30713
TES
  • Although
    Nézegetem az fnv modokat aztán meg a skyrimet és ezt látam hirdetve, ez talán sok embert érdekelhet. Hihetetlen ilyen alapdolgokat is a modereknek kell pótolniuk. De megtörtént. Folowers overhaul
    így gyorsan átfutva jónak tűnik.
  • genndy
    Csak akkor küldenek fejvadászokat ha lopsz.
    DB-s bérgyilkosok viszont megtámadják a karaktert indok nélkül is, a náluk lévő levélből nem derül ki hogy ki bérelte fel őket és miért (kivéve ha DB-tag a karakter, akkor ezek elmaradnak). Fejvadászoknál mindig ott a levél hogy kinek a megbízásából támadtak (annak az illetőnek tettünk rosszat).
    A tábortűznél azok nem khajitok? Kétlem, hogy a városhatárban megtűrnék a banditákat... (főleg miután a jarl is odaküldi a katonákat)
  • Piczourka
    "Fejvadászokat" (általában hárman vannak) akkor küldenek ránk, ha lopunk. Legalábbis így tapasztaltam. De lehet hogy becsületes játékosra is vadásznak, mert ha később visszatérünk Folyamfenyvesbe, a falun kívül találunk egy tábortüzet 3 fekvőhellyel, oda táboroztak le a fejvadászok. Ezt minden esetben láttam.
    Volt egy érdekes esetem.
    Szabadulás után, beérve Folyamfegyvesbe (magyarul írom mert a magyarítás fent van), Faendal az út közepén fekszik holtan. Ilyen még nem fordult elő, pedig jópárszor újrakezdtem a játékot.
    Elszedem a cuccait, a háza kulcsát is. A házból is összeszedem a dolgokat amik kellenek. A játék kiírta amikor a tárgyakra rávittem az egeret hogy "lop", de mondom úgy sem látja senki, Faendálnak meg már
    nincs rá szüksége.
    Pár nap múlva (játékbeli pár nap) jönnek a fejvadászok. Orkal játszottam éppen, ork erő (dühöngő őrjöngése) plusz pár potival sikerült leverni őket, nézem a náluk lévő cetlit... sírjak vagy nevessek... inkább nevettem egy jót rajt. A HALOTT !!! Faendál bízta meg őket hogy a karakteremet büntessék meg :)
    Amúgy kaptam már kis szinten Thalmor végrehajtókat is, azok keményebbek mint a fejvadászok. Ott én is le szoktam venni a nehézséget minimumra.
  • Ryder62
    Ebből is látszik mennyire elszoktam az ilyen játékoktól. A ME-t de a Falloutokat sem nevezném igazi RPG-knek, de azokban legalább lehet taktikázni, megállítani az eseményeket, vagy pedig körökre osztva perkek és skillek alapján rábízni a gépre a célzást és sebzést - ez utóbbi a vats a FO-ban.

Itt meg csak hadonászok egy karddal össze vissza aztán lesz valami.

Mindegy, ettől eltekintve, jó gém. A Hired Thug-ok pedig érdekes de azért kerestek, mert hogy lopós szemétláda vagyok akit el akar valaki tenni láb alól. De hogy ekkora felhajtást csinálni 3 db sajtért egy tányérért meg egy kehelyért... mást nem loptam, tiszta vagyok mint a friss hó, alig játszottam még 4-5 órát. Ezért is lepet meg hogy 3 szinten már vadásznak rám.
  • joe38
    Sziasztok.
    A SomberENB felrakásához jó ez a leírás, pl. a sorrend,vagy esetleg tudni kell-e még valamit a felrakáshoz,a Nexuson is leírtakon kívül?
    ez az
  • Although
    Ja igen és azt hiszem a stealth fa rendelkezik detection szintű perkel magyarul ha bekapcsolod akkor észleled a rejtett csapdákat. Egyszerűen fenomenális a rendszer szinten átgondolt komplex egész ami nincs ism ás ami akárcsak a közelébe mehetne. mivel nem csak perx meg harc szinten kezeli a dolgokat. És további jóságok várhatók az új patch megjelenésével. Szóval nem tudok betelni vele. :) Még akkor se ha el kell ismernem ennek már nem sok köze van a Xarrian verzióhoz.

Annyi kiegészítésként beszéltem ogerrel erről, írtam neki ez már nem az a mod ami volt ahol két órát szoptam csak a labiryntbe a csontsárkány ellen mert szintkülönbségeket nem tudott kezelni és türköznöm kellett. Itt határok között zseniálisan lehet kezelni a szintkülönbséget. És ez az amitől ez a verzió már nem monoton!
  • Although
    *Viszont a mágusokon nincs páncél tehát ha közle jutsz hozzájuk és nem tudja használni időben a hárytás spellt akkor vége van. szóval nagyon nagyon átgondolt rendszer nehezítésekkel logikusan felépítve az előnyök hátrányok rész mindenre.
  • Although
    Tegnap megint volt egy kis requiem. Gondoltam egy kis összefoglalót erről. Egy időben úgy láttam, ma is így látom az akicó rpg-k megjelenésével a hagyományos rpg-k mellett illetve helyett megjelennek a skyrim szerű játékok is. A sandboxoknál két utat láttam, a fallout new vegas szerű út az egyik amit szerintem a Beth ezzel lezárt, a másik pedig a morrowind oblivional kezdődött. De ezt már nem a Beth teljesítette ki, hanem a moderek, konkrétan a requiem ogerboss változata. Az látszott a xarrian verzió nem illik ehhez a világhoz, csak egy kép volt, milyen lenne ha hardcore rpgsek csinálnák. Ogerboss ellenben változtatott. Lássuk miben.

Röviden úgy mondanám mindazt amit régen statok jelenítettek meg azt megjelenítette "fizikálisan". Például a kardfogúra egy régi rp-s tett volna egy számot statot ami azt jelentené az állat felöklelt téged és nagyjából évged is van. Ez most ténylegesen megjelent, mégpedig úgy hogy ez a speciális képesség jelen van akkor is ha már jelentős szintkülönbség van köztetek a javadra. Magyarul a számok életre keltek. Rengeteg minden írhatnék ami szakadék szinten tátong az alap és a requiem között.
    - rejtett csapdák, ténylegesen
    - a sérülések, fertőzések effektet jelentenek, a részegség szintén kettős látás például, konkrétan nehezebb a harc.
    - Nulláról indulsz nem journeymanról.
    - a ranger kicsit durva lett, erre volt utalás, fog rajta javítani, azonnal meghalsz ha nem heavy armor van rajtad.
    - a mágusok tényleg kihívás lettek. Nem lehet csak besétálni és levágni mindenkit mint az alapba. Vagy rejtőzés vagy egyéb módon lehetőleg észrevétlenül kell megközelíteni őket.
    - A stealthot már írtam. Szintén fizikailag megjelenik, ha elékerülsz észlel, még lv50-es skillel is tehát ajánlott vagy illlusion vagy láthatatlanság kotyvasztok.
    - állatok mint írtam speciális képességeik lettek, medvének kardfogunak de ha kicsit ügyes vagy már alacsony szinten is megölöd őket, ha nem ész nélkül rohansz.
    -sok ellenfél mint az elementálok nem sebezhetők normál fegyverrel. tehát értelemszerűen kerülni kell a velük való találkozást amíg felkészült leszel.
    -High ellenfelek low levelen, rémálom mint a vámpirok szintén kerülendők.
    - immersion élmények, mint hogy, élőhalottként Merrida quest elérhetetlen lett. Vagy ha sokat bűnözöl az istenek már nem segítenek.

Sorolhatnám de minek. Lehet mondani ha tényleg jól akartak volna megcsinálni a Beth akkor skyre vagy requiem. De igazából ehhez a játékhoz világhoz, az új Ogerboss féle requiem az igazi. Olyan mintha újra az oblivionnal játszanék, persze a történet nem az a szint de maga a karakter fejlesztés vagy az a zsenialitás amit egy mondatba úgy mondanék a számok életre keltek és megjelenek e mód által az fantasztikus. Ez már nem old school rpg hanem a legtökéletesebb megvalósítása a TEs világ harcrendszerének. Még akkor is ha a régi requiem rajongók már nem biztos hogy szeretik ezt a változatot. Persze ez sem lesz olyan népszerű mint az alap semmilyen nehézséget nem okozó, de még a skyre szintű se mert itt bizony sokan sokmindent nem fognak érteni mi miért ilyen. és ez látszik is a requiem oldalon a nexuson a hozzászólásokban. Ennyi kicsit hosszú lett.

• Tom6
    Sziasztok van valakinek olyan problémája vagy volt e hogy amikor felrakja a Skyrimet és játszani akar vele először ki írja hogy nem tud felmenni a steamre és elindítani azt? Külön megy a steam.
  • Although
    Mondjuk szerintem a mass effect 3 is inkább akciójáték már. Ha az megy akkor ennek is mennie kell.
  • Although
    ryder, szerintem a fallout 3 sokkal nehezebb, és a new vegas is, sok szempontból.

Szerintem egy dolgot elfelejtesz, itt már nem igazán rpg a harc, szóval annyi a lényeg mozogj el kerüld ki ténylegesen az ütéseket. Az alap skyrim modok nélkül még nekem is, aki nem akció játékos vagyok, egy rém könnyű játék. :) Szóval figyelj rá, ez már realisztikus harc, nem a számok számítanak mint a régi rpgkbe elsősorban, az csak szintkülönbségeknél jön ki, és ott is leginkább egy skyre vagy requiem szerű moddal. Persze a Tes mindig is egy külön út volt, max mára még inkább akció jelegű lett mint a morrowind volt. Próbálj úgy játszani vele mint egy akció játékkal és menni fog.
  • genndy
    Vedd vissza a nehézséget, bármikor lehet, akár csata kellős közepén is ;) Aztán később majd feltolod.
  • genndy
    Hasonló stílusban: 600 óra után a szürkeséget bámulni már nagyon nem fun. Én kibírom a 20 fpst ha cserébe minden csili-vili. És ENB-vel az.
    Végigpróbáltam jópár ENB-t, FXAA injectort meg SweetFX-et. Nem tudják azt amit az ENB, a legjobbtól is csak olyan érzésem lett hogy ugyanaz a látvány csak iszonyúan szaturált. Nekem az ENB jobban bejött, bár sokáig játszottam én is csak fxaa-val, de most már az nem elég: mosott, szürke, színtelen.
    2 óra alatt jó esetben az első faluig érsz el, esetleg beszélsz egy-két emberrel. Van benne tartalom szerencsére bőven (nekem csak az alapjáték olyan 200-250 óra szokott lenni).

Calver meg erősen ironizált...
  • Ryder62
    Na, már sikerült felcsesznie a skyrimnak. Fejvadászokat küldtek rám lvl 3-on. Elmenekülni nem tudtam, és kb két ütéssel lecsaptak. Pár újratöltés után felidegesített és kiléptem.

Már alig játszok, így ha leülök játszani nem szenvedni akarok, meg újratöltögetni. Vissza is megyek ME2-be, ott legalább érzem hogy haladok és nem szenvedés az egész.

Régen imádtam a sandboxokat, mostanra megutáltam úgy látszik, mert ezek tipikusan azok a játékok amihez nem lehet fél-1 órára leülni.
  • Ryder62
    Miről beszélsz?

Nem tudom miért szenvedtek az ENB-kkel. 20 fpsel játszani akkor se fun mikor minden csili vili. Imaginatort használok kb fps veszteség nélkül közel olyan látványt lehet előcsalni mint egy ENB-vel. Max nincs benne sun glare meg egyebek. Nagy kaland. Inkább 60 fps meglegyen. (főleg hogy 100+ órás játékról beszélünk)

Am elkezdtem és kb 2 óra alatt nem haladtam semmit. Fogócskáztam a banditákkal, eladtam amit találtam és ennyi. Mire végzek ezzel a játékkal, megházasodok.
  • Kori
    és
    Mass Effect 3
  • Calver
    Mass Effect 1-2. kár, h soha nem fejezték be azt a trilógiát...
  • Szukiszisz17
    Vagy valami free MMO-t, ahol jófej magyar közösség is van. Előre is köszi.
  • Szukiszisz17
    OFF: (Tudnátok nekem mondani olyan játékokat amelyekben hasonló karaktergenerálás van nemválasztással együtt?)
    Amiket ismerek már:
    Saints Row sorozat
    Fable sorozat
    Elder Scrolls sorozat
    Fallout sorozat
  • Madi92
    Megnéztem, de nem az én világom. :

Más:
    Nagyjából készen vagyok, összeraktam a modokat, a BOSS sem kötött bele.
    Valaki esetleg ránézne, hátha talál össze nem illőket vagy esetleg javasolna valamit, ami illik a listába!?

Előre is köszönöm! :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    GameMode=Skyrim

Skyrim.esm=1
    Update.esm=1
    Dawnguard.esm=1
    Unofficial Dawnguard Patch.esp=1
    HearthFires.esm=1
    Unofficial Hearthfire Patch.esp=1
    Dragonborn.esm=1
    Unofficial Dragonborn Patch.esp=1
    ClimatesOfTamriel.esm=1
    Lanterns Of Skyrim - All In One - Main.esm=1
    HighResTexturePack01.esp=1
    HighResTexturePack02.esp=1
    HighResTexturePack03.esp=1
    Unofficial Skyrim Patch.esp=1
    Chesko_Frostfall.esp=1
    Better Dynamic Snow.esp=1
    ClimatesOfTamriel-Sound.esp=1
    StaticMeshImprovementMod.esp=1
    StaticMeshImprovementMod-FurnitureChestSnowFix.esp=1
    83Willows_101BUGS_V4_HighRes.esp=1
    Birdsofskyrim.esp=1
    Moss Rocks.esp=1
    Skyrim Flora Overhaul.esp=1
    WetandCold.esp=1
    Footprints.esp=1
    SkyUI.esp=1
    1nivWICCloaks.esp=1
    1nivWICCloaksCRAFT.esp=0
    1nivWICCloaksNoGuards.esp=0
    Hothtrooper44_Armor_Ecksstra.esp=1
    Hothtrooper44_ArmorCompilation.esp=1
    Immersive Weapons.esp=1
    DeadlyDragons.esp=1
    Run For Your Lives.esp=1
    When Vampires Attack.esp=1
    Grass_On_Steroids_SFO-SHORT.esp=1
    SFO - Expanded Diversity.esp=1
    SkyTEST-RealisticAnimals&Predators.esp=1
    Convenient Horses.esp=1
    dD - Enhanced Blood Main.esp=1
    EnhancedLightsandFX.esp=1
    ELFX - Exteriors.esp=1
    ELFX - Dawnguard.esp=1
    ELFX - Dragonborn.esp=1
    CinematicFireFX.esp=1
    ClimatesOfTamriel-Dawnguard-Patch.esp=1
    ClimatesOfTamriel-Dragonborn-Patch.esp=1
    Supreme Storms - Cot Version.esp=1
    CoT-WeatherPatch.esp=1
    CoT-WeatherPatch_DB.esp=1
    CoT-WeatherPatch_Snow-40.esp=1
    CoT-WeatherPatch_SupStorms.esp=1
    CoT-WeatherPatch_NL3.esp=1
    ELFXEnhancer.esp=1
    SkyRealism - Time and Travel.esp=1
    TRO_BasicNeeds.esp=1
    Duel - Combat Realism.esp=1
    dD - Realistic Ragdoll Force - Realistic.esp=1
    WATER.esp=1
    WATER Plants.esp=1
    WATER DG.esp=1
    WATER DB Waves.esp=1
    SkyFalls + SkyMills + DG + DB.esp=1

• böröczk
    Lehet, elméletileg minden ENBnek van menüje (Somber enb-nél shift+enter tán)

Ha nagyon kevésnek bizonyul az fps-ed, érdemes megnézni más enbket, én pl a Sombert javasolnám, nem eszi a gépet, és rohadt hangulatos szerintem, keress majd rá.
  • Madi92
    óó francba emberek...

20-30fps-el nem oké, így kiszedtem az ENB-t, ekkor rájöttem, hogy ami modokat eddig felraktam azok között volt, ami direkt ENB-re kihegyezett verziókat is tartalmazott, így azok vannak most fent. Ez okozhat gubancot a későbbiekben?

Kezdjem megint nulláról? :(
    Kezdek elkeseredni, ez már a 3. estém amit erre cseszek el és mindig van valami.
  • Madi92
    Na elindult, bár ne tette volna!!! Kemény 20fps-em van Riverwoodban

Utána nézek, de lehet valahol finomhangolni? Mondjuk akármit állítok, nem hinném, hogy 60-ra felmenne megint! :D

Bár megjegyzem, hogy tényleg rohadt szép lett!
  • Madi92
    Épp most szenvedek vele..
    Már a végén járok, Yt-n néztem videót is hozzá, teljesen végigvisz a folyamaton, de mikor indítanám a játékot, akkor hibát észlel és csá.(Real Vision ENB)
    Valakinek valami ötlet?
  • böröczk
    Sokat dob-e a látványon? Egy teljesen új játékot kapsz ENB-vel :P
  • böröczk
    Én Somber ENB-t használok, és jobban fut vele a játék, mint nélküle. Hogy miért, az a descriptionben kiderül, fent van nexuson természetesen.

A follower modom pedig hotfile lett ^^
  • grebber
    Nézegettem a videokat de ez így mégse az mint leírva hogy mit milyen sorrendbe kell felrakni.

"Itt vannak a fájlok ezeket kell leszedni" Ezzel aztán kurvasokmindent nem mondanak egy mezei usernek aki életébe nem moddolt semmit.

Van 7-8 fájl milyen sorrendbe rakjuk fel őket stb arról egy rohadt szó nincs.
  • genndy
    Nézd meg PH-n az első hsz-t, ott van minden linkekkel, videókkal.
  • grebber
    Anno PH-n az Oblivionnal kapcoslatban volt frankó leírás hogy mivel lehet "lefosod a bokád" látvány előcsalni.

Sajnos itt a Skyrimnél senki nem csinál ilyet :(
  • genndy
    Kell mellé a textúra, fények, cfg is.
  • Madi92
    Viszont, ebben akkor minden benne lenne, textúra, fények, vagy azért még kell mellé más grafikai tunning, gondolok itt a cfg. átírásra is akár!?
  • genndy
    Egy lájtos ENB is nagyjából felezi az fps-t (RealVision Performance, én azt használom). Biztos van kímélőbb is, csak kérdés hogy akkor megéri-e használni, mert kb. semmit nem kapcsolhatsz be.
  • Madi92
    Sziasztok, nem régen újítottam be a vasat. Kérdésem, az lenne, hogy az ENB módok közül van olyan, ami sokat dob a látványon, de nem viszi le nagyon az fps-t 60-ról? Vagy ha, ENB-t használok, azok mindenképpen legyilkolják az fps-t!?
    Csak azért kérdezem, mert annyira nem értek a módoláshoz, feleslegesen meg nem akarok belevágni ilyesmibe. Nem tudom miért, engem már a 30-40 fps zavar.
  • Nos
    Ne legyen igazam, de attól tartok, hogy túl nagyot vállaltak. Csak abból indulok ki, hogy az Enderal, vagy a Skywind hogyan halad. Félek, hogy soha nem lesz kész ez a projekt.

Persze nagyon jó lenne, ha nem lenne igazam, meg az is, ha végre a sureai már olyan szinten járna, hogy be tudjon lőni valami hozzávetőleges céldátumot az Enderalnak.
  • Fantusz
    Nem kell elmenni a sárkánykőért...
    A játék sárkányok nélkül is játszható, sőt vannak olyan szerepek, amikor a sárkányok nem is igazán illenek a karakterhez (pl. bérgyilkos, tolvaj)
  • mousee
    Én is beleszaladtam ebbe a nem működik a lélekelszívás buliba... De nem bánom, a gonosz nekromantámra amúgy sem jellemző hogy sárkányul üvöltözne :P :D
  • horthy
    Dawnguard.esm
    Dragonborn.esm
    Hearthfires.esm
    Highrestexturepack01.esp
    Highrestexturepack02.esp
    Highrestexturepack03.esp
    SkyUi.esp
    Unofficial Skyrim Patch.esp
    Unofficlal Dragonborn Patch.esp
    Unofficial Hearhtfires Patch.esp

Igy müködik a Sárkánylélek elszivás és Fehérvágtában sem bugos a saját ház van Alkimista labor stb . Kösz az ötletet .
  • Although
    A másik ha lehet nagyobb csapat mint a nehrimes, a dark creation és az első videojuk cyrodillból.
  • Marinecorps
    Csak kacatok, nincs használati értékük.
  • horthy
    Mire jo az a balzsamozo készlet ( Nekromatáknak ?? )? Harcos karakterem van érdemes-e összeszedni vászondarabokat balzsmozo késeket stb ? Kellhet-e valakinek vagy valamihez ?? Mire lehet felhasználni ??