6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Although
    Korrekt vélemény. Ez egy mix játék aféle rpg/űrszimulátor elemekkel. Spec én vártam egy ilyet, míg játszottam az x sorozattal mindig mondtam milyen jó lenne bemenni körbenézni nem csakegy kis dobozt látni mindenből. Annyit kell látni ez óriási munka volt. Több ezer npcvel hatalmas világegyetemmel, űrállomásokkal, egy jó kis történettel. Legalább nem kellene bántani őket. Ez tényleg egy élet munkája lehet, amit örökké lehet fejleszteni.
    Érthető ha azok akik az űrszimulátorért szerették most szomorúak de ez el volt mondva előre.Ezért Rebirth a cím Őszintén? El se hiszem ilyen méretben ez a kis csapat így meg tudta csinálni. Sőt el se hittem valaha elkészülnek vele. ha belegondolunk hét éve 2006 volt és akkor mi volt a standard grafika.(érdemes utánanézni). Sajnálom őket. Ez az egész csak azt juttatja eszembe az emberi butaság milyen nagy mértékű.
    Ez nem űrszimulátor. És most ki lesz verve belőlük csináljanak belőle egy űrszimulátort sajnálom ezeket komolyan. Egy ausztrál gyereknek jutott eszébe egyedül megköszöni nekik ezt a játékot a forumon, csatlakoztam én is. Mert ez nem szar bárki bármit mond. Csak egy újfajta kezdet lehetett volna. És csak azért bukik mert alapvetően már az egyszerűbb kivitelezése a tömeget sem fogja érdekelni mert nem csili-vili mint a mai játékok.

- Igen 5 perc alatt belejöttem, lesznek sokan akiknek ez is kicsit nehéz,de ami vicces, még régi hardcorosok is sírnak. Egyszerű próbálgatással a kettős kattintáson kívül mindenre rájöttem. Igen jó volt a régi amin egy napig gondolkodtam, meg gyakoroltam míg nem szedtek le egy másodperc alatt és akkor is a normál kezdéses indulásról beszélek. Ez itt nincs.
    - UI ilyen, használható és kész minden van ami kell, láthatóan az npc-k egy részénél még nincs adat pl. de a lekérdezés kidolgozva. Nem tudták befejezni.
    -Nincs I3-om se de fut 20-30 fps körül, zökkenőmentesen igaz ki van kapcsolva a legtöbb dolog de így se néz ki rosszabbul. :)
    - A repülés egyszerűen élőbb lett nem egy személytelen valaki vagy aki szellemként ki tud lépni az űrbe. Most majd kikövetelitek és lesz, nagyszerű!
    - A történet hasonlóan a többihez jó!
    -npc-k kicsit kezdetlegesek valahol megálltak 2007 körül nem volt idejük felturbozni.
    -Az űrállomáson bányákon mindenhol tudok mászkálni beszélgetni szuper :)
    -A saját hangod is hallod ahogy beszélsz a társaidal. Ez nagyszerű legalábbis a prológba így volt :)
    -Minden megmaradt ami volt tudsz világbirodalmat építeni kicsit egyszerűbben, kicsit nem olyan komplex módon, és már nem csak egy darab dobozt látsz mindenből ahova becsatlakozol. Megmaradt sandboxnak.
    - A kereskedelem nekem tetszik, megmaradt a rendszerek közötti variálási lehetőség, számolgatás mi miért jó. De nem olyan szinten mint akár az x háromban.
    - A harc igen egyszerű.Olyan 2007-es szintű akciójáték.De ez nem erről szól, nem csak erről. Egy ilyen játékhoz egy ekkora cégtől erre futotta. Nyilván hét éves fejlesztéssel nem csak a meglévő 70-100 emberhez akartak eljutni. De most majd segítetek nekik hogy így legyen :)

Mibvel pr rajongó vagyok főleg onnan ismerek sandboxokat. És ez már félig elindult arra.
    Összehasonlításul, A mount and blade az ami kb300 órás de össze se lehet hasonlítani ezzel méretben semmilyen szinten. A skyrim ami kb egy játékra 100 körül van nagyságrendekkel kisebb persze más jelegű.
    Ez a játék egyszerűen alaphangon több száz órás egy játékkal is számolva. Ez megmaradt. Hogy mi lesz belőle? Nem tudom, de ha én a helyükbe lennék már rég elvettétek volna a kedvem a folytatástól, befejezném bugmentesre és nekiállnék annak amit a Bethesda meg a nagycégek csinálnak, mert a mobsra bármilyen szar játékot is kapnak, ha szép, bugmentes meg élvezhető, és nem bonyolult, még örülnek is és hálásak érte. Leredukálnám a világot a századára,ezredére, betennék pár űrállomást hagynám az egyszerű fejlesztést, rengeteg csili-vili dolgot tennék bele,grafikailag felturboznám, adnék egy kis reklámot, vagy mint Tod a Bethesdánál áradoznék róla, ez ugyanolyan szuper mint az elődei. És a mobs még szét is tépne benneteket ha szidnátok. Nektek meg nem maradna semmi se, még ilyen kis cég sem. Ezt csinálnám mert ezt érdemlitek, értse akinek kell. Valami ilyesmit fogok írni a hivatalosra is.
  • Ágyúgolyó85
    Az eddigi fejlesztői válasz reakciókból arra következtetek("saját vélemény!!!"), hogy nagyon is jól tudták, vagy csak sejtették, hogy nem lesz jó a visszhang. Szerintem már előre megtervezték a játék elemeinek kijavítását és ezeknek a prioritásait.
  • Legend
    Nohát, néhány első benyomás, kb másfél órát játszottam ami nem nevezhető tekintélyes játékidőnek sőt az is a joystick beállítására ment és barátkozásra a menüvel. Mindenesetre sok kedvet nem csinált a folytatáshoz.
    Következzen:

1: a legfontosabb - nem tudok manőverezni a Local Highwayben sem egérrel sem joyyal, ergo nem tudok kiszakadni belőle csak a kijáratnál! A "Z" paranccsal sem tudok kimászni belőle. Én vagyok a pancser? Ami viszont érdekes, hogy lehet itt is boostolni.
    2: menet közben, ha megnyitom a térképet akkor leáll a hajó. Mnekülés közben miközben keressük a menekülési útvonalakat azért ez gáz lehet. Mivel amúgy is lassú a haladás, itt nem működik, hogy beállunk egy irányba, hadd menjen a hajó, közben a térképet böngésszük. Ez nem oké.
    3: állomáson fárasztó a mászkálás. Unalmas, repetitív. Oké, hogy feldobják mindenféle lootolással DE elkeserítően unrealisztikus: hogy engedheti meg bárki, hogy egy vadidegen szekrényeket és ládákat nyitogasson a személyzet szeme láttára?? Ez nem életszerű! Mi ez, szabadrablás? Én nem szoktam csak úgy cuccokat elemelni és ez határozottan zavar, hogy itt kvázi muszáj. Ráadásul egyszer beszorultam két egymással szemben álló - és egymásba nyíló szekrény közé - game over (látszik, hogy nem kenyerem a lopás).
    4: Super Highways: nincs töltőképernyő? Nos, inkább lenne mert ez határozottan unalmas.
    5: igenis kell (nekem) külső nézet. Eddig leginkább visszapillantótükörnek használtam, de itt körül sem tudok nézni, muszáj az egész hajót forgatnom. Mi van, ha üldöznek? A mai modern autókon is vannak hátsó kamerák, szóval zavar a csőlátás.
    6: cockpit - zavar. Ennyi. Túl sokat kitakar a látómezőből és az előző ponttal megspékelve kifejezetten idegesít. Nem mondom, hogy ne legyen, de legyen választható. Lehet, hogy szép az űr és faszák a hajók és állomások, de majdnem a felét kitakarja a cockpit.
    7: kijelölés: bármit jelölök ki, nem tudok rázoomolni pedig sokmindent megnéznék közelebbről. A térképen hiába próbálok bármit kijelölni, nem lehetséges.
    8: grafika: ez erősen szubjektív, de számomra zavaróan csilli-villi, teljesen hiteltelen. Valahogy olcsó videójáték-érzetet kelt bennem. Az állomások belső butított grafikája és a karakterek még szörnyűbb megjelenése nem zavarna, ha pl ezek nélkül is lehetne üzleteket bonyolítani de így nekem a mászkálás az nem minigame hanem sidequest...
    9: irányítás - minden irányítást meg lehet szokni, pl. a joystickkal gond nélkül működik. Apróbb hiba, hogy ha kijelölök egy hajót, csak egérrel tudok manőverezni, joyyal nem, amíg fent van a kijelölt hajó menüje, de ez tényleg apróság.
    10: dokkolás - nem zavar az instant dock de az már igen, hogy nem tudok kiadni távolról dokkolási parancsot csak közvetlen közelről. Én vagyok a pancser?

Ezek csak az első benyomások de őszintén nem érzek túl nagy késztetést, hogy folytassam.
    Sokan mondtátok, hogy ez nem egy X4, el kell szakadni az eddigi X-ektől mert ez teljesen más. Nos, én az eddigi X-eket szeretem és ez baromira nem jön be. A felhördülések többsége a fórumokon arról szól, hogy az eddigi X-ekhez képest ez mennyivel szarabb - nos tényleg nem erről van szó, nem rosszabb hanem ez tényleg más. Ez nem butított verzió csak simán buta. Az árát számomra nem érte meg kifizetni, ennyiért határozottan többet vártam.
    És hogy említsek néhány kifejezetten jó dolgot is, amik határozottabban jobban bejöttek mint az eddigi X-ekben és amiért határozottan megérte ez a játék az árát: nos semmi. Ha pedig tényleg felpeccselik hónapok vagy évek múlva arra a szintre, hogy senki se rinyáljon akkor tényleg drága volt jelenlegi állapotában.

Konklúzió: erős nosztalgiát érzek a régebbi X-ek iránt, és ez a játék arra késztet, hogy elő is vegyem pl az X3: Reunion 2.0-át XTM-el megspékelve. Azt élveztem a legjobban. Már a Terran conflictot is lebutítottnak éreztem, de a Rebirthnek tényleg nincs köze az eddigi X-ekhez, csak átrakták bele az eddig megismert fogalmakat és neveket.

Lehet azt mondani, hogy másfél órás játékkal ne akarjak ilyen konklúziókat levonni, de nekem a Reunionnal az első másfél óra tiszta besza-behu volt és csak még többet akartam.

Megjegyzem nem szidni akarom a játékot csak úgy érzem nem tartozom a célközönségbe. Egy korábbi X-játékos szemszögéből írtam mindezt. Akinek bejön annak jó szórakozást! Én csak mérhetetlenül sajnálom, hogy nem azt kaptam, amire számítottam - egy eddigieknél szuperebb X-et
  • MerlinW
    "Persze a highway bugos meg..." ... mondjuk ki, idétlen. Egyáltalán nem illik a játékba. A 1472-ben linkelt videó nagyjából fedi az én véleményemet is. Hozzáteszem, sajnos.

Szintén jól mondja a srác a videóban, hogy a patchek kijavíthatják a hibákat, de azok sem fognak tudni segíteni, a 10 évvel ezelőtt is nevetségesnek mondható karaktermodelleken, a botrányos szinkronon, a 3 fajta beltéren (Dragon Age 2 szindróma), a csupán 3 szektoron, az unalmas harcrendszeren, a kevés fegyveren, a radar hiányán, stb.
  • MerlinW
    Próbáld ki az Albion Prelude-ot vagy a Terran Conflict-ot amelyekben minden hajó vezethető a szúnyogtól a több kilométer hosszú parancsnoki hajókig, 10x ekkora a beutazható terület 10x több lehetőség, 10x komolyabb csaták és máris nem fogsz látni ebben semmilyen lehetőséget:)
  • Betyar070
    Ebben igazad van ,és én sem állítom, hogy ez lesz az év játéka attól nagyon messze van. Teleírhatnám én is a fórumot az általam vélt hiányosságokkal, hibákkal. Csak arra utaltam hogy az új ötletekkel kezdek megbarátkozni mint pl. a highway, irányítás duppla click. Persze a highway bugos meg...,de már százszor le lett írva jönnek majd a patchek. + Egy alapos ráncfelvarráson is gondolom át fog esni a graf.
  • hagyimiklos1
    Sebaj majd te megmondod, majd ha megtanulsz beszélni maki.
  • Pares
    Kicsit körülményes és szokatlan ez a kétszerkattintós menürendszer, de lassan én is megszokom. De azt már igazán megoldhatnák, hogy ne kelljen 5 képernyőn keresztül mennem ahhoz, hogy kiadjak egy parancsot.
  • Pares
    Még jó, hogy van saját véleményed, és nem más mondja meg, hogy mit gondolj a játékról.
  • Pares
    Végre rájöttem, hogyan működik a teherhajóval való kereskedés! Ami nagyon tetszett, hogy bedokkoltam az Albiont a teherhajóba, és a dokkból figyeltem ahogy lassan megközelíti az állomást, szuper volt. Sajnos eddig kétszer omlott össze, mindkétszer akkor, amikor beléptem az highwayba... És persze, hogy nem mentettem el. Áh, AUTOSAVE nagyon kéne!
  • hagyimiklos1
    Sok sikert:

• Betyar070
    Off
    bocsi HD 6770
  • Betyar070
    Nem tudom hogy ki hogy van vele, de én kezdem megszokni ezt a gamet.
    Az irányítás eleinte idegen volt, de kezdek belejönni, olyan Freelanceres fillingje van. Sok az ujjdolog igaz, de van benne szerintem logika ( dupla click a hajókon,menürendszerek ) Kezdek megbarátkozni a gémmel :) Csak azok a fránya bugok ne volnának. Sokan kifogásolták a nagy hardverigényt, én ezt nem vitatom,de egy AMD phenon IIx4 3.4Ghz 8GB RAM HD 6670 1GB futtatom igaz CRT monitoron 1024x768 felbontásban és csak az élsimítást kapcsoltam ki, meg az SSO-t. ( ez utóbbit amúgy se szoktam használni ). Simán fut eddig, pedig volt már pár csatám. Sumázva a dolgot nem olyan ratyi ez a game csak el kell szakadni az eddig jól bevált X seriáloktól.
  • RJoco
    Azért azt vegyük figyelembe, hogy egy X-nél sem volt egész alakos, környezetbe rakott személy megalkotva. Mindenhol csak az animok mentek. És, ha azt veszem, hogy a CCP kabinja 70%-ra terheli a procim (és az csak a kabin és nem az űr), akkor nem tudom, mekkora gépet kellene alá rakni, hogy mindent tudjon számolni. Hiszen itt mindent számol valós időben. Függetlenül attól, hogy épp hol vagy.

Bugok, meg igen, vannak, de mint ahogy lentebb is már többször lett írva, ez nem folytatás. Nekem speciel annyira nem is hiányzik a külső nézet. És mivel szimulátornak mondják, hogy néz ki, hogy olyan helyről szemlélődsz, ahol nem is vagy...
    A körbenézelődés sem hiányzik. Anno Reunionban volt cockpit modom és hajóim is. Érdekes volt, nem több. A cockpit nélküli hajókon sem érdekelt különösebben. A kamera zoom viszont egy kicsit hiányzik. Azt megoldhatták volna azért. Vagy pedig még nincs olyan modulom.

• Pares
    Először is az optimalizációval kezdjenek valamit. Aztán az UI-t javítsák ki, lehetőleg úgy, hogy az egérrel való kattintgatást a lehető legminimumabra csökkentsék. És ezzel együtt a beállításokat is kibővíthetnék, főleg a grafikait a részletes beállításokkal, és a billentyűzet kiosztást jó sok gyorsbillentyűvel. Nálam főleg ezek a prioritások. Továbbá ha az UI-hoz nyúlnak, akkor redukálhatnák a parancsok kiadásához szükséges képernyők mennyiségét is.
  • yesname #1467
    Ami egyenlő a bevallással. Egyébként igen, pótolni fogják. Remélem mihamarabb, mert türelmetlen vagyok. :)
  • Pares
    "- Trading: Some people report problems that trade ships do not work as expected. In most cases this is not a bug with the trade ship AI but the ship did not get the right order through the trade menu. As mentioned above, we definitely want to improve this menu further, but most importantly you have to make sure that when you add a trade order to a ship, you click on NEXT after selecting the order and assigning it to the ship selected at the top of the menu. Then you select the amount and confirm the order. After this you should see that an order was added to the ships order queue. One thing we want to improve is management of this queue and show it more clearly in trade ship info menus."

Ezzel nekem is gondom akadt, elég átláthatatlanra sikerültek a menük ahol ezt be kell állítani. Még azt se tudtam, hogy most eladok vagy veszek, vagy honnan veszek? Van hová fejleszteni az UI-t az tuti.
  • Pares
    Ebből csak annyi derült ki, hogy tisztában vannak a bugokkal és a játék jelenlegi hiányosságaikkal, és a közeljövőben pótolni fogják, ahogy eddig is tették a játékaikkal. Legalább is én semmi olyat nem olvastam, ahol mindent "bevallottak" volna. Az szerintem várható volt, hogy megjelenés után számtalan javításra lesz szükség.
  • zikkmester
    Nekem ez az első X játékom és a bugok ellenére is látom benne a lehetőséget. Jó lenne valaki aki tapasztaltabb és ideje is van rá, hogy el magyarázzon pár dolgot gondolok a hogy kezdjek bányászni(vagy egyéb bevételi forrás ) mi kell és hol tudom beszerezni, hajóvásárlás,melyik felbérelhető emberek szükségesek a játék kezdeti szakaszában(azt hozzáteszem elég részletes ugyanis a gépésztől és parancsnoki személyzettől egészen a farmer, geológus és különféle tudósokig rengeteg felbérelhető személyzeti tag közül lehet válogatni. Sajnos nálam a tutorial küldiknél beakadt, oda vissza küldözget 2 hely között szóval nem tudtam tovább haladni. Akárhogy is nézem a sok bug, és a játék számomra lehet másnak nem de elég bonyolult de idővel kiforja magát.
  • dimre
    Toltam egy kicsit a free-t, simábban fut és nem akadozik az állomásokon.
    Küldetés van dögivel, és meglepi is akad.
    Egy kosza jelentősen sérült Xenon csatahajó (6% hull), bingó, drone indít,
    kb egy percig kapta az áldást, teljesen passzív volt, csak vánszorgott. (Gondolom céllövöldének spawnolta a játék, lövöldöztem egy kicsit a hajtóművét csekély hatással. Észrevettem a célkörön a fehér nyilat, a hajó felső részére mutatott, nem tudom mit lőttem a tetején mivel rettenetesen füstölt de hatásos volt.)
    A repu egyből +7 lett.

Xenon Destroyer maradványa
    Reputáció
  • yesname #1462
    Ezek nagyon jó ötletek, írd meg nekik. Bár hasonlóan gondolkodtak volna.
    A külső nézet olyan dolog, ami a játék koncepciójához nem szükséges, azonban a játékélményt meg tudja dobni.
  • Titan
    Nah, Skacok! Ahogy olvasgatom azért lesz ebből valami...pár pecs és használható lesz a game. Talán januárban...

Minél többet játszom vele annál többször vigyorodom el...mint pl láttam olyat, hogy az NPC hajó megy a forgalomban majd egyszercsak megállt, majd hirtelen hátrafelé kezdett el menni és fénysebességre kapcsolt, mint a star trekben...:D Vagy az NPC-nek tényleg női test felett egy öreg férfi arc van, Terriblack-es beütéssel, akit úgy képen somtak, hogy ferdén áll rajta a szemüveg...

Javaslom, hogy ha már mindenki kidühöngte magát, jó lenne összeszedni a játékban felmerült kérdéseket és válaszokat!
    Pl.: Mire jók az officerek? Milyen drónok vannak és mire lehet a használni őket? Kereskedelmi tippek és trükkök, meg egyáltalán hogyan is működik ez? Hogyan lehet fejleszteni a hajót? Stb.
  • yesname #1460
    Fényt egyáltalán át nem eresztő szemüveg van rajtad? Játszottál Te a többi X-el? És ne gyere koncepcióról, meg újításról, mert ezek a dolgok melyeket felsoroltak ott nem tartoznak közéjük. Ezek alapdolgok, melyeket ha akarsz nem használsz.
    Azonban ha játszottál volna X3-al példának okáért értenéd miről beszél mindenki. (Bár ehhez játszani sem kell az előzőekkel, mert magától értedődő dolgokról van szó.) Fel kéne fogni, hogy itt nem az újításról van szó, hanem annak a kivitelezéséről, hiányosságairól.
    Imádom az összes X-et, mindegyikkel sok-sok napot játszottam és ezzel is szeretnék. Semmi bajom a WIS-el, az egy darab űrhajóval stb. Annál inkább a kivitelezésével és átgondolatlanságával. :(
    Hiába kis stúdió, eddig tudtak jó munkát kiadni kzük közül. Illetve az elképzelésüket jól megvalósítani. Bugok voltak, de itt a hibák sajnos "csak" mellékzöngék, nem ez a baja neki. :(
    (Nagyon jó volt gyönyörködni külső nézetből a nagy hajókon, állomásokon, az elsuhanó járműveken stb.)
  • JethroHUN
    A probléma a ott van, hogy az emberek a pénzükért nem potenciált akarnak látni, hanem kész terméket. Így is jelent meg a játék, nem "early access"-ként.

@yesname: szerintem a külső kamera nézet nem is fontos. Lehessen szabadon nézelődni belülről és kész.
    A szállító hajókat javítani mert eléggé használhatatlanok a rossz útkeresés miatt. Optimalizálás ASAP.

A HUD-ot is át kellene dolgozni teljes egészében. Szerintem annak a középső monitornak kattintás érzékenynek kellene lenne és oda rakni a menüt amit egy billentyű előhoz. meg célpont kamera nézet, adatokkal(sebesség, pajzs, hull) Ugyan így az oldali nagy kijelzőt is egy bill.-vel előhozhatóvá tenni és akkor ott lenne rajta jó pár nagy kattintható gomb ( pl térkép, hajó áttekintő (fegyver slotok stb.) raktér, stb. )

Nekem így hirtelen ennyi ötletem van. Persze úgysem lesz megvalósítva soha az életbe.
  • Although
    Mondanának mást. Persze, hogyne. Szarok a külső nézetre is. :) A drónos ötlet jó amúgy.
  • Amaro
    Azért vannak benne rejtett értékek:
    Leszálltam egy bárnál, mivel rámfért egy ital. Elvigyorodtam az X Beyond The Frontier játékgép láttán, az Ugh! gépnél már röhögtem. Utána találtam egy emelőszerkezetet, amivel be lehetett jutni a szellőzőrendszerbe. Abban bolyongva találtam némi készpénzt, egy azonosítatlan idegen műtárgyat, és valami fegyver tuningot...
    Szóval az állomásokon mászkálást is érdekessé lehet tenni, és ha erre egy jó modder gárda rászabadul, még lehet a játékból akár legenda is. Csak gatyába kell rázni.
  • yesname #1456
    Tévedés. Maga az Egosoft is elismerte, hogy nagyot hibáztak a külső nézet és külső kamerák elhagyásával. Gőzerővel dolgoznak a pótláson. Hivatalos bejelentés. Mivel azonban ezt nem egyszerű megoldani várhatóan 1-2 hónap türelmet kérnek. (Más kérdés, hogy szerintem meg nem akarták kihagyni, csak nem foglalkoztak vele hogy mielőbb kiadják...)
    Nem mellékesen sok-sok más dolgot is elismertek, hogy hiba volt és itt nem koncepcióról van szó, hanem játékbeli alapdolgokról, alapelvárásokról.
    Pl.: Steam Dev fórum
  • tomonor
    Egy olyan külső nézet, ami az X-BtF-be is volt (camera drone). Még úgy életszerű is lenne.
  • Pares
    Egyetértek, csak még annyit tennék hozzá, hogy nem teljesen igaz, hogy nem tudod megnézni a hajód. Igaz, nem külső nézetből, de drónjaid vannak. Valószínűleg azért csinálták így, mert nem akarták, hogy az first person nézetből ki kelljen lépni, ami mondjuk engem nem zavar, cserébe kicsit jobban bele tudom magam élni, így nem csak valami képzeletbeli szellem vagyok.
  • Although
    Lenne. A rétegjátékosok ilyenek sose jó semmi se.
  • crossy104
    Egyébként ha lenne külső nézet, és nem lenne ilyen nagy a gépigény fele ekkora cirkusz sem lenne. Szerintem.
  • crossy104
    Gyere ts-re légyszives.
  • crossy104
    Jogos.:)
  • trens
    Akinek error üzenettel kifagy a játék,az frissítse a video drivert.
    Nekem remélhetőleg segített.
  • Although
    Ez nem űrszimulátor úgy mint a régi belső nézetes karakteres játék, ehhez megcsináltak egy rakás űrállomást, questet, npc-t, történetet. Mint egyes szám első személy nem tudod kívülről megnézni a hajód. pl. Teljesen új koncepció. Lehet nevezni butításnak. De itt nem egy X3 után kaptunk X4-et hanem ez egy rebirth. ksokminden egyszerűbb lett de megkaptuk az új vázat. és összességében 10 év alatt tehát még három év és sziper lesz nekem megfelel ez a graf is de lesz jobb, lesz jobb szimulációs rész is. Ehhez önmagában 7 év kellett idáig eljussanak. Innen lehet fejleszteni tovább. A nagy gond az ha ilyen szinten lehűzák akkor nem lesznek kiegek meg semmi hozzá amit előre betettek a menűbe. Mondjuk ez a népség nem is érdemel semmit akik a forumon szapulják ezt a kis társaságot.
    Egy ilyen munkához csak grafikusból annyi kellene mint ahányan ezek összesen vannak.
  • crossy104
    Nos.

Én anno megvettem az összes X-et.
    Ma elkezdtem a játékot.Tényleg szép minden. Zavar a nagy gépigény, és hogy nincs külső nézet.Kiváncsi lennék, hogy egy capitalt hogy irányitok ebből a nézetből, mikor egy csomó vadász támad.
    Itt is egy küldetés sorral kezd, de nálam már filmszakadás van.
    Nem találom egy órája azt a szart sehol amit meg kell venni. :)
    Túl sok itt az X még számomra.
    Nem tudni meddig tart ez az alap küldisor. Lehet-e utána fajt váltani, stb.
    Reputáció növeléséhez kalózokat lehet kiszedni, nem nagy dolog.
    Kicsit nehéz számomra még átlátni az egészet, DE véleményem szerint néhányan túlságosan lehúzták a játékot.
    Nekem bejön. Pár dolgot javitani kell majd.
  • Pares
    Én csak arra várok, hogy adjanak ki valami javítást, ami kicsit javítja a teljesítményt. Nem igaz, hogy full minimumon, natívnak kisebb felbontásban is 20fps van. A többi dolog szerintem elviselhető egyelőre.
  • Pares
    Na figyi, annyit mondok, hogy nem én kezdtem, ő kezdett provokálni... De mindegy...
  • Titan
    Az N gombbal tudsz váltani fegyvert(de írja a küldinél..:D)...
  • kisiku
    Ha valóban ezek vannak, akkor az Egosoft onnan fogja belátni, hogy csődbe mennek.
    Én még nem tudok nyilatkozni semmiről, mivel még nem vettem meg ezt az új X-et.De szomorú vagyok.Úgy vártam , mint a Messiás eljövetelét, meg gondolom még sokan rajtam kívül hasonlóan vannak így.
    Annyit áruljatok el kérlek, hogy legalább sztori szinten van köze az elődjeihez?Én az Albion-t nem játszottam, annak nem ismertem a sztoriját.

Az pedig, hogy mindenki neutral vagy ellenséges, az előző részekben is megvolt, ott is komoly "nyalással" lehetett reputációt növelni.
    Mindegy, meglátom mi lesz.Megígértem, hogy foglalkozom vele és írok is róla, de ha nem az amit vártunk, akkor már csak az OMSI 2 lesz az idei reményem vagy térhetek vissza a magánélethez