30713
TES
-
#26195 A Dragon Age-re sajon soha nem volt időm, ezért nem tudom, hogy az milyen volt. -
Although #26194 beraktam régebben egy gameplay videot. Abból látszott átvezető videok lesznek a questeknél, lehet nem mindnél de lesznek. ráadásul nem a menj ide öld meg típusú quest szöveg van hanem menj és derítsd ki mi történt...
Korábbi interjúk alapján Dragon Age-t akarják ötvözni a skyrim megjelenési motorjával.
A csapat info oldalon viszont láttam két nehrimes story író már nincs és itt új a szerkesztő. Reméljük hozza a várt szintet. -
#26193 Amen. A Nehrim még félkészen is jó volt, bár azért kicsit dolgozhattak volna többet az apróságokon is. Pl. a boltok legyenek specifikusak, a nagy városban alig volt quest, pedig eszméletlen lehetőségek voltak benne. -
#26192 Ha nem működik a sárkányok lelkének elszívása, célszerű betartani a következő betöltési sorrendet: (pl. Nexus Mod Managerben)
Skyrim.esm
Update.esm
Dawnguard.esm
Hearthfires.esm
Dragonborn.esm
egyéb .esm-ek
HighResTexturePack01.esp
HighResTexturePack02.esp
HighResTexturePack03.esp
Unofficial Skyrim Patch.esp
Unofficial Dawnguard Patch.esp
Unofficial Hearthfire Patch.esp
Unofficial Dragonborn Patch.esp
Unofficial High Resolution Patch.esp
egyéb .esp-k -
#26191 Semmit nem kell kikapcsolni. Tedd föl az Unoff. Dragonborn Patchet (meg ha már ott jársz akkor az Unoff.Hearthfire-t is). USP után legyenek.
Mindig ezt írja ki ha érzékeli hogy van valami a mentésben ami már nincs bepipálva. Modtól függ hogy mennyire igaz hogy tönkremegy. Nagy általánosságban azért nem kell félni.
Valamit be lehet olvasztani, valamit nem. Ami angolul "Dwemerrel" kezdődik, azokat lehet. Hogy magyarul ez hogy alakult, azt nem tudom.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ki lehet. Akármit döntesz, találkozol még vele, kiengedik úgyis.
Nem törpe, törp. Ráadásul valójában dwemer. Nem fogsz találkozni eggyel sem, egyszer csak eltűnt az összes. -
horthy #26190 Felvettünk egy másik modját a Skyrim-nek ( most nem jut eszembe a neve munkahelyemről irok )! De még most sem szivja el a Sárkánylelkeket hösöm . Csak akkor ha a data menünél kikapcsolok mindent :
Dawnguard.esm
Dragonborn.esm
Hearthfires.esm
Highrestexturepack01.esp
Highrestexturepack02.esp
Highrestexturepack03.esp
SkyUi.esp
Unofficial Skyrim Patch.esp
Ja és olyat ir ki a program amikor kikapcsoltam a kiegészitést hogy állitolag bizonyos tárgyaim el fognak tünni és egy idö után használhatatlan lesz a kimentés ha vissza megyek az alapjátékbol a kiegészitetre ezt még nem vettem észre ( még az elején járok )?
Ezek közül mindet ki kell kapcsolni ? Vagy mi lehet a gond ?
A törp dolgokat drewmer emelökar stb be lehet olvasztani még nem probáltam ?
Cicerot a bohocot mi van ha nem nyomom fel az öröknek ki lehet még nyirni ?
Fogok találkozni élő törpével a játékban amit ujrakezdtem ?
-
#26189 Nálam:
1: támadó fegyver vagy varázslat
2: védekezés (pajzs, ward, ...)
3: távolsági varázslat vagy idézés
4: gyógyítás varázslat
5: ez változó, ami éppen kézre esik a stílustól függően. Most éppen a bénítás.
6: most éppen a fénygömb, de lehet más is
7: fáklya
8: gyógyital (valamelyik nagyobb) -
#26188 Gyorsbillentyű nem azonos az irányító gombokkal.
Gyorsbillentyű csak 1-2-3-4-5-6-7-8 lehet.
Az irányító gombokkal már lehet variálni, kinek mi esik kézre, én pl a mozgatást átrakom a nyilakra, néhány fontosabb műveletet pedig a fölötte lévő gombokra.
- Insert: fegyver elővesz-eltesz (kiáltáshoz ezzel rendeli a sárkánylelket is
- Home: shout, power
- Delete: használ, aktivál (tárgyak felvétele,. zárnyitás)
- End: srint, futás
- Page Down: ugrás -
do2 #26187 Ahha, hogy kinek mi esik a legjobban kézre -
#26186 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, mivel ezeket lehet
Mire gondolsz egész pontosan? Ki mit melyikre állít? -
do2 #26185 milyen gyorsbillentyúzetet szoktatok használni a játékban? -
#26184 Tudom, mert a magyaroknak semmi sem jó. :D -
Although #26183 Lehet beszállnék, de nem szeretek magyaroknak semmit csinálni mert...szerintem te is tudod mire gondolok. -
Although #26182 De nézd meg mert pár nagyon nagyon erős történet van benne, enyhén szólva is iskolázzák a bethet ami szégyen szerintem. Legalábbis ha valaki profi rp-s cégnek tartja magát az akkor szégyellnie kellene magát hogy pár amatőr szarrá veri őket karakterekben a játékukhoz. -
Although #26181 *dark creation oldal -
Although #26180 Nem nagyon van. Folyamatban van még a shadow of morrowind a nexuson.
ha nexust használsz, legegyszerűbb ha a néha megnézed a categoryban a quests, guild és new land részeket a többi sallang. Illetve a dark creation érdemes ellenőrizni, ők az összes területet fel akarják tennia skyrim mellé. -
#26179 Jó lenne az ilyen "modokat" lefordítani. Ha egy-két ember kapható lenne még rá szóljon, és megcsinálhatnánk. (Creation Kit alapszinten megy, az angol is elég jól.)
Írhatnátok még ilyen játékélmény-növelő cuccokat. -
Although #26178 Továbbra is szerintem ez az ami egy kicsit rpg-t csinál belőle.
interesting npc
Ez egy oldal ahol vidoktól kezdve questeken át minden megtalálható a readme részben, most már 225 npcről. Szerintem ez meg a requiem untig elég. De ismétlem az alap sajna marad a 10 évesekre szabott színvonal, és azt senki nem tudja javítani. Legfeljebb úgy mint az Arthmoor mod aki tett be választási lehetőséget, a sárkány oldalára is lehet állni a konfliktusba.
-
Austin Bailey #26177 +1 -
#26176 Auxiliary armors modot használom.
Nem ruhák, hanem páncélok, amelyeket viselhetnek rossz arcú, ellenséges NPC-k, de kovácsolással el is lehet készíteni, ha a megfelelő kovácsolás perked megvan hozzá.
Be vannak szintezve a páncélok, így pl. a Paladin páncél egyenértékű az ebony-val, s csak akkor tudod kovácsolni, ha képes vagy ében páncélokat is készíteni
Nem állítom, hogy ez egy nagyon szuper mod, de nem nyakon önt egy rakás új cuccal - lehetőséget ad néhány tetszetősebb darab elkészítésére, ha kitanulod a szakmát.
Immersive Armors -
steweee #26175 sztem csak a
"Skala-Metro" mod
:) -
#26174 Ruhából is olyan kevés van, szörnyből is olyan kevés van... Annyira hiányérzetes az egész játék, pedig olyan frankó lehetne. Ezekre viszont ha lehet kérnék tanácsot tőletek hogy milyen mód tudna rajtam segíteni? (Nem valami kurvás ruhák kellenének, meg nem is pokemonok az erdőbe.) -
#26173 Én még nem találtam olyan modot ami igazán illene a játék világába, így a játékélményen sem igazán dobnak (számomra). Pedig rengeteg módot végignéztem, de mindig úgy éreztem hogy jobb nélküle. A grafikai módokkal is így vagyok valahogy, szerintem szép a játék önmagában is (sőt, legalább nem olyan kurvavilágos shit mint az ENB-s cuccoktól). Az a helyzet hogy hatalmas koncentrálás kell hogy beleéld magad a játékba, de megéri. Az számomra a legnagyobb érdekesség hogy ezt a beleélést a küldetések csinálása nehezíti, egyszerűen annyira sablonosak, vagy nem is tudom hogy fogalmazzak. Továbbá annyira jelentéktelenek vagyunk, hogy például a Tolvajok Céhe is csak Gallusról a hős tolvajról, meg Mercer-ről (az aljasról) szólt. Akkor most így nézek a végén, hogy kérem - miért leszek én most vezető, hogy a francba jövök én ide, semmi közöm egyikhez - csak egy apró pont voltam végig az események sodrásában. A polgárháborúban meg elfoglalok x várost, várat és a végén dobnak egy köszit és szeva! A Bajtársak az még jó is volt, ahhoz képest hogy az elején annyira csicskáztatnak/vagy csak annak néznek hogy ebbe a szerepbe akkor tudod magad csak beleélni ha rögtön a szabadulásod után csinálod a questjeiket. A mágusos küldetésszálban is le van szarva a pofid, aztán meg hogy kihalt mindenki, a kalapból kihúzzák hogy légy a vezető. A Morrowindet nem vágom, de az Oblivion küldijei ezekhez képest sokkal frankóbbak voltak. (Az egyetlen előrelépés ilyen téren az hogy ha akarod kiírthatod a DB-t.) -
Austin Bailey #26172 nem annyira szeretek modolgatni, mert állandóan összegubancol valamit. -
#26171 Amugy hacsak az alapjátékot nézzük akkor tényleg csupasz a Mod-ok teszik igazán élvezhetővé a játékot ! -
#26170 Erre valók a Mod-ok !
Ajánlom a Dance of Death mod-ot ha fent van nem szimplán csak levágja az ellent hanem durva módon ki is végzi öket ! :D -
Austin Bailey #26169 Szerintem a Skyrim azért monoton, mert a játékmotor nem alkalmas interakciókra, így a jó párbeszédek hiányában csak az marad, hogy mész és aki szembejön az levágod. És még ebben sincsenek különféle mozdulatok vagy kombinációk, hanem a videókkal próbálták ezt pótolni. -
#26168 Biztos? Elég sokat merítettek az Oblivion Nexuson a népszerű modokból, és ott bizony házépítős is jócskán volt. Nem lehet hogy egyszerűen onnan jött? -
#26167 A ház építős, lakberendezős módi bizony a Sims hatására készült. -
#26166 Tettek hozzá és el is vettek belőle.
Sajnálatos, de erre az irányvonalra van igény a tömegek részéről.
Nekem sem tetszik, hogy a dedósodás lett az irányvonal, s ez nem csak a TES sorozatban van így, szinte minden játékra jellemző.
Logikai feladványokat már szinte nem is mernek berakni a játékokba, a Skyyrimben is ott a példa miért: már az is meghaladja sokak képességét, ha a megoldást is oda teszik a játékos elé, hogy várhatnák el, hogy gondolkozzon is rajta -
Austin Bailey #26165 nem értem, hogy a sims hogy jön ide, meg hogy milyen előrelépésről beszélsz. A sims egy baromi jó játék. Jelenleg két okból nem játszom vele. Az egyika hosszadalmas betöltés, a másik meg az, hogy hiába kapcsolom ki a simek öregedését egy idő után rejtélyesen kihal az egész város. Ha arra gondolsz, hogy a sims gyerekes, akkor abban nagyon tévedsz. -
Austin Bailey #26164 Totálisan nem ezt írtam. Azt írtam, hogy az a Morrowindhez képest nem tettek hozzá semmit, hanem csak elvettek abból, ami ott összeállt. -
Although #26163 Két felfogás van, válaszként arra, hogy már nem szűk rétegeknek készül az rpg sem, a számítógépes játék tömegtermék lett.
Zenimax/Beth és pár nagy cég is, mivel elenyésző azok száma akik a történet, karakterek miatt játszanak így nem is ölnek bele pénzt, ugyanezt éreztem, mintha tízévesek szellemi színvonala lenne szövegileg. Ebbe szerintem ne várj változást, mert 10 millió eladott példány őket igazolja.
Azért én se értelek teljesen, ha jól látom sims rajongó vagy és ezen a téren ez a játék előrelépés az elődökhöz képest. Ez a zseniális a Bethben nagyon profi elemző csapata van, valószínű a sims sikere is közrejátszott abban hogy ebbe az irányba újítottak kicsit, nem lehet mondani hogy nincs így mert házépítés meg egy csomó bugyuta dolog került be ami nem volt az elődökbe, lehet kevesellni, meg mondani hogy nem megfelelő, de ilyen nem volt korábban. -
Although #26162 Van pár unofficial mod amit érdemes feltenni mert javítja a questeket is tehát több választásod van, Arthmoor csinált egyet a sárkányra is.
-
Nos #26161 Amellett, hogy tenyleg van hibaja a jateknak szerintem is, azt nem ertem, hogy mi a baj a Morrowindbol epitkezessel. Hat megsem csinalhattak 2d autoversenyt belole. Ebbol a szempontbol a kovetkezo is ilyen felepitesu lesz (szerintem) es a legtobben ezt is varjak tole. Nem attol monoton, mert hasonlit a Morrowindra a rendszer, a hibak nagyresze amit leirtal nem is abbol adodik. Remelem nem csinalnak valami meroben mas rendszert kesobb belole. Szerintem te sem, csak mivel ellaposodott szamodra a jatek, ezt erre fogod. Pedig a Skyrim ordoge a reszletekben van, nem az alapkoncepcioban. -
Austin Bailey #26160 Na végigvittem a főküldetést. Nagyon gagyi volt a vége. Összességében olyan volt, mintha 10 éveseknek csinálták volna, és mint valami béna Marvel képregényfilm fináléja. Látvány nulla, misztikum nulla, meglepetés nulla. A játékról összességében az a véleményem, hogy a Morrowindben kitaláltakból él, semmi újat nem találtak ki az Oblivion-féle lejtőn még lejjebb léptek egy kicsit. Sokszor unalomba fullad az egész, nem érzem elég változatosnak a tárgyakat, (például vagy 6 páncél ugyanannak a modellnek az áttextúrázott változata) kevés az egyedi dolog, a küldetések monotonok. (föleg az volt döbbenet, hogy a Stormcloak meg a légió tök ugyanaz, még annyit sem sikerül, hogy amikor az egyk szálban az egyik ér oda előbb a hülye koronához, akkor ahhoz képest a másik szálon ne ugyanez történjen, hanem az legyen a történet, hogy ők később értek oda és akkor ebből van valami) Igaziból a játékmotorral sem vagyk megelégedve. Szerintem 2011-ben az már nem elfogadható, hogy pattognak a tárgyak, elsüllyesnek a földbe, meg a mozgás is nagyon ismétlődő mozzanatokból áll. A kerettörténetet is vacaknak találtam, és helyszínek sem tetszettek, mert nagyon ugyanolyan volt az összes (még olyanféle típusokból is csak párféle volt, mint amilyenek az Oblivionban voltak. Itt arra gondolok, hogy van kb tomb, dwemer rom, erőd meg barlang, és ennyi.)Ami tetszett, az a perkrendszer, bár szerintem nem volt kidolgozva, és ilyenek, mint mondjuk a kovácsolás, a házépítés meg egy-két egyedibb küldetés és mozzanat. Összességében ez a játék nekem kb 10/6-7 pontot ért. Ha lesz TES VI és az is a Morrowindből fog építkezni, anélkül, hogy érdemben hozzátenne akkor már valószínűleg ki fogom hagyni.
-
ati21 #26159 Sziasztok!
Biztos nem jártam még ott egyrészt azért mert újra meg kellett ölnöm mindenkit+a térképen nem is volt ez a hely megjelenítve emlékeztem rá hogy hol van és úgy mentem oda és akkor jelent meg a helyszín a térképen is de nem úgy mentem oda hogy a szerzetesek adták újra a küldetést. -
#26158 Biztos, hogy nem jártál még ott?
Előfordul, hogy olyan helyre küldenek, ahol már jártál, s megtanultad a hatalomszót.
Az jó, ha van régebbi mentésed, a szakállasoktól kérd újra a küldetést, mivel az véletlenszerű, van esélyed, hogy egy másik helyszínt jelölnek be. -
Austin Bailey #26157 köszi. -
#26156 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Annyi a jelentősége a küldetésnek, amíg nem végzel a sárkánnyal a Pengék nem állnak szóba veled, ha viszont megölöd a sárkányt, a Szürkeszakállúak nem állnak szóba veled többé...
Tégy belátásod szerint nem vesztesz semmit, de nem is nyersz: döntésedtől függően vagy a Pengéktől, vagy a Szürkeszakállúaktól kérhetsz tippeket szófalak helyére (ha nem bugosodott be), a béketárgyalások lezárása után egyik csoportnak sincs több szerepe a főküldetésben.