30713
TES
-
#25955 Skyrim:Food -
#25954 Alapanyagok ismerete fejlődik tőle kb. Aztán vannak potionok/poisonok amikhez kellhetnek kaja alapanyagok. Meg készíteni lehet alapanyagokból kész ételt is. Amik feltöltik max-ra az életerőd, energiád, stb...
Házat legelőször itt tudsz venni, aztán idővel, küldi előrehaladtával megnyílnak több városban is a házvásárlási lehetőségek. Amikre aztán vagyonokat költhetsz azok berendezésére. -
horthy #25953 Kaját minek raktak a játékba nem vettem észre hogy megéhezne vagy megszojazna hösöm ? Ja és csak Fehérvágta ( nemtom ez a pontos név munkahelyröl irok ) városába kapok lakást 5000-ért ? Vagy más városokban is ? -
#25952 A legfölső perkre fogsz tudni tenni pontot (nem biztos hogy megéri), más extrát nem ad. -
robogo81 #25951 Sziasztok.
A kovácsolás képesség fejlődése meglepett engem,még amikor meglett a szint hogy elf cuccokat lehessen csinálni,készítettem 1 teljes szett mindent(elég volt a holdkőzetet összeszedni hozzá ),meg utána megbűvöltem a szettet.
Tegnap elértem a 60 szintet a kovácsolásnál,kifejlesztettem a büvölt cuccok fejlesztését,megnéztem hogy mennyit lehet fejleszteni,majdnem leestem a székről:a fegyvereket meg a páncélokat majd 4x mértékre fej tudja javítani.
Csak annyi holdkövem volt hogy a kardokat tudtam feljavítani,így a 35 sebzés+15 3 féle elemi volt(3 db. kard),most az alap 140-re változott,1 óriás 1 erős csapás a két egykezes kardal(még a kiáltással nem próbáltam,a gyorsabb csapkodással).
Ha 100-as lesz,valami extrát fog adni a képesség? -
#25950 Ez a te játékod, te döntsd el, ne más! Ahogy érzed, úgy válassz, nincs rossz vagy jó döntés, mert minden csak nézőpont kérdése a játékban. -
horthy #25949 Saadia or Kematu? Melyik mellé áljak a bérgyilkosok vagy a Fehérvágtai kocsmában talált elbujt nő mellé ? Melyik mellet van az igazság ? KI mit javasol van-e jelentősége a történet szempontjábol ?? -
#25948 -
#25947 RealVision ENB
-
#25946 SetStage mq104 90 -
#25945 Ments előtte, azután löjj ki minden addont a dlc-et is, betöltöd megadja mentesz és vissza kapcsolhatsz mindent. 15 hozzá szólással ezelőtt volt a problémám:)) -
#25944 Az egy bug, de segíteni nem sokat tudok, szerencsére ez nálam a sok végigjátszás alatt nem okozott problémát, de itt a fórumon visszaolvasva is találhatsz infókat róla (nem is kell sokat visszaolvasni).
Okozhatja a magyarítás, vagy a Dragonborn DLC - próbáld meg az utóbbit időlegesen kikapcsolni, vagy nézz utána milyen megoldásokat javasolnak.
A történet (főszál) annál a jelenetsornál úgy folytatódik, hogy a megölt sárkány lelkét elnyeled, s egy meglelő képességre teszel azáltal szert: sárkány kiáltás.
Nincs jelentősége, hogy a sárkányban mi a loot, néhány sárkánycsont, sárkány pikkely, s egyéb kacat is lehet benne, a küldetés akkor lép tovább, ha a lelkét elnyelted, s képessé válsz kiáltani (alternatív megoldásként kérik is tőled, hogy használd a tanult kiáltást, illetve később kötelező jelleggel is be kell mutatnod, amíg erre nem vagy képes nem frissül a quest) -
horthy #25943 Mirmulnir-t az első sárkányt kinyirtam kiszedtem belőle a cuccokat és még mindig azt irja ki hogy nincs átkutatva nem komplett a quest ! Miért ez valami bug ? A youtube-n néztem nekem nem adott be demot a meggyilkolásakkor .Ja és sokkal több cucc volt benne a youtube-s videon mint amennyit kiszedtem belőle . Mit csináljak ?? -
#25942 Azt csinál, oda csatlakozik a karaktered, ahová kedve van, illetve úgy érzed, hogy ott neki "helye van".
Bajtársak közé harcos illik, de nincs tiltva a többi kaszt képviselőinek sem a csatlakozás, a játékostól függ, hogy mennyire érzi oda valónak egy mágus, vagy tolvaj karakterét.
Vannak, akik egy karakterrel mindenhová belépnek, mások pedig több karakterrel játszák végig a lehetőségeket (szerepjátékhoz inkább az utóbbi illik).
A polgárháborúban egyik kutya másik eb stílusú a felosztás, csatlakozhatsz a neked szimpatikus oldalhoz, de figyelmen kívül is hagyhatod a marakodást.
Karakter fejlesztéshez a kasztodhoz passzoló céheken belül találsz segítségeket, főleg trénerek formájában, de a neten sok apó okosságot is lehet találni.
Nem véletlen a hasonlóság a Fallout-al, elég összetett a játék ahhoz, hogy egy rövid útmutatásból tökéletesen átlásd a történetet, de nem is bonyolult, "rossz helyre" csatlakozással nem lehet elrontani semmit, legfeljebb neked, mint játékosnak lehetnek olyan gondolataid, hogy ezt a küldetéssort nincs kedvem csinálni (s nem csinálod) -
horthy #25941 Tegnap kezdetem a Skyrim-et ! Volna egy pár kérdésem kezdőként !
Érdemes-e a bajtársak nevü szervezethez csatlakozni ? Vagy valami forradalmár csoporthoz vagy Birodalmiakhoz ? Hol vannak jó receptek karakterfejlesztésre cuccokrol stb ? Egyáltalán franko leirás a játékról végigjátszásárol tippekről javaslatokról ?
Amugy kicsit Fallout 3 szaga van a játéknak némi változással de nagyon tetszik kéne egy kis utmutató hogy minek mi a következménye ! -
#25940 -
#25939 A mod-ok betöltési sorrendjét tedd megfelelő sorrendbe! És kapsz soul-t.
Magyarítás GYIK -
Artyom #25938 Köszi a segítséget.Így megoldódott.Már két napja szórakoztam vele. :D -
#25937 Meridia jelzőfényét Skyrimben, Meridia szentélyéhez kell vinned, (Soltitude közelében találod), jelenleg Solstheim szigetén bolyong a karaktered.
Térj vissza Skyrimbe, s akkor valószínűleg a valós helyre mutat a marker. -
Artyom #25936 Üdv.
Elakadtam a játékba ott,hogy azt írja vigyem el merida jelzőfényét a khelda kőhöz vagy micsoda és nekem a térképen jelzi a "Wind Stone" nevű követ oda megyek azt írja aktiválás utána mutatja,hogy kalapálja az ember a sziklát Miraak beszél nekem valamit és ennyi.A jel ugyan oda mutat és nem tudom mit csináljak. -
#25935 Magyarítás futott de nem az exejével indítottam, kilőttem minden addont és egyből ment. -
#25934 Pedig a magyarítás a ludas. Legalábbis, mindenkinek ez volt. -
#25933 Nekem is csinálta ezt anno. Az object fade-t kapcsold ki, az nekem megoldotta. -
#25932 Fent de nem az volt, kilőttem az összes kiegészítőt.. így átlépte.. csak a hivatalos cuccok vannak fent pff... -
#25931 Magyarítás fent van? -
#25930 Felraktam a Legendary editiont, elején megölöm a sárkányt de nem nincs soul. áll ott mindenki az ordítás nem activálodik semmi akárhányszor vissza töltöm:( -
leviblack #25929 Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni!
Az miért van, hogy több órán át szépen fut a játék, ezalatt az értem, hogy fix-en adja a 60 FPS-t ráadásul úgy, hogy mindent csumára húztam benne amit lehetett a grafikai beállításoknál, még a HD textúrák is be vannak kapcsolva, aztán egyszer csak kilépek vmi zárt helyről és leugrik az FPS szám 30-35-re és úgy is marad. A problémát csak úgy tudom kiküszöbölni ha kilépek a játékból majd újból elindítom akkor megint szépen megy egy darabig. Volt úgy, hogy csak 6 óra játék után esett le újból az FPS, de van amikor elég pár perc és ismét kezdi a hülyeségét...nem tudok rájönni miért csinálja ezt.
Aki tud vmi megoldást az kérem jelezze, hogy mi lehet a baja mert teljesen rendszertelenül és szabálytalan időközönként esik le az FPS szám! (A le Magyarított Skyrim Legendary Edition-el nyomom, DLC-ket kikapcsoltam mivel azok még eredeti nyelven vannak)
Nem tudom, hogy fontos lehet-e, de azért megadom gépem paramétereit is: (Ram: 2x4Gb DDR3 2133Mhz, Videókari: GTX 560Ti 256bit, Proci: i5-3.6Ghz, Oprendszer: Win7-64bit) -
Nos #25928 Nemrég cseréltem az ATI 4850-emet. Hihetetlen sokáig bírta nálam az a vga. És ja, a Skyrim egész magas szinten nagyon szépen elmuzsikált vele. Még a Witcher 2-vel is boldogult, bár ott már elég alacsony beállításokkal. Kíváncsi vagyok lesz-e még olyan hosszú életű vgam :) -
totya4 #25927 Nekem e6400 van, igaz 3.2ghz-en, gyakorlatilag mióta megvettem ennyin hajtom, persze stabilitás tesztelve. VGA ATI 4850. És persze szigorúan 4 GB ram, mivel a rendszer is zabál, és egy normálisabb játék megeszik simán 1 GB-ot. Bőven elég ez a konfig ehhez a játékhoz (épelméjű minőségi beállításokkal - maxon nyilván halálba akadna), az ember azt hinné hogy mikor mondjuk jön egy sárkány (vagy kettő), és többen lőnek rá futkosnak stb. szarrá fog akadni, de nem. Mondjuk az egyik nagyobb városba belépve éreztem hogy picit lehetne gördülékenyebb, látszik hogy a jó fps kissé elkényeztet ebben a játékban. Már csak azon kéne dolgozni hogy ne legyen egy unalomtenger az egész, mert az unalmas, mindig egyforma minden egy idő után akkor is egyforma ha a küldetés szövegezése más. Mondjuk az oblivionban ez talán hamarabb előjött ez az érzés az egyszerűbb grafika miatt. Hiába, ez nem gothic széria. De attól függetlenül a játék nagyon szép. ENB-t feltéve a színek azonnal elromlanak, persze van csak bugjavító módja is, amikor a képhez nem nyúl, de sok változást nem vettem észre, így nem használtam.
Egyetlen komolyabb bug a gyorsutazásra való elszállás, bármilyen "nagyobb" modból ha több van, előjön. google-t nézve ezzel nem vagyok egyedül. -
#25926 eh? semmi szarkazmus nem volt benne, volt h hasonló konfiggal játszottam, tökéletesen ment. -
#25925 sarcasm?
Amugy koszi -
ToM1113 #25924 Sziasztok!
Régebben már játszottam egy keveset a játékkal. Most hogy erős vason tudom futtatni, szeretnék megint neki látni. Olvasgattam a különböző modokról. Leginkább azok érdekelnének amik grafikailag még inkább emelik a játék minőségét, vagy amelyek realisztikusabbá teszik a játékot.
Nem szeretném agyon tűzdelni modokkal a játékot, de a segítségetekkel, 1-2 fontosabbat szívesen kipróbálnék.
Ehhez kérném a segítségeteket. Köszönöm. -
#25923 kb stimmel amit leírtál. de tényleg.
ezt viszont kapd le szvsz, h ne egye meg a procidat annyira, látványbeli különbséget úgy sem fogsz észrevenni tőle -
#25922 Én magyarosítás előtt földobtam az összes unofficial patchet, meg minden létező hibajavító modot, ezután meg a fordítást és semmi bajom nem volt vele, aminek magyarul kellett megjelennie az úgy is jelent meg. Más bugot pedig nem tapasztaltam. -
#25921 Szerintem a ram elég lesz, töltögetést kibírom.
Procit felhuzom 2,6-ra (fosmobo) és highon (árnyék medium ha kell, ugyis ronda mind1 h ultra v med) AA nélkül 720p-be FXAA-val süvíteni fog!
Ellenvetés?
Sztem stabil 35 FPS meglesz, controllerrel meg az több mint jó. -
IXEMGabeo #25920 nekem olykor kékhalálos lesz a skyrim akadásmentesen fut az egész főleg mióta fent van az új patch...patch előtt nem volt kékhalál azóta viszont olykor előjön...
főleg mikor belemegyek a questekbe -
#25919 Ez nem ilyen egyszerűen működik. Az unoff. patch is csak akkor tud jól működni, hogy ha már a játék elejétől használod. Ha már belefutottál a bugba, akkor rettentően kevés az esélye hogy helyrerázza neked csak azért mert akkor bekapcsolod. -
#25918 A 2GB RAM a leggyengébb láncszem a konfigban, az mondjuk a "szuperminimum" esete, viszont a legolcsóbban pótolható hiányosság.
2 GHz dual core processorral már elcammog a játék, szerintem a videokártyád is elbírja, de a grafikai modokat felejtsd el, sőt úgy általában a modokat hanyagold.
Rizikós a konfig, viszont ha megduplázod a RAM-ot, 4 GB-al szerintem már játszható a Skyrim.
Nekem az AMD Phenom X2 550 (3.1GHz) processor, 4 GB RAM, HD4890 videokártyával a játék közepes beállításon szaggatás nélkül fut, van fönt néhány mod, de a grafikai modok (textura pack) megölik a játékot, így azokat hanyagolom -
hellboy4591 #25917 Hát igen. De sajnos el kell dönteni, hogy magyarul szeretne valaki játszani, vagy bug mentesen. Én inkább az utóbbira szavazok. Viszont ezeket a patcheket is ki lehet kapcsolni és csak olyankor használni, amikor valami bugba botlik az ember, amit nem lehet megkerülni máshogy. -
#25916 Srácok, játsza valaki gyengébb konfiggal?
c2d e6600 (2.4) 2gb ram és hd5770.
Van valakinek hasonló, hogy tudjak viszonyítani?