30713
TES
  • kastil
    Értem már, köszönöm és elnézést az értetlenkedésér
  • genndy
    Nem vágja haza a modokat.
    A patch meg a patch, csak egy régebbi változat, amiben le lettek lefordítva a szövegek. Tehát a patchet nem patcheled, csak cseréled az esp-jét.
  • kastil
    Értem köszi.

Arra lettem volna inkább kiváncsi, hogy a modolt skyrimre ha felrakom a magyarítást és a nem hivatalos patchekhez tartozó (patcheket?:D) akkor a modokaz nem vágja haza?

Mondjuk közben már megoldódott, felraktam és eddig minden szuper, köszönöm azért!
  • PiszkosFred
    Képet pls :)
  • genndy
    Mindegy, ugyanis alap feliratfájlokat ír felül (a MorroHuné is, tehát mindegy melyiket használod). Ami azt jelenti, hogy bármit teszel fel a magyarítás után, az abban lévő szöveg visszaváltozik. Nem lehetetlen az .esp-kben lévő szövegeket is lecserélni, de sok modnál nem hiszem hogy lenne kedved vele tökölni. Kevésnél se, macerás.
    Az opciósokat meg úgy ahogy Vik írja, letöltöd az .esp-ket és a hozzá tartozó .bsa-kat (hogy stimmeljenek a verziók). Kicsit régebbi, mint a legfrissebb UOP, de így kevesebb szöveged változik vissza angolra (az előbb leírtak miatt). Nem magyarítja a DLC-k unoff.patcheit, csak az alapjátékra vonatkozó szövegek lesznek magyarok, mert különben azok is angolosodnának (főleg párbeszédekben a sokszor előforduló sablonok).
  • kastil
    Valaki megmondaná, hogy EZT a magyarítást modok előtt vagy után rakjam be?

Eddig úgy csináltam, hogy modok előtt raktam be, rápakoltam modokat viszont így egy csomó minden ismét angolul van (nem a kiegészítők, főküldetés pl), szóval jó az, ha modokra rápakolom?
    Illetve van még itt a letöltéseknél optional, a nem hivatalos dawnguard és dragonborn konkrétan hogyan kellene feltennem? Ugye fent van nekem az összes unofficial patch, de ezek az esp-t akarják lecserélni egy jóval kissebbre.. legalábbis NMM ezt írja.

Szóval ha ebben valaki tudna tanácsot adni azt megköszönném.
  • kastil
    Arra nem tudtok modot, hogy ne kelljen nyomva tartani mind3 szóhoz a billentyűt?
  • Hypo #26268
    FrostFall, Realistic Needs,Convenient Horses, SkyUI ezek alap:)
  • pyrohun #26267
    Nos pár nap szenvedés után sikerült rendesen beállítanom a RealVision ENB-t + az ajánlott modokat. Nem lett 100%-ig olyan, mint a videón, de megközelíti azt a látványt (pár dologban szerintem szebb, pár dologban nem annyira). 40-60 fps - vsync nélkül teljesen jól játszható. Ég és föld az eredeti grafikához képest, tényleg néha a szám tátva marad a látványtól. :)
  • kastil
    Megnézem köszi
  • genndy
    Na még egy próba: Realistic Smoke and Embers?

Lóhoz: Convenient Horses

CK-hoz nem értek.
  • kastil
    Jut eszembe, konyít valaki a creation kithez? Annó, nagyon annó oblivionhoz módosítottam magamnak egy-két dolgot, de annak már jó pár éve. Leginkább RLO fényein szeretnék kicsit változtatni, mert valahogy nem tetszik, hogy minden dungeont narancssárgára/pirosasra festenek a fények..

Mégegy; Melyik modot ajánlanátok, hogy a followernek lehessen lova? Semmi más nem kell, szal ilyen UFO nekem teljesen felesleges, nem akarom hogy túl sok script legyen.

Na mégegy; combat közben másnál is leesik a stabil 50/60ról az fps kemény 1-et? időnként nagyon bezavar.
  • kastil
    Sajnos nem, ugyanis ezt használom
  • Malakai
    Nem lehet, hogy mégis RLO? Van kültéri modulja is.
  • kastil
    sajnos ez sem..

a képen látható füstben levő kis részecskéket erősíti fel, és pl riverwoodban a kovácsnál is volt belőle jó sok
  • Ryder62
    Nagyából.
  • Solid Snake
    :)
  • Fehercsoki
    Így ránézésre egy jó ENB-vel el lehetne érni ilyen grafikát.
  • grebber
    Ez nagyon szép!

• Although
    A steam menűben akiegészítőkél találod, le tudod tölteni. Nekem sikerült anno. Bár nem használom. Megnéztem mit módosítottak.
    A karakter mesht és texture szerkesztést, ezt nem tudom mért jó így, de van.
    Beraktek egy felületes, de azért jópofa reakciós részt, ami reagál arra pl mit csinálsz vagy meztelen vagy stb. nincs mélysége de az akciójátékosoknak pont elég.
    Próbáltam rájönni mitől lett stabilabb, de persze meghaladja a tudásomat.
  • genndy
    Nem írta, de szerintem kültérre gondolt.

Viszont a kettőt együtt inkább ne, vagy egyik vagy másik. Biztos nem véletlen hogy a RV ENB-ből is két külön változat van a két fény-modhoz.
    Egyébként a RLO-t használom én is.

#26251 kastil: ez a Finer Dust, de ez nem rak be újat csak a meglévőt cseréli.
  • Ryder62
    Fallout 3 leszedte a GECK telepítőjét is, a Skyrim akkor miért nem szedte le a Creation Kit-et?
  • bajgunar
    Ilyesmi effekteket ez rak be:
    Realistic Lighting Overhaul

Meg ez:
    (elengedhetetleen MOD ez is szerintem)
    Enhanced Lights and FX
  • Although
    Újabb video az Iam the kking mod készítőitől. Egy régi TEShez méltó, konspirációs történetet akarnak, mely a bretonokkal mint háttér tökéletes is lehet. A video szerintem remek. Élettel teli, már amennyire ennyiből meg lehet ítélni. Segítségre is szükségük lenne.

• kastil
    Sajnos nem, sokkal inkább ilyeneket rakott be

sajna ez sem az
  • genndy
    Morning Fogs?

Morning Fogs Refined?
  • bajgunar
    Project Parallax Remastered
    Ezt még sztem feldobhatod rá! Vagy ez annyit leránt az fps-ből? (sztem nem, de kissé még szebb lesz)

• kastil
    használom a lanterns of skyrimet is!

köszi a listát, ha teljesítmény akkor Cinemascope ENB..

Nekem az összes enb lerántja 60+ról 35-re az fpst, ezzel viszont a cappelt 50-et megtartom, ez alatt nem tudok játszani. Ja és csak egy hd 5770 em van. climates of tamriellel elég jól néz ki, ha esetleg leszeded akkor az optionals mappából no grain no lens és no letterbox, sztem a classic a legjobb
  • Madi92
    Bocs, most néztem, hogy a Wearable lantern's az nem az amire én gondoltam! :)Szóval nem tudom.
  • Madi92
    Nyilván nem egy Real Vision ENB, de ez legalább 50-60fps-el megy és mozgás közben természetesen sokkal szebb az egész.

Itt pedig a mod list.

Wearable Lanter:
    Állítsd automatára, jól időzítették szerintem és elég hangulatos is!
  • kastil
    Bocs a tripláér, de kellene mégegy addon, bármi, ami kb ugyan azt csinálja mint a wearable lantern, csak működik rendesen, mert ez valahogy nem mindig akar felkapcsolni amikor szeretném hiába van manualra allitva
  • kastil
    Srácok keresek egy modot!

Ezer meg ezer éve még a skyrim kezdetekor találtam rá, azóta sem pedig egész éjjel kutakodtam!

Nem nagy durranás, visual mod valszeg, pl riverwoodba betesz ilyen csillivilli ködöt tele ilyen apró kis szemcsékkelm, többi városba is term. Valaki nem tudja melyik ez a mod?
  • kastil
    faszántos! külső képet is raknál meg egy modlistát?
  • Madi92
    Első dungi, gondolom itt már mindenki csukott szemmel végig megy rajta, de nekem még aránylag új! :P Brutál hangulata lett így szétmodolva.

• bajgunar
    [Trees]
    bShadowMaskZPrePass=1
    [Display]
    bDrawShadows=1
    iShadowMode=3
    fShadowBiasScale=0.2500
    fInteriorShadowDistance=3000.0000
    fShadowDistance=2500.0000
    fShadowLODStartFade=200.0000
    iShadowMaskQuarter=4
    iShadowFilter=3
    iShadowSplitCount=2
    bDeferredShadows=1
    bDrawLandShadows=1
    bShadowsOnGrass=1
    iBlurDeferredShadowMask=2
    iShadowMapResolution=2048
    iShadowMapResolutionPrimary=2048
    iShadowMapResolutionSecondary=2048

Skyrim Tweak Guide
    Itt is ír az árnyék minőségéről és a laggolásról:
    Five Quick Skyrim Tweaks

"Additionaly we also took care of the laggy shadow timecycle, this 2 settings when added under the [DISPLAY] section of your Skyrim.ini will make the shadow transition much smoother!" :

fSunShadowUpdateTime=0.0025
    fSunUpdateThreshold=0.0025
  • Madi92
    Az "ugráló" árnyékokra van valami megoldás?
    Egy ilyen ini. beállítást találtam, de még mindig nem az igazi:
    fSunShadowUpdateTime=0.0025
    fSunUpdateThreshold=0.0025
    fShadowBiasScale=0.6
  • Malakai
    Leírásban van egy link, ami a RealVision ENB-re továbbít, ott vannak ajánlott modok is.
    Egyébként valami ENB, időjárás mod, növényzet sűrítés, HD textúrák, ezekre jópár alternatíva van, a fenti ENB és ajánlott modok csak az egyik.
  • pyrohun #26238
    sziasztok,

Ehhez mi kell? :)

• Ryder62
    Most álcázott banditákba futottam bele visszamenet Whiterunba. Katonáknak öltözve pénzt követeltek. Ez a vidék sem biztonságos :D
  • Fantusz
    Hired Thug-ok támadását gyanútlanul is "kiérdemelheti" a hős, van pl. néhány küldetés, amikor a megbízó bizonyos tárgy megszerzésével (pl. könyv) bízza meg.
    Általában nem jelzik lopásnak akkor sem, ha azt valakinek a házából, vagy a jarl palotájából kell elemelni, de később jöhetnek miatta fejvadászok.
    Halott NPC-k által felbérelt büntetőosztag megjelenése hiba, de nem ritka eset, ha van hajlama a karakternek elhunyt személyek házát kirámolni, erre számítson.

Thalmor támadásokaz ki is lehet provokálni, ha az őrjáratban lévő elfekkel szóba elegyedve nekik nem tetsző kijelentést tesz a karakter (Talos hívő), vagy a kíséretükben lévő fogoly kiszabadítására tesz kíséretet.

A tolvaj (thief) nem szerencsés elnevezés, inkább útonállónak nevezném, de annak is gyenge.
    Kezdetben még lehet némi kihívás a legyőzése, de később nevetségessé válik.
    A 100 arany sáp játszhat még banditák, birodalmi egyenruhába öltözött osztagok esetében - úgysem fizetünk, ennél egyszerűbb, tisztább, kevésbé bosszantó a D.B. bérgyilkosa, aki minden fölösleges szöveg nélkül támad.