The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bajgunar
Sárkánylélek segítség. MOD betöltési sorrend, helyes sorrendbe rakása a megoldás.
Belsõ nézetre passz. Google. Görgöt tekergesd, míg bele nem megy a kamera a karakterbe.
Azeriel
Azt valahogyan nem lehet beállítani, hogy a karakternek belsõnézetben is legyen árnyéka???

Azeriel
Hát, mindegyik videón amit láttam, mindegyiken szebb volt mint az eredeti. Fogalmam sincs hogy csinálják.

genndy
morrohun FAQ fórumoldalán írják a megoldást.

#25043 Myselor : nem a magyarítás hibája, egyszerûen elérted a térkép szélét. Nem ott kell átmenni, keress egy barlangot, ha minden igaz a jelölõ is oda mutat.

#25047 Azeriel : attól függ, milyen vidót láttál. Lehet a gyári lecserélve (de ebbõl is van egy rakat, nem csak amiket Deer linkelt), meg lehet totál új faj, saját textúrával.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Azeriel
Annyi a különbség, hogy nagyobb felbontásban rondábbak. 😄 Youtubos videókon csomó marha szép karaktert látok, azokat egyenként cserélték ki, vagy mi?

gerey
Teljesen igaz. 😊 Illetve tudom még ajánlani a nexus saját mod manager-t, ha onnan szerzitek be a modokat. Egyszerûbb õket ki/be kapcsolni, illetve törölni.

PiszkosFred
kieg: egy magyaritas elotti mentest hasznalva 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

gerey
Kapcsoljátok ki, és nézzétek meg, hogy úgy jó-e...

Myselor
nekem olyan problem van hogy a dawnguard küldetést nemtudom elkezdeni,game of the year edition.mennék a dawnguard toronyba és azt írja arra nem mehetek,mintha hiányozna a textura,talán a magyarítás szopat?
Tud segíteni valaki abban,hogy a sárkányokbol miért nem jönn ki a lélek.
a magyarítást használom ,angolul edig ilyen nem történt.
a másik hogy nem tudok belsõ nézetre kapcsolni mindig átvált külsõ nézetre ,ehez van valami ini parancs?

milyen más színezetet kapott Whiterun lool😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

a.carkey
Én feltöltõdni járok vissza ... 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.

Deer
Amiket linkeltem azokat használom. Én nem tapasztaltam hibát.
Magas felbontású textúrákhoz a Steam-es High Res Texture Pack-ot használom.

Más. Ezzel a játékkal is az a bajom, mint a Dragon Age Origins-szel: csinálok egy csomó karaktert, már nem tudom hanyadikat és képtelen vagyok eldönteni mivel induljak. 😄

Komolyan kész vagyok! 8) Érted már 600. MMO jön ki érted olyan grafikával ,hogy roszabb a wahammer age of reckoning grafikával ,de az age of meg meghalt! nem is értem hova kell elszarni ennyi pénzt fölöslegesen!
Akkor ajánlj már légy szives mûködõ képes grafikai modot ami nem akad össze semmivel! Engem is ez érdekelne!<#smile> Köszi!
PiszkosFred
Van, de felesleges szenvedni velük. A nexusra kb fél perc regisztrálni (arról nem is beszélve, hogy a többi/másik játékhoz kapcsolódó nexus portálra is jó a loginod majd), és az a legjobb gyûjtemény.

Ezen kívül ott van a Steam Workshop, ha nem wirágbolti a játékod, hanem eredeti, akkor onnan is tölthetsz modokat, egy kattintás után, bár személy szerint jobb szeretem, ha én telepítek valamit manuálisan, mint egy automata rendszer, de ez csak az én hülyeségem 😊

Deer
Hát én használok jó párat, igaz fõleg grafikait, de *kopp kopp* nem tapasztaltam problémt, legfeljebb valami nem magyar miattuk.

Calver
soha nem próbáltam magyarítást, csak vad tipp volt, h biztos betöltési sorrenddel lehet szórakozni. de gondolom akkor így sem kéne nagy problémákat okoznia, egyéb esetben kb semmilyen mod sem mûködne.

"The trees move. Do you not see it?"

Hali! Nincs véletlenül olyan oldal ahol ingyenesen le lehet tölteni modokat és ha lehet regisztráció nélkül??? Köszi!
genndy
Magyarítás most már nem betöltési sorrenddel mûködik, hanem egyszerûen lefordították az alapjátékát. Tehát .esp sorrenddel már nem lehet játszani, ha valamelyik mod angol, akkor az a szöveg visszaváltozik.

Deer
Azeriel
Most már a táj kinéz valahogy, így már csak egyetlen dolog zavar... az arcok... marha rondák, fõleg a nõi arcok, néhányról el lehet mondani hogy nõ, a férfi arcok elmennek úgy ahogy, annál nem feltûnõ annyira ha ronda...
De van valami mód, ami lecseréli az összes arcot benne élethûbbre??(nem csak a nõkét, meg nem csak 1-2 npc-nek, hanem úgy kb mindegyiknek, mert átnéztem az egész nexust és én ilyet nem találtam)

Azeriel
A módoknál viszont nem szerepel a magyarosítás, csak felrakta.

Calver
tippem sincs mennyire mûködne jól együtt magyarítással, valószínûleg amit az lefordít, az lenne lenne fordítva, többi maradna angol.

dialógusokba szerintem nem nyúl bele, perkek és varázslatok szövegeit biztosan módosítja, tárgyaknál nem tudom lenne-e vmi változás. mindenesetre betöltési sorrend megfelelõ rendezésénél (magyarítás, utána SkyRe, h amit felül akar írni, felül is tudjon) kétlem, h nagy összeadás lenne.

Azeriel
Tesz bele új szövegeket? Mert akkor magyarosítással nem igen mûködne (?)

Calver
általában akik írtak a SkyRe-rõl (jelen), azoknak a hozzászólásában benne lesz a skyre szócska. szóval nyugodtan dobd be a lenti keresõbe.

de, röviden és tömören: jó. nagyon. teljesen helyrerúgja a Skyrim alapból... nagyon finoman szólva lebaszcsizott harcrendszerét, élvezetessé teszi, és közel sem oly' hihetetlenül egyszerûvé. hozzáad egy rakás új fegyvertípust, és lehetõ tesz alapból nem létezõ karaktertípusokat is, én spec jobb kézben maul-t lengetõ (harci kalapács), ballal bénító varázslatokat hajigáló kismágussal nyomultam legutóbb. ess neki, megéri.

ja, és kapcsold ki a picsába benne a stamina sebességmódosítóit.

Azeriel
Az a baj keresõvel ilyet nem lehet kideríteni mert csak megkeresi melyikben van ez a szó, de arra a választ meg külön kéne kikeresni, de amit eddig leszûrtem belõle az az, hogy jóval nehezebb lesz tõle és a karakter fejlõdés már nem olyan szabad...kb

Malakai
Sokat volt itt róla szó a topicban, SkyRe néven keresheted.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Azeriel
Ezt próbálta valaki? Pontosan mekkora mértékû változást csinál? Megéri?

Azeriel
Ja, hát abból mondjuk nekem csak 4Gb DDR2-es van, 8Gb DDR3-ra akarom cserélni már mióta, csak ahhoz elõbb új alaplap is kéne, ahhoz meg fingom sincs. 😄

genndy
Az biztos a TESO-nál van <#wink>

PiszkosFred
Ah bocs, Skyrimprefs.ini 😊 (gameprefs.ini valószínûleg valami más játéknál lesz - vagy hallucináltam, így péntek estefelé már minden lehetséges)

genndy
gameprefs.ini? Van ezeken a helyeken olyan? És mi van ebben? Sose láttam ilyet... <#fejvakaras>

Az ötlet mondjuk nem rossz: próbáld rendszergazdaként indítani, hátha nem tudja létrehozni a Dokumentumok könyvtárban az ini-ket és az a baja.

PiszkosFred
Annyit próbálj még ki, hogy törlöd (vagy átnevezed másra, backupként) a gameprefs.ini-t a dokuskyrim és a steamappscommonskyrimskyrim-bol is, és újra generáltatsz egy szûz ini-t a játékkal. Hátha.

Nem láttam még õket korábban.

Szoval akkor senki sem tud segiteni fagyás teren? 😞 hang atallitas semennyit sem javit
gerey
Mintha egyszer õk csináltak volna KS kampányt nem? Vagy az nem jött össze nekik?

PiszkosFred
Maximum a memoria eseteben beszelhetunk nagy igenyekrol, mert abbol sosem eleg 😊 Minden masbol eleg egy ocskabb, par eves kozepkategorias vas a jatek ala.

Azeriel
Szerintem meg nagy a gépigénye a grafikához képest.

már a motor

druidgameworks
Egy új kickstarteres game eg skyrimes moder csapat által havok motorral, morrowind szintû azt hiszem.

Hali! Csak azt akarom mondani hogy megvártam a magyarítást a játékhoz és csak most kezdtem el játszani de ez mekkora egy atom király játék!<#eljen><#eljen><#eljen> Vannak még mindig bugok hiába a legfrissebb javítás van fönn, de hát egy ekkora összetett játéknál lehetetlen hogy bug mentes legyen! Nincs is nagy gépigénye ahhoz képest hogy milyen szép a játék. Nagyon jó, el vagyok tõle ájulva!<#vigyor1>
Azeriel
Ja, de fel is ajánlja magyarítás végén, hogy asztalra kiteszi és csak azzal fog mûködni. Viszont így is úgyis elindul, csak a skyui-t nem tölti akkor be, legalábbis nálam.

genndy
Meg ugye a magyarításnál elolvastad a szöveget is? Mert ha bepipálva hagytad a SkyUI-t, akkor annak kell az SKSE is. Az viszont csak a saját loaderjével indul (SKSE_loader.exe), a sima TESV.exe-vel nem.

genndy
Próbáld magyarítás nélkül elõször.
Ezt még legelõször csinálta, amikor át kellett állítani a hangot a Vezérlõpultban 44,1 kHz-re, de elvileg ezt javították. Azért megpróbálhatod.

Megvettem steam-en a legendary edition-t, feltettem a magyarítást, és a bethesda logó után bezárja a játékot. Alapból ultrát ajánl fel a játék beállításnak, de ha leveszem a grafikát akkor is ez van. Valami ötlet ?

Azeriel
Fasza, mûködik! Köszi! 😊

Azeriel
Hát, én csak fényekkel kapcsolatosakat teszek bele, ami meg az elõzõnél hiba volt az az volt, hogy elöbb a magyarosítást tettem fel, aztán a skyui-t és ott csomó kimaradt, de rányomtam egy javítást és megoldotta.
Na de, megpróbálom ezt az inist.

Malakai
Ami konkrét dolog, hogy a SkyrimPrefs.ini-ben át kell állítani a bDeferredShadows-s 0-ra, vagy ha nincs benne ez a beállítás, akkor hozzáadni egy új sorba, hogy bDeferredShadows=0
Meg vannak egyéb beállítások, amik a remegõ/villogó árnyékok esetén lényegesek fõleg.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

fInteriorShadowDistance=1000
iBlurDefferedShadowMask=10
fShadowDistance=2000
iIntShadowMapResolution=4096
iShadowFilter=3
iShadowMapResolution=4096
iShadowMapResolutionPrimary=4096
iShadowMapResolutionSecondary=2048
iShadowMapResolutionInt=4096
iShadowMaskQuarter=8
iShadowMode=3
iShadowSplitCount=2
De ami a lényeg, hogyha ragaszkodsz a magyarításhoz, akkor szerintem modokat eleve hanyagold. Egy ilyen mod még valószinüleg belefér, de úgy általában problémásak lehetnek. Ne csodálkozz, ha visszaváltanak szövegek angolra, akkor is, ha az adott mod elméletileg nem nyúl hozzájuk. Vagy CTD (asztalra kidob játék) is gyakoribb lehet kombinálva. És a modolás elsõ szabálya pedig az, hogy el kell olvasni a mod leírását, mivel kompatibilis, mivel nem, mire kell odafigyelni, mit kell átállítani, stb. Tehát ha modolni akarsz angol tudás nélkül eleve gondban leszel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )