6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
#1562 Egy kicsit más szemszögből próbálom nézni a játékot.
Pár évvel ezelőtt Bernd Lehahn bejelentette nem lesz több X rész, befejezik. Jelen pillanatban ez igaznak tűnik számomra.
"Összedobtak" egy új játékot pár csepp régi elemmel, ami kiforratlan, erőteljesen hibás, és hiányos a gamerek számára. A címe más lenne lehet nem hörögnének az emberek ennyire.
Bízok benne, hogy e katasztrofális debütálás után, Egoéknál rendesen felkötik a gatyájukat és a game-t is ráncba szedik. Mindezt az eddigi munkájukra alapozva teszem. Én is próbálom megszeretni, és lehet hülyén hangzik, de tegnap és ma is dolgoztam, szabályosan hiányzott a játék. Negatív elbírálásom ellenére bízom a jobb folytatásban.
Nyitva hagyom a kiskaput.
Addig meg próbálok alkalmazkodni a meglevő hiányosságokhoz. -
Legend #1561 Nekem ez ugrott be a játékról:
-
Legend #1560 -
#1559 Ez a legnagyobb poén:
makes the picture i posted a few days ago shine in a completely new light
at first i was thinking "yeah, they are smiling because they finally shipped the game!"
after the release, the sense of the image is completely different.
"Suckers bought our game"?
-
#1558 Én meg azt mondom, nem vágtak semmi újba.
Ha úgy lenne akkor nem az X névvel próbálnák eladni.
Azt meg ne nevezzük, új fába vágásnak, ha a régi játékukat változtatott megjelenítéssel új dolgokkal akarják kiegészíteni illetve eladni.
Ez egy butított X, újabb grafikával, néhol változtatott irányítási rendszerrel.
A baj az, hogy több a hiányosság mint az újdonság. Vagy nevezhetnénk úgy is, hogy több a visszalépés.
Speedindikátorbutítás, map hiányosságok,radar nélküliség, hull/hp/shield kijelzés.
Az állomások bejárhatósága jó dolog lenne, de ennek a megvalósításán csak egy dolog látszódik, hogy összecsapott valami,rém ronda megjelenítéssel, amit lehet csak pár hónap alatt csaptak össze.
Miközben ne feledkezzünk meg arról, hogy ódákat zengtek róla.
Szerintem nem véletlen, hogy nem volt olyan sok vidó a játékmenetről, mert nagyon kiosztották volna őket.
Szerintem mindennel tisztában voltak, már a kiadás után és a nagy bocsánatkérés is csak egy álcázott damage control. -
#1557 Kicsit az egesz a Command and Conquer mjizeriara emlekeztet engem, azzal a kulonbseggel, hogy itt az eredeti csapat asta meg a maga sirjat. Ott is az volt, hogy nagyon ujitani akartak, ami pont azoknak nem jott be, akik a szeria rajongoi voltak. Ott is ment egy ideig a vita a forumokon a regiek es az ujak kozott (aki minden aron bizalmat akartak szavazni a szemmel lathatoan ROSSZ iranyvonalnak), de aztan szepen lassan az elet a pesszimistakat igazolta, lattuk milyen melysegekbe sullyedt az egesz szeria. Mivel az EGO kis studio, itt szerintem nem lesz sullyedes, egyszeruen kimondanam, hogy ez a jatek az EGO hattyudala, ezzel a studionak is vege lesz. Latom magam elott a csalodott X-esek tomegeiet, akik voltak olyan szerencsesek, hogy az elorendelesuk meg nem teljesult, ahogy az sikitva mondjak le, es inkabb fizetnek be a star citizenbe. Es ehhez eleg csak tukorbe nezzek, pontosan ezt fogom tenni.
Hogy miert? Mert a jatekrol melysegesen lesulyto a velemenyem, nem kivanom reszletezni miert, mindent leirtak mar elottem, es semmi kedvem aztan a magukat kiegyensulyozottnak tartott, de hozzaszolasaik alapjan egyertelmuen csolatasu fanboyok tamadasanak kitenni. Szoval egy szo mint szaz, a patcheket figyelemmel fogom kovetni a jovoben is, de olyan szintu valtozasok, amikre szuksegem lenne, azok tuti nem fognak bekovetkezni. Es en voltam a hulye, mikor mar evekkel ezelott voltak jelek, hogy ide sullyedunk, de vakon elengedtem magam mellett ezeket. -
#1556 Nem ezt írtam én is?:) Csak a 8 évre reagáltam:) -
Although #1555 2012-ben kezdték és 2015 első felében jön ki és csak azt csinálják. -
TokraFan #1554 -
Although #1553 Nekem is van sok minden ami nem tetszik. Az biztos ilyet még nem csináltak. Ez évek lesz mire olyan lesz amit szeretnénk.
Igenis számít hányan dolgoznak benne. Titeket nem érdekel ez egy álláspont. De mint látod majdhogynem kézi rajzos motort használtak ez a lehetőségük.
Párhuzamosan csinálták a X3 sorozattal. A koncepció, az első képek és ötletek azt hiszem 2005-ből vannak, amit lementettem elsőnek. Ennyi emberel nincs lehetőségük évekkel később kidobni a grafot pl és újat berakni mert sose lesz kész. Ha régi fan vagy tudod a Terran conflict az 1.1 és a 2.0 között lett használható pedig az nem is volt teljesen új alapokra helyezve. -
#1552 Nohát, nekem T betűre jött elő, de vezetni nem tudtam. I betűre max infot ad. Aztán véletlen jól ki is lőttem :) -
#1551 1 éve fejlesztik a Star Citizen-t és elvileg '15 elején jelenik meg. -
Legend #1550 Isten hozott a fedélzeten -
Legend #1549 Nálam megy, leteszteltem de én is a youtube-on kerestem rá, érdemes megkukkantani. Kicsit átb@szás szaga van -
kisiku #1548 Na kérem, 15 perc játék után lefagyott.Pont a térképet bámultam, még azt sem tudom, merre hány óra...save to dump file :)
Vazze...
Na menjünk vissza. -
Zombye Reloaded #1547 Én őszintén tisztelem az Egosoftot azért, mert valami újba mertek belevágni. Ez becsülendő.
De attól tartok átestek a ló túloldalára, és nyílván kifogytak az időből és valsz a pénzből is, ezért kellett így kiadni. mert mint korábban is írtam rettenet potenciál van ebben a játékban. pl. Símán el lehetne foglalni állomást ellentől, FPS stílusban. :)
Nekem az fáj, hogy voltak olyan alap, tényleg default dolgok, amik a korábbi részben benne voltak, nem voltak bonyolultak, tehát még csak azt se lehet mondani, hogy a korábbi megvalósítások bonyolultak voltak, és az újoncok könnyebb okításáért változtattak rajta. lásd harci rendszer, vagy pl. kereskedés.
Régen ugyi bedokk, "connection the local trading network established" és ott volt hogy mit árul, mit vesz, mennyiért, nekem a vásárlás ill. eladás kb 3 gombnyomás volt, most meg clickelhetek ezerrel.
Nyílván meg lehet szokni, kénytelen is leszek, mert dafke játszani fogok. :) Csak ha már van egy kb 10 éve működő szisztéma, abba miért kell belenyúlni?
Ezt a "jaj de hát kevesen vannak, ne legyetek már ennyire elvakultak" mentalitást meg felejtsük már el. Ahogy elhangzott már, egy piaci terméket állítanak elő, és aki ezért pénzt ad, urambocsánat, joggal várhatja el, hogy elvárjon ezért a pénzért valamit, és ha ezt a valamit X-Rebirthnek hívnak úgy vélem valóban joggal gondolhatja a kedves vásárló, köztük én is, hogy akkor az már legyen olyan minőségű termék ahogy korábban is már tbb alkalommal sikerült ezt prezentálni. (ok, reunion és TC azért elég bugos volt 1.1-ig) :)
Most fog megmutatkozni milyen tökösek az Egosoftos srácok. ha gyorsan reagálnak, és amit csak tudnak javítanak, ill bővítenek a játékon az X-es közösség javaslataira alapozva, akkor ez a játék még nagyon de nagyon sokra viheti. Én nagyon szeretném látni ezt.
Afenébe, nem vettem ilyen ércbegyüjtő dróntot, így nem tudom bevinni az ércet. finomítani. :)
-
TokraFan #1546 Hát igen. Az első video sajnos nem megy, de a Warhammer-es tényleg nagyon igényes kiadás! -
TokraFan #1545 Hatalmas probléma manapság a funkcionális analfabetizmus.
Lám, le tudod írni, csak nem sikerül értelmezni. Na, részemről Although OFF. -
Legend #1544 Lényegében nekem is "csak" ennyi bajom van.
De csak, hogy ne emiatt nyafogjak, hanem valami kézzelfogható indokot hozzak fel a nemtetszésemre: Ez a játék messze túl van árazva az általam játszott és sokkal jobban élvezhető játékokhoz képest. Egyszerűen rablás.
Már az előrendelési kedvezménnyel együtt is, de én a Collector's Editiont vettem meg ami a legdrágább és egyben a legócskább Collector's Edition amit eddig vettem - nincs sok, de mind minőségi. Ez a pakk egyszerűen szánalmas szemkiszúrás, gagyi. Ennél olcsóbban keménykötéses artbook-okat szoktak ilyenekbe bepakolni és itt is ez vezérelt erre volt benne egy A5-ös pároldalas füzet semmitmondó ákombákomokkal - mondjuk van benne (összesen) 2 művészien kidolgozott karakter amik köszönőviszonyban sincsenek a játékbeli bányarémekkel ezért még ez is hiteltelen.
X: Rebirth Collector's Edition bemutetó
Olcsóbb mégis sokkal minőségibb cucc 1
Olcsóbb mégis sokkal minőségibb cucc 2 -
Although #1543 Most tegyem be amit írtatok, vagy a forumon kezdettektől, a miért nincs külső nézet, miért nem látom a radart miért nem tudok körbenézni, miért nem megy úgy a joyal mint a régi. Ne fárasszuk már egymást. -
Although #1542 :) Sőt igazából ezzel se játszok csak idegesítelek titeket. Szánalmasak vagytok. -
TokraFan #1541 Hiába írod le neki még ötveneszer is. Képtelen felfogni. Ignorálni kell és kész. -
Legend #1540 +1 -
#1539 Ebben én is biztos vagyok. Életében nem játszott egyikkel sem ezelőtt. De nem hogy X-el, talán még más hasonló játékkal sem. Annyira lerí a hozzászólásaiból, hogy döbbenet. Sőt maga is írta, hogy ez az első amivel kipróbálja a stílust. -
TokraFan #1538 Te még életeben nem láttál X-et (rebirth-ön kívül). Ezt így látatlanban ki merem jelenteni. Innentől téged magam részéről ignorállak. -
#1537 "Mindezt azért mert csináltak egy merőben más játékot mint a begyöpösödött szimulátor rajongók szeretnek :) "
Majd 5 év múlva talán végre képes leszel felfogni, hogy a játékosok nagy része nem ezért sír. Hozzáteszem rengeteg új játékos mondja és hiányolja ugyanazokat az alap (!!!) dolgokat is, melyeknek nincs köze ahhoz hogy mennyire szimulátor a játék. Majdnem annyira ez is szimulátor amennyire az előzőek voltak. Nem ez a bajunk. -
TokraFan #1536 MOndd már el, mitől él a világ? Attól, hogy simcity 4 szerűen egy path vonalon mennek dísz hajók, melyek céljukhoz érve egyszerűen köddé válnak? Vagy attól, hogy minden állomáson van 5 ücsörgő/ácsorgó NPC, akik közül minden harmadik feje azonos? Egy iilyen világnak akkor lenne értelme, ha minimum MAss Effect minőségben lenne megcsinálva. Ott valóban volt olyan érzésem, hogy élt egy állomás, ahová leszálltam. Viszont pontosan tudom, hogy ilyen minőséget nem képes megcsinálni egy egosoft méretű cég, ezzel együtt akkor nem az a megoldás, hogy szart csinálnak. Akkor a játékot a lehetőségeikhez képest kell megtervezni.
Ha rendelsz egy konyhabútort az asztalostól és az egy össze-vissza illeszkedő, ronda roncsot tesz lene neked az asztalra, akkor is megköszönöd csak azért, mert a vállalkozása 2-3 emberből áll? Milyen érvrendszer ez ne haragudj? Terméket állítanak elő, én pedig vásárlóként és a pénzemért cserébe elvárom, hogy amit ígérnek, azt kapjam a pénzemért. Itt nem ez történt. Ennyi. -
kisiku #1535 Na, megvettem, most telepítődik, addig is kimegyek cigiért...illetve megyek a Nemzetibe :)Egy 10-es volt, valami plakát meg egy lengyel-magyar kézikönyv van benne a lemez mellett.
Tréd-fájt-bild-szink :) -
zikkmester #1534 Köszi máris kipróbálom. -
#1533 Köszi, mindjárt ki is próbálom. -
TokraFan #1532 Mindenki mondja, hogy ez nem X game, el kell szakadni attól, hogy ez folytatás. De akkor minek hívják X-nek, már bocsánat? Nevezték volna el Egosoft Arcade Space Shhoter-nek, és máris senki nem rinyálna és nem várná azt a minőséget, amit eddig az Ego produkált. Ha viszont üzleti haszonszerzés érdekében és a vásárlók szándékos félrevezetése miatt odabiggyesztik azt az X-et, akkor utána ne kelljen azt hallgatni, hogy ez nem X game. -
#1531 RJoco
Drone-t a "T" betűvel tudsz választani, a megjelenő hudon rákatt amelyik kell, visszatérés "esc".
A hud bal oldalán láthatod a hajó védelmi státuszát is. -
#1530 Némelyik NPC-vel lehet beszélgetni és elvileg az növel valami skillt....gondolom, ha jól meg növelve, akkor látni tudod vagy lehet faj repu kell hozzá...passz..:D
-
Although #1529 Legalábbis láttam olyat aminek nulla és nem kérdőjel volt. De iszonyat nagy méretű ez a játék, Csodálnám ha minden meglenne. Kellene egy időgyorsító mert, mint írta valaki baromi monoton tud lenni ez a real time repülés :)
-
Pont nekem is ez a problémám ezzel a játékkal, de szerintem nem fél évet, de legalább egyet kellett volna még várniuk, annyira összedobott fércmunka ez.
Lehet jönni azzal, hogy lehet kevés volt a pénz és hasonló profán és üres frázisokkal és magyarázatokkal, de szerintem igy csinálják ki magukat végleg. Ez sajnos az elődök megcsúfolása igy a Rebirth nevet Mourningra is keresztelhetnénk.
Ugyanis az első vélemények sokakat fognak visszatartani a vásárlástól.
A játék ára pedig az idővel folyamatosan csökkeni fog és mire olyan állapotba hozzák a játékot, hogy rendesen játszható és főként jobb lesz, addigra még a törzsközönség is elfelejti, de legalábbis a jó része.
Arról sem szabad megfeledkezni, hogy eddig nem volt igazán konkurencia, ellenben jön két másik játék is hamarosan az Elite és az SC, ami mégtöbb vásárlót szipkáz el majd tölük, föleg ha minőségileg is föléjük kerekednek.
Igy pedig nem sok bevételük lesz. Egyedül talán csak a konzol menthetné meg őket, viszont azon a platformon nem szokott nagy érdeklődés mutatkozni, az ilyen játékok iránt. -
TokraFan #1527 Absolute +1...Egyetértek... -
Although #1526 Nem egészen. Csak mindig felmérem mi várható el és mi nem. Jó lenne egy EVe szintű solo gama de nem lesz mert nem fog senki aki megtehetné pénzt ölni bele. Meglátjuk a star citizent. Ők ha jól tudom csak azt csinálják már 8 éve.
A skillek jó része valószínű nincs még befejezve, ezt én is észrevettem. -
Legend #1525 A Joystick nálam tökéletesen működik, ez segített:
LINK
Mondjuk nekem pont ilyenem van.
Elsőre tényleg katasztrófa volt, ha kimozdítottam a joyt bármilyen irányba nem fordult a hajó, hanem tüzelt.
A korábbi x-eknél azonnal használható volt de ez konzolra készült.
-
TokraFan #1524 A külső nézet hangulathoz kell. A szimulátor elvet ne hangoztassuk, mert ezzel az erővel hang se legyen (mivel az űeben ugye nem terjed), vagy lángok sem (oxigén hiányában bajosan lángolhat bármi is). Ez egy játék, és akkor lesz jó, ha megatlálják az egyensúlyt realitás és használhatóság/játékélmény között. De ha külső nézet nincs is, a kokpit-ban körbe kéne tudni nézni, oldalt az ablakon ki kellene tudni nézni. Ez még akkor is így v an, ha szimulátornak vesszük, mivel in real life is körbe tudsz nézni báemilyen vezetőüllésben. Harcolni is könnyebb ha célon tarthatom a szemem. -
#1523 Vagy nincs neki. Amelyik technikust felvettem, annak később megnéztem és mutatta. Amikor visszament az állomásra, akkor, ha jól emlékszem megint kérdőjel volt.