ManoNegra#19002
Igazad volt, nem emlékeztem már, hogy az Assetto hogy megy Oculuson. Kipróbáltam ebben is az Audi Quattrot. Jó itt is, de az autó is más, ez inkább rallyautó, ami a PC2-ben van, az Audi 90 quattro IMSA GTO meg egy brutál pályaautó..
Jó nagyon a vezetési élmény az Assettoban, talán job is mint a PC2-ben, bár én ezt szoktam meg, nekem perpill ehhez húz a szívem.
nekem a napszak vagy az eső nem különösebben húzó erő.
Ezt én elfogadom, nem vagyunk egyformák (szerencsére), de ennek is megvan a maga varázsa. Amikor például verseny közben leereszkedik a köd, lehűl a levegő, teljesen megváltoznak a viszonyok, nőnek a féktávok, instabilabb lesz az autó, nem látni messzire, stb.
Vagy mikor a gyakorlás és az időmérő is esőben van, míg a verseny tiszta időben, akkor hirtelen olyan környezetben találod magad, ami sokkal másabb, mint amit addig begyakoroltál, megváltoznak a féktávok, más fokozatban kell bevenni a kanyarokat, stb.
Vagy amikor egy fél órás verseny közepén eláll az eső, kezd felszáradni az ideális ív, a köridők egyre jobbak lesznek, a gumid kezd egyre jobban lerongyolódni... esetleg fordítva, tiszta időben indul a verseny, és leszakad az eső, be kell menned esőgumiért..
Szóval nekem, aki csak offline játszik, ez hatalmas élmény. Elhiszem, hogy aki online nyomja, annak jobban számít az Assetto jobb, vagy jobbnak ható fizikája, de engem e-helyett ezeknek az időjárási helyzetek, a környezet, hőmérséklet szimulálása bőven kárpótol. Mert bár többnyire nem tartják szimulátornak, ez a játék ezeket bizony szimulálja. Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2018.11.07. 20:23:44