X Rebirth

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na persze ezt csak én értelmeztem így abból amit eddig láttam meg hallottam. Biztos vagyok benne, hogy érnek majd minket kellemes meglepetések.

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

Csak ne legyen nagyon repetitív!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Értem, köszönöm az infót!
Én annyit tudok, hogy szabadon nem fogsz tudni járkálni. Csak különbözõ szobákat fog majd betölteni, ahol egér mozgatásával körülnézhetsz, rákattinthatsz és interakcióba keveredhetsz az adott objektummal, de szabadon, mint fps játékba nem mozoghatsz. Elvileg minden modulnak lesz kidolgozott élõtere, szóval több mint valószínû, hogy állomásokat is bejárhatod majd. Többek között azért is, mert a modulok egyformák, egy modult használhatsz majd mind hajó és állomás építésre is.

Valahol olvastam, hogy állítólag FPS nézetben be lehet majd járni minimum a hajónkat (egyesek szerint az állomásokat is, de ez szvsz hülyeség).
A Mass effect féle Normandy-hoz hasonlították a dolgot. Tud errõl valaki bõvebbet/biztosabbat?
Személy szerint, nem sok értelmét látnám...
Részemrõl bármi jöhetne csak lássam hogy készül pl: 1 megjelenési dátum vagy valami kis videó, képek..., de sajna alaposan kiéheztetnek.
Szépek ezek a szektorok, de jöhetne már valami hadihajó. Neadj Isten ûrcsata...

skyrim most kap ilyen kinect támogatást😄 video alapján elég jó😄 csak mondod neki hogy milyen fegyver legyen a kezedben meg a téged követõ karakter mit csináljon tökjó 😄 skyrim kinect

Fölösleges erõforrás pazarlás...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az mekkora lenne ha ezt az új Microsoft féle Kinect-et be vennék az irányításba. Egy 27 monitor ellõt csápolnánk a különféle beúszó, lebegõ menüket (tiszta Scifi). Vagy csinálnának rendes hang vezérlést is bele, és tényleg szóval irányithatnánk egy pár dolgot.
ezek modulok. Az ilyeneket majd összekombinálhatod a játékban, és így születik majd az új állomás/ûrhajó.

szerintem ide dokkolnak a hajók

az M/S talán azt jelenti hogy Medium/Small dock közepes meg kicsi hajóknak

Ez mi lehet szerintetek?

Érdekes ellentmondás ez egyébként, mert a játék 3D grafikája -legalábbis a stíluson belül-, mindíg jóval elõtte járt a többi hasonszõrû programnál. Ugyanakkor a 2D menürendszer tényleg szinte "programkódos" jellegû...jóformán grafika nélküli megoldás. Én már annak is örülnék, ha legalább a térképen ki lehetne jelölni egérrel a különbözõ objektumokat, és jobb egérgombra feljönne egy lista a választható parancsokkal.

Illetve nem tudom, hogy a komplex építés marad-e a Rebirth-ben, de ha igen, remélem átalakítják, mert jelenleg katasztrófa. Eleve nem lehet rendesen pozicionálni az állomásokat, ezáltal nem lehet igényesen kialakítani sem. A csövek pedig össze-vissza csatlakoznak, sokszor úgy, hogy a dokkoló platform útjában vannak. Itt elég lenne annyi változás, hogy a csöveket ne automatikusan tegye le a program, hanem manuálisan helyezhessük el a térképen, "megrajzolva" annak pontos helyét.

Jakuza001
Ezert kellene a grafikus feluletu rendszerablakok.
Atlathato terkep a megjelenitett mar felfedezett rendszerekkel, maga a rendszer terkep kulon ugyanigy a felfedezettlen szektorokat nem jelezve.
Igy tudna a pilota hol jart es hol nem.

Grafikus felulet a hajok felszerelesere, a mount pontokkal, grafikusan jelolve a modulokat, aktualis hajofelszereltseget, rajta egy osszesitett hajo tulajdonsaglappal, benne a shield allapottal,energia es egyeb ellatottsagokrol.

Rendes grafikus kereskedelmi ablakkal, flottairanyitasi ablakkal stb.

Mint mar sokszor leirtam szep es jo volt a szoveges menu az X: Beyond the Frontiernel vagy az X-Tensionnal, de azota eltelt 13 ev, illett volna ezeket a dolgokat is megcsinalni es fejlodni a korral.

Én a térkép rendszert, és legfõképpen a komplex építés menetének reformját várom. Továbbá, a saját dolgaink (állomások, hajók, mûholdak stb.), normális rendszerezését, mert jelenleg ez katasztrófa. Egy nagyobb állomány esetén ember legyen a talpán, aki a "properties" listában rá tud keresni az 568-adik kis vadászára.
Legyen egy kódnevük, és egy becenevük akkor 😄

Hát azért az anyahajóknak van ma is neve. Meg úgy alapból a hajóknak. Vadászoknak ne legyen, oké, de csatahajóknak illene.

Én abban reménykedek, hogy kódneveket kapnak a hajók, mint bármely modern... Akármi.

Lehet hogy látható nevei lesznek a hajóknak (legalábbis annak a plazmakollektornak valószínû egyedi azonosítója van).

Hát sok köze nincs az elõzõekhez.
De ez jó dolog, már kezdett unalmas lenni. Remélem azért lesznek fajspecifikus hajók is.

Érdekes lesz megszokni a design váltást megint.

BuriP
Még áprilisi tréfának is durva volt! 😮

Ez már jobban tetszik:

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Asszem nem lesz gond a karaktermodellekkel 😄

Valami olyasmi kéne, hogy van külön egy szoba az ûrhajón szektortérképpel, és azon keresztül (stratégiai játék módjára) tudod irányítani a hajókat.

De valószínû nem ez lesz, hanem szóbeli parancsolgatás (pl: Menj ehhez az állomáshoz, támadd ezt a hajót, stb...)

M1-M2 re én inkább valami taktikai képernyõt tennék amim látni lehet a szektor vagy az univerzum térképet és ki lehetne jelölni a hajókat kissebb vadászoktat stb hogy melyik mit támadjon hol és mivel..

ez a menübõl kijelölgetõs már nagyon irritáló 2012-ben

ha taktikai képernyõnk nem is lenne a hajóhoz de legalább olyan lenne mint a nexus jupiter incidensben már az is jó lenne.. szép látvány lenne ahogy mozogni látjuk a hajót meg a fegyvereinek tüzét vagy ahogy kirepülnek a hangárból a vadászok..

Jakuza001
Engem meg mindig az zavar, hogy nem akarok szoveges urhajost jatszani manukbol. 😛

Mindent összegezve nekem baromira tetszik eddig.
Nem zavar a csatahajók közvetlen irányításának elvétele sem, közvetve tudjuk õket utasítani.
X3-ban sem vezettem soha M1, M2-t, inkább a Hyberionból irányítgattam õket. Nem tudom egyeseket miért zavar annyira.

Csak a megjelenési dátumtól tartok nagyon...

legalább már lesz normális sérülés modell is... meg a fegyverek sem úgy néznek mint egy darab csõ 😄D

logikusan, valamilyen területet körbevesz, vagy egy nagyobb falat képez ahol nem kéne átjutni egy hajónak.

Hát ezt a kép alapján meg nem mondom, talán valmai körül van, lehet egy kapu vagy valami. De ha így haladnak pár év és kiderül. 😄

Sose értettem ezt az ûrbe aknamezõ dolgot. Több millió kilométeren keresztül? Vagy csak egy ojjektum körül? Freelancerbe is volt egy ilyesmi, de sose tudtam meg mit védett (valami szektort talán)...

Titan
köszke! Legalább dolgoznak rajta...Nekem a mûszerfalos képek tetszenek! Amíg nem jön elvagyok a Starfarerrer..😊

Tényleg nem sok. Viszont a második képen az aknamezõ vagy mi, elég jól néz ki.

Eh, hónapokat várni pár vacak képre<#ticking>

Titan
link? essen ki a szemem, de nem találok..😞

Nah felkerült pár kép az oldalra, legalábbis én még csak most láttam õket. 😄

családias hangulat 😄

MerlinW
Egosoft egy 30 fõs cégecske, kevés szájat kell etetni😊

[merlinw.org]

Mindegy, reméljük a késés a "jó munkához idõ kell" effektus miatt állt elõ. :-)

Egyébként ez még nem is nagy késés, fõként, ha a hányatott sorsú Infinity-hez hasonlítom. Mindössze 6 éve várok rá, azóta még egy beta sem jött ki, és azt hiszen optimista vagyok ha azt mondom, 2015-re talán lesz egy Pre-Alpha...
Jakuza001
Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy nekik van tobb mint 5000 dolgozojuk es tobb projektjuk, amivel ha vegeznek utana felesleges megtartani oket, az Egosoftnak meg az 1/6-a sincs mint, amennyi dolgozot a Blizzard elbocsatott.

NONPLUSZULTRA
A Blizzardnál most bocsátanak el 600 embert... Örüljünk, hogy az Egosoft még lélegzik...

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

Nos, ez egy dinamikus dolog, fõleg a mai világban. Én is pillanatnyilag egy bizonyos játékfejlesztõ cégnél Co-Quality Assurance vagyok (mely az egyik legnagyobb játékkiadó leányvállalata), és hihetetlen, hogy milyen kétes a helyzet ott is, tudván hogy van egy oltalmazójuk. A helyzet az, hogy az Egosoft még a Reunion megjelenése idején elkezdte fejleszteni a Rebirth-öt, csak akkor még nem Rebirth volt, nem is X. Csak egy sima project egy új motorral. Majd miután a TC megjelenet, rá egy-két hónappal az egosoft feje közölte, Bernd Lehahn közölte, hogy nem fejlesztenek több X játékot, legalábbis egyelõre nem. Aztán rá két évvel, csak úgy meglepetésszerûen bejelentette az egosoft a Rebirth-öt. Majd újabb hirtelen fordulat következett rá pár hónappal, és megjelent az AP, mely a lehetõ legsürgetettebb állapotban lett kiadva.

Én úgy gondolom, hogy itt a felállás egyértelmû, és hasonló a Reunion esetéhez is: Egosoft el kezdte komolyan fejleszteni az új játékot, ám:
a) a játék nem tudott idõre elkészülni, így sürgetve kiadtak egy kis kiegészítõt, melyen nem kellett sokat dolgozni
b, a cég pénz készlete kezdett kimerülni, így egy radikális mindent vagy semmit lépéshez nyúltak, és kiadták az AP-t, bízva a fanok táborában (és pénztárcájunkban).

Mindenesetre ez már lényegtelen. Egy ilyen marketing lépéssel biztos, hogy kihúzták magukat a bélsárból, és továbbá az újonnan megjelent kép (a hidrogén gyûjtõ hajó) is tanúskodik arról, hogy a Rebirth fejlesztés alatt áll. A késés meg nem mindig rossz dolog, feltéve ha nem Duke Nukem-rõl, vagy Valve játékairól van szó.

Gondolom ha nem volt stabil a helyzetük, akkor nem vállalkoztak volna egy teljesen új játék fejlesztésére...

2 éve tudták hogy be fog bukni a malév nem egyik napról a másikra történt 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

de, kifuthat a pénzbõl egy pénz csak úgy. (malév?)

az hogy kell az pénz ok, de nem fut ki egy cég csak úgy a pénzbõl, akkor nem lett volna bejelentve tavaly év végére, sztem inkább sok minden kuka lett az új játékból

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

én arra tippelek, hogy egosoft kifutott a pénzbõl, így marketing stratégiával ki kellett gyorsan adniuk egy cash cow-t, ami az AP lett.

Én csak azt látom, hogy az eredeti megjelenés 2011 Q4 volt (ami alapvetõen még csak nem is decembert jelentett fetétlenül), ehhez képest azóta sehol semmi...
Az Albion nem várt kiadása pedig kifejezetten irritáló volt annak tükrében, hogy már mindenki a Rebirth-öt várta.