Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem errõl az a kérdés jut eszembe, hogy a skill fánál az újraspecializálódás mikor lesz aktív?

Crome

Nekro hõshöz milyen képzettségeket javasolnátok?Kicsit sok a választási lehetõség ebben az új rendszerben, nem szívesen kezdeném újra a kampányt a közepén, mert elrontottam.
Á akkor köszi :) remek.

Tudod forgatni, delet és page down, ha jól emlékszem.

Én a HoMM 5 el sokat játszottam az alapot majdnem végig is vittem csak egy rendszer hiba miatt reinstall kellett és oda lett a mentésen de az infernos részt is végig nyomtam ha jól emlékszem a 4 ik jutottam ami a dungeon volt , legjobban a törpéket várom a 6 ba eddig nagyon tetszik a játék , abszolút pozitívat csalódtam :) Jó munkát végeztek, a zene és a grafika csoda jó egyedül a kamera kezelhetõsége egy kicsit hiányos nekem ,hogy nem tudom csata közben ide oda forgatni. Még egyszer kössz a leírást most legalább már képbe vagyok 1 4 ig lévõ részekkel az 5 iknek meg majd neki állok megint:) Mert a törpék meg a stronghold történetét még nem nyomtam le.

b-type
Nem egyszerû mert a Might and Magic sorozat is beszáll, és sok minden ott történik (Archibald szobrának felszabadítása, Baa, Roland kiszabadítása..stb)
..sok fórumon foglalkoztak Enroth világában a földrészek elhelyezkedésével is.
De az biztos hogy Ashan még gyerekcipõben jár...nem rossz szvsz, csak kicsit zavaros még...pl. nem tudom hogy bizonyos visszakacsintások a régi részekre nem több mint nosztalgia és tisztelgés, vagy esetleg van/lesz kapcsolat.
Számomra pl. könnyebb lenne az új világban a kalandozás, ha a régi valahogy normálisan, és méltón lezáródna (Axeoth-l)...

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Köszönöm szépen:D

b-type
Nem egyszerû, de valahogy és kb:

HoMM:
A játék Lord Morglin ironfist kalandjait meséli el, aki saját anyaföldjérõl kénytelen elmenekülni egy mágikus portálon keresztül, mert unokatestvére, Ragnar a trónra tört és megölte Morglin apját a királyt. Egy ismeretlen és felfedezetlen világban, Enrothban találja magát. Bár a vidék meghódítatlan és elsõre az ígéret földjének tûnik, négyfelé felosztották: Lord Ironfist (knight), a barbár Lord Slayer, a varázserõvel bíró Lord Alamar(warlock) és a Queen Lamanda (sorcerer) nevû boszorkány között. A játék legvégén Ironfist egyesíti a négy területet és gyõzedelmesen megalapítja Enroth királyságát.

HoMM2:
Morglin Ironfist halála után két fia harcolt a trónért. Az idõsebb jogán Rolandnak jutott a korona, de Archibald, az öccse minden eszközt megragadott, hogy megakadályozza királlyá választását, és ezért módszeresen megölette a választófejedelmeket(az egyik hajóbalesetben..láthatóan egy mágus villámot küld a hajóra, másik kiesett a várablakból, a harmadikat megette egy sárkány, negyedik valahogy mérgezett ételt fogyasztott <#zavart1>), majd a merényleteket ráfogta Rolandra, aki elinalt..Archibald pedig megvesztegetéssel és fenyegetéssel királlyá koronáztatta magát. A távollétében számûzött Roland ellenálló seregeket szervezett, hogy visszavegye trónbitorló öccsétõl azt, ami elvileg az övé. Mindkét oldal játszható.
A történet szerint Roland végül visszaszerzi a trónt és egy követõje segítségével kõvé változtatja öccsét, és a szobrot az Ironfist kastély könyvtárában helyezi el. ...lesz még vele dolgunk késõbb (MM sorozat).
HoMM3:
A viszonylagos békességben ami a trónviszály után következett, Roland levelet kapott Nicolas Gryphenheart, a nem túl messze fekvõ Antagarich kontinensen lévõ Erathia birodalom királyától. A levélben Gryphenheart király nõül adná Rolandhoz a lányát, Catherine-t. Roland feje bekötõdik, és a két birodalom erõs szövetségre lép ezáltal, sok ismert hõs vándorol az új kontinensre, Antagarich-ra.
Nicholas Gryphenheart annak a Rion Gryphenheart leszármazottja, aki valamikor megalapította Erathia-t... (megmentette Tarnum növérét és királynõvé tette, közös lányuk Allison)
Nem sokkal ezután jönnek a Kreegan-nek az égbõl :)), és elárasztják Enroth északi részét. Roland Ironfist északra megy, hogy feltartóztassa õket, de ott az áruló Sulman mágus segítségével csapdába csalják, és elhurcolják, az enrothi hadsereg pedig erõsen megcsappan.
Roland Ironfist király eltûnése után felesége, Catherine királynõ egyedül maradt Enrothban. Nem sokkal késõbb hírül veszi, hogy apját, Lord Gryphonheartot, Erathia királyát megmérgezték (Haart ugye). Catherine hazatér Antagarich földjére, hogy visszaállítsa a királyság valaha volt békéjét.
Eközben Enroth-t az ifjú trónörökös, Roland és Catherine fia: Nicolai Gryphenheart kormányozza Wilbur Humphrey nemes segítségével.

Erathia fõvárosát, Steadwicket az eeofoli Kreeganek és a nighoni hadurak tartják ellenõrzésük alatt. Nyugaton Tatalia és Krewlod királyságai próbálkoznak területet szerezni. Catherine-nek szövetségeseket kell szerezni a harcban. Bracada varázslói és Avlee elfjei segítségével sikerül elõretörniük és felszabadítani az ország keleti felét. Közben Lucifer, Eeofol parancsnoka kijelenti, hogy a fogságában van Roland király. Avlee megtámadja és elfoglalja eeofolt, de Rolandot már akkor továbbszállították északra. Ezután Catherine visszaszorítja Nighon erõit kis szigetbirodalmukra.

Eközben Deyja nekromantái ördögi mesterkedésüknek köszönhetõen lichként felélesztik Gryphonheart királyt. Úgy hiszik, hogy az õ vezetésével legyõzhetetlen élõhalott seregük lesz. De a király túl önálló életet kezd el élni, s Catherine kénytelen a
nekromantákkal szövetkezni, hogy végezzen azzal a lénnyel, aki egykor az apja volt.

Armageddon’s Blade:
A fõ sztoriszál menetébe mindössze egyetlen küldetéssorozat szól bele a hatból. Amikor Erathia éppen újjáépülne a háborús pusztításból, egy meglepetésszerû Kreegan-támadás indul meg ellenük. A fáradt és enervált hadsereg képtelen szembeszállni velük. Vezetõjük az új eeofoli uralkodó, Lucifer Kreegan, akinek minden vágya egy régi ereklye, a Végítélet Pengéjének begyûjtése, hogy vele leigázza a világot. Megállítására Erathia és Avlee együtt küldenek haderõket, bevetve az elementális erõket is (Conflux). Catherine és a frissen kiszabadított Roland király segítségére lesz egy fiatal fél-elf, Gelu. Gelu legyõzi Lucifer tábornokát, Xeront, és megszerzi tõle a legendás kardot. Ezután magával Luciferrel is végez. A kard végül Gelunál marad... :(

The Shadow of Death:
A játék az elõzménye az alap Heroes III-nak és a Might and Magic VI-nak egyaránt. Sandro, a nekromanta Antagarich kontinensére jön, hogy egyesítsen két nagyhatalmú varázstárgyat. Varázslat segítségével élõ ember alakját veszi fel, hogy elrejtõzzön. AvLee tartományban, már emberi alakban, mint varázslótanonc találkozik Gem-mel a varázslóval, és meggyõzi, hogy adja át neki az élõholtak királyának köpenyfoszlányát. A Krewlod-ban hasonlóképpen becsapja Crag Hack-et, a barbárt, hogy az segítsen megszerezni a kárhozottak páncélját. Sandro a megszerzett ereklyékkel könnyûszerrel legyõzi egykori mesterét, a warlock Ethricet, majd betör Deyjába, ahol Finneas Vilmar személyében bábkirályt nevez ki. Ezután az egész kontinens meghódításáról álmodozik.
Közben az átvert Gem, és Crag Hack, valamint két új hõs, Gelu és Yog találkoznak, és világossá válik azámukra Sandro mesterkedése, de Yog-nak bevillan egy nagy erejû ereklye, és együtt az Angyali Szövetség nevû kard darabjainak keresésére indulnak - az egyetlen varázstárgyéra, amely megállíthatja a nekromantát. Annak rendje és módja szerint gyõznek, és Sandro varázstárgyait ismét darabokra szedik, hogy elrejthessék õket.
De Sandro, bár legyõzték, már új tervebe fog, és Lord Haart segítségével megmérgezi Nicolai Gryphonheart királyt, majd szövetséget hoz létre Deyja, és Nighon között, és megépítet egy alagutat. Ironikus módon azonban végül Finneas Vilmaar, a saját bábkirálya börtönzi be, hogy maga vezethesse a támadást Erathia ellen.
Így északról Deyja, és nyugatról, az alagút segítségével Nighon támadja Erathia-t.

A Chronicles kiegben Antagarich-on, Erathia megalapítása elõtt és közben járunk (barbár Tarnum meséje)..és elpusztítjuk a megismert HoMM világot a fagy kardjával, és a végítélet pengéjével...<#gonosz3>

HoMM4
Enroth világa megsemmisül, de számos túlélõ volt, akik a hirtelen megnyíló mágikus portálokon keresztül egy új világ, Axeoth földjére léphettek. A régi epizódok hõsei mellett új kalandorok is szerencsét próbálnak ebben az új világban. A játék hat küldetéssorozaton keresztül meséli el a túlélõk Axeothba érkezését és küzdelmeiket. Ellentétben az elõzõ résszel, itt már a kezdetekkor választható bármelyik küldetéssorozat, mindegyik egy egységes egészt képez.

HoMM5:
Az új Heroeshoz új világ társul – búcsút mondhatunk tehát Enrothnak, Erathiának, Jadamenak és Chediannek. Ideje tehát megismerkednünk Ashannal, annál is inkább, mert az elkövetkezõ Might and Magic játékok színteréül fog szolgálni. Ashan istenei sárkányok, és elsõre tipikus high fantasy világnak tûnik, annak minden kellékével. Történetünk kezdetekor a Griff Birodalom uralkodója, Nicolai, épp készül nõül venni szíve választottját, Isabelt, amikor a démonok támadás alá veszik a Griff Birodalmat.
Izabella magára ölti a lovagok súlyos páncélzatát, hogy szembeszálljon a démoni hordákkal, ám amikor Godriccal együtt egy kisebb városba szorulnak az egyre szaporodó támadások miatt, kénytelenek Nicolai segítségét kérni. A király rendelkezésére álló legnagyobb seregével siet segítõ jobbot nyújtani, nem sejtve, hogy a démonok medvecsapdájába sétál. Ekkor lép színre Agrael, a démonlord, aki ugyan örömmel törte el ártatlan nõvérek nyakát, vallja, hogy mindezt a cél érdekében tette. Nem tehetett mást, hisz a fõ démonpápa ezt parancsolta néki. Agrael szíve mélyén érzõ szívû káoszlovag, ezért szembeszáll a démonpápával, hogy megmentse, legalábbis közremûködjön a világ megmentésében.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

helo mondanátok a multiról pár szót h szokták e játszani v nem stb.?
köszi
Szerintem ilyen tesztelésnek inkább egy custom pályát volna értelme alávetni, a hadjárat pályáin nyilván a "normálistól" eltérõek a kondíciók, elõre be vannak hangolva a dolgok, szkriptelve az események.
Az infernós pályák a legkönnyebbek voltak számomra az egész H6-ból. Bár könnyûn nyomtam, de szerintem azt a kampányt még normálon is gond nélkül csináltam volna meg. (Ellenben a többi kampánnyal).

Crome

Gondolom azzal a sereggel kezdte a pályát. Ez nem tûnik problémának, és bár én még nem kezdtem el, úgy hallottam másoknak már sikerült teljesíteni az infernós pályákat :)

Jakuza001
Sajnos ez igy nem igaz. Multkor egyik ismerosommel direkt megneztuk, hogy vajon milyen seregeket kreal a gep akkor, ha nem is mozoghatnak a seregei.

Egy cheat programmal vegtelen lepest krealtunk a hosunknek es vegigmentunk a palyan vele. Az utolso varban konkretan ugy, hogy a gep nem is termelhetett, hiszen vegig mi leptunk es nem volt uj kor. Tobb mint 500as sereggel rendelkezett, ugy hogy a kezdo inferno palyat neztuk, a leggyengebb fokozaton. LOL

Olyanban valaki nem tud segíteni ,hogy nem nagyon emlékszem már a részek történetére, nincs valahova össze szedve leírva a HoMM részek története mert már a 3 ra se nagyon emlékszem. Valaki linkelnek a sztoriról leírást megköszönném :)

Nem kell legyõzni az embereket, Gerhart pedig a legkeletebre található várban van, egy kapu mögött, ami a démonok legyõzése után nyílik ki. Szerintem próbálj meg átrohanni hozzá.

A teljesítmények összehasonlítása rovatban sajna ugyanaz a 20 játékos jelenik meg, hol találok még neveket?
Igazság szerint érdekel, hogy hányan mentek el 40 re (pipa itt is:)
JackSparrow88
Egyébként Gerhart uraságot azt merre találom? Mert a nagyon északi területeken lehet még max de oda nem merek felmenni. Most meg hogy az emberek ilyen seregekkel jönnek még inkább nem xD Egyáltalán van még esélyem megcsinálni a pályát így h eddig nem nyírtam ki az embereket vagy hagyjam a fenébe?

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

Túl sokáig húztad a pályát. Az embereknek sok vára van és eleve seregekkel kezdik a pályát, pár hónap alatt össze tudnak szedni légiós seregeket a 4-5 várukból. Ebben nincs semmi csalás.
Én az elõtt végére értem a pályának hogy sok seregük összegyûlhetett volna. Érdemes sietni :)

JackSparrow88
Na csak sikerült a fõdémon legyõzése. A trükköm az volt hogy elfoglaltam az északabbra lévõ(az én fõváramtól nem messze lévõt) és aztán megvártam amíg elõjön a kuckójából. A démon várban támadt meg így én persze már nagyobb elõnnyel indultam és sikerült is levernem. Bár vesztettem azért egységeket de aránylag nem olyan sok a veszteség. De most meg azok a rohadt emberek piszkálnak. Megöltem egy olyan hõsét amiben 3 légiós egysége is volt erre alig egy hét vagy még annyi se múlva már megint egy ugyanolyan erõs hõs jelent meg a közelben. Akkor hogy is van ez?

Egyébként az agyon scriptelt kampány esetén nincs is értelme csalásról beszélni.
Az MI csalása csak a skirmish pályák esetén okozhatna gondot.

Ja, valamelyik kritikában olvastam "nem csal az MI csak agresszív", így is lehet mondani.
A fõdémon ellen egyébként még jól jöttek az elementálidézõ varázslatok és a teleport, így kis sereggel is szinte veszteség nélkül verhetõ volt (elementálokat lõtte, az íjászaimat meg beteleportáltam mögé.)

Tear hõsként volt egy olyan küldetés, hogy úgy teljesítsd a pályát hogy nem foglalod el az emberi várakat. Ezért hagytam ki õket, de blood hõssel lehet hogy tényleg érdemesebb elõbb az embereket lezúzni, úgy tûnt kisebb seregeik voltak.

Ja, a tisztesség kedvéért tisztázom, hogy könnyû fokozaton voltam.

Crome

Én meg pont fordítva csináltam. Elõször az emberi várakat foglaltam el (jó, volt közte egy démoni is), aztán a démoniakat. A kellõ épületek miatt a végére már valami 120%-os volt a vízmágiám növelése. Aztán jött a fõdémon és úgy mentem a végére.

Crome

Egyébként én nem vettem észre hogy az MI csalna ezen a pályán, ha több vára van persze hogy jobban nõ a serege, ez nem hinném hogy csalás.

Fokozottan spoiler veszély!

A nagáson vagyok túl. Magic, tear Irinával csináltam meg normalon.
Viszonylag könnyûnek tûnt, fõleg miután lenyomtam a démonokat.
Az elején minél elõbb el kell foglalni az északi és észak-keleti várat (ember vár, quest is kapcsolódik hozzá). Ezután járd körbe a területeket, amíg kicsit megerõsödsz, így három várad lesz, a démonoknak pedig kettõ, így elvileg gyorsabban nõ a serged. Ha már elég erõs vagy nem lehet gond a két démon vár elfoglalása. Én itt elkövettem az a hibát hogy túl korán foglaltam el az egyik démon várat, ami után a démonok és az emberek is elkezdtek folyamatosan támadni, ez kicsit megnehezítette a dolgot. Ezután gyõzd le a bosst, így megkapod a Tear of Ashat. A boss után Irina 30-as lett, úgyhogy mentem egybõl Gerhardt ellen, nem törõdtem az ember várakkal. Háromszoros túlerõben volt, de a várakban megépítettem a második speciális épületet, amik összesen 60%-kal növelték a víz mágiát, a Mizu-kamik és Yuki-onák sebzését, és a papnõk gyógyítását.
A várostrom a nágákkal egyébként kemény tud lenni, amik segítenek:
magic tear hõs tsunamija (minden kis lényt 2-3 körre lebénít), idõstop, békesség (3-4 kör), teleport. Amíg ledõl a kapu ezek feltartják az íjászaikat, amiket a papnõk és a yuki-onák amúgy is aprítanak. Az idõstop meg féken tartja az undorító radiant glorykat.
Ha van még kérdés csak nyugodtan :)

JackSparrow88
Üdv. Valakinek sikerült megcsinálni az emberek és a nagák utolsó pályáját? Mert mindkettõ elég esélytelen még legkönnyebb fokozaton is :/
Mindkettõben az MI hihetetlen csalása miatt nem lehet mit csinálni. Pl. most a nagással szenvedek már napok óta de hiába vagyok már nagyon erõs, ha a gép már vagy kétszer erõsebb mint én :( Vagyis folyamatosan erõsödik, most meg már ott tartok hogy se a démon vezért nemtom megölni, se az emberek várát nem tudom bevenni. Valami tipp esetleg?

Köszi akkor most már tudom mi a baj:)

A Confluxra se csatlakozik. :)
Úgy tudom, hogy az UBI fórumot átalagítják 2012 január 1 és január 7 között és feltételezem ez kihat a UPlay nevû csodára is, tehát ne csodálkozzatok ha nem tudtok ezen idõ alatt bejelentkezni... Szóval türelem! ;)
Valaki tudna segíteni, minden belépésnél kapok egy ilyen üzenetet ,hogy invalid username or password és nem is kér sehol semmit :S

Éltem is a lehetõséggel én ma vetem meg:) remélem nem fogok csalódni, demo alapján kiváló játék nekem a város nézet is nagyon tetszik így:) csak pár népet dobhatnának nekünk + ba akár dlc ben akár egy komolyabb kiegészítõben:)

Érdemes felnézni a Steamre, mert holnap este 7-ig minden Might & Magic cím 50-75%-os kedvezménnyel kapható.

BÚÉK!
Üdv Bátor Harcosok!

BÚÉK! ;)

Baráti üdv!

Vologya Mester

ui: A fordításról annyit, hogy ami az 1.1-es patchbe került volna, az bekerült az 1.2-be és persze nem úgy, ahogy kellett volna... No majd az 1.3-ba javul valamit talán... (Persze jó volna követni, hogy mi és hogyan került a különféle verziókba, de egyenlõre errõl nem kaptunk semmi táblázatot... Talán majd jövõre...) ;)
Jakuza001
Kijavitottak Irina angolul maradt szoveget. :D

A "Megmondtam, hogy kijutok innen" mondat helyett, sikerult krealni egy. "Megmondtam, tunes!" mondatot. :D

Kedves kis buggal találkoztam az elõzõ (Naga 3.) pályán.
Irinával kifejlesztettem azt a képességet, ami ostrom esetén körönként sebzi az összes fal mögött álló ellent. Erre azt csinálja, hogy Minden (!) csatában sebez minden ellenfelet körönként.

Mikor lesz új patch-ecske ?
Ez érdekes. :) Nálam porig rombolódott...

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Nekem nem tûnt el a váram:) De egyébként a kezdõ vár, csak bemegy az ember a kapun, és hopp alsó szint.
Sajnos erre nem emlékszem hogy hol tünt el a váram, és a régebbi mentéseim is már felülíródtak. Tudnátok valami pontosabb betájolást adni hogy hol menjek le a föld alá? Ork küldetés 4. pályán a fõellenséget keresem. Köszönöm
Jakuza001
Vegre kezd jatszhatova valni a jatek, de sajnos az a hiba bennemaradt, hogy neh fogja magat a jatek es nem lehet scrollozni a kepernyot.

Shiwo
picit érdekesen mûködik a diplomácia, lehet, hogy némileg bugos...

asszonnyal játszottunk egymás ellen, nekrókkal volt, és már az elején egy csomó lény csatlakozott hozzá pénzért (goblin, maniac, kappa) pedig egyáltalán nem volt diplomáciája, és a hõs különleges képessége sem diplomácia volt, s a serege sem volt komolyabb az enyémnél... nekem volt diplomáciám, sanctuary vár, mégsem csatlakozott senki...

1 hétre rá uncsitesóm ellen is indítottunk egy térképet, asszony sanctuary, én haven, kuzinom nekró várral indított...ugyan az az eset, a nekró hõséhez boldog-boldogtalan csatlakozott, hozzánk senki...

szóval erõs a gyanúm, hogy itt valami borág van a dologban...

más tapasztalt hasonlót?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

ahol eltûnt a várad, ott menj le a föld alá, és sétálj el a járat végéig

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Sziasztok! Az ork küldetés 4. pályájánál elakadtam. A pálya végén nem találom a mélységi férget azaz a fõellenséget. Merre keressem a térképen? Elõre is köszi a segítséget!
"az internetkapcsolat idõtúllépés miatt megszûnt" ezt írja ki nekem amikor csatlakozni akarok a confluxhoz. nem értem hogy mi ez az idõtúllépés. tudja valaki?
Shiwo
esetleg nem tudjátok, létezik-e valahol az editorhoz valamilyen cutscene tutorial? Néztem a Heroes6_Editor_Quickstart_Guide.pdf-t, amiben elég sok minden benne van, de ez speciel nem igazán van kifejtve benne... guglival próbálkoztam, de fõleg csak youtube-os cutscene-zenéket hozott ki...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Én is és a fiam is - más-más hõssel - elkezdtük a Végsõ kampányt.Egyik este azt veszem észre, hiába mentek ki új helyre, a régi mentéseim egyre fogynak, pontosabban eltûnnek.Most már ott tart a helyzet, hogy az én kampányom minden kimentése eltûnt(pedig végre kezdtem egyenesbe jönni), a fiamnak még maradt egy pár.Találkozott már valaki ezzel a "kedves" bug-gal?!<#falbav>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

AkAfinucsi
Üdv! Van steamen a winter eventbõl egy -33% kuponom kell valakinek?

A lámpás én vagyok a többit mint a lámpát leoltom!

A rage 2 nem 10el növeli a sebzést, hanem 10 Might Attackot (támadást) ad. A Might Attack bónusz a hõs Might Attackjával összeadódva százalékosan növeli a lények sebzését.

még valami: ork kampány elsõ pálya amikor varázsoltam a vérbosszó 2. szintjét messze nem a beígért 10 fizikai sebzést kapták a lényeim pl: 5 kentaúr minimális és maximális sebzése 50-nel kellett volna emelkednie 5x10 mindegyíkhez ehelyett még hússzal sem emelkedtek. most akkor mi van?