80%-on is túl sok volt az FFB véleményem szerint. Viszont tesztelés és kíváncsiság gyanánt esetleg Te is kipróbálhatnád azokat a beállításokat amiket írtam, úgy, hogy Te is a játék által generált FFB-t használod nem pedig egy előre megírtat. Kíváncsi lennék, hogy neked mi a véleményed, főleg azok után, hogy már elég régóta a JS féle FFB fájlokat használod, ill. azok közül valamelyiket.
  • sertrex
    Ha kitörlöd a custom fájlt, akkor a játék visszarakja az eredetit, mármint az SMS default fájlját. Itt érdemes tudni, hogy az SMS átvett sok mindent a Jack Spade féle beállításokból, tehát már eltér a tavalyi megjelenéshez képest. JS a Raw beállítást vette alapul és annak a variációit tartalmazza a fájl gyűjteménye. A Raw erdettileg a DD kormányokhoz ajánlott. Még annyit érdemes tudni, hogy a JS fájloknál mindig ajánlott a 100 gain, mert így állította be. A Volume és a Tone viszont autónként változó, amit JS mellékelt egy text fájlban, külön a hagyományos és a SopDiff beállításoknál, néhol meg van adva más érték is. Az FX izlés szerinti.
  • Danecay
    Sziasztok!

A Custom FFB használatával kapcsolatban kérnék némi iránymutatást. Persze felmerülhet a kérdés, hogy mi ebben az egyértelmű, de... Eddig Alex "ffb_custom_settings" fájlját használtam, természetesen a c:\Users\NEVEM\Documents\Project CARS 2\ mappába másolva, játékon belül pedig az FFB beállításokat Custom-ra állítva. Nem sokat játszottam a nyár folyamán de pár napja elindítottam a PC2-t, azzal a szándékkal is, hogy megnézzem az utolsó frissítést is, és, hogy a lényegre térjek a körözgetések során nekem valahogy túl erősnek, rázósnak, görbére levetítve, hegyesnek bizonyult a FFB. Lentebb is vettem pár dolgon, de az érzés alapvetően megmaradt. Úgy voltam vele, hogy biztosan közben módosítottak a FFB-n is a javítások során, így az Alex által módosított fájl és annak értékei már lehet nem azt az eredményt hozzák mint azzal a verzióval amikor Ő azt csinálta, ezért gondoltam kipróbálom a Jack Spade Custom FFB fájlok valamelyikét lévén az többnyire mégiscsak up to date szokott lenni. Itt a topikban olvasottak alapján a "ffb_custom_settings - alt lo comp SopDiff" -t próbáltam ki, annak rendje és módja szerint átneveztem "ffb_custom_settings.txt"-re, viszont olyan volt mintha semmi nem változott volna Alex FFB fájljához képest. Ekkor kezdtem el azon gondolkodni, hogy nem e én csinálok e rosszul valamit és, hogy nem e rosszul értelmezem e a leírást, és, hogy a .txt a fájl végén nem csupán a szerkeszthetőség miatt van e ott de egyébként pedig nincs rá szükség. Gondoltam akkor törlöm a kiterjesztést, így törlésre került a fájl végéről a .txt. Első próba során azonnal éreztem a változást, éreztem az autó lágy úttartását a nem túl erőszakos FFB-t amin keresztül mindazonáltal egészen jól érezhető volt az autó és gondoltam magamban, hogy ez az, ez lehetett a gond mert így már sokkal jobbnak kézenfekvőbbnek éreztem a dolgokat. A meglepetés akkor ért amikor visszaléptem a Documents\Project CARS 2\ mappába és láttam, hogy a játék generált egy új ffb_custom_settings.txt fájl-t ami ugye arra enged következtetni, hogy mégiscsak kell a .txt kiterjesztés és hogy valójában nem is a Jack Spade fájltól éreztem jobbnak az FFB-t. Nos akkor milyen beállítás alapján generált nekem a játék új FFB fájlt, ami megjegyzem ugyanolyan beállításokkal operál a Custom FFB menüben mint korábban Alex és Jack Spade FFB fájljai. Ez most mitől lett puhább, kényelmesebb és ésszerűbb mint a korábbi szerkesztett FFB fájlok ugyanilyen menübéli beállítások mellett? Ha nem látnám a háttértörténéseket azt gondolnám, hogy ez az, eztz csinálja az "alt lo comp SopDiff" és teljesen elégedett lennék, de erről szó sincs. Esetleg a szerkesztett FFB fájlok alapból jóval nagyobb FFB értékkel manipulálnak így érezhettem, hogy mindkét esetben eltúlzott volt a FFB és még a 80%-os Gain érték is is sok volt a játék által generált értékekhez mértem?
    Jelenleg így néz ki a beállításom:

Gain: 80
    Volume: 55
    Tone: 60
    Fx: 40

Mint ahogy írtam a fenti beállításokkal a játék által generált FFB-t egy pár körös próba után egészen jónak érzem, Custom fájlokkal pedig túlvezéreltnek.

Akinél érzésre jó az FFB és használ ilyen testreszabott FFB fájlt, annál hogy néz ki a játékbéli beállítás és melyik fájlt használja hozzá pontosan?

Utoljára szerkesztette: Danecay, 2018.09.28. 19:48:03
  • sertrex
    Egyelőre semmi hivatalos. A fórumon van egy csomó találgatás és ötlet, de az SMS még nem reagált érdemben, semmire.
  • Axtros
    Tud valaki valamit arról, hogy mi a PC2 további roadmap-je?
  • sertrex
    Az Oppsit Lock Assistot állítsd "ON"-ra. Ez kimondottan a gamepadosok részére van. Értelemszerűen, kormánnyal játszók hagyják "OFF"-on.

• sertrex
    Csak úgy... :))

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.27. 20:15:35
  • unrealnoise
    szvsz gamepaddal is nagyon élvezetes a PC2. Tudni kell vele játszni. GT3-as kocsikkal én így szerettem tolni:

Teljesen jó, stabil időket lehet menni vele, de persze megszokás. Kormánnyal jobb persze, de a PC szvsz az egyik, ha nem legélvezetesebb cucc gamepaddal. Abszolút ajánlott. A Forza már szinte túl könnyű, ez meg perfect kihívásra és élményre is. :)
  • NicoKoko759
    Amennyit én játszom, nem éri meg befektetni egy kormányba. Interneten egyáltalán nem játszom, így, szintén nem látom létjogosultságát egy kormány beszerzésének. Mindamellett tisztában vagyok az élményfaktor különbségével, januárban majdnem elcsábultam.
  • Finkoo
    Szerintem vegyél kormányt... az ilyen, vagy (hogy az AC, iR, és rF2 híveket nehogy megsértsem) egyesek szerint komolyabb simekhez kormány kell, és ez nem trollkodás...
  • NicoKoko759
    Szervusztok! Ma vettem meg a New Premium Games féle kiadást. Xbox 360-as vezérlővel szeretném használni. A kedvenc pályám a Nordschleife és a BMW Z4 GT3, már hosszú évek óta (amiben megtalálható, ezt a kombinációt használom). Agresszív vezetőnek tartom magam, de csak AI ellen játszom. Tudnátok ilyen vezérlőhöz + a vezetési stílusomhoz ajánlani egy beállítást? Ami a banner-ban van beállítások nem találtam külön olyan részt, hogy mihez lett beállítva (de gondolom kormányhoz).
    Utoljára szerkesztette: NicoKoko759, 2018.09.27. 14:22:45
  • sertrex
    Az ACC topikban beszéltünk a múltkor a RacingSimTools, más programokra való átültetése kapcsán. Discordon írta az egyik fejlesztő, ami már konkrétabb kicsit és elég bíztató a progi jövőjével kapcsolatban;

"Hello @everyone . Would like to give you guys an update about what is going on behind the scenes (will try to make this a weekly thing).

For those of you who don't know, we are working on quite a big rework that should allow us to maintain and expand the application a lot easier. The rework will also serve as a base for us to enable support for various other racing simulators. This rework is where most of my time is going into.

Going hand in hand with the rework is creating new libraries to read the data from the game. All of these libraries are available (MIT) on github for those interested: https://github.com/RacingSimTools
    This week my efforts have mostly been focused on the rework of the Project Cars 2 library. The new library is mostly complete and is currently being tested to make sure that all the kinks are ironed out before we start to use that with the new application.

Zach has been working on new types of data that we can get and process from Project Cars 2 to help in various areas of tuning. We are both really excited about the new features we want to add but currently I still need to finish up adding all the functionality to the rework.

Next week's plans is to finish up everything related to the Project Cars 2 library and starting to figure out how I will go about making the logic (related to laps and lap timing) as robust as possible in the new app. I might do more, but I will be quite busy with other life stuff next week, so I don't want to over-commit.

Thank you all for the support - will keep you posted!"

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.09.23. 08:56:49
  • sertrex
  • peti79
    Beszereztem! Köszi a tippet!:)
  • sertrex
    Azok a beállítások elvileg minden kormánnyal jól működnek. Ez már csak rajtad múlik, hogy melyik az, amelyik a legjobban kézre áll neked vagy ha úgy tetszik, melyiket tartod a legvalóságosabbnak. Érdemes még figyelembe venni a mellékelt " Vol & Tone Balance" listát, mert abban autónként megtalálod az ideális beállítást, persze ez is ízlés szerint megváltoztatható, mert ez is csak iránymutató.
    Érdemes kiválasztanod a kedvenc autódat és kipróbálgatni vele azonos beállítások mellett az összes JS file-t.
  • Finkoo
    Bezsákolva... Köszi a tippet!
  • Kaszi46
    G25-hoz melyik jack spades fele configot ajanlanatok?
  • Finkoo
    Köszi a választ mindkettőtöknek!
  • bottleopener
    Totál.
  • sertrex
    Tegnap este itt vettem meg az ACC-t. Rögtön jött email-re a kulcs.
  • Finkoo
    Ez mennyire legál oldal? Mennyire megbízható?
  • sertrex
  • bottleopener
    1 hétig, Project Cars 2, $15, (4300 Ft) 75%-os akcióban.

https://www.chrono.gg
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2018.09.18. 18:59:46
  • Danecay
    Nem volt még időm próbálgatni de az AI-ra hatással vannak már a tócsák? Azért kérdezem mert ez egy eléggé sarkalatos pontja az AI-val történő versenyzésnek nyilván az AI kisebb nagyobb egyéb hibái mellett.
  • sertrex
    Csak, mert jó.