30713
TES
  • genndy
    Akkor ez a rész jó.
    És segítettél is eleget a városban? (emberkéknek mellékküldik) Mert ez kell ahhoz hogy thane legyél (bár ha felajánlotta a házat akkor elvileg ez is OK).
    Ezt az oldalt nézd meg, az elején írja a feltételeket: wiki Hjerim
    Meg ha minden igaz, ez a konzolparancs: setstage 000A7B33 10
  • mort1981
    Azt tudom, hogy 2 variáció van. Az egyik az udvari mágus, de én nem azt vittem végig, hanem beszéltem a mágussal, és este levadásztam a csókát amikor gyilkolt a piactéren (a nevére nem emlékszem, de az egyik helyi boltos volt... illetve mini múzeumot működtetett) Nos ezt a verziót vittem végig (sőt még az amulettet is elboltoltam,vele, aztán visszaszereztem amikor kinyúvadt)
  • böröczk
    Van nexuson pöpec lovas mod, többféle is.
    Convinient horses, convinient horse herding, better horses, etc.
    Én ezeket használom, és többek között azt is be lehet állítani, hogy menjen utánad, vagy sem. Harcban hogy reagáljon, meneküljön, harciaskodjon, stb. :D

Valaki használ itt followereket?
  • totya4
    Ja, tv, az oké :)
  • kastil
    tv-n játszok controllerrel, az meg 1080p-be vmiért ráállt 50re és nem tudom 60ra állítani (játékban sem, ennél még az a szarabb, amikor vmelyik buzi játéknál 24hzre állítja. egyébként nekem a stabil 50fps lazán megfelel, legalább screen tearing sincs.
  • totya4
    Nem nagyon láttam még 50hz-es monitort, az lcd-k is 60-nál kezdenek. Szóval nem a vsync miatt akad meg 50hz-en nálad. Amúgy a vsync-et ki lehet ütni, én mindig ki szoktamm valamilyen 3d tweak progival.
  • genndy
    Nem tudom melyikek lehettek.
  • kastil
    Írtam, hogy textura mod nem kell ugyan, de ennek nem tudok ellenállni :D

Köszi.

Régebben szedtem le valami modot, amitől városokban több épület növény meg az első faluban ilyen (számomra) marhaszép köd effekt volt, ezt nem tudod véletlenül, hogy melyik lehet?
  • genndy
    Textúramodot akarsz, vagy általános szépítőt? Nem mindegy.
    Előzőre Texture Combiner, utóbbira RealVision ENB+CoT+RLO (rövidítések meg vannak magyarázva a modban)
  • kastil
    Szevasztok! 1 hónapja kb kínlódtam a 2 mag/2gb ram kombóval. Na most lett új proci meg ram, mondanátok valami durvás modot grafóra? sajna csak 5770 van, de fullhd minden max 50fpsen megakad vsync miatt. Nem baj, ha kicsit vissza kell vennem felbontást meg 1-2 csúszkát ha megéri. Összes dlc és bethesdas hd textura van csak, de ez nekem elég szal nem kérek 2/4k textura modot, bármi más jöhet.

• genndy
    Tuti hogy végigcsináltad a Vér a jégen-t? Ki volt a gyanúsított?
    (próbáljuk a jó lehetőséget nézni, hátha nem bugzódott be)
  • mort1981
    Sziasztok. Tudna valaki esetleg segíteni egy kicsit. Nem volt sok energiám hosszasan végigmenni az oldalakon mert láttam nagyon sok kérés/kérdés/hozzászólás született már, így megkockáztatom a kérdést, hátha nem zavartok el :) Anno amikor a Skyrim kijött elkezdtem vele játszani, és ahogy bővült a játék én is végigtoltam az összes nagyobb DLC-t is, de most elkezdtem az elejéről egy új karival és magyarítva. (így is kíváncsi voltam rá)Volt már pár Bughoz szerencsém aminek a nagy részét át tudtam hidalni, ha más nem újrajátszással, viszont most akadt egy amivel nem boldogulok... Hjerim megvásárlása. Végigvittem a Vér a Jégen küldetést utána a Jarl segítője nem dobta fel a lehetőséget. Elkezdtem szolgálni a Jarl-t bevettül Fehércsermelyt, meg pár kisebb erődöt, akkor a Jarl feldobta,, hogy megvehetném a házat az intézőjétől. Odamentem, megkérdeztem, adta is, hogy megvenném 12000 ruppóért, de azt mondta, hogy jelenleg nem eladó... Akkor mondtam magamban vigyük tovább a küldetéseket... odáig jutottam, hogy kóborlovag vagyok, Magányvára megostromolva, nincs több nagy küldetés... És még most sem adja a lehetőséget. Nincs véletlen valami parancs amivel át lehet hidalni ezt a bakit? Nem szeretek ilyen eszközökhöz nyúlni de már nagyon sok órám van a játékban és nem akarom a felétől újrakezdeni... A válasz előre is köszönöm.
  • Fantusz
    A fekete lélekkövek elég ritkák, lootban sincs sok, vásárolni pedig csak néhány NPC-től lehet néhányat.
    A Black Star mindezt ellensúlyozza, csak azt ugye előbb meg kell szerezned (Azura szentélyét keresd Winterholdtól délnyugatra)
    Grand méretű lelkeket sokkal egyszerűbb a Black Star-ba gyűjtögetni, NPC-ből van sok, grand-lelkű kreatura sokkal kevesebb, és alacsony szinten veszélyesek (pl. mamut)
  • Szaruman
    Black soul gem kell az emberekhez (illetve az értelmes lényekhez, kivéve falmer). Enchantolni csak te magad tudsz, ilyen szolgáltatás már nincs npcnél.
  • horthy
    Hol találok olyan mukit aki büvöl fegyvert nekem ?
    Fehérvégta Bárdja miért lélekkövet gyárt miért nem tölt vagy csak én nem jol latom a dolgokat ? Emberi lélekhez milyen lélekő kell amibe bele lehet tőlteni ' Még kostolgatom a játékot '
  • totya4
    Bár így lenne, egy sima világítás-modnál is sok mindent kellett átírni hogy ne legyen feleslegesen angol neve sok helynek... szóval igazából azzal kell kezdeni hogy tesedittel mégnézni, mivel ütközik, így kiszűrhető hogy egy egyszerűnek látszó mod menyi magyar szöveget akar kiütni.
  • wantonly
    Nagyon szellemes.

Megoldottam a "Convenient horses" modifikációval, "köszi" a segítséget.
  • Asperot
    köszi
  • genndy
    Minden mod amiben szöveg van felülbírálja a magyarítást.
    Textúrapakkok mehetnek, overhaulokkal viszont angol-magyar hibridet kapsz.
  • Asperot
    Sziasztok!
    Valakinek van tapasztalata abban hogy mennyire lehet keverni a modokat és a magyarítást?
    Szeretném feldobni a játékot pár moddal de nem szívesen buknám a magyar szöveget.
    Kösz a helpet ha lesz :)
  • Frank99
    nyehehe!!!
  • PiszkosFred
    Valentin nap van, szerelmes lett :)
  • wantonly
    Egy idő óta állandóan követ a lovam, van valami kapcsoló amit megnyomhattam véletlenül?

Eddig szépen ott maradt ahol leszálltam, nem akarom, hogy utánam jöjjön, mert zajt csap és semmit nem tudok így megközelíteni észrevétlenül. A tippeket megköszönöm.
  • Although
    Valaki aki végignyomta a requiemet, tud nyilatkozni arról, Oger az összes faj psecifikus dolgot( tűz alapú sebzés a trollra, A gargoy azt hiszem daedra fegyverrel volt sebezhető csak). Mindent kivett?
  • Szaruman
    Tedd föl a legújabb skset
  • MaRee
    Elindul a játék, de new gamenél valami gáz van az SKSE-vel. Azt írja, hogy outdated, amikor meg betölt maga a játék akkor you dont have the skse installed. Ami érdekes mert fel van telepítve sőt annak az ikonjával indítom a játékot.
  • Malakai
    Immersive Patrols a többi Immersive előtt legyen és azok mind a Requiem előtt, aztán alap Requiem aztán a Requiem Immersive patch.
    Aztán Interesting NPCs és utána a Requiem Interesting NPCs Patch.
    Azt SkyTEST és utána a SkyTEST Requiem Patch.

Ezeket most így ránézésből mondom, pl lehet SkyTEST Interesting NPCs elé kell, de lehet nem számít.
    De mindenekelőtt futass le rajta egy BOSS-t.
  • MaRee
    Valaki akkor segíthetne a load orderben, letöltöttem a requiemet meg hozzá pár kompatibilis modot, de arra nem találok infot, hogy milyen sorrendben kéne ezeket elindítani.

Ezek vannak bent:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Skyrim.esm
    Dawnguard
    Dragonborn
    HearthFires
    Update
    Highrestexture pack 01 02 és 03
    Requiem
    SkyUI
    SkyTEST Realistic Animals
    Alternate Start
    Immersive Battles
    Immersive Brigands
    Immersive Dawnguard
    Immersive Dragonborn
    Immersive Factions
    Immersive Mercenaries
    Immersive Patrols
    Immersive Traveleres
    Immersive Werevolves
    Immersive Weapons
    Requiem Dragonborn
    Requiem Hearthfires
    Immersive Patrols Merged All
    Requiem Immersive Patrols Merged All
    3DNPC - Requiem Patch
    Requiem- Immersive Weapons
    Requiem - Skytest Realistic animals
    Interesting NPCs
  • Szaruman
    Egy pár száz órát játszottam a requiemmel, szóval jópár apróságot észrevettem -.-
  • Although
    Nagyon más, mivel a hp-t módosítja és az alap statokat is leveszi 5-re ill. 10-re. A lények is jobban szintfüggők lesznek kevesebb szintkövető ellenfél. Tehát nem journeyman-ról indulsz, azt is el kell érd. Akit betettem linkbe, ő elég sok patchet csinált. Legegyszerűbb ha beírod a nexus keresőjébe Requiem és megkapod mi van hozzá. Tényleg nem érdemes mással párosítani mivel a lények is megváltoztak a troll az nagyon gyorsan visszanyeri a hp-ját. Bár most, hogy írom, ez új mert eddig csak tűz alapú sebzéssel lehetett megölni, majd rákérdezek mi történt.
  • Malakai
    Ami játékmenetet, lényeket/NPC-ket módosít (vagy rak be újat), azoknál jó eséllyel szükség van kompatibilitási patchre, keress rá nexuson, utóbbi időben elég sok ilyesmi jött ki.
  • MaRee
    Kipróbálom, jónak tűnik, bár nemtudom a többi modommal mennyire lesz kompatibilis.
  • Although
    Még elfelejtettem. Lehet sok apróságot észre se veszel, mint az hogy a dungeonok teljesen átalakultak, az urnába már csak az van ami kell, nincsenek a polcokon szuper potionok, a pók méreg továbbra is elveszi a látásod, stb.,stb., nagyon komplex. Itt érzem tényleg fel kell készülni egy kicsit egy dungeonra és nem árt ha van egy társ melletted.

Mindez két amatőr által csinálva, több mint csoda, na jó most már hárman vannak Azirokot is beszámítva. Ha végiggondolod, ehhez a három emberhez képest Tod és csapata sehol sincs. :)
  • Although
    Egyébként Azirok csinált egy hard time modot is, a requiemhez. Ha valakinek már túl egyszerű lenne az alap requiem :)
  • Although
    Nyilván ez a játék sose lesz más. Ez kóstolónak jó, milyen az amikor nulláról indulsz, mint egy igazi rpgben, és tényleg experten(75-ös skill) kezd a karaktered érni valamit, gondolom. Ezt jól megcsinálták. A Xarrian változat még nehezebb volt egy kicsit, meg monotonabb. Ez most nem annyira grindelős már, szerintem. Talán egyedül a szállítás, 200G erős kicsit. De úgy látom az exploitok amivel az eredeti játék tele van, azokat kiszedegette ez a rendszer persze a skyre is, de az más mechanika, ott inkább az ügyesség ami folyamatosan kell. Szerintem ez az egyszerű, de nagyszerű perk rendszer, ami részben az oblivionra hajaz, az egyik ami kiválóvá teszi a requiemet. Nincs overpower kis kapu benne amivel ki tudsz bújni és már lv15-ön pusztító karid lesz.

Szóval jó lett, nyilván minden rpg-ben ahogy mész előre és használod a fejedet az alacsonyabb szintű ellenfelek könnyebbek lesznek, csak ez egy sandboxba sokkal észrevehetőbb ha ilyen rendszert használsz mint a requiem. A Beth előnybe részesíti azt a verziót amikor a mezei banditát felváltja a szuper bandita és ott nem veszed észre. Ez is egy megoldás.
  • Szaruman
    Azért a requiem sem tökéletes, legalábbis agyeldobni nem kell tőle. Alapvetően nem változtatja meg a skyrimot, ugyanúgy megvannak benne az imba dolgok (khm, alteration, khm), ugyanúgy lehet benne tápolni, etc. Csak eleinte nehezebb, +az itemek/skillek érdekesebbek.
  • Although
    Elmúlt két napba vetettem egy pillantást a requiem-re. Votl egy fogadalmam ha az interesting npc patch elkészül, megnézem. Elkészült.
    Volt pár korábbi megjegyzésem melyik mod kinek javasolt.

Jó ideje nem láttam már ezt a modot, ahogy feledésbe merült ez a játék is. Azt hiszem tartom amit korábban írtam, de el kell ismernem Oger tovább fejlesztette ezt a modot és most már korábbi gyengeségei is eltűntek. Azon játékosok, akik egyébként nagy tömegét alkotják a skyrim játékosainak zömmét, tehát az akciójátékosok számára javasolt ez a mod, kis betekintést ad az igazi rpg világába, abba milyen lett volna ez a játék ha hardcore rpgsek csinálják. Szóval tartom sok jó mod van de komplexitását tekintve egyik sem közelíti meg ezt. Más gondolkodást igényel, ha jól láttam vannak páran akik szívesen segítenek ezen mod használata során. Szóval sok sikert hozzá. És itt van az az ember aki hihetetlen munkát tesz bele, hogy a requiem a legjobb legyen, és a modjai.

Azirok
  • zmok
    Szerettem a F3-mat, és a NV-at, remélem, hogy ez is leköt "pár" órára...
  • zmok
    Ne is mond....

Bakker!?
  • PiszkosFred
    Az is lehet, hogy ez nem véletlen? :D