22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • DantesHUN
    De milyen szomorú ez. Most komolyan, ez a sebzés, átütés, páncél értelmezhetetlen káosza? Hogy nem hat ki a hajóra ha betör a víz? Nincsenek modulok, vagyis van..vagy kettő...a WoT-ban is hat külön modulból + legénység áll a tank.
  • Dagohun74
    Hát ez ilyen lesz. Olvasgattam a hivatalos fórumot egy srác felvetette sebesség és idő arányát hogy túl gyorsak a hajók ahhoz képest mennyi idő telt el és mennyi úttat tett meg, a válasz egyből az lett hogy ez egy arcade játék ne váj szimulátort. Szóval sok változás nem lesz. De mint mindig most is a remény hal meg utoljára.
  • DantesHUN
    Na egy érdekes hír. Több hétvége szerintem nem lesz, de a pletykák szerint hamarosan zárt béta fázisba lép a játék! Szerintem rohadtul korai ,de mindegy. A lényeg nemsokára zárt béta lesz.
  • DantesHUN
    Jó hát, aki profi a rombolókkal, az sokkal nagyobb százalékban talál célba. Aki jó játékos, annél kevesebb a szerencse faktor. Ez igaz. De én igazából nem jöttem bele, hogy kell jól rombolóval menni, és mégis sikerült.(nem mondom hogy béna vagyok, de vannak sokkal jobbak nálam. De sokkal rosszabbak is, a csúcs, akik a szigeteket torpedózzák. Vagy egymást) De a probléma az, az ellenfél se látott engem, mivel én se láttam őt. Ki lőttem a torpedót, abba az irányba, amerre sejtettem hogy jönni fog, arra jött, és mivel nem látott, és nem látta a torpedómat se, egyenesen belement. És egy találattal nagyon sok sebzést csináltam.

Szóval az baj, hogy csatahajóval, hordozóval mondjuk nem hagyatkozhatok ennyire a véletlenre és szerencsére, és hiába gürcölök sokat, akkor se ad túl sok XP-t és creditet. Ez velük szemben nem fair. Csak annyit mondok: 4-es szintű rombolóhoz kettő! illetve hat csata kellet hogy kimaxoljam. Kettő...hihetetlen.
    Cirkálóknál, vagy 16. Csatahajónál vagy 8, hordozónál is 10 körül. Igaz ezeknél biztos több Xp-be kerül minden, de azért ez durva arány.
  • Lokker
    "véletlenszerűen becéloztam 10km + ügye" Azért kellett játéktapasztalat hogy ezt kivitelezd. Jól kellet megbecsülni a az ellenséges hajó haladását és belekalkulálni a torpedók sebességét. Nyilván kellet szerencse is hogy ne változtasson a sebességén és az irányán. Én nulla tapasztalattal és legalább egy kis ügyesség nélkül tuti elbénáztam volna.
  • DantesHUN
    Nahát ilyenek miatt gáz a romboló. Teljesen véletlenül, kilövök egy torpedót. Egy sziget mögött jött egy hajó, jó 10 km+ felett. Nem is láttam hol van, eltűnt, véletlenszerűen becéloztam 10km + ügye, és...találat. És ezzel az egy találattal, én kaptam a csapatban a legtöbb Xp-t. Egy véletlenszerű találattal. Skill? Játékostudás? Kínlódsz csatahajóva, hordozóval, küzdesz? Ugyan, egy véletlen kattintás is elég.
  • Dagohun74
    Still will need a bit more patience, but if you were in Weekend tests, then you will have an automatic ticket to Closed Beta when it comes

A zárt beta-ra bejutás nem lesz gond.
  • Dagohun74
    Nos még dolgozni kell a yamaton-n. Remélem nem lesz wipe.
  • Dagohun74
    Akkor nyilt hétvége hamarosan.
  • DantesHUN
    http://blog.worldofwarships.eu/tech-trees-american-battleships/

US csatahajók. Hát ehhez sok mindent nem lehet fűzni, nem nagy meglepetés.
  • DantesHUN
    A példámban fogalmam sincs a távolságról mivel még csak nem is láttam semmit.
  • Plata
    Azt hiszem nekem a legtávolabbi találatom az 12 kilóméterre volt torpedóval.
    Én már nagyon várom a teszt hétvégét.ha lesz.
  • DantesHUN
    Na akkor a rombolókról. A Wot-ban is úgy van, ha egy tank OP, akkor mindig jön valaki és megmagyarázza, miért nem az, meg játssz vele és akkor kiderül hogy nem is az.
    A rombolókat kirpróbálván: de a rombolók azok. Kicsit olyan ez, mint a WOt-ban az arty. Már persze abszolút nem hasonlít, a hasonlóság az, hogy a WoT-ban az arty, iszonyatosan random függő. Van hogy brutális sebzést lehet összeszedni három kattintással, van hogy akkorákat lő mellé ,hogy öröm nézni. Ebben a tekintetben ilyen a romboló: van hogy brutális, van hogy nagy nulla.

Kicsit bővebben. Például kredit és XP termelésre brutálisan jó egy romboló. Egy hordozóval 75.000 sebzésre alig ad XP-t és kreditet. Csatahajóval, 40-50 ezer sebzés, az semmire se elég. Ugyanis, ezek nagy hp-val rendelkező hajók, és a saját hpj-uk legalább másfél-kétszeresét kellene lesebezni, hogy ne negatív legyen a mérleg, de egy jó körhöz, inkább háromszorosat(hm, Wot-ban sebezd le legalább a hp-d háromszorosát, mondjuk 8-as nehéz tankkal...). Míg a rombolónak kevés hp-je van, ellenben akár 2 torpedó találattal is elérheti a kellő sebzést. Egy repülőgépek torpedói meg sokkal kevesebbet sebeznek, lassaban is lehet újra bevetni őket, és ezzel együtt sokkal többet kéne velük sebezni. ,,apró" gond az egyensúly terén, szerencsére a hordozókat nerfelni fogják...mert ezek Wg-s fiúk.
    Na a rombolóra. Azért messze nem olyan könnyű ám velük. Pláne, ha mozgékony, gyors tüzelő cirkálókba, fut bele az ember. Ellenben elbambuló csatahajó, hordozó ellen, na ott aztán aratás van. Tele lehet őket torpedózni, és dől a kredit, dől az xp.
    Maga a harc rombolóval, szintén nagyon szerencse függő. Az a baj, torpedóval célozni, messzire hát én nem tudok. Nem tudom más tud-e, mindenesetre, a netre felkerült videókon, példáiul 3-4 km-ről lő telibe az illető, viszont gyakran 6-8-ról kéne célba találni. Nagy távolságon ez úgy néz ki: szerencse. Legutolsó csatámban: üldöz két cirkáló, füstöt nyomok, nem is látom őket, a vak világba ellövöm a torpedókat, dupla találat. Na mégegyszer: ismét dupla.

Vakon, véletlenszerűen a saját hp-m három és félszeresét sebeztem le! Na ez kicsit durva. Míg máskor elég közelről is úgy el lehet hibázni...emiatt mondom ,hogy ha a szerencse melléd áll, akkor a romboló irgalmatlanul OP. Ha nem...akkor úgy is tök mindegy mi van. És az is biztos, jó pár hajó egyszerűen védekezni sem tud ellened ha rombolóval vagy. Ami szintén nem túl fair. Például a másodlagos tüzérség hatótávja sokkal kissebb mint az én torpedóimnak és ágyúimnak hatótávolsága. Na most ha egy csatahajó fő tüzérsége épp rossz irányba néz, mire megfordulnak a lövegtornyok, mire betölt..új jó másfél percig akadály nélkül célba lőhetek rá, mert a másodlagosokkal meg nem ér el. Hát ez elég vicces.

Viszont azért legalább a rombolók marha sérülékenyek. Hordozóknak például bombázókkal érdemes támadni rájuk.
  • DantesHUN
    Nyert. Természetesen új hajók lesznek(Aurora, meg alacsony szintű rombolókon változtatnak) és grafika. Játékmenetbéli problémák, sebzés, modul, páncél, legénység, ezek ismét nem lesznek. Nagyon nem megy ez jó irányba. Hónapok alatt egy olyan fejlesztés se volt ami előre vinné a játékot. Csak új hajók meg grafika.
  • Dagohun74
    Minden amit irtál. Ja és nyilt hétvége.
  • kissssss
    új hajó és grafika szétgányolása valószínű, a többit meg nyugodtan belehet sorolni az álom kategóriába.
  • Plata
    Mikor merre miért hogyan?
    Lesz nyílt hétvége?
  • DantesHUN
    Új patch közeleg...vajon szerintetek, lehet tippelni, mi lesz majd benne?
    -játékmechanika rendbetétele, páncél, sebzés, modulok, legénység, stb vagy
    -új hajók, és grafikai emelek?
  • Dagohun74
    Nyugtával a napot. A köv. nyílt hétvégén kiderül merre mennek el a készítők. Utána meg ami belefér.
  • Kotomicuki
    Ahogy az előttem lévő írta: a wowp után semmi jóra nem kell számítani, mert ezt is abba az irányba "fejlesztik" -> nyomába nem fog érni a valaha volt wot-nak (7-8 szériák)!
  • Trucker39
    Azért valóban nem szabad elfelejteni, hogy a WoWp-t is ez a cég jegyzi. Ha ilyen lesz a hajós játékuk is, nem nagyon kell sorban állni a szerver előtt, hogy beengedjen.
  • Plata
    Azt se felejtsd el hogy a német tankokat az első nyáron szarrá nerfelték.Bezzeg WoT és WoWp zárt bétába bekerültem,hajósba meg nem.
    Repülőssel nem sokat játszottam bétában,nem jött be.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.02.24. 09:08:34
  • Renegade
    mondjuk azt se felejtsétek el, hogy a WOT béta is tele volt hibákkal, nagyon sokáig: láthatatlan tankok, német tankokon nem volt páncél, minimális hitbox, pontos autoaim, stb. Aztán volt egy év, amikor elég jó volt játszani, leszámítva az artykat, aztán elrontották az egészet a gold lőszerrel, meg a végtelen sok TD-vel, több papír tankkal, mint igazival, stb.
    Szóval türelem, itt is lesz majd 1-2 jó év, na abban az időablakban kell majd rongyosra játszani :)
  • molnibalage83
    Ha valaki nem ismerné, magyarul ennél részletesebb írások nincsenek csatahajókról. Egyes írásokban kicsit néha sok az agymenés, azokat át lehet ugrani.
  • Dagohun74
    Tetszeni tetszett nekem is. Szép volt, hangulatos is. De összetettebb egy hajó mint tank. Ezért ne annyiból álljon már hogy számolom a HP-t. A rombolók nekem annyira nem jöttek be béna voltam velük. :) Inkább a cirkálók.
  • Plata
    Én a teszt hétvégén játszottam vele,és nagyon meg tetszett.Mivel a csaták pörgősek a vízbetörés hiánya nem zavart,fel sem tűnt.
    Általában kis cirkálóval,vagy mittomén mivel rohangáltam.Azzal aminek csak 1-2 ágyúja van sok torpedó és megy mint a mérgezett egér.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.02.23. 08:47:10
  • Dagohun74
    Pedig jó lenne ha megcsinálnák rendesen mert már kicsit unom a tankokat. De hiú ábránd marad úgy tűnik.
  • davidbog
    Ismerősöm szerint hamarosan béta lesz. Hát majd kiderül. Nagyon elszomorító dolgokat írkáltok. Nem tudom örüljek-e neki, ha tényleg béta lesz. Félek csak elmegy ettől is a kedvem.

Valamelyik verzióban egyszer volt már páncélzat a hajókon. Lehet, hogy épp abból a verzióból készült az a videó, amikor a Yamatoval játszik egy játékos. Ott az AP is rendesen sebez. Illetve javítottak már valamennyit a BB-k másodlagos tüzérségén is. Ezekből tapasztaltál valamit? Mondjuk ha CV-vel mentél és nem BB-vel akkor olyan sokat nem vehettél észre belőle.

Ez a vízbetöréses dolog korábban meg volt valósítva valamilyen szinten? Mert állítólag már jó ideje elvetették ezt a dolgot. Nem tudom mennyire kidolgozottak a modulok és a kárelhárítás, de a hsz-ek alapján ebben vannak a leginkább elmaradva. Pedig pont ez lenne a lényeg, mert így tényleg csak a HP számít, míg egy hajón annyi mindent szét lehetett lőni.

Hajókról nem nagyon kérdezgettem. Legalábbis a játékbeliekről nem, csak a valósakról. Amiről tudomást szereztem:
    - Elvileg nem rég adtak le ship tree javaslatokat a brit ágra. Ismerős a King George V-t csak tier 7-be rakta, mint a Nelson-t. A KGV-ből feltételezem a Vanguard, Lion ág fejleszthető ki, a Nelsonból meg majd a L3, N3 véle korábbi BB-k.
    - Egyenlőre szerepel az angol ágban a Malta CV is. Ez lehet, hogy csak nekem fontos, mert a brit CV-k a kedvenceim a lapostetejűek közül.
    - Az US tier 10 CV az Essex lesz. Lehet ez csak nekem meglepetés, mert én eddig abban a hitben éltem, hogy a Midway-osztály lesz a tier 10. De az túl erős. Még nincs teljesen elvetve, de egyenlőre nem kerül be.
  • Plata
    Nem sokat játszottam hordozóval,nekem a gyors kis fürge torpedós hajó jött be.
  • Lokker
    Besültek a bombák. Selejtes volt mind. :) Jobb ötletem nincs. :)
  • DantesHUN
    Na és többek között ilyenek miatt lesz ez trágyahalom: ma csak hordozóval mentem...siralmas volt. Semmit, az ég világon soha semmit egyetlen egy hajót el nem tudtam találni. A torpedók az egy dolog. De a bombázók, az meglehetősen pontosak, csak keveset sebeznek. Ma soha nem találtak el semmit. A célpont nem is manőverezik, semmit nem csinál, nem találják el. Ez meg csak azért lehet, mert a bombák, a torpedók, mindennek a pontossága: teljesen random. Van amikor minden bomba talál, van amikor egy se. Na és ezért egy szar az egész. Rajtam nem múlik semmi? Csak a random faktor? Akkor minek a játék? Legyen az, meg nyomunk egy gombot, véletlenszerűen nyerek vagy veszítek.
    Újabb és újabb elkeserítő baromságokat lehet ebben felfedezni.
  • Trucker39
    Egy kis gyönyörködni való: Link
  • Kotomicuki
    Csak lehet, hogy addigra már semmiképp nem éri meg, még bottal sem hozzányúlni, ahogy rombolják lefele a maradék játszhatóságát/élménnyújtási képességét is!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2015.02.22. 12:14:22
  • ikarus44
    Ebben a tempóban nyugodtan számolhatsz még 1-2 évvel
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2015.02.22. 11:42:57
  • RepeszElek
    sziasztok! Na és mikor lehet ezt a csodát végre letölteni hm?:)
  • DantesHUN
    Ebben reménykedem én is, hogy alfa, és ezeket kijavítják. Mert ha ez így marad, az vacak. Sokat kellene még ezen dolgozni. Jó prsze, szépek a hajók, meg részletesek, és izgalmasak is tudnak lenni a csaták, de hát na, sok a hiányosság.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.02.21. 20:16:01
  • Plata
    Hát végül is még csak alpha,nekem nagyon bejött az a teszt hétvége,rengeteget is nyomtam vele,de azt hiszem ez azért van mert bolondulok a hajókért.
    A WoWp sem teszt sem végleges verzióban nem tudott lekötni 10 percig sem.
  • DantesHUN
    Például ,hogy legyen olyan, hogy a hajó mennyi betörő vizet bír ki, és a betörő víz legyen hatással a hajó mozgására. Ez eléggé alap, egy hajós játékban.
    Páncél-átütés-sebzés. Ahogy most van, rémes.
    Részletesebb modul kidolgozás.
  • Plata
    Milyen alap funkciókra gondolsz?Nekem nagyon tetszett a játék a teszt hétvégén.
  • DantesHUN
    Mostában továbbra se. Nincs szó egyikről se. Patch-ről sincs szó, bár..a supertest elindult, tehát lehet pár hét és patch és utána egy-két hét és lehet lesz újra béta hétvége. De ki tudja mi jár a fejükben? És továbbra is tartom azt, annyira nulla jelenleg...akkor lesz csak érdemes, várni meghívóra, ha (talán) kipofozzák és beletesznek alapvető funkciókat.