22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Co-op-ban csak nyolcan vagyunk, ennek megfelelően csak kevesebb ellenfelet süllyeszthetsz. DE! Általában 10-13 perc alatt vége a menetnek, ami annyit tesz, hogy míg Te játszol a randomban 18-20 percig és már megkezdtem a másikat. Tehát, ha időarányosan vetítjük a befolyó pontokat, akkor 20 percre vetítve ellehet érni 30-35 pontot is, ami már megfelel egy gyengébb, vagy átlagos random meccs eredményének.

Pl.: Óceáni pálya eredmény, de lehettem volna jobb is, de ez az ellenfél irányától is függ, mert ha nem felém jönnek, akkor sok idő, mire becserkészem őket.

• gergod
    Nagyon keveset hoz... Nem eri meg szvsz.
  • 1kezdő
    Az attól is függ, hogy mennyire voltál eredményes, de ha átlagos, vagy egy kicsit jobb voltál, akkor a harmadát, de akár majdnem a felét is hozhatja, azaz, 20-25 free XP és ezzel arányos a többi is.
  • kHares
    Co-op mennyi pénzt/xp-t hoz? CBS alatt nyomtam de akkor valami elenyésző volt a randomhoz képest.
  • 1kezdő
    Mikor hajót váltok, mindig több az ezüstöm, mint 40 milla, tehát ez sem okoz gondot. Az, hogy egy random meccsen mennyit tudsz sebezni, nagyon függ, hogy milyen társaid vannak. Az szinte alap, hogy mindenki 1-2 kivétellel rohan előre vérben forgó szemekkel, de hogy a saját bázist szinte mindig nekem kell megvédeni, az eléggé dühítő. Hiába szólok, figyelmeztetek, csak mennek-mennek, mint egy zombi. Na most ezek miatt miért idegeskedjek?

Pl.: co-op most. Ketten védjük a saját bázist. Én New Mexicoval, a társam Fusoval. Én majdnem teljes élet, a társam 1/3 élet, de mögöttem van, ami annyit tesz, hogy a gép engem támad. Az ellen, egy rombolóval beront a körbe és tőle nem messze jön egy Nürnberg. A romboló teljes élet, a Nürnberg 1/3 élet. Orral közelítem a rombolót, mert úgyis torpedózni fog. Lő ő is, és a Nürnberg is. A távolságom tőlük 3-5 km. Megsorozom a rombolót, ettől leesik az élete ötödére, de utána szünet 37 mp-ig. Olyan közel vagyok, hogy a másodlagos ágyúk lövik a rombolót. És jönnek is a torpedók. Kerülöm, majd rögtön kerülöm a Nürnberg torpedóit is...épphogy. A másodlagosak kivégzik a rombolót, miközben kacsázom a torpedók között. De a Nürnberg fordul és újabb szoros torpedó tűz rám 3 km-ről. Még annyi időm volt, hogy gyorsan töltöttem az életpontjaimon és már el is talált 5, vagy hat torpedó. Az életem szinte pár százra lement, de még éltem. Rányomtam a javításra, mert ha égek, vagy valami más, akkor az a pár száz is elmegy. Elkezdtem célozni a Nürnberget, de még nem fordultak rá az ágyúk és ekkor felrobbantam, mert rám lőtt.
    Ami a lényeg: amit leírtam, az kb. 2 percnyi idő és ez alatt az idő alatt, a hátam mögötti Fusó képtelen volt kilőni 5-6 km.-ről a Nürnberg 1/3 életét, ami 1, max két sorozat. Hát ilyen palik vannak néha.
  • seepheeerd
    Hát én ezt elcsesztem: nyomtam a játékot hogy mihamarabb meglegyen az Iowa, eladva a kifejlesztett hajókat és meglett, vagy 200ezer pénzem maradt. Azóta is küzdök az 1 milliós upgrade-ekért. Ha nem lenne egy Langley meg egy japán romboló, sokszor megjavítani sem tudnám a BB-t :(
  • 1kezdő
    Anno a dublon nevű pénz aranyat takart valójában, ezért írtam aranyat. A co-op meccsek naponta 30-40 meccset takar. Ebből összejön 6-700 free XP és a többi. Amikor megvan a következő hajóra való Ship XP, akkor megveszem a hajót és dublonért -amit átváltok free XP-re- teljesen kiépítem és rögtön kész. Ráültetem a kész 10-es, vagy nagyobb kapitányt és fejlesztem tovább. Hogy miért co-op? Mert jó az, ha sok pontot kapok a randomban, de sokkal jobb, ha kevesebbet idegeskedem. Márpedig randomban bőven lehet őlni az idegsejteket. Már ha komolyan veszed a játékot. Bár, ha most így belegondolok, ez eléggé ellentmondóan hangzik. De mégis így van. Mivel időm mint tenger, ezért inkább kímélem az idegeim. Három co-op csata kiadja egy random csata eredményét kb.
  • aru
    Egy böngészős bővítmény amivel a saját fejlődését tudja mindenki nagyon jól nyomon követni. link
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.10. 16:43:13
  • Prof William
    Ja ezt tudtam. Ezek szerint félreértettem. A free XP-t akkor is ki kell termelni.

A lilával jelölt hajó elméletileg olyan, aki már többször lőtt ki saját hajót. A zöldet nem tudom.
  • gergod
    Dublonert tudsz silvert venni es XPt atalakitani free XPre. Ezaltal egy uj hajot penzert fel tudsz huzni.

Mi a tokom az a zold/lila stat es hol lehet megnezni?
  • Prof William
    Hoppá... Felszerelés természetesen. :)
  • aru
    Nem különösebben érdekel a győzelmi arányom, de 53% fölött vagyok. Számomra inkább az a fontos egy vesztes csatánál is, hogy a saját (minimum zöld szintű) teljesítményem meglegyen. Ha én lesebeztem azt ami számomra elfogadható akkor nem szomorkodom egy vesztes esetén sem.
    A Co-Op csak minimálisan éri meg... Top1-ként alig kaptam 400 XP-től többet egy győztesre, bizonyos szint után ez már időpocsékolás. 3-4-5-6 Co-Op csata hozza talán egy random csata XP jutalmát... Nekem is volt olyan Co-Op-ban, hogy pont azon az oldalon futottam össze 6 hajóval amerre indultam. Nem azon múlik, hogy mikor halok ki, hogy "egyszerű kis emberke vagyok e". Csupán szerencse.

Sokat kihagytam mostanában ,de 1100 csatával t7-es és t6-os hajókkal van 50 millió ezüst megtakarításom. A játék elég bőkezű, de kell is, mert durva árak vannak már felsőbb szinteken. A bevételek alapján azonban nem érzem úgy, hogy probléma lenne egy-egy milliós upgrade.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.10. 14:54:46
  • gergod
    Mi az a feketeskeszlet?
  • Prof William
    Aranyért is lehet feketéskészletet venni? Nem csak HajóXP-t ből? Az arany a Dublon? Mert ilyen opciót nem igen láttam.
  • 1kezdő
    Én azt tudom mondani a pénzt termelő játékokkal kapcsolatban, hogy mindenki a pénztárcájához mérten haladjon. Kisebb hajókkal is lehet nagyon jó csatákat vívni. Lenyomtam közel 1200 randomot és egyenlőre elég is volt. No nem azért, mert sokat süllyednék, mert az abszolúte nem érdekel. De az viszont nagyon, hogy azért bukunk el meccseket -mármint a csapat-, mert über .öcsök is játszanak. Ezért kimentem a parkolópályára és co-op-zok. Van időm, ontom a meccseket. Mivel fejlesztem a kapitányokat, így azért összejön a hajótestre a pont. A fejlesztéseket meg megveszem aranyból. Így aránylag biztonságosan és gyorsan haladok. A pénz nem okoz gondot. Mindig viszonyítás alapú. Elmegyek csatahajóval is VIII-ig /csak amerikai/, aztán jöhet a romboló. Ha az is megvan VIII-ig, jöhet a carrier. Szóval egy darabig elleszek...ha közben meg nem unom.:)

Kis érdekesség: A co-op borzalmasan könnyű akkor, ha csak egy kicsit is odafigyelsz. És még itt is vannak olyan egyszerű kis emberkék, akik pillanatok alatt halnak -de tömegével!!- és ha így van, akkor még a meccset is bukjuk, ami nagyobb teljesítmény, mint győzni.:D
  • PrasCo
    ...és amit Te kérsz, az pontosan az, hogy gyorsabban lehessen haladni a tier-ekben. :D
    Az üzleti modell meg pontosan erre épül. Az első néhány napban csak úgy tolják a játékos s*gge alá a fejlesztéseket, dől a lóvé, egyszerű a játékmenet, mindenki boldog. Aztán halad előre a szekér, lelassulnak a fejlesztései, megjelenik az első nullszaldós-, sőt veszteséges kör, nekiállhat V-ös körüli bárkával kreditet farmolni, az egész elmegy igavonásba. Hacsak...! Hacsak nem fizet mindössze kilenckilenckilenc pont kilenckilencért csak ma, csak most, csak holnap prémiumot, melyhez ajándékba... satöbbi. Talán a 60% otthagyja a francba az egész játékot. Talán 30% inkább megfeszül és darál, de nem fizet, halad előre tyúklépésben. De nyilván ki van okosítva a matek, hogy ha a 10% fizet - már rentábilis a biznisz.
    Ettől szép ez. Nem szabad, hogy pénzért könnyebb legyen a játék (egynéhány prémium hajó egyenesen rosszabb, mint a tech tree), de gyorsabb kell, hogy legyen. Az pedig, hogy a haladásod egyre lassabb és küszködőbb lesz a felsőbb tier-ekben, azt a célt szolgálja, hogy meglegyen a motivációd a gyorsabb haladás elősegítésére: pénzzel.

Nagyon szépen ki van ez találva, minthogy a termék egymaga oldja meg a piac megteremtését (a beetetést, ha úgy tetszik) és az így mesterségesen létrehozott igény kielégítését.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.12.10. 12:52:53
  • 1kezdő
    Nos -ebben a játékban- az arany nem könnyíti meg a játékot, legfeljebb gyorsabban lehet a tier-ben előre haladni. Ha megvettem egy hajót, akkor ha van aranyam, feltápolhatom. Jobb hajótest, motor, stb-stb. De onnantól kezdve nagyobb tierű hajókkal tesz össze, tehát túlzottan nem lett könnyebb. Ami könnyebbé teszi kicsit, az a kapitányi tudás, de azt nem lehet aranyért megvenni /hál'Isten!/. Kapitányokat pakolgathatom ide-oda, újraoszthatom a kapitányi pontokat aranyért. De jobb hajóm nem lesz, csak a megengedett. Jobb lőszerem, páncélom se lesz, csak a megengedett. Azt meg más is megkapja, arany nélkül is. Csak az idő, amíg eléri a hajóosztályokat. Na azon lehet segíteni arannyal.
  • pxxl
    megint így jártam este :(

viszont újmehikóval lőttem 3 citadellát :D az olyan 40.000 hp mínusz. emberünk fordult is meg veszettül és menekült :D többet nem is láttam :P
  • pxxl
    de ah így lenne, akkor miért venne bárki "aranyat", hogy megkönnyítse a játékot? :) nem érné meg :P
  • 1kezdő
    Lenne még itt valami, amin kellene szerintem változtatniuk. A kapott csillag/pont /meg miegymás/-on, azaz, minél magasabb osztályban harcol a user, annál többet kellene kapnia. Mert kissé fura, hogy szinte ugyan az a kapott pontok száma, miközben az elérendő hajók ára elég szépen emelkedik. Látszólag többet ad, de ez szerintem csak a látszat, mert inkább az eliminált hit pontok nagysága miatt több. Nagyobb hajó elsüllyesztése, több pont, de valójában nem ad többet arányítva. Hogy a kecske is megmaradjon és a káposzta is jól lakjon /:)/, alapból minden tier között 10 free ponttal több lenne alapból és ehhez jönne a csatában megszerzett pontok, de a tier-nek megfelelő szorzóval számolva. Ezzel is jelezve a játékos felé, hogy megbecsülik kitartását és elért szintjét, valamint a beforgatott időt és nem beszélve a valós pénzt is. Azért van némi különbség a St.Louissal harcolás, vagy egy tier IX-X-es között. És itt nem elsősorban a csata nehézségére gondolok, hanem az addig eltelt időre, befektetett energiára.
  • pxxl
    van benne valami :D
  • seepheeerd
    Pár napja volt, 1 szem torpedó közeledett az Iowa-hoz, eh, nem tudom kikerülni de sebaj, nem sokat árt, kb. 95% hp-m volt. Bumm és süllyedtem...

A patch óta valami iszonyat gyenge az Iowa: szanaszét röpülnek a lövedékek és pillanatok alatt szétkapják.
  • seepheeerd
    Hát a lőszerraktárba. Azok pedig szinte mindig a lövegtornyok alatt vannak.
  • carp3tm0nster
    ma megint nem lehet nyerni... 8 vereség zsinórban... stock new york csatahajóval csak tier VII-et kapok. látom a wg nem szokott le arról,hogy taknyosra sz*passa a saját játékosait.
  • 1kezdő
    Akkor most "örülök". Köszönöm, hogy nem felejtkeztél el rólam és még annak is, hogy a játék üzemeltetői figyelembe vették a kérésemet. Igaz, öt tagbaszakadt orosz maffiózóval küldtem, lehet ez hatott. De higgyétek el, így ésszerűbb, hogy még egy kicsit várnak, hogy mindenki ott lehessen indulásnál.
  • gergod
    Az uj patch megnovelte a varakozasi idot a jatek elejen.. Most varhatok 40 mpt. Kezdo kollega orulhet :)
  • whiskeyman
    Hát nem tudom én sem, de nekem olyan volt, hogy 1 db torpedo eltalált és a 48000 HP oda is lett...
  • Prof William
    2.15 -től egy remek (Bár kissé Michael Bay-es) példa látható a lőszerrekesz robbanásra. A hajónak ilyenkor szinte mindig annyi volt.

Amúgy a lőszerrobbanás a valóságban mindig attól függött, hogy az adott hajónak, hol volt a lőszerraktára... Hogy ezt most a játékban figyelembe veszik-e azt nem tudom...
  • PrasCo
    A Königsbergben ülve engem szemből is sikerült már úgy megküldeni, hogy a HP-m elsöprő többsége egyetlen pillanat alatt nullázódott egy gombafelhő kíséretében, úgyhogy én is kíváncsi lennék rá, hogy ez hogy működik.
  • pxxl
    pont így történt, épp beértünk értelmes pozícióba, és csatttt :(
    btw omahával voltam.

nem tudom hol kell eltalálni hozzá.
  • Prof William
    Ez főleg akkor idegesítő amikor a meccs elején vagy. Meg amikor Full HP-ból mész le nullára. Mondjuk valóságban is lőszer robbanás az esetek 90%-ban végzetes volt a hajóra.

Hol kell eltalálni hozzá?
  • pxxl
    tegnap "1" lövésből kiszedtek így. :\ kellemetlen mikor irtanád az ellent, és egyszer csak átmész tengeralattjáróba mert berobbant :(
  • DantesHUN
    Találati kell hely hozzá.
  • Prof William
    A lőszer detonáció mitől függ? Bizonyos találati hely kell? Vagy egy random számláló számolja ki hogy "na akkor most te robbansz"?
  • seepheeerd
    Ez szerintem az idióta rendszer (programkód) hibája. Ha teszem azt 18km-re szeretnék lőni, akkor a céltávolság ne váltson 6km-re, mert épp egy sziget a lővonalba esik és azt mutatja a távmérő.
    (Ennek ellenére vannak érdekes hajók, melyek lehetetlen helyeken járva (értsd közel a sziget szikláihoz) is eltalálnak. Értem én hogy más-más a röppálya, de tarackot sehol sem látok.

Bár ha be lehetne állítani a lőportöltet nagyságát, mint ahogy azt a valóságban be lehetett állítani, akkor magas szögcsoportban lehetne tüzelni a közelebbi célokra is.
  • PrasCo
    Sosem tapasztaltam még, hogy a röppálya megtörne. Természetesen meglehet, hogy igazad van, mégis másra tippelnék:
    Amíg a cél be van mérve, addig az ágyúid valahogy ahhoz igazodnak.
    Ez feltehetőleg azért van így, mert elviekben így lehetséges a sziget mögött lévő, úgy-ahogy megbecsült vagy árboc alapján beazonosított, de mindenképpen kijelölt célt ejtett lövéssel támadni, mittomén' 18 kilométerre, miközben maga a szálkereszt a szigetre néz, aminek a felszíne teszem azt, 13 kilométerre van tőled.
    Tehát az ágyúid 18 kilométerre hordanak, de amint elveszik a célkijelölés, gőzük nincs, mire akarsz lőni, csak azt tudják, hogy a szálkereszt a 13 kilométerre lévő szigetre mutat, tehát beállnak erre a lőtávra. Eddig stimmel, azt azonban meg tudom erősíteni, hogy időnként idióta módon viselkednek az ágyúk, és bármi különösebb változás nélkül (tehát nemhogy a hajót látom még mindig, de a célkijelölés is fennmaradt) elkezdik a szigetet lőni, holott röppálya-gond nem lehet, mert két másodperccel ezelőtt még vígan ontottan fentről a cuccot a tüzérségem szinte ugyanoda.

Összességében, amit írsz, azt simán elhiszem, de a miért-ben (eltérülő lövedékek) erősen kételkedem.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.12.08. 16:48:06
  • 1kezdő
    Van itt egy másik -szerintem rossz programozás miatt- érdekesség. Az ellenfél beúszik egy hegy mögé. Én benne vagyok a célzásban, a célkereszt rajta. Finoman úsztatom vele a horizontális skálát. Lövök és a lövést követő másodpercben -de mindenképp utána- az ellenfél hajója eltűnik. A lövedékek, amiket még célzásban és láthatóságban lőttem, az eltűnés miatt elveszítik a célt és jóval előbb leesnek. Ilyen a valóságban nem lehetne, mert a lövés után a lövedékek tehetetlenségi pályán oda kell hogy repüljenek, ahova a lövés előtt céloztam.
  • aru
    Kipróbáltam cirkálóval pve-ben nagyon jól működik. Gyakorlatilag spórol egy sorozatot a mod azzal, hogy látod a vekort amerre mozog az ellenfeled. Nem fogom használni ahogyan eddig sem használtam ilyet, nem szorulok rá, csak érdekelt. :)
  • pxxl
    én azt sem értem, hogy néha elmegy a hegy felett nagy ívben, néha meg egyenesen neki repülnek. :\
  • DantesHUN
    Valahogy beállíthatnák ,hogy lövész vagy nem tudom minek nevezzem nézetben is látszódjon egy hegy. Én a minimap-pt szoktam nézni, de van hogy tévedek, vagy azt gondolom ott még átfér a hegy felett, de még se. Valahogy jelezhetné a rendszer.