6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
#1399 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A hajó elejénél tudsz dokkolni, majd ha már a hajón vagy akkor a főmenüből a crew résznél tudod a kapitányt a hajóhoz rendelni -
#1398 Nem is értem hogyan, de elfelejtettem az egyik legfontosabbat, 3-4 óra játék után összeomlott a játék és természetesen nem ment a játék magától sehol (ami még nem is lenne gond, ha szólna erről valamit... az eddigi X-ek legalább dokkoláskor mentettek állást), ergo kezdhettem volna elölről mindent. -
TokraFan #1397 "a karakterek nem sikerültek olyan rosszul"
Igen? Készítettem pár sreenshotot, sajnos most nem tudok csatolni, de amint lesz rá módom, megteszem. Ugyanis iszonyat! Van egy nő, akinek olyan rút feje van, hogy komolyan mondom a legfélelmetesebb horror játékokban is beillene a főgonosznak. Hogy az érzést fokozzák, minden harmadik NPC-nek ez a feje. Ahol szemüvegben van, ott a szemüvege fecsúszik a homlokára, a szeme pedig full fehér, nicns szemgolyója. Az "arca" meg ráncos, mintha rothadna...Valami iszonyatosan ronda... -
crossy104 #1396 Hali! Kérnék egy kis segitséget.
Elvittem a kapitányt a hajóhoz ahol ki kell tenni. De nemtom hogyan kell. Dokkolni sem tudok. Mit kell csinálni?
Előre is köszönöm!
Egyébként nekem bejön a játék. :)
Szokni kell a stilus váltást. -
Micsu #1395 így van
hibás a játék de az ilyen 5 perc múlva shiftdel kommentek szerintem értelmes embert nem érdekelnek -
TokraFan #1394 Most komolyan, Te tényleg akkora rajongó vagy, hogy képtelen vagy belátni, mekkora kibaszás ez a game? Szerinted minden úgy működik mint a korábbi X-ben? Hol? Melyik univerzumban? -
tomonor #1393 Lesz hamarosan fórum szabályzat itt is, addig éljétek ki magatokat. -
Legend #1392 Segítségkérés:
Tegnap telepítettem a játékot, elindítottam és miután betöltött az első akcióm az volt, hogy bemásztam a grafikai beállításokba és beállítottam 1920x1200-ra mert kíváncsi voltam, hogy bírja a gépem mert mindenki fps-lagra panaszkodik.
Mikor leokéztam, azonnal kifagyott, csak ctrl+alt+del-el tudtam kivakarni magam belőle. 1 hibaüzit kaptam, hogy saved dump file blabla.
Azóta minden indításnál csak az Egosoft logóig jutok, ott kifagy ugyanezzel a hibaüzivel.
Nem tudok mit kezdeni vele. Töröltem a játékot és újratelepítettem, lefuttattam a verify integrity of game cache tesztet de nem jutok tovább az EGO logónál.
A Steam Cloudban kellene resetelni a beállításaimet nem a gépemen - ezt hogy kell?
(a gépem megfelel a követelményeknek)
-
TokraFan #1391 "Mintha köze sem lenne a fejlesztőknek az eddigi X-ekhez."
Nekem is pont ez jutott eszembe. Mintha egészen más fejlesztőgárda lenne, akiknek semmi köze nem volt az előző részekhez. Katasztrófa ez a játék.
-
Betyar070 #1390 Magam részéről megköszönöm a #1380 írást, igen ilyenekről kellene szólnia a fórumnak a továbbiakban, Megosztani egymással a felfedezéseket...stb. Részemről a nyavalygásnak vége noha nem kevés pénzbe került a drágaság. Amíg nem érzem játszhatatlannak a gamet biztos én is tolni fogom tovább oszt majd patchelgetek menet közben. -
Betyar070 #1389 Minden személyeskedést mellőzve, lám-lám azért a Fun-ok megvédik ezt a "remekművet". Pontosan ez volt a helyzet a Aliens Colonial Marine esetében is, a legvégsőkig kitartottak. ( Tudom azért más volt a helyzet, mivel ott tényleg a lehúzásra ment a dolog ) Egyénként az is meg eme csoda is rendben lesz ez csupán idő és merevlemez kérdése. 2-3GB-i patch még elfér nálam :) -
#1388 Nálam is ugyanez van.... Pedig amíg nem tudom kipróbálni,biztos nem adok érte pénzt. -
trens #1387 Én csak örülök,ha valakinek bejön a játék. :)
Nekem nem segített a hangbeállításos megoldás.Maradt a fagyás,hibaüzenettel.
-
crossy104 #1386 Privi ment. -
#1385 Szerintem is. Arról nem is beszélve, hogy 1 ember elkezdi, a többi meg eleve úgy áll hozzá és ugyanaz lesz az eredmény, mint annál az egynél.
A sok negatív hsz ellenére kicsit negatívan álltam hozzá én is, bár bíztam a trailek-ben és egyéb előzményvideókban. És alig vártam, hogy megcáfolhassam őket :)
És nem is kellett csalódnom. Már az első perctől jó, csak türelmesnek kell lenni és végigmenni a tutorial-on, különben nem tudja az ember majd irányítani, egyáltalán. -
#1384 Ja igen, a drónt nem sikerült kiengednem a hajóból, pedig elvileg benne van. A rakétákat kezeli, a fegyverzettel nem tudom mi a helyzet, eddig csak az alap van.
A nagy hajó felszereléséről, irányításáról egyelőre nem tudok mit mondani.
Sok az új dolog és minden angolul. Így időigényes mindent kipróbálni. -
Pares #1383 Én minél többet játszom vele, és ahogy megszokom az új kezelőfelületet és játékmechanikákat, úgy egyre jobban tetszik. Egy olyan játékot, amivel akár több száz órát is el lehet tölteni, a megjelenés napján pár óra játék után leírni, hogy is mondjam... elhamarkodott... -
Pares #1382 Nekem eddig csak iszonyat alacsony volt a framerate, de lefagyni még nem fagyott le. -
Pares #1381 Én már korábban leírtam, de tőled csak üres fröcsögést hallottam. Mindegy, nálam már elvagy könyvelve trollnak, és trollokat nem etetek.
-
#1380 Először is: 4x2,8 GHZ AMD-be rakva, 10 GB RAM és egy Radeon HD4770. Utóbbi nem üti meg a mércét, ellenben szépen elfut 1280-as grafikán. Antianalisingot kikapcsoltam mondjuk. A többit nem piszkáltam. RAM-ból úgy 4,2 GB körül fogyott, de ebben benne van a rendszer is, ami jelenleg is kb. 2,1GB-ot eszik. A 64 bit a RAM miatt kell és nem a játék miatt. Ha maga a játék is 64 bites lenne, talán egy szerverben lévő ram mennyiség elegendő lenne neki (32 GB+). (Crysis utáni tapasztalat.)
Procit csak az elején pörgette ki, később szépen ment 80% alatt. A videokártyát nem néztem, de nem igazán melegedett...
Irányítás: szerintem teljesen okés. Akinek állítható sebességű egere van, az ne habozzon állítani. És igen, az egér szoftverével be lehet állítani gombokra billentyűleütést. Amúgy meg meg kell szokni. Ahogy közvetlen a Reunion után nem tudtam a TC-vel játszani, minden csak megszokás kérdése. Rág játszottam X-el, így ez most nem gond.
Ami kicsit zavaró és ez már zavaró volt TC-ben is, a kolosszális épületek, ellenben a parányi egységekkel (pl.: dokkoló). Értem én, de kicsit akkor is zavar.
A menü, információ, párbeszéd rész egy kicsit lassan reagálós. Azt nem néztem, hogy ilyenkor a vinyó dolgozik-e vagy csak lassan keresi ki a memóriából a dolgokat. Bár inkább utóbbira tippelnék.
Csak 2 órát játszottam vele, de nekem tetszik. Egy bugom volt, egyszer az egér csak függőlegesen volt hajlandó mozogni. Aztán valahogy sikerült ezt elvarázsolni. Amúgy teljesen okés volt. A high way sem rossz szerintem. Így már jobban elképzelhető egy későbbi online megoldás. Ettől függetlenül a SETA hiányzik. Meg, hogy nem látom, mennyivel megy a hajó.
Az eddigi játékélmény: kaptam valami alap küldit, aminek a nyomán fleet-be kerültem egy nagy hajóval. Előtte még valami aszteroidát is kellett robbantanom és hívni a szállítókat vagy mi. A nagy hajó a jelek szerint követ. Közben rendesen megamortizáltak a kalózok, aminek nyomán javítóműhelyt kellett keresnem. Ez nem kevés időbe telt. Ezt követően felvettem valami Defense-s küldit, amit el is buktam, mert kilőtték a hajót (nem az enyémet). Mondjuk ennél erős FPS csökkenés volt érzékelhető, de csak akkor, amikor a hajót láttam. Egyébként nem.
Most azt nem tudom, hogy ezt a küldit jelzi még a Mission Reports vagy egy előzőt. Bár gyanítom, hogy ezt, ebben az esetben viszont egy bukott küldinél nem lenne rossz, ha már nem nekem kellene még eldobnom is, hanem automatikusan menne.
Van még pár dolog, ami annyira nem tetszik, de ez minden játékban benne van. EVE-ben is, pedig azzal sokat játszom/tam idáig.
Összességében tetszik a játék. Az új mechanikát meg meg kell szoknom és felfedezni mindent. Most nincs úgy, mint anno X3R-ben, hogy a 2-es patch-től becsatlakoztam és minden előttem volt a fórumon és egyéb helyeken. -
trens #1379 Megyek tesztelni a game-et.Ha már van valakinek sikerélménye a játékban,leírhatna pár tippet.Hátha eltereli a figyelmünket a sok bugról. :) -
hagyimiklos1 #1378 Nincs mit, remélem megoldja a fagyásaid.
Bár többen fekete képernyökre is panaszkodnak, de az lehet hardware specifikus probléma is.
Mindenesetre nálam nem volt fagyás eddig, de ez nem jelenti azt, hogy másnál nem fordulhat elő, vagy a játékmenet folyamán nem futhat bele, ahol más még nem járt.
Amúgy is korai kijelenteni pát óra játék után. -
trens #1377 1000 köszönet!!!
-
hagyimiklos1 #1376 Fix that stopped my crashing at 100%
1) Right click your audio icon in the system tray and select 'Playback Devices'.
2) Highlight your default playback device.
3) Click the 'Properties' button.
4) Click the 'Advanced' tab.
5) Under the 'Default Format' drop down menu, choose 16 bit, 48000 Hz (DVD Quality).
6) Click OK.
7) Run the game. -
hagyimiklos1 #1375 Ismét csak üres fázisok, sehol egy tény.
Mesélj, miben lépett elöre, mert még mindig nem látom az érveket, amivel ezt alátámasztanád. -
trens #1374 Egyébként nektek is lefagy időnként,vagy csak nálam vacakol? -
Pares #1373 Igen, az én véleményem szerint szinte minden téren előrelépés. Vannak hibái, néhány komoly is. De idővel biztos kijavítják. Ha meg annyira szar, akkor ajánlom, hogy telepítsd fel a Reuniont vagy a TC-t, természetesen javítások nélkül. -
Pares #1372 Lehet, hogy ez az egyik bibi?
-
hagyimiklos1 #1371 Ezekkel az üres frázisokkal inkább, máshol kopogtass.
Mesélj, mitől kellene elalélni, ahogy te teszed, ettől a mostani X-től ?
Én nem igazán fedeztem fel benne semmit.
Attól kellene, hogy lehet az állomásokon bóklászni ?
Igaz olyan borzalmas az egész, hogy inkább nem kéne ezt látni, mintha két poligonból állna egy textura.
A high-way ? A fél képernyőt kitakaró pilótafülke ? A használhatatlan irányítás a beállítási lehetőségei nélkül ? Micsoda újdonság vagy a régi rendszer feljavítása, ami annyira megfogott ? -
trens #1370 Srácok!Ez tényleg borzalmasra sikeredett.Én próbálom szeretni,de
csak dühöngök és időnként visszatöltök,mert error hibával lefagy.
Aki X rajongó,az nagyon nagyot fog csalódni.
Az 5 éves korosztály,imádni fogja.Én sem tudom a látványt díjazni,mert bugos,irányítás problémás,és kis Polski méretü ablakon kehet csak kikukucskálni. :(
Szerintem a térkép is borzalmas.Én bánom,hogy megvettem,remélem igazatok lesz,és javítanak raja egy jó nagy adaggal!!!
-
o0tomy0o #1369 Amúgy azt nem értem hogy miért hájpolták agyon hogy mennyire multicore-ra lett elkészítve... nálam 2 magot ha használ egyszerre összvissz és max 2 giga memóriát (a 8 ból..) x64-es rendszeren. Szal nekem nem tűnik úgy hogy szarrá izzasztaná a magokat. Mondjuk nálam a GF 9600gt lehet a szűk keresztmetszet... -
Pares #1368 Igen? És a korábbi játékokat mikor kezdted el játszani, a 15. javítás után? Ugyan kérem. Sok javítandó van, de egyesek nagyon túllihegik a dolgot. -
tomonor #1367 Ugyan még nem volt alkalmam kipróbálni, ám én bízom az ego-s srácokba. Ha nagyon elégedetlenek a fogyasztóik, akkor biztosan idővel átszervezik a dolgokat, legrosszabb esetbe a következő játékba. -
#1366 Sajnos ez egy rossz X játék. Míg az előző X játékokban a storyline csak egy másodlagos dolog volt, a felfedezés és a saját célok mellett, itt nem tudom elképzelni, hogy a főküldetés után milyen célok maradhatnak. Másik nagy előnye volt az X szériának, hogy tényleg összetett volt, és emiatt el lehetett mélyülni a részletekben, ez a játék nagyon le van butítva ahhoz képest. Sorolhatnám a játék legnagyobb hibáit, de azt hiszem, hogy nincs értelme. Megbántam, hogy a megjelenés előtt megvettem. -
hagyimiklos1 #1365 "Az én véleményem, hogy a bugok, a kissé elszart UI és a teljesítménybeli hiányosságok alatt az eddigi legjobb X rejtőzik."
Akkor nem ártana levenned a szemellenzőt. Két óra játék után, az ilyen kijelentés, erős elfogultságra utal.
Még csak meg sem üti a jó mércét ebben a formában és messze elmarad a korábbi változatoktól. De a legnagyobb baj az, hogy a felszín alatt se látok valami nagy örömre okot adó dolgot, amitől hozsannázni kellene. -
#1364 Nem, az a megoldás, mint minden más normálisan megírt játéknál, hogy a játékmenűben beállítom az irányítás konfigban. -
Pares #1363 Azért gondolná az ember, hogy aki korábban is játszott X játékkal, az tudja, hogy egy hosszútávú befektetést csinál... Az előző játékok is hasonlóan el voltak cseszve megjelenéskor, ráadásul azok nem is teljesen új motorra épültek. Ez van. Az Egosoft ilyen. A megjelenéskor szar, de folyamatosan javítgatni fogják, ez biztos. Az én véleményem, hogy a bugok, a kissé elszart UI és a teljesítménybeli hiányosságok alatt az eddigi legjobb X rejtőzik.
Apropó, tényleg nem tűnt fel senkinek, hogy bár a minimális rendszerkövetelmény is 64bites rendszert kíván, az .exe mégis csak 32bites. Így hiába van az embernek még csak 4 GB-je is, a játék a minimum alá korlátozza a rendszert... -
warcat #1362 Az 50 eurózást én sem értem,a nekünk szánt verzió az 30, cdgalaxisban ennek megfelelően 8990.
Persze a legolcsóbb oroszéktól volt még a régiózár felrakása előtt de az már mindegy. -
#1361 Nincs programod az egérhez? mert ilyenkor az a megoldás. -
Ágyúgolyó85 #1360 Az űrállomáson való járkálást, amire a játék rákényszerít, nem hiszem hogy majd moddal megoldható lesz kivenni és a hajón egy gyorsmenüből elérni a fontosabb dolgokat, mint legénységfelvétel, vagy éppen az üzletkötés...
Még a bugokat és az rossz optimalizálást még elviselné az ember, de itt komoly játékmechanikai változtatások vannak, amiket nem lehet modolni, vagy csak nagyon nehezen.