10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
donatus13 #8384 Ugyan die jutottam én is RUSE is egy nagyon jó játék lett amit ubisoft sikeresen tönkre tett a határidőzéssel és a pénz megvonással, settlers 7 et is megvettem nagyon jó játék ismételten ubisoft miatt vannak vele gondok főleg a DRM es faszság miatt H6 ot megvettem de szintén ubisoft lett a baja, és a conflux ami miatt eleinte 5 percenként a menüben találtam magamat, adná az ég ,hogy csődbe menjen az UBISOFT és a játékokat elvegyék tőle mert ami az ubisoft kezébe kerül az mind tönkre is megy. -
#8383 ezzel én is így vagyok. mondjuk én eddig sem vettem már ubis játékokat, de a H6-tal kivételt tettem, mert magyar fejlesztés és maga a játék is tetszik. -
Zsknight #8382 Megmondom őszintén,engem inkább a játék további élete miatt aggódom, ugyanis valószínűleg a H6-nak kampec. Remélem egy két év múlva valaki megveszi az Ubi-tól a jogokat és végre méltó folytatás születik. Szeretem a H6-ot, meg is vettem, de ha belátható időn belül nem adnak normális életjeleket a játékról tuti, hogy egy árva centet sem adok ki több Ubis játékért. -
kissssss #8381 Igen jó lenne ha többen megvennék, de ilyen háttérrel(uborkaszaft mossa kezeit a botrány után) mégis mi a fészkes fenét vársz???
Mert jelenleg a hatos rész a h4 szintjén mozog jónak jó a játék hangulatos is de egy idő után az embernek már az életöl is elmegy a kedve a sok hibától, bug bug hátán javítások sehol amit pedig a játékhoz kiadtak javítást az meg kb a csoda kategóriába sorolható és akkor ez még csak a jéghegy csúcsa a kiegészítőkről és a hol működő hol nem működő multiról még nem is beszéltünk.
Ha a kiadó cég nem nyújt elegendő anyagi támogatást a fejlesztőknek és nem ad elég időt a fejlesztésre/munkára akkor annak rendje és módja szerint a program hemzsegni fog a hibáktól, márpedig hogyha egy félkész/hibás programot dob ki a piacra valaki akkor annak lesz visszhangja, vagy nem veszik elegen vagy mindenhol azt lehet olvasni hogy milyen elcseszett hibáktól hemzsegő lett az adott program.
A lényeg az hogyha továbbra is ilyen magatartást tanúsít az ubiszaft akkor csak a saját pénze ellen fog dolgozni addig amíg tönkre nem megy, ezen jó lenne ha elgondolkodna már a fél banda mert ebből meg fog semmi jó kisülni.
és igen lewarezoltam és ki is próbáltam és sajnos be is igazolódót az amit IDE EBBE a fórumba leírtam jó néhány hónappal ez előtt, egy félkész program lett amiért kár lett volna NEKEM megjelenéskor pénzt kiadnom, hmm milyen érdekes a 6 rész is ugyan úgy fog járni mint az 5 rész csak úgy érdemes pénzt kidobni érte ha az ember vár legalább 1 vagy 2 évet és boltban megveszi a teljes kiadást az összes kiegészítővel és javítással együtt.
"Szóval biztos nem tett volna rosszat a játéknak, ha legalább a rajongók megveszik."
a bűnt már a kiadás előtt elkövették a játékkal(Kuglee #8371 érthetően elmagyarázta), ubisoft amit megfőzőt azt most már igya is meg. -
Kuglee #8380 Ugyanez zajlik más szakmákban is, ez nem a játékipar sajátossága. Lásd az építőipar élősködő megrendelőit és a ki nem fizetett alvállalkozók tengernyi példáját, vagy a TESCO és a beszállítók esete, hogy csak két példát említsek így hirtelen. -
Petiknight #8379 Igazad van tevedtem. De nem ez a lenyeg, hanem az hogy a jatekosok szivnak. Az utobbi idoben egyre tobb a marketing maszlang es a jatekok egyre gagyibbak. En csak ennyit szerettem volna mondani, ezert is jatszom inkabb regebbi jatekokkal vagy indee fejlesztesekkel, mert sokkal szorakoztatobbak , mint a mostani AAA cimek. Sajnalom, ami a Heroes korul tortenik, mert az egyik nagy kedvencem, meg ez a resz is, mert a mostani jatekokhoz kepest van benne kihivas, tetszik a design is stb. Sajnalom a Black Hole-t nem csak azert mert magyarok, hanem azert is tehetseges csapatuk van, es sokkal jobb jatekot keszithettek volna, ha a fenseges UBi normalisan all hozza a dolgokhoz. Nem vagyok fejleszto, nem ertek a jatekiparhoz sem, csak felhaborit ami mostanaban a jatekiparban tortenik. Ennyi -
NovaTerra #8378 Rosszul vagy informálva. A Vivendi tulajdona a ActivisionBlizzard, ahogy korábban a Blizzard is az övé volt. Tehát Blizzardnál tulajdonos szempontjából nem változott semmi.
Ok. Meghajlok előtettek. Jobban átlátjátok a helyzetet. Az ördög ügyvédjét játszva azt megjegyzem, hogy két cég rossz kommunikációjáért, általában mindkét fél hibás. Illetve profitorientált iparban, mint amilyen a játékipar a fejlesztőknek is életképes vezetőkre van szükség.
És kedves kisssssssss! Te voltál az, aki oldalakat írt arról, hogy miért warezolja a H6-ot is. Szóval biztos nem tett volna rosszat a játéknak, ha legalább a rajongók megveszik. -
Petiknight #8377 Igazad van. Sokkal jobb mar indee jatekokkal jatszani, mert tobb bennuk a kreativitas es elvezhetosegi faktor mint a nagy AAA cimekben. Jobb lenne kiadok nelkul elni. Sajna a jatekbuznissben hatalmas love van, es altalaban amiben penz van egy ido utan elsatnyul:(. Kar hogy a Heroes franchise nem a Black Hole kezeben van, mert ebbol a 6 os bol is tokeletes ajtekot lehet kihozni, ha van ra egy kis penz es fejlesztesi ido. Amugy nem ertem miert pedalozik mindenki a Blizzard-dal. Amiota megvette oket az Activision, ugyanaz a szar bagazs lett mint a tobbi. SC2-is hatalmas csalodas volt szamomra. Kovezzetek meg, de ok is kezdenek elku...lni.. -
Kuglee #8376 Ja és a minőségellenőrzésről annyit zárójelben, hogy az az UBI asztala volt, és nem a BH-é, ahol össz-vissz volt 4 teszter. A feedback-ek gyakran egyszerűen gyalázatosak voltak, vagy aktualitásukat vesztették (pl. olyasmit kértek számon, ami már a design szerint rég változott :D ). -
Kuglee #8375 Sok teheteséges ember azóta el is hagyta a játékszakmát. Itt a kívülállók mondhatnak bármit. Én azt látom, hogy a BH vezetés ott rontotta el, hogy a lelkes pozitív naivizmussal álltak a UBI-hoz, mikor aláírták a szerződést (részben kényszer pályán is mozogtak azt tegyük hozzá), valamint később se tudták érvényesíteni az érdekeiket, mikor már láthatóvá váltak a problémák.
A nagy kiadók manapság könnyen vernek át a third partikon bármit az erőfölényük révén. Ezért is van az, hogy egyre több fejlesztő alternatív utakat keres, és remélhetőleg az elkövetkező időszak e téren is hoz némi változást, vérfrissítést, a jelenleg elburjánzott üzleti modellel szemben. -
Andrews2007 #8374 Hát igen nekem is ez a véleményem az Ubi hasonlóan jó pár mostani 'népszerű' kiadóhoz csak a pénzre hajtott a minőségre már nem. Emellett a rendes munkát se fizett meg szóval akár még bírósági ügy is lehet ebből legalábbis a Black Hole megtehetné csak az is sajnos nem kis pénz. Pedig a Blizzard is mutatja, hogy a minőségi játék elérése még több bevétellel jár a későbbiekben. -
kissssss #8373 ez még mindig zöld :-/ -
#8372 az éremnek általában két oldala van, az életnek gyakran többi is, és biztos van arra is példa, amikor a készítők a ludasak, de én speciel a munkám során kapcsolatba kerülök francia kollégákkal, látom, hogy milyen a munkavégzésük, és lelehet ezért "bunkónacionalistázni" vagy "sztereotípizálózni", de látatlanban is körülbelül ilyesmi dolgokra számítottam -
Kuglee #8371 - Gyárts le nekem 3 hónap alatt 5 piros hordót, és küldöm hozzá a terveket?
- Ok, de, ha a tervek csúsznak, akkor a 3 hónap is csúszik annyival, ugye?
- Nem az időt tartani kell, de ne aggódj, már rég dolgozunk rajta, minden infót időben megkapsz.
- (Nincs mit tenni, nincs más meló). Ok.
...
3 hét múlva
- A hordó legyen inkább szögletes 6 oldalú és lehet, hogy a szín változni fog.
...
1 hónap múlva
- A hordó tetejére nem kell nyílás.
- De akkor újra kell csinálni a felső részt, és nem lehet megtölteni!
- Ez kell a fogyasztóknak hidd el.
- De így kifutunk az időből is!
- Az idő fix, nem halasztunk.
...
Ez így vállalhatatlan, a cég renoméját rontja, ha ez kimegy a kezünk alól! Kérjünk haladékot. Más cégekkel nem jutottunk még dülőre.
...
- Kell még idő, hogy használható legyen!
- Azt mi nem finanszírozzuk! De ha elkészültök vele, további hordókra is szűkség lesz a következő 3 hónap végére!
- Legyen hát!
...
- Már készülnek az újabb hordók, és javítottuk a visszahozott darabokat, mikor veszitek át?
- [néma csend és hullaszag]
...
- Mi van veletek lehalt a kommunikáció!
- Ő izé, átszervezések meg miegyéb, de rajta vagyunk!
...
- Igaz már csak 1 hónap van a korábban beszélt időből, de azt a határídőt kéne tartani!
- De nem kaptunk semmi anyagot hozzá!
- EZ van, ja és faragni kéne a költségvetésből is, persze ugyanannyi hordó mellett!
Remélem így talán jobban érzékeltethető, hogy zajlott a fejlesztés.
Beszéltek itt a két oldalról. Ott voltam, a bőrömön tapasztaltam, hogy mentek a dolgok. Rengeteg túlórával, hétvégézéssel.
És tudjátok mi a legszebb. A UBI-tól még egy köszönöm se jött a projekt végén. Egy összekötő kis cég küldött egy tortát a csapatnak, gratulálva a megfeszített melóért és a kitartásért. -
NovaTerra #8370 Ok, elfogadom az érveidet. :/
Meggyőztetek a "gonosz" "pénzéhes" kiadó a felelős mindenért, a lelkes és becsületes BH ártatlan és feláldozták magukat a játékkészítés oltárán.
Remélem így már nem beszélek zöldeket. -
Kuglee #8369 Zöldeket beszélsz. -
NovaTerra #8368 Ha jól értem az Ubisoft, mint kiadó megbízta, felbérelte, kinek hogy tetszik a BH-t, hogy készítsék el X időre a H6-ot. A játék arra az időre nem készült el, vagy nem olyan lett, mint, ahogy elvárták. Most innentől nincs miről beszélni, ha nem készült el a játék vagy rossz a minősége, az nem a kiadó felelőssége szerintem, hanem a fejlesztőké. Így kénytelenek voltak, ha igaz, saját tőkéből fizetni a fejlesztésta késedelem miatt. De ez így működik a építőiparban és máshol is, a határidős munkáknál.
Ne értsetek félre, nincsenek Ubisoft részvényeim vagy valami. Csak szerintem nem fehér-fekete ez az úgy sem, ahogy általában az lenni szokott. -
#8367 AZ lehet te igy erzed, en meg ugy gondolom, hogy nem a fejlesztoknek kell beletolni egy projectbe a penzt, ha felberlik oket, hanem ha a ceg szerzodest kot valakivel, akkor ne csak kaszalni akarjon, hanem megadja a megfelelo feltelteleket a cegnek, akik hazhoz szallitjak nekik a nagy penzt.
Amit az UBI csinalt az a modern rabszolgasag jo peldaja, ahol csak kizsakmanyolni akar, es meg befektetest is raerolteti arra, akinek nem is az lenne feladata, azaz a penzbefektetes a projectbe, hiszen ok a minoseg munkat adjak, nem pedig a penzt, mert a kiado maga aki a munkajukert szerzodteti oket. -
Kuglee #8366 Pedig a leírtak fedik a valóságot...
Az uccsó 6 hónap a BH saját pénzén fejlesztette, mert nem akart szemetet kiadni a keze közül. Azzal elvesztik annak a lehetőségét, hogy más kiadóktól új projektbe vághassanak.
Még egy adalék:
- Az 1.3-as patch tavaly elkészült, de azt már az UBI nem vette át (nem akart fizetni). A bugok nagy része ki lett írtva. Lehet zokogni.
- Augusztusban és Szeptemberben elkezdődött a DLC1 content elkészítése (új frakció, tileset - sivatag) mondván a UBI December előtt akarja kiadni és a következő DLC-t márciusban. Erre szeptemberben tököltek, majd októberben se léptek semmit.
Tényleg a BH volt a hibás. Ott lett elkurva, hogy márciusban, mikor az UBI ragaszkodott a befejezetlen játék kiadásához, hagyni kellett volna a faszba és más projektbe kezdeni, más kiadó égisze alatt és a nem a cég tartalékait rááldozni erre a díszes kompániára. De akkor meg ott lett volna a 22-es csapdája, lásd a korábbi megjegyzést.
Azon meg tényleg el lehet gondolkozni, hogy a korábbi fejklesztő csapatok miért kerülik a franciákat, mint a rossz pénzt.
ui.
A projekt elején olyan game design producert dobott be a UBI, aki egy lelkes H3 játékos és pályaépítő volt. Sokat értett a time shedule-höz, a projekt budget kezeléshez, és úgy általában egy projekt vezetéséhez...
(Emlékszem mikor egy elkészült karakter design-ra több, mint egy hónap volt a reagálás.) -
NovaTerra #8365 Én azt mondom, hogy az éremnek két oldala van. A fejlesztő mutogat a kiadóra, az pedig a fejlesztőkre. Annak hisz az ember, aki szimpatikus neki, mert tényeket úgy se fog senki tudni, aki nincs közel a tűzhöz.
Ami tény, hogy a kiadó birtokolja a M&M jogokat, ők kérnek fel és fizetnek meg egy stúdiót a fejlesztésre. Ha elégedetlenek a munkával, akkor megválnak tőlük. Kb. ilyen egyszerű. Lehet pufogni, hogy szemét ubi így meg úgy, de ez van.
Sajnos a Black Hole előző játéka, amit én ismerek a Warhammer: Mark of Chaos is csak közepes iparos munka lett, nem emelkedik ki a tömegből.
H6 viszont hibái ellenére is szerethető játék. Talán a H3 generációnak túl nagyok az elvárásai és sokan inkább a torrent oldalakon keresték először a H6-ot a boltok polcai helyett. -
andorr1984 #8364 Nem szeretnék csúnyán beszélni, hisz dzsentlömen vagyok, de az Ubisoft feldughatja a Michael-es játkbabáit a ... szal ... tudjátok hova.
...
Mindegy, vusszafogom magam. -
Vologya Mester #8363 Üdv Bátor Harcosok!
Sajnos nem mondhatok semmit, köt az a fránya titoktartási megállapodás. Pedig lenne mit, elhihetitek. Remélem az UBI kommunikációja hamarosan tisztázza a helyzetet, bár amilyen lassúsággal mennek a dolgok, a többi VIP taggal egyetemben nem várok gyors tisztázást... :( Abban azért mindannyian reménykedünk, hogy ha gyors kiegészítő készítés nem is lesz, de legalább az alapjáték fokozatos fejlesztése, javítása a kezdeti nehézségek ellenére folyamatos lesz, az ígéreteknek megfelelően...) Természetesen, ha lesz publikus infóm, azonnal megosztom Veletek!
Tudom, hogy nagy az ellenszenv az UBI kapcsán, amit meg is tudok érteni, mert kedvenc játékunkkal úgy játszanak, mint macska az egérrel, de ennek ellenére egy különleges ajánlatról szeretnélek tájékoztatni Benneteket. Az UBISoft kiárusítja a maradék Michael Arkangyal figurákat (képek itt: Michael Arkangyal Figura képekben). Az 500 db-os limitált kiadásból még 50 db várja gazdáját az eredeti 250 Euros (kb. 75.000Ft/db) ár helyett 50% (!) kedvezménnyel 125 Euros (kb. 37.500Ft/db) áron szállítási költséggel együtt. Tudom, hogy ez sem kevés pénz, de ez már egy elég jó ajánlat véleményem szerint, figyelembe véve azt a tényt, hogy Magyarországról eddig nem lehetett rendelni a szoborból és most is csupán a VIP tagságom miatt van erre lehetőség. Aki szeretne a figurából, kérem jelezze nekem a [email protected] e-mail címemen és intézem a megrendelést. Erre legkésőbb 2012. április 27-éig van lehetőségetek! Baráti üdv! -
Petiknight #8362 Gyorsferdites. Helyesirasi, forditasi hibakert elnezest, nem vok mufordito es nem sok idom volt atnezni :).
Hello Sracok. Nehany honap eltelt a Heroes 6 megjelenese ota, es mivel eleg sok kerdes van a Black Hole-t illetoen -amelyeket az Ubisoft figyelmen kivul hagy-, ugy erzem hogy itt az ideje, hogy egy kis informaciot adjak Nektek.
A Black Hole-nal dolgoztam a H6 fejlesztese alatt. Szamunkra ez egy alom project volt, minthogy mindannyian a Heroes sorozat rajongoi voltunk, amivel az eredeti Commodore 64-es Kings Bounty megjelenese ota jatszottunk. Elmondhatom Nektek, hogy az Ubisoft producerei nem tartottak be a hataridoket, amely az egesz fejlesztes bukasahoz vezetett. 2008-ban a szerzodes targyalasa soran, az Ubisoft donteshozoi nem akartak hallani arrol, hogy belefoglaljak a szerzodesbe, hogy az Ubi keses eseten buntetest fizessen a Black Hole-nak. Ez buta dontese volt az uzlet fejleszto fonoknek (azt mondta, hogy az “Ubisoft nem fog kesni semmilyen megvalosithato dologgal”….HAHAHA). Es mindez kellemetlen helyzetet okozott, amikor a fejlesztes elhuzodott…de az UBI producerei meg mindig hitegettek a Black Hole-t azzal, hogy ne aggodjatok sracok,meg tobb ido es penz lesz, csak csinaljatok azt amit mondunk.. Ekkor tortent, hogy az Akademia frakciot toroltek a tartalmak kozul, mintahogy tobb mas dolgot is. Es ekkor a fejlesztes kozepen Romain tavozott, Erwan-t eltavolitottak a projekttol –eloleptettek a Might and Magic marka igazgatojanak-ami az jelentette, hogy a fejlesztesben valo kozvetlen reszvetel megszunt- es Black Hole magara maradt a szegyennel. Csak egy pelda a vegso tortenet forgatokonyve-ami az Ubisoft felelossege volt- 27 honap utan kerult a Black Hole-hoz… amig 24 honap allt rendelkezesre az egesz fejlesztesre. Nem kommentalom.
A Black Hole elkotelezettsegekent felhasznalta minden eroforrasat, hogy hat honap alatt befejezze a projektet. Ez tobb mint 1 millio euroba kerult!!! Mindezt ugy tettek, hogy tudtak, hogy ez sosem terul majd meg, vagy husegdij gyanant 2 millio peldany teljesaron valo eladasa utan. Mindannyian tudtuk, hogy sohasem adnak el 2 millio peldanyt /sem teljes, sem csokkentett aron/, de mi meg mindig be akartuk fejezni a projektet. Az utolso 10 honap soran egesz csapatunk 24/7 oraban dolgozott – mindenfele kompezacio eselye nelkul…. Es emiatt nem volt eleg tartalekunk, hogy uj projektet talaljunk es biztositsuk , hogy a Black Hole tulelje a Heroes 6 megjelenese utan is. Mindekozben az uj Ubis producereink azt allitottak hogy: “
A Black Hole csapata nem nem dolgozik hetvegeken es ejjel es egyaltalan nem elkotelezett a projekt-el kapcsolatban. Annyit mondanek, hogy kerdezzetek csak meg barkit a Black Hole csapatabol az elkotelezettsege irant….
Amit a bugokrol: Heroes 6 oriasi projekt, tobb mint 1.5-2 millio soros forraskoddal. Ez sokkal nagyobb mint a legtobb RPG-e. Egy ilyen projektet csak akkor lehet jo minosegben elvegezni, ha par ev fejlesztes es nagy budzse all a rendelkezesre /mint a Blazzard jatekoknal/, vagy ha a fejlesztes kezdete utan 7-9 honap szigoru design hatarido all a rendelkezesre…. Heroes eseteben az egesz fejlesztes soran az Ubis sracok uj otletekkel alltak elo, es lecsereltek mar letezo funkciokat is meg az utolso honapokban is, szoval igy egyszeruen lehetetlen volt stabil jatekot kesziteni a megjelenesre. Csak nezzetek mit csinalnak most az 1.3-as patchel /amiben a Black Hole mar nem vesz reszt…/. Nem tudnak idoben egy egyszeru patchet kiadni par kisebb javitassal, mar most 2-3 het kesesben vannak. Ez azert van mivel a kod hihetetlenul komplex, es az Ubisoftnak nincs meg a kapacitasa /csapata/, hogy az egeszet atlassa, es idoben elkeszitse, meg akkor is, ha a Limbic dolgozoi nagyszeruen vegzik a dolgukat./Ok nem vettek reszt a Heroes fejleszteseben a kezdetektol fogva, csak 20 honappal kesobb csatlakoztak./
Nehany pelda arra, hogy a Black Hole mivel jarult hozza a sajat koltsegen a jatek jobba tetelehez.
-Varoskepek /mi sem szeretjuk a jelenlegi verziokat, de ezek meg mindig jobbak mint a – csinaljunk egy kepernyokepet a kalandterkepen levo 3D-es varosokrol es hasznaljuk oket varoskepkent” –ez az amit az Ubisoft akart- sokkal jobbat keszithettunk volna de nem volt idonk, penzunk.
-tovabbi jatekkozbeni atvezeto jelenetek /tudom hogy az atvezetok nem nagy szamok, de megegyszer a tortenetet 27 honap utan kaptuk meg… csak par honapunk volt hogy atvezetoket hozzunk letre a vazlatokbol es eleg limitalt budzse allt rendelkezesunkre-azt gondolom, hogy a jatek vizualis minosege bizonyitja hogy igazan nagyszeru atvezetoket keszithettunk volna, ha van ra idonk es penzunk./
-300 egyedi harci terkep /-csak 20 szerepelt a szerzodesben/
- 3D-sen animalt fomenu /Ubisoft csak egyszeru allokepet akart/
-tovabbi NPC-k
-Hadjarat attakinto terkep /hadjarat ablak/
-es sok mas
Es lassuk mik voltak az UBisoft dontesei:
-kevesebb nyersanyag
- nem akartak teljes kepernyos varoskepeket
-csak 5 frakciot /ez a kovetkezmenye az Ubisoft folyamatos teljesites- kesesenek/
- teremtmeny “medence”
-es meg sok mas “nagyszeru” valtoztatas…
Ez as projekt a Black Hole letezesebe kerult… mindekozben Ubisoft profital a Heroes 6-bol.
Es meg par gondolat: UBI EMEA 4 masik kulsos fejlesztoceggel dolgozott a Heroes-on.
-- Capibara – Ok keszitettek az igazan jo/es penzugyileg is sikeres/ Clash of Heroes-t. Tobbe mar nem dolgoznak az Ubisofttal
-Eugene systems- ok keszitettek a R.U.S.E-t. Mar nem dolgoznak tobbe az Ubisofftal.
-Black Hole –Ok keszitettek a Heroes 6-ot. Mar nem dolgoznak tobbe az Ubisofttal.
-Techland- Ok keszitettek az Ubisoft jatekainak 47%-at
Call of Juarez: The Cartel - http://www.metacritic.com/game/pc/call-of-juarez-the-cartel) – Ok meg mindig az Ubisoft EMEA-val dolgoznak egy nagy projekten.
Azt halottuk, hogy az Ubis sracok sokszor ezeket a fejesztoket hibaztatjak / Nival-t is/..... Azt hiszem Black Hole-t ezekhez a fejlesztokhoz hasonloan hibaztatjak most.
Mert mindig a fejleszto az, akie a felelosseg….
Csak kis etel a gondolatnak…Koszonom ,hogy elolvastatok....
-
SlipKnoTiaN #8361 De szépen fogalmaztál. :) -
andorr1984 #8360 Kicsit nehezen olvasok angolul, de a szöveg lényege az, hogy az Ubisoft Tapló. -
Zsknight #8359 Ha valaki összefoglalná,vagy lefordítaná, hogy mi a lényeg azt nagyra értékelném. -
SlipKnoTiaN #8358 Naa ez elég valószínű. Ezek után nem is csodálom. -
SlipKnoTiaN #8357 Tudom, de ne h már az UBI-t kelljen sajnálni. -
#8356 Hát, akkor nem sok értelme van patchekre várni, mire a másik dev team átnézi az egész forráskódot, meg egyáltalán, hogy mi merre...
Na majd nekiülök valamelyik héten. -
Petiknight #8355 Sajnos annak tunik. Pedig szeretem ezt a jatekot a hibai ellenere is. Nagyon varom a kieget, ha lesz. Remeljuk Vologya Mester tud valami biztatot is mondani. En meg mindig remenykedem. :) -
Pio #8354 Ez azért elég súlyos... :( -
BlazeH #8353 Azért nem lehet a Nival-t megbízni, mert valószínűleg a Nival se akar többet a Ubival dolgozni. -
Petiknight #8352 Szia,
az iromany innen valo:
http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=37279&pagenumber=8
Tobbet en sem tudok. Udv -
NovaTerra #8351 Nem mindig a kiadó maga a gonosz és fejlesztő stúdió pedig jó fiúk-lányok gyülekezete. -
SlipKnoTiaN #8350 Ez elég árulkodó.
Azt lehet tudni h ez kinek az írománya??
Az UBI meg 1 suttyó banda. Bárcsak ne lenne benne a kezük az AC szériában... -
SlipKnoTiaN #8349 Ajj édes istenem legyen fekélyes az összes UBI-s. :@
Nemtom mi a f*sz lehetett a bajuk velük de most aztán biztos minden olyan qrva jóó lesz h 1 másik brigádnak adják a stafétát.
Pusztuljanak bele.
De ha már nem BH akk miért nem lehetett legalább a Nival-t megbízni??! -.-
Ők csinálták az előző részt, ami sztem veri a H3-at is (bocs többség).
Csak elb*ssza az UBI az egész Heroes sorozatot.
Ha meg a kevés eladás miatt vették el tőlük akk azt totál nem értem mert a reklám, marketing nem a BH dolga, nekik kellett volna 1 f*sza reklámot csinálniuk, meg ha jól tudom ők pofázzák el h mit és hogyan kell a fejlesztőknek leprogramozniuk, ők pedig kénytelenek azt csinálni hiába nem tetszik nekik.
Kib*szott UBI!
A f*szba bele! -
Petiknight #8348 Bocs a hosszu bevagasert, de sok mindent megmagyaraz.
Peace. Udv Mindenkinek -
Petiknight #8347 Sziasztok,
azt hiszem ez eleg sokat elarul. Ha valakinek van kedve forditsa le. Azt hiszem tobbet en nem veszk Ubis jatekot...
Hi Guys. Several months have passed since the release of Heroes 6, and because there are so many questions from you regarding BH which UBI seemingly ignores, I feel it's time that I give you some information.
I worked for Black Hole during the whole H6 development. For us, it was a dream project as we were real fans of the Heroes series, having played it since the original King's Bounty on Commodore 64. And I can tell you it was the UBI producers who didn't keep their deadlines, and that was what led to a total failure of the whole development. Back in 2008, during the contract negotiation process, UBI business decision makers didn't want to hear about making it into the contract that in case of any UBI delays there would be any penalty for UBI. This was a stupid decision of a business development boss (she said "UBI would never be late with any deliverables".... HAHAHA). And that led to an awkward situation where the whole development got snowed up... but the UBI producers kept telling Black Hole that "no worries, guys, there would be more time and budget, just do what we say". It was then that one faction, Academy had been removed from the content list, as well as many other things. And then, at half of the development, Romain suddenly quit, Erwan was removed from the project - he was "elevated" to the position of Might and Magic Brand Director, which meant his direct involvement in the development was over -, and BH was left there with the blame. Just an example, the final story script - which was UBI responsibility - was delivered to BH after 27 months... while originally there was 24 months for the whole development. No comment.
As for BH commitment, BH used up all its 6 months reserves just to be able to finish the project... this was more than 1 million Euros!!! And they (we) did this knowing it would never be payed back, as royalty would only be paid after 2M Heroes sold at full price. We all knew 2M copies would never be sold (neither at full price nor at reduced price), still we wanted to finish the project. During the last 10 months, our full team worked 24/7, without any chance for compensation... and because of this, we didn't have any resources to find other projects and make sure BH would survive after the release of Heroes 6. In the meantime, our new UBI producers kept telling that "the BH team is not working during the nights and weekends, and is not committed to the project at all...". I can only say, just ask any of the BH team members of their commitment...
As for the many bugs: Heroes 6 is a gigantic project, with 1.5-2 million lines in the source code. This is bigger than most RPGs. Such a project can only be finished with good quality if there are several years and a huge budget (i.e. Blizzard games), or if there is a strict design lock date after 7-9 months of the start of development... in case of Heroes, the UBI guys were adding new ideas and were changing existing features during the whole development, even at the last months, so it was simply impossible to make a stable game for release. Just see what they are now doing with patch 1.3 (BH is not involved in that at all btw.). They cannot release a simple patch with a few smaller fixes in time, they are already in a 2-3 weeks delay. This is because the code is extremely complex, and UBI does not have the team to overview it and make it work in time, even if the Limbic guys are really great (and no, they are not involved in the Heroes development from the project start, they joined like 20 months later).
Some examples of what BH added to the game at their own cost, just to make the game better:
- Town screen (we hate the current version, but it is still better then the "let's make a screen shot from the adventure map 3D town and use it as a town screen" that UBI wanted - we could have made a much better one, but didn't have money and time).
- Additional ingame cutscenes (I know cutscenes are not great, but again, we received the story after 27 months... we only had a couple months to make the cutscenes from scratch, and a very limited budget - and I think that the overall visual quality of the game proves to anyone that we could have made really great cutscenes if we had had the time and budget).
- 300 unique Combat Maps (there were 20 in the contract)
- 3D animated Main Menu (UBI wanted a simple still image)
- Additional NPCs
- Campaign Overview Map (Campaign Window)
- and many more........
And what were the UBI decisions:
- Less resources
- No fullscreen town screens
- Only five factions (as a consequence of the continuous delays of UBI deliverables)
- Creature pool
- and many more such "great" changes.........
This project cost Black Hole its existence... while UBI is making profit on Heroes 6.
And just some more thoughts: UBI EMEA were working with four 3rd party developers during the Heroes development:
- Capibara - They made the really good (and financially successful) Clash of Heroes. The are not working with UBI anymore.
- Eugene Systems - They made R.U.S.E. They are not working with UBI anymore.
- Black Hole - They made Heroes 6. They are not working with UBI anymore.
- Techland - They made a 47% game for UBI (Call of Juarez: The Cartel - http://www.metacritic.com/game/pc/call-of-juarez-the-cartel) - They are still working with UBI EMEA on a big project.
We heard the UBI guys blame those developers (and Nival) many times... I guess BH was blamed the same way to those developers.
It is always the developer who is responsible...
Just some food for thought.... Thanks guys for reading. -
donatus13 #8346 Játékaikat elnézve megértem a lassúságot :D -
BlazeH #8345 Ők csinálják jelenleg a patcheket:
http://www.limbic.com/