22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • PrasCo
    A Settings / Controls alatt az "alternative battle interface mode"-t próbáld ki esetleg.
  • seepheeerd
    Idézet afaszbúkról:

"Egy kis helyzet jelentés....... 0.5.2 teszt szerver
    Sok érdekesség lesz: 3 új kikötő, új zászlók, 2 jó pálya, előkerült a Top Gun kitüntetés (5 kill), és kipróbálható a Kutuzov is. Aki kedveli a Murmansk-Omaha- Cleveland hajókat, annak ez a darab sztem kötelező vétel lesz.
    Kapitányokkal kapcsolatos FONTOS dolog!!!
    Ha véletlenül hajó eladásnál megy a kapitány is a levesbe, akkor az újításnak köszönhetően lesz rá ( ha jól emlékszem) 1:30 perced hogy ezt a baklövést visszavond. Így nem fognak elúszni az értékes górék"

Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.12.16. 11:14:40
  • seepheeerd
    Mindig írtam neki, hogy mennyi gépét lőttem le és hogy egy torpedó sem talált :D
  • asolyom
    De valahogy ki lehet íratni a nevet a hajó fölé?
  • carp3tm0nster
    közel voltam hozzá, ezért láttam a nevét és így már könnyű volt. csak ő közelebb volt az ellen rombolójához, mint én
  • asolyom
    No jó, de ha mondjuk van 3 St. Louis a csapatban, akkor honnan látod, hogy melyikben ki ül?
  • carp3tm0nster
    beírtam a csetbe a nevét és hogy mit csináljon :-D
  • asolyom
    Nem erre gondoltam, hanem ahogy írtad az előbb, hogy a cirkálódnak szóltál, hogy védje a hordozót.
  • carp3tm0nster
    szerintem csak a dokkban tudsz. rákeresel a nevére és úgy
  • asolyom
    Jut eszmbe, hogy kell személyes üzit küldeni? Crtl+ráböksz a nevére?
  • carp3tm0nster
    Tegnap egy enemy dd nekiment a hordozónknak. Ott volt a közelben egy cruiser,írom neki, hogy védd már meg a cv-t. nagy nehezen elindul a dd felé, lőni is kezdi, de addigra az ellen rombolója széttorpedózza az anyahajónkat. Erre mit csinál a retardált cruiserünk? visszafordul és elmegy, ahelyett, hogy lőtte volna tovább a dd-t. most normális az ilyen?
  • asolyom
    Néha mosolyogva figyelem, hogy egyes mmo játékosok mennyire iq light kivitelűek.

Berongyol a rombolójával, gyorsan előre szalad, mert ugye mindenkinél gyorsabb. Össze vissza lövöldöz a torpedóival akár tíz egynéhány kilóméterről, bele sem gondolva, hogy 5-7 km a torpedók hatótávja, aztán elsüllyed mint a kő. Az eszébe sem jut, hogy mondjuk a romboló arra lenne, hogy felderítsen, értesítse a többi hajót, és amíg a cirkálók és csatahajók lekötik az ellenséget, addig ő mondjuk az észlelési határon lavírozva szemezgethetne magának.
  • carp3tm0nster
    és ezt így hogy? :-D
  • seepheeerd
    Néha több is lejön az égről, főleg ha az ellenfél CV-je berág rád :D

• PrasCo
    Pénzért mindent lehet.
    (Doubloon-ért az Elite-státuszú (minden modul és a ráépülő hajók kifejlesztve) hajók normál, hajóhoz kötött XP-jét át lehet konvertálni free XP-vé.)
  • asolyom
    Tényleg brutál, egyre jobban tetszik. Most éppen azon gondolkozom, hogy kifejlesztem a South Carolina-t, mert muszáj, de az xp-t a Wyomingra a St. Louis-zal szedem össze, mert az SC elég ratyi. Ha jól sejtem, akkor az egyes hajókkal szerzett xp-t nem lehet összevonni.
  • carp3tm0nster
    A St. Louis egy tank. Kimaxolva brutál, az egyetlen hajó, amivel 80%-os winrate-m van:-)
  • asolyom
    No, egy daily mission-ön egész jó csapatba kerültem, és simán győztünk.

Egészen kezdem megszeretni a St. Louist. A saját tier környékén, még a csatahajókkal is felveszi a verseny 1:1-ben.
  • DantesHUN
    Ez úgy van, hogy a szokásos WG bénézás, elszúrják az egyensúlyt. Valamit erősítenek. Aztán gyengítik.
    Viszonylagos egyensúly volt a csatahajó vs hordozó helyzetben. Erre felturbózták a US hordozók vadászgépeit, így a japánok kerültek hátrányba.
    Most akkor erősítik kicsit a torpedókat.
    Logika...
  • carp3tm0nster
    parasztvakítás... a torpedóvetős gépekből így is max leszed 1db-ot kimaxolt hajóval, a 4 gép még így is simán leszed belőled 40-50ezer hp-t.
  • Sendrov
    Szerintem ez azért van, mert a készítők felé több repülőgép-hordozós játékos sír, mint csatahajós. :) Tehát a torpedóvető repcsiken javítanak, nem a csatahajón.
    Megjegyzem ugyanezen patchban a légvédelem is módosítva lesz. Ha jól értem, a játék jobban figyelembe veszi ezentúl a légvédelmi fegyverek űrméretét és hatásfokát. Hogy ez nekünk hajósoknak jó lesz-e vagy rossz, majd meglátjuk. Erős a gyanúm, hogy nem lesz határozottan érezhető változást a légvédelemben.
  • pxxl
    awwww dejó. így is úgy cikázok a topedók között hogy csak... :D
  • asolyom
    Ajaj....
  • carp3tm0nster
    ez pont olyan, mikor elkezdték kiherélni a heavy tankokat a wotban...
  • asolyom
    Hát ez sem a csatahajóknak kedvező irány. ;-)
  • PrasCo
    Most nézem egyébként a jövendő patch leírását:
    "Those who prefer torpedo attacks, especially when using higher-tier ships, will appreciate changes in the balance—the torpedo spotting distance is decreasing by several hundred meters depending on the torpedo type and ship tier. Moreover, ships having a displacement of higher than 35 thousand tons will require more time to turn, which will make it harder for them to dodge torpedo attacks."
    Alig várom, hogy olvashassam majd a topikot. :D
  • PrasCo
    Épp tegnap este vettem elő a Kongo-t ismét és nyilván erősen szubjektív ez, de számomra az egyik-, ha nem a legjobb élményt nyújtó hajó a játékban, amivel pedig össze szokott kerülni, azt többnyire tudja is ütni, bőven messziről is, közelről pedig egy citadellagép.
    Na és a gőzturbinák hangja teljes fordulaton, hmm...!
  • seepheeerd
    Ezt mondjuk egy Kongo-ra, vagy Amagira nem mondanám :)
    Nincs olyanom, csak amerikai BB-m, de a fogadó oldalról jól látszik a dolog :)
  • asolyom
    A japán ágyúk pontatlanabbak, mint az amerikaiak, bár a lőtávjuk nagyobb.
  • Sendrov
    A Myogit nem szabad csatahajóként használni. Csatahajónak egy nagy kalap sz.r. Én úgy játszom vele, mint egy nehézcirkálóval. Csatahajókat kerülöm, a messziről lövöldözést szintén, mert hiába a nagy lőtáv, ha kevés az ágyú és röhejesen nagy a szórás. Például cirkáló ellen közelharcban nagyon jó. Igaz, hogy a cirkáló felgyújt és a torpedóit is kerülgetem, de a 356mm-es lövegek közelről csak úgy szórják a citadellát vagy az instant killt a cirkálóknak. Ráadásul úgy forgolódok vele, mint ha cirkáló lenne. Ha meg nagy a gáz, akkor lelépek. A Myogi megy mint a meszes, amcsi csatahajókat állva hagyja, menekülés közben meg ott vannak a dupla tornyok hátul. Lehet velük 1-2 búcsú sorozatot hinteni, amíg az ellenfél lőtávolságán kívül, vagy fedezékbe érek.
    Persze a Myogi ettől még sz.r hajó, de ha nem csatahajóként használjátok, hanem inkább úgy, mint egy jóllakott, túlméretes nehézcirkálót, akkor akár még élvezetes is lehet vele a játék.
    A szintén sokat szidott Karlsruhét is egész megszerettem, pedig lassan eladásra kerül. Cirkálónak gatya, de nagyméretű rombolónak egész tűrhető, annak ellenére, hogy lassú és oldalanként csak 2-2 torpedója van.
  • pxxl
    Nekem még ott pihen a Myogi nem merek hozzányúlni, de eladni sem... :D
  • Prof William
    A csatahajó ágak eleje (szerintem) sokszor szívás. A Myogitól -ha eszembe jut- máig sikoltozva ébredek éjszakánként, :) de Tier 5-től egyre jobbak lesznek. Addig kell kibírni.
  • asolyom
    "lassabban halsz"

Ez éppen a South Carolinára nem igaz, mert a hitpoint szinte ugyanannyi, mint a St. Louisnak. Még van idő eldönteni, de egy biztos a csatahajók taktikájába bele kell tanulni, mert teljesen más, mint a cirkálóké. Nem szabad bemenni a sűrűbe, hanem inkább tisztes távolból jó nagyokat lövöldözni. Mellesleg engem is jobban érdekel a csatahajó ág.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.15. 09:47:46
  • pxxl
    hát ezt neked kell eldönteni :)
    "egyszerű" a recept. lassan mész, lassan lősz (nagyon)nagyot, lassabban halsz, vagy gyorsan mész, gyorsan lősz kicsit, gyorsan halsz, és van torpedód.

én jobban szeretem a csatahajót.
  • asolyom
    Éppen ez aggaszt! Vagyis, hogy mi a jobb....305 mm-es löveg, ami lő percenként 2-t, vagy 152 mm-es, ami akár közel 8-at is.
  • pxxl
    "...negyed akkora tűzgyorsasággal..."

ha a csatahajók felé indulsz, arra számíts, hogy ott minimum 30mp-es újratöltés lesz ;)
  • 1kezdő
    Nem meglepetés, mert ezt mondtam, hogy a St. Louis-zal lehet kezdeni valamit. Az SC egy muzeális tárgy és akként is kell kezelni. Gyorsan el kell hagyni és tovább menni. A választással kapcsolatban pedig annyit tennék hozzá: ha cirkálóágra indulsz, az pörgősebb izgalmasabb. A csatahajóág öregurasabb, kényelmesebb.
  • asolyom
    Nem akarom elkiabálni, de lassan lassan kezdek belejönni, már torpedókat is el tudok kerülni néha. Ahogy látom most kicsit hosszabb időre elidőzök a T3-as St. Louisnál, mert it már viszonylag sok xp-t kell gyűjteni, akármelyik irányba is megyek tovább. És akkor itt jön a dilemma. Nem is tudom, hogy átnyergeljek-e a csatahajók ágára. A T3-as South Carolina szánalmasnak tűnik, még a St. Louis mellett is. Még upgradelve is nem sokkal több hitpoint, szánalmasan gyenge meghajtás, és manőverező képesség. Ugyan nagyobb kaliberű ágyúk, de negyed akkora tűzgyorsasággal. Lehet, hogy a fejlettebb amcsi csatahajók jobbak, de odáig el is kellene jutni.

Viszont a St. Louist kezdem megszeretni.
  • carp3tm0nster
    Olyat szeretnék, hogy már a dokkban gyújtsák fel a hajót...
    Egy meccs alatt simán égek 4-5-ször. Szánalom...
  • 1kezdő
    "Végül is azzal kell főzni, ami van". Én elfogadom, hogy így van kiegyensúlyozva a játék, de a probléma az, hogy nem mindig és minden helyzetben vagyunk ugyanúgy. Egy kis pályán, ahol egy, vagy két gyújtogató jelen van, ott a csatahajóknak szuper nehéz, mert nekik tér kell. Ha nincs elég tér, gyorsan elégnek. Három-négy égési hely van rajtuk és képes percekig égni. Az azért elég fura, hogy oldalt talál el a romboló, vagy cirkáló és akkor is a fedélzet gyullad fel. Ne már! Ha felülről esik be a fedélzetre, az ok, de meglövi a farát, vagy az elejét és fenn tűz pusztít egy vas szörnyetegen?:)

Rövidebbé kellene tenni az égésidőt. Gondolom ezt azért nem teszik, mert az összecsapásra 20 perc áll rendelkezésre és addig jó ha eldől.