X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nos, mondjuk megoldhatták volna egy külön gamemode fajtában, hogy ne keljen a küldetések inkompatibilitása miatt aggódni, lekapcsolták volna a fõbb szkripteket és a sztorit, és talán úgy esetleg mûködött volna a dolog. Ám mint mondtam az X sorozatnak eddig nem ez volt a koncepciója.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

No, a HSZ-ed második része azért pont megvan. A repu csökkenésével egyre kevesebbet érhetsz el az adott fajnál. Aztán a már csak a külsõ szektorokban kereskedhetsz, a belsõkbe be sem mehetsz. Elõször csak a reguláris erõk lõnek rád, majd mindenki, aki az adott fajhoz tartozik.

Tomonor: Az eredeti történetben is megjelenik ez, mégha korlátozottan is. Csak a khaakokat, csak az X-Univerzumból, és nem közvetlenül, hanem a storyline alapján automatikusan. Éppen ezért lehetne opcionális.
De ez a játék deklaráltan a játékstílus szabadságáról szól. Storyline-on kívül miért ne lehetne bármit játszani, és bármely fajt ellenségnek kikiáltani. Mivel vannak fajspecifikus felszerelések, és tárgyak, ez még negatív is lehet a játékmenetre, amit a játékosnak be kell vállalnia.
Azért az érdekes, hogy ha én gyártok/gyártatok hadihajót, ahhoz kell darabonként több rahedli jazura, ha meg egy faj saját magának, akkor nagyjából három másodperc alatt megvan 5 db M2.
A respawn kikapcsolása/késleltetése programozástechnikailag sem nagy kunszt, hiszen a kalózbázisokra is mûködik.

Télleg, aki hivatalos fórumon fent van, nem dobja be a kikapcsolható respawn ötletét?

Si vis pacem, para bellum.

Semmi gond, akkor oldják meg hogy ne lehessen kiírtani szektorokat. Pl olyan ellentámadás jöjjön, hogy még a gatyám is tele legyen tõle.

A bolygókat meg számításba lehetne venni különféle statisztikákkal, amiket nem kell feltétlenül a játékos tudomására hozni.

Legyen mindegyik bolygónak pl egy védelmi flottája ami ha megjelenik és legyõzzük akkor ne jelenjen meg többet. Jöjjön helyette egy brutális tartalékflotta, ami ha szintén elhullik akkor érvényesüljön a hódítás. De innentõl kezdve az adott fajjal gyakorlatilag háborúban állunk, támadja az utánpótlásvonalakat, erõt gyújt, védtelen célpontokra csap le, próbál borsot törni az orrunk alá és legfõképp próbálja visszaszerezni az elvesztett területeket stb...

Na ez stratégia 😄

az a gond, hogy az X-et nem erre tervezték. Kiírtani egy fajt az egy opció ugyan, de az eredeti történetet követve nem írt ki senki semmit.

Stratégia eddig azért nem volt a játékba, mert a motor nem engedte meg. És akárhogy is nézzük, az X3-ig az X-BtF motorját újítgatták. Külsõleg ugyan megváltozott, ám belül ugyanaz a rozsdás öreg volt.

Aztán a bolygókon találahtó építõkapacitást, nyersanyagoakt amik a játékban nem jelennek meg ám a fajhoz szervesen hozzátartoznak azt miként jeleníted meg? 😊

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Azért a soha el nem fogyó ellenfelet én nem nevezném stratégiának. Volt benne taktikai rész, igen, de annak nem sok köze van a stratégiához. (kb. mint az Ig2 és a Nexus közti különbség).

MerlinW
Ezt ne mondd, hogy az X3-ban nem volt stratégiai rész😊 Gyakorlatilag az egész játék az volt, mind harc, mind gazdasági odalon.

[merlinw.org]

*nyersanyagot

Jaja, meg kéne az aktuális játékbeli állapotokra reagáló AI, és lefixálni a fajok rendelkezésére álló nyersanyaggal. A respawnt meg meg kéne szüntetni, teljesen illúzióromboló. Egy kis stratégiai részt kéne belerakni... annyi jó ötletem lenne.

Nekem inkább a ki-bekapcsolható respawn hiányzik. Hogyan szüntessem meg bármelyik fajt, ha pár szektorral arrébb úgyis megjelenik a semmibõl?

Si vis pacem, para bellum.

Ez mondjuk igaz, hogy miután meglett a Hyperion az X3R és X3TC-ben, akkor az idõm 90%-át benne töltöttem felváltva egy Springblossommal, de a maradék 10%-ot meg vagy 30 másféle hajóban váltogatva, különösen hasznos beülni M2/M7-be komolyabb ütközetek idején. Miután elfoglaltam a Skirnirt és elkezdtem hozzá ontani a Shadow rakétákat asszem (2.7 után lehetett) onnantól igaz, hogy a legkomolyabb Xenon flotta is megpurcant 5 perc alatt, de még így is sokat szöszöltem rombolókban és fregattokban.
Szal ez nekem nagyon hiányozna, ha ezután nem lehetne.

Nem hogy sûrûn, egyáltalán nem. :-D De ha Darkstar One minta jön, akkor köszönöm, abból nem kérek. Remélem az egyen cockpitot úgy értették, hogy egyféle kezelõfelület lesz.

BuriP
A késöbbi részekben sem volt szerintem túl nagy a váltogatás, ha megtaláltad a sok közül a favorit tipusod és modelled, akkor annál maradtál ha csak tehetted.
Az hogy nem te választhatod a hajót a storinál még elmegy, de ha kiszabadulsz az univerzumba... :/
Az X-széria mindig is az egyedülállóan sok játszható hajó, és a hatalmas bejárható interaktív világ miatt volt népszerû.(lásd: kereskedelem, különféle elvállalható küldetések, saját birodalom kiépítése). Ha ezt megszüntetnék azzal kivégeznék a saját játékukat.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

nos, az X-BtF-be se váltogattad a hajót sûrûn <#awink>

Akkor vége is lenne számomra. Meg szerintem mindenkinél. A brutális mennyiségû kis-nagy hajó vitte el mindig a hátán (számomra) a játékot.

Az azért csúnya volna.
Én azt hallottam, hogy lesz EGY cockpit. Remélem ez nem azt jelenti majd, hogy Darkstar One-osítják a játékot, és csak egyetlen hajóval cirkálhatunk az egész játékban.

MerlinW
A lényeg, ez most olyan, ha változtatnak a dolgokon (értsd lebutítják - mert mert a jelen lehetõségek mennyiségét tekintve nem igazán lehet sokkal hülye-kompatibilisebbé tenni a rendszert), akkor te fogsz vele játszani, mi (vagyis az régi X tábor nagy része) meg nem. Azt pedig majd a fejlesztõk eldöntik, mi éri meg nekik jobban, beleszólásunk nincs. Ennyi. Nekem nem kell primitív Freespace/Freelancer az X készítõitõl. Arra ott lesz a szintén hamarosan megjelenõ SOL:Exodus.

Egyébként az eddig kiszivárgott infók alapján nem kell tartani attól, hogy sokat változna a kezelõfelület. Max kapnak ikonokat, hátteret a menüpontok, stb. Személy szerint bízom benne hogy valóban így lesz.

[merlinw.org]

Jakuza001
LAtom nem ertede az ironiat. Igen az a visszafejlodes ha parancssori algoritmus lenne benne, most igy a jatek kezelofelulete nem 1990-nel jat, hanem kb 2003-ban az X2 szintjenel, ahol megragadt.

Szerintem is teljesen korszerû a menü és pont hogy grafikus a megjelenítése, nincs parancssor, jó lenne felütni a szótárat, hogy mi mit jelent. Totojázó mániákusoknak bõven mûködik a point 'n' click, pro játékosok pillanatok alatt elérnek benne bármit a hotkeyk segítségével.

az a fejlõdés amirõl te beszélsz visszafejlõdés

a játék mélysége, bonyolultsága megkívánja a hasonló menürendszert, persze lehetne egy kicsit logikusabb is, de kb ennyi

én csak remélni tudom hogy az új részt nem primkósítják le

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

MerlinW
Nem tudom, szerintem ez a játék varázsához tartozik, én szeretem így. Egyrészt pár óra alatt csukott szemmel is megtalálsz mindent, másrészt a sûrûn használt dolgokhoz úgyis hotkey-t rendelsz.

[merlinw.org]

Jakuza001
Beszelek, talan leirtam.

Igen grafikus feluet, mint attekinthetobb terkep, hajo felszereles megjelenites allomason, kevesebb almenu. Ugy tunik te szereted keresgelni a szoveges menuket a 132. menu alatt.

Esetleg belekellene esetleg egy parancssori algoritmust is epiteni, mint 1990-es jatekoknal es irkalhatnal bele, hogy cd weapons/railgun , set first modul railgun , set second modul railgun 2 , set 50w shield

Eljen a fejlodes hatalma.

MerlinW
Miért? TC-ben már teljesen korrekt menü volt... Annál nem kell több. Maximum egy kis logikai átrendezés, mert elég sok az almenü. Egyébként rendben volt, sosem volt vele gondom.

[merlinw.org]

te mirõl beszélsz, grafikus felület hiánya? lol

MerlinW
Elég közel😊 A kb max 4-5km-es magasságban. Ha 1080p-ben nézed látni a hegyvonulatokat és a fákat😊

[merlinw.org]

Jakuza001
- the menu thingy again: instead of having a textside...

Tehat tovabbra is marad ez az elavult menurendszer es a grafikus felulet hianya.
Vicc.

sztem pont felette a videó bizonyítja hogy nem, csak közel van az állomás a bolygóhoz

Mikorra ígérik a megjelenést?
Tényleg úgy néz ki....nem tudom, jó volna😊
MerlinW
Itt 0.54-nél:

[merlinw.org]

Majd meglátjuk 😉

csillagködben lévõ hajók néha úgy festenének mind ha légkörben lennének a videókon

szerintem rosszul láttad. A trade lanes-ek valóban arrafele repülnek, de még nem tudjuk hogyan is mûködnek valójában, tehát egyelõre várunk.

Szerintem nem...melyik videón láttad?
MerlinW
Jól láttam a videókon, hogy végre be lehet repülni a bolygók légkörébe?😊

[merlinw.org]

Nem rossz😄

Boronok jópofák.Kíváncsi leszek az új X re....remélem a hülye karakter animációkat, meg a horrofilmbe illõ avatar képeket megcsinálják normálisan.
BuriP
Mikor hozod vissza a tudost egy TP-vel argon prime felett megtámadnak és a hátsó ágyúval kell megvédened magad, a hülye halvérü végig szid hogy hol tanultál meg repülni, mintha nem jutna l a tudatáig hogy lönek rátok. A vége felé már szivesen kiraktam volna a zsilipen ûrruha nélkül.
Ha jól emlékszem ezzel a TP-vel tudtál egy kis potyapénzt szerezni a játék elején azzal hogy mielõtt leszállítod a tudóst, és visszaadod a hajót mindent eladsz róla.

Hogy mik eszébe nem jutnak az embernek ennyi év távlatából!

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

BuriP
Az X2 elsõ vagy második story-line küldetésében kell elhoznod egy Boron tudóst az anyabolygójukról, ott van egy videó a tenger alatt. Még meg is jegyzik mikor a küldetés kapod hogy ez a tudós segített kifejleszteni egy olyan hajtómûvet ami a víz alatt is mûködik.

xD

Dehogy. Csak hülyülök.

én is láttam azt a videót már nemtom hol amikor asszem boron hajók mennek a víz alatt de akkor miért nem úgy valósították meg? ez csak az alapötlet volt és inkább az ûrben csinálták meg?

Igazából csak a Boronok voltak a helyükön eddig.

És idegen fajok lakják!

és a tenger mélyén napok meg bolygók vannak és a víz teljesen átlátszó<#idiota>

Kedjük ott, hogy az X3 nem az ûrben játszódott, hanem mély tengerben, legalábbis a fizika törvényei szerint.

És ha részben hõenergiát is dolgoznak fel? Mondjuk elméletileg akkor sem kéne ilyen közel rakni, de úgy már más. Egyébként ha itt tartunk a robbanásoknak sem kellene hallatszódniuk, meg a lövéseknek sem. De hát ugye kompromisszumot kell kötni a látvány (és hallvány😄) és a tudományosság között, mint a science és fiction között😊
De akkor ne is írjunk olyan butaságot, hogy realisztikusabb lett ettõl, mert nagyon nem (tudom hogy nem te írtad).

Attól nem lesz nagyobb a napelem hatásfoka, hogy közelebb épül egy csillaghoz, az a lényeg, hogy árnyék ne vetüljön a napelemekre vagyis hogy ne legyen tárgy a napelem és a csillag között. A valóságban is az a lényeg a napelemek elhelyezésénél, hogy a lehetséges árnyék vetítõ forrásokat minimalizáljuk, egy a napszak során végigfutó villanyoszlop árnyéka akár 20%-al is csökkentheti a napelem cella hatásfokát. Ez a lényeg és nem az hogy a csillag valagába feldugjunk egy SPP-t, ez baromság.

vitát nem szeretnék kiváltani. de fizika mindig érdekes meglepit produkálni. na fantázia mindig határtalan 😄

most egy játéknál kezdjük már el belekötni az aktuális tudásunk szerinti fizikába

Mondjuk nem tudom milyen anyag bírja ki azt az 5000+ Celsius fokot... Maximum ha valami oltári mágneses tér veszi körül az egészet. A másik, hogy ilyen közel a csillaghoz magából a hõbõl talán egyszerûbben és több energiát lehet nyerni, mint a puszta fénybõl... De hát majd meglátjuk.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB