22420
A Wargaming új MMO játéka
-
#9558 A csapatot bárhogyan összeállíthatod (szerk.: Egy megkötés van tudtommal: legfeljebb egy repülőgép-hordozó per csapat); a küldetés kiírásától teljesen függetlenül. A dolog úgy néz ki, hogy HA a feltételek teljesülnek, akkor jogosult vagy a küldetésre; de a feltételek teljesítésére nem vagy kötelezve; ugyanúgy, ahogy T2-es hajóval is alkothatsz hajórajt továbbra is, ha az ismerőseiddel szeretnél játszani - csak akkor az eredményeid egyszerűen nem számítanak bele a küldetésbe.
A kiegyensúlyozás is roppant egyszerűen működik: Megkötés nincs, a divison-t a legmagasabb fokú taggal veszi figyelembe a rendszer. Tehát, ha Te összeállsz egy 6-os hajóddal egy 3-as csapattárssal, akkor a rendszer 6-osként fogja kezelni a csapatot, tehát így benne lehettek egy 8-as meccsben is.
A megoldás? Ne fogadj el túl alacsony (vagy túl magas) csapattársat. Ezt a "szaknyelv" úgy hívja, hogy "fail-platooning", és durván ki lehet cseszni ezáltal a saját csapattal.
Emlékszem, két olyan alkalom is volt ennek kapcsán, amikor a Fuso-val egy-egy Hashidatét takarítottam el kábé egyetlen sortűzzel... :)
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.11.23. 23:33:18 -
1kezdő #9557 Azért ma érdekes volt az új misszió, mert az első, aki meghívott, egy St. Luois volt. Azt hittem leesek a székről, mikor megláttam benn a pályán. Tier IV-VII-ig voltak. Én Clevelandel, mert jelenpillanatban az a legjobb a 13-as kapitánnyal. A Pensacola egy tévedés szerintem. Minden beleforgattam a a toronyforgatási sebességbe, hogy legalább valamennyire kövesse a hajó fordulását. De ez a töltési sebesség felháborító. 155 helyett 203 mm-es a löveg, de a kaliber növekedése egyáltalán nem egyenlíti ki a töltési sebességet. Szerintem rosszabb, mint a Clevelandem. Visszatérve: hogy a fenébe kerülhetett be a St. Louis, mikor a kiírás Tier IV-től szól? A másik: szerintem az egy tévedés, hogy három Tier is lehet a különbség a hajók között és ráadásul 3-4 VIII-ast is betesz az ötösök és hatosok közé. Olyat is megcsinált, hogy nekünk 1 bb, neki 4. Szóval érdekes a kiegyensúlyozás. -
1kezdő #9556 Én inkább azzal a "MINEKAZE"-val nem találkoznék. 2211 pont, azért az durva. -
Prof William #9555 Kemény. :)
Nem találkoznék veled a csatatéren. :) -
#9554 kifejezetten jó kis ranked meccs volt. majdnem sikerült mindenkit levadászni... :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
DantesHUN #9553 Majd egyszer, konkrét dátum nincs -
#9552 Sziasztok!
Német csatahajó ágról van valami info? Kb mikor kerül be? -
Desmodromic #9551 Igen, az irodai SSD-s gépem sokkal gyorsabban betölt, mint otthon a 3 éve telepített winyós! -
carp3tm0nster #9550 a háttértár a ludas a dologban, gyors hdd, vagy ssd esetén nincs ilyen gond. -
#9549 A Battle gomb mellett rányomsz hogy enlist in divison, vagy valami ilyesmi, és akkor kapsz majd meghivást egy szakaszba, leokézod és mehetsz... -
Dagohun74 #9548 yep -
1kezdő #9547 Hát nagyon jó, akkor ezt feldughatják a hátsófertályba. Nem lehetne már egy olyan küldi, amit mindenki csinálhat? Miért kell egy az araboknak, egy az eszkimóknak, egy a féllábúaknak és a vakoknak. A többi meg csak néz, mint Rozi a moziban. Na mind1. Ez egy játék, nem tudom miért veszem komolyan?:) -
#9546 Mikor max 3an csináltok egy kis csapatot (szakaszt, itt nem jut eszembe mi a neve) így közösen berak titeket csatába. -
1kezdő #9545 Mint írtam az első felháborodott válaszolónak, nem kell a végtelenségig várakoztatni a játékosokat. Az tényleg xar lenne. De elgondolkodtató, hogy a pályák 90%-át úgy töltöm be, hogy már 10 -15 mp-vel előbb benn vagyok. De ha a három bázisos pálya jön, akkor tuti, hogy nem fogok indulásra benn lenni. Mi történik a három bázisosnál? Gyors a netem, jó a gépem, hamar tölt, de amikor nagyon kellene, hogy benn legyek, akkor késik 5-8 mp-t. Megüt a guta, mert nem habozok és még akkor is indulok, ha később töltött be és persze az estek 60%-ban hamuvá lőnek. Ilyenkor persze szidom magam, hogy minek töröm még akkor is magam, ha már hátrányban vagyok. De basszus! Valakinek meg kell próbálni, hátha sikerül. A rombolók keringenek mint gólyafos a levegőben, vagy hárman mennek egy bázisra. A többit kifogja elfoglalni? A törökök?:) -
1kezdő #9544 Köszi, hogy belinkelted, de az alapprobléma, hogy nem tudok angolul és ezért kérdezek néha -másnak- teljesen érthető dolgokat. Mi az hogy szakaszban? -
#9543 A Total War: Arena nevű játék pontosan így működik, ahogy írod: Két csapat, csapatonként tíz fő, és csak akkor indul a menet, ha mindenki betöltött. Hangsúly a "mindenki"-n. Ezért van az, hogy minden második meccsben sikerül kifogni egyetlen embert, aki miatt, bár mindenki más negyven-hatvan másodperc alatt betöltött legkésőbb, a szó szoros értelmében malmozunk tíz percig, mert egy darab sültburgonyán akarja futtatni a játékot. Mivel pedig csak a saját töltöttségi állapotomról van információm (loaded), az övéről nem (csak annyit látok a neve mellett, hogy "loading"), ezért még csak azt sem tehetem meg, hogy otthagyom addig a gépet, hiszen mi van, ha a következő pillanatban elindul a játék? ...de nem fog, és az azt követő nyolc percben sem, de én ezt nem tudom, meg a többi tizennyolc majom sem tudja, úgyhogy ülünk ölbetett kézzel tíz percen keresztül az egyenképet adó monitor előtt.
...és nem, nem költői túlzás az az idő, amit írtam. :) Persze, "megoldás" lenne a plusz tíz másodperc, de vedd a következőt: Mi van, ha a program már eleve kalkulál ezzel a tíz másodperccel, de te még mindig túl lassú vagy? Én tehát annyit olvasok eddig, hogy "adjon a program tíz másodperc többletet, hogy ÉN belépjek." :))
Személy szerint amúgy nem érzem, hogy ilyen dolgokon érdemes fennakadni. Ez nem egy E-sport játék, hiába próbálják páran annak tekinteni. Itt egy véletlenszerűen összesorsolt cirkáló és egy csatahajó lő egymásra, RNG-sített szórással. Ilyen körülmények között az, hogy belátható időn belül be tudsz jutni egy játékba, sokkal, de sokkal többet számít, mert ha húsz másodperc helyett minden csatára kétszázat kell várnom, akkor megy a delete a játéknak (ahogy ment az Arenának is).
A hosszú töltési időt én a legelső pályabetöltésnél szoktam csak megfigyelni. Amikor másodjára kapom ugyanazt a pályát (gondolom, memóriából megy ilyenkor a dolog már legalább részben), már jóval emberibb. -
#9542 Ha jól láttam T4+ hajók. Randomban megy.
+ szakaszban.
Itt vannak.
Ha be vagyok lépve akkor mehetünk szakaszban, bár család miatt inkább csak este.
Utoljára szerkesztette: Tono34, 2015.11.23. 14:40:11 -
1kezdő #9541 Kérdezném, hogy a most megjelent 2 misszióban milyen feltételek mellett lehet részt venni, mert IV tiernél nagyobb hajómmal sem tudom elindítani. Megint van valami feltétel, aminek egyenlőre /vagy véglegesen/ nem felelek meg. -
tutyimutyi2 #9540 OFF:
Játszik valaki a Steel Ocean nevű japán fejlesztésű hasonlóan második világháborús hajós játékkal? -
1kezdő #9539 Van igazság abban amit írsz, de szerintem meglehetne ezt is oldani. A következő a helyzet: már be vagyok töltve, ezt a töltőskála jelzi, de mégsem lépek be, csak várok valamire. Ez még legalább 5-8 mp. A net lassú lenne, akkor nem tölteném le a pályát, csak lassan. De az meg van, akkor vajon még mi hiányzik és miért mindig a három bázisosnál csinálja? A többi pályán az elsők közt /10-15mp/ vagyok benn. Tisztában vagyok azzal, hogy nem a program akar csak velem kicseszni. Ezt abból gondolom, hogy vannak, akik még nálam is később indulnak és elég sokkal. A rajtban itt a következő dől el: ha rögtön indulsz és elég gyors a hajód, akkor vagy elsőnek, vagy egyszerre érkezel az ellen gyors hajójával. Ha elsőnek, ha egyszerre, megütköztök és a jobbik foglal. De ha később érsz oda, akkor már három-négy hajó tüze fogad és mire megfordulsz, véged. Egy hajó hátrány azonnal és bázis foglalás vesztés. Ez szinte döntő többnyire. A kezdésnél adni kellene úgy 10 mp plusz időt, hogy minél többen benn legyenek és akkor rajt. Aki addig sincs benn, annak akkor annyi és persze a csapatának is.:)
Tehát szó sincs 10 perc, vagy annál több várakozásról /ez sarkítás szerintem/, csak pár mp startidő hosszabbítás annak elismerésére, hogy van amikor valamiért hosszabb a betöltés. Ez nem lenne részrehajló senkivel, de esélyt adna sok játékosnak, hogy egyszerre indulhasson a többiekkel. -
#9538 aha, és ha valaki pl kifagy, akkor ott állunk majd 10 percig, míg vagy megjelenik vagy nem? ne viccelj már :)
btw, az hogy lassan tölt be a pálya, az a gép / net lassúságát jelzi. -
1kezdő #9537 Nem tudom pontosan mi lehet, de a tapasztalatom az, hogy van amikor már 15-20 mp-vel hamarabb benn vagyok és van /persze csak a több bázisosnál!!/, hogy 5-8 mp-vel később. A lényeg: addig ne induljon a játék, amíg mindenki igazoltan nincs benn, mert csak így fer a játék. Nagy előny az indulás. Sokszor a kezdés utáni 5 percben eldől, hogy ki fog nyerni. Nem egy nagy dolog, hogy addig várakoztassa azokat a játékosokat, akik már benn vannak. max 10 mp-ről van szó. -
seepheeerd #9536 Ez mitől lehet? Elég sokan írják, de ilyet én sosem tapasztaltam...
(Talán a gép nem tudja betölteni a tartalmat? SSD a megoldás) -
seepheeerd #9535 Ez szép :)
(Sejtettem, hogy nem BB-vel :)))) -
1kezdő #9534 Tudjátok mit tartok nem fer dolognak és ez a játék üzemeltetőjének hibája. Van a három bázisos pálya, ahol horizontálisan /rád vízszintesen/ vannak a bázisok. Ugye ilyenkor már evidens, hogy rárajtol mindenki. És ekkor mi van? Hiába vagyok a bázishoz jó pozícióban, nem hajlandó betölteni a progi. 5-10 mp hátránnyal indulok, hát persze hogy zakó mire odaérek. Miért nem lehet azt csinálni, hogy előbb mindenki betöltődik és amikor ez meg van, akkor rajt. Ezzel a játék indítással meccseket lehet eldönteni. Mert vagy megyek a bázisért és a betöltési hátrány miatt szétkapnak, vagy nem megyek és akkor bukta bázis. Lehet küzdeni a már befoglaltért, de az roppant nehéz. Ezen kellene sürgősen változtatniuk, mert az indulás döntő lehet egy kiélezett versenyben...ha már ilyenre tervezték. Mintha egy százméteres futóversenyben az egyik indulót 2 mp-vel később engednék indulni és azt gondolnák, így fer a verseny. -
#9533 Olyat én is kaptam egyszer...azt hiszem Wyominggal. Egy torpedo hit és a ~45000 hp volt nincs.
Ha már citadell hits :)
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=821wows.jpg
Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2015.11.23. 07:36:47 -
#9532 Ma is kiőttek kétszer is, 20.000 erőm volt, betalált és game over. -
carp3tm0nster #9531 olyan nálam is van, hogy előbb írja ki a bekapott sebzést, mint ahogy a lövedék eléri a hajómat. lag nincs. azt is észrevettem, ha távcsőben vagy és ellősz egy teljes sortűzet, majd kilépsz, akkor "játsza csak le" a tűzfelhőt az ágyúknél. ez a mostani pecsben jelentkezett csak. -
seepheeerd #9530 Csak annyit, hogy még repültek a lövedékek, amikor már kiírta azt, hogy mit találtam el. Lagos környezetben :) -
seepheeerd #9529 Volt már ilyen, nem egy BB-vel: romboló, cirkáló.
Sőt, torpedóval is, a BB kimanőverezte mind, kivéve egyet, ami az orr mögött találta el: big bang és süllyedt full hp-ról.
Többszörös citadella, vagy lőszerraktár kell ehhez. -
Party Hard #9528 Üdv. Elkezdtem játszani EU szerveren. Hawerom kint lakik Angilus országban és őt az usa szerverre tette. Át lehet valahogy jelentkezni szerintetek???? -
1kezdő #9527 Köszi a választ! Pedzegettem, hogy valami ilyesmi lehet, de mikor kilistázza a hajókat és megerősítést kér valamihez, akkor megremegett a lábam, hogy lehet ha okézek, akkor eladom az összes hajóm. Na, akkor lett volna szentségelés! Inkább nem nyúltam hozzá, de most már minden OK.:)
Más: Lehet, hogy tévedek, lehet csak nekem tűnik így, de mintha lenne olyan változtatás, hogy tegyük fel ketten lövitek az ellen egy hajóját. A társad kezdi, majd manőverezik, mert az visszalő. Te is lövöd és szinte leviszed teljesen az életét, de mielőtt kivégeznéd, az előbb említett társad előtted kilövi. És mégis te kapod, hogy süllyesztést. Volt, hogy én lőttem ki, mégse én kaptam a süllyesztést. Ti mit tapasztaltok ezzel kapcsolatban? -
#9526 Ma kaptam egy full salvo-t egy cruisertől, az Omaha-m elsüllyedt azonnal. 26000HP. Nekem még sose sikerült ilyen, van, hogy két citadel-t is lövök egy hajón... -
#9525 Ilyenkor az amit éppen most csináltam: Alt+F4. Nem érdemes erőlködni, mert semmi élvezet nem lesz belőle csak idegeskedés. -
#9524 áá, ne is mond, kaptam ma én is olyanokat, hogy egy sortűz levette a 3/4-ét az életemnek.. szerintem mindegyik citadella volt :D -
seepheeerd #9523 Nem tudom mi a megveszekedett kurva isten van ma.... Atago, 5km, oldalát mutatja, Iowa-rol teljes sortűz, 1 találat. Most ugyanaz, Nürnberg vagy mi partnak fut, 3 km, teljes oldalsortűz, 1320 dam.
Nem is ez a gond (DE ez is), hanem hogy az Iowa-t kb 3-4 sortűzzel szétszedik. Szóval nem tudom mi a fasz van ma! -
#9522 Ma én is kiosztottam vagy ötöt két csatában, az egyik Cruisernek kettőt is bevittem, nem is nagyon tetszett neki :D -
seepheeerd #9521 Ma mindenki citadellát lő belém, t7, t8, t9, nem számít. Murphy azt mondja, ha túl sok véletlen esik egybe, kezd gyanússá válni a dolog.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aki elkezd célzó skillről beszélni, azt kigúnyolom :D -
seepheeerd #9520 Úgy tűnik arra gondolsz, hogy az elite(?) hajók termelte sima XP-et átkonvertálod free, vagyis bármelyik hajó által szabadon felhasználható XP-re. Ott egy listában mutatja melyik hajónak mennyi felhasználható XP-je van, vagy kijelölöd azt hogy melyikét használja, vagy alapból az összest kijelöli. Ha fizetsz ezért (dublonnal), akkor a pénznek megfelelő összegért free XP-et kapsz.
Tehát nem a hajód akarja eladni, csak az azok által "termelt" XP-et, amiből free lesz (a jobb szélen azt látod), vagyis azt bármelyik hajód fejlesztéséhez felhasználhatod.
Nekem pl. a Langley-n 310ezer ilyen xp van, ebből vettem meg most a fejlettebb hajótestet és a torpedóvetőcsöveket a Mutsukira. -
carp3tm0nster #9519 éljen a spot rendszer. 15kmről kiszúrnak, de én nem látom a 3km-ről tüzelő dd-t...