6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
Pares #1642 Ma vagy 5 óránál is többet nyomtam, kicsurognak már a szemeim. Nekem nagyon megtetszett. Kb. keresztben leszarom, ha a sok troll lepontozza a Metascore-on.
Már a menük kezelésébe is egészen belejöttem. A Main Menü gombot áttettem a 0-ra (az ESC alatt), így 0-1-2-3-4-5-6 gombokkal baromi gyorsan lehet mozogni a menük közt. Jópár rendszert felfedeztem, és így már kezd valahogy kinézni a térkép is, rájöttem, hogy mi hogyan működik, és nem annyira bonyolult. Azt meg kell hagyni, hogy tényleg egészen más a kezelőfelület az elődökhöz képest, de szerintem teljesen szokható. Olyan feelingem van, mint amikor először leültem játszani az X3-al, néztem mint borjú az űrkapura, most ugyan úgy elölről kell tanulni sokmindent. De működik. -
#1641 Nohát, megvolt az első fagyás.
Amúgy mit kell csinálni, amikor az a küldi, hogy védjem meg az Officer-t? Ilyenkor mire gondol? A Carrier körül már lődöztem és szépen követ is.
Ez a station scan tényleg egész jó.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szépen kiszínezi, amit már felfedeztél, ha jól vettem észre
És míg el nem felejtem, ez az F5-ös gyorsmentés teljesen jó dolog. Csak arra kell vigyázni, hogy 1db-t csinál. Jobb mint X3-ban pl., amikor csak állomáson tudtál menteni. Mellesleg megjegyzem, nálam ki is volt kapcsolva az automatikus mentés. -
#1640 Kipróbálnám, ha lenne ilyenem a gépen, de úgy néz ki, nincs. -
TokraFan #1639 Ez is beszédes
Metascore -
kisiku #1638 Hát igen, "sajna" jön a felfedezések kora megint.
Nem akarok spoilerezni, de nekem van itt valami teherhajóm, amit a fő sztoriban "kaptam" vagy szereztem.De még fogalmam nincs hogyan kell vele kereskednem.Most legénységet kell toboroznom hozzá, de ugye kell a lóvé is...
Nekem egyre jobban tetszik az egész.Jópofa a keresgetés, szekrények kifosztása is, az elején amikor még kevés lóvéd van minden fillér számít.
Hát igen. az lenne az igazi ha már ott tarthatnék, hogy adok nektek egy térképet a kereskedelmi árukról meg egyebekről.
Végül is az X2-X3-mal is 6-7 hónap volt a tiszta játékidőm (igen, elmebeteg vagyok), annyi idő alatt belejövünk :) -
TokraFan #1637 "anno a Reuniont feladtam, de itt figyel a polcon. X3 terran conflict volt az első amit már, kedvezményesen vettem meg"
MEGA LOL. :-D Még szerencse, hogy állítólag ezer éve imsered az X univerzumot. -
#1636 A hacker chip elég jól fizet, csak óvatosan mert illegális sok helyen. Ha találsz érdemes helyben eladni. -
Although #1635 Egyenlőre keresem a jó szektor párt. Rövid utas kereskedésekre. De nem könnyítették meg a dolgom.
Direct indirect trading. Ezek szerint ha sikerül végre lenyúlni egy large trade shipet akkor már utakat is szervezhetek ha megfelelő legénységet találok rá. -
o0tomy0o #1634 Köszi. Tényleg jópár trader vesz sokmindent amit ő el is ad ugye. Nem vettem észre.
Viszont Distant Fume zónában a cristal fab Cr részlegében találtam black marketes csávót, Hacking chip ért elég sokat fizetett. Szal érdemes a szellőzőket is végignézni meg mindenhol mindent kinyitogatni.
Mondjuk az új struktúrájú univerzumról kíváncsi leszek milyen térképet készítenek. Nem hiszem hogy olyan könnyű lesz mint az előző résznek az egyszerű mátrixos rendszerelhelyezés... -
kisiku #1633 Vevőt az állomásokon találhatsz rá, én már adtam el egy rakat Space Suit-ot jó pénzért.Az üzleti lehetőségeket még fel kell fedeznünk.Baromi nagy az egész, majd kialakul.Én küldetésekkel gyűjtök pénzt hajókra, meg egyebekre, de közben fedezem fel az egész világot...csak úgy mint rég.
Van Trading System Extension vagy mi itt a neve, Mechanic-nál lehet venni a szoftverek alatt.Az állítólag segít. -
Although #1632 Szerintem a Rogueyes oldalt tanulmányozd abba van egy rövid ismertető a kereskedésre is. -
Although #1631 Nem volt ilyen problémán anno a Reuniont feladtam, de itt figyel a polcon. X3 terran conflict volt az első amit már, kedvezményesen vettem meg már patchelt időszakban. A forumon viszont láttam elég rendesen megzabálták őket akkor is. Persze az semmi volt ahhoz képest amit most kapnak :) -
o0tomy0o #1630 Valaki meg tudja mondani hogy a sok sok dobozból kiszedett cuccokat hol lehet eladni? Meg esetleg van e már valami jó üzleti lehetőség? -
kisiku #1629 Srácok, ezek a peccs várók... :)) Ájjjj, visszahozza az X2-X3 korszakot! Mosolygok.Emlékeztek, amikor úgy vártuk az 1.1 vagy 1.2-es peccs megjelenését?Húú majd abban mennyi mindent javítanak...meg fúú attól már jobban fog futini a játék. Hahaha klasszikus!
Egyébként egyre jobban tetszik.
Ez a tipikus esete a "adjunk má' ki a játékot, mert a kiadó szorongatja a tökeinket.Úgyis PC, tehát nincs megkötés, csinálunk pár patch-et, aztán jó lesz.
Vagy nem volt Beta teszterük sem vagy idejük sem már.Mindegy, amúgy jó.Most fagyott le megint, azért vagyok itt. -
Although #1628 Ez egy érdekes összefoglaló, nem tudom volt e már.
- Map and other menu improvement: We have a number of menu and map improvements planned. This includes more control over the map like the zoom that was suggested here and changing the layout of some of the text menus. We are also considering showing the "minimap" on the eventmonitor whenever there is "no signal" at the moment. These are a lot of individual improvements some of which will happen soon.
- Autopilot / SETA: We will add some autopilot support. However it is our goal with X Rebirth that you do not need to run the game semi-automatically for extended periods of time. This is also he reason why we will not support SETA / SINZA time acceleration. There should never be a need to wait 20 minutes for your trade ships once you have multiple ships. You can queue orders and do many things in parallel. Time acceleration as a trick to accelerate trading will not be in X Rebirth.
- Facial animations: We will look into improving facial animations.
- External view / Ability to turn around in cockpit: This was asked for a few times. Yes we will look into this but it will be part of a larger update and take more time than just a few weeks. It will also be combined with support for looking around in the cockpit (e.g with a joystick POV hat) and maybe also support for Oculus Rift style VR. So please be aware that this feature will take some time to add.
- Targeting hotkeys: Another feature that was requested a couple of times. Yes we will do this. Based on your feedback that is for one of the earlier updates even though such "explicit" targets only work in the mouse / keyboard mode. Not with controllers!
- Talking to people on stations: We have a plan for an early patch (early december) which will make the conversations and finding NPCs for jobs a lot easier and more accessible. This has a high priority.
- Skipping conversations: We will look into this, but I can not promise that this is always possible.
- Joystick support: We are aware that joystick support (as opposed to gamepad) at this time is not perfect. We definitely will make this a priority for one of the next updates, but please allow a little time for this. -
#1627 Már csak az a kérdés, hogy hol van a space police ? -
Betyar070 #1626 Basszus, de idegesítő tudd lenni ez a térképnek nevezet valami!
Solar planet-et keresek vagy valami hasonlót ahol tudok E cellát venni de valószínűleg én vagyok a maki mert nem találok sehol. Eddig úgy oldottam meg, hogy szétlőttem egy trader ship hajtóművét a cuccokat meg lenyúltam. :)
Hiába már az X-reunion világban sem voltam jófiú -
Pares #1625 Srácok, akinek AMD Radeon HD videókártyája van, és alacsony fps-t produkál a játék, az próbálja meg a következőt:
Az AMD Catalyst Control Centert kell megnyitni. Azon belül a Gaming>3D Application Settings>+Add...>Kiválasztod a XRebirth.exe-t.
A többit így kell beállítani:
Nekem így a játék 10-15 fps-el jobban fut, így kb. stabil 25-30 fps lett. Bár még így is csak minimális beállításokon, de legalább nem lassul be és folyamatos a játék. Egyébként meg ezek szerint bugos az engine, és már vizsgálják.
-
Pares #1624 Próbáltad? -
#1623 Egyik sem működik. -
#1622 Ez nem hex editor, nem is kell hozzá. De tényleg ne csaljunk benne. :) -
#1621 capital shipek milyenek?esetleg bányászás? -
kisiku #1620 Köszönöm! -
kisiku #1619 Klasszikus Hex editor :)
De ne csaljunk benne, mert a játék értelmét veszti végleg :) -
#1618 Kis lové tunning ha érdekel.
easy money cheat
-
TokraFan #1617 Parádés ötlet alapján úgy működik a megkülönböztetés, hogy észben tartod az ikonok jelentését. Az ikonok jelzik, hogy hova szállsz le éppen. -
kisiku #1616 Szia!
No, a Station Scanner arra való, hogy bekapcsolod, és közel repülsz egy állomáshoz, majd lassan kívülről körbe repülöd.Közben a hajód az egyes modulokat kijelzi, meg hogy fel lett véve a hajód "Enciklopédiájába", meg hogy újabb kereskedelmi, stb dolgok állnak rendelkezésedre.
Ez igaz annyi, hogy az űrállomás moduljait térképezed fel pl: javító részleg, kereskedelmi modul,kocsma, meg ilyenek.Ha jól emlékszem én csak úgy tudtam dokkolni, hogy szkenneltem ezeket a részeket, majd ha megvannak, tudsz rájuk dupla klikkel nyomni és akkor vagy info-t ad vagy leszállhatsz.
A HUD-on a kör alakú célzód átmegy ilyen plusz jel szerűre és ha akkor nyomsz dupla klikket akkor tudsz újabb menüt hívni az állomásról.
De közel kell menni, kilométerekről nem működik a Station Scan.
A Ship Scan-re még nem jöttem rá, de gondolom ugyanez csak a hajóról ad infót.
-
Pares #1615 Nem mindenhol árulják ugyan azt. Szerintem csinálj pár egyszerű taxis vagy hasonló küldit, és keress egy olyan drone dealert, aki árulja. A hackelés meg annyi, hogy odamész a kijelölt részhez, dupla klikk és hack. Ami megnehezíti, hogy az albiont ezalatt folyamatosan támadják. -
kisiku #1614 Picit folytatom:
- Kicsit túlkomplikálták a dokkolást.Ugye megszoktuk, hogy volt Az Űrállomás, "C"-vel hív, aztán "Request persmission to land", dokkolási zene (á lá Elite) vagy Docking Computer és ott vagyunk.
Namost itt egy kicsit más: az űrállomás nagy, többrészes, fogalmunk nincs hogy mi micsoda, hol vagyunk.Hová dokkoljak?Hogyan?Szkennelem és akkor talán.Miért nincs egy hangár vagy "kampó" mint az X3-ban, aztán majd ráérek bóklászni benne.
- Térkép: No comment.Kb. MI VAN???Mi micsoda?Oké, szektor, univerzum, de zóna meg mittom' én mi minden?
- Keresem a klasszikus Trade menüt.Aranyos hogy oda megyek emberekhez, dumálok, mid van, mid nincs, satöbbi, de nem lehetne ezt egy menüből is?
- A Crew, azaz legénység toborzás tetszik, de ez volt már az X3-as modokban is.Még nem tudom hogyan működik.
- Show me your skills parancs.Miért kérdőjel minden?Ja vagy kell majd valami "ember szkenner" is?
- A zene frenetikus, néhol egy kis Twin Peaks-es beütés, azt hiszem ez nálam nyerő lesz.
Folytatom a felfedezést a játékban, később még írok.
-
#1613 Ezt a Station Scant megoszthatnád, mert nem jöttem rá, mi értelme vagy hogyan is működik...
Gyakorlatilag az összes HUD modot nem értem...:( Ha van infó jöhetne...
Én ott tartok(már 1 órája), hogy hackelni kéne a Trojan drone-al, de olyanom nincs és lóvém is elfogyott...vettem egy Iterceptort és egy pajzstöltő drónt...a kereskedést próbálom megfejteni, de káosz....jó volna valami tutorial... -
tomonor #1612 Vagy talán adják ki opensourcenak. Na akkor már tényleg tudna a közösség kezdeni vele valamit :D -
kisiku #1611 Sajnos egyet kell értenem Amaroval.
Néhány órai játék után nekem mindkét szemem sír.Mondjuk az örömtől, mert nekem tetszik.Leaglábbis ezt hazudom magamnak most :)
Én valahogy azt veszem észre, ebből valami hatalmasat akartak csinálni, csak még nem teljes.Sótlan, ahogy Amaro zseniálisan fogalmazott.
Nekem valahogy egy Descent a Freespace-szel lett összemixelve egy ksi Skyrim-es RPG résszel.Nagyon tetszik az állomáson mászkálás, de a menük tényleg átláthatatlanok.A térkép nem mutat semmit a HUD illetve a műszerfal túl nagy helyet foglal el, pedig 24"-os monitorom van.
A Station Scan nem rossz, de mire rájöttem, hogyan működik...
30 percet szórakoztam el csak azzal, hogy valami saját teherhajómon megtaláljam a bejáratot és leszálljak
Sajnos NEM X4, de játszható és szép.A játszható alatt nem az irányítást értem.Habár aki anno hozzászokott a Descent sorozathoz (full 360 fokos 3D-s-elszédülős "FPS") annak nem lesz nehéz az irányítás.
Igazából még mindig nagyon keveset tudok, kereskedni nem próbáltam, most a sztori szerint haladok és legénységet toborzok.A lövöldözős rész, klasszikus űrhajós játét, de a legközelebbi célpont hiánya valóban nagy hiba.
Ja, a fagyás óta nem volt gond.Rögtön gúgli: "méé fagy az iksz ribörsz?" aztán kidobott valami hangkártya beállítást...
Ugyan nem bírja a drága HD4890 a fullhd-t, nem is érdekel, így is szép, pár napot meg kibírok az új VGA-m érkezéséig.
Egyelőre ennyi.Sok idő kell még nekem de nem adom fel, tetszik, nem csalódtam annyit egyelőre.
-
Pares #1610 Valakinek már sikerültek a hackelős küldik? Az elsőt megcsináltam, de a másik állomásnál folyamatosan támadnak a plutarch hajók, és mire meghackelnék minden pontot, szarrá lőnek... -
Betyar070 #1609 #1605
Korrekt! -
TokraFan #1608 +1
És +1év múlva újra itt! Ez a játék jelenleg nem érdemel több szót. -
Legend #1607 -
Diopapa #1606 Egyre kevésbé vannak "monopol" helyzetben. Pár hónap és jön az Elite: Dangerous, 1-1.5 év és kint van a Star Citizen. Mindkettő kauzálabb lesz szerintem mint pl az X3. Ennél nem vagyok biztos. Ha 1-2 év távlatában nézzük, még rosszabb az irány, amit bevállaltak szvsz. -
#1605 Nos, így egy hétvégét lefedő X Rebirth után, no meg kifejezetten Although kedvéért kifejteném, mi is a gondja egy X veteránnak (legyen ez szerény személyem) az X univerzum legújabb epizódjával:
1. Átláthatatlan.
Térkép nem létezik, amit annak csúfolnak, az semmire se jó. Az állomásokról, hajókról eddig egy billentyűvel, vagy jobb egérgombos menüvel pillanatok alatt megtudhattam mindent, most egy hosszadalmas menüben, száz kattintás után rájövök, hogy nem tudhatok meg semmit.
Legalább következes a játék, mert a felbérelendő NPC-k is jól eltitkolják, mit tudnak, majd ha fizettél, apukám, akkor csacsogunk ;( Nemhogy a kijelölt célpontról, de a saját egy szem hajómról sem kapok pajzs, sebesség adatokat, utazásnál a távolság adatok nagyon hiányoznak, és még lehetne ezt sorolni, lényeg hogy nulla az infó, és így nem lehet egy szabad játékot megtervezni, nem tudsz stratégiát alkotni.
2.Kezelhetetlen.
Alapvető parancsokat nem tudsz kiadni, gondolok itt a már általam és mások által is hiányolt legközelebbi ellenség kijelölésére, és még vagy harminc parancsra, ami nagyon hiányzik. Az enteres menü borzalmas, ennél a régi, ún. "excel táblás" menü is jobb volt, kereskedni kínszenvedés. A már hadrendbe állított szállítók rendszeresen beleragadnak egy végtelen ciklus erejéig a parancssor elejébe, megoldás devek szerint a mentett állás manuális szerkesztése?! Hajót elfoglalni képtelenség, mert ki tudja miért felrobban? Japán kamikaze az összes, és a kardjába dől az önmegsemmisítő gomb felett, vagy mi?! Ezt nem is ragoznám tovább.
3. Koncepciótlan. Sótlan. Általában mindenféle tlan.
Egyszóval hiányos. Félkész. A devek maguk sem tudták, mit is akarnak. Egy kicsit innen, egy kicsit onnan, nem tudjuk mi lesz ez, de legyen a neve X, akkor megveszik. Szektorok, negyedek, zónák, bénák. Sebaj, adjuk rá az összes elérhető DX9 effektet, ködösítsük be, és kész a király új ruhája. Közben az egész olyan meztelen, hogy kilóg a forráskód lába...
+1. A közösség.
Ami évek óta együtt van, ami kipofozta a Reuniont, TC-t, Albiont, és ami már kezelésbe vette ezt is. Igaz, még csak apróságok vannak módosítva, de mind jogos. Az Egosoft egyetlen esélye, hogy most nagyon enged mod szinten belenyúlni a dolgok folyásába, tartsák meg maguknak a motort, azzal is van épp elég gond...
Félreértés ne essék, én játszom ezzel a játékkal. Biztosan rengeteg időt fogok áldozni a teljes felfedezésére, talán a javítgatására is. Az észrevételeimet nem ártó, hanem jobbító szándékkal teszem, csupán kicsit kiakasztott, ami a dev fórumon folyik, és itt is kifakadtam.
-
TokraFan #1604 Chris Robert-s nél -bár vanna már befektetők is-, alapvetően a community dobta össze a pénzt. Ezt nyugodtan megléphették volna ők is. el kellett volna mondani, hogy a kiadó nem finanszíros több PC only game-t, ezért ha akarunk még ilyet a megfelelő minőségben, akkor támogassuk a projectet. Ha lett volna elég támogató, akkor lett volna rendes játék is. Ez így korrekt lett volna, de az, hogy így átverjenek, az nagyon gáz. -
#1603 Értem, és lehet naiv vagyok de bízni akarok bennük, inkább pozitív hozzáállással bukjunk sztm.
Kissé "monopol" helyzetben vannak, remélem ezt nem a mi rovásunkra akarják kihasználni, inkább konzolosítani szeretnének, nevezheted butításnak is. Ha jól tudom konzolon nincs ilyen típusú játék.
Igaz rendesen mellényúltak, de tanuljanak belőle. Ők is pénzt szeretnének keresni, fennmaradásuk ezen múlik.
Egonál is lenne annyi háttértőke mint Chris Robertsnél nem lenne gáz a helyzet.