30713
TES
-
#2954 Köszi a gyors választ!
És egyébként ez hogy fog működni játékon belül? Megveszem a játékot, csinálok egy steam accot, hozzáadom a játékot. Elindítom, és amit megcsinálok egy acsit a játékon belül felugrik egy ablak, hogy "ügyes vagy, kész az acsi" ?
-
#2953 Igen, de nem kapsz semmi jutalmat az elérésükért.
http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Achievements -
#2952 Sziasztok!
Bocsánat előre is a hülye kérdésért:
Lesznek a PC-s változatban Achivementek amiket Steam-en vagy Games for windows-on belül szerepelni fog ?
-
#2951 Rokonlelkek vagyunk :D -
#2950 Ez igy van. Mondjuk neha a mashol fejlodesnek ara van. Az teny viszont hogy ezen a teren visszafejlodes tapasztalhato es a regi megoldas sokkal szerethetobb. Ez olyan tipikus konzolos leegyszerusites szeru megkozelites volt a keszitok reszerol. -
#2949 "Vannak erősebbek, gyorsabbak, szerencsésebbek és agilisebbek"
És ezek miben mutatkoztak meg végeredményként? Staminában, magickában, healben, teherbírásban. Ugyanezek itt is meg vannak. Csak msot nem a strenghtre teszel pöttyöt ha többet akarsz cipelni stb., hanem a staminára. Egyszerűsítettek ez tény, de véleményem szerint csak kifelé. (Én is jobb szeretném a külön attribokat, de azok végeredménye ugyanaz.) -
#2948 Az perkek azok, amelyek segitsegevel a Skyrimben megjelenik majdnem mindaz a lehetoseg, amit leirtal illetve kivantal. -
#2947 Nekem azért van jelentősége, úgy lehúzott mintha egy szenny warezos lennék, holott rohadtul ellene vagyok és tény, hogy töltök le játékokat, mert nem tudok várni rá, de amint le megy az ára MINDIG meg veszem, mert szeretem látni a dobozát a kezemben és jó érzéssel tölt el. -
Although #2946 Nos szerintem a warezolok többsége nem rád hasonlít. Csak olvasni kell az írásaikat. De nincs jelentősége már. -
#2945 Csak úgy mondom, minden játékot meg veszek eredetibe amit csak tudok, vagy 4 polc tele van játékokkal meg egy asztal, meg a gépházon is tornyosul. De tudod vannak olyan emberek akiknek a 9000ft rengeteg pénznek számít. Szóval nem kell beszólni. Van, hogy 1 évet várok egy játékra, hogy lemenjen az ára, pl gta 4-re több mint egy évet. -
Although #2944 De ha egymondatban akarnám mondani mi tetszett nekem abba a rendszerben. Egyszerű, az életben is hasonló. Vannak erősebbek, gyorsabbak, szerencsésebbek és agilisebbek. Sokféle dolog van. Az obli rendszerre ezt képezte le számszerűen. és igen nem volt tökéletes sőt sokat kellett volna javítani. De alapötletben szerintem zseniális volt. persze a játékban ez az új rendszer is jó lehet. Sőt bőven elég lesz talán. Főleg majd ha olyan apróságokkal is bővül mint ami például a Conanba van, ha elugrásnál kapsz rövid időre evades értéket az nagyban növelné a rouge class élményt. :) pl. Vagy nekem a DA2-ben nagyon tetszet ha nem állok egy helyben hanem folyamatos mozgásban vagyok akkor a harcos classok nehezen taláálna el. Itt kellene jól meg különböztetni a nehéz páncél súly adta terhét és a light classt például. persze mágus ellen ez nem segít oda kell majd a mágia ellenállás érték. Remélem eze valamilyen szinten azértt megjelennek az új rendszerben, mert ezek szerintem alap dolgok egy rpg-be. -
Although #2943 Az obliba 8 város volt elég nagy távolságra nem számolva a kilencedik Kvatch városát. Tehát biza bven ki kell töltsék területtel Skyyrimot hogy hasonló méretett kapjanak vagy ne egy nap alatt érjek egyik végéből a másikba :D Bár valószín a fix szint ellenfelekkel hasonlóan a FNV-hez ezt a problémát akarják kiküszöbölni. De majd meglátjuk próbáltam infokat szerezni erre de ezt nagyon titkolják legalábbis még léptékes térképet sem találtam hasonlóan a FNV-hez ahol azonnal ki lehetet szúrni bizony kisebb a terület. Csak a térkép nagyobb. HA valaki esetleg tud tényleg összehasonlítható térképeket hogy el tudjuk képzelni ténylegesen mekkora..az jó lenne. Mert a végén majd még a morrowind-el sem lehet majd összehasonlítani területileg :D Bár bízok benne nem véletlen 3 évig készült persze 130 egyedi instához egész biztos nem elég két év. -
Although #2942 nos, igen..A heal, stamina, mana rendszer önmagába összehasonlítva azzal ahol ehhez még hozzá jönnek az attribok, nos nem nevezhető fejlődésnek a kivétel. Te nevezheted, én csak egyszerűsítésnek nevezem. Most nem arról beszélek hogy sokaknak az már túl bonyolult volt vagy nem tudom. Vagy ez nem fog működni a perkekel. De amíg az atrribos rendszer egy dinamikus változó rendszer volt. Addig a perk egy statikus rendszer. De az is tény a skill rendszerhez elég lehet ez is. Nem melyik jó melyik nemről beszélünk, arról hogy egy változó sebességgel, szerencse és tulajdonságok fejlődésével egybe kötött rendszer helyet fix kapcsolókat kapunk. Persze lehet mondani hogy nem működött ez már más kérdés. Mondjuk én remekül ki tudtam használni a sebességet és a szerencsét is függően milyen karaktert építettem. Bár nem volt tökéletes sőt bőven javítani kellett volna rajta. A Bethesda az egyszerűbb megoldást választotta, egyszerűen megszüntette az egészet. De tényleg nem kell belemenni. És végeredménybe az biztos a perkek a fatalitykkel egybeépítve bőven sokkal látványosabb eredményt hoznak mint amit Oblivion valaha is tudott. Tehát tesznek hozzá annyi pluszt hogy ne legyen érdekes az egyszerűsítés. Egyedül tényleg a bejárható terület a kérdés. A dungeonok száma az elég nekem is. Mindössze a területre próbáltam következtetni. Ha nem tesznek nagy távolságokat egyes helyek közé akkor bizony ez akár 50% is lehet. Az meg már nem lenne jó! -
#2941 "Ugye próbálták megmagyarázni hogy a karakter rendszer nem visszalépés hanem fejlődés vagy legalábbis nem rosszabb mint az obliba ez ugye nem igaz."
Legalábbis szerinted. De ne kezdjük elölről.
Terület lehetséges, hogy kisebb lesz, de a szabadság az egyértelműen megvan. Oda mész ahova fel tudsz mászni. Szerintem Olbihoz képest naggyából 70%-a lehet Skyrim területe térkép alapján. De a játékban a feldolgozási méretarány megint csak kérdéses.
Dungenok: Obliban hiába volt 36x, ha minden dungeon ugyanúgy nézett ki és tök egyszerűek voltak. Inkább legyen 150, de ne ugyanazokba a dungeonokbe járkáljak.
Azt viszont én is remélem, hogy nem csak egy asztalterítőnyi bejárható területet kapunk.
-
Although #2940 Talán a léptékét sikerült megnövelni a felszíni területnek és így tényleg hasonlóan nagy lett mint az oblivion? -
Although #2939 Igazából szerintem ehhez a kedvelt változathoz, sokkal nagyobb térkép kell mint a Fallout3 vagy Oblivionba van. Hogy ugyanaz a szabadság érzet meglegyen. Ha kisebb vagy azonos ez szerintem visszaüthet. Jó persze az FNV is van olyan jó hogy az ember ne figyeljen rá mindig csak egy irányba tud elindulni és nagyjából mindig azon a lineáris vonalon tud fejlődni jó sokáig. -
Although #2938 Vannak már benyomások a térkép méretéről? Félek hogy az kisebb lesz. Egyszerűen nem tudom elhinni hogy 6Gb-os méretbe ez a sokkal erősebb grafika és a nagyobb térkép is belefér.
Nézegettem a térképet és egyszerűen sajnos biztos vagyok benne fele akkora lesz mint az oblivion
egy kis összehasonlítás.
Oblivion map
Skyrim
Egy adatott tudtam szerezni eddig. Kb.130 dungeon a skyrimbe....Az oblivionba 367 körül volt.
Mindig figyelni kell miről nem adnak ki sok infot mert az lehet a gyengeségek egyike. És sajnos linkelni vagy hazudni is szoktak a fejlesztők kinek hogy tetszik. Ugye próbálták megmagyarázni hogy a karakter rendszer nem visszalépés hanem fejlődés vagy legalábbis nem rosszabb mint az obliba ez ugye nem igaz.
De ami a térképnél is eszembe jutott az a FNV-nél való mellébeszélés. És tartottam tőle hogy itt is így lesz. Mivel látszólag a térkép nagyobb mint az Fallout 3-é de annak bejárható része ugye a fele a térképnek.
Ha ehhez hozzávesszük az egyik nagy véleménykülönbséget a topikban. Miszerint a Fallout 3 szintekkel együtt erősödő ellenfeleit sokan nem szeretik. És ezt sikerült elérni a Bethesdánál hogy álljanak le róla. így arra a következtetésre jutottam valószínű hasonló lesz az FNV-hez egy kicsit. Tehát indulásnál be lesz korlátozva a terület. És így megkapjuk talán az egyetlen dolgot az FNV-hez hasonlóan amiben gyengébb volt a Fallout 3-hoz képest lineáris mozgást eredményezett leszűkített mozgási területtel indulásnál, tehát a szabadság érzet ami az Obliba volt itt se lesz, szerintem. Szóval remélem nem lesz igazam. Habár az FNV-nél bejött sajnos. de itt láttok esélyt hogy ne legyen igazam. Elvileg kaptak ezért támadást tehát remélhetőleg csak a dungeonokra meg a térkép széleire korlátozzák a mozgástér szűkítést. De meglátjuk. Nagyon remélem hogy nem fogom kisebbnek érezni mint az Oblit. :( Bár az Oblivion tényleg hatalmas területtel rendelkezett és még 1 évvel később is értek meglepetések ahol nem jártam mert rejtett ajtó vagy egyébb vezetett oda :)
-
Although #2937 Az optionsba be tudod kapcsolni az Oblivionba is. Én is úgy szeretem. És akkor minden beszéd feliratozva van. Lehet itt is így lesz vagy alapból meg fog jeleni. De szerintem ki be kapcsolható módon lesz. Mivel van akit idegesít. -
mnorbi #2936 mármint párbeszédeknél -
mnorbi #2935 hello
nem isemrem a sorozatot , de az lenne kérdésem hogy ebben vagy régebbi részekben volt felirat angolul ? érem az angolt de ha el tudom olvasni ugy jobb sokkal. -
#2934 :) -
#2933 Azt írja, hogy a random küldetések a scripteltek után jönnek, szóval ettől csak több lesz a játék, semmiképpen sem kevesebb.. -
MaRee #2932 A kurva istenit!!!! Ez baszott jó lesz! Jöjjön máááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááárrr -
Richardix #2931 Majd meglátjuk... -
#2930 Ja, csak ezek a legszarabb, legstatikusabb küldetések lesznek a játékban. Inkább legyen kevesebb, de normálisan kidolgozott quest, mint ez a random baromság. -
Ragnar360 #2929 nagon nagy jatek lesz ez, épp nemrég láttam a sound of skyirim videot, az mindnet elmond, hihetetlen - fantasy foreva, sajna lehet csak pciit kesöbbb tudom beszerezni :/ -
#2928 According to this article on Wired, Skyrim director Todd Howard said that the game’s Radiant Quest System will procedurally generate a near infinite number of quests for players.
“The vibe of the game is that it’s something that you can play forever,” Howard said.
The game’s Radiant quest system randomly generates new tasks based on your progress in the game. An innkeeper might ask you to hunt for bandits in a place you haven’t found yet, or an aspiring alchemist could request that you collect 10 undiscovered flowers for his work. Howard claims that the options are endless.
In addition to these minor tasks, Howard says you’ll be able to do extra work for each of the game’s factions, like the Dark Brotherhood and the Thieves Guild. Once you complete the scripted quest lines for each group, you can go to their respective hubs and pick up randomly generated missions to steal gems or assassinate shopkeepers across Skyrim’s massive world. -
#2927 Ez igaz. Ezt írtam én is korábban: nem kell félni, hogy ugyanolyan lesz minden lény/karakter. -
#2926 Nem tudhatod milyen perkjei voltak. Attronach perkkel es enchanttal siman elkepzelheto a gyors toltes. Direkt ez a lenyege az egesznek, hogy kulonfele kasztok legyenek. Obliban mi volt? 2-3 eros spell es kampo, vagy ittal, vagy elkezdtel csapkodni a fegyvereddel. Most lenyegesen tobb lehetoseged lesz, es maguskent nem fogsz fegyvert viselni, foleg nem destro maguskent (ket kezzel varazsolva dupla erosseget ersz el, hulye leszel fogni valamit a kezedben :))
Szerintem jo lesz ez, tenyleg kulon lesz szedve a varazslo, a battlemage, a nekromata, aki zombikat idez es azok vegzik a piszkos munkat, az ijasz, a tolvaj vagy harcos a ket egykezes fegyverrel/torrel, a sima warrior kard+pajzzsal, a vadallat warrior ketkezes nagy fejszevel, a tank, aki inkabb tuleli az ellenfeleit mint sem bedaralja, stbstb. -
#2925 Egyetértek, anno az őskorban az Arena-ban és a Daggerfall-ban is azzal nyomultam. Aztán a Morrowindben már inkább harcos jellegű karaktert vittem, ahogy az Oblivionban is. Kiváncsi vagyok, itt hogy oldják meg. A videókat látom persze, de ez majd játék közben derül ki igazán. -
Nos #2924 Igen, ezt én sem vontam kétségbe, csak elhintettem egy marékkal a kétkedés magvaiból, hogy gyorsabban teljen az idő. -
Atilorn #2923 Egy szó mint száz, fasza játék lesz ez gyerekek! -
Nos #2922 Arra utaltam, hogy tényleg csak videót láttam és ha használom lehet, hogy másképp fogom értékelni. Szóval remélem neked is igazad lesz ebben. -
#2921 Én pedig alig várom, hogy végre igazi Battlemage-t játszhassak és ne kelljen választanom éppen mit használjak. -
ratgab #2920 Jah. Már leesett. Lassú vagyok már így este felé -
ratgab #2919 ? -
Nos #2918 Meg neked is. -
Atilorn #2917 Különben is! Egy tipikus varázsló nem nagyon használ fegyvert, a varázslat a fő fegyvere. Kicsit gáz lenne, ha a nagy mágus hamar kifogyna a manából a harc közben, majd fogócskáznia kell az ellenséggel, hogy visszatöltődjön. -
Cnut #2916 Elvileg lassabb lesz a hátramenet mint az előre. -
Nos #2915 Nemsokára megtudjuk, szurkolok, hogy igazad legyen :)