• sertrex #19039
    Nem inkább, hanem ha már egyszer úgyis megvolt akkor miért is ne. :)))
    Na szóval, akkor annyit hogy a videód alapján nem csak a magam futotta teszteket, hanem youtube-ról is kerestem ezzel a kombóval, Acura GT3@Hockenheim, vizes-száraz időben. YT-on csak száraz futamokat találtam, de nem néztem végig az összes találatot.

Na nézzük akkor a videód alapján mire jutottam. Arra, hogy lényegében valóban abban a 200-100 méteres sávban kell fékezni minkét időjárásnál, ezzel az autóval, ami tényleg eléggé stabil, mindkét körülmény között. Viszont eléggé nagy volt a szórás az elért végsebességeknél még ennél az egy-két kiragadott példánál is. Tehát nincs igazán nagy igazság, mert 200-100 méter között is mindenki máshol kezdett fékezni, noha ez már szinte kimeríti az ugyan ott kategóriát, viszont mindenki más sebességről kezdett megállni, ami semmiképpen nem elhanyagolható körülmény. Egy telemetria méterre pontosan megmutatná a különbségeket, de szerintem nem sok értelme van, legalább is számomra. :)))
    Akkor képekben is néhány példa. Itt megjegyezném, hogy YT videókat nem sikerült kikockázni, úgy mint a sajátot.

Először YT kollégák. Akkor állítottam meg a videót mikor elérték a legmagasabb sebességet, rögtön ezután már a fékre lép mindenki.

Azután a Te szárazon:
    Topspeed...

... és már fékezve

...és végül a sajátom, itt már ki tudtam kockázni a videót, tehát a topspeed és fékezés kezdete is látszik.

Ugyan ez viharos időben.
    Ez a te csúcsebességed és lényegében itt már fékezni kezdesz.

...és végül a sajátom. Itt megint együtt látszik a csúcssebesség és a fékezés elkezdése, hála kockázhatóságnak.

Szóval itt méterekről van szó igazából, ami a valóságban biztosan sokat számít, de itt nem hiszem. No meg azt is figyelembe kell venni, hogy ez csak pár körös teszt volt és nem egy hosszabb távú verseny, tehát változik a gumik állapota, a pálya állapota is.
    Érezhetően van különbség az esős és a száraz gumi között. Esőgumi lényegesen alulkormányozottabb alapból, tehát ha elkezd fogy ni akkor nem csak ennek az egyenesnek a féktávján, hanem a kanyarokkal és a pocsolyákkal is meggyűlik a bajunk.
    De visszatérve, azért mégis csak ott vannak a sebesség különbségek is, amik szintén számítanak. Jó lenne valós videókkal is összehasonlítani. Meg akkor az is jó lenne, ha azonosak lennének a feltételek. De szerintem ennyit nem ér.
    És azért ha ezzel az autóval megyünk egy közepes távú versenyt, akkor már az előbb vázolt dolgokkal is szembesülünk, de adott helyzetben amit a videóddal bemutattál az helytálló észrevétel. De ez koránt sem jelenti, hogy minden autóval ez lenne a helyzet még kategórián belül se.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2018.11.09. 14:18:31