22420
A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #9638 Nem rossz a 3000-es sebzés se, ha egy sortűzből három-négy háromezres is van. -
#9637 amit dob a gép randomban az tényleg idegesítő 1x3000-es sebzés 1x 300-as pedig a szitu ugyan az hajó oldala ugyan abból a szögből de mégis más és más sebzéseket dob a gép -
carp3tm0nster #9636 ja csak a két esemény aránya 1:500-hoz. és nem a "teljesen felrobban" irányában... -
1kezdő #9635 Most, hogy csatahajóval nyomulok, elég sokszor vagyok azért dühös, mert egy sortűzzel sebzek a nyamvadt cirkálón 1000-et, vagy még kevesebbet. Ugyanis, össze-vissza repkednek a lövedékek. De néha -valami ok folytán- sorba rendeződnek és végig csapnak a hajó oldalán és akkor egy, vagy két citadella, majd teljesen felrobban az ellen hajója. Na, az egy utolérhetetlen érzés...nekem.:) -
#9634 Ha egy kívánságom lehetne, akkor az az lenne, hogy a WoWs játékosokról készítsenek arcképes albumot olyankor, amikor lőszerrobbanás miatt ugrik gyakorlatilag 100% hp-juk egyetlen sortűztől. -
Prof William #9633 Mármint 14 -es rangot + egy archievment is járt a "Harcolj 4 hajóval és nyerj" típusú.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.12.04. 08:26:05 -
Prof William #9632 Kemény volt a Ranked. Én (Kongo) maradtam utolsónak, úgy hogy az ellenfélnek még 4 hajója volt de több pontunk volt mint az ellenfélnek, szóval nem bocsátkoztam harcba, hanem elmanőverezgettem, az utolsó 2 percben, amíg lejárt az idő és győztünk. Már csak kb. 500 HP-m maradt de sikerült.
Ezzel elértem a 14-es szintet. -
Malachit #9631 Én a norca-t nagyon papírnak érzem, igaz teljesen új, még csak a hajtómű lett fejlesztve, de nem igaz, hogy folyamatos vesztes meccseket kapok vele és bármelyik csatahajó rám lő, az széjjel citadellázza :/ Cserébe én direktbe már rárohamozva az oldalukra se adja be a citadellát, max cirkálóknak ritkán :( Ellenben a légvédelme repülőgép gyilkos :) Csak hát azzal nem sokra megyek a hajókkal szemben :D -
#9630 Tegnap vegre ki tudtam probalni a North Carolinat, a modulok breakva, a motor upgradelve... Hat van mit tanulni vele. Nagyon mas mint a korabbi USN csatahajok.
A lotav tetszik, de amig a loszer odaer 6x elfordulnak. -
seepheeerd #9629 Az előbb egy bejelentette (Kongo-val volt), hogy beleszarik a csillagainkba és kilépett, egy másik is afk volt.... -
Toweliee #9628 Nem :) Ha lenne időm mesélnék, hogy miket látok. -
#9627 Magyar felirat mikor lesz már hozzá? -
#9626 Dec 3. érkező javítás. -
#9625 Egy nagy hibája van... vonza a citadella találatokat, szinte nem is lehet mást kapni vele. -
Prof William #9624 Na meglett az Aoba is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Eddig nagyon pozitívnak tűnik. 10mp-os töltési idő és egész jól lehet vele manőverezni... Azt hiszem szeretni fogom... -
#9623 Igazad van, de nem azt mondtam, hogy nem lovom ki, hanem hogy idegesit, ha a 30mp ujratoltes kozben latom, hogy senki nem lovi mert akkor nekem kell loszert es 30 mpt rapazarolnom.. Ha latom, hogt mas lovi, megha nem is talaljak el akkor hagyom csak. -
1kezdő #9622 Azért vigyázni kell erre "az elengedem, mert nem ad elég XP-t. Így voltam egy Omahával. Majdnem teljesen szét lőttem, már leálltak a motorjai, de lendületből még beúszott egy sziget mögé. Megúszta. Hagytam. Pár perccel később, mikor elvoltam foglalva egy másik hajóval, a már magához tért Omaha szépen letorpedózott. Bosszantó a slendriánság.:) -
#9621 En azt talalom idegesitonek, ha BBkent loszert kell pazarolnom 300-500 hps hajokra... Sok XP nem jar killert, inkabb lovok citadellat egy masiknak... az tobbet ad. -
#9620 A legbosszantobb mikor 1 salvoval 2citadell es marad 3-500 hpja. Utana meg csak korbeloni tudod vagy valaki kikapja elotted. Fuuu de idegesito:D -
kHares #9619 Ugyan a minekaze-nál abbahagytam de az is csak 6 km-ig tudott lopakodni, fölötte tier meg már csak egyre romlik. Ha a BB közel ment szigetekhez, ha nem figyelte a térképet, ha nem gondolkodott hogy honnan jöhet a DD akkor az mégis kinek a hibája? Jobban zavarnak a tapasztalt carrieres emberek na azokat a torpokat tessék elkerülni.
Csatahajó értelmetlen? Wut? Akkor pár szilárd adat az én tapasztalatomról:
Átlagsebzés Cleveland: 44,2k
Aoba: 47,1k
New Mexico: 63,8k
Fuso: 63,4k
Tier 7 hasonló eltérés de ott még alig van csatám + stock gépek. Bizony lehet velük teljesíteni és lehet torpedókat is elkerülni csak figyelni kéne a térképet meg picit előre gondolkodni. Mondjuk szerintem a japánok a Kongó-val kezdődnek az amcsik meg a New Mexico-val, ha ezek alatt próbálkoztál megértem.
Amiben igazad van hogy a random őket pofozza a legjobban. Akkor most egy salvoval 3 citadell és kikaptál egy cruisert. Következő meg mutatja az oldalát és 5 percig lövöd végig 1k sebzésre. Ez benne van.
-
aru #9618 Ha egy (t6) DD 3 egymástól nem messze úszó (t6) hajót meg tud közelíteni úgy, hogy az csak 4 km-nél villan fel akkor ott nem a játékos a hibás. Szépen kiengedte egyre a torpedóit és elúszkált kiengedve a füstöt... legközelebb a térkép másik végén tünt csak fel valami ilyen hasonló helyzetben.
Én ezért hagytam abba a csatahajó ágat, mert értelmetlen. 30s fölötti töltési idő, a másodlagos lövegek semmit nem sebeznek azaz védenek. Szana szét kapják őket mindig. Cirkálóban viszont jól érzem magam, jól manőverezhető, jó tüzerő, nagyszerűen lehet vele rombolót is írtani.
Megnézem, köszönöm. :)
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.11.30. 15:07:59 -
Sendrov #9617 Végre megint kapható a Mikasa. Csak sajnos megint csomagban. Komolyan mondom, én adnék a Mikasaért pénzt, mert szeretem a régi, történelmi hajókat, de a zászlókra, meg a többi bazárra nincs szükségem. Több mint 6000 Ft egy T2-es hajóért így csomagban... nekem sok. Én már csak ilyen vagyok.
De sebaj, az alap játék legalább ingyenes. -
carp3tm0nster #9616 Teljesen egyetértek... A Musashinak azért kellett vagy 11 torpedó, hogy bemondja az unalmast.
A HE meg undorító, kigyulladok, eloltom, majd a következő találattól megint égek... És nézem ahogy leégek... -
davidbog #9615 A Yamato és Musashi torpedóvédelme a gyakorlatban nagyon gyengén teljesített. Az eredeti hajókon a torpedóvédelem a páncélöv lefelé való meghosszabítása ezért 200 mm-ről inul a vastagsága majd lecsökken 75 mm-re. Ami így önmagában nem lenne rossz. Csakhogy szegecselve voltak és a szegecs nyírószlárdságától függött a rendszer ellenálló képessége. Ezzel elég rendesen haza is vágták az egészet. Illetve azzal is gyengült a torpedó védelem, hogy a bulge-ban (az a dudor a hajó oldalán) a rekeszek üresen maradtak. Más nemzetek csatahajóinál felváltva feltöltik őket vízzel, mert lökéshullámok erejének egy részét felfogják.
Azért bírtak ki olyan sok torpedó találatot mert nagy méretű hajók voltak. Nyilván több vizet tud felvenni egy 63000 tonnás hajó mint egy 40000 tonnás.
A főtüzérség tűzgyorsaságához pedig annyit, sok csatahajó tudott 2 lövés/perces tűzgyorsaságot. De ezt alig használták ki. Meg lehet nézni a Dánia-szorosban milyen időközönként lőttek. A Hood is a Bismarck is és a PoW is, kb percenként 1 sortüzet adott le. Ugyanis miután tüzeletek, meg kellett várni a becsapódásokat, majd újra kellett számolni a lőelemeket, el kellett küldeni a tornyoknak, azok beállítják azt és engedélyt kérnek a tüzelésre. A maximális tüzgyorsaságot akkor szokták kihasználni amikor a célpontot már belőtték, tehát eltalálták vagy villába fogták, ekkor a legutolsó sortűz lőelemei jók voltak, ilyenkor mehetett a pergőtűz, hogy minél több találatot érjenek el. De ez is csak 4-5 sortűzig tartott. Utána ismét jött a számolgatás a tűzvezetésen.
Szerintem nem is annyira a torpedókkal van baj a játékban. Azokból 3-4 darab a valóságban is végzetes lehetett. Nekem sokkal inkább ezekkel a napalm töltetű HE lövedékekkel van bajom. 2-3 sortüzenként felgyulladnak a hajók. Undorító.
Állítólag majd amikor a Cleveland átkerül a könnyű cirkáló ágba olyan tier 8 környékére akkor fogják bevezetni az új HE sebzési rendszert is. De az nem mostanában lesz. Lehet előbb lesznek angol BB-k... -
1kezdő #9614 St.louis, Phoenix, Omaha, Cleveland, Wyoming. Ezekkel reggelente végig megyek randomban a 2X miatt, aztán co-op-ban kapitány fejlesztés. De a random azért kiakaszt. Ó, nem maga a random, hanem a társak. Ma mondjuk csak kicsit gyengélkedtek, mert az Omahát kivéve többnyire elsőre, egynél másodikra megvolt a win. De az Omaha! Az megmakacsolta magát. Harmadikra sem, pedig egy-kettőt mindig süllyesztettem. De mint kiderült, ez kevés ahhoz, hogy nyerjünk. Negyedikre már annyira pipa voltam, hogy minden ütésváltásba belementem és nem óvatoskodtam. Ez oda vezetett, hogy azért a végére csak sikerült elsüllyeszteniük és mégis nyerünk. Miért? Mert elvittem magammal 6-ot. Ha nem viszek ennyit, most is bukta, mert már csak egy hajó maradt.
Tudom, hogy sokan nem szeretik hallani, de tényleg kevés a, még csak átlagos képességű játékos. És hiába próbálom magam nyugtatgatni...hogy ez csak játék! De hogy játsszak, ha hullanak mint a legyek, a carrier -és sokszor a carrierek!- nem képesek egyetlen hajót sem elsüllyeszteni? Jézusom! Még a vak tyúk is talál szemet. Szóval: így 1617 meccs után -amiből 1183 random- inkább co-opozok, mert így legalább az idegeim kímélem. A sok co-op a korai kezdés, a kapitány fejlesztése és az új hajók kipróbálása miatt kellenek. Most épp a -mivel csatahajóra váltottam a cirkálókról- New York kapitányát tanítom. Úgyhogy, csak a szorzókat randomozom, aztán hagyom hagy hulljanak a spílerek.:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2015.11.30. 13:16:04 -
#9613 Hajaj, mekkora magaslabda...! -
carp3tm0nster #9612 A PoW hemzsegett a tervezési hibáktól, de az, hogy gyakorlatilag egy torpedó annyira megnyomorította, hogy utána már gyerekjáték volt a japóknak, de ha a Bismarcknál is inkább Lindemann adja parancsokat, nem pedig Lütjens, akkor már ott tengerfenékre küldték volna a PoW-ot.
A torpedóvédelem(és a kárelhárítás) a Musashi esetében pedig nagyon is jól működött, csak hát a sok lúd disznót győz formula győzött ott is. A BB-kért pedig azért fizetsz felárat xp-ben és pénzben, hogy érezed, hogy na igen, most azért oda tudok csapni az ellennek valamivel... de nem :-(
-
DantesHUN #9611 Nagy hangsúlyt fektettek rá, de úgy igazából nem túl sok olyan rendszer volt, ami tényleg hatékonyan védte volna a hajókat. A Prince of Wales-t i elég gyorsan kinyírták.
Másfelől, azért kellet a csatahajókat gyengíteni, mert így se a cirkálóknak se a rombolóknak nem lenne esélyük. Ez szar dolog, én se örülök neki, de ez van -
carp3tm0nster #9610 A BB minden, csak nem op. Egy kiherélt valami a random miatt. A main battery pontatlanabb mint bármi, a secondary használhatatlan. Ha teszemazt egy Bismarck osztályt néznénk, ami elméleti 18 másodpercenkénti lövést produkál, ahhoz képest sehol se van a játékban a bb-k ágyúi. Tegnap Kongo-val, HE-vel full salvo egy DD-be(ami igen, 4km-re jelent meg hála a kiváló spot rendszernek) sikerült beleverni 3k dmg, én kaptam tőle 8 torpedó-t... Valóságban egy full salvo egy dd-ből azonnal ócskavast csinál... Teljes mértékben lemaradt minden hajóról a torpedók elleni védelem(igen, elég nagy hangsúlyt fektetett rá minden ország haditengerészete), főleg a BB-kről.
És abban meccsben, ahol az ellenfélnél van 5 DD és két CV, BB-vel nincs értelme még elindulni sem.
-
Sendrov #9609 Ha a grafikai beállításoknál kipipálod az "Animate small objects" felirat előtti négyzetet, akkor célra fordulnak a másodlagos lövegek (érdekes módon nem minden hajónál és Clevelandot pedig nem tudom, mert az nekem még nincs meg). Sőt, még a parancsnoki tornyok tetején lévő távolságmérők is életre kelnek és együtt fognak forogni a fő lövegtornyokkal.
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.11.30. 12:16:18 -
Prof William #9608 Hamarosan meglesz a Tier 6 Aoba. Mit érdemes elsőként fejleszteni rajta? A hajótestet vagy a lőtávot? -
#9607 a tier 7 Mahan-on van 5x1 127mm es agyu (elsodleges) a tier 8as North Carolina-n van 10x2 127mm es agyu (masodlagos) ... durvan op lenne ha a masodlagos agyukat is lehetne kezzel iranyitani ... mondjuk 1x BB meg 4x DD lenne a tuzerod. -
kHares #9606 Szóval nem dominálna ha úgy tudna lőni mint egy cruiser és még ott vannak a saját ágyúk? Meg a sok hp és repair kit? Ezt neveznénk op-nak, durván.
A másodlagost arra írtam ha valós adatot kapnának, ez nem volt egyértelmű? Mondjuk lehet a 155 mm túlzás de ilyen 130 mm körül vannak az meg ellő úgy 12 km-ig destroyereken, 14 km skill-el.
Ha egy BB 4 km-ről veszi észre a destroyert akkor meg is érdemli, ez azt jelenti hogy ott volt ahol semmi keresnivalója. Szerintem ahogy megy az ember magas tier felé a BB a legjátszhatóbb class (carrier-ről nem tudok nyilatkozni, az nincs).
Ja, az erős túlzás hogy a csaták fele romboló lenne, néha a harmada néha 1-2, úgy 20-25%-ra raknám
-
atee73 #9605 ajaj, remelem nem te voltal az aobaval... -
aru #9604 Mivel a csaták fele rombolóval van tele ezért a kérdés is rossz! Igen többen használnának csatahajót, de akkor sem dominálna. De ha netán mégis akkor sem lenne semmi gond vele, mert a cirkálók ereje pont a menőverezhetőség ami 10-15 km felett jön ki igazán. A másodlagos lövegeknek nincs 15 km-es hatótávja, amúgy meg a cirkálókon is van.
Éppen ma láttam újra ahogyan egy t6-os DD 3 torpedó találattal sebez egy csatahajón 45 ezret úgy, hogy kb 4 kilóméterig meg tudta láthatatlanul közelíteni. Ez azért igy elég gáz... ezért húzom én is inkább a cirkálókat.
Nincs maxon a grafika, de nem hiszem, hogy spéci effektnek kellene lennie a másodlagos lövegek forgásának. Aztán persze lehet, hogy úgy van... :( -
carp3tm0nster #9603 mert a main battery olyan eszméletlen pontos, mi? -
Toweliee #9602 Undorító emberek játszanak ezzel a szarral. Ranked battle-ban retardáltabbak vannak, mint randomban. -
kHares #9601 A másodlagos ágyúkat balance miatt csinálták meg így. Pontatlanok és rövidtávúak. Gondolj bele mi lenne ha a BB ellövi a 356 mm ágyúit majd átvált a tucatnyi 155 mm ágyúra amivel még simán ellőni 15 km-ig legalább. Ki menne bármi mással? -
#9600 Nem lehetséges, hogy nem maximális grafikai beállításokon játszol? Mivel az asztali gépemen pl. tökéletesen emlékszem arra, hogy a Kongo kazamata-lövegei egy közelharcot követően úgy meredeztek kifelé az adott oldalon a hajótestből, hogy öröm volt nézni, míg a másik, nyugodt oldalon megmaradtak alaphelyzetben.
Ezzel szemben a laposon, ahol minimális részletességgel játszom, valóban kizárólag a főtüzérség mozog. -
carp3tm0nster #9599 ettől bb-k...