22420
A Wargaming új MMO játéka
-
1kezdő #9518 Gyanakodtam rá /mint már írtam, nem tudok angolul/, hogy az lehet, mert felkiáltójel van mellette, de aztán "range" miatt azt hittem, hogy ez növeli 20%-al a torpedó hatótávolságát.
Volna még itt egy másik dolog, amit nem igazán tudok. Megvettem a Pensacolát. Nem volt annyi free XP-m amennyi kellett volna, de mégis megtudtam venni és úgy, hogy a free XP-ből nem is vett le, hanem a Cleveland szabad XP-it alakította át. Azt látom, hogy minden hajómnak van ilyen XP-je és ha ráklikkelek az átalakításra, akkor felsorolja a hajókat az XP-ivel együtt és megkérdi, hogy....mit is kérdez? Hogy akarom-e eladni és akkor odaadja az XP-ket...vagy mit kérdez? Mit lehet itt átalakítani és hogy? Valaki felhomályosítana, hogy működik ez a mód?:) -
#9517 áá, az a legidegesítőbb, mikor van 3 objective, és nem a legközelebbi felé indulnak el, hanem keresztül vágnak előtted, mert neki a közelebbi célpont nem megfelelő valamiért!! -
seepheeerd #9516 Miért kérdezed, hiszen megnézheted Te is.
A 3. sorban ott figyel: +20% a torpedók észlelési távjához.
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.11.20. 16:14:17 -
seepheeerd #9515 Átérzem, nekemi az Iowa a main...
Ez a mai első csata volt, a Wyoming nagyon jól mozgott, 4 salvo-t kikerült. Az anyahajó viszont ostoba volt, nem küldte rám a repülőket, így 6.5km-ről lőhettem, torp hatótáv 7, észlelhetőség 6.... Ezzel nyertünk, mert életem talán 200 volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
1kezdő #9514 Épp ezen gondolkoztam és hát, kézenfekvő a megoldás. Mondjuk nincs a közelben semmi, de a kapitányt megtanították, hogy észre vegye ha célba vették. Ha jelez, akkor kanyar abban a pillanatban. Így talán van némi remény a torpedók elkerülésére.
Van olyan képesség, hogy előbb veszem észre a torpedót, mint alapból? -
DantesHUN #9513 Hát hogy haladjon ha nem látja hogy ellenséges romboló van a közelben? Ha gyanítom hogy van romboló a közelben, nyilván igyekszem mozogni, de ha nem nem is gyanítom, nem lehet állandóan cikk-czakkozni egy csatahajóval, mert túl lassú. Sokszor egyenesen, teljes gőzzel kell előre menni, mert olyan lassú ,hogy lemarad a csatáról, ha még tekereg meg kanyarog, lelassul, és véget ér az egész , mire a csatahajó lőtávolba ér. -
seepheeerd #9512 Én mindig láthatósági határon kívülről vadászom le a csatahajókat (99% olyan marha hogy egyenesen halad, ha senki nincs a közelben). Ha sziget takar, vagy mással van elfoglalva, akkor viszont közelről kapja az angolnákat :)
(Geci dolog a DD, de csak ha magányos az ellenfél és nincs a közelben repülő) -
#9511 Valaki más felderíti (nem szeretem a szükségtelen jövevényszavakat, de "szpottolja") neked, akár vízről, akár levegőből. Ha épp lőttek, lángokban álltak vagy működött a légvédelmük, akkor a láthatóságuk is megugrik némileg.
Időnként távcső-nézetben afölött sem túl nehéz elsiklani, hogy épp egy bazi nagy füstfelhőbe bámul az ember. -
#9510 A játékaim úgy egyötödét (amerikai) rombolóval játszom, ennek ellenére az IJN-féle X a láthatóságom, és X+1, X+2 km-re szórom a torpedókat - vonaltól én is eltekintenék. Nem mintha annyira megborítaná a játékot (a Myoko-ban ülve tíz percen kersztül macska-egereztem egy ilyennel, viszont a Farragut tüzérsége megerőszakolja az IJN rombolókat), de úgy gondolom, fair dolog volna, ha alapelv volna a "ha lövök, akkor látható is vagyok", kivéve persze a ködösítés esetén, ami továbbra is egy teljesen valid opció kell, hogy legyen. -
Prof William #9509 Mondjuk tegnap én is meglepődtem hogy milyen könnyű átcseszni őket, de mindenesetre működött.
Viszont a torpedókat én sem értem. Csatahajóval + cirkálóval vagy hogy kilométerekre látom, hogy jönnek, van meg hogy akkor veszem észre őket, amikor kb 100 méterre vannak a hajótól. Mitől függhet ez? -
DantesHUN #9508 Nem véletlenül. Az elég bosszantó, hogy némelyik rombolót nem látom, csak azt ,hogy a nagy büdös semmiből megjelenik egy tucat torpedó.
Tudom ,hogy vannak rombolók, amiket meg látni, meg ha rombolóval játszik az ember, épp az ellenkezőjét tapasztalja, de csatahajóval meg pont hogy sokszor torpedóznak a láthatatlan hajók. -
1kezdő #9507 Szerintem két csatahajó és két cirkáló elől csak akkor tudsz meglógni, ha tökéletesen bénák az irányítóik. Már egyedül előlem nehéz meglógni, de ha már ketten vagyunk rajta, akkor Isteni segédlettel tud elmenekülni. De négy hajó elől...csak ha vakok, vagy bénák.
Mellesleg továbbra is tartom azt a véleményemet, hogy a rombolók a hajóosztályukhoz mérten túl vannak reprezentálva. Ennyi plusz indokolatlan.
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.20. 10:42:55 -
Prof William #9506 Nem csak te vagy így ezzel. Úgy láttam , hogy elég komoly rombolófrász van a játékban. Ha egy feltűnik, akkor MINDENKI megpróbálja kilőni őket még a csatahajók is.
Ritkán játszok rombolókkal de akkor személyesen is ezt tapasztalom. Mondjuk tökéletes elvonni az ellenfél tüzét. Legutóbb is 2 csatahajó és 2 cirkáló inkább engem kergetett, ahelyett hogy a többiekkel foglalkoztak volna. Amíg ott piruetteztem előttük a társaim szépen ki is lőtték őket egy csatahajó kivételével.
Az megfordult és lőni kezdte őket, de így meg engem nem tartott szemmel szóval 2 kilométeröl telepumpáltam torpedóval. -
1kezdő #9505 Amit most mondok, annak a rombolósok nem fognak örülni.
Akkor vagyok a legboldogabb, ha kb. a csata elején kitudom szedni a rombolókat. Főleg, ha ráadásul sokan is vannak. Nagyon széttudják cseszni a játékot. De ha kiszeded őket, akkor már lehet foglalkozni a komolyabb dolgokkal is mint: bázis, csatahajó stb. Ma a Cleveland /romboló killer:)/ első szorzós meccsén kettőnek is elmagyaráztam, hogy miért jobb a víz alatt az élet. Az eredmény nem is maradt el:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
DantesHUN #9504 Aha. Legutóbb ezt mondtad egy botos csata eredményére
Korábbi vélemény -
1kezdő #9503 Sommás kijelentés és a te nézőpontodból biztos igaz. Akkor nézzük az enyémből: Megvívom a napi első győzelemig tartó szorzós meccseket, hogy ne vesszen a szorzó. Ez -jelenpillanatban- öt hajót érint. Ami a legjobb esetben 5 meccs, de lehet 10, vagy több. Tehát, véleményem szerint ez elég a randomból. Ezután következhet csak a co-op. De itt orrvérzésig. Előnyei: nincs feszkó -amit vagy bevallasz, vagy nem, de van-, mert teljesítened kell, már csak a társaid miatt is. A másik: itt nincs vesztes meccs, tehát pozitív az érzés, még akkor is, ha sok jelentősége nincs. Bár itt azért hozzáteszem, hogy ez is játék, mint a random. És a fő, hogy feszkó nélkül csinálok naponta 10.000 kapitánypontot. Növekszik minden más is, igaz nem annyival, de ha nagyon kell, akkor simán megveszem dublonért, oszt annyi.
Összefoglalva: minden megy, minden halad, azért erre nem lehet azt mondani, hogy semmi.:) -
Prof William #9502 Én általában botok ellen tesztelem le azokat képességeket amiket még nem ismerek . Pl a rombolókkal is először Botokat torpedóztam, hogy belejöjjek a dologba. -
Dagohun74 #9501 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Annyira nem vésze, egyenlőre jobban élvezem mint a WoWs-t. Modjuk a grafika igen tré és optimalizációról még hírből se hallotak. -
Plata #9500 Atya ég,ez a játék nagyon gáz,amikor a tengeralattjáró füstölve megy a víz alatt elég röhej. -
StrikeFor #9499 a botos harcnak semmi értelme -
1kezdő #9498 "Mit ragodtok ezen a staton ???"
Botok ellen kapitánypontokat lehet minden erőlködés nélkül csinálni. Írtam is. Fejleszted és nem görcsölsz. Ha kész, mész, játszol a komolyabbal.
Hál'Istennek te nem "ragozol" a stattal, de azért finoman elénk tártad. És hidd el, de gondolkodsz a ballisztikán, mert ha nem, akkor nem is lenne találatod. Hmm? Nem?:) /az 1.9-hez gartula/
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.19. 22:39:47 -
#9497 Én csak az ágyúval szoktam átlyukasztani az elém beszállingózó csapattársakat.
Bezoomolva nem látok közelre, na :) -
atee73 #9496 Mit ragodtok ezen a staton ???
Itt az enyem csakhogy vki berakja , co-op-ba sose mentem (botok ellen szart se er a jatek, meg az ellenuk elert eredmenyek se szvsz. )
Abszolut csak fun-bol jatszok , megcsak komolyan se veszem, nemhogy a lovedekek ballisztikajan gondolkodjak
-
1kezdő #9495 Visszatérve a WoWs-hoz. A mai nap megint szétlőtt egy magasan művelt társam hátulról torpedóval és azt írja "upsz".
Én meg azt, hogy:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
seepheeerd #9494 Hinnye, hirtelen itt termett a tüzér tanszék! -
carp3tm0nster #9493 a témához hozzászólva: "A tüzelés módszere az ágyúk számától és típusától, a cél távolságától, valamint a használt távolságmérő típusától függött, és minden flottánál más volt. A német hajókon az volt a bevett gyakorlat, hogy először gyors egymásutánban lőttek három részleges sortüzet, különböző távolságokra. A Bismarckon például először az A lövegtorony tüzelt, két másodperc múlva - más távolságra beállítva - a B, majd a D torony. Miután megfigyelte a lövedékek becsapódását, a tüzértiszt végrehajtotta az irányzáson a szükséges korrekciókat, és rendszerint a második sortűzzel már be is lőtték magukat. (A Scharnhorst mintegy 26.400 yard, azaz kb. 24 km távolságból, a harmadik sortűzzel már el is találta a Glorioust.) Miután megtalálták a helyes szöget és lőtávolságot, teljes sortüzeket lőttek mind a nyolc ágyúból, vagy, a német flottában kedvelt módon, részleges, négy ágyús sortüzeket az első, és a hátsó lövegtornyokból. "
Akit érdekel egy kicsit a téma, ajánlom a Zoli hajói című oldalt
Zoli Hajói -
1kezdő #9492 Na, akkor hagyjuk a szakmát és gondolkodjunk józan paraszti ésszel. Van mondjuk kilenc ágyúd és mondjuk 450 mm-es. Egyetlen pontos lövés elég lenne, hogy megsemmisítsd a célt. Belelősz a citadellába, oszt annyi. Akkor minek kilenc vetőcső, hiszen ugyanarra a célra lőnek. Ha abból indulunk ki, hogy mennyire nem lehet pontosan célozva lőni a megadott paraméterek szerint, nem beszélve a mozgó célpontról, akkor azt kell biztosítani, hogy a kilenc lövedék lehetőleg egy nagyobb területet szórjon meg, mert így nagyobb az esélye, hogy egy, vagy több lövedék valahol csak eltalálja. Ha mégse sikerült, akkor a távcsőben azt figyelték, hogy a megcélzott hajótól melyik irányban fröccsent fel a víz és ennek tükrében adták meg a következő lő irányt. Elméletileg és gyakorlatilag sem tudtak és ebből kifolyólag nem is akartak pontos lövést leadni. Ha arra célzol, hogy direkt így állították be a csöveket, akkor az nem igaz. A legpontosabb beállítások után is széthordtak a hajó ágyúi. Tehát a válasz a kérdésedre, hogy nem lehet pontlövésre beállítani, de ezt is akarták. Itt csak a szórás nagyságát lehetett állítani a lőtávolság függvényében. -
#9491 Most akkor azért döntsük el, hogy azért nem pontlőttek a hajóágyúk, mert direkt területre akartak szórni, vagy azért nem, mert _nem tudtak_? :)
Ebbe sem a lézer, sem a tűzvezető radar, sem a számítógép nem tud beleszólni, ezek a tüzelést gyorsabban tehetik pontosabbá, de a szóráskép olyan marad, amilyen.
Mindenesetre életemben olyan eszközről nem hallottam még, amit úgy állítottak be, hogy direkt széthordjon. :) Legfeljebb terveztek olyan eszközt, mint a sorozatvető, ahol az elsődleges célként nem a pontosság volt megjelölve. -
1kezdő #9490 Ha nem akarod mindennap az unalmast olvasni, azt megértem, de akkor tegyél valamit, hogy olvashassunk érdekeset. Te tudod, hogy mi az érdekes, hát írd le a népnek, aztán majd követünk.:) /vagy nem:)/. -
#9489 Egy szoval sem tiltottam semmit. Majd ha sok off lesz akkor szolok ne aggodj ;) senki nem mondta hogy ne ird le a jatekkal kapcsolatos dolgaidat.
En is csak elmondtam a velemenyem ahogy te is. Nem ertem mi a problemad. Igenis unalmas szinte minden nap ugyan azt olvasni. Rng-vel megbaratkozott a nep most szidjuk a tobbieket. Majd lecsendesedik ez is. Biztos lesz majd mas amit szapulni lehet. :) np ez egy ilyen jatek. -
seepheeerd #9488 Azért az csúcs, hogy dél óta egyik hajóval sem nyert a csapat (Iowa, Langley, Minekaze)
. Biztosan én csinálok valamit rosszul :) -
seepheeerd #9487 Megnyugszik a beteg! :) -
1kezdő #9486 A távoli cél eltalálását rengeteg tényező zavarta.: 1. lövedék kezdősebessége, 2. függőleges pozícióeltérések (az irányzókészülékek és az ágyúk nem egy vízszintes síkban vannak, sőt, a célpont eltalálni kívánt része sem, mert ez a rész a célhajó vízvonala volt általában), 3. a földfelszín görbülete, 4. a Föld forgása, 5. a gravitációs erő, 6. a légellenállás, 7. a szélirány és szélsebesség (ami természetesen nem egyenletes volt a támadó és a célhajó közt), 8. a cél függőleges helyzete a támadó síkjához képest (ez elsősorban szárazföldi céloknál volt számottevő)
A körülmények: egy, a hullámzó tengeren haladó hajóról kellett eltalálni egy másikat, ami esetleg még kitérő manővereket is végzett, és általában olyan messze volt, hogy szabad szemmel gyakorlatilag látni is alig, vagy nem is lehetett. Ehhez jött hozzá, hogy a kivetőtöltetek ereje sosem volt pontosan ugyanakkora, az ágyúcsövek sem voltak azonosak a többivel, kopásuk is eltérő volt, azaz minden lövés valójában kicsit más szögben és más kezdősebességgel történt. A hajók közt lévő levegő eleve torzította az optikákon át látott képet, a légnyomás és a páratartalom változott, fújt a szél, vagy ha rossz idő volt, még az eső is zuhogott, valamint a tengeren gyakran sűrű köd volt. Ilyen körülmények között több ezer méterre eltalálni bármit is, nagyon nehéz volt. Igazság szerint a radaros tűzvezetés megjelenéséig a nagy lövegek találati aránya háborús körülmények között 1-3% volt, de néha még annyi sem. Gyakran álló célpontokat is csak hasonló arányban sikerült eltalálni. Gyakorlatilag soha nem sütötték el egyszerre az összes ágyút, hanem minden vetőcső kb. 0.9 tizedmásodperces eltéréssel tüzelt, mert a lövés keltette légnyomás zavarta volna a mellette levő csőből kirepülő lövedéket.
Tehát, ezen paraméterek állandó változása miatt, soha nem pont lövés történt, hanem terület megszórása. Később, amikor megjelent a lézer, illetve a számító gép általi tűzvezetés, akkortól beszélhetünk pontosabb célzásról. -
seepheeerd #9485 Tüzértiszt voltam. Igaz, szárazföldi, de "szakmailag" érdekelt a hajótüzérség is. Ezt inkább nem kommentálom :) -
carp3tm0nster #9484 engem jobban bosszant a csapattársaknál, hogy olyan vagyok, mint egy úszú szénaboglya... állandóan leégek. mondjuk sokat elárul, tűzvédekezésről, ohgy külön plecsnit kapsz, ha hajód 40%(!!!!!) százaléka leég, de túléled. ez a rész elég szánalmas mondjuk -
#9483 Itt megnézheted a statot, bár itt nem nagyon foglalkozom azzal, hogy milyen. -
1kezdő #9482 Nem emlékszem, hogy láttam volna valaki statisztikáját ide kitéve. Hivatkoztak rá, de ki, nem tették. Nos! Én egy kezdő vagyok minden értelemben, de kiteszem, hogy tiszta legyen, hogy hol tartok és mit csináltam idáig. Ez év 10. hó 02.-án kezdtem, azaz, 49 nappal ezelőtt és azóta összesen 1275 meccset vívtam, ami napi 26 meccs.:)
Jelenpillanatban co-op-zok, mert fejlesztem a kapitány pontokat, de úgy, hogy közben ezzel ne rontsam a random statisztikát. Randomban, csak a napi plusz szorzós meccseket vívom. A bemutatón ott a reg. időpontja, látható. Látható a co-op és a random meccsek számai is. A győzelmi %-ék és hogy minden egyes meccset alapul véve, mennyi a süllyesztési rátám. Nem tudom, hogy ez jó, rossz, vagy teljesen átlagosnak mondható. Látható, hogy van egy tizenkettes szintű kapitányom is úgy, hogy közben más kapitányom is némileg fejlett. Már csak a St, Louistól felfelé játszom, az apróbbakra már se energiám, se kedvem nincs bohóckodni.
Szívesen látnám más statisztikáját, főleg a jobbakét egy kis magyarázattal, hogy, hogy sikerült elérni. Milyen taktikát követ a meccseken és a fejlesztések terén. A jobbaktól soha nem szégyen tanulni.:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
1kezdő #9481 Sokan és sokszor írták, hogy mennyire bosszantó, hogy a -mondjuk a csatahajó- lövegei mennyire széthordanak. De azt még senki nem írta le, hogy miért van ez. Amikor egy több lövegből álló hadieszközt kalibrálnak, akkor mindig úgy állítják be, hogy ne pont lövést vigyen be, hanem területet terítsen be. Ez azért fontos, mert az ellenfél is mozgásban van és mozgása közben egy területet jár be. Ha az ágyúk mindig pontosan oda lőnének mind, akkor nagyon kis lehetőség lenne a találatra. De ha a terület nagyobb, amit befed az ágyúk ösztüze, akkor szinte biztos, hogy valamelyik elfogja találni. Persze ez bosszantó, ha épp úgy alakul, hogy a lövésből szinte mindegyik mellé megy, de azt is látni kell, hogy a lövések többsége azért talál, ha nem is mindegyik. -
1kezdő #9480 Ami itt a legfontosabb és jó, ha írnak róla, az a stratégia játékközben. Miért jó? Mert mindenkinek van elgondolása, hogy legyen eredményesebb a játéka akkor, amikor csapatban kell sikert aratni. Erre ez a fórum nagyon jó lehetőséget nyújt, mert itt mindenki leírhatja, hogy ő hogy old meg feladatokat. Ebből mindenki tanulhat. Én is. Azaz, csak szeretnék tanulni, ha volna kedves és lehetőleg sokan leírnák a tapasztalataikat, amit később kipróbálhatnék játék közben. És tanulhat belőle más is, aki esetleg most kezdi és még nincs kialakult stratégiája azzal a hajóval, amivel épp játszik. Írjatok bátran és főleg kérdezzetek, ha valami nem tiszta. Mindig lesz majd valaki, aki ledorongol, mert neki ez, vagy az nem tetszik. De ha rájuk hallgatunk, akkor ez a fórum meghal, mert senki nem mer írni miattuk.
Leszögezem!!!: A WoWs fórumon a játékkal kapcsolatban bármit le szabad írni és bárkinek. Ha valakinek valamelyik téma nem tetszik, az ne olvassa és főleg hallgasson és ne zavarjon mást a beszélgetésben. ÍRJATOK bátran!:) -
1kezdő #9479 Ezt most kár volt leírnod...szerintem. Akkor sorjában: nem, nem kell olvasnod, ha nem akarod. Ki a fene kényszerít arra, hogy itt olvass bármit is??? Ha nem tetszik, ugorgy. A másik: nem nyavalygás, tények. Nekem jó a statisztikám /persze, kinek mi a jó?:)/. A harmadik: ez itt a WoWs fóruma, ahol a játékosok erről a játékról írnak. Bármit írhatnak, ami a játékkal kapcsolatos. Te ki vagy, hogy ezt megtiltsd? Keress egy olyan hozzászólásomat, hogy valakinek megtiltom, hogy ide írjon és megmondom mit, mit ne írjon.
De tudod mit kis barátom: ha már kritizálni megtanultál, akkor mutass jó példát és írd le, hogy te miről szeretnél beszélgetni, mi érdekel. Aztán sorold fel, hogy másoknak mit nem szabad írni, mert neked nem tetszik. Csak hogy tudjuk mihez tartani magunkat. Sokan szívesen hozzászólnának, de az ilyen bebőffentők miatt inkább nem teszik. Most se írtál a játékról, csak kritizáltál. Ennyire telt.