banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Szerintem, még nagyon sok mindent meg kell tanulni ezzel a játékkal kapcsolatosan. Sokan (én is) neki estem, hogy de jó, hajó... (ez de szar poén). Azután meg jön a meglepetés. Tier 4-5 körül találkozni már "írástudó" játékosokkal is és bizony éri az embert meglepetés. Addig csak tologatja mindenki a kis (nagy) csónakját a kocsonyaszerű vízen, de utána...

Sajnos sem a a rombolót, sem a cirkálót, még nem sikerült igazán megkedvelnem, vagy már csak nagyon lassú az észjárásom, és az ilyen "mérgezett egér" harcmodor már nekem túl gyors.
    A repülőgép hordozó használatán, már most látom, hogy sok mindenkinek túl nehéz, mármint nem csak a hajó típus, hanem a feladatok összessége. Továbbra is fenntartom azt az álláspontomat, hogy a repülőgép hordozó elsősorban a női játékosoknak fogy kedvezni. Legalábbis azt a gondolkodás módot igényli, amit ők igen magas szinten művelnek. Most természetesen nem a közlekedésre gondoltam.
    Komolyra fordítva a szót, rendkívül összetett a használata. nagyon tudni kell a figyelem megosztásának többszörös művészetét jól használni. Nem elegendő, hogy a hordozóval megfelelően navigáljunk, térképen jól eldugjuk, bár ez sem könnyű feladat. Már most sem elegendő, hogy hátul parkolunk vele, mert először ott nézik meg a felderítők, rombolók. Mozogni kell vele a flotta nagy részét követve. A másik dolog, a saját védelem. A vadász fedezetet nem szanaszét elküldeni, hanem a hordozó mellett tartani őket. Ezzel csak az a baj, akkor meg nincs vadászfedezet a torpedóvetőknek illetve a zuhanó bombázóknak. Végül a legfontosabb a támadó gépek. Ahogy tapasztaltam tegnap, már egyáltalán nem mindegy, milyen irányból közelítjük meg a támadandó hajót. Nem mindig lehet számítani másik hordozó támadó gépeire, ezért érdemes egyedül betanulni az alap figurákat. Például két támadó szakasz egymás irányára merőlegesen és időben néhány másodperc eltéréssel támadja ugyanazt a hajót. Azt sem szabad elfelejteni, hogy alapból mindig a nagyobb, erősebb, egyben lassúbb hajót támadjuk. Sajnos Tier V fölött már a csatahajókon is van légvédelmi fegyver és az idő előrehaladtával egyre több lesz rajtuk. Egyszóval lesz veszteség a támadó gépek között.
    Összességében továbbra is látok fantáziát a hordozókban, de nagyon nehéz lesz velük szerintem random csatákban jól játszani. Más kérdés viszont szakaszban.
    Végére hagytam a - jelenlegi - kedvenc hajó típusomat. A csata hajót. Tier III-ban még nemigazán, de a fölött szépen kinyílik a világ ennek a hajó típusnak. Jól felbosszantva magam a két kisebb hajótípus sikertelenségein, bele kezdtem ebbe az ágba is. természetesen rosszul használtam. Úgy gondoltam, úgy kell használni, mint a WOT-ban a nehéz tankokat, utána meg csodálkoztam, hogy percek alatt elsüllyesztettek. Tier IV-ben sikerül valamit abból megéreznem, hogyan is kellene ezt használni, Tier V-ben épp csak kipróbáltam, mert most nincs időm játszani, de majd.
    Ami érdekes ezzel a hajótípussal, hogy valahogy úgy kell(ene)használni, mint egy WoT TD-Arty-Heavy .... valamit. Nem találok rá jobb szót egyenlőre. Később majd úgyis mindenkiben rögződik, hogy úgy kell használni, mint egy... csatahajót. Ha előre rohanunk vele, meghalunk, mert kiluggatnak a rombolók. Jó messze kell maradni a dolgok sűrűjétől. Még a szigetektől is. Nagyon figyelni kell (itt is) a minimap-t és úgy manőverezni, hogy senki ne tudjon a közelünkbe férkőzni. Messziről viszont nagyon meg kell tanulni lőni vele. Most nem arra gondolok, hogy hogyan kell kattintgatni az egérrel, hanem arra, hogy mindig azt a hajót válaszd ki, amelyik nem manőverezik és láthatólag nem téged néz, vagyis hibázott. Az ilyen hajókra kell elengedni a malacokat, de nem egyszerre, hanem tornyonként. nagyon figyelni kell a tornyok mindig a megfelelő irányba nézzenek, mert förtelmesen lassan fordulnak át és még förtelmesebben lassan töltenek. Tehát ezt nagyon tanulni kell, de ha megszokja valaki, van vele sikerélmény. Az érzés mikor Tier V csatahajóval, egylövéssel kiszeded a a Tier VI rombolót 15 km-ről, az azért kellemes, főleg mikor írogat utána a chatben.
    A játék jelenlegi beállításai szerint távolra AP lőszerrel kell lőni, mert az nem annyira oldalról, hanem felülről éri a célpontot és bizony átüt. Közelre viszont a HE lőszerrel kell lőni, mert a szinte vízszintesen repülő AP lőszer nem üti át a hajók oldalán körbefutó vastag páncél övet. Nem is nagyon érdemes vele kísérletezni, mert nem viszi. Hosszan lehetne még sorolni ezzel a hajótípussal is a tapasztalatokat, de majd rájön mindenki a nyitjára.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2015.03.14. 12:04:58