The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Továbbá légyszíves valaki abban is segítsen, hogy tolvajt szeretnék csinálni, nem tudom, hogy imperial faj mennyire jó választás volt és hogy milyen talent ágakat kéne fejleszteni?

https://www.twitch.tv/sp1gu

Illetve bekapcsolni, elnézést! 😊

Hello! Olyan "gondom" lenne, hogy nálam a Skyrim Legendary Edition cenzúrás. :/
Se vér se végtagok leszakadása semmi. A szûz Skyrimben ilyen cenzúra nem volt, ez alapjáraton benne van az LE-be? ha igen, hogy lehet kikapcsolni?

Gubberx
Óhhh ha elõbb nézek rá a fórumra... 2 napig ölt az ideg emiatt hogy miért nem jutok tovább a küldiben 😄 <#worship><#worship>

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Üdv all!

Egy kis segítéséget kérnék. Feltettem JaySus sword + immersive weapons és így van sok fegyverbõl 3 a kovácsmûhlelyben. Abból 2 különbözõ értékkel. És bár a wyre bashban össze mergeltem a levled listjüket de...
kastil
Hmm, Ezt a frostfall meg skyre-t lehet lerántom.
falskaart meg én is néztem, majd ha eluntam magam akkor az is sorra kerül.

kérdés:

Valami ötlet, hogy miért nem megy? SkyUI 4 van. minden dlc, unofficial patch, meg még 1-2 mod, leginkább immersive armor/weaponok

dynavision

Hosszú idõ után visszaraktam, mert nem jött be a rome 2.

Nálam:
- Alternate Start, hogy ne keljen ugyanazt a Helgenes kezdést újraélni tizedszer.
- Skyre: a kihívásért, nem akarok pikkpakk verhetetlen varázslófejvadászkovácsenchanterré válni, itt ki kell találni merre mész
- Interesting NPC's a szerepjátékért, és az újdonságokért
- Falskaar, új sziget, állítólag jó
-Frostfall: hogy ne akarjak egész nap a jeges vízben lubickolni, ez mégiscsak egy hideg világ. Pedig alapból akár egy szál gatyában is mászkálhatsz éjszaka a hóviharban, ami szintén nem tetszik. Itt számít a környezet, de csak a Lite beállításal használom, mert a túlzott realitás már olykor idegesítõ.

(Ezek a sarokkövek. Ezen kívül van egy rakat mod, amitõl szebb, változatosabb lesz a világ, a fények , a vértek . . .)
Calver
SkyRe.

"The trees move. Do you not see it?"

g
genndy
"Dawnguard no Vampire Attacks" a Dawnguard DLC mellé. Nekem ne gyilkolják le a kereskedõimet.
Meg persze az Unofficial patchek.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

kastil
Még egy kérdés, mivel már régen játszottam: Mi az a mod, ami nélkül már semmiképpen nem álltok neki Skyrimezni? hivatalos dlc, text pack, model nem érdekel. Gameplayt befolyásoló modot írjatok, lehetõleg csak egyet pls 😊

kastil
A lényege az lenne, hogy az x360ce egy xbox 360 controller emulator. Szóval jóformán bármi Pc-hez csatlakoztatható controllert x360asként kezel a játék. Ez megy is, semmi gond vele, önmagában. Hialgoboost meg egy mod skyrimhez, ami mozgás közben dinamikusan állítja megadott értékek között a felbontást, így csökkentve a combat/sprint és egyéb FPS csökkenést (plussz nekem még tetszik is, kicsit mint a motion blur, de nem emiatt használom, hanem mert ha shadow ultrára van állítva akkor is laggol bizonyos helyeken, hiába ír fraps 50+ fps-t).
Mind a két mod/program használ egy saját xinput1_3.dll-t, hialgoo képes lenne proxyzni, csak valamiért mégis hibát ír

PiszkosFred
jesszusmaria 😄 Van az az alkohol mennyiseg, ami utan kb hasonlo halandzsat elo tudok en is adni kozonseg elott, de az a vicc, hogy amit te kerdeztel, nem halandzsa. Brutalis egy mondat lett, de sajnos fogalmam sincs, mirol beszelsz. 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

kastil
Hali!

hialgoboostot használok, mert azzal nincs FPS csökkenés nélküli lagom ultra shadowon, a gondom az lenne, hogy nem tudok vele x360ce-t használni, beállítom hialgooban truera, x360ce-s filet átneveztem xinput1_3_x360ce.dll-re, hialgooban is átírtam, mégis azt írja, hogy failed to load xinput1_3_x360ce.dll error code c1.

Ötlet?

benőmenő
Felraktam a Dragonbornt és mind manuális, mind automentésnél kilép a játék yay!
Biztos valamelyik mod lesz a ludas az 50-bõl, szóval már jön is le újra a drága egy "tiszta" installra <#gonosz3>
PiszkosFred

Ahhhh nahh ezt megúsztam
vagy 4-5 napnyi pörgetés és ténykedés után végre visszatért a palotába

Kössz a segítséget.
PiszkosFred
Akkor nezd meg, hogy nincs e "Hall of the Dead"-ben. Ha ott van, akkor mar mindegy. De legalabb kaptal valaszt.

Elvileg nem lehet megölni bár volt már rá példa
amúgy pörgettem idõt is de se a házamnál se a palotában nem találtam
PiszkosFred
Akkor megsem annyira nagy tevedes a "leave no man behind" elvem 😊

genndy
HA jól emlékszem. Bal felsõ sarokban kiírja, hogy elunta a várakozást (vagy valami ilyesmi), elindult haza. Aztán hogy mikor érkezik meg, az jó kérdés. Lehet hogy le is gyilkolják az úton 😞

PiszkosFred
Oh, ezt nem tudtam. Volt, hogy kilometerekrol gyalogoltam vissza, mert "otthagytam" valahol az aktualis tarsamat.

A lovat még csak meg tudnám oldani, de a segédem ( Lydia quest-es segéd http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Lydia ) és a palotában ahova vissza szokott térni nincs ott
a házat meg nem vetem meg whiterun-ban hanem a kiegészítõ segítségével építettem sajátot viszont valahogy nem akarta elfogadni.
genndy
Wait here-el is egy idõ után elunja magát és visszamegy a helyére/házba. (egy-két nap?)

PiszkosFred
Vagy hazamegy a hazadba. (bar ha a wait here-t hasznalta, akkor sanszos, hogy nem megy haza - ilyenkor erdemes felvenni valaki mast, mert akkor talan hazamegy az ures keglibe)

cikasz
Elvileg ha gyors utazol valahova a ló is megy veled és ott lesz ahova utaztál. A segítõdet pedig nézted ott ahol felvetted eredetileg? lehet, hogy ott van.

http://www.akciofigura.hu

Üdv all
szükségem lenne egy kis segítségre
sajna az elmúlt 1 órában mindent elbaltáztam és save nélkül nem tudok visszamenni elé
az lenne a kérdésem hogy van e valami olyan mód hogy a térképen megnézhessem hogy hol tanyázik a segédem vagy magamhoz hívjam ? mer annak ellenére hogy megmondtam hogy maradjon ott valamiért mégis eltûnt ( valszinü talált magának ellenfelet és sikeresen elment vagy nem tudom mer egyszerûen bejártam mindent a környéken de sehol se találtam, se whiterun palotájában nem találtam)
a másik meg hogy a lovam a barlang szájában van és ahogy felszállnék rá bedob a barlangba és ott is a textúta alá, erre viszont tudtommal van mód hogy shouts al magamhoz summonoljam de nem találom a módot és ez lenne a másik kérdés hogy mi is a neve.
elõre is THX
cikasz
köszönöm szépen kipróbálom.

Kijött az eljõ komolyabb video az enderalról.
No comment.
Ami feltûnõ a video alapján az a kreativitás jelenléte a készítõk részérõl. És ez csak a class rendszer a korábbi video, ami a questrõl készült, mutatta hogy pl. esemény kapcsolódik a quest induláshoz.
Szóval valahogy így kellene csinálni szerintem.
Enderal moddb

genndy
Igen, ez sajnos ismert hiba. Nem mindegy a sorrend, ahogy elviszed õket megtisztulni.
Wiki: Purity, Bugs.
Röviden: Farkasnak kell elõbb segíteni, különben Vilkas bebugzik.

cikasz
Sziasztok.
Találkozott már valaki olyasmivel, hogy Vilkas a bajtársaktól arra kér segítsek neki megtisztulni, de amint kilépünk az épületbõl vissza is megy rögtön és nem is akar csatlakozni hozzám mert azt mondja valaki már van velem. Pedig nincs!
A q-t pedig átrakja a készekhez, de a térképen jelöli 😊

Fehercsoki
Játszik itt valaki AMD FX procival?

köszönöm, mûködött.
bajgunar
Sárkány-lélek elszívás probléma: #24606
Mod-okat tedd sorrendbe, az ott leírtak alapján!
állítólag save game, load game, és utána mûködik, de nem vagyok benne biztos. Viszont ha jól tudom az unofficial patch javítja, de ebben sem vagyok biztos. Én nem igazán értek a technikai kérdésekhez, így csak jobb híján válaszoltam, mivel a nagyok úgy tûnik nerm járnak mostanában errefelé.

és lehet vele valamit kezdeni? ki lehet kerülni, vagy javítható?
ismert bug.

valaki segítsen, ha tud.

elmentem Delphine-nel sárkányt ölni. Sahloknir meg is halt rendben, ellenben a lelkét nem nyeltem el, és nem tudok beszédbe elegyedni Delphinnel utána, ami tovább vinné a sztorit, csak azt mondogatja, hogy hûha, ezt lesd meg, vagy valami ilyesmit.
egyébként már vagy 2-3 sárkány óta nem nyeli el a karakterem a lelket. Ez ismert bug, vagy csak én jártam pórul így?
szerintem nincs, de beadhatsz a fejlesztésére OTKA pályázatot bármilyen kategóriában. Ilyen témával biztos megnyered.

Malakai
Nem tudom van-e olyan mod, ami rak a játékba gulyást, paprikáscsirkét, termálfürdõket, csillagszemû juhászt, meg lovon hátrafele gyorsíjjazást... 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

blackcalibra
Az ID csak a hibajelentés miatt fontos, ha csak egy ID-t küldtek volna szét 1000 embernek, mindnek mûködne a magyarítás.
genndy
Nincs 'véglegesítetlen'. Ami van, az úgyis ID-hez kötött, úgyhogy ha el is küldi valaki (ne tegye), nem fog menni nálad.
Várj szépen 1,5-2 hónapot (saját becslésem!), mikor majd kijön a végleges. letöltöd, játszol, örülsz.

PiszkosFred
Országh László - Angol-magyar klasszikus nagyszótár

Sziasztok!
Segítsetek, hogy tudnám magyarosítani a játékot? tudom még a végleges nem jött ki a Morrohuntól, de valami véglegesítetlen verzió is jó lenne!
Kérlek segítsetek, így nem valami élvezhetõ a játék!
Egyébként az kiderült, hogy mi volt a tervük azzal, hogy belerakták a korábbi részek domborzatát is?

Oksa Thx
genndy
Nincs rá felkészítve a játék. Hamvába holt mod-próbálkozások voltak, de nem tudok mûködõrõl.
Várd meg a TESO-t.

Üdv all
azt szeretném megkérdezni, hogy van e lehetõség co-opreative modra valahogy (multira)
vagy ezt csak az online MMO változattal lehet megtenni ?
bajgunar
Érdemes mindkettõt, vagyis a HIALGOBOOST GPU UPGRADE -et simán bemásolod a Skyrim mappájába )azt a sok file-t), és a megszokott módon indítod a játékot. Ha minden frankó és fut, akkor kiírja úgyis a sarokban, hogy fut a mod. És ennyi. Utána már csak a graf-ot kell felfelé tornázni, amíg az zökkenõmentes nem lesz. ~30-35 fps már élvezhetõ.
Az Optimizer Textures (Ordenador)-t, elég ha egyszer lefuttatod. Kitömöríted valahova, elindítod, megadod a Skyrim mappa elérési útvonalát, az elsõ 5 pipát hagyhatod ahogy van, ha gondolod a Resize Pattens-t és a Resize Down-t is bepipálhatod, rondább nem lesz, a BSA fülön a Compressed BSA-t is kipipálhatod (kicsit idõigényesebb lesz a textúratömörítés, de megéri). Aztán Start, megvárod míg kiírja, h végzett. Ennyi. Törölheted is. Vagy megtartod, felpakolsz mindenféle graf-ot, mod-okat, stb. És lefuttatod újra. Töredezettségemntesítést is lenyomhatsz a gépeden, az se árt. Összes patch-et + az Unoff patch-eket se árt felrakni a game-re.
Egyéb *.ini trükkök, tweak, stb:
elder-scrolls-v-skyrim-beallitas-trukkok-es-javitasok
skyrimguides/tweak_guide
skyrim-tweak-guide-graphics-and-performance
Hali!
A gépem nem túl erõs (i5, 4 giga ram, nvidia geforce 310m (fõleg ez a gyenge pont)), így örömmel láttam, hogy a modok között volt 2 teljesítmény-javító mod is. Eddig 1024*768-cal, minimum grafikával (egyedül a látótávolságot kicsit feljebb véve) futott el nagyjából zökkenõmentesen, de még így is idõnként akad. Szóval a 2 mod közül: "HIALGOBOOST GPU UPGRADE" és "Optimizer Textures" melyik lenne a jobb, vagy érdemes mindkettõt felrakni, futnak párhuzamosan? Eddig csak a skyui-t használtam, de jó lenne több moot is kipróbálni, csak félek az fps további csökkenésétõl.