21541
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • DantesHUN
    A tengeralattjárót, csak a rombolók tudnák támadni mélyvízi bombákkal. Esetleg repülőgépek, szintén ilyen bombákkal, de ehhez meg szonár technológia kell. És épp ez a gond, a csatahajóknak, cirkálóknak nincs ilyen eszközük, technológiájuk.
  • DantesHUN
    Gondolkodj már egy kicsit. Egy csatahajó, hogy lő egy tengeralattjáróra? Sehogy. Nem tud a víz alá lőni. A tank tud lőni a WoT-ban az arty-ra, de csatahajó tengeralattjáróra nem tud. A hajók nagy része se észlelni se támadni nem tudná semmilyen módon. Nincs eszközük ellene. Semmilyen. Ez a gond, világos-e ez? Ezért nem lehet kiegyensúlyozni.
  • Rue East
    A tengeralattjáró fő eleme a tengeri hadviselésnek, de a repülőgép-hordozók teljesen feleslegesek.
    Most elég nagy hozzáértésről tettél tanúbizonyságot.
  • DasIsFuck
    spg-k ellen sem tud egy tank védekezni wot-ba.
    Ott is meg van oldva akkor itt is meg lehet oldani.
    Nincs olyan, hogy vmi eleve kiegyensúlyozatlan lenne.(vagyis pont az a kiegyensúlyozatlan alapból ha vmi 10-20 évvel későbbi technikát eresztenek össze)
    A tengeralattjárók az eggyik fő elemei a tengeri hadviselésnek.
    Nem lenne szabad egy ilyen játékból kihagyni őket.

• DantesHUN
    Hát nem a TD megfelője lenne,. Hiba lenne beletenni. Egy tengeralattjáró ellen esélye sincs egy hajónak. Még csak rálőni se tud, észleni se észleli. Teljesen kiegyensúlyozatlan lenne.

A repülőknek viszont van helye. Mivel hordozók voltak. Azok is hajók, és a légi támadás ellen minden csatahajó tud védekezni a légvédelmi fegyverzetével.
  • DasIsFuck
    kb a td tengeri megfelelője lenne.
    Óriási hiba ezt kihagyni.

Különben is itt is lehetne bevezetni egy scout osztályt akik dolga a tengeralattjárók derítése lenne elsősorba és a tengeralattjárókat is ki lehetne balanszolni, ha jól tudom kb a háború végére volt csak a németeknek egy olyan terve ami hosszabb ideig lent tudott maradni a víz alatt, ismételten egy jó balansz faktor, illetve olyan sok torpedót sem tudtak magukkal vinni.
    Folyamatosan utánpótlásra szorulnának ha kilőtték a torpedóikat, amik itt ugye megkapnák a rng faktort...

A repülőknek kevesebb létjogosultsága van itt mint a tengeralattjáróknak.

Tengeralattjárókkal egy egyedi stílust veszt a játék míg a repülőkkel mit is nyer?
    Néhány felesleges anyahajót akik ai repülőket szállítanak...
    Nekem nem hiányoznának a repülők, teljesen felesleges ai komponensek.
  • DantesHUN
    És miért lennének jók? A tengeralattjárók felborítanák a játékegyensúlyt. Egy teneralattjáró észervétlenül akadály nélkül süllyesztene el akármekkora csatahajót illetve hordozót. Nem elég az ellenséges gránátokra figyelni, a torpedókra, a repülőkre, még a semmiből láthatatlanul lövő tengeralattjáró is legyen? Hát nekem nem hiányozna.
  • Caliph
    nem lesznek tengeralattjárók hacsak később bele nem teszik őket
  • DasIsFuck
    Majd ha lesznek németek akkor benézek:D
    (de lehet ide már végképp gyenge lesz ez a vas:S)

Mondjuk axis oldalt becsülöm, a többi mehet a francba.:)

egyébként itt mit terveznek német 10-esnek..
    hallom hogy a bismarck 8-as lesz, akkor 9-10-re mit akarnak majd berakni?

Remélem tengeralattjárókat is terveznek...
  • Malarki
    Aztán nehogy őt kapd :D
  • DantesHUN
    Hát bár nem követem a celeb híreket, de pár hír amit láttam róla mostanában meg ahogy kinéz...hát meg is érteném.
  • Master91
    Őt? :D
  • ikarus44
    inkább Montana-t
  • davidbog
    Engem is úgy informáltak, hogy félrefordítás, és biztosan nem lesznek rakéták a játékban.
  • Master91
    Én is :D
  • Angelus1991ster
    Gyüjjön már ki az open béta! Yamato-t akarok.
  • lammaer
    Höhö... az a szomorú, hogy mindannyia el tudjuk képzelni a WGről hogy tényleg beletennék a guided missile cruisert :D

Mondjuk én csak átpörgettem a videót, de 2:30-nál azok a pályagörbék olyan rakétásra sikerültek :)
  • Ninju
    A youtube kommentek szerint csak egy félrefordítás. Bámulatos, kiadnak egy videót, ahol az AA cruisert Guided Missile cruisernek fordítják.
  • lammaer
    Mr szőrszálhasogató, #691
  • MuldR
    Volt a 2VH alatt is raketa, csak nem iranyitott.
  • ikarus44
    Mert így is van. A V.H-ban csak a "szimpla" gránáttal való tűzvezetés volt jelen.
  • Ninju
    Hidd el én is.
    Én úgy tudtam, hogy az irányított hajó-hajó rakéták csak jóval a második VH. után jelentek meg.
  • lammaer
    Azt hittem a noobbarát dolog a CV lesz...
  • Ninju
    Arty A'la WOT. :P
    (remélem tévedek)
  • MuldR
    Azon en is csodalkoztam, hogy mirol beszel.
  • Nazarov77
    Alig várom már a bétát, nagyon jónak ígérkezik videók alapján.
  • Ninju
    Köszi!

A "Guided missule cruiser" csak nálam verte ki a biztosítékot?
  • Master91
  • ikarus44
    A WoWs a kiadása után (már ha lesz ilyen) valószínű, hogy hasonló lesz a fogadtatása, mint a WOT-nak annak idején.
  • lammaer
    Jaja, a hajós az hiánypótló mű lesz.
    A repülés meg multiban amúgy is unxcsi, az ég minden pályán ugyanaz :)
  • MuldR
    WoWp -nek van konkurenciaja, ami elobb jott ki.
    Azon kivul repulni nehezebb mint uszni. Szoval sokkal tobben lesznek ebben.
  • Sherman0070
    Azt fejlesztik mint wowp-ban. Szerintem ebben sem lesz 3000-nél több játékos. Alig várom a kitalált hajókat. Ha már hajó lesz benne csillagromboló? Jó lenne orosz T10-nek.
  • lammaer

itt a guide :)
  • lammaer

No a Victory at sea bukta után jött ki még egy hajós indie cucc: http://www.battlefleetgame.com/

Ez egész jó, körökre osztott csatával, viszont az ágyúzásnál van távolságbecslés és a manőverezésnek is van értelme. Nem túl bonyolult ez se, de egész szórakoztató, tegnap éjjel elbabráltam vele 3-4 órát mire sikerült megtörni a Japán hadiflottát :)
    Bár a hajók konfigolhatóak, sajnos sok variáció nincsen, a főbb kategóriákon belül (fregatt/romboló/BB/CV) nincsenek altípusok - szóval lehetne jobb is :)
  • SZUsszan
    Kiss László ír még jó könyveket, de ő inkább az első világháborús vasakat preferálja.
  • CSTKSZ
    A kezelőfelülete kicsit másmilyen mint a wotnak. Én már azt nagyon megszoktam, és amikor jött a wowp valahogy furcsa volt számomra. Ezért nem tartom túl jó ötletnek a különbséget, de ha az kell megszokom.
    A repülőket meg természetesen bele kell rakni (Korábbi hozzászólásomban a wowp-ra értettem a "repülőket", elnézést, én fogalmaztam rosszul!)

Utoljára szerkesztette: CSTKSZ, 2014.08.29. 12:05:49
  • DantesHUN
    Engem a kezelő felelet nem zavar, na és ha olyan mint a WoWP? Régen a WOt is így nézett ki.

A hangár a kikerült képeken pofás. A repülők, hát a tengeri hadviseléstől nem lehet elválasztani a repülőket. Sajnos. Mert nekem hiányoznak hogy folyton kibombázzanak, de ez van.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2014.08.27. 19:48:44
  • CSTKSZ
    Én nem aggódnék az olasz ág miatt. Ha a WoT-ot vesszük alapul lesz ott X-es hajó... Kitalálnak egyet, hogy meglegyen a Tier X. (Lásd WoT-ban a T28 és T28 Prot.) Francia, Orosz ág viszont biztosan lesz viszonylag gyorsan. Főleg az orosz. A kínai után az orosz piac a legnagyobb. Történelmi hitelességet a WG-től meg ne várjunk. De én ezt is el tudom nézni a kiegyensúlyozottság érdekében.

Ami engem nagyon zavar, hogy a menü, hangár, tech tree eléggé hajaz a WoWP-ra. Nagyon erőltetik a repülőket, de az egy zsákutca. Inkább hasonlítson a WoT kezelőfelületére, mert a végén emlékeztetni fogja a "népet" a fertelmes repülős élményekre.

És még egy kérdésem lenne. Nem értek a programozáshoz, de 3 év alatt csak 2 nemzetet és magát a játékot tudták megcsinálni? Mit fejlesztenek ezek a játékon ennyi ideig?
  • DantesHUN
    Sajnos. Nem értem, miért nem népszerű téma ez, szemben a tankokkal. Jó, nem vagyunk éppen hajós nemzet, de épp nagy harckocsizók se.

Aha, hát persze előkerülhet esetleg olaszoknál franciáknál valami tervrajt, amit betehetnek X-be. De szerintem az olasz ágért se törik magukat. A francia még esetleg. USA-Japán, Orosz-német-Angol. A többieknél hát kétséges.
  • davidbog
    Magyar nyelven a hajókról szóló irodalom is elég szegényes. Bár vannak jó könyvek.

Ha a Bismarck, North Carolina, KGV tier 8 lesz, ami elég valószínű, akkor a Littorio is tier 8, ahogy a francia Richelieu is tier 8. Tier 9-re az olaszoknak az UP-41 lenne jó, franciáknak az Alsace. Tudomásom szerint tier 10-re egyiknek sincs semmi. A franciáknak lenne löveg hozzá, nem rég került elő 17,7"-esről részletes dokumentum, de hajó nem nagyon. Olaszoknak se hajó se löveg.