Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

b-type
😊)
jaj bakker nem arról van szó hogy ki hogyan csinálja, akárhányszor ki lehet pörgetni, ki is lesz.
Arról van szó, hogy elsõ alkalommal hogyan játszik, neki lehet esni hard-n is csak akkor valszeg sok lesz a mentés-töltés, és a csaták újrajátszása.
A rákom fog ezen fogazni, kinek mennyi ideje van. Nekem mindegy mennyi és melyik HoMM részt hogyan játszottad, ez inkább felfogás kérdése...

Egy egyéni térképen, hard-n, vagy multiban nem akarok azon elvérezni, mert nem ismerem a játékot, elvérezhetek azon mert rossz irányba induok, vagy mert az ellenfél (emberi) jobban játszik, de nem azon hogy 'ingom sincs mi miért történik.
...mert akkor tök mindegy milyen fokozaton játszottad a kampányt.

de mint írtam ez inkább felfogás kérdése, én normálon kezdtem, normálon is játszom (kivéve a semleges lények felhúzását), nem tudom mi változik hard-n, mert oda majd akkor teszem, ha ....bla-bla, leírtam már.
de kábé ennyi idõm volt ezen fogazni, nekem tök mindegy...egy HoMM nem egyszeri végigjátszásról szól sztem, pont.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Az összes Heroes-t Hard-on játszottam és még könnyûnek is találtam. Aki nem tudja Hard-on az ne játsza ezen a fokozaton, ennyi.
b-type
pont most értem a végére, kíváncsi voltam mi lesz, de elég volt 3 hónap és 1 hét, mondjuk hozzátartozik, hogy Thorgult egy seregével már elpáholtam valahol útközben.

Csata Thorgul-l:

Csata vége:

A pálya vége:

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type
??!
kiismerni a játékot nem cheat 😄DD
Az annyit tesz hogy ismered a játékot...a frakciókat, a lényeket, a hõsöket, és a fontosabb varázstárgyakat, és tudsz számolni...még akkor is van egy egészséges lutri a speciális helyek látogatása miatt (plusz szerencse, kezdeményezés,..mélységi szörny, stb), de akkor már a megfelelõ képesség mellett rákattintasz az ellenséges hõsre, megnézed mivel van, mi van rajta, milyen képességei/varázslatai vannak, és már belemehetsz egy kétesélyes csatába....mert tudod mire számíthatsz.
Amíg ez nincs meg, addig mit akarsz -hard-n??!
Persze lehet játékismeret nélkül is -hard- fokozaton játszani, csak ott valójában abból élsz meg amit a játék hibájának vélsz...hibás AI döntésekbõl,és teszem azt bug-ból, hogy az AI nem használja a fejlesztett griff képességét..., vagy éppen te élsz a hõscsatárlánc és átadott lények 'csalásával'..

Mert egy jó AI mellett hard-n alapos játékismeret nélkül úgy elvéreznél mint a szél...

A kihívásról van szó, Aki már ilyen tipusú játékokat régóta ûzi annak nem kell már "kiismerni", mert amit mondasz olyasmi mint a cheath (ami öli a játékot), pl. felfedni a nem látható térképet, stb. Amúgy meg mindenki úgy játsza ahogy akarja, de hogy a Hard-on tolók a szerencsében bíznának ez akkora hülyeség, hogy válaszolja meg más, én nem fogom mert kultúrált vagyok.
b-type
Nem tudom ki hogy csinálja, nem is dolgom megmondani.
De sztem.
Ez egy elég összetett játék, figyelni kell sok mindenre...én teszem azt normálon, és egyedin nyomom (fel vannak húzva a semleges lények 'szaporulatilag').
A -hard- akkor jön amikor már azt gondolom, hogy olyan 90%-ban jól csinálok mindent...nem csak a játszott oldalt ismerem, hanem az ellenfeleket is...melyik várnak mik a specjei..mire lehet számítani, és uezek hõsöknél és lényeknél.
Szvsz hagyni kell lehetõséget a tévedésekre az elsõ játékok alkalmával.

Nem igen tartom indokoltnak a -hard-n való játékot mindaddig amíg viszonylag ismeretlen a játék, mert akkor sokszor azért nehéz mert erre, meg arra nem gondoltál...nem a bug az ami leveszi a játékélményt, hanem az hogy Hard-n az AI 'ismer' téged, ismeri a választott csoportod erõsségeit és gyengéit, ismeri a hõsöd jellemzõit, a varázstárgyaidat...stb.
Amíg ez a játékosnál sincs meg, addig igazából a HARD fokozat is, egyfajta reménykedés hogy az AI ostoba is lesz néha....(mert lesz), mert valójában nem lennél ellenfél neki.
Szal sztem felesleges.
Kiismerni a játékot meg teljesen szabadidõ függõ, hogy melyik fokozaton teszi valaki..

Azért írtam, hogy az összes elõfordulóra, mert a Hard-on való játékot helyeseltem alább és az élményen csak a bugok rontanak amik a fórumot végigolvasva akadnak még.
De én konkrétumokra gondoltam mert ez elég sovány válasz volt, legalábbis a griffes bug-on kívül nem találkoztam mással, de már azt is javították.
Mindegyikre.
Figyuzzatok. Befejeztem az utolsó kampányt Barbárral (Sandor), és már csak az utolsó utáni végsõ kampány maradt hátra.
Elkezdtem Antonnal, de gondoltam, át kéne specifikálni a képességeit.
A játék fõmenüjében, a Dinasztia oldalon ezt meg is lehet tenni, át is alakítottam.
De amikor újra elkezdtem a kampányt, megint ugyanazok a képességei maradtak Antonnak, mint az átalakítás elõtt.

Mit csináltam rosszul ?
Hogy lehet úgy újraspecifikálni, hogy úgy is maradjon ?
Milyen bug-okra gondolsz?
Jól mondod. Én még kivárok mert viszont bug-okkal nem szeretek csatázni ott nem érhet sikerélmény csak kudarc.
én gdf en vagyok most és szoftverfejlesztõnek készülök bár még nem tom imádom a 3d s animáció készítést és ilyesmit szóval még nem tok dönteni de hála égnek van idõm 😄 bár szoftverfejlesztõ kapósabb jó szak 😊

enlightened
Hát végülis sikeresnek mondhatom magam, mert amit akartam azt elértem. De nem üzletember lettem, hanem szoftverfejlesztõ 😄 A munkám során is azt vallom, hogy mindent meg lehet csinálni, csak valamihez több idõ kell, de ettõl még nem adja fel az ember. És a nehéz dolgok után sokkal nagyobb a sikerélmény, a könnyû dolgok után meg nincs.

De én megértem azt is, ha valaki játék közben csak a szórakozásért játszik és nem keres benne kihívást és sikerélményt.

Fogadok, hogy az életben is sikeres üzletember vagy 😊
Talált, süllyedt!! 😄D

Szóval a 4. rész óta nem vándorolnak.
enlightened
Na elkezdtem hardon, lenyomtam az elsõ két tutorial pályát újra azzal egyelõre nem volt gond. Most jöhet a nekro kampány aztán sorban a többi. Remélem nem fogom kitépni a hajam a végére. De vért akarok izzadni minden kis cutscene-ért és a végén úgy menni aludni, hogy nem tud kifogni rajtam semmi az életben. Még ha játszom akkor is edzzem magam, türelemre, kitartásra, hogy ne adjam fel hardon és ha padlóra kerülök akkor is újra tudjam kezdeni.

Nekem barbárnak tûnik.
Akkor inkább így: 😄

Kentaur

Kentaur Nomád

Kentaur Martalóc
Szerinted melyik néphez tartozott?

Kentaur

Kentaur Nomád

Kentaur Martalóc
Csak a kentaurok nagyon hûtlenek, vándorolnak ide-oda, hajlamosak egykori szövetségeseik ellen is fordulni.
H2-ben warlockkal volt,
H3-ban elfekkel,
H4-ben barbárokkal,
H5-ben nem tudom, azzal nem játszottam,
H6-ban megint barbárokkal.

Vigyázni kell velük, még a végén hátbaszúrnak.
Én hardon játszom, egyedül az infernot csináltam normal-on, mert az tényleg durva az elején.
400 az valóban kevés! legalább 800-at szedj össze! Amúgy én nem emlékszem, hogy heteket nyomkodtam volna a tovább gombot. Én bejártam a pálya minden zugát, megöltem minden szörnyet még azután is, miután már nem kapott több XP-t a hõs.

Szerintem ezt a játékot nem lehet elrontani. Nincs olyan pont, ahol azt mondhatnád, hogy na most csesztem el! (Kivéve persze, ha megtámadsz valami deadly lénycsoportot, és leamortizálod a seregedet! Akkor tényleg vége! 😊 )

A lényeg az, hogy a csatákat próbáld minimális veszteséggel zárni! Nem tudom, hogyan harcolsz, de itt nem a barbár lerohanom stílus a nyerõ! 😄
Én általában szétszedtem a szukkubuszokat 2, késõbb 3 részre. 3x300 jobb, mint 1x900! Szukkubusszal támadj, a Mániákusokkal csak védekezz, illetve álld körül a szukkubuszt, hogy ne érjék el! Regenerációt és a föld varázslatot mindenképp tanítsd meg neki, mert az elengedhetetlen! Pontos célzás is kell, meg az erõsítés hívás! Ha 700 Szukkubuszra ráteszed, lesz belõle 850. (persze ekkor egy csapatban kell, hogy legyenek)

Én 6-7 hónap alatt végeztem ki azt a pályát.

Egyébként úgy vettem észre hardon csak a semleges lények szaporodnak el nagyon durván... 6. hónap körül már minden alap egységbõl légió van (2-3000), de az elitek bõl is hadsereg, vagy sereg (400-700)

Ha elrontasz valamit, akkor ott az autosave. Már van 10 kör, amit vissza tölthetsz, szóval nem kell parázni! Kipróbálhatod hard-on nyugodtan, az elsõ komolyabb csatánál úgyis kiderül fog-e menni vagy nem! 😊
Meg a lények hõs nélkül! Én szerttem a csontsárkánnyal ide-oda repdesni a pályán. csak az volt a baj, hogy a repülõ lényekkel sem lehetett áthágni a vízen, vagy a hegyeken, ami azért elég fura. 😊

Egyébként a H6-ban is lehet hõssel menni lények nélkül.
Botond
Igen, az az egyetlen heroes emlékeim szerint, ahol a hõs sereg nélkül is tud közlekedni amúgy. 😊
Az elõzõ 5-ben számomra úgy volt a nehézség elosztva, hogy a normál megfelelt, de itt nekem a normál olyan, mint az elõzõeknél a hard.

Crome

enlightened
Ha az elõzõ ötöt normalon toltad, annak volt valami oka, élvezted õket. Most akkor ezt hogyhogy easyn? Pedig ennek van idáig a legjobb sztorija.

enlightened
Hmmm, nekem csak 400 succubusom van. Akkor ezek szerint, várnom kell még. Mondjuk ezt azért nem tartom a játék szempontjából értelmesnek, hogyha valaki gyorsabban végez a térképen, mint ahogy a készítõk kitalálták, akkor álljon meg és kattintgasson a homokóra ikonon ezret, hogy meg legyen a lény létszám amit a készítõ kitalált :S. De akkor ezt fogom tenni, köszönöm a tippet.

Amúgy a játék folyamatosan lenyûgöz, minden egyes kampányban új fordulat van a sztoriban amit eddig nem tudtunk.

Egyébként azért játszom normalon, mert a heroes 6 nekem nem csak egy szórakozás, hanem egy élvezetes fejtörõ is, valami amin kicsit elmerenghetek és ha jól csinálom, akkor a játék megjutalmaz egy cutscene-el vagy valami hasonlóval. És egy vér és veríték által megszerzett cutscene, vagy csak egy kis párbeszéd is sokkal élvezetesebb mint egy könnyen jötté. Lehet meg fogok próbálkozni a hard fokozattal, csak ezeknél a játékoknál az a baj, a harddal, hogy nem tudod soha, hogy mikor rontottad el. Lehet, hogy az elején csináltál két felesleges lépést a térképen és csak hetekkel késõbb iszod meg a levét, amikor széjjel vertek.

Csak ezért tartok a hardtól, mert lehet órákig játszom a mapon és végül kiderül, hogy már rég elszúrtam az elején, de most derült ki és már nem lehet visszacsinálni.

Akik hardon tolják, azoknak van valami taktikájuk, honnan lehet tudni, hogy mikor rontom el?

Sziasztok! Olyan problémám van ,hogy a teljes Barbár kampányt vérpontosra csináltam végig ezért nem tudtam megszerezni a 2. pályán lévõ egyik dinasztia fegyvert! Tehát elkezdtem elõröl! Én Normál fokozaton játszom (ha ez jelenthet valamit valamit). Az elsõ térképet csináltam most már a könny pontokra szakosodva! A legvégén ahol hajóra kellene szállnom nem enged be a hajóba és építeni sem tudok másikat! (lehet az gond ,hogy a vérpontom nincs kifejlesztve elsõ szintre mert csak végigrohantam rajta és ezért nem enged tovább?) Esetleg másodszorra nem lehet végigcsinálni a kampányokat? Találkozott valaki ilyen gonddal?
H4be volt az hogy lehetett lopakodni? Az a skill nagyon tetszett nekem, ha nem volt lény a hõssel akkor szinte láthatatlanul közlekedhetett. Bányákat varázstárgyakat úgy el lehetett foglalni vele hogy az õrzõ monsztákat meghagyta az ember.😊 Ráadásul az xp-t is azután kapta ha észrevétlenül elment a lények mellett ergo a nulláról ki lehetett vele húzni egy hõst. Ez is egy érdekessége volt a H4nek.

Nem lehet. Majd talán a kiegben.

Hogyan lehet megnyitni a 4-edik és 5-ödik helyet a Dinasztia jellemzõknek ?
b-type
Szvsz pont a HoMM 4. része az amit nem lehet megítélni pár óra alatt...el kell fogadni, és lenyelni pár dolgot...és szép lassan kijönnek az értékei.
Jól kellett játszani benne, mert volt FoW, és nem mûködött benne a HoMM legnagyobb csalása, a hõslánc, és a lényátadás.
Én nagyon bírtam. s külseje az nem feltétlen tetszett, de a szerkezet az nagyon, és én bírtam benne a miniRPG-t is, a csak hõsökbõl álló csapat lehetõségét.

Az inferno 1-es pálya tényleg elég nehéz! Az utána jövõ pályák csak álmos végigkattingatósak.

Ott tényleg várni kell, és sereget gyûjteni. Ha jól emlékszem olyan 1000 succubusom és 800 maniacom volt. Azzal már keresztül lehet menni rajta. A kutyák rendszerint elhullottak, azokkal nem foglalkoztam.
Terminátor14
A kampányok egyáltalán nem nehezek, csak ki kell tapasztalni az egyes pályákat.
Találd ki hogy mi indította be a szkriptet ami ráduszítja a boss-t, tölts vissza egy annál régebbi mentést és pörgess végig pár hetet csak a lényszaporulat miatt. Ha úgy érzed elég erõs vagy, lehet folytatni.

CSAK a Fradi

Egyszerûen különbözõek az emberek. Van, akinek a easy se egyszerû, van, akinek csak a hard jelent kihívást. Van, aki instant sikerélményre vágyik és szeret szépen haladni, valaki a kihívást keresi. Én minden játékot a lehetõ legnehezebben játszom, mert szeretem a kihívást, szó szerint. Tehát örülök, hogy küzdeni kell, gondolkodni a taktikákon, stb.. Régebben sok olyan játék volt, mint a Commandos, amihez képest a H6 hard fokozata is könnyû, de azzal is jó volt számomra szenvedni, mert nagyobb a sikerélmény, ha meg tudom csinálni. Nincs azzal se semmi baj, ha valakinek ez nem jön be, mert nem akar egy pályát többször újrakezdeni, vagy minden egyes lényére figyelni. Ezért is van több fokozat, hogy mindenki megtalálja a hozzáillõt.
Úgy látom megint nekem kell az easy-n játszók nevében szólnom (ha nem akarják akkor is. :-) ). Nem értem miért ne lenne értelme a könnyûnek, ha számomra/számunkra úgy élvezetes. Elhiheted, hogy pl. nekem idõnként így is kihívást jelentett a játék. Viszont csak azért tolnom normálon, hogy aztán anyázzak meg háborogjak, hogy lehetetlen megcsinálnom nem sok értelme lett volna. Egy játék attól jó, hogy örömet okoz, nem pedig attól, hogy mérget. Én most úgy gondolok vissza rá, hogy jó kis játék volt, amit vártam tõle azt megadta, ha könnyûn, akkor könnyûn. Talán majd a 7-est ismét normálon fogom játszani, ahogy az elõzõ 5-öt is. Úgy látszik ezt a "Aki könnyûn játszik az gagyi ember lehet, mert ott nincs kihívás" felfogás nehezen adja meg magát...

Crome

enlightened
Lehet hogy sorban kéne mennem végig a kampányokon mert ez így durva. Jó tudom aki easyn tolta, annak mind1 volt, mert ezt is megcsinálta. De én normalon játszom az easynek nem sok értelme van, azért egy minimális kihívást kell az embernek támasztania magával szemben.

enlightened
Na nagy nehezen végig szenvedtem az inferno elsõ pályát, elfoglaltam mindent, erre a végén kijött Thogrul a kapunk és széjjel vert. Most ilyenkor mégis mit lehet csinálni? Van 7 váram enyém a térkép és kiküld rám egy deadly bosst ez a *****. Most mi van? Mit csináltam rosszul. Kezdjem elõlrõl? Dehát akkoris ugyanígy csak ezt a 7 várat tudom elfoglalni. Nem lesz nagyobb seregem.

Cobra.
H4-ben egyfelõl tetszett, másfelõl viszont nem épp Heroes-os játékmenetet adott, hogy egy lvl30-as hõssel egyedül végig lehetett menni a pályán és beütni szinte mindent. Pl egy lvl30 barbár jobb felszereléssel leütott egyedül 8-10 fekete sárkányt.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

A H4 nekem valahogy kimaradt az életembõl, de havernál tegnap megnéztem és nem nagyon tetszett a megvalósítás, úgy éreztem hogy lények csak össze lettek csapva, a varázsitalok többségét feleslegesnek éreztem, persze akadt köztük pár igen hasznos darab (hõs feltámasztós ital), ugyanakkor a zenék nagyon tetszettek. Egyenlõre csak az angyalos/lovagos várat néztem meg de a lándzsás lény bejövõs. 😊 Egyenlõre így elsõ ránézésre azt mondom egyszer végigvihetõ, nem fogott meg. Ja igen és ahogy Botond említette a skill rendszer tényleg el lett találva és a csata közbeni nézet az engem nagyon zavar, az egy nagyon nagy negatívuma a játéknak szerintem.
Botond
Ez utóbbit a négybõl lesték el. 😊
enlightened
Sztori szinten szerintem a most a 6 van a legjobban eltalálva. Sok a párbeszéd játék közben is ami jó. Meg az is hogy egy adott esmény köré van csoportosítva az 5 kampány.

Botond
H4 volt számomra is a csúcs, még pedig a tökéletes elsõdleges/másodlagos skillek rendszere miatt, valamint a története is nagyon tetszett. Emellett másik kedvencem a második rész volt, szintén sztori miatt, és most ez a rész is kezdi belopni magát a szívembe. Úgy látszik a páros számok vonzanak. 😊
A H4 városképei ötlettelenek voltak és unalmasak. Volt egy sablon, és mind a hat vár összes épülete milliméterre pontosan ugyanott volt. Csoda, hogy máshogy néztek ki.

A H3 városképei voltak szépek!! Minden vár egyedi volt, máshogy nézett ki, máshova kerültek az épületek.

A H5 pedig egyértelmûen a H3 3D-vel felturbózott változata. Azt próbálták meg lemésolni, és szerintem sikerült! Nagyon jó volt az 5! Nem tudom mi az a warcraft 3 sose érdekelt, nem tudom milyen lények vannak benne, vagy hogy egyáltalán mi az.

A H5 volt az, ami után minden nagy heroes veterán sírt. A H3 3D-s köntösben. Aztán mikor az kijött, akkor is csak a fikázás ment...

Egyébként a H4 zenéi valóban a legjobbak közé tartoztak.
köztudott aki beleszeret valamelyik Heroes játékba az nemnormális M&M fanatikussá változik, a 4 rész hibái meg már ki lett tárgyalva. 😊

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Guren
akkor én sem vagyok normális, mert nekem is a 4 a kedvencem. az egyetlen idegesítõ dolog, ami hirtelen eszembe jut, hogy a gép még a legyõzése után is rohangált a pályán a lényeivel.

enlightened
Látszik, hogy nem vagyok normális, de a Heroes 4 volt a kedvencem a sorozatból. Szép grafika, nagyon király zene. Gyönyörû animációs 2D-s városképek, ahol jó volt elidõzni. A hõs végre nem csak álldogált mintha valami isten lenne, aki föntrõl figyel, hanem rendes vezetõként beszállt a csatába és konkrétan meg kell fektetni, hogy legyõzd. A sztorikról ne is beszéljünk, akkoriban nagyon durván jó történetek voltak azok a kampányban. Egy szóval a játék minden tekintetben túlszárnyalta az elõzõ részeket. Viszont az 5-ért nem tudom miért vagytok oda. Tiszta a warcraft 3 érzésem amikor játszom vele. Egy az egybe le van koppintva a grafika de még a lények nagy része is. Az inditó menürõl meg ne is beszéljünk ahol animáció megy a háttérben.

Aki játszott a Warcraft 3-al szerintem szembeötlõtt neki, hogy nagyon durván arra hajaz.

A Heroes 3 nem jobb, csak korábban jelent meg, és bizonyos értelemben etalonná vált a sorozatban.
Az emberek talán akaratlanul is elfogultak a H3 mellett, a hibáit sem veszik észre. Persze szerintem is nagyon jó játék a 3, csak pl. a lényeknek nem nagyon volt specialitása, legalábbis ilyen sok nem volt, mint a 6-ban.
A 6-ban minden lény jó valamire és tud meglepetést okozni. A 3-ban sok lény csak az alaptulajdonságaiban különbözik (hp, sebzés stb.)
A varázslatok nagy része is haszontalan (a 3-ban), itt meg sokkal jobban lehet taktikázni.

Tehát szerintem a 6 jobb, csak a 3-at már mindenki megszokta, és mindenki ahhoz hasonlítja, "etalon" lett.

A H3-ban a gyíkos vár volt a kedvencem (Hydrák, Gorgonok, ...), berakhatnának ide is valami hasonlót.
De fontosabb, hogy javítsák ki a bugokat, és rakjanak be valami normális (H3-hoz hasonló, 2D-s) építõ városképet, és akkor majdnem tökéletes játék lesz.

(Csak azért "majdnem", mert a Disciples 2nél sose lesz jobb 😊 )
TreDoR
Hátja, de pl. a h5-öt sokkal jobban elviselték mint a 6. részt (mivel sokkal jobban hasonlított a 3-ra).

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Csak itt a kristály kék, a régi pedig piros. Ez nem ugyanaz a kristály 😊