30713
TES
  • genndy
    Igen. A ló és a kísérők is meg tudnak halni. Utóbbiak inkább a te kezedtől (ha nagyon legyengül, térdre rogy és akkor nem bántják, de ha te rálősz egy tűzlabdát abba belehal), vagy ha mérgezett fegyverrel megtámadják. A ló meg elég agresszív, ha van a közelben ellenség annak nekimegy. Ha erős(ek), megölik. Ha nincs a közelben ellenség amikor otthagyod akkor nem veszik el.
    Convenient Horses mod ajánlott ha lovagolni akarsz.

Disable Vsync: Access the SkyrimPrefs.ini and add iPresentInterval=0
    60 fps felett viszont megkergül a Havok és minden össze-vissza fog röpködni, emberek/lovak beleakadnak tereptárgyakba, káosz és zűrzavar, zsoldosok pusztítása.
  • Fpocok
    Ez hülye kérdés, de már rég játszottam. Szóval vettem egy pacit. Mi van, ha valahol leszállok róla és ott hagyom? Kísérők meg tudnak halni?
  • Fpocok
    Amúgy ehhez nincs valami vészink?
  • Fpocok
    Szóval... sikerült megoldanom bár nem segített semmit a videó, de rájöttem mi a gond. Igaz, hogy egy BSOD-ba és egy "az egész játék és az asztal is villódzott, mintha meghalt volna a VGA-ba" került, de meglett. Az alt tabról most már nem is álmodom, örülök, hogy így megy. (Kéne valami addon ami számolja a crasheket)

Na megyek műhelybe, keresek pár jó addont, hátha elbaszom a jelenleg működő skyrimet :D
  • Fpocok
    Megnézem a videót, de ha így sem megy, akkor heves sírás mellett elkönyvelem, hogy nem én vagyok a béna.
  • genndy
    Előtte nyilván gyorsmentés. Ha mást is kitörölsz, de aztán eltalálod a kötelet, akkor visszatöltés után ott marad a konzolba az id-je és rögtön lehet törölni. Illetve pont hogy nem törlöd, mert enable-vel rögtön visszahozható.
    De a tcl is jó, aztán nekem is eszembe jutott.
  • Austin Bailey
    én azt nem csinálnám, mert mindig mást töröl, mint amit akarok
  • Austin Bailey
    ja nem tfl, hanem tcl bocsi
  • Austin Bailey
    behozod a konzolt beírod, hogy tfl, nyomsz egy entert, átmész, újra behozod a konzolt, ismét beírod, hogy tfl megint enter, és kész. Esbern ugyan ott marad, viszont amikor kimész egy ajtón, akkor ott lesz melletted.
  • genndy
    Ja így értem, köszi, streamjét még nem néztem.
  • Malakai
    Nem buta, vagy ilyesmi, csak figyelmetlen tud lenni, ez a felkészült, vágott videóknál nem jön annyira át (bár a LP-eknél azért szerintem igen, persze nem a Skyrimnál, amit már mióta játszik). Néztem egy-két streamjét, főleg mod teszteléseket és ott azért átjön. :)
  • Fpocok
    Az a baj, hogy nekem nincsneke DLCim és emiatt kicsit bonyolultabb. De legalább írna ki valami hibaüzenetet, de semmi :(
  • genndy
    Gopher? Bénázós? Melyik videójából derül ez ki? (az összeset azért nem láttam)
    Az 5 Skyrim-végigjátszásával meg hogy aktívan készít modokat is azért ezen kicsit meghökkentem - de lehet, nem kötekszem, csak csodálkozom.
  • Szukiszisz17
    Köszönöm a segítséged. Bár a gondom a butaságom miatt jött létre:
    HDT-s magassarkút szedtem le, de a HDT-t elfelejtettem fölrakni.
  • Malakai
    Ja és ha már szóba került akkor dettó neki SkyRe videója installálással. Gopher meg elég bénázós ember, szóval ha neki összejön, akkor mennie kell. :)
    Az már eleve fura, ha a játékot magát újra kell telepíteni emiatt...
  • Malakai
    BOSS reklamál némely ütközéseknél, vagy figyelmeztet, hogy bashpatchet kell készíteni, de ennél jobbat nem nagyon találsz, elsősorban magadnak kell szűrni, mod leírásokból, meg ha kicsit beletanulsz, akkor tesedit-el, stb.

Egyébként pár video guide kezdőknek Gophertől, ha az angol nem probléma:
    Beginner's Guide to Modding Skyrim
    Skyrim Tweaks and Fixes
    A mod típusos videóiban bemutat fixen modokat mit pakol fel, mire kell vigyázni. Ha te nem is feltétlen pont ezeket rakod fel, már adhatnak egy ötletet mire kellhet odafigyelni. Egyébként első playlist utolsó videója az pont ilyen probléma megoldósdi, igaz elég alap.
  • genndy
    Nincs. Kézi módszer van: egyenként kell kiszűrni.
  • Szukiszisz17
    Tudom hogy az ilyen ész nélküli "modolgatások" olyanok mintha megerőszakolnám az egész játékot, de olyan jó ötletnek tűnt. :D
  • Szukiszisz17
    Én nem akarom föladni, az elmúlt 5 hónapban csak ezzel játszottam. (Mióta nincs csaj. :()
  • Fpocok
    Én egy napon belül egy tucatszor feltelepítettem a Skyrimet, csak hogy működésre bírjam a Skyrim Redone-t, de egyszer nem indult fel. Én végleg feladtam a játékot.
  • PiszkosFred
    "a gané" :)
  • Szukiszisz17
    Sziasztok, van valami olyan program ami segíti kiszűrni a rosszul működő modokat? Újra föltettem a Skyrimet és Nexus Mod Managerrel leszedtem kb 20 cuccost és el sem indul a gané.
  • joe38
    Skacok,help kéne,meg akarnék nézni egy gyengébb PC-re való ENB-et,megcsinálok mindent ami kell,játék elindul,de nem tudok betölteni játék mentést,egyiket se, egyszerűen kilép,ilyenkor mi van?
    Csak azért is fura,mert már a sokadik ENB-et próbálom,de még nem volt semmi gond a betöltéssel.
  • genndy
    Ja, előtte konzolba tcl. Az egyszerűbb, az a falonátjárás. Azzal biztos át tudsz jutni rajta.
    Elég ha te kijutsz asszem, Esbern majd mellédteleportál a városon kívül és kész is a küldi - remélem, nem vagyok benne biztos.
  • genndy
    Rákattintasz a kötélre, konzolba "disable"?

fpocok:
  • TomDantes
    Találtam is

róla egy videót. Mi a szart lehet ezzel kezdeni?
  • TomDantes
    Aztarohadtbüdösszájbakúrt...na jó. Nem káromkodok. Kissé felhúztam magam. Na most. Esbern-es küldetés. Nem, nem az ajtó bug, mielőtt valaki mondaná. Nem arról van szó! Az megoldódott.

A probléma a következő, sétálunk szépen kifelé és...van egy csapba, egy keresztbe kifeszített kötél, amin nem lehet átmenni. A csapda nem aktiválódik, átmenni rajta nem lehet. Se oda, se vissza. Kész. Megakadtam.

Most akkor mi a szart lehet ezzel kezdeni? Küldetést újra kezdtem, ismét ott a kötél, át menni rajta nem lehet.

Remek. Játszhatatlan így.
  • Fpocok
    Köszönöm! IMÁDLAK! Végre működik!
  • genndy
    fpocoknak:
    Tehát könnyű Alt+Tabozás: borderless window lesz a megoldás. Ehhez meg ENB kell (van rá más mod is, de nekem ezzel vált be, meg amúgy is használom): mondjuk RealVision ENB-t töltsd le (ha akarod is használni, akkor modoktól függően azt a verziót ami illik a modokhoz, ha egyébként nem akarod, akkor mondjuk az Option B Performance-ot). Biztos van millió ENB, nekem azért jött be a RealVision, mert annak tetszik legjobban a látványa, meg azt szépen folyamatosan frissítik a dll-hez.
    Töltsd le, másold be a főkönyvtárba ahogy írja. Kell még a legfontosabb, a dll, ezt meg innen tudod leszedni: http://enbdev.com/download_mod_tesskyrim.html Wrapper versiont ajánlom, dll-t és enbhost.exe-t másold szintén a főkönyvtárba.

ini-buzerálás: SkyrimPrefs.ini-ben bFull Screen=0
    Felbontás ugye maradjon a teljesképernyős.

enblocal.ini-ben:
    [WINDOW]
    ForceBorderless=true
    ForceBorderlessFullscreen=true

Ha valójában nem akarod használni az ENB-t, akkor egyszerűbb el sem indítani:
    enbseries.ini:
    [GLOBAL]
    UseEffect=false
    Így játékon belül Shift+F12-vel még mindig be lehet kapcsolni, nem lövi ki véglegesen. Az a lényeg, hogy így is az ENB dll-jét használja, és BW-hez az kell.

És kész.
  • vasshy
    Köszi akkor ez itt halt meg kár érte :/.
  • Malakai
    Nincs működő mod erre, ami próbálkozás van az se ér semmit, nincs multiplayer skyrim és szerintem igen valószínűtlen, hogy valaha lenne ami rendesen működik.
  • vasshy
    Köszi de onnan szedtem le de csak ez az online mód van fent ami nem elég mert kéne hozzá a skyrim online launcer viszont ez nem található :/.
  • genndy
    Akkor keresd meg Nexuson és töltsd le.
  • vasshy
    Igen tudom, hogy van elder scrolls online de én konkrétan a skyrimra lennék kíváncsi. Olvastam én is, hogy bugos de valahogy mégis csak kéne :D
  • genndy
    Az a The Elder Scrolls Online :)
    Skyrimhez is van valami online mod, de tudtommal elég kezdetleges és bugos (nem próbáltam).
  • wesker24
    Asszem te a Skyrim Online-ról beszélsz az egy MMO játék semmi köze az alap Skyrimhez ! :D
  • vasshy
    Üdv mindenkinek. segítséget szeretnék kérni. Láttam videót, hogy multiznak skyrimba és e felől érdeklődnék, hogy még is, hogy? Meg patcheltem 1.8-ig utána ráraktam a skyrim online módot de a videón ahogy láttam ott van külön skyrim onlie launcher na azt viszont sehol sem találom. Ha valaki tud kérem segítsen mert végre egy álom válna valóra ha a barátommal tudnák nyomulni. előre is köszönöm a segítséget.
  • kastil
    Nincs valami mod, ami javítja rendesen a bDisableGearedUp=0 bugjait? Armed to the teeth, equipping overhaul elég gányak, nem tudtok egy rendesen működőt?
  • ati21
    Sziasztok!
    Még mindig nem sikerült megtanulnom az EZÜSTVÁJAT BÚVÓHELY hatalom szót mint írtam régebbi hozzászólásban,a szerzetesek adták nekem ezt a küldetést most meg egy futár hozott nekem egy levelet egy barától amiben ugyan ez a küldetés csak más képen van kiírva,újra végeztem mindenkivel de megint semmi a fal előtt,egyszerűen nem értem mi lehet a gond.Az is próbáltam mentek egyet a fal előtt,utána elutazok máshova,majd alszok egyet és utána betöltöm a fal előtt elmentett állást de akkor is semmi,az 51-szinten járok :(
  • genndy
    Semmi gond, a magyarítás kicsit megkavarja a dolgokat, én is csak kísérletezéssel jöttem rá hogy mit cserél, meg hogy melyik unoff.patchet magyarította is Vik.