Might & Magic: Heroes VI
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jaj bakker nem arról van szó hogy ki hogyan csinálja, akárhányszor ki lehet pörgetni, ki is lesz.
Arról van szó, hogy elsõ alkalommal hogyan játszik, neki lehet esni hard-n is csak akkor valszeg sok lesz a mentés-töltés, és a csaták újrajátszása.
A rákom fog ezen fogazni, kinek mennyi ideje van. Nekem mindegy mennyi és melyik HoMM részt hogyan játszottad, ez inkább felfogás kérdése...
Egy egyéni térképen, hard-n, vagy multiban nem akarok azon elvérezni, mert nem ismerem a játékot, elvérezhetek azon mert rossz irányba induok, vagy mert az ellenfél (emberi) jobban játszik, de nem azon hogy 'ingom sincs mi miért történik.
...mert akkor tök mindegy milyen fokozaton játszottad a kampányt.
de mint írtam ez inkább felfogás kérdése, én normálon kezdtem, normálon is játszom (kivéve a semleges lények felhúzását), nem tudom mi változik hard-n, mert oda majd akkor teszem, ha ....bla-bla, leírtam már.
de kábé ennyi idõm volt ezen fogazni, nekem tök mindegy...egy HoMM nem egyszeri végigjátszásról szól sztem, pont.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Csata Thorgul-l:
Csata vége:
A pálya vége:

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
kiismerni a játékot nem cheat 😄DD
Az annyit tesz hogy ismered a játékot...a frakciókat, a lényeket, a hõsöket, és a fontosabb varázstárgyakat, és tudsz számolni...még akkor is van egy egészséges lutri a speciális helyek látogatása miatt (plusz szerencse, kezdeményezés,..mélységi szörny, stb), de akkor már a megfelelõ képesség mellett rákattintasz az ellenséges hõsre, megnézed mivel van, mi van rajta, milyen képességei/varázslatai vannak, és már belemehetsz egy kétesélyes csatába....mert tudod mire számíthatsz.
Amíg ez nincs meg, addig mit akarsz -hard-n??!
Persze lehet játékismeret nélkül is -hard- fokozaton játszani, csak ott valójában abból élsz meg amit a játék hibájának vélsz...hibás AI döntésekbõl,és teszem azt bug-ból, hogy az AI nem használja a fejlesztett griff képességét..., vagy éppen te élsz a hõscsatárlánc és átadott lények 'csalásával'..
Mert egy jó AI mellett hard-n alapos játékismeret nélkül úgy elvéreznél mint a szél...
De sztem.
Ez egy elég összetett játék, figyelni kell sok mindenre...én teszem azt normálon, és egyedin nyomom (fel vannak húzva a semleges lények 'szaporulatilag').
A -hard- akkor jön amikor már azt gondolom, hogy olyan 90%-ban jól csinálok mindent...nem csak a játszott oldalt ismerem, hanem az ellenfeleket is...melyik várnak mik a specjei..mire lehet számítani, és uezek hõsöknél és lényeknél.
Szvsz hagyni kell lehetõséget a tévedésekre az elsõ játékok alkalmával.
Nem igen tartom indokoltnak a -hard-n való játékot mindaddig amíg viszonylag ismeretlen a játék, mert akkor sokszor azért nehéz mert erre, meg arra nem gondoltál...nem a bug az ami leveszi a játékélményt, hanem az hogy Hard-n az AI 'ismer' téged, ismeri a választott csoportod erõsségeit és gyengéit, ismeri a hõsöd jellemzõit, a varázstárgyaidat...stb.
Amíg ez a játékosnál sincs meg, addig igazából a HARD fokozat is, egyfajta reménykedés hogy az AI ostoba is lesz néha....(mert lesz), mert valójában nem lennél ellenfél neki.
Szal sztem felesleges.
Kiismerni a játékot meg teljesen szabadidõ függõ, hogy melyik fokozaton teszi valaki..
Elkezdtem Antonnal, de gondoltam, át kéne specifikálni a képességeit.
A játék fõmenüjében, a Dinasztia oldalon ezt meg is lehet tenni, át is alakítottam.
De amikor újra elkezdtem a kampányt, megint ugyanazok a képességei maradtak Antonnak, mint az átalakítás elõtt.
Mit csináltam rosszul ?
Hogy lehet úgy újraspecifikálni, hogy úgy is maradjon ?
De én megértem azt is, ha valaki játék közben csak a szórakozásért játszik és nem keres benne kihívást és sikerélményt.
Szóval a 4. rész óta nem vándorolnak.
H2-ben warlockkal volt,
H3-ban elfekkel,
H4-ben barbárokkal,
H5-ben nem tudom, azzal nem játszottam,
H6-ban megint barbárokkal.
Vigyázni kell velük, még a végén hátbaszúrnak.
400 az valóban kevés! legalább 800-at szedj össze! Amúgy én nem emlékszem, hogy heteket nyomkodtam volna a tovább gombot. Én bejártam a pálya minden zugát, megöltem minden szörnyet még azután is, miután már nem kapott több XP-t a hõs.
Szerintem ezt a játékot nem lehet elrontani. Nincs olyan pont, ahol azt mondhatnád, hogy na most csesztem el! (Kivéve persze, ha megtámadsz valami deadly lénycsoportot, és leamortizálod a seregedet! Akkor tényleg vége! 😊 )
A lényeg az, hogy a csatákat próbáld minimális veszteséggel zárni! Nem tudom, hogyan harcolsz, de itt nem a barbár lerohanom stílus a nyerõ! 😄
Én általában szétszedtem a szukkubuszokat 2, késõbb 3 részre. 3x300 jobb, mint 1x900! Szukkubusszal támadj, a Mániákusokkal csak védekezz, illetve álld körül a szukkubuszt, hogy ne érjék el! Regenerációt és a föld varázslatot mindenképp tanítsd meg neki, mert az elengedhetetlen! Pontos célzás is kell, meg az erõsítés hívás! Ha 700 Szukkubuszra ráteszed, lesz belõle 850. (persze ekkor egy csapatban kell, hogy legyenek)
Én 6-7 hónap alatt végeztem ki azt a pályát.
Egyébként úgy vettem észre hardon csak a semleges lények szaporodnak el nagyon durván... 6. hónap körül már minden alap egységbõl légió van (2-3000), de az elitek bõl is hadsereg, vagy sereg (400-700)
Ha elrontasz valamit, akkor ott az autosave. Már van 10 kör, amit vissza tölthetsz, szóval nem kell parázni! Kipróbálhatod hard-on nyugodtan, az elsõ komolyabb csatánál úgyis kiderül fog-e menni vagy nem! 😊
Egyébként a H6-ban is lehet hõssel menni lények nélkül.
Crome
Amúgy a játék folyamatosan lenyûgöz, minden egyes kampányban új fordulat van a sztoriban amit eddig nem tudtunk.
Egyébként azért játszom normalon, mert a heroes 6 nekem nem csak egy szórakozás, hanem egy élvezetes fejtörõ is, valami amin kicsit elmerenghetek és ha jól csinálom, akkor a játék megjutalmaz egy cutscene-el vagy valami hasonlóval. És egy vér és veríték által megszerzett cutscene, vagy csak egy kis párbeszéd is sokkal élvezetesebb mint egy könnyen jötté. Lehet meg fogok próbálkozni a hard fokozattal, csak ezeknél a játékoknál az a baj, a harddal, hogy nem tudod soha, hogy mikor rontottad el. Lehet, hogy az elején csináltál két felesleges lépést a térképen és csak hetekkel késõbb iszod meg a levét, amikor széjjel vertek.
Csak ezért tartok a hardtól, mert lehet órákig játszom a mapon és végül kiderül, hogy már rég elszúrtam az elején, de most derült ki és már nem lehet visszacsinálni.
Akik hardon tolják, azoknak van valami taktikájuk, honnan lehet tudni, hogy mikor rontom el?
Jól kellett játszani benne, mert volt FoW, és nem mûködött benne a HoMM legnagyobb csalása, a hõslánc, és a lényátadás.
Én nagyon bírtam. s külseje az nem feltétlen tetszett, de a szerkezet az nagyon, és én bírtam benne a miniRPG-t is, a csak hõsökbõl álló csapat lehetõségét.
Ott tényleg várni kell, és sereget gyûjteni. Ha jól emlékszem olyan 1000 succubusom és 800 maniacom volt. Azzal már keresztül lehet menni rajta. A kutyák rendszerint elhullottak, azokkal nem foglalkoztam.
Találd ki hogy mi indította be a szkriptet ami ráduszítja a boss-t, tölts vissza egy annál régebbi mentést és pörgess végig pár hetet csak a lényszaporulat miatt. Ha úgy érzed elég erõs vagy, lehet folytatni.
CSAK a Fradi
Crome
Hide and fear, Cobra Commander is here !
A H3 városképei voltak szépek!! Minden vár egyedi volt, máshogy nézett ki, máshova kerültek az épületek.
A H5 pedig egyértelmûen a H3 3D-vel felturbózott változata. Azt próbálták meg lemésolni, és szerintem sikerült! Nagyon jó volt az 5! Nem tudom mi az a warcraft 3 sose érdekelt, nem tudom milyen lények vannak benne, vagy hogy egyáltalán mi az.
A H5 volt az, ami után minden nagy heroes veterán sírt. A H3 3D-s köntösben. Aztán mikor az kijött, akkor is csak a fikázás ment...
Egyébként a H4 zenéi valóban a legjobbak közé tartoztak.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Aki játszott a Warcraft 3-al szerintem szembeötlõtt neki, hogy nagyon durván arra hajaz.
Az emberek talán akaratlanul is elfogultak a H3 mellett, a hibáit sem veszik észre. Persze szerintem is nagyon jó játék a 3, csak pl. a lényeknek nem nagyon volt specialitása, legalábbis ilyen sok nem volt, mint a 6-ban.
A 6-ban minden lény jó valamire és tud meglepetést okozni. A 3-ban sok lény csak az alaptulajdonságaiban különbözik (hp, sebzés stb.)
A varázslatok nagy része is haszontalan (a 3-ban), itt meg sokkal jobban lehet taktikázni.
Tehát szerintem a 6 jobb, csak a 3-at már mindenki megszokta, és mindenki ahhoz hasonlítja, "etalon" lett.
A H3-ban a gyíkos vár volt a kedvencem (Hydrák, Gorgonok, ...), berakhatnának ide is valami hasonlót.
De fontosabb, hogy javítsák ki a bugokat, és rakjanak be valami normális (H3-hoz hasonló, 2D-s) építõ városképet, és akkor majdnem tökéletes játék lesz.
(Csak azért "majdnem", mert a Disciples 2nél sose lesz jobb 😊 )
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls