30713
TES
-
Austin Bailey #26115 igen, ez a probléma. akkor ezt ki is próbálom. -
#26114 Az előző hozzászólásodból úgy gondolom abba a bugba futottál bele amikor az új jarl nincs a helyén. A legelső lökéses kiáltásod használd a többi jarlon az étkezőben, kapsz büntit, gyors utazás el - vissza és elvileg jó lesz. -
#26113 Meg kell ölnöd Galmart, majd Ulfricot addig ütöd amíg nem térdel. Tullius Tábornok ki akarja nyírni, de ő a te kezeid által akar meghalni - hogy ki által haljon azt te döntöd el - mindenképpen kapsz egy bűvölt kardot. Ezután kisétáltok és Tullius beszédet tart. Ha vége a küldetésnek Brunwulf lesz az új jarl, akivel ha később beszélsz megengedi a házvásárlást és a város jarljává tesz.
(Remélem ezekre gondoltál.) -
Austin Bailey #26112 Elmondaná valaki, hogy a légiós küldetés végén mindek kell történnie windhelmben? -
#26111 Még egy kérdés: Bár az angolt is megértem nagyjából, de van magyar C.K. tutorial? -
#26110 Nincs veled gond. Hiszen mit mondasz arra aki végigjátszás-videót csinál? ;)
Ha éppen látok valami szépet, akkor megnyomom, de minden lépésnél meg barlangban felesleges. -
#26109 Sziasztok. Ti mennyit "screenshotoltok" játék alatt? Csak azért kérdezem mert nekem már több mint száz képem van, szinte betegesen csinálom őket. Velem van a gond? :D -
Austin Bailey #26108 Sziasztok, nem tudom megvenni a Hjerim-et. Megcsináltam a légiós küldetéssort és meg kéne tudnom venni Jorleiftól, de csak ül az asztalnál a királyi palotában, és nem nyílik meg párbeszédablak, hanem csak mondja az általános mondatokat, amikor beszédbe elegyednék vele. Ezen kívül nem lettem a hely thane-je sem, és az új jarl sem költözött be a palotába, hanem a városban téblábol. Itt most valami nem történt meg, aminek meg kellett volna történnie?
A másik kérdésem, hogy a Tulliust hol lehet elkapni, ha vége van a küldetéssornak. Sehol nem találom. -
#26107 Nem támadnak meg azonnal.
Ha semleges NPC házában alkalmatlankodsz szólnak, hogy menj el, nem szabad ott lenned, ha a szép szóra nem hallgatsz meg is támadhatnak.
Útonállók, banditák lakta romok, erődök közelében is figyelmeztetnek, de ott az ingerküszöb alacsonyabb, ha belépsz a területükre azonnal támadnak.
Érdekes, hogy esetenként a banditák attól még nem gőzölnek be, ha a közelükben elhaladva, a területükre nem lép be a karakter, mágusok sokkal agresszívebben viselkednek, de a nagy általánosságban való igaz, hogy agresszív fogadtatásra kell számolni minden városon kívüli építményben, barlangban.
Nem tudok olyan, megfelelően kidolgozott modról, ahol banditákhoz, necromantákhoz, vagy az Ezüst Kézhez lehetne csatlakozni, s normális tartalommal megtöltve játszató lenne ez az életút, így marad az a "törvény", ha valaki rátámad a Sárkányszülöttre le kell csapni. -
robogo81 #26106 Tudom ez nem olyan,csak érdekelt,hogy ilyesmi van-e.
Jó lenne bemenni olyan területre,amin nem támadnak meg azonnal,minimális figyelmeztetéssel(és nem notarget parancsal ).
-
Although #26105 Ez nem az a játék.
1. Requiemnek van egy perkje amitől azt hiszik bizonyos mértékben, mértékig közéjük tartozol kereskedni akkor se tudsz szerintem.
2 Van egy mod ami ha felveszed a ruháját valakinek akkor közéjük tartozónak vesznek, de ez így, hogy nincs kidolgozva történet szinten mint a fallout NV-be nem sokat ér.
3. Alternative life mod különböző kezdéseket ad. Ez se az amit keresel.
Ez ennél egyszerűbb játék. -
#26104 Azért mert egymás közt beszélnek nem jelenti, hogy beszélgetni, vagy akár kereskedni lehetne velük. :) -
robogo81 #26103 Sziasztok.
Lehet hülye kívánság,de nincs véletlen arra mód hogy ne támadjanak be azonnal az ellenséges táborok/romokban lévő banditák/ellenállók stb.-k,ha túl közel megyek hozzájuk?
Elvileg lehetne náluk is kereskedni vagy néha elbeszélgetni,néha ki lehet hallgatni hogy miket beszélnek egymás között(amíg észre nem vesznek),max míg nem támadok addig elviselnének,vagy gyanúsan figyelve követnének. -
csoki89 #26102 Az azért kemény hogy 26-os szinten vagy de még nem tudod eldönteni hogy mit csinálj :D 30-35 között sok ember már új karaktert kezd mert telibeszerepjátékos alkatok :)
Gondolom akkor eddig össze vissza mindenbe belekóstoltál, ezzel a módszerrel még 40-es szintig is el lehet randalírozni.
Páncélt válaszd ki: könnyű vagy nehéz, maradj az egyiknél. Könnyű nem véd annyit de sok előnye van. Nehéz páncélok nagyobb védelmet nyújtanak, de nehezek is, perk nélkül egy szett könnyen elfoglalhat 60-at amíg nincs ennek kiküszöbölésére perked.
Amíg kétkezes fegyóra edzel, felejtsd el a blokkolást. Elég akkor fejleszteni amikor egykezesre gyúrelsz. Ott majd kedved szerint váltogatod: két egykezes vagy egykezes+pajzs. Utóbbit preferálják a legtöbben a skyrim játékostáborából, mert egy kis kovácsolással és pár perkkel kiegészítve hatékony lesz mind offenzív mind defenzív oldalról embered. A két egykezes a leghatékonyabb gyilokmester, sokkal hamarabb ölöd meg az ellenfelet - ha az nem egy menekülő köcsög mágus páldául - harcosok ellen a legjobb. A védelem hiányának kárát is pótolod azzal hogy sokkal nagyobbat sebzel így időd sincs bekapni annyi sebzést.
Zárnyitást hanyagold ha nem vagy végtelenségig kényes. A legfölöslegesebb perkfa a skyrimben. Abszolút egyik pontjának sincs értelme.
A sztorit akkor csinálod amikor kedved tartja, de vedd figyelembe hogy ha csak azt csinálod napok alatt kipörgeted a főszálat.
A polgárháborúban mindkét oldal ugyanolyan (faszfej) szerintem és sokak szerint. Apróságok döntik el hogy ki hova áll. Nekem ilyenek például hogy sétálgatok wonderelgetek, erre 3 birodalmi jön az úton egy vagy több rabbal. És pofáznak h menjek onnan, nem az én dolgom, még bicskát is rántanak h megfélemlítsenek. Na hát volt már h kis távolság után íj elő, aztán dugiból had szóljon. Leszedtem őket a faszba... kell pofázniuk a dragonbornnak... cöh :D Na ugyanez van a stormcloakoknál is, vagy hasonlók. -
#26101 Ismétlem, nincs abból gond, ha picit sodródsz öteletszerűen játszol, az ilyen tipusú játékoknál általában nem az első karaktere lesz a játékosnak az, amivel már céltudatosan választ küldetéseket.
Az mondjuk alapvetően ellenkezik a jól fejleszthetőséggel, ha a kétkezes fegyverhasználat mellé a pajzshasználatot is fejleszteni szeretnéd (minek?), a páncélnál is el kell dönteni rögtön a játék elején, hogy nehéz, vagy könnyű páncélos lesz a karaktered, a "vegyes" öltözködés kisebb védelmet ad.
Zárnyitás perkjeire soha nem raktam, még tolvajjal sem, a khajiitoknál lehet venni lock picket, kezdőként is ki lehet nyitni a mester szintű zárakat.
Előzetes tapasztalat nélkül nehéz eldönteni, hogy pl. melyik az a házikó, ahová szeretnél beköltözni, de ha ez a döntés megszületett, akkor célirányosan érdemes azokat a küldetéseket csinálni, amelyek közelebb visznek a ház megvásárlásának lehetőségéhez, a többi házaz legfeljebb akkor megvásárolni, amikor már nem gond az arany megszerzése-elköltése.
Első lépésben talán a karakterhez illő céhbe érdemes belépni.
Második cél lehet az Black Star megszerzése, hogy ne legyen hiányod grand méretű lelkekből, illetve jobb alacsony szinten letudni azt a küldetést, 20-as szint fölött gorombák tudnak lenni a dremorák :-)
Főküldetést akkor érdemes csinálni, ha szükséged van a whiteruni házikóra, illetve sárkányokat szeretnél pofozgatni a kalandok során (sárkánycsont, pikkely, lelkek gyűjtése) -
#26100 Miért teszel minden mondat végére felkiáltójelet! (?) -
horthy #26099 Kostolgatom a játékot egy honapja ! 26-os szinten van a karakterem ! Még nem igazán van elképzelésem 100%-an hogy mire gyurjak harcos északi karakteremmel sztorimenetet hogy csináljam ! Kétkezesre pajzsra nyilra könnyü és nehézpáncélra egyszerre nem könnyü , kell egy kis kovácsolás , zárnyitás stb ! Attol függetlenül tetszik nagyon a játék ! -
#26098 Gond nincs belőle, de az utóbbi napok kérdéseiből ítélve elég csapkodva játszol, ezt főleg a különböző lakhelyek (Whiterun, Windstadt Manor, Hjerim) megszerzésének kisérletéből gondolom.
Kell egy stabil fészek, ahol le tudod rakni a cuccaidat, ha szeretnél kölköket, asszonyt a házba, legyen egy otthonotok.
A többi lakhely is megszerezhető, de amíg másra is el lehet költeni az aranyakat (pl. trénerek), nem biztos, hogy ingatlanokba fektetni a leghasznosabb.
A manorok a legjobban felszerelhető házak, de mind a három messze van a városoktól...
Városi házikók közül a whiteruni a legkisebb, igaz legolcsóbb is, s bár a házikó csak egy kuckó, a városban megvan minden kiegészítő, és lehet mondani, hogy központi fekvésű a város.
Riftenben egy picit nagyobb a házikó, gyerekszoba (az enchant műhely helyett építhető) mellett már alkímiai labor is helyet kap.
Soltitude-ben egy hatalmas, több szintes kőházat ajánlanak fel megvásárlásra a megfelelő küldetések teljesítése után.
A két "nagyház" megvásárlása, berendezése magasabb szinten lesz realitás, amikor már nem gond 30-40ezer aranyat kiadni.
A törhetetlen álkulcs (Skeleton key) hasznos kis darab, de még sincs igazán komoly használati jelentősége.
Csak tolvajcéh küldetések során lesz elérhető, küldetési tárgy, s ha a játékosnak célja, hogy a karaktere legyen a céh vezetője, a Skeleton key-t vissza kell adnia (s miért ne adná vissza, bármilyen zár kinyitható nélküle is)
Tolvajokat, bérgyilkosokat a céh egész jó tulajdonságokkal felruházott könnyű páncélokkal látja el (Thieves Guild armor, Nightingale szet, Dark szet).
Settenkedőkre nem illik a nehéz páncél, elvileg más életpálya, mint a harcosé, de ha a játékos úgy gondolja, nincs tiltva harcossal, mágussal sem a tolvaj céh küldetéssor.
-
#26097 Igen: Skyrim:Marriage UESPWiki
Több házad lehet, de gyereket adoptálni, csinálni nem lehet.
Itt csemegézhetsz Skyrim:Alchemy UESPWiki
Potions Poisons Ingredients
Házra választ nemtom, azt nem vettem meg.
Skeleton Key a törhetetlen kulcs. Tolvajok Céhe küldit kell végigvinni, és ha megölöd Mercer Frey-t, akkor kapod meg.
Nem feltétlen szükséges újrakezdeni, hacsak nem összevissza fejlesztetted a karaktered, és nem kifejezetten ~2-3 fontos perk-re gyúrtál, ergo egy öszvér lett. -
horthy #26096 Volna pár kérdésem !
Meg-e lehet házasodni a Skyrim-be , családalapitás stb és kit lehet elvenni ?
Ha több házam van adoptálhatok-e tobb gyereket ?
Tudtok-e egy jo alkimista link-et receptekröl ? Miben jobb az eredeti progi a virágbolti verzionál ahhoz van-e magyarositás ?? Ahhoz hogy a viharkoppenyes házat ( Hjerim ) megkapjam háboruzni kell a Birodalommal ?
Eggyenlore ennyi ?? Hol kapom meg a minden zárat kinyito eszkozt valahmelyik hozzászolásban olvastam ? Gondolkodom hogy ujrakezdjem-e a játékot karakterfejlesztés miatt ??
-
#26095 köszi -
#26094 Harcos karakterhez leginkább a Companions küldetéssor illik, Whiterunban csatlakozhatsz hozzájuk...
A polgárháborúban az egyik kutya, másik eb, és mind a kettő szürke - választhatod a neked szimpatikus felet, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyod őket.
A lehetőséged megvan az összes céhbe belépni, de ezt az utat én régen nem járom, véleményem szerint harcosnak semmi keresnivalója a mágusok között, de a tolvajok, bérgyilkosok között sem
Tolvaj, bérgyilkos vonalat vittem egy karakterrel, varázsló egy másik, és a harcos a harmadik életút, ehhez lehet kombinálni a plusz lehetőségeket (főküldetés, Dawnguard, Dragonborn, stb) -
Although #26093 A hétvégi alapján pár összegzés. Mi a különbség a régi xarrian és az ogerboss közötti között.
- A Xarrian féle az egy leveles old school rpg volt. Az Ogerboss féle pedig egy modernizált verzió. Eszembe nem jutott volna, hogy ilyet is lehet csinálni pedig sok mindent ki tudok következtetni ezt nem.
A régi értelemszerű teljesen szint függő volt. itt realisztikusabb lett minden, egy bandita is le tud ütni két ütésből ha nem heavy van rajtad. Magyarul életszerűbb, a páncél ténylegesen számít de nem csak szintfüggően. Nincsenek nevesítve mint az originalba de bandita és bandita között is van különbség. A rendszer kényszerít a gondolkodásra. Mivel a stealth lényege is megváltozott, ha szem elé kerülsz észrevesznek és ez még 75 skillnél is így van. Persze függ attól mozogsz vagy nem mozogsz.
- Tényleg ne nagyon tegyél fel mást emellé a koncepció mellé mert ilyen nincs másik. Immersion, grfika, stb mehet, de még szörny, npc is csak akkor ha van patch hozzá mivel borul az egész.
- A perk rendszer varázslatos, összegezve 75-ös skilltől lesz érdemleges eredmény, mint nevéből is következik akkor leszel advanced. De egyetlen perk sincs benne ami overpowered lenne. Mivel komplex rendszert kell csinálj rouge pl. alchemy, stealth, one-handed, picpocket pl. És ez evvel a modal az oblivionhoz képest is jobban igaz, mivel önmagában egyik sem ér semmit csak ha rendszerként használod.
- Pihenj időnként, van cooldown time a stamnia feltöltődésre ha megerőlteted magad, pl erős ütések stb.
- Vannak perkek amihez az alchemynél kellenek kiegészítő elemek legyenek az inventoryba csak úgy működik de ezt látni fogod.
- Sárkányoknak mielőtt, szerintem 80-100 skilljeid nincsenek neki se állj, de módosított a környezet is, nem jutsz el a főbossig az adott helyen ami aktiválja, mivel kijátszhatatlan lett, kipróbáltam. Ezen felül félelem aruát kaptak ami elég jól hat ha jól tudom.
- Vámpírok időnként jönnek futás szintén még 25-ös karival is ha egyedül vagy.
összegezve ami miatt elképesztő az az hogy modernizálta a régi rendszert úgy hogy jobban illik a TES világához mint bármi amit a bethesda valaha is csinált, beleértve a morrowindet is. Persze old school rpg rajongók ezt már biztos hogy nem szeretik mivel itt is szükséges az ügyesség ha nem is vészesen is. Pl 75 stealth skillnél van elvileg acrobatic perk az szerintem jelentősen segít abban ne kerülj szem elé.
Ami még csodálatos az a food ingerident rendszer. Semmi nem fogható hozzá. Van a food overhaul is de az fing szint ehhez képest, túl erős lett, itt érvényesül az alap elv. ritka dolgokkal lehet csak igazán jó dolgokat produkálni és magas szinten. Az alapba semmilyen szintű ingerident rendszer nincs szinte úgyhogy ha nem requiem akkor tegyél fel valamit csak sajnos nem ismerek olyat mint ami ebben van. Ennyi amit tudok mondani.
-
#26092 most kezdtem játszani a játékkal
nagyon tetszik
mikor érdemes oldalt választani értem birodalmi viharköpenyes
melyik céhbe érdemes belépni
harcosom van amúgy most 16-os -
#26091 Elég sokat játszottam harcossal is, soha nem volt ilyen bug nálam, de létezik, mert mások is említették már (ritka, de van, és idegesítő lehet)
Blokkolásnál az említett időlassító perk szerintem az egyik legjobb, látványos és hasznos, még a kétkezes fegyverrel hadonászónak is (a lassulás alatt van ideje kitérni a csapás elől és ellentámadást kezdeményezni).
-
do2 #26090 Akkor megint próbálkozok vele, tökre tetszik ez a perk, és pont ez lenne a bugos? A fenébe -
#26089 Nem bug, ha van gyerekszoba a házikóban, ugyanis az eredetileg alkimista labor helyére rendezheted be a gyerek kuckót.
Kényelmesebb lenne, ha elérhető lenne az enchant oltár és az alkímiai labor a házban - nincs de mindkettő bármikor elérhető a jarl palotájában -
csoki89 #26088 Így hirtelen én nem is értem a kérdést. Az érkező válaszokból kiszűrtem hogy ez egy bug amivel valszleg én még nem találkoztam. De a mondat végén a konyhai tűzhely az totál köd... :)
-
#26087 Bug, és persze nem jön elő mindenkinek. Elméletileg mentés-visszatöltés, bármilyen töltőképernyő, beszélgetés NPC-vel kizökkent belőle. -
#26086 Hearthfire bekavar, és nekem az unoff.patch sem javította :( -
do2 #26085 okés köszi, akkor még várok.
Valaki a blokkolás perkről tudna véleményt mondani? Másoknak se áll le a lassított idő a blokkolásnál? -
horthy #26084 Az a baj hogy Whiterun-ba ( Fehérvágta ) valamiért nem engedi az alkimista labort felhuzni( bug ? ) se a csak a konyhai tüzhelyet ' -
#26083 Láthatatlanság és Vízlélegzés... elég magas szintűek, sokára lesz mire megveheted őket. Vannak potiban is.
Blokkot nem tudom, sose rakom ki azt a perket. -
do2 #26082 két dolog érdekelne, hogy tudok láthatatlan lenni, illetve hogy tudok a víz alatt lélegezni? Melyik varázslatokat kell megtanulni hozzá?
Jaaaaa és még valami! szintlépésnél kiválasztottam a blokkolásnál a lassú időt ha nagy csapást védek. Le is lassult az idő, de nem akarta abbahagyni, úgymaradt. Valahogy meg lehet szakítani? -
csoki89 #26081 Mintha én írtam volna. Nekem is az utazgatás nélküli kereskedés hiányzik a saját házakból/tól : Ha lenne egy mod ami beszélgető, esetleg küldetéseket adó változatos cuccokkal - de mindennel - rendelkező árust pattintana a házam mellé, annak hűde örülnék. De tudtommal nincs még...
Így marad a whiteruni kecó fasza átalakítós modokkal. Kint meg ott van minden ami kell, ha kell egyáltalán :) -
#26080 Jók azok a házak, mind a három picit más, mindened meglesz, kivéve a kereskedők :-)
Arra is számíthatsz, hogy haza érkezve mindenféle rosszarcúakba botlasz a küszöbödön, banditák, vadállatok, vámpírok, sárkány is lehet a meglepi :-)
Főleg a kereskedők hiánya miatt volt, hogy föl sem építettem a manorokat (de volt eset, amikor mind a hármat megépítettem) - nincs igényem a lakberendezősdire, a whiteruni kis kuckó körül ott van minden ami kell, s hangulatosabb a városi légkör.
Nem lebeszéllek a ház építéséről, azokat legalább egyszer illik megépíteni, belül tényleg a legjobban berendezhető lakhelyek, az csak az én egyéni problémám, hogy a pusztai kitelepülés nem volt bejövős -
#26079 Gyerekszoba kell. Amelyik házba építesz, oda küldheted az asszonyt (férjet) a gyerekekkel együtt.
A szolgáló elvileg az elejétől kezdve ott kóborol, ha már tud akkor beköltözik, és akkor tőle tudsz rendelni egy bárdot meg egy lovaskocsit mint személyzetet. -
horthy #26078 Windstadt-ban elkezdtem épiteni a Major-om . Miket kell felhuzni hogy gyerekeket hozhassak a házba ? Még csak egy " kisházat " meg egy nagyházat épitettem egybe melléképület egy kert ! Szolgálokat személyzetet lehet toborozni ?? -
Although #26077 Kis összefoglaló a délutáni kalandozás alapján!
rouge class, tapasztalatok immersion stb.
Szóval:
-Ami alapvető különbség, és most már látom, az az hogy ez életszerű. Itt baszti ha szembefordul veled egy ellenfél és ott vagy előtte az észrevesz biza. fura hogy egy rps rendszer a legéletszerűbb, ezen nevetnem kell és kicsit izgalmas is mert mozgásba kell lenni és kerülni kell a fényt is.
De cserébe ha már megvan a lv25,50 már tudsz gyorsan lopakodni is ez létkérdés itt.
-Amin a szavam is elállt az a mostmár látható logika a rendszerben. ami az alapból teljesen hiányzik és az összes többi módból az itt megjelent. pl egy példa, egyszerű lopakodás méregkeveréssel ebben nincs csoda. ami viszont nagyon nagy, kombinálhatód ezt speak fejlesztéssel is és akkor 50-es skillen kapsz egy perket ami álcázó képességet jelent, és be tudsz olvadni az ellenfél közé, azt hiszik egy vagy közülük. Ez kétszintes perk az első 30% esély. Na ezt nevezik rpgnek!!!! Nem ezt a butuska Bethet :D Az már csak mellékzönge, végre kettéválasztották a speaket és shout réssz független a normál emberi speaktől skill fejlődés szempontjából legalább perk szinten.
Vagy egyszerűen rányomsz az alchemyre és készítesz láthatatlanság potiont szükséged lesz rá. Mert az elit hrcos ellen egy az egybe egy rouge szemtől szembe nem biztos hogy megáll ha azon heavy armor van. Vannak még ilyen csodák ebbe a perk rendszerbe ami a requiemhez van. Szóval egy nagy *5-ös a csapatnak!!!!! -
Although #26076 Ha requiemet akarsz használni akkor nagyon válogasd meg a modokat. Egyszerűbb ha nexuson beírod a keresőbe a requiem és megnézed mihez van patch. Azirok elég sokat csinált. Alapból a reuqim dawnguard kompatibilis. Azirok meg csinált egy patchet a dragonbornhoz. Mivel az alap skyrim és a modok többsége journey szinten kezd, mint karakter, a requiem viszont visszavisz a rookie szintre. így sok mod nem passzol hozzá.