30713
TES
  • Although
    Oké, most összeállt akkor volt egy társam a swamp knight :) és ketten le tudtunk annyi sebzést csinálni low leveles undeadokon. De most leeset egyedül egy sima acél karddal nem. Menekülnöm kellett, nem is értettem miért most már megvan. Valószínű keresek egy ezüst kardod. tényleg jópofa ez a mod. Továbbra is nagy repspect azoknak akik megcsinálták. összeségében az a konklúzió én is elszúrtam egy kicsit a fejlesztést, de sebaj mert számoltam ezzel a lehetőséggel, mivel a pickpocket lv75 lesz hamarosan, pénz gyűjtés után feljebb tornászom a sneakot meg az one-handot. És utána állok neki a thief főszál folytatásának.

Amit korábban írtam az áll, 50-es sneak kill se ér semmit simán kiszúr egy mezei undead is. ahogy oger is írja, itt kihívás a rouge class. De így is kell. tök jó így legalább nem idegesítem magam a hülye párbeszédek miatt leköt a karakter felépítés.
  • Although
    Mondasz valamit mert kard se nagyon sebzi őket legalábbis lv20-as karival 35-ös kard skillel kb 1-2% jön le, de kicsit jobban mint a nyíl az semennyire. Végül is így is tökéletes. Oké ezt rosszul írtam, ez így is jó. Akkor nekem továbbra is a trollos változtatás ami nem tetszik, de ennyi belefér :)
  • Although
    Hát a troll-t pl csak tűz alapú sebzés sebezte mint az obliba. Ezt kivették. Meg van egy két dolog de nem érdekes. Viszont szerintem a régebbi verzió az már a morrowindhez képest is durva volt. Ezért szerették annyira sokan a BG rajongók közül. Szerintem viszont ezzel a szintű sztorival és ezzel a koncepcióval amit a Beth csinált ahhoz nagyon idegen volt. Ez már kompatibilisebb ha érted mire gondolok. Nem annyira grind például. Oblivionosabb :)
  • genndy
    Requiemben nem úgy van, hogy élőhalottakat csak az ezüst(kard) sebzi? Vagy ezt nem tették vissza?
    Malakai magyarázata is logikus egyébként.
  • genndy
    Nexuson ez a legnépszerűbb, én nem is ismerek mást.
    Kivégzéseket ne nézd. Azt nem a mod adja, játékban benne vannak alapból. Ez csak a vér kinézetét meg mennyiségét módosítja.
  • Malakai
    Kard nagyobb fizikai kárt okoz, ha külön-külön nem kelnek "életre" a testrészek, akkor tehát valami kapcsolat kell köztük, ha szétnyiszálod, esetleg levágod részeit, akkor az több kárt okoz, mint a kis likacskák.
  • steweee
    ezt hogy kell érteni hogy visszalépés?

a korábbi verziójában voltak dolgok amiket megváltoztattak rossz irányba ?
  • Although
    Még utoljára érdekességként milyen gondolkodás szerint építették fel ezt a modot.
    Why are my arrows useless against undead?
    Undeads have no vital organs you could pierce with an arrow. Therefore, these creatures reanimated
    by dark magic have a very high resistance against normal arrows. The only way to harm them with
    arrows are silvered ones or elemental arrows.

Érthető ugye? A halott az halott nem lehet halottabb tehát sima nyíllal nem nagyon. Persze belemehetnénk hogy a kardnál miért... de nincs értelem.
  • Although
    A perk rendszeres részt is érdemes tanulmányozni. Mert itt még a skyréhez képest is sokkal jobban számít ne nyomj hülyeséget mert nem fog működni a karid!.

röviden amit átolvastam abból a lényeg amit sokan tudnak, de azért összegzem.
    -Light páncéllal egy nyíl is végez veled a heavy viszont ellenáll. Cserébe nem végtelen ammo van az ellenfeleknél. Tehát dodgeval kivédekezheted a nyilasokat. Magyarul kicsit előre taktikázhatsz.
    - elözőhöz kapcsolódva, classok fel vannak építve, hozzá kapcsolódnak a stone-k is. erre rövid leírás található a manualba.
    - Hasonlóan az oblivionhoz ha bünőző életmodot folytatsz az istenek nem fognak támogatni. Tehát nem bug ha nem működik a bless.
    Stb, stb.
    A rejtőzködő karival már ne akarj hősködni azonnal menekülj ha többen vannak ellened, főleg masteren mert halálos. Folytathatnám de nem érdemes, remekül összerakott rendszer ma reggeltől egy kicsit haladtam vele. Van pár dolog amit sajnálok hogy kikekrült de ez még így is messze a legátgondoltabb mod és egy kicsit már élvezhetőbb lesz vele sok olyan embernek akinek az alapjáték élvezehtetlen és a modk jelentős része is mert max a harc lesz nehezebb de a feeling amit ez a mod ad az szinte mindegyikből hiányzik. Persze ez még így is csak egy félkész termék, de moderektől nem szabad többet várni meg örülni kell hogy van ilyen is. sok szempontból jobb lett mint volt ez a mod pár szempontból meg visszalépés ha röviden összegezni akarom.
  • do2
    http://www.youtube.com/watch?v=BzAWv_JAb5I ez kemény vérmod, ezt i9smeri valaki ?
  • Although
    Requiem manual

Ha valaki úgy dönt requiem. Highly recommended elolvasni ezt. És nem kihagyni a kérdez felelek részt! Régebbi rpgsek számára értelemszerűek a válaszok mi miért más, vagy mi miért van, de aki alap skyrim utána az első komolyabb rpg-s rendszerként látja a requiemet az nem biztos hogy érti a mutatott ábra szerint. Talán megérne egy magyar fordítást is.
  • do2
    keményebb vérmód van a skyrimhez ? Oblivionhoz volt még annakidején olyan amihez még program se kellett csak elég volt bemásolni valahova.
  • Fantusz
    Erre mit lehet mondani?
    A whiteruni házikó a legolcsóbb, de berendezve is csak egy kis kuckó, nincs benne semmi extra, de nekem pl. a legszimpatikusabb lakhely a városka miatt.
    Ott van a legtöbb kereskedő, és a város hangulatilag is jobb szerintem, mint bármelyik másik város (ez egyéni dolog, másoknak lehet más a véleménye)
    Akinek a lakberendezés a mániája, annak kevés lesz a whiteruni kuckó, ahol sem enchant oltár, sem alkímiai labor (ha gyerekszoba van), de ezek ott vannak a városban, nekem nincs szükség arra, hogy a házban legyen (az alkímiát meg amúgy is többnyire hanyagolom)
    Gyerkőcökkel is úgy jártam, hogy valahogy a két leányzó, Luca és Shopie lett a kedvenc (voltak mások is)
  • horthy
    Érdemes-e megvenni a Fehérvágtai házat ?? Vagy van-e jobb ötletetek ? Igazábol olyan házat szeretnék ahova gyerekeket vihetek ! Jelenleg még nincs házam !
  • genndy
    Ilyet lehet pl. a Dragonborn DLC-ben is.
    Vagy biztos van a Nexuson is, de hirtelenjében nem tudok modnevet mondani, én nem kerestem ilyet soha.
  • do2
    ja sikerrel jártam:, végig is vittem a főszálat:)
    Lenne még egy kérdésem, van olyan mód amivel lehet repülni játékon belül mondjuk egy sárkányon?
  • Piczourka
    do2. Ne a tér közepén hívd, hanem a Jarl palotájában (sárkánytömlőc) az emeleti teraszon. Fel a lépcsőn az emeletre és ki a teraszra.
    Aztán amikor a sárkánynak jól lement az élete (kb. 1/3-ra) akkor hátrálj a bejárati ajtó felé, hogy csapdába essen.
  • do2
    Hát én csak a sárkány hívás varázslatot nyomom a tér közepén. Rám bár mindenki hogy odahívjam, és csapdába ejtsük. Mit nem csinálhattam jól?
  • genndy
    Szerintem kevered a Soul Cairn-os Durnehviir-el. Odahviing a vörös-lila, a főküldiben. Levegőből jön mindig, onnan segít.

do2: ott vagy a nagy teraszon? Mindenki fölkészült rendesen, csak rád várnak? Jó kiáltás van kiválasztva? Kimondod mind a három szót?
    Tuti tippek: Skyrim wiki
  • Fantusz
    Talán nem jó helyen hívod.
    Megidézni kell a sárkányt, s nem a levegőben jelenik meg, hanem a talajon, s egy alkalmas, sík terültet szükséges a megidézésre (ahol elfér, pl nem szorul be két szikla közé, s az sem hátrány, ha nincsenek a közelben idegenek)
  • do2
    valaki tudna segíteni ? odahviinget hiába hívom a kiáltással nem jelenik meg, mi a fene lehet ?
  • steweee
    rendicsek, köszönöm a tippeket
  • Although
    Ami van még ilyen jelegű.
    Skyrim unleashed: Alap skyrimet javítja fel használhatóra, elég jó lett. Oblivion szintű nehézség, legalábbis szerintem. Nem nagyon változtat semmin csak megmutatja lehetett volna ezt jobban is csinálni.
    SPERG+ACE: Érdekes páros, nagyon-nagyon jó perk rendszer az ACE meg tartalmaz olyan modult ami különböző hátrányokat előnyöket ad a karakterhez, pl lopakodás közben, csökkentett védekezési képesség, kiüthető leszel meg ilyenek. A sperg viszont overpowered sajnos alap skyrimhez hasonlóan túl brutális perkeket ad.
    Legalábbis régen ez a négy-öt nagyobb overhaul mod volt.
  • Although
    Neked inkább a skyre lenne javasolt. Bár a requiem se az már amit Xarrian csinált.
    A skyre: egy folyamatosan változó szintezést használ mint az alapjáték és a perk rendszere is körökkel jobb mint az alap.
    A requiem: határokon belül fix szintezést használ. Perk rendszere az oblivion 25,50,75 rendszert használja. Már nem annyira hardcore mint az elején volt. Komplexebb sokkal mint a skyre de egy szintől könnyebb lesz. Még mindig afféle old stílus.
    Valamit mindenképp tegyél fel mert az alap skyrim körökkel könnyebb mint az oblivion. Neked aki sokat nyomtad az oblit, túl egyszerű és gondolkodást sem igénylő lenne. sokat nem tudok segíteni mert nagyon ritkán játszok, kifejezetten már csak a requiem érdekelt.
  • Szaruman
    Ezek közül egyik sem a térképet/menüt módosítja.
  • steweee
    elég sokat játszottam az oblivionnal, és tudok modolni is (nem profi szinten)

nekem elég ha az alapvető ostobaságokat kiküszöböli vmi, kereskedelem, menük, térkép, kicsit élettel telibb utak, tárgyak értéke balanszolva, textúraszépítés ami nem megy a teljesítmény rovására, unleveled items és monstrák, vagy legalábbis szintezett tájak és dungeonok, hogy érhessenek meglepetések bármikor, több monstratípus, plusz tárgyak stb.

ezek voltak a legjellemzőbbek az obliba, és ahogy emléxem a korábbi hszekből itt is voltak hasonlók
  • Malakai
    Morrowind márcsak azért is kell neki, hogy a Bethesda ne lőjje le a projectet, a játék nem abandonware, azaz még teljes mértékben jogvédett termék. Másrészről gondolom így átpakolnak mindent skyrimbe és így amihez kézzel nem nyúltak assetek, azok is autómatice ott vannak.

És nincs ilyen egyetlen mod, ami megoldana mindent, már eleve azért se, mert mindenki kicsit mást akar kihozni a játékból, már eleve a SkyRe és a Requiem is eléggé más és ezekre is vannak egyéb alternatívák. Ráadásul ezek a modok nem is akarnak mindent lefedni, ami neked esetleg nem tetszik. Menühöz, térképhez az említett modok például egyáltalán nem nyúlnak. Ha úgy döntesz, hogy te egy modolt játékot akarsz játszani, akkor bizony valamilyen szinten bele kell mélyedj mit akarsz és mi mit csinál. Amivel persze gond lesz a játék ismerete nélkül, mivel nem fogod tudni egyáltalán min akarsz módosítani egyértelmű szépítgető modokon kívül.
    Persze megteheted, hogy akkor felraksz egy pár modot, amit sokan ajánlanak, de lehetséges neked meg pont úgy nem fog igazán tetszeni a dolog.
  • mort1981
    Nagyon szépen köszönöm:) Körülnézek, bár segítség terén megvolt a kovács kardja, a fehér fiola, meg még jó néhány küldetés + egy csomó a herceg által kitűzött kiiktatandó célpont:) de majd szétlesek. Azért végszükségre köszi a parancsot:)

És ha már itt vagyok. Újabb hiba nálam. Megépítettem a Lakewiev Manort (remélem jól írtam, de a második házat, ami Solitud-tól van keletre a mocsárnál), nem kezdi építeni. Kint van a munkapad, amikor oda megyek, el is fogadja a küldetést, hogy keressem fel a helyszínt, de amikor le akarom rakni az alap házikót, nem jelöli ki az alapot. Ugyanúgy el tudom használni az anyagokat az építésnél, és csinálja is, mint ha építene, de amikor megfordulok, csak az üres placc van ott... És próbáltam már mentve, újratöltve, a 3. házat felépítve(Érdekes, azt hagyja)Segítővel és anélkül, de egyszerűen a helyzet mindig ugyanaz. Erről nincs valami infótok?
  • steweee
    egy gagyi kérdés itt is, de mivel még nem is próbáltam a játékot....

skyre vagy requiem vagy vami másik nagy conversion mod ?

azt hiszem csak 1x lesz időm játszani vele, a legendary edition van meg.

nekem olyan kelle, ami az alapjáték gagyiságait javítja (menü, térkép stb.) anélkül hogy azokat külön kellene modolni. a fórumot a játék megjelenése óta nézegettem, nagyjából tudom mik voltak az alap gyengeségei
  • PiszkosFred
    Messze még a vége. Igen, kell hozzá a morrowind és a két kieg (trib-bmoon) eredetiben - a skyrim mellett. :)
  • steweee
    ez már végleges verzió ?

és jól láttam a letöltési oldalán, hogy fel kell telepíteni a morrowindet és a skyrimet is, és csak vmi konverter program alakítja át a grafikát az újra ? nem túnt túl meggyőzőnek .......
  • csoki89
    Szerintem én fantasztikusan kihasználom a Skyrimnek azt a hibáját, hogy a megfelelő perkekkel bármit el lehet bárhol adni ugyebár. Amikor elérem azt a szintet - kb 25-30-as között már egálban szoktam lenni - hogy egyenlő vagy akár több pénzt tudok termelni magamnak (potik, saját enchantolt cuccok - akár az említett banishelt daggerek - kalandozás közben összeszedett fölös loot) mint ami a kereskedőknél van, akkor mindig átforgatom a lóvét: megveszem mindenféle kereskedőnél azt ami számomra értékes - ércek, lélekkövek, még ismeretlen bűvölés, vagy bármi ami mondjuk éppen kell - aztán visszaszedem a pénzét azzal hogy eladom a fölös cuccot. Erre írtam hogy lvl 25-30 között már nullára ki tudom zsigerelni az árusokat, ha nem is mindet.

Nem tudom van e olyan mod, ami mondjuk megakadályozza cuccok eladását - akár van perked akár nincs - például, most is felmentem Winterholdba, a destruction-öm éppen megugrotta azt a szintet hogy csomó új varázslat volt Faraldánál. Persze hogy megvettem az összeset, meg még egy 5000 coinos scrollt is. Lett a drágámnak hirtelen 16 ezer píze. 70-es szinten gondolhatod milyen cuccokat lootolok, fogom, nehézségi sorrendbe teszem, és a fegyvereket páncélokat adom el először - mert igen, meg tudja venni, speechnél ez a perk fontos ha nem akarsz a pénzzel szarakodni :) Ha maradt még lóvéja, akkor jönnek a potik. Személy szerint réges rég nem szedem össze az italokat, csak az ultimateket. Csak saját kezűleg készítettet használok. Max kérésre írom le miből van, hogy ne spoilerezzek, de a legdrágább italom 14 ezret ér! Ebből nem hordok sokat magamnál mert úgyse tudom eladni, csak ilyen esetekben amit most említettem.
    Elkalandoztam... a lényeg az lett volna itt, a kérdés ugye, hogy most egy darab szaros italt eladok tulajdonképpen 14 ezerért, vagyis majdnem annyiért. A perk megrakása után akárkinek.... ennek az elejétől fogva nem látom értelmét, persze kihasználom ha már így van, de amúgy hülyeségnek tartom. Kicsit paradoxon de na :)

Egyébként a banish-enchantra visszatérve, ha nem konkrétan hajazol rá és keresed, akkor nem igen találsz olyan cuccot egy jó darabig. Csak mert az dobja meg igen durván a vastőröket értékben, meg akármit.
    Én nem használok banish daedrás fegyvert, de van a falamon egy Bipolar Blade, 2 enchantal, 270 körül sebez, az 127 ezret ér :O
  • Fantusz
    Nincs ebből gond, te így gondolod, én másképpen
    Volt nekem is karakterem kimaxolt alkímiával, valóban értékes potikat lehet gyártani, se továbbra is az a vélemyényem, hogy nem vetekszik az enchantolás lehetőségével.
    Alkímista-árukat sokkal kevesebb kereskedőnél lehet elpasszolni, igaz van közöttük tréner is, úgy picit jobb a lehetőség.
    Enchatolásra elegendő kizárólag csak tőröket használni (életszívás, paralizis, s a legjobb az elűzés - esetenként egyetlen tőrért odaadja a kereskedő az összes aranyát)
    Az enchantolt rőrök aruba bocsátásánál is érdemes számításba venni a trénelés lehetőségét is (íjászat, kovácsolás, könnyű páncél)
  • csoki89
    Én használok követőt híbe-hóba. Kérdezz csak :) Bár sokan tudnak itt válszolni.

Fantusz!

Erősen ellenérvelnék erre az írásodra:

"Az alkímiával az is a problémám, hogy kezdetben, amikor még hasznosak lennének az erősebb itókák, mérgek, nem igazán tudja megcsinálni a karakter, később, amikor már nagyon erős lötyiket tud gyártani, nem lesz rá szüksége.
    Pénzszerzésre fejleszteni az alkímiát azért nincs értelme, mert bár igen drága ampullákat lehet magas alkímiai tudással kotyvasztani, az enchantot nem tudja überelni, ráadásul az enchantolásnak személyes hasznát is veszi a hősöd"

Az első mondat vége is homályos már: miért ne lenne majd szükséged erős italokra? Ebből át is vezetném a második mondatodra: már ugyan miért ne lenne majd szükséged erős italokra, pláne pénzszerzés céljából? :) Nem mondom hogy külön azért nincs értelme fejleszteni az alkímiát hogy pénzt szerezz, mert hazugság. A legkönnyebben azzal tudod bebiztosítani hogy elég pénzed legyen bármire. A bűvölés is jó persze, de egy poti nyom 0.5-öt, vagy moddal akár kevesebbet, míg ha komolyabb-ritkább fegyvereket, páncélokat bűvölsz azok többszörösen nehezek, hiába lehet hogy mondjuk 2-3x annyit ér mint a legdrágább potid, arányosan jobban fogsz kijönni a potival. Bűvölhetsz gyűrűket, amuletteket, de maxos bűvöléssel se tudsz majd olyan drága ékszert csinálni mint amilyen erős italokat simán fullos alkímiával. A köztes variációkra, oda-vissza tuningra (alkímia-bűvölés) már ki se térek.
    Ja meg igen, az alkímiának is ugyanúgy hasznát lehet ám venni, sőt...
    Félre ne érts hogy beléd kötök, csak értelmeseket írsz általában ezért ez igen szemet szúrt. De mond ha nincs igazam vagy félreértettem esetleg valamit, isten úgyse' nem akartam rosszat :)
  • Fantusz
    Nincs azzal a fejlesztéssel gond, nem is szándékoztam minden fejlesztés-variációt leírni, a könnyűpáncélos harcos is az alternatívák között van.
    Az óriások az alacsony szintű karaktert egyetlen ütéssel felrepítik az égbe, később egyeltalán nem veszélyes ellenfelek - lehet velük gyakorlatozni, de elég unalmas művelet, ha van elegendő aranyad egyszerűbb kifizetni a trénereknek a kért összeget, s élesben kalandozni a powertrénelés helyett.
    Nem feltétlenül kell mester (100-as) szintű tudás, a képességek többségénél a 70-es szint az, amikor már szinte minden fontos perk elérhető (vannak kivételek, főleg mágusoknál)
    Érdemes arra törekedni, hogy a választott harci, és védelmi képességek fejlődésével lépd a szinteket a játék kezdeti szakaszában, kézműves szakmákat onnantól érdemes komolyabban művelni, amikor már nem 5 skill-fejlődés után lép szintet a karakter.
    (15-ös szinten, 60-as kovácsolással, 20-as fegyverhasználattal, 15-ös páncélismerettel kilépve a vadonba, beledöngölik a földbe a karaktert - ez sem gond, később egyenesbe jön, csak így szenvedni kell vele egy ideig)
  • robogo81 #26040
    Nekem az vált be(lehet jól eltoltam),hogy kettő 1 kardos,könnyű páncélos karakter,már a perkeknek hála nincs súlya,adja a + bónuszt,és minden fegyvert,páncélt magam kovácsolok és bűvölök.
    A felesleges mágikus fegyvereket amiket szereztem és nem használok,azokat szétszedem és a képességeit felhasználom(ezáltal már jól megnőtt a bűvölés képesség is.
    Meg néha lehet az óriásokat felhasználni a képességek
    fejlesztésére is(páncél+ 1 kezes fegyver+pusztítás),csak legyen nálam elég poti a sebesülésekre,meg a futáshoz,bár már nem annyira veszélyes mint a legalsó szinteken.
  • genndy
    Lehet venni több házat: Whiterun, Riften, Windhelm, Solitude, Markarth + a három építhető ha megvan a Hearthfire DLC (Morthal, Dawnstar, Falkreath). A 37e kevés lesz, a Solitude-i ház pl. 25e és akkor még nincs berendezve. Olcsóbbat persze vehetsz és akkor azt be is tudod rendezni.
    A többit leírták előttem.
  • Fantusz
    Alapvetően azt csinálsz, amit akarsz, a feltett kérdéseidre különböző válaszokat kaphatsz, attól függően, hogy a válaszadónak mi a kedveltebb stílus, fejlesztés.

Szerintem:
    - A polgárháborúban egyik fél sem jobb a másiknál, "egyik kutya, másik eb", ha egyik fél sem szimpatikus a főküldetésben ki kell békítened a harcoló feleket.
    Harccal, vagy harc nélkül, néhány városban új jarl kerül a trónra (ha figyelmes vagy gyorsan kiderítheted, melyik oldalon állnak a városok vezetői (Whiterun semleges, de ha kenyértörésre kerül sor, Balgruuf nem áll Ulfric oldalára)...
    - Ezüst fegyvereket a Silver Hand tagjai használnak, tőlük lehet szerezni.
    Vérfarkasokra vadásznak, de alapjában véve semmivel sem különbek, mint a többi bandita, bárkit megtámadnak, aki a közelükbe merészkedik.
    Companions küldetéseknél kikerülhetetlenek, de véletlenszerűen is rájuk találhatsz néhány erődben.
    Az ezüst fegyverek - hacsak valami mod nem módosít rajta - nem számítanak különlegesen erősnek, különlegességük mindössze annyi, hogy kovácsolni nincs lehetőség.
    - A bűvölés a leghasznosabb kézműves tevékenység, harcosnak a kovácsolás is (settenkedőnek, mágusnak sokkal kevésbé hasznos a kovácsolás), az alkímia ezzel szemben hanyagolható.
    Minden képességet a perkek tesznek igazán hatékonnyá, ezért végig kell gondolni hová is koncentrálsz a fejlesztéssel.
    Az alkímiával az is a problémám, hogy kezdetben, amikor még hasznosak lennének az erősebb itókák, mérgek, nem igazán tudja megcsinálni a karakter, később, amikor már nagyon erős lötyiket tud gyártani, nem lesz rá szüksége.
    Pénzszerzésre fejleszteni az alkímiát azért nincs értelme, mert bár igen drága ampullákat lehet magas alkímiai tudással kotyvasztani, az enchantot nem tudja überelni, ráadásul az enchantolásnak személyes hasznát is veszi a hősöd.
    - Említettem , hogy a képességek a perkekkel teljesednek ki, kezdetben 5 skillnövekedés után lép szintet a karaktered, később 35 skillnövekedés után léphet szintet, meg kell gondolni melyik képességet fejleszted, s főleg, hogy milyen perkekre osztod el a pontokat.
    Harcosnál pl el kell döntened, hogy kétkezes fegyver lóbál-e, s akkor hanyagolandó, az egykezes, és a pajzs, vagy egykezes fegyverhasználat, pajzzsal, vagy dualos módban (utóbbi esetben szintén felejtős a pajzshasználat)
    Íjászattal érdemes kalkulálni, bár meg is lehet lenni nélküle, főleg, ha van kisérőd, aki távolról is tud sebezni (mágus, vagy íjász)
    Könnyű, vagy nehézpáncél szintén eldöntős kérdés, mágusnál erre lehet alternatíva az alteration, de csak a választottra érdemes koncentrálni.
    Zárnyitással nem érdemes foglalkozni, különösen nem perket is rakni rá - a khajitoknál van lockpick, mindenféle képesítés nélkül ki lehet nyitni a mester szintű zárakat, ha van elegendő tolvajkulcsod, s némi ügyesség, türelem.
    Beszédkészséggel hasonló a helyzet: kevés olyan előnyt ad, amiért érdemes perkeket áldozni rá.

Harcos karakterrel is lehet variálni:
    1 - nehéz páncél, kétkezes, kovácsolás, enchant, íjászat, block (30-ig az időlassítás miatt)
    2 - nehéz páncél, egykezes fegyver, block, kovácsolás, enchant, íjászat

Az íjászat el is hagyható, főleg, ha van lövész segéded, kétkezes mellé a block is csak az időlassító perk miatt ajánlott (fejlődik tovább, de nem kell rá több perk)
    Dualos harcmodor mellé fölösleges a block, minkét kezében fegyverrel nem is tud védekezni a karakter.

Nem jó út az, ha mindenből tud keveset a karaktered, néhány képességet tanuljon meg, de azt nagyon.
    Harcossal azért érdemes a Companions-hoz belépni, s ott végigcsinálni a küldetéseket, mert ott vannak azok a trénerek, akik célirányosan fejleszthetik a képességeidet (fizetségért, de vezetőként már megoldható, hogy ingyér)
    Ajánlott élni is ezzel a lehetőséggel azért van az arany, hogy elköltsd, nem "legyen ön is milliomos" játékot játszol - küldetések során sokszor be kell menni a húsdarálóba a Silver Hand közé, ott levizsgáztatják a karakteredet
  • PiszkosFred
    Kicsit OFF. Skywind 40 perces gameplay :)
  • horthy
    Lehet venni több házat is ? Van 37000-em házra . Másik vámpirok várfarkasok ellen hol lehet kapni ezüsfegyvereket vagy jo cuccokat ?? Még nem probáltam se a alkimiát se a büvölést csak a fözést , az alkimiánál hogy csinálhassam kel adni a képességekre pontot nem létok komplett recepteket mint a fözésnél ? Vagy csak érdemes mert főleg harcos karakterre gyurok ! Kovácsolásra alapszinten adtam , pajzsra , egykezes és kétkezes fegyverek , nyilazás alapszinten , zárnyitás , könnyü és nehézpáncél , beszédkézség alapszinten ! Karakterfejlesztésnél mit ajánlotok nagyon ? 20-as vagy 24-es a szinten van a karakterem ( most a munkahelyemröl irok ) . Érdemes-e valamelyik frakciohoz csatlakozni háboruba ?? Birodalom mellet vagy ellene vagy tolvajokhoz , szürkesőrenyüekhez stb ?