X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A SETA nélküli rendszer hátránya lehet, hogy a "gyorsítókon" kívül vánszorgás lenne az élet... Freelancerben sem volt az, legalább lenne értelme a tuningoknak. Az új grafikus motor meg elhozhatná a valós tér, bolygók, nebulák, és egyéb köd és porhalmazok világát, érezhetõ méretekkel, mindjárt több élvezet lenne a felderítésben.
Ezt még tudnám így folytatni unalomig, de szerintem mindenkinek vannak ötletei, mindnyájan vártunk valami nagyszerût az elõzõ X bejelentésekor is, ami aztán vagy bejött, vagy inkább nem. Holnapig még álmodom egy jót, és talán kiderül majd, kinek mennyire lógott az ujja a bilibe.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
További jó dumcsizást!
Warning! Cargo bay open, shields are down!
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Borg18754: flottairányításnál egyáltalán nem errõl beszéltem, inkább menny el NFS-ezni, abban van idõlassító.
Az a helyzet, hogy a flottát szavakkal lehet a leggyorsabban irányítani és ez nehezen megvalósítható játékban (nincs magyar verzió, angolt kellene mondjuk megtanulni és akkor a felismerhetõségrõl nem is beszéltünk...). MMO-ban játszottam flottában, TS segítségével, nagyon állat volt, meg az is.
Valahogy úgy lenne jó irányítani, hogy M4-M4-et támadjon, M6-M6ot, stb. és ezt ne is kelljen konfigurálni script-tel, hanem az adott szektor összes hajójára vonatkozzon. Esetleg minden osztályt beállítan egy gombra és egy aktiváló gombra lehessen kiválasztani a támadó hajócsoportot, aztán a célcsoportot (M4-M6-ot)
Aztán van nekem más megvalósítható ötletem is, csak tudásom nincs hozzá.
A BSG kedvenc hajóm volt a Reunion-ban, csak sajnos túl erõs volt, remélem itt ez is jól ki lesz egyensúlyozva. (Lehet, hogy sokan szerették a játékba tenni a hajót, ezért csináltak egy hasonlót, mégsem koppinthatnak...)
És talán az egyetlen sorozat volt, ahol nem annyira a taktika számított, mit inkább a támad, menekül.
Ezt mondjuk hiányoltam a játékban is, hogy pl. nem bújhatsz el egy aszteroida árnyékában, stb. A megfelelõen paraméterezett StarTrek hajók semmit nem értek, de egy Prometheus vagy Daidalus is csak transzportra volt jó.
És az mondjuk tényleg nem lenne egy rossz dolog, ha ki lehetne lõni a fõbb rendszereket - pajzs, engine, fegyverzet, nem is kellene több. XTM-ben erre már volt kezdeményezés, tapasztaltam HCF-en.
Meg az is jó volna hogy már a szektortérképbe be legyen építve egy szûrõrendszer, ne kelljen mindig az optionsba állítgatni.
Remélem ilyesmikre figyelnek azért.
Persze single playerben azt csinálsz amit akarsz, nem látod csak te. Multiplayer esetén - ha lenne - nem lehetne pausézni 😊
Amit én hiányolok: 1-2 stratégiai játéknál vissza lehet nézni az adott csatát bármilyen kameraállásból. Az X-ûrcsaták baromi látványosak, de nemigen lehet bámészkodni közben mert akkor hamar elfüstöl a flottád - hacsak nem vagy extra túlerõben, de akkor hol a kihívás?...
A szektorelrendezésekkel szerintem nem volt gond, hisz mindegyik egy másik naprendszerben van (a Terranokat kivéve), így a másik naprendszer csak egy fénylõ pont az égen.
Az meg kb semmi.
TC-bõl már ismerni kéne :-)
Jó ideje nem jártam itt, és nem koptattam klaviatúrám kedvenc játékommal, ha elõveszem repülnek az órák. Ideje újratanulnom, remélem lesz miért.
Régebben nagyon beleéltem magam, talán ez az egyetlen játék (sorozat,Reunion-XTM,TC) ami megfogott, ezt nem lehet elfelejteni.Úgy éreztem, hogy nem a székemben ülök a monitor elõtt, hanem a végtelen ûrben száguldozok, vagy döcögök egy valódi ûrhajóban, lehet ez betegesnek hangzik de annyira jó érzés.Rengeteg élményt, feladatot adott amit más játékok meg sem közelítenek.Igaz eltartott egy jó darabig angol tudás hiányában, amíg megtanultam közlekedni és eligazodni az X univerzumban. Egy idõ után próbáltam a saját igényeimhez formálni a scriptek segítségével, de gondolom ezt sokan megtették.
Talán azért kicsi a magyar rajongótábor, mert sokan csak a W,R, és a bal egérgombot ismerik, elõre, újratöltés, lövés.
Saját elképzelésem, egy Mass Effect stílusú hajó belsõnézet maga lenne a tökély, gondolom belekerülne pár GB-ba. Én bízom a kellemes meglepetésben, és az új motor stabil grafikai megjelenítésében ami a pc-k közötti erõviszonyokat is kiegyenlítené.
X universe Home, sweet home
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Én személy szerint nem számítok semmi bombasztikus újításra a Rebirthben. Persze szeretnék meglepõdni, de egy új grafikai motort leszámítva nem hiszem, hogy radikális irányba tolnák a játékmenetet.
Faj kiirtós hadjáratoknak sem látom értelmét, elve ilyen nem két perc lenne, még 10-es SETA-n is realtime idõben több évnek kéne lennie. A játékosok képtelenek felfogni hogy a fajok nem abból a pár darab ûrállomásból állnak, amiket eddig láttak és továbbra sem egy birodalmat fog a játékos képviselni, hanem csak saját magát.
Itt az én listám miket szeretnék:
-kidolgozottabb hajók, egyenként beállítható turretekkel (ne legyen olyan 18 PPC-t lõ ki 6 ágyúból, mindezt 1 turreten keresztül), 1 fegyverplatform az legyen 1 turret
-támadható alrendszerek
-ütõs sztori
-hatalmas, folyamatosan bõvülõ állomások (ez asszem meg is van)
-hatalmas galaxis, lehetõleg szektorok nélkül, vagy jó nagy szektorokkal, ezeken belül pedig hipertér ugrással (vagy mivel) lehessen közlekedni
Ami ezen felül plusz lehet: legénység, dinamikus hadjárat, változó szektorok, folyamatos háború (pl: ki lehessen irtani/meg lehessen hódítani egy fajt), boarding, bolygóraszállás (bár nekem egyáltalán nem hiányzik).
Nem mellesleg pedig a szektorok elrendezésére is jobban odafigyelhetnének ezúttal, tehát hogy valahogy térkép nélkül is, a puszta bolygók és egyéb égitestek elhelyezkedésébõl kiindulva is rá lehessen jönni, hogy ez a szektor az elõzõhöz képest most akkor hol is van? Egy másik bolygórendszerben, vagy ugyan abban, vagy ilyesmi. Szóval hogy valahogy identifikálni lehessen a naprendszereket, ne össze-vissza spagetti tészta alakú legyen a szektortérkép.
AKkor kezdjük azzal hogy mi az a TOA?
Koch Media will be holding a press conference at FedCon XX in Düsseldorf, Germany on Thursday 28 April 2011 at 15:15, at which the project known as TNBT will be officially unveiled. There will be a brief preview of the game for the media. All of the relevant information given at the event will also be simultaneously released right here at Egosoft.com.
Jöhetne valami bõvebb infó róla, most hogy így derült égbõl villámcsapásként érkezett ez a vidi.
VS.
/ON
Lehet, hogy a mûszerfal nem is változott a hajókban?!
Olyan ez, mint hogy ki nyeri a csillag születiket 😊
Annyi különbséggel, hogy ott alig várom már, hogy vége legyen, mert tele a tököm a reklámmal is, itt meg alig várom már, hogy kiadják, mert tolni akarom!