The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azeriel
Hát, nem, mivel "nem értem", nem véletlenül vártam a magyarosításra. 😄
Miért, mit ír?

Malakai
Megcsináltad, amit a leírásában ír?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Azeriel
Próbáltam, de ez se jó, valamiért csak dungeonokban mûködik, úgy meg furcsa hogy csak ott. Vagy én rontok el valamit...

Malakai
Azeriel
Egy kérdés:
Anno találtam egy módot amiben a fáklyáknak dinamikus fénye lett és árnyékot vetett minden ami mellett elment. Mindenhol ezt keresem, de nem találom, valaki tudja esetleg melyik ez? Egyet találtam "dynamic torches" néven, de semmit sem csinál.

Azeriel
Megoldottam, újraraktam a magyarítást.

Azeriel
És másnál is olyan, hogy néhány dolog nem magyar benne? Pl a tárgylistában csomó minden, meg csomó ház neve stb.

Hecker007
Én a teszt verziót próbáltam, a teljeset még nem. Látványjavítókkal nekem nem akadt össze, ami a sztorihoz hozzá ad értelemszerûen angol maradt, kiegek sincsenek még benne, tehát azok is angolul jelennek meg.

Sziasztok, a hangminõség állítások kívül tudtok még trükköket, amivel nem fagy ki a játék?
TopGun
Szia! 100%-os a magyaritas? nem akad semmivel? probaltad mar?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Hecker007
Kint van a magyarítás!

Galy
Van fent, de nem sok. Olyan meg fõleg nincs, ami befolyásolna a sztorit.
na majd csekkolom
Fantusz
Modok?
Némelyik mod furcsa bugokat tud kreálni, fontos párbeszéd opciók nem nyílnak, békés NPC-k lesznek ellenségesek, és hasonló meglepik jöhetnek a modokból...
Azt nem írtad, hogy vannak-e fönt modok, de ha igen, csinálj egy mentést, s próbáld kisakkozni, nem ott van-e a hiba.

Galy
nem rémlik, hogy a céh ellen tettem volna.
Faraldát sem találom sehol...
Fantusz
Nem golyóztad ki magadat a céhbõl?
Kidobnak, ha vétettél a szabályok ellen, pl. céhtagot támadtál meg, de az is ok lehet, ha a segítõd céhtag, s a kalandozások közben elhalálozik.
(mondjuk ilyen esetben Faralda ismét ott áll a poszton, s lehet nála bûnbocsánatért esedezni)

Valószínû ízlés dolga, ki mit keres. Nekem nagyon tetszett, persze tudom, hogy rossz kritikákat kapott. A harcrendszerre már annyira nem is emlékszem, bár szerintem nem volt olyan vészes. Ami nekem nagyon bejött, az a történet. Lehet, hogy ebben a játékban csak a sztori volt kiemelkedõ, de mivel nekem ez a legfontosabb, ezért észre sem vettem a hiányosságokat. Azt hiszem Martin is besegített a történetbe, és tényleg olyan volt, mint egy mellékszál a regényekben.
Galy
Olyan gondom van, hogy a College of Winterhold ajtaja zárva, kulcsot kér, ha be akarok menni. Elvileg tag vagyok ott (2 küldit már megcsináltam), most be kéne mennem beszélni Tolfdir-ral, de képtelen vagyok bemenni.

ötlet?

console klikk->unlock sem mûködik
Azt hiszem véletlenül kiírtottam Whiterunban a városi õrséget. Éppen enchantot táplotam és egyszercsak nem álltak többé oda a posztjaikra. <#rinya>

Ezt kipróbáltam és elvittem egy ideig, de a harcrendszer vállalhatatlanul rossz. Nem arról van szó, hogy nem ment mert belejöttem de egyáltalán nem volt élvezetes, hogy kicsit megyek elõre, béna harc, megyek elõre béna harc...azért félre van téve és végig fogom vinni, de csakis a + infók miatt a világról.
a.carkey
Meg ugye jön ez is:
Game of Thrones MMO

A medve nem játék.

a.carkey
Azért van egy Trónok harca RPG ami nagyon szar nem lett. 😊

A medve nem játék.

Solid Snake
<#hehe><#taps>

Calver
és mennyivel izgalmasabbak lennének az esküvõk! <#gonosz1>

"The trees move. Do you not see it?"

Jah igen, ne kössetek bele, hogy a vidékek nem olyanok mint a 7 királyság mert itt mindenhol hideg van, és tudom, hogy a Jarlok sem túl fondorlatosak vagy szemétládák, és hogy csak 2 frakció háborúzik...😄 Nem így értettem a dolgot, hanem úgy, hogy a Skyrim mintájára meg lehetne csinálni. Rengeteg minden adott, példaként sok grafikai dolgot kapásból meg lehetne oldani:
vadak - kb. prémpáncélos banditák
mások - draugrok, 1-2 változtatás és kész is
sárkányok - sárkányok értelemszerûen
és így tovább millió apró hasonlóság a 2 fantasy világ között ami miatt megoldható lenne...kb. 100 emberrel 3-4 év munka árán 😊 Bár mindez csak elmélkedés, ez történik, ha a Trónok harca olvasása után belép az ember a Skyrimbe...de nem célom ezzel vita kirobbantása.
Annyira de annyira jó lenne egy a Skyrimhoz hasonló mechanikájú és nagyságú Trónok harca játék...nem gondoltatok még erre? Végülis itt is a különbözõ vidékek megfelelnek kb. a 7 királyságnak, a Jarlok olyanok mint a nagyurak...stb stb...bírnám, ha egy csapat megcsinálná mint egy total conversiont...céheknek mehetne: városi õrség, éjjeli õrség, mesternek tanulhatnál és így tovább, bármelyik nagy házat szolgálhatnád stb...bár ez kb. olyan vágy mint egy ugyanilyen szintû Gyûrûk Ura játék...fölösleges még várni is ilyesmire akkora munka lenne...meg szerzõi jogok meg egyéb gondok. Tudom amúgy, hogy ez eléggé off, de úgyse volt ma pörgés a topicban 😄
Fantusz
Nem kötelezõ minden küldetést megcsinálnod.
A játék megadja a lehetõséget, hogy egyetlen karakterrel megcsináld a küldetések jelentõs részét - a polgárháború, és a Dawngauard küldetéssor, amikor el kell döntened melyik oldalra állsz - de a játékosra van bízva, milyen küldetéseket teljesít.
Vannak olyanok, akik egy karakterrel megcsináltak majd minden küldetést, mások inkább több karakterrel kalandoztak - rád van bízva, melyik utat választod.

A számszeríj erõs lõfegyver, de el kell menned a Dawnguard erõdbe, s ott ad egyet ajándékba az ork, néhányat még találhatsz is az erõdön belül.
A lövedék utánpótláshoz vinni kell picit a küldetéssort a vámpírvadászok oldalán, Sorine Jurad, a kulcsfigura, aki mellesleg mester szintû íjász tréner és kereskedõ - trénelés után bármit el lehet adni nála, lesz pénze.
A küldetéseit csinálva, különbözõ fejlesztések lesznek elérhetõek (mágikus vesszõk a számszeríjhoz), de "sima" lövedékeket is csak a kovácsmûhely beindulása után tudod elkészíteni, vagy megvásárolni a két becserkészett NPC-tõl (leszámítva a lootban található lövedékeket)

Kössz a gyors választ.
genndy
Igen, leváltják de ettõl még a hozzá kapcsolódó küldetések megcsinálhatók (mert vagy az új jarlnál elérhetõk, vagy a régit kell megkeresni a börtönben. Szerintem mindkét esetben Solitude kastélyénak alagsorában vannak a rabok).
Egy-két npc viszont eltûnhet, illetve a házukba nem lehet bejutni (ez tolvajos küldiknél lehet gond, ha pont onnan kell ellopni cuccot).
Mindegy hogy jó vagy sem, ha a Stormcloakok oldalára állsz, akkor ez benne van a történetszálban.

Igen, én minden küldetést megcsináltam a karakteremmel, kis történetet kreálva azért magamnak hozzá, hogy valamennyire a szerepjátszás feeling megmaradjon. DLC-kkel együtt így sikerült beletenni 260 órát, 93. szinten végeztem.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Fehércsermely gondolom Whiterun lehet. Mivel birodalmi illetõségû az õrség, ezért gondolom ez vmi Stormcloak küldetés. Ha hozzájuk csatlakoztál akkor nyugodtan megcsinálhatod, ha szeretnéd. De azért elõbb tudd le a fontosabb küldetéseket a városban meg egyebek, mert ha leigázod a várost akkor valószínûleg a helyi Jarl meghal vagy leváltódik. (nem csináltam még a polgárháború küldetéseit csak gondolom ez lehet a helyzet )
A bolt - számszeríjvesszõ, az arrow - nyílvesszõ. Na már most neked elõször kell egy számszeríj, hogy használni tudd a lövedékeket amiket találtál. Nézz körül a Dawnguard erõdjében ott valahol találsz egyet ingyen az egyik bástyán ha jól emlékszem.
Sziasztok
Fehércsermely megtámadása az jótett?
Visszavittem a bárdot Ulfricnak és utána adja be hogy megtámadjuk F.csermelyt.
További kérdésem,hogy ti minden küldetést megcsináltok?
Beleértve pl a tolvaj küldetéseket is .
üdv G
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy az invertoriban a fegyverek között van egy Dwarven bolt nevû tegez amiben nyilvesszõk vannak ezeket a törp romokban szedtem el a robotoktól. Viszont hiába jelölöm ki ezt a fajta nyilvesszõt amikor lõni akarok ijjal azt irja ki a játék, hogy nincs kiválasztva lõszertipus. Ezt most csak valamilyen spéckó ijjból lehet kilõni vagy ez valami számszerijj lõszer mert ha fölveszem akkor nem is a hátamra teszi a tegezt hanem a derekamra és a mérete is sokkal kissebb mint a többi nyilvesszõ tipusé.?
Arról nem is beszélve amikor már meg van az a beszédkészséged hogy bármit eladhatsz bármelyik kereskedõnek, na onnantól aztán számomra érthetetlen ha valakinek nincs elég pénze 😊
Nem tudom most ez csalásnak számít e, de nekem emiatt mindig van pénzem, amennyit nem szégyellek. Fogom, és az összes ércet, megveszem - Whiterun a székhelyem mint sok mindenkinek - akitõl csak lehet, még Belethortól is azt a pár darabot ha éppen van neki, és abból csinálok amit csak tudok, és vissza eladom nekik, így visszajön a lóvé, általában az utolsó fillérig elszedem így a pénzüket. De ezer egyszerû módja van a pénzcsinálásnak. Én is ölöm minden szintlépésnél - amikor eszembe jut - a trénelésre a lóvét, veszem a nyílvesszõket, elég hardba nyomom újonnan szóval általában minimum Lydia velem van, neki is komolyabb cuccokra költök, veszem neki is a nyílvesszõt stb. Szóval folyik elfele az arany, de mindig akad még amennyi kell. Ha meg megszorulok, ott az a variáns amit írtam, vagy potikat csinálok. Azzal is minimum Arcadiát kifosztom, az egy ezres ha éppen kell valamire...
Fantusz
Jobb nyílvesszõket - ha megvan hozzá a kovácsolás perk - érdemesebb legyártani magadnak, kereskedõknél viszonylag kevés, és drága a nyílvesszõ (leszámítva a vast, de az nem minõségi).
Kiadások így is lesznek, mert a fémtömböket egyszerûbb megvenni, mint ében, vagy üveg érc után kutakodni a vadonban (van néhány fix bánya, de az ércek mennyisége véges)
A kezdeti szakaszt leszámítva, amikor még minden aranynak van jelentõsége, késõbb nincs értelme összeszedni minden kacatot.
Az értékesebb darabokon kívül az értéktelennek látszó tõröket viszem el, amelyeket enchantolva adok el a kereskedõnél.
Aranyban sokáig nem bõvelkedik a karakterem, sokat költ trénerekre - az aranynak kb ez a legjobb befektetése.

Ez könnyen elkerülhetõ ha többet kalandozol. Pénzed és cuccaid is lesznek, nem feltétlenül kell mindent megvenni. Ha csak azt a fejedbe veszed h legyen luxus h jobb fajta nyílvesszõket veszel, meg bûvölt fegyvert, páncélt, már sokkal izgalmasabb. Persze csak ha nem uncsi vagy túl idegesítõ hogy többször meghalsz, meg ha csak egy medvével futsz össze is oda kell figyelni az életedre, na az a tuti. Nem játszottam túl sokat ma, de legyaktak vagy harmincszor. Kicsit már idegesítõ volt, vissza is vettem eggyel a nehézséget mert nem láttam más kiutat. De elég uncsi lett volna ha csak átgázolok azon a seregnyi banditán. Persze ki hogy szeret játszani. Mondom az elején én is maxoltam a nordomat, tápos kis köcsög volt, és csak 70-es szint körül raktam fel masterre, de már mindegy volt. Tök értelmetlen volt így visszagondolva. Most úgy játszom h észre sem veszem de már halott vagyok ha összefutok 3-4 banditával (ha nem figyelek oda persze, bár sokszor az is kevés)
szerintem ez a játék azon a ponton tud nagyon unalmassá válni, amikor az elején pénzt akarsz szerezni, és megpróbálsz minden vasat kivinni a kipucolt helyrõl.

Fantusz
Ezt a játékot nem lehet kivinni, vagy végig játszani, ezzel játszani lehet hosszabb-rövidebb ideig, nincs "game over".
Nincs azzal bajom, ha valaki azzal a céllal játszik, hogy márpedig õ ki fogja maxolni a karakterét (bár azért volt eset, amikor megjegyeztem, hogy akkor szóljon, ha kész lesz), nálam a kb. 50-es szint után már kevésbé volt érdekes az adott karakter, olyankor kezdtem egy másikat, amelyikkel némileg eltérõ küldetéssorokat csináltam.
Természetesen voltak átfedések, és volt olyan küldetés is, amelyiket valahogy még a gonosz karaktereimmel sem voltam hajlandó megcsinálni (pl Boetiah).
A sok végigjátszásból persze jöttek a "már tudom" könnyítések, 20-as szintet nagyon gyorsan el lehet érni, bizonyos skill fejlesztésekbe nem érdemes az elején bele fogni, a fõ harci képességeket érdemes tápolni, akár trénerek fizetésével (amihez ugye arany kell) - ennek ellenére nem mondanám, hogy unalmassá vált a játék.
Nem folyamatosan játszom, voltak hónapos kihagyások is, variáltam a fajokkal, aprócska különbségek jönnek elõ a játék során, semmi komoly, de azért pici dolgokra is rá lehet csodálkozni (ork fõhõs pl. testvér az ork helyõrségeknél, a többi fajnak vértestvérré kell válni - vissza vinni a Forgemaster kesztyût)

High elfek általában a Thalmor társasághoz tartoznak, akik rosszak😊

Az igen jó sokszor kivitted a játékot😮OO

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
Nincs azzal gond, mindenki úgy játszik, ahogy az neki megfelel...
Nekem több karakterem volt, így kb tudom, hogy milyen küldetések vannak a guildokon belül, s tudom, hogy néhány (nélkülözhetõ) sárkányóbégatáshoz is csak úgy férhet hozzá a játékos, ha tagja mindegyik céhnek.

Most egyetlen aktív karakterem van, egy 48-as szintû mágus (archmage).
Nem visel páncélt, pontosabban mage armorba öltözik szükség esetén, mester szintû illusion, destruction, alteration, enchant, 90 fölötti restoration, 70 körüli idézés mellett a fizikai fegyverek terén nevetségesen gyenge (20 alatti skilek) - így tartom helyénvalónak, nincs szüksége kaszabolásra, nyilazásra.
Végig tudnám csinálni vele a Companions küldetéssort, de nem illik oda a karakterem, s az sem mellékes, tudom milyen kalandok vannak ott, orkkal, redguarddal, és norddal is végigcsináltam.

Jelenlegi máguskám "háttértörténete" nagyon zûrös, még elõttem sem ismert, nem sok high elfrõl lehet állítani, hogy pozitív hõs Skyrim-ben - talán Faralda a kivétel - pedig a +50 mana itt sokkal nagyobb elõny, mint volt az Oblivionban (a breton sem rossz mágus a mágia ellenállásával, de azt meg is lehet szerezni, a high elfnek pedig Skyrimben nincs mágiaérzékenység büntetése)

nem tudom én játékélményért játszom fõképp így nekem mindig az a célom, hogy minden létezõ küldetést megcsináljak tökmind1 milyen szervezetbe lépek be...

Beléptem a companions csoportba úgy, hogy a közelharc gyengepontom😄

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Fantusz
Céhtagságokkal járnak kisebb-nagyobb elõnyök, még a Fred által említett "dilemma" sem nevezhetõ hátránynak.
Picit azzal van hiányérzetem nekem is, hogy a céhtagságok, de különösen az elõmenetel nincs feltételekhez kötve, sõt rangok sincsenek, egy karakter észrevétlenül fõmágus lehet úgy, hogy alapvetõ varázsláshoz sem konyít, csak csinálta a College küldetéseit (de ez igaz a többi céhre is).
Ez ellen annyit tehet a játékos, hogy ha valóban szerepet játszik, csak a karakteréhez passzoló szervezeteknek lesz tagja (ha a Gauldur amulet darabokat keresi, a mágusokhoz így is kénytelen lesz csatlakozni)
Mágusoknál pl. megmutatják a szálláshelyet, s onnan még soha nem tûnt el cuccom, de a Companions "vacokból" volt eset, hogy minden lerakott cuccom füstté vált...

Köszönet a gyors válaszért,majd ki forja magát a dolog😊
Nos tegnap este unatkozás közben, teszteltem a mod organizátort.
Szóval a nexus manager felejtõs, és uninstall.
kicsit a FOMM-ra emlékeztet, de jó a tanító weboldal hozzá.
Ami a legfontosabb van bsa archív kezelõje. Ez azt jelenti végre ténylegesen felülíródnak a bsa fájlok. Ráadásul ki is tömörít tehát aki akar készíthet egy full loose versiont is.
És tud futni oblivion, Falout, skyrim szóval mindennel.
Tettem egy próbát a ACE+ERSO párossal és kellõ mennyiségû alkohollal jól élvezhetõ. Jobb mint a SPERG+ERSO. tiszta oblivion feeling harcban vagy még jobb is. Végre a soilderek nem csak vágóhídra járó marhák az indulási erõdben. komolyan szaladgáltam le fel míg kijutottam. nem egy requiem de megteszi. Élvezetes!

Szóval, nagyon nagyon jó az organizátor, tényleg mûködik. Kicsit bele kell tanulni de megéri! Volt egy srác aki felírta a hozzászólásokban ott, nexus több mint a semmi, de a mod organizátor az jó. És igaza van.

PiszkosFred
Neha akadnak majd dontesek, amelyeknel merlegelned kell a "hogyan tovabbot" (lasd Companions elso par kuldetes utani "dilemma"), de ezt leszamitva csak elonnyel jar, es nem hatrannyal. Szervezetenkent valtozo, hogy mi az elony. Lepj be barmelyikbe, nyugodtan.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

tudom ezért is szartam le mindig...nem láttam értelmét...

pickpocket egyik ága a +100 hely megtakarítás, ami csábító, mert én szeretek sok cuccot magamnál tartani még lopakodó mágusként is😊, de az se túlzottan fontos kijövök a 300-ból...

szóval elvagyok a sneakkel az illusionnel és a destructionnel, mostmár a daggerek használata okán (befejlesztettem a 15x sebzést) az egykezes fegyverek is szépen növekedni fognak

Skacok,mikor érdemes,ha egyáltalán érdemes belépni valamilyen szervezetbe,céhbe?
Milyen elõny vagy hátrány származik belõle ha pl. már az elején választanék egyet?
Fantusz
Pickpocket egy nagyon könnyen fejleszthetõ képesség, de ugyanakkor sokad rangú, azzal nem lehet harcot, hogy a karaktered nagyon jó zsebtolvaj.
Nagyon sok sz olyan feladat, küldetés, amikor nem lehet harcot elkerülni, így alapvetõen mindenkinek valamilyen harci tudományt kell fejleszteni, a többi képesség alkalmanként hasznos lehet, de nélkülözhetõ.

Pickpocket fejlesztés: keress egy trénert, aki a karakterednek hasznos képességet oktat, megfelelõ helyen fizess ki egy szint képzést, aztán lopd vissza tõle az aranyat... ismét egy szint képzés, arany visszalopás
(számíts rá, hogy hirded thung-okat küld a nyakadra)
Elég gyorsan fel lehet így tornázni 100-ra a zsebtolvajlást, sok haszna különösebben nincs, ezért érdemes is várni vele, 100-as lopás mellé 25-ös lopakodás, 20-as íjászat nem életbiztosítás.