19801
  • lac coo
    Plusz a konzol mellé a rák ellenszere is bekerül a dobozba... :)
    Ugyanmá ...
  • Danecay
    Nem tudom, nem értek hozzá de valóban nem tűnik valami életképesnek a dolog első hallásra, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle de én nem tudom optimistán látni a dolgot. Vagy rohadt drága lesz, vagy többszörös veszteséggel fogják árulni mint a konkurens konzolokat (már amennyire jól értesül vagyok) de itt a veszteség vagy annak egy része nem fog visszajönni az eladott exkluzív és egyéb címekből.
  • Alexease
    "Ebből elég nyilvánvaló, hogy nem Windows fut majd a konzolon."
    Nem feltetlenul;) Az SMS engine-t lehet forditani PC-re es mindket konzolra. Ha megkapjak a fejlesztok az engine-t, lazan csinalnak belole mindharom (vagyis akkor negy [MadBox]) platformra jatekot:)
  • unrealnoise
    Ha még érdemes lenne vitázni is veled. Tudod miket mondtak az SMS-nél? Hat kezemen nem tudom megszámolni, hányszor és mennyi mindenben hazudtak, vagy változtattak álláspontot, vagy mittudomén. Igen, ott vagyok az első rész támogatói között. Téptem is a hajam néha... Az viszont, hogy te nálad nem tudatosul, hogy a Shift csak a háztáji dolog miatt lett megnevezve, mert hát milyen is lenne, ha egy merőben jobb konkurenciát neveznének meg...

Amúgy leszarom, mert a Shift az számomra egy Forza Motorsport, csak sokkal szarabb annál, szóval felőlem aztán meríthetnek a Shift-ből is, az csak egy rohadt név és cím, nem az a bajom, hogy honnan merítenek, sőt már mióta arról pofázok, hogy milyen változtatásokat lehetne és kellene eszközölni... De ne zavarjon...

A,úgy meg persze érdemben semmire nem tudtál reagálni, miért van az, hogy az FM részek érből évre a toplistákon cvannak, míg a Shift és a pCars részek nem... Messze álljon tőlem itt az, hogy FM fanboy legyek, de vannak olyan objektív mércék, amelyek alapján az FM és FH sorozat bizonyos szempontokat vizsgálva lazán 10/10... Az, hogy te ezt nem látod, a te bajod (bár nem is játszottál velük, pláne nem a 3. és 4 résszel), de az, hogy a szakma és a játékosok egybehangzó véleménye is biztos csak baromság, az viszont már sokat elmond rólad. Nem, nem mások véleménye alapján ítélek meg dolgokat, de abszolút nem véletlen, hogy a Forza széria a _standard_ a szimek és az arcade játékok között...

Jah és szenved a halál. Te vagy az, akinek olyan lassan forognak a dolgok ott bent, hogy érdemben semmire nem reagál, érvel, csak jön ezzel az alapvető baromsággal, hogy az én igazam, a te igazad. Óvoda öcsém.

Leszarod a véleményem ember? Nagyszerű. Akkor szard le az összes szakmabeli tesztelő véleményét is, akik mertek 91-92 átlag-meta score-t összehozni a Forzaáknak. Jah, hogy ebbe ne menjünk bele mi? :D Jobb is...
  • Danecay
    Kihívót kaphat a PlayStation és az Xbox
  • Alexease
    Az elsot a "kozossegi fejlesztes" zilalta szet, mar meguntak befejezni:)
    A masodikat mar onfejubben csinaltak, de tul nagy falat volt a sok ujdonsag, es mivel/valszeg nem votl akkora erdeklodes, mint szerettek volna, kitoltak a kotelezo DLC-ket es game over;D

A harmadik talan meg jo is lehet, foleg a lent emlitett valtozasokkal:)
  • lac coo
    Hát és össze tujdják ezt drótozni szerinted ? Mert a tapasztalat az, hogy az első rész óta nem igen javult semmi, se AI, se karrier, nagy katyvasz , bug az egész ....
    Már első résznél nevetséges volt, hogy ezer patch jött de érdemben semmi nem foglalkoztak soha, hang görbéket, meg gumigörbéket allítgattak ,közben meg csodavolt egy futam valami vicces dolog nélkül ...
    szerintem semmi nem lesz ebből ,kell az új ferka a figurának ,beeteti megint a népet szép shotokkal .
  • sertrex
    Ebből az arrogáns szenvedésedből úgy látom, hogy te viseled nehezen, ha nem neked van igazad vagy hadd ne mondjam ha valaki ellent mer neked mondani, de mondhatnám azt is hogy szintúgy leszarom, hogy mi a véleményed, mivel akárminek is nevezted ki magad, számomra akkor se jelent semmit akármennyire is feszülsz itt. Egyébként nem értem, hogy min és kivel vitatkozol. Ha belekékülsz, akkor is azt nyilatkozták SMS-ék, hogy a Shiftekhez nyúlnak vissza és mivel ők a fejlesztők, így jóval autentikusabb az ő álláspontjuk, mint a tiéd. Tehát, ha legközelebb azt mondják, hogy a Driveclubból vagy az FM-ből merítenek, akkor azt is elhiszem nekik, mivel ők a fejlesztők és szíve joguk, hogy mit csinálnak a saját pénzükből a saját programjukkal. Nekem mint végfelhasználónak, annyi a dolgom, ha érdekel megveszem és a kész termékről elmondom vagy nem, hogy tetszik-e vagy sem. Részemről ezzel be is fejeztem ezt a parttalan vitát veled, ha ezt lehet annak venni.
  • unrealnoise
    Értem, ha az SMS így mondja, akkor az úgy van. Ha a kormány azt mondja, hogy ez meg az tehet mindenről, akkor az úgy van. Hol élsz te? :)

Te nem játszottál az FM részekkel, míg én majdnem mindegyikkel. Sokat. Amúgy meg leszarom, hogy neked mi a véleményed az FM szériáról. Az tény, hogy egy olyan sorozatról beszélünk, ami megdobogtatta az emberek szívét és minden valamire való év végéig toplistán bérelt helye volt... Objektívan nézve meg az FM3 és 4 tálalásra is ezerszer jobb volt, mint a Shift, akár szeretted, akár nem. Menü, UI, hangulat, zene, prezentáció. Nem véletlen ám az, hogy gyakran vannak 90+ fölött metacriticen az FM, FH részek. Ezt senki sem tudja elvitatni.

Hát kurvára nem vagyok FM buzi, csak tudom, mi a jó és mi a kevésbé zsír. Mondanám, hogy tanultam fotózást is és webes dolgokat, DTP-t, és igen, ezek miatt is lehet, hogy sok minden szemet szúr és idegesít, ami mást annyira nem. De még tanulni sem kell ezeket, ha valaki jó filmeket néz, vagy szépérzéke, tisztában van az arányok fontosságával, akkor észlel dolgokat.

De nem baj, nyugodtan legyen csak követendő példa a Shift, ha téged ez tesz boldoggá, de igazából mondom, tök mindegy, fel is soroltam, hogy a GTR2-ben és az LFS-ben meg a GT-ben is van egy csomó játékosbarát elem.

Csupán azt nem értem, miért ne a legjobbaktól merítsen, miért a bizonyos elemeiben középszerű címből "szállítson dolgokat"... Jah tudom, mert azt mondták és mert a készítők ugyanazok.

Driveclub? Nagyszerű. Annál szarabb játékkal nem sokkal játszottam. Látványra jó volt, minden másban botrányos. Ennek okait nem részletezem, mert lenne vagy öt oldal... Ettől még lehet jó lesz persze, csak erősen fogni kell annak a teamnek a kezét, aztán irányítani őket.

Annyira utálom, amikor valaki leír valamit, és akkor azzal jönnek, hogy ez a te véleményed, ez meg az enyém. Nem, és nem és nem!
    Egy kritikának, értékelésnek vannak objektív elemei is. A PC2 vezetési élménye sokkal közelebb áll hozzám, mint az FM, FH részeké, de ettől látom, tudom, hogy miért és miben csúcs az FM széria. Gyűlölöm ezt a szubjektív baromságot. Lehet nem szeretni a 1997-es Titanic című filmet, de attól még istentelenül látványos és gigantikus film volt (ez szerintem vitathatatlan!), James Horner pedig gyönyörű, dinamikus zenét szerzett hozzá. Szóval igen is, vannak olyan nézőpontok, amelyeket objektíven kell mérlegelni, az egyéni preferenciákat pedig max egy külön bejegyzésben részletezni, vagy a konklúzió során megemlíteni...

Amúgy meg 2019-ben nehogy azt higgyük már, hogy meg lehet váltani a világot. Mindegyik szim, nem szim ugyan azokat az elemeket adja el, csak kicsit máshogy vagy mást előtérbe helyezve. Az FM is nyíltan a GT ellenfele kívánt lenni, onnan merítettek, aztán szépen túl is léptek rajtuk. Semmi bajom azzal, ha egyedi, eredeti ötleteket dolgoznak ki. De azért naiv sem vagyok, hogy majd hirtelen lehozzák a csillagokat az égről...

Pláne, hogy karrier tekintetében az olyan szériák a mérvadóak nálam már, mint az F1 2018 és remélhetőleg majd a GTR3 is lesz...
  • sertrex
    Nem vettem támadásnak. És nem vagyok elvakult se. Csak egyszerűen nem értek egyet veled.
    Mellesleg az SMS se, mert nem az FM 3-4-ből fognak meríteni hanem a Shiftekből. Ez már eldöntött dolog, szerintem.
    Ha mindenki menne mások után, akkor az összes játék egyforma lenne. Szerintem megoldják ezt saját kreativitásból nem kell máshoz menniük. Nem véletlenül csatlakozott az SMS-hez Paul Rustchynsky a Driveclub egykori alkotója és csapata.
    Én nem játszottam az FM korábbi részeivel az újabbakkal is csak a demóval, számomra még azok se jobbak a Shifteknél, csak szebbek meg modernebbek, de autózás szempontjából kábé a nulla élményfaktor. Szóval, az hogy neked mi tetszik jobban, az nem több egy szimpla véleménynél, ami legfeljebb csak az ízlésedet tükrözi. Gondolom nem kötelező egyetérteni veled. De azért nem nevezlek FM fanboynak, meg elvakultnak és ne is vedd támadásnak... mert nem az.
  • unrealnoise
    A Shift 1 sikeres volt, a 2. része nem annyira...

Amúgy jézusom, te totál elvakult vagy, ebből a posztodból is ez süt, mégis mit és miért nyúljanak le - ezt kérded?! Egyből támadásnak vélted mi? :D

Azért kel lenyúlni valamit, ami jó, mert az már jó! A jót nem kell újra feltalálni. Nézz már szét az iparban vagy a játékos világban akár. A jó dolgokat nem szégyen felhasználni, vagy tovább gondolni. A Shift 1-el és 2-vel is játszottam, meg sem közelítik az FM3 és 4 szintjét. Menüre, tálalásra, UI-ra, játékélményre ég és föld volt a különbség a Forza javára. Mindenki jobban jár, ha a Forza Motorsport letisztultságát és játékosbarát elemeit veszik követendő példának, és ezt próbálják még tovább színesíteni, gazdagítani... Pont.

Ha annyira tudnának eredeti és jó játékmódokat gyártani az SMS-nél, akkor miért nem készítettek egyet sem az eddigi két részhez? Az, hogy ők a Shift-et hozzák fel kiindulási pontnak, semmit nem jelent, csupán hazabeszélnek...
  • sertrex
    Miért nyúlnának le mástól ötleteket? A Shift 1-2 több, mint 5 millió példányban kelt el. Szóval nem éppen egy bukott projekthez nyúlnak vissza és ráadásul ez a sajátjuk, a saját motorjukkal, csak ki kellene bővíteni, modernizálni egy kicsit. Nem beszélve róla, hogy a Shiftek előtt a GTL, GTR1-2-őt vitték és ha megnézed a Shift elsőrészét, akkor találkozhatsz szinte az összes olyan pályával és még autókkal is amik pl. GTR2-ben is már ott voltak. A Shift 2-ben egyedül az input lag volt az ami elrontotta a szórakozást, no meg az AI, de akkoriban nem sok olyan autósjáték volt, amiben az AI-ra azt mondtam volna, hogy kiváló. :P
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.01.04. 13:11:16
  • Alexease
    Valszeg ilyesmi lesz (a karrier, gyujtogetes) vagy kellene lennie. Erre irtam, ha ezeket (napszak, idojaras, kerekcsere, baleset) kidolgozzak egy-egy futamra/feladatra, tudjak sulyozni, akkor tok jo program lehet belole. lehet, ettol meg a szabadon valasztott auto*palya*korites minden darabja nem lesz/lehet tokeletes, de ha a gyujtogetos/karrier resze jo volt, akkor volt ertelme megvenni, volt benne jatekido.

Regen mindig szerettem volna valami hasonlot, de ami volt, az arkad, bena, elvezhetetlen, tul messze a kormanyos-szimes szinttol.
    Ha valamibol lehet gyartani ilyen programot, akkor arra a CARS-engine tokeletes.
  • unrealnoise
    Hát szerintem a Shift sehol nem volt mondjuk egy Forza Motorsport 3-hoz vagy 4-hez képest. :) Igazából azokból kellene meríteni, átvenni ami jó, játékos, és a szimes lehetőségeket ugyanúgy meghagyni, vagy bővíteni. Ennyi.

Pont az ilyen pC2-es időjárás, napszakváltozás hordozhatna magában egy csomó lehetőséget. Pl van 30 kör hátra egy GT versenyből, felszáradóban a pálya, nyerd meg. Vagy az élen vagy, inter (vagy esős) gumikon, 5 kör van hátra és szárad a pálya. Csak kerékcsere nélkül van esélyed a győzelemre, nyerd meg... és stb..stb...

Ezek mellé egy tök jó karriert is fel lehetne húzni, amit még fun is lenne tolni...
  • sertrex
    Én anno, többször is végigtoltam a Shift 1-2.-őt. Igazából meghatározóak voltak abban, hogy a komolyabb szimulátorok felé tendáljak. Kimondottan élvezetes volt a gyűjtögetés, játékon belüli pénz díjak, amikből újabb autókat lehetett venni, újabb tuning alkatrészeket, ráadásul még volt setup lehetőség is, ami persze hatással is volt az autóra. A festések és matricák, felnik választéka is nőtt a vezetési szintemhez mérten. Magyarul, volt tétje annak, hogy érdemes legyen végignyomni az egészet. Ez olyan, hogy a foci VB is akkor lett igazán izgalmas, mikor fogadni kezdett rá az ember, addig rohadtul nem érdekelt, hogy ki nyeri a meccseket vagy akár az egészet.
    Sokkal jobb volt mint multizni, mert az nem igazán tét, hogy vadidegen arctalan emberek ellen menni. Igaz az AI nem volt valami nagy szám, de legalább volt aki néha kilökött vagy csak egyszerűen akadályt képezett a pályán. :)))

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.01.04. 10:21:00
  • Alexease
    A sajat konzoljuk ismet erdekes. Bar nem olvastam rola reszleteket, de lehet csak egy jol osszerakott, brutalis, kompakt PC-alap lesz. Ketlem, hogy sajat HW-t es rendszert fejlesztenenek. Az huzosabb tetel lenne, ilyen hatterrel tutal bukta (ki sem tudnak fizetni).

Valszeg az addigra kesz sajat rendszeruket (engine) probalnak vele eladni fejlesztoknek, mindenfele programhoz (autos, motors, kamionos, repulos, tankos, akarmis), esetleg sajat online-boltos megoldassal.
    Otthoni, promocios, rendezvenyes (valoldi autos/motoros/repulos versenyek), bemutato termes, muzeumos stb. helyekre profi "MadBox-szimulator" HW-nak (komoly HW VR-rel).

A klasszikus konzol piacra beszallni (MS, Sony) teljesen eselytelen;) A nagyatlag ember sem fog 1-2 program miatt konzolt venni. Azt sem hiszem, hogy revetodnenek a fejlesztok az engine-re.

Vagy meg annyi "terv" lehet hosszutavon, hogy az amugy is PC-re portolt konzolos programokat, erre is kiadhatnak a fejlesztok (igy is ugy is megcsinaljak, de itt a fix es brutal HW, a megbizhato rendszer miatt egyszerubb az elet).
    Vagy az eleve PC-re fejleszto cegek itt is megjelenhetnenek (nincs plusz munka).

Meg annyi logika van benne, hogy regen egy asztali PC "haztartasi eszkoz" volt: sorban allt elotte a csalad net-ezni es egyebek. Mar mar szinte csak munka es jatek. Aki nem dolgozik/tanul vele otthon, annak csak jatek. Es csak jatekra PC-t epitgetni, fejlesztgetni, babuzsgatni a rendszert, mar nem feltetlenul kifizetodo es jo szorakozas;)
    Aki PC-alapu dolgokra vagyik, es masra nem hasznalja amugy a gepet (vagy kivalthato egy olcso notebook-kal) annak jolo johet.

Es ha jol csinaljak, ha mar csak autos programok, mivel PC, akar futhat rajta egy ACC/AC2, iR, rF2, R3E/GT3 is.
  • Alexease
    Valami hasonlo lehet.
    A jelenlegi ket probalkozas utan, talan meg ertelme is lesz, hasznalatra osztonzik a felhasznalokat. Foleg ha a jelenlegi tartalmak "ertelmes" reszet jol kidolgozzak (autok, palyak es AI!), osszelovik, bealitjak. Nekem a Test Drive Ferrari tetszett toluk, megvettem, hasznaltam. Csak akkor, sajnos, meg kicsit bena volt a kormanyzas, az FFB es az allithatatlan pilota mozgas, igy a kezdeti elvezheto, aztan a hasznalhato utan, idegesito lett a program.

Az alap program (CARS2), tudasra nagyon profi lenne. Csak minden resze 95%-ban van kesz es hianyzik az egysegesites, a hasznalhatosag es a hasznalatra osztonzes.
    Online-ra es ligazasra tokeletes lenne, a tudasa es a szolgaltatasai miatt, de a bugok es egyebek megolik. Offline-ra is brutal jo lenne, de ha auto/palya fuggvenyeben kiszamithatatlan mit csinal az AI "egyeb" (idojaras, gumizodas, napszak, kerekcsere stb.) helyzetben, az "rontja" a jatekelmenyt. Egyedul korozgetni, a tartalom es latvany miatt, nem rosssz, de hat...

Ha gyujtogetos karrier lesz, akkor bevethetik a "vasarolj kuponokat, amiert tobb pontot kapsz" nepszerutlen dolgot is:D

En 50%-ban bizok bennuk, tuti nem ugrok ra a megjelenes napjan:)
  • MasterMason
    Ugyan is vagyok én is, teljesen elbizonytalanított. Én jobban szeretem a sandbox szimulátorokat, amelyekben beülsz bármelyikbe és már mehetsz is, ellenben most azt mondja Ian hogy, less sandbox more fun... A versenyekkel autókat feloldó prg-ket soha nem szerettem, márpedig a less sandbox leginkább ezt jelentheti, hogy valamiféle karriermód által ülhetsz majd csak be bizonyos autókba. Lehet az lesz, hogy a mostani karrier rendszert kötelezően végig kell majd járni ahhoz, hogy bizonyos osztályokat és autókat fel tudj oldani.

Másként én nem tudom értelmezni a less sandbox kifejezést...

• sertrex
    Nem a Shift utódja, hanem a Shift szellemi örököse. A #19175 hsz-ben ott vannak a linkek. ;) Vagyis ami a Shift1-2-ben jó volt, szerethető volt, azt átültetik a PC1-2 környezetébe. Mindent megkapunk továbbra is amit a PC nyújtott, remélem a hibákat nem :))), de gondolnak a játékosabb lehetőségekre is.
  • Axtros
    A Shift utódja...hmmm...hát nem tudom. A Shift, a többi NFS-től eltérően valóban inkább volt szimulátor, mint arcade, ez igaz, de önmagában a Shift, a többi "valódi" szimulátorral összehasonlítva viszont már nem volt realisztikus szimulátor.
    Nem tudom, hogy mit fog az SMS összerakni, de kár lenne bármiféle NFS irányt vennie a PC sorozatnak. Akkor, és azt az EA határozta meg, más világ volt, más igényekkel, más embereknek, más közösségeknek. Nem venném jó néven, ha konzolos-arcados degradációnak vetnék alá a PC3-at csak azért, hogy nagyobb felhasználói bázist érjenek el.
    De nem akarok vészmadár lenni, majd meglátjuk. Azt nem hiszem, hogy elhúznák 2022-ig a fejlesztést, szerintem 2020 vége, max. 2021-ben jönne az új rész, elvégre nem kell az egészet az alapoktól újra írni, és tervezni.
  • unrealnoise
    Nah, szerintem a konzol 2020-ban jönni fog. Jönnie kell. Ha 2022-ben dobják ki, akkor még azzal is jobban járnak, ha kidobják a kukába. Kutyának nem fog kelleni. Miért?

Sony, Microsoft, Nintendo exkluzívok.

Oké, ezekben a Sony a legerősebb, de az biztos, hogy legváltozatosabb, de a Microsoft sok fejlesztőt felvásárolt mostanság, és készül az Age of Empires 4, kapott a konzol bill egér támogatást, szóval hosszú távon a Microsoft is jó úton jár ilyen téren... A Nintendo-t meg ismerjük... Ezekkel versenyre kelni? Nehéz lesz.... Ha valaki csinál egy bitang játékot, mi venné rá, hogy csak a Mad Box-ra adják ki? Oké, nyilván van az a pénz, de egy fecske nem csinál nyarat...

A másik ok, amiért bukta lenne a 2022-es kiadás, az az, hogy addigra kint lesz a másik két konzol, játékokkal, stb, PSVR 2.0-val, aminek az első verziója szerintem még mindig a legjobb deal VR szemcsik terén...

Legyen jó a PC3, bár ha kijön az AI iRacinghez, szinte semmi mást nem fogok használni... Mondjuk a PC2 pedig fun, jól néz ki, csak az AI nem olyan jó... ha azt valahogy rendbe tudnák kapni... Persze nyilván sokkal könnyebb egy szériához, egy osztályhoz megcsinálni, de az ACC-ben úgy érzem még egyhez sem sikerül... :D

más: szerintem amúgy akármikor hozzák is ki a konzolt, kuka lesz. Oké, hogy fasza VR képes lesz. És a többi nagy konzolgyártó erős gépe nem? :D Ne vicceljünk. Plusz egy csomó embernek elég lesz egy kis streaminges gaming is, nem véletlen, hogy négy konzolt fejleszt a Microsoft párhuzamosan. Tehát a nagyon casual gamer már lehet nagy teljesítményű konzolt sem vesz, hacsak nem csábítja a VR élménye...

Nem véletlen, hogy nem próbálkozott senki jó ideje betörni a konzolos bizniszbe. Jah, de. A Steam. Nem is jött össze nekik...
  • sertrex
    Elkeseredésről szó sincs, csak korábban azt gondoltam, hogy jön egy újraszámozott darab, amiben részben javítva lesznek az előzőek hibái, majd lesznek benne új "ficsörök", amik újabb hibákat hoznak magukkal.
    Igazából nem CSAK a játékosbarát fejlesztést emlegették, hanem azoknak a tovább fejlesztéseit is, amit már megismertünk a PC1-2-ben. Szóval, ha jól vettem ki, akkor semmit nem dobnak a sutba, hanem tovább tökéletesítve és kibővítve jön minden a PC3-ba, beleértve a majdani újításokat is. A kérdés, hogy mennyi időt szánnak rá, erre az egészre. Ha például az új saját konzoljuk, a MAD BOX megjelenésével egyidőben, dobják piacra a PC3-at, az 2022 lesz, akkor nyugodtan hátra lehet dőlni és optimistán bízni benne, hogy nem egy elkapkodott cím fog a piacra kerülni. Időközben, gondolom, kijön a Halálos iramban - Fast and Furious első része is, ami némi bevételt jelenthet számukra. És persze csak most indult be a gépezet és majd jönnek folyamatosan a hírek, képek és videók is, esetleg. :P

Az iR nálam nem játszik, de az rF2, a GTR3, az ACC meg pont jól jön addíg, amíg kijön a PC3.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.01.03. 10:34:29
  • unrealnoise
    Nem is értem mit kellett itt elkeseredni. Nyilván mondhattak volna FM, vagy GT, vagy LFS-t is, hogy ilyen, vagy olyan irányba szeretnének nyitni.

Már régóta mondogatom, hogy szinte szégyen, hogy a PC2 mennyire fapadosan jött ki. Hiába tudott sokat, a játékmódok rendkívül szegényesek voltak. Az AI-t is hol 100-ra, hol 40-re kellett rakni... kis túlzással...

Felesleges is lett volna megcsinálniuk az offline championship-et, mert élvezhetetlen lett volna, ha nem lehet futamonként, mondjuk előre megadni az ellen erősségét...

Komolyan, miért van az, hogy az LFS-ben vannak pl. limit időre kitűzött feladatok? Tök jók ezek, pláne, ha van ranglista, haverokkal simán össze lehet vetni az időket, stb... Lásd GTS, stb...

De még a rohadt régit GTR2 is "játékosabb" volt, mint a PC2... Pedig aztán a neheze nem ezek beépítése lett volna, hanem a többi cucc, amit megcsináltak...

Simán lehet jó és fun a cucc, de kicsit féltem. ACC, GTR3, rF2, iRacing... egyre jobbak, többek lesznek, azaz ha a PC2 csak a játékosbarát szemléletű fejlesztés térnyerésével akar majd piacot szerezni, akkor sokra nem fogja vinni....
  • sertrex
    Az hogy nem beszélnek a multiról, a kérdező hibája is lehet. :)))
    Amúgy meg nem az NFS, hanem a Shift 1-2. szellemi örökségét említették, amit úgyszintén ők tettek le az asztalra. És ha ismered a két említett játékot, akkor beláthatod, hogy már azok is messze eltértek az NFS megszokott kereteitől.
    Amúgy meg nem hiszem, hogy ne tudnának a multi gyengeségeiről, mert elég sokat kaptak érte a saját hivatalos fórumukon és más fórumokon is. Valójában csak most tették meg hivatalosan is a bejelentést a PC3-ról tehát, még elég sokat beszélhetnek a multiról.
  • MasterMason
    Ezeket a cikkeket olvasva nekem úgy tűnik, hogy éppen talán a legfontosabb dologról nem beszélnek amiről egyébként mindenki tudja, hogy a PC1-2 viszonylag gyenge pontja volt, ez pedig a multi. Tehát valójában nem ismerték fel mi a gyenge pontjuk így feltehetőleg javítani sem fognak tudni rajta, vagyis akármilyen is lesz, ha nem fordítanak nagyobb figyelmet az online versenyre akkor nem lesz olyan sikeres.

Persze mivel én elég keveset versenyzek online így számomra tökéletes volt a PC2, de a szimulátor rajongok nagy részénél legalább olyan fontos egy stabil netes kód mint egy jó fizika, hiszen a legtöbben egymás ellen szeretnének megmérkőzni...

Meglátjuk, hogy mi lesz de mondom engem kicsit aggaszt az, hogy nfss szellemi örökösei akarnak lenni ahelyett, hogy a GTR2 és vagy GTLegends szellemi örököseinek tekintenék magukat...
  • sertrex
    Ezeket a cikkeket végigolvasva, izgalmasnak ígérkezik a jövő a PC3-mal és az SMS-sel.
    Mondjuk a konzol rész engem továbbra sem érdekel, de soha ne mondjuk, soha. :)))
    Mindenesetre az SMS nem úgy néz ki, mint egy megtört, bukott játékfejlesztő a PC2 "sikertelensége" folytán. Sokkal nagyobbat mernek/mertek álmodni, mint azt mi, mezei játékosok, sejtettük. A második cikk meg még tisztába is teszi a dolgokat, hogy a Shift örökség nem jelenti azt, hogy "visszaminősül" a PC3 valamiféle EA-ra jellemző árkád játékká... Sőt!
    Kezdem visszanyerni az optimizmusomat a PC3-mal kapcsolatban.
  • sertrex
    Slightly Mad Studios is Working on Its Own Console

Ian Bell Expands on Project CARS 3 Approach: ‘Less Sandbox, More Fun’

Project CARS 3 Will Be a ‘Spiritual Successor to Shift’
  • Alexease
    A szimfejlesztes mindig macera. Annak marad egyelore az rF2 es az iR. Az AC teljesen jo (elvezetes, tartalmas), de amire "kesz lett", brutalis jo tartalommal (kiveve palyak:P), huztak egy vonalat, vege, johet az ACC. Fejlesztes egy evig, vasarolgatas, talan DLC-k, es amire kesz az engine, ismet elengedik, aztan johet a szep, uj engine az AC2, johetnek a DLC-k stb:D De az AC jol csinalja, meg ha fapados is egy CARS2-hoz kepest, meg ha 1 evig huzzak az test/alpha/beta/patch idoszakot, valahogy megis nepszeru. Bar az ACC korul valahogy nagy a csend...
  • Nyers
    Egy a lényeg, release-re polírozottnak kell lennie, az eladások és a bevételek döntő többsége akkor keletkezik. Ha 2-3 hónap telik el míg gatyába rázzák, akkor az már halottnak a csók.

Másrészt, véleményem szerint a Sim Racing igen telített lett, illetve a további finomhangolásokat (még jobb napszak, időjárás, dinamikus ívek, etc) nem értékeli, csak a hardcore közönség, annak létszáma meg korlátozott.

Ahogy Alex írta, a tömegeknek vmi értelmes, élvezetes progression hiányzik.
  • Alexease
    Ha marad minden ugy ahogy most (szimes dolgok), de az autok es palyak futamokkal szerezhetok meg, akkor talan meg hasznalni is fogjak az emberek.

Az 1-es abba "pusztult bele", hogy lenyegeben mindenki hasznalta az elejetol, amire "kesz lett", nem kellett senkinek, meguntak. Mindenki csak a hibat latta benne.
    A 2-esnel nem volt ilyen rossz a helyzet, de annyi mindent toltak bele, szinte nullarol megirva (extras gumi, uj FFB rendszer, utos realroad, full-os idojaras; es meg egy rakas jatekhoz, szimhez, online-hoz kotheto szolgaltatasok), hogy mindenben maradt valami hiba vagy hianyossag.

Gondolom, szivesen huztak volna meg ezzel az CARS2-vel, de nem indult be ugy a felhasznalotabor (pl. online bajnoksagok, e-sport stb.), a DLC-k sem fogytak ugy ahogy szerettek volna.
  • Danecay
    Ebből akár még valami jó is kisülhet, egy játékosabb autósjáték ami multiplatformon egy nagyobb játékos tábort mozgat meg szimulátor alapokon. Sajnos vagy nem sajnos vannak játékososok akiknek nem elég X db. autó és X db. pálya és játssz vele úgy ahogy akarsz. Szimulátoros igényeket ez lehet kielegyít de a játékos igényeket nem biztos. Persze erre lett volna ott a PC karrier módja de ezt szerintem vajmi kevesen használták annak kidolgozatlansága és az itt is korábban már tárgyalt inkonzisztensége miatt. Abból nem hiszem, hogy nagy baj lehet, hogy ha a hír azt jeleníti, hogy fordítanak a koncepción és csinálnak egy elsősorban kerrierre kihegyezett játékot amivel másodsorban lehet egyénre szabott (custom) versenyeket is futni.
  • MasterMason
    Ez egy szomorú hír!
  • JonasSandor
    Hát kár érte akkor felejtős marad az automobillista.
  • sertrex
    Ez kábé csak a random publik multizásra jó. Bár sokan szeretnének vele ligázni, de egyszerűen ez nem arra való. Ha az online championshipet rendesen befejezték volna, akkor lehetett volna jó kis liga szerű dolgokat összehozni, de mivel netkód szinten is valami gubanc van, így az sem biztos.
  • sertrex
    Piszok jó volt a Shiftek hangulata. A Shift 2 már akkoriban is kezdett elmozdulni a sima árkád vonaltól. Csak kevesen találták meg benne a car setupot. :D Az input laggal viszont elcseszték az egészet. Bár egyesek szerint nem is input lag volt, hanem a grafikával volt valami gebasz és amiatt volt a késés. Mindegy is. Ha visszatérnek ahhoz a vonalhoz, de marad ez a szimulátorosság, akkor az csak jól sülhet el.
  • JonasSandor
    Ja értem és az automobilistával ligázni lehet majd?
  • Axtros
    De most már legalább tudjuk, hogy lesz PC3, és hogy a PC2-ben ennyi volt a tartalom és a fejlesztés, befejeződött a támogatás. Kicsit sajnálom, mert reménykedtem még némi javításban, és tartalomban, de ha így van, akkor meglátjuk ezt a NSF Shift megközelítést. Bár nem tudom, hogy ez alatt mit értenek, de remélem nem a túlságosan misztifikált és képzeletbeli pályákat, például Londoni száguldásokat, és valamiféle arcade játékstílust.
    Meglátjuk!
  • Finkoo
    ezzel nem érdemes ligázni szerintem, bár az én véleményem nem szentírás... arra inkább AC, vagy R3E... random online versenyzésre viszont elég faca...
  • Finkoo
    jaja... de én a kormány lag ellenére nagyon szerettem a Shift 2-t, bár nem soroltam a szimek közé, mert nem volt az... a PC2 viszont már az...
  • sertrex
    Szerintem eddig is az volt. Aki ismeri a Shift 1-2-t az láthatta, hogy lényegében fel lettek javítva, már ami a fizikát illeti, de a multi, a karrier és még néhány dolog nagyon hasonló volt. Szerintem annyi történt, hogy most már nyíltan is felvállalják.