22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Betonfal83 #1581 Hali! Elküldhetné nekem az accját aki nem kapcsolta tankhoz vagy mégse tetszik neki! Hatalmas kedvet csinált a 2 órás vidi.Köszönöm hogy belinkeltétek!Nagyon kipróbálnám. XD -
Dagohun74 #1580 En a HE-t preferálom mindenki ég mint a tábortuzek annak is megvan a szépsége. Sokszor kapok ugy killt hogy már nem is ot lovom szépen leég. De most inkább anyahajoval játszom. Tetszik. Bar rengeteg hiba van pl. ha az ellen a térkép szélén van akkor megorulnek a repcsik 10-20 másodpercig csak koroznek mintha nem tudnák mi van. Kozben persze leszedik sorba oket. -
DantesHUN #1579 Én csatahajóval éppenhogy közelre is AP-vel célzok is át is üt. Cirkálóval s, kis távolságra mindenképp. Inkább egy kicsit más szögben kell célozni, és akkor viszi. (pláne, hogy szerintem továbbra sincs semmiféle páncél a játékban) , tehát kicsit pár miliméterrel magasabbra célzol a célkereszttel. Az esetek döntő többségében átmegy. -
DantesHUN #1578 Biztos, de magas tier-be ilyet nem láttam. Lehet azért is több a tapasztaltabb ellenfél, míg bezzeg ilyen a szerencse az én oldalamra a nem olyan tapasztaltak kerülnek. Fene tudja -
#1577 Szerintem, még nagyon sok mindent meg kell tanulni ezzel a játékkal kapcsolatosan. Sokan (én is) neki estem, hogy de jó, hajó... (ez de szar poén). Azután meg jön a meglepetés. Tier 4-5 körül találkozni már "írástudó" játékosokkal is és bizony éri az embert meglepetés. Addig csak tologatja mindenki a kis (nagy) csónakját a kocsonyaszerű vízen, de utána...
Sajnos sem a a rombolót, sem a cirkálót, még nem sikerült igazán megkedvelnem, vagy már csak nagyon lassú az észjárásom, és az ilyen "mérgezett egér" harcmodor már nekem túl gyors.
A repülőgép hordozó használatán, már most látom, hogy sok mindenkinek túl nehéz, mármint nem csak a hajó típus, hanem a feladatok összessége. Továbbra is fenntartom azt az álláspontomat, hogy a repülőgép hordozó elsősorban a női játékosoknak fogy kedvezni. Legalábbis azt a gondolkodás módot igényli, amit ők igen magas szinten művelnek. Most természetesen nem a közlekedésre gondoltam.
Komolyra fordítva a szót, rendkívül összetett a használata. nagyon tudni kell a figyelem megosztásának többszörös művészetét jól használni. Nem elegendő, hogy a hordozóval megfelelően navigáljunk, térképen jól eldugjuk, bár ez sem könnyű feladat. Már most sem elegendő, hogy hátul parkolunk vele, mert először ott nézik meg a felderítők, rombolók. Mozogni kell vele a flotta nagy részét követve. A másik dolog, a saját védelem. A vadász fedezetet nem szanaszét elküldeni, hanem a hordozó mellett tartani őket. Ezzel csak az a baj, akkor meg nincs vadászfedezet a torpedóvetőknek illetve a zuhanó bombázóknak. Végül a legfontosabb a támadó gépek. Ahogy tapasztaltam tegnap, már egyáltalán nem mindegy, milyen irányból közelítjük meg a támadandó hajót. Nem mindig lehet számítani másik hordozó támadó gépeire, ezért érdemes egyedül betanulni az alap figurákat. Például két támadó szakasz egymás irányára merőlegesen és időben néhány másodperc eltéréssel támadja ugyanazt a hajót. Azt sem szabad elfelejteni, hogy alapból mindig a nagyobb, erősebb, egyben lassúbb hajót támadjuk. Sajnos Tier V fölött már a csatahajókon is van légvédelmi fegyver és az idő előrehaladtával egyre több lesz rajtuk. Egyszóval lesz veszteség a támadó gépek között.
Összességében továbbra is látok fantáziát a hordozókban, de nagyon nehéz lesz velük szerintem random csatákban jól játszani. Más kérdés viszont szakaszban.
Végére hagytam a - jelenlegi - kedvenc hajó típusomat. A csata hajót. Tier III-ban még nemigazán, de a fölött szépen kinyílik a világ ennek a hajó típusnak. Jól felbosszantva magam a két kisebb hajótípus sikertelenségein, bele kezdtem ebbe az ágba is. természetesen rosszul használtam. Úgy gondoltam, úgy kell használni, mint a WOT-ban a nehéz tankokat, utána meg csodálkoztam, hogy percek alatt elsüllyesztettek. Tier IV-ben sikerül valamit abból megéreznem, hogyan is kellene ezt használni, Tier V-ben épp csak kipróbáltam, mert most nincs időm játszani, de majd.
Ami érdekes ezzel a hajótípussal, hogy valahogy úgy kell(ene)használni, mint egy WoT TD-Arty-Heavy .... valamit. Nem találok rá jobb szót egyenlőre. Később majd úgyis mindenkiben rögződik, hogy úgy kell használni, mint egy... csatahajót. Ha előre rohanunk vele, meghalunk, mert kiluggatnak a rombolók. Jó messze kell maradni a dolgok sűrűjétől. Még a szigetektől is. Nagyon figyelni kell (itt is) a minimap-t és úgy manőverezni, hogy senki ne tudjon a közelünkbe férkőzni. Messziről viszont nagyon meg kell tanulni lőni vele. Most nem arra gondolok, hogy hogyan kell kattintgatni az egérrel, hanem arra, hogy mindig azt a hajót válaszd ki, amelyik nem manőverezik és láthatólag nem téged néz, vagyis hibázott. Az ilyen hajókra kell elengedni a malacokat, de nem egyszerre, hanem tornyonként. nagyon figyelni kell a tornyok mindig a megfelelő irányba nézzenek, mert förtelmesen lassan fordulnak át és még förtelmesebben lassan töltenek. Tehát ezt nagyon tanulni kell, de ha megszokja valaki, van vele sikerélmény. Az érzés mikor Tier V csatahajóval, egylövéssel kiszeded a a Tier VI rombolót 15 km-ről, az azért kellemes, főleg mikor írogat utána a chatben.
A játék jelenlegi beállításai szerint távolra AP lőszerrel kell lőni, mert az nem annyira oldalról, hanem felülről éri a célpontot és bizony átüt. Közelre viszont a HE lőszerrel kell lőni, mert a szinte vízszintesen repülő AP lőszer nem üti át a hajók oldalán körbefutó vastag páncél övet. Nem is nagyon érdemes vele kísérletezni, mert nem viszi. Hosszan lehetne még sorolni ezzel a hajótípussal is a tapasztalatokat, de majd rájön mindenki a nyitjára.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2015.03.14. 12:04:58 -
Dagohun74 #1576 hidd tudom mirol beszélsz szivás a hordozoval játszani de néha van egy meccs ami kárpotol. -
Angelus1991ster #1575 Kawachi fasza kis hajó. -
DantesHUN #1574 Az a érdekes, de komolyan, hogy nekem nincs csak szerencsém? Tier 8ban, gyakran célpont sincs.
Tehát hiába van sok csatahajó és cirkáló, de egy csomóban mozognak. Hogy támadnád meg őket? Bármelyik irányból bárhonnan, a gépek felét lelövi a légvédelem. Ha 3-4 csatahajó +2 -3 cirkáló együtt mozog, szinte áthatolhatatlan a légvédelem.
A másik, eleve a térkép szélén, vagy egy sziget partjainál mozognak, így nem lehet a repülőkkel manőverezni hogy esetleg két irányból, merről támadjak. És a csata végig a hajók ott keringenek egy csomóban , és folyton úgy mozognak, forognak köröket írnak le, hogy nehéz legyen őket eltalálni.
Harmadszor meg: a csaták felében ha egy támadásra van időm. Mert míg a én csapatom elmegy jobb oldalra, bal oldalra senki, az ellenféltől viszont bejön pár romboló, megtalál és végig kerget a pályán. Hiába mondom ,hogy segítség, meg védjék azt az oldalt, semmi.
Utolsó csatámban is végig kergetett egy romboló, egy támadást tudtam indítani, utána az életemért harcoltam, igaz nem kapott el, de mit össze nem szenvedtem, a Lexington-al kimanőverezni a romboló állandó torpedó spam-jét? -
DantesHUN #1573 Szép. Az a egy probléma van, hogy sokszor elkapkodom a dolgot , mint a WoT-ban. Érdekes, hogy most sokkal jászhatóbbak a csatahajók. Ezzel a típussal azt hiszem sikerült 60 valahányezer sebzést csinálnom, igaz viszont nulla kill, és vesztettünk is, de ennyi sebzés után...még mit akarnak? Látom AP-val lősz, én is azt használok csatahajóval. -
Dagohun74 #1572
Hordozo. -
#1571 Mondom én....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#1570 Úgy látszik, nekem az ilyen lassabb, nyugisabb hajó való. Nincs kapkodás, igyekszem jó messziről követni az eseményeket.
Dagohun74 #1569 Azért nem semmi anyag.... Jol adja. -
Dagohun74 #1568 A legtobb ilyen játék a csapatmunkárol szolna... De a random az sose, vagyis nagyon ritkán. -
#1567 Azt azért megcsinálhatnák-gondolom meg is fogják csinálni-hogy ütközéskor ne semmisüljön meg mindkét hajó instant. Sérüljön persze, de egy kis koccanástól ne legyen Armageddon. :)
Utoljára szerkesztette: toocha, 2015.03.13. 21:22:28 -
MuldR #1566 A hajorol is csinalhatnal egy fotot :) -
Plata #1565 Na meg a sok retardáltnak kéne megszünnie.Phoenix-el bementem csatába,belém jön egy csapattárs StLuis és belém ereszt vagy 4 sorozatot. -
DantesHUN #1564 Lol. Kaptam egy prém hajót , mint alfa tesztelő.
http://kepkezelo.com/viewer.php?file=n9unmboftgbmkp9tj08.jpg
http://kepkezelo.com/viewer.php?file=ay3t1j3bd0euzp0g65og.jpg
Első csata vele, semmit nem is tudtam a hajóról. Hát...kicsit érdekes. -
DantesHUN #1563 Nem, csak az a helyzet minnél magasabb szintű hordozóval mész, annál rosszabb. Most gondolj bele, hiába áll össze 4 Myogi vagy mi a fene neve japán csatahajó, és? Nulla légvédelem. Ellenben 2 Amagi + 2 cirkáló együtt mozog...annyi. -
Dagohun74 #1562 Ejnye de unnepronto vagy. :P
-
#1561 Jó lesz ez a hajókázás, csak át kell esnie a kezdeti gyerekbetegségein. -
Tayaka #1560 Végül is sikerült bejutnom és már vízre is szálltam.
-
DantesHUN #1559 Langley-vel még viszonylag könnyű. A legtöbb hajó amivel találkozik azon gyenge vagy nincs is légvédelem, plusz ott sok az új játékos. De tier 8-ban sokkal nehezebb. -
Dagohun74 #1558 Ez is sikerult.
-
Dagohun74 #1557 csak nekem nem mukodik a postimage?
-
Dagohun74 #1556
Neha bejon a hordozo is nem is csinaltam sok mindent. -
#1555 Pedig mit össze dolgoztam, mégis kikaptunk.
DantesHUN #1554 Jó, mondjuk ez jogos, a repülők kisebb torpedót vittek mint egy romboló. De attól még aránytalan az biztos. -
DantesHUN #1553 Ja, tehát akkor mások szerint is ellettek cseszve a hordozók. Gratulálok. Max úgy használható: platoon-ban. Semmi más ötletem nincs. Úgy esetleg.
Az is érdekes gondolat, ja, a hordozó repülői végesek. Ez így helyes. De hajók végtelen lőszert és torpedót visznek? Egy romboló örökké tud torpedót lőni? Hány darabot tettek a fedélzetre? Amennyit némelyik kilő, annyi raktér hat hajón nincs együttvéve. Nagyon érdekes, és nagyon fair a hordozókkal szemben. -
#1552 Jah igen a repülö torpedója 3500 sebez -
Dagohun74 #1551 Ezt én se értem miért nincs darabszám a loszereknél. -
Dagohun74 #1550 Igazad van. Ráadásul baromi lassuak a gépek. -
#1549 Most hogy - újra - kifejlesztettem a hordozót, sajnos ismét szembesülni kell vele, hogy randomban gyakorlatilag használhatatlan. Az egymás mellé besorolt játékosok (véletlenül sem használnám a csapattárs szót) még véletlenül sem fordul meg a fejükben, hogy a hordozó, az csak addig tud repülővel támogatást adni, míg el nem süllyed. Félre értések elkerülése végett Tier IV ben 1 szakasz vadász és 2 szakasz torpedóvető gép lehet a levegőben. Tartalékban meg talán 2x8 darab gép van, ha a szakasz hiányosan tér vissza, ezekből pótolják. Ha elfogytak nincs (NINCS) több gép. Nem úgy mint a hajókon a végtelen darab lőszer, vagy a rombolókon a végtelen darab torpedó. -
DantesHUN #1548 Azért cirkálókkal, és csatahajóval is lehet boldogulni egész jól, most hogy azért vannak normálisabban összesorsolt csapatok, de hordozóval, semmi. -
DantesHUN #1547 Hordozóval mennyire nem lehet semmit se csinálni. 5 vereség zsinórban . Semmi értelme, a hordozó annyira szart se ér, de legalább XP-t se kap. Más hajó fele ennyi sebzésre sokkal többet kap. Hordozó az semmit. Teljesen el lett baszva. Pedig, a hordozók egyensúlya volt az egyetlen amire azt mondtam, hogy jó. De a sok idióta addig nyafogott, hogy jaj OP, pedig nem volt az, csak jé, meg kéne nyomni a A -D gombokat és manőverezni! , tehát lenerfelték a francba.
Bombázókkal 4 támadásból semmi. Nulla találat. És ez nem rajtam műlik, mivel nem én célzok. Akkor mit tehetek? Nincs semmi varázs gomb, ami segítene. Ja, amúgy negyedik támadásra fú...173-at sebzett. egy rombolóba, az 5000! sebzésú bomba. Mi történt? Felcsapott egy kis vizet a hajó fedélzetére? És mit tehetek ez ellen? Semmit.
A repülőgépek torpedóval sokkal nehezebb lett, egyszerűen nem arra dobják le sokszor amerre parancsot adtam. Ezzel megint nem lehet mit csinálni. Nem mondhatom a pilótának hogy arra dobd már le amerre mondtam!
És akkor a csapat. Az ellenfél, folyamatosan együtt mozog. 5-6 hajó közel egymáshoz, ami miatt nem lehet őket megtámadni. Minek? 5 hajó légvédelme szanaszét lövi az összes repülőt-
Bezzeg a mi csapatunk, biztos nyitva hagy egy oldalt, ahol szépen betámad a másik csapat és megtalál. Segíteni persze senki, soha.
Nagyon rossz lett. Legalábbis, tier 8-as hordozóval, még kisebb szinten lehet jobb, ott sok olyan célpont van, amin nincs vagy alig van légvédelem, ott több az új, tapasztalatlan játékos. -
Dagohun74 #1546 De addig is.... Bár igazából lövésem sincs mi merre a hajón belül nincs röntgen kép mint a WT-ben. -
#1545 Rombolóval meg nem is kell erőlködni, mégis húzza a csíkokat.
-
DantesHUN #1544 Abból ne indulj ki, most mi hogy van ez benne , elvileg átlesz dolgozva az egész . -
Dagohun74 #1543 Viszont a citadel amit néha eltalálok már tudom mi.
Citadel = Most armoured part of a ship. Usually contains magazines (ammo rack), propulsion systems etc. Protected by multiple layers of armour. Maximum damage area for AP shells, though they need to penetrate.
A legpáncélozottabb része a hajónak AP-val lehet átütni és ott vannak a lőszerek stb... Tehát lehet "one shot"-olni a hajókat. -
Dagohun74 #1542 Nem tudom.... lehet. Tényleg passz... Inkább az volt a fura hogy secc perc alatt.
yamato biztos kinyírt volna egy sortűzzel de nem emlékszem hogy lett volna bent. :)