The Elder Scrolls V: Skyrim
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha azzal szórakozok hogy kupánvágatom magam egy óriással akkor viselem a következményeket (de az 4fun jelleggel megy)
shit happens
Mégegyszer köszi!<#eljen>#eljen>
Pl ha kiválasztok egy varázslatot, akkor ne az idézett kardot tegye el hanem a pajzsot.
Akarmennyire is szubjektiv egy-egy ilyen kijelentes, azt azert ne felejtsuk el, hogy a kozelgo szerepjatekok egyarant vagy a Skyrimbol (illetve a TES elemekbol) meritenek otleteket (nyiltan vagy burkoltan), es az o tronjara akarnak felulni. Amivel csak mi jatekosok jarunk jol, mert a Gothic utan ujra van par sandbox massziv szerepjatek a latohataron, akik versengesebol csak a jatekosok (es az rpg mufaj) johet ki gyoztesen.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nem vagyok vámpír, és betegségem sincs. De a szemem piros (a bestia alak miatt, vagy mi?)... :/
Nem tudok bemenni a dawng. várba, mert megrohamoznak. Nem értem....
1. Nincs még kész a magyarítás. A bétateszt folyik, ami után lesz még RC is, és csak utána adják ki és lesz letölthetõ. Tehát a végleges magyarításra még várnod kell.
2. Csak az alapjáték magyarítása készül. Tehát a DLC-ket nem is fogod tudni kiélvezni, mert szépen visszaváltozik a saját részük angolra. Meg az összes szöveg is, ami belenyúl az alapjátékba (párbeszédekben jó sok minden).
3. A modos kérdésedre nem lehet válaszolni. Pláne így, hogy még az alapjátékkal sem játszottál. Meg kell ismerned valamennyire a játékot (min. 10-15 óra, és változatosan játszva, nem csak a fõszálat darálva, hanem kipróbálni a céheket, minden skillt, stb.), hogy el tudd dönteni, hogy mi az, ami kell neked. Mi hiányzik, mi nincs benne, könnyû, nehéz, nem elég szép, stb. Igényekhez már lehet ajánlani modokat.
Játssz egy kicsit a játékkal (próbálkozni magyarítás nélkül is lehet), olvasd át a bannerban a "Modok" pontot, az alapján döntsd el hogy mi kell. Nincs egy kész lista, hogy "ezt tedd föl, ettõl jobb lesz", mert mindenkinek mások az igényei.
4. Nem is nagyon fogsz tudni modolni magyarítás mellett. Morrohun fórumán kb. az derült ki, hogy ami módosítja a játékot, az szét is cseszi a magyarítást, a szövegek jó része szépen visszaváltozik angolra. És az overhaulok lényegesen belenyúlnak a játékba. Kapsz majd egy magyar-angol hibridet.
Tehát ha magyarul akarod játszani a játékot, csak azt, meg majd a vele érkezõ nemhivatalos patchet tedd csak föl. Hivatalos DLC-ket SEM, mert egyelõre azok is inkább csak kavarnak.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Amikor megjelent a játék megfogadtam hogy bármekkora kihívás is lesz, kivárom a magyarítást ehhez a valaha megjelent egyik legnagyszerûbb játékhoz! Most majdnem kész a magyarítás, és el fogom kezdeni majd a játékot.
A kérdésem az lenne hogy van-e itt olyan ember aki annyira korrekt lenne velem hogy leírná pontosan mely MOD-okat érdemes fölrakni a játékhoz hogy zökkenõmentesen, még szebben, élvezhetõbben tudjak játszani vele!?
Ti már rutinosak vagytok ebben ezért kérek segítséget, én még csak most fogom kezdeni<#vigyor3>#vigyor3>
Köszönöm elõre is annak az úriembernek aki annyira önzetlen lesz hogy fáradságot nem kímélve fog nekem segíteni!<#wink>#wink>
Személy szerint, én mindig nézem vannak-e újak. Pont tegnap raktam fel a játékot, lévén a magyarítás nemsokára elkészül. Eddig szinte nem is játszottam vele. De lassan el kéne kezdenem a módolást. 😛
Fõleg hangulatfokozó, és látvány javító módokat keresek, esetleg hiba javítókat.
Mivel alapból sem ronda a játék, és így maxon megvan a 50-60 fps, fõleg olyanok kellenek, amik nem eszik az fps-t, de mégis jobban néz ki tõle a game. Esetleg némi ini. fájl piszkálással karöltve! 😊
Amit még nem tudok mivel nem játszottam vele, hogy magasabb szinten úgy van mint obliban, hogy legcsóróbb bandita, is brutál OPé? Mert az nem gyere be.
Problémám van a játék indításakor, ha valaki segítene megköszönöm.
Tehát a Skyrim már jó ideje fenn van és játszottam is vele sokat. Rengeteg mod stb. A játékot még Win XP rendszerre húztam fel. Késõbb bõvítettem a gépemet egy nagyobb vinyóval de azt már Win 7 x64 op rendszerrel.
Ezt használom, tehát win7-re bootol be a gép. Újra kedvem támadt játszani a Skyrimmal de hiába indítom a launcherrel "install" az elsõ opció..... ez azt jelenti hogy a win 7 nem érzékeli úgy mintha installálva lenne a játék?
Mit lehetne tenni hogy a régi vinyón lévõ játék elinduljon? ( pedig volt más játékom ami simán elindult errõl a vinyóról)
A magyarázat egyébként a nevek fordítására (Brenda, morrohun):
"Angol/magyar településnevek (és egyéb elnevezések) kérdése - igen, ez egy örök vitatéma. A mi logikánk az, hogy csak azokat a neveket hagyjuk meg eredeti formában, amik a játék "õshonos nyelvein" íródtak (pl. dwemer szavak, sárkánynyelv, elf elnevezések, stb.), ami angol, azt lefordítjuk, hiszen ez beletartozik a játék angolról magyarra ültetésébe.
Tamrielnek nem hivatalos nyelve az angol attól, hogy a játék történetesen angol nyelven jelent meg."
És akkor ez még bug is, mert a jelölõnek jó helyre kéne mutatnia. Hacsak a Dragonborn DLC nem kavar be, és át akarnak küldeni a szigetre, de akkor meg angol szöveget látnál.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Úgyhogy ezt inkább csak annak megelõzésére írtam. Írjátok meg nekik a megjegyzéseket, van fórumuk, nézik, olvassák. Ha értelmesen érvekkel alátámasztva mennek a javaslatok, azt sokkal inkább figyelembe veszik. Sokkal több értelme van mint ide írogatni, itt maximum a dühöngés mehet, de azt meg minek.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W
Fehérvágta??? Tényleg így lett fordítva a Whiterun??? Itt a run csermelyt, vagy zúgót jelent, és Whiterun a tajtékos patakról kapta a nevét, ami ott ered.
Fehérvágta, hm ez jó 😊
Fehérvágtában a bajtársaknál Skjortól kaptam egy küldetést: "Szerezd vissza egy gazdag család elveszett ereklyéjét". Amikor beállítom hogy jelezze a térképen, akkor a bajtársak épületében, Jorrvaskr-ban, a padló alatt mutatja a célt, ha lemegyek a pincébe, akkor kifelé írányít az ajtón.
A naplóban a küldetés céljaként ezt írja: "szerezd vissza az acél buzogány nevû tárgyat Á.........ó-ból"
Találkoztatok már ezzel a buggal? Van rá valami megoldás?
Z.
Ha vámpír lettem abból ki lehet "gyógyulni"? Vagy legalább elérni, hogy ne támadjon meg mindenki a városokban?
köszönöm
http://www.akciofigura.hu
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! <#worship>#worship>
"It is craftable at any forge and can be improved, you find it under the Hide section, amulet under Jewelry section."
Viszont akárhogy is próbálkozom, nem akar sikerülni.
Leírásban ez van:
1.Extract the archive
2.Copy the contents of the archive in your Skyrim\Data folder
3.Open the Skyrim launcher and check the Northgirl.esp in the Data Files section
Ezt meg is tettem, illetve a hozzá szükséges UNP body replacer modot is letöltöttem (és elvileg a megfelelõ helyre telepítettem), játékon belül mégsem jelenik meg ez az Armor.
Eredeti alapjáték (értelemszerûen legújabb javítással) + The Ningheim Race mod (és az ahhoz szükséges kisebb modok + SKSE) + SkyUI + High Res textúrák vannak telepítve.
Lehetséges, hogy valamely DLC-hez van kötve ez a mod?
Viszont a telepített modok nem jelenthetnek gondot, hisz ha kikapcsolom õket, akkor sem jelenik meg játékon belül az Armor.
Elõre is köszönöm a segítségeteket!
"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."
Normális modder nem az inventoryba illeszti be a cuccokat, hanem eldugja különbözõ dungeonokba, egyszerûbb esetekben kereskedõk árukészletébe - bárhogy is van az NFO elolvasása kötelezõ, olyan moddal nem érdemes foglalkozi, amelyik mellé nem adtak info dokumentumot.