22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • CommanDos
  • seepheeerd
    Nyugi, az új patch-ben lesz olyan zászló, amivel nagyobb eséllyel gyújtanak majd :D
  • carp3tm0nster
    ez a new york mekkora egy hányadék valami... 14,5km lőtáv, 21 csomó sebesség, ég mintha egy úszó benzinkút lenne... az meg hogy harmadszor nézem végig, hogy 20-30ezer hp-ról leégek nullára.... elmegy a csipába a wg is...
  • 1kezdő
    Azt hiszem mondtam már, hogy a teljesítményedtől függ, hogy mennyi XP-t kapsz. Az biztos, hogy tier III-ban még nem ad sokat, egyrészt mert co-op, másrészt, itt még elég kevés hit pontot lőtök le egymásról. És mint tudjuk, ezután kapsz XP-ket. Kevés találat, kevés XP.

Mellesleg én is úgy 1500 meccs után döntöttem arról, hogy hajlandó vagyok pénzt befektetni ebbe a játékba.
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.12.14. 22:27:18
  • asolyom
    Egyelőre pénzt nem akarok költeni, viszont az érdekelne, hogy ez 120-150 xp / küldi viszonlyag kezdőként tier 3 hajóval normális-e.
  • Cobra.
    A hajótest fejlesztés felviszi 19km-re a lőtávot. Egyébként meg a legtöbb pályán úgyis 10-12km-ről megy a harc, szóval tök mindegy milyen messze tudsz lőni.
  • Prof William
    A Fuso jól néz ki a 6 lövegtornyával de most nézem hogy csatahajó létére 14! kilométer a lőtávja? Ezt komolyan gondolták?

Lehet ezen segíteni? A fejlesztés is max +1 kilométer lőtávot ad...
  • 1kezdő
    Ha türelmetlen vagy, vedd meg. Nem drága. Nekem sincs prémium accountom, mert nincs rá szükségem. De vettem dublont, hogy ne kelljen kiszolgáltatnom magam a játéknak. Amikor akarom, hajóosztályt lépek és úgy szerelem fel, ahogy nekem tetszik. Ezt úgy hívják függetlenség. Robotolok, de saját jó szántamból és nem kényszer miatt. Ha tudod, tedd te is.:)
  • asolyom
    No, eljutottam odáig, hogy legalább nem purcanok ki minden bevetésen, sőt az utóbbi 4-5 alkalommal már találatokat is viszek be, és hajókat süllyesztek el. Ahogy láttam korábban mégis torpedók miatt süllyedtem el, noha robbnásta nem láttam, azonban a damage history azt írja, hogy 16000 hitpointot torpedók miatt vesztettem. Mostanra majdnem teljesen upgradeltem a St. Louist, csak az új tűzvezető rendszer hiányzik. Viszont az xp pontok nehezen gyűlnek, valahogy 120-150-nél ritkán megy több. Lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy nincs prémium accountom.
  • 1kezdő
    Nézd. Minden nap azzal kezdem, hogy végig skálázom a hajóimat egyszer a másfeles szorzó miatt, meg hogy ne essek ki a gyakorlatból. A St.Louissal kezdem. 50 meccsből ha egyszer vesztek, de azt is akkor, ha végtelen gyenge társaságot fogok ki és egyedül maradok több hajó ellen. Aztán South Carolina, Phoenix, Wyoming, Omaha, New York, Cleveland, New Mexico, Pensacola, Atago. Mikor vége, vissza New Mexico és ami kifér a csövön. Nem sokára -talán ezen a héten- bővül a hajók sora, jön Colorado. Rengeteg meccs, rengeteg gyakorlás. A már nagyon sokszor végig skálázott pályákat betéve tudom. Tudom hova helyezkedjek. Tudom merről jönnek és én akkor hol legyek. Kapásból célzok és elég jók a találati esélyeim. És mégis néha akad meglepetés és ezért jó ez a játék.

Neked is ezt ajánlom: gyakorolj, gyakorolj. A botok ellen nem nehéz /szó-szó/ és ami még előnyük, hogy nem sunyik, mint az ember. Egyenesek. Jönnek, támadnak és nem vacakolnak. Azt neked kell és ha jól vacakolsz, akkor többnyire győzni fogsz. Persze, ha akadnak megfelelő társak, mert anélkül nem megy.:)
  • asolyom
    Kész, feladom. Valamit nagyon nem tudok. Megint 2 másodperc alatt a hitpoint szinte nullára olvadt. És utána egy egész sorozat torpedó elkapott. Én torpedóval képtelen vagyok bárkit is eltalálni, bot pedig mindig megszivat. Én hiába lövök teljes oldalsortüzet a rombolóba, az vígan megy tovább. Ő meg fos kis ágyújával úgy eltalál, hogy azonnal elsüllyedek. Qrvára reális.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.14. 20:19:08
  • asolyom
    Nem nem és nem. Egyszer már túléltem egy csatát, de most megint nem tudom, hogy mi történt. A vízvonal alatt kaphattam találatot, mert a hitpoint kb. 3 másodperc alatt leszaladt 20000-ről 300-ra. Torpedó még a közelemben sem volt.
  • 1kezdő
    A St. Louis jó kis hajó. Olyan mini csatahajó, mert bírja a strapát és szinte folyamatosan tud lőni. A lényeg, hogy ne azt várd, hogy veled menjenek a többiek, hanem menj velük te. Úgyis lemaradsz, mert lassú, de nem is baj, mert akkor helyetted -míg odaérsz- ők veszik fel a küzdelmet, te meg kényelmesen oszthatod a lövéseket, többnyire válasz csapás nélkül. Ami fontos: soha ne állj egy helyben és ne mozogj egyenesen. Térülj-fordulj és közben oszd az áldást.:)
  • asolyom
    Néha minden előjel nélkül elsüllyedek. Se torpedo, se lövedék becsapódás, és van még vagy 2000 hitpointom. Lehet, hogy én vagy ultra béna, de furcsa, hogy egy tier 2 és tier 3 csata között ekkora különbség legyen.
  • asolyom
    Mióta átnyergeltem a T3-as St. Louisra képtelen vagyok túlélni egy csatát. Mindig rámzúdul 4-5 ellenséges hajó, ésa társak sehol nincsnek.
  • 1kezdő
    Azzal kezdem, hogy a co-op-ban a gépnél csak az ember hülyébb. Annyira felhúztam magam, hogy a három cirkálós gyereket elküldtem abba a jó k.anyjába.

A történet: Helyszín Two brothers. Csapatom: Nagato, New York, Warspite, Én/New mex./, Colorado és három jelentéktelen cirkáló. Romboló nincs.
    Én csatlakozom a baloldali két csatahajóhoz, azaz, Nagato, New York és egy cirkáló és elfordultunk a szigetek baloldala felé. Mi jön szembe? Nagato, Warspite, New York és egy cirkáló.:)
    A cirkálót kilövöm, a mi cirkálónk a szembe jövő erő láttán lő egy bátortalant és visszapucol. Nekem tetszik a három-három felállás. Elől a Nagató azt kezdjük amortizálni elég szépen. A mi Nagatónk kiment egész bal szélre onnan oszt én a New York mögött közvetlenül lövöldözök. Már nagyon közel voltunk egymáshoz /kb. 5-6 km/, ezért úgy döntök megfordulok és visszafelé harcolok. Mégse futhatok be három csatahajó közé. Úgyhogy egy zárósortűz mellett visszafordulok. Az előttem levő NY tovább ment /a botor!/ és halt hamar. Mi közben kilőttük a Nagato-t. Én visszafelé haladva lövöldöztem és igyekeztem a legkisebb felületet mutatni. Látom a kis térképen, hogy a mi Nagatonk Is elindult sréhen vissza, de keresztezi az én visszavonulásom útvonalát. Ő ezek szerint nem látta, mert összementünk. Nagy nehezen szétkászálódtunk. Én visszafelé, ő előre. Ez meg is pecsételte a sorsát. Szétlőtték. A probléma azon kívül, hogy egyedül maradtam, még az volt, hogy mindkét ellenfél hajó, aránylag jó állapotban volt. Semmi gond, kettővel harcolok. Képzeljetek el egy nagyon hegyes háromszöget, melynek csúcsában én vagyok és igyekszem a legkisebb találati felületet nyújtani, de azért oda-oda csapni.

Most jön a lényeg! Közeben a három cirkálónk feljutott a piros bázisra, de mit ad Isten, ott még egy piros hajó volt szintén velük együtt a köreben. Én folyamatosan haladok vissza a baloldali alsó sarok irányába és mindig azt a hajót lövöm, amelyik a legnagyobb felületét mutatja. És most jön az, hogy ebben a játékban a gép volt okosabb. A Warspite, miközben lő engem, szépen lassan ráfordul a bázisunkra, miközben a NY tovább jön utánam. Ahogy a WS eltűnik, azonnal fordulok és szemben megsemmisítem a NY-ot. Amit idáig leírtam az a játékban kb 4-5 perc. A 2-3 perc közben ráírtam a három cirkálóra, hogy: GO-GO, mert hárman nem tudták kivégezni azt az egy hajót és addig nem indult el a foglalás. Bezzeg a WS elkezdte a foglalást, míg én a NY viaskodtam.

A lényeg és a dühöm oka: hárman nem bírtak el azzal az egyel, miközben mind a négyen benn voltak a piros bázison. A WS egyedül foglalt, de a három cirkálós agyában meg se fordult -a térképet látva-, hogy legalább az egyik a két sziget közt lejöjjön segíteni. No, nem nekem, mert én jól elvoltam, hanem, hogy zavarja a foglalásban a WS-t. 20, azaz húsz mp.-vel foglalt előbb a WS...vesztettünk.
  • asolyom
    Elértem az 5-ös szintet, és utána jött 3000 körüli free xp, amit ha jól látom el lehet bármire költeni, hajóra, lövegre stb.
  • 1kezdő
    Nem pontosítottad a kérdést, de ahogy én tudom, egy összecsapás után, az elért eredményed alapján egyszer kapsz free XP-t. Vannak még különböző küldetések, amiért -ha teljesíted- szintén kaphatsz free XP-t
  • asolyom
    A free xp az csak egyszer jár egy accountra?
  • 1kezdő
    Eleinte én is arra figyeltem, hogy mennyit süllyesztek el, de nem ez a lényeg. Az, hogy mennyit hit pontot lősz le az ellenfeledről, ugyanis ezután kapod a pontot. Volt, hogy az egyik társam négyet süllyesztett én meg egyet sem, mégis én kaptam a több pontot, mert amit én levertem az ellenfél hajójáról, annak maradékát süllyesztgette. Én is amerikai ágon megyek, de van, aki a japánra esküszik. Kinek a pap, kinek a neje...:)

Mellesleg -nem figyeltem- áthaladtam a 2000. összecsapáson, egész pontosan a 2009. meccsemet vívtam az előbb. Kis jubileum.:)
  • asolyom
    Hát én még csak T2-es Chesterrel bohóckodom. Ahogy látom az amcsi ágyúk gyorsabbak és pontosabbak, mint a japánok. Elég sok találatot, meg incapacitation-t elérek, és rohadtul szokott bosszantani, mikor mégis más gyűjti be skalpot. Azért volt így is olyan csatám, ahol három ellenséget süllyesztettem el.
  • 1kezdő
    Nem aggódom, mert többnyire New Mexico-val harcolok.:)

Épp most volt egy menetem, ami tipikusan -többnyire vagy kezdők??, vagy végtelenül agyi improduktívak- megtestesítette, hogy nem szabad játszani. Két-két New Mexico /az egyik az enyém/, egy Atago és az apróságok /cirkálók, rombolók/. A co-op-ban az ellenfél ugyanazon hajókkal támad, mint a mienk.
    Tehát: A pálya kettéosztott párhuzamos, három bázissal. Az én térfelemen egy romboló, egy Cleveland. Szembe: New Mex, Atago, romboló. A többi a másik oldalon. Elindulok, de nem mehetek közel, mert az Atago 10 km-ig torpedózik, tehát tisztes távolból lövöldözök, nem sok sikerrel. Az Atago -roppant bosszantó- állandóan felgyújt. Igyekszem háttal állni és távolodni, de mindegy az Atago-nak, mindig eltalál. Aztán a Mexico is beszáll a szekírozásomba. Kilövik a rombolóm és aztán a Clevelandot mellőlem. A másik oldalon is eltűnik mindenki a Mexico-n kívül.
    Végjáték: Egyik oldal, másik oldal 1-1 Mexico és az én oldalamon a carrier. Az ellenfél öt hajó: Két Mexico, Atago /lesérülve általam/, Cleveland, valamit a carrierjük. A mi carrierünk egyetlen hajót sem tudott süllyeszteni és ráadásul elindul be középre az ellenfél elé. Mivel már szinte szénné égtem, így szép lassan elporladok. Utánam a carrier-t szétlövik középen. Süllyedés után benn maradok és átugrok a másik, már egyedüli Mexicora, aki.....Áll egy helyben és ló.aszt nem csinál. Még csak foglalni sem volt hajlandó, pedig ott volt mellette a kör. Mikor már csak ő maradt, elindul a kör felé, de a másik oldalról jön az Atago és a Mexico. Zöld hősünk be a foglaló körbe, amit úgysem tud már elfoglalni, mert lövik. De nem ám a legkisebb keresztmetszetet mutatja, hanem oldalt hajózik, ahogy az a buták kézikönyvében megvagyon írva. Atago felgyújtja azonnal, Mexico két sorozattal kivégzi. Nézem a siralmas pont végeredményt és betojok...második vagyok úgy, hogy lényegében nem tudtam csinálni semmit. Na jó, de akkor mit csináltak a többiek?:D
  • silverchain
    Ez tetszett:) Ne aggódj, a wyoming már sokkal jobb BB, hát még a Kongo, ha a japán ágat is elkezded. Én most a NC-nél vagyok, egyszerűen imádom, én vagyok sokszor a támadás éke. Csak a javítási költség megöli a vele játszott csaták számát.
  • 1kezdő
    Egy aranyos kis történet a "baráti tűz" melegéről. "Two brothers" pálya, én South Carolinával csapatom. Ez a csatahajó olyan, mint egy tökön rúgott pekingi kacsa. Ami rossz lehet egy csatahajóban, azt megtestesíti ez a hajó. Naponta egyszer -1.5 szorzó- megyek vele, hogy be ne penészesedjen. No kérem: már a mi térfelünkön nem volt ellenfél, hát gondolom átmegyek és keresek magamnak. Be a két sziget közti szorosba, mert nem volt ott senki. Amint kezdek beérni, feltűnik a semmiből az ellenfél másik South Carolinája. No akkor párbaj a szorosban...gondolom. Igen ám, de jöttek az én vitéz csapattársaim ketten kétfelől és segítség gyanánt torpedó sorozatot lőttek be a szorosba. Azt nem kell elmondanom, hogy párbajnál fontos a lavírozás és itt ráadásul kis helyen kellett abszolválni. Úgy szét kaptak torpedókkal a társaim, hogy öröm volt átélni. Az ellenfél hajója megköszönte és vígan tovább pöfögött. Én meg néztem értelmesen, hogy milyen szépen is tud süllyedni a hajóm.:)
  • asolyom
    Én most egyelőre co-op csatákat nyomok, hogy gyakoroljak. Randomot még nem próbáltam, bár elivleg már lehetne. Most egy T2 Chikumával nyomom, elvileg meg tudnám már venni a T2-es rombolót is, de lehet, hogy inkább a T3-as cirkálóra gyűjtök tovább.
  • 1kezdő
    Általában a repülőgép hordozók -mint minden más osztály-, akkor működnek jól, ha az, aki irányítja ügyes és intelligens. Ha megfelelő, akkor nagyon a hasznára van a csapatnak. Sajnos, vannak sokan -főleg az elején-, akik szinte semmit nem csinálnak azon kívül, hogy repkednek ide-oda, de egyetlen hajót nem tudnak elsüllyeszteni. Ez annyit jelent, hogy a csapat már induláskor egy fővel kevesebben vannak. Ezért azt ajánlom, hogy mielőtt valaki carrierrel randomba megy, alaposan készüljön fel co-op-ban. Egy carrier akkor teljesít jól, ha legalább két hajót eltud süllyeszteni.

A második kérdésedre csak azt tudom válaszolni: próbáld ki mindegyiket, majd döntsd Te el, hogy melyik a szimpatikusabb. Én cirkálóval kezdtem, elmentem VIII tier-ig, most csatahajóágon haladok és nem sokára veszem a Colorado-t.
    Engem is megtorpedóztak már nem is egyszer, ehhez jobb ha hozzá szoksz. Sajnos vannak agyilag alulreprezentáltak, akik csak azért lőnek össze-vissza, mert ez olyan klassz. És ha épp egy csapattag van ott, hát így járt.:)
  • asolyom
    "a gép néha sokkal intelligensebben játszik némelyeknél"

Ezt, mint egy másik kezdő csak megerősíteni tudom. Nem először fordul elő, hogy csapat tag nekem jön vagy megtorpedóz. Csak azt nem értem, hogy aki annyira retardált, hogy azt hiszi, hogy egyedül van a pályán, az mindek játszik mmo-val.
  • 1kezdő
    Néha egész jó válaszok/beszólások jönnek. A tied ilyen. Nagyon találó. Hogy kissé fokozzam: a gép néha sokkal intelligensebben játszik némelyeknél. Persze, nyilván az az intelligens, aki programozta. És biztos vagyok benne, hogy azért tudjuk könnyen verni a gépet, mert ilyen gyengére vették az intelligenciájukat. Meglehetne írni olyanra is, hogy vért kellene köpni, mire sikerülne őket legyőzni. De akkor hol tanulnának olyanok mint én az örökös "kezdő"?:)
  • Prof William
    "Unintelligens botok ellen teljesen más játszani, mint gondolkodó ellenfelek ellen. :)"

Néha azért elég nehéz felfedezni a különbséget. :)
  • asolyom
    Azt kérdezném, hogy a repülőgép hordozók mennyire működnek jól a játékban, mert nekem a térképek mérete kicsinek tűnik a hordozós stratégiához.

Rombolókat érdemes fejlesztgetni? Valahogy nekem averzióim vannak....a saját csapat tagok szoktak megtorpedózni.
  • Lokker
    Milyen aim modot? Elég tájékozott vagy... Én beméréshez 1 ágyúval/toronnyal lövök utána kapja a képébe a többit az ellen, ennyi. Aim mod meg már a franc tudja hány patch óta nincs, tán még a bétában létezett.
  • 1kezdő
    Nem indulok ki semmiből. Most co-op-zok. Előtte randomoztam közel 1200 csata van mögöttem. Láttam ilyet, láttam olyat, nem érdekes. Randomban is kilövik a cirkálókat. Az igaz, hogy a botok unitelligensek, de jobban céloznak és még azt is érzékelik, ha valamerre elkormányzok.Akkor is ha célba veszem. A gép pontosan tudja, hogy én épp mit csinálok. Persze könnyű legyőzni őket, kivéve, ha a VI-os New Mexicomat a nyolcasok közé sorolja. Persze, akkor is győzelem, de nagyon észnél kell lenni, mert hipp-hopp leszednek. Mellesleg 15 km-nél még a csatahajó is elmozog a lövésből. Szerintem, ha összeáll két csatahajó és kimegy a nyílt vízre, esélyed nincs ellenük, csak ha a többiek besegítenek. De akkor már nem csak te vagy az ász.
  • aru
    Tudom te aim modot használsz.
  • Lokker
    Jesszus, te úgy mérsz be valakit, hogy az összes toronnyal/ágyúval tüzelsz?
  • aru
    Én mosolygok rajtad aki a Co-Op csatákból indul ki. Unintelligens botok ellen teljesen más játszani, mint gondolkodó ellenfelek ellen. :)

15+ km-nél a lövedékek haladási ideje 10s vagy mégtöbb. Ez idő alatt én bármerre elevickélek a mozgékony és gyorsabb cirkálóval míg csatahajóval ez elég nehézkes. Míg a BS 30s fölötti idővel tölt addig egy cirkáló pár másodperc kiessésel folyamatosan tud lőni és ezzel látja is merre mozog a célpontja. Azzal a percenkénti 1,5-2 lövéssel elég nehéz lekövetni egy hajó mozgását ilyen távolságból. És miért is engednék közelebb 15 km-től egy ellenséget amikor nekem ez pont jó, mert előnyt jelent.

Annak a "véletlen rendesen eltalálninak" elég kicsi az esélye még az RNG-vel is, és nem sokszor fordult elő velem. Persze biztos van olyan aki cirkálóval egyenes vonalban mozog mint a botok. Eleve a lőszerraktár robbanás ellen használok zászlót, és az égés csökkentésének esélyére is, meg vannak még ott szép dolgok.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.13. 23:01:52
  • 1kezdő
    Öreg vagyok én már a farok méregetéshez. Menj 3000 fölé és növeld 3 kill/ death-re az arányod, én meg addig öregesen eltipegek. Azért jó volt hogy megmosolyogtattál.:)

Amit én látok játék közben: amint megjelenik két csatahajó, azonnal segítségért kiabálnak a cirkálók. Azoknak a cirkálóknak van némi esélye ellenük, akik torpedóznak. Kilövik a torpedót és már pucolnak is. Aztán vagy belemegy, vagy nem. Azt megnézném, amikor lövésekkel kellene legyőzni a csatahajót. Többnyire az a vesztük a csatahajóknak, hogy megjelenik -persze bújkálva- a romboló és torpedózik és amíg ezekkel foglalkozik a csatahajó, addig csak sikerül valahogy legyőzni. De ha kilövik rögtön a rombolót, akkor vannak szarban a cirkálók. Csak egyszer kell -mondjuk véletlen- eltalálni rendesen a cirkálót. Rögtön csicsika. Akkor megy a sírás: "felrobbantam rögtön...nem is értem".

Persze, vannak igazi tálentumok, azokra persze ez nem igaz.:)
  • Lokker
    Hátha itt is kezdődik kinek nagyobb az e-penise és jönnek a stathuszárok. :)
  • aru
    Mosolyogjál addig én megyek cirkálóval 3000 WN fölé. :) Neked vajon mennyi van csatahajóval Solo Randomban? Van legalább 2,5 kill/death arányod?
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.13. 22:22:20
  • 1kezdő
    "Cirkáló ellen esélyük sincs, mert gyorsabb és gyorsabban forog."

Sikerült megmosolyogtatnod.:) A légy is ezt mondta a légycsapónak...kimozoglak öcsém!:D
  • aru
    Egy csatahajó mindig helyettesíthető a játékban, mert azok csak 10 km-en belül hatásosak. Sosem engedem az ellenfeleket ilyen közzel magamhoz, 15 km távolságot igyekszem tartani és onnan szedem szét őket kimanőverezéssel. Cirkáló ellen esélyük sincs, mert gyorsabb és gyorsabban forog.

Én azért szedtem ki 3 hajót egyszer, mert csak akkor voltak hajlandóak lőni amikor 100%-ról levittem az ellenfeleket pár száz pontosra. Meguntam és onnantól őket lőtem. 3 napig voltam lila kb 120 ezres csapat sebzéssel (Plusz 100 ezer az ellenségre)! Buktunk de jó érzés volt! :D
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.12.13. 21:40:49